Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#46717) King Unique válasza kutkut (#46713) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Külső partícionáló programok tudnak mindenféle átkonvertálást, összevonást stb. Mindezt pedig adatvesztés nélkül, nem destruktív módon.

Ez a lemez gondolom MBR lehet, mert annál van a 4 db elsődleges partíció, mint korlát. A zöld rész pedig a logikai partíciók, amelyekből lehet akár az előbbinél több is. A fenti programok tudnak logikai - elsődleges között is konvertálni. Én korábban szórakoztam ilyennel egy hasonló lemezen, ahol szépen át is konvertáltam, össze is vonogattam a partíciókat stb. Maga az összevonás viszont eltartott egy ideig, mert a programnak át kellett mozgatni a fájlokat. Viszont a vége felé valamiért elszállt és RAW lett a partíció...Utána pedig külső programmal kellett róla lementeni az adatokat.

Szóval, ha nincs hova lementeni a lemez tartalmát, akkor csak egy szimpla partíció-összevonás miatt szerintem nem feltétlen érdemes piszkálni. Ha meg mégis belevágsz, akkor csakis saját felelősségre! Illetve, ha a jövőben netán újratelepíted az OS-t, akkor célszerű lenne UEFI boot mód szerint telepíteni. Legalábbis, ha támogatja a géped. Annál GPT lesz a lemez, aminél már nincsen az MBR-nél említett korlát és logikai partíciókkal sem kell szórakozni.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.