Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imco
őstag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Látom közben idetaláltál. Itt minden infót megkapsz-kaptál.

Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
rodhathal
üzenetére
A garanciához nem kell a doboz!!!
Ez csak az ipon féle cégek "okossága".
Telefon garinál most láttam hogy a fóliáknak is meg kéne lenni ha 72 órán belül visszaviszed!
Hisztiz és cseréltesd, mert később már hiába szeretnéd megtenni! Még így sem lesz sima ügy.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
jobbacsabba
üzenetére
Nem akarom kedved szegni, de az biztos, hogy rengeteget szívtam vele.
Minden más alternativa jobb annál amit szeretnél.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
jobbacsabba
üzenetére
Esetleg még azt kipróbálhatod, hogy egy PATA HDD-re telepíted az OS-t, majd ezt a partíciót másolod a SATA hdd-re.
Az előbbieket fenntartom.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
jobbacsabba
üzenetére
Keress rá! Sokszor leírtam itt, a VT8237 problémáit.
Összességében nem javaslom, hogy küzdj vele.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
KKK-007
üzenetére
A bejelentést bármikor megteheted, de azért 1 bad sectorra nem feltétlen cserélgetik a vinyót.
Figyelembe véve az árak alakulását, ez a készség még csökkent is.
Tesztelgesd EStools-szal és majd ha Ő azt mondja hogy OK akkor mehet a csere.
Addig kár hetekig pihentetned egy szervizbe, különösen ha TESZT OK-kal visszadobják!Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Zuperapuka
üzenetére
Nézd meg sentinellel, hogy jó-e a lemez! Másik gépben is kipróbálhatod, lehetőség szerint.
Linux live-val is megnézheted, hogy látja-e.
Ha minden OK-nak tűnik:
A W7-nek nem kell driver alap esetben. Nyomj egy default biost, tedd a SATA1-re és úgy próbáld meg. /Esetleg másik install lemez./Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
blackdog
üzenetére
Olvasd át a topicot.
Sokszor volt róla szó.
Normális hűtés nélkül NE használd a HDD-t.Ez a rész helyettesíti a nagyon szót ami a kérdésedre a válasz.
Alant pedig erre /A kérdésem az, hogy van-e nektek tapasztalatotok dokkoló terén?
Egyáltalán ezek a dokkolók alkalmasak hosszabb munkára, vagy csak arra valók, hogy egy-két adatot rámentsünk (backup), aztán lekapcsoljuk./ a kérdés csoportra próbálok válaszolni és javaslatot teszek az üzembiztos használatra.
Nem tudom milyen statisztikára utalnak, de nálam 30 fokon üdülnek a vinyók.
Tartós 55 fok fölött sérülhet a vinyó.
Tehát ha mindenképp kívül akarod használni, akkor egy jól szellőztetett megoldást keress.
A légrés, cooler nélkül kevés!
Egy jól kivitelezett cooleres légcsatornát javaslok.
Ebben a részben: Igen van tapasztalatom, nem arra való, és a gyártó ezt soha sem fogja elismerni az érdekeiből kifolyóan.
Te szeretnéd használni folyamatosan, ezért szól a javaslatom -bár ez már nem volt kérdés - egy szellőztetett külső ház mellett. Mindent tud amit a dokkoló, és hosszabb élettartamra van kilátás. Talán 1-2 perccel több a beszerelés. Illetve ha kell, a hot swapra érdemes még figyelni.Sajnálom ha nem ment át.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
blackdog
üzenetére
Olvasd át a topicot.
Sokszor volt róla szó.
Normális hűtés nélkül NE használd a HDD-t.
Nem tudom milyen statisztikára utalnak, de nálam 30 fokon üdülnek a vinyók.
Tartós 55 fok fölött sérülhet a vinyó.Tehát ha mindenképp kívül akarod használni, akkor egy jól szellőztetett megoldást keress.
A légrés, cooler nélkül kevés!
Egy jól kivitelezett cooleres légcsatornát javaslok.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
viktor_v
üzenetére
Valóban jó a samsung, de én a külső tápra esküszöm.
Nálam egy A-Data NH03 1 TB van erre a célra, egy samu tv-vel.
Árban talán egy kicsit kedvezőbb is.A TV sem támogatja az USB 3-at ezért ha nem létfontosság, vehetsz usb 2 is.
Igaz az USB3-t javaslom én is.
A Full HD megy rajta /az enyémen/ simán.
Milyen típus a TV?
A 6-os széria már gyönyörűen kezel mindent, de ott már akár a gépről is filmezhetsz ALL sharon keresztül.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Nem tudom SSD-nél mi lesz.
-
Imco
őstag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
PL. első mondat.
Nem biztos, hogy menni fog a ghosttal, de 3' alatt kiderül.
Egyébként igen, egyszerű!Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
peti_s
üzenetére
Kicsi az esélyed. Ha nincs gyakorlatod és/vagy műszaki vénád, akkor mindenképp valami szakembert javaslok.
A rajta lévő adatok miatt mindenképp.
Ha indifferens az adat, akkor nem számít, mert "játszol" egyet pár ezer forintért maximum.
Hozzáértés híján - már ha nincs
- akkor az adatmentés minimális esélyét veszed el magadtól.
Várd meg Liksoftot, hátha mond jobbat nálam!
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Az adatokat copyval.
Az OS-t boottal, Win alól sehogy.
1-2 hónapja leírtam az alternatívákat és a lehetséges programokat.
Keress rá!Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Misi 007
üzenetére
Tekintettel erre valamit elírhattál a típusnál.
Táp problémánál is csinálhat ilyet. Más gépről is kéne rá másolgatni! Ill, a gépen visszanézve is megáll a vinyó ugyanott? Más média lejátszón is megáll.
Szűrni kéne még a hibát, mert van néhány alternatíva ami még lehetséges hibaforrás."USB 2.0-ás portban használom mivel nincs 3.0 "
Én is így használom, ez nem ok!Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
spista222
üzenetére
Nem kell a wikire mennie! Itt is van jó kereső!
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
adam432
üzenetére
Nem valószínű. Ha jó a tápod és nem volt össze-vissza jumperelve, akkor örülj, hogy visszavette és keress másikat.
Kattog, nem pörög fel, nem látja a rendszer, soká tölt be a win, ezek külön-külön is mind rossz ómen egy " új" HDD esetén.
Persze 1-2 kivétel van, de ha veszel egy új vasat annak jellemzően azonnal menni kell.Szerintem...
-
-
Imco
őstag
válasz
SystemNorbi
üzenetére
Nincs PIO módban?
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Teodor52
üzenetére
Ne foglalkozz vele! Ha a D:-re telepítesz egyébként, akkor a win7 vígan elél 50 GB-on.
Be fog állni. Az indexelés foglalhat még sok helyet, de ezt is lehet szabályozni.
Ha nem, akkor még a doksikat simán áthelyezheted másik meghajtóra! Illetve az alapértelmezett letöltés is gond szokott lenni, amit simán módosíthatsz.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Archanon
üzenetére
A kondíció csökkenés lehet sima fáradásból vagy akár a táptól is.
A fagyás bármitől lehet, de ha csökkentett módban nem csinálja, akkor valószínűleg nem hardver hiba. Szakember sokat segíthet az elhárításában.
Garancia kérdésben ajánlom a HDD saját teszt progiját az a mérvadó a sentinel csak tájékoztat, bár 100-ra megbízható.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Blood Mage
üzenetére
Ne kísérletezz vele mert teljes adatvesztéssel járhat.
Az ilyen műveletekhez 50% körüli szabad hely kell hogy át tudja mozgatni az adatokat.
Illetve ha már próbálkozol akkor ne a wint használd erre, hanem valamelyik jobb partíció kezelő progit.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
rlazol
üzenetére
Vágtam az első percbe is hogy használt a cucc, de abból is kaphattál volna valami más chippest ami megfizethető 3-4e Ft-ért. Akkor minden mehetne probléma nélkül. Illetve az SSD még akkor sem biztos.
A 8237-tel sok embert megtréfáltak épp a fenti probléma miatt.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
LLL888
üzenetére
HDD típusa, OS típusa, Sentinel printscreen, smart fülről is!
Konfigról leírás az adatlapon, + itt is ha eltér tőle.
Ez lenne az alap.A garis kérdést a sentinel megválaszolta.
Ez így rossznak tünik, de akármi lehet a baja és ami fontos akármi lehet az oka!
Szerintem...
Közeben telefonáltam és lekéstem!
-
Imco
őstag
válasz
liksoft
üzenetére
Megyek szlovákokhoz HDD-ért.
A DVD-nek is ez lett a sorsa. Magyar ár feléért házhoz hozzák. Érdekel hogy mennyit keres rajta? NEM! Megfizethető. PONT.
Most vettem BD-R lemezt 520 Ft jó minőség. Itthon 1000-1500-3000-ért ki veszi meg?Egyébként ez a artisjus-os téma kb 1 hónapja volt a TV-ben, valami küldött gyűlés kapcsán.
Kiváncsi lennék hogy mennyit fizetnek a frissen letöltött Shakira 30. nagylemeze után Shakirának! Merthogy magyar zenéhez elvből nem nyúlok.!!!
Vagy mondjuk az eladott lemezek arányában állapítanám meg a jogdíjakat.
Most néztem, olyan emberek vannak a küldöttek között -reprezentálva a magyar könnyű zenét- akinek a nevét még nem is hallottam.Vicces, hogy pl egy bank a kis raides fűzérek darabja után 5-10000 Ft-ot fizet -elvileg - pl.
Korda Gyuri bácsinak vagy valami depis EMO-s ifjú titánnak!

Bocs az offért! Befejeztem.

Szerintem...
-
Imco
őstag
-
Imco
őstag
válasz
Vasinger!
üzenetére
Minden "normális" gépház így van kialakítva. Többször kipróbáltam. Ha leveszem emelkedik.
Alapból nem terveznek a user hozzáértésére, miszerint rájön, hogy forr a ház.
Ezért elöl-alul szinte minden ház lyukas és onnan szívja a táp a levegőt, át a házon.
Ezt rontja a kivett kártyahely borítok, a sok kaotikus kábel, és sokszor az utólagosan beszerelt ventilátorok is rontanak ezen, mivel a jól képzettek "egymás ellen" dolgoztatják őket!Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
BambaHuba
üzenetére
"formáztam minden módszerrel (a wd hivatalos programja erre nem működött)"
Ez nem sok jót jelent!
A WD "hivatalos" progija erre való.
Mármint, hogy hivatalos és nem hivatalos operációkat végezz a HDD-n!
Próbáld meg más particionáló progikkal is, illetve akkor már nézd meg az állapotát is.
Ha hálózatban nem látják akkor esetleg még a háló beállításokat is megnézheted.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
g3tt0harcos
üzenetére
Né mán! De ja vum van!
Nem véletlen nincs válasz."nem akarja megformazni"
" sok adat van rajta amik fontosak "Ezt a kis ellentmondást kéne feloldani!
Sürgősen keress fel egy szakembert ha valóban fontosak az adatok.
Szerintem...
-
Imco
őstag
Lehet,de...
Egy HDD-t javítani a legritkább esetben szoktak.
Szinre-számra ugyanolyan alkatrészt találni nehéz,
és ezt felelősséggel beépíteni még nehezebb.
Mármint, hogy az adat is megmaradjon és a HDD is megjavuljon.
Felelős szakember adatmentés után nyúlna csak hozzá.
Így viszont jobban jársz ha lementeted amit lehet és veszel egy új HDD-t.Várd meg Liksoftot, ő sokkal tájékozottabb.
Szerintem...
-
Imco
őstag
-
Imco
őstag
válasz
KovácsGéza
üzenetére
Nem. Volt már róla szó, keres rá!
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
KovácsGéza
üzenetére
Nem feltétlen probléma. Van amit az os így ismer fel.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Távban, hiányos adatok alapján csak találgatni lehet!
Az igazi segítség: futárral elküldöd szakemberhez és ő pontosan, nem találgatva, megállapítja a hibát! -jó pénzért. Ezt általában nem szokták igénybe venni.
Marad a segítőkész találgatás a hiányos, rossz infók alapján.Esetleg ha megpróbálnád egy gépbe beszúrni, akkor szűrhető lenne, hogy hol a hiba.
Ott még a 3.1 sentinel is látná, feltehetőleg.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
littlerock
üzenetére
Lehet hogy nem értelek.
Az ~ 5giga rejettt particiót gyakorlatilag bármilyan particionáló progival /easeus, paragon, acronis, win/ le tudod törölni, formázhatod. Ha van mögötte adat amit nem akarsz elveszteni azt azért mentsd, nehogy meglepi érjen!
Az egész jogtiszta okfejtésed hibás, de erről itt nem nagyon beszélhetek.
Olvass utána!Szerintem...
-
Imco
őstag
Integrálni is tudod a drivert pl. nlite-tal.
A "not enough drive" arra vonatkozik, hogy raid kötetet akarsz létrehozni és ahhoz kevés az egy drive, mert mint tudjuk ahhoz legalább 2 kellene.Egyébként a korszerű lap, régi raid kártya, régi hdd, bootolható rendszer, nem szerencsés konfig. Sokszor elvérzik valami hardver "nem szeretemen", s ha el is indul, akkor sem mindig stabil.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
littlerock
üzenetére
Az nem win számára emészthető partició, ha jól emlékszem.
Másrészt az a win csak és kizárólag azzal a laptoppal jogtiszta.
Hiába küzdesz az átrakásával, akkor már bármit feltehetsz, ugyanaz a jogállása.
Partició Magicet nem használunk win7-hez mert fájni fog.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
MZsoltee
üzenetére
Igen! Ott lesz. Normális progival jól látszik is. Partició magicet ne használj!
Ha az elején létrehozol egy arányaiban kisebbet és utána a többit, akkor az fizikailag is ott lesz.
A több tányéros vinyoknál volt gond, hogy a logikai partíciók " átlógtak" a másik tányérra.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Clapaucius
üzenetére
Ez így túl sci-fi.
Mi adta a kritikus jelzést?
Egyik pillanatról a másikra?
Ha a HDD-n ott az adat akkor GDB-vel próbáld lementeni.
Ha valóban vírus okozta akkor nem ez a Te topicod.Szerintem...
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - R5 5600H 16GB DDR4 256GB +1TB SSD nVidia GTX 1650 4GB
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Zalman T4 PLUS FSP 700W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Ti 12GB Asus TUF Gaming GT 501 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest