Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#43201) PapG.


PapG.
tag

Sziasztok! Remélem jó helyre írok, mert egy kis help kellene (vagy ötlet), hogy a windows újból lássa a hdd-met..
Valószínűleg az utolsókat rúgja, ma vettem meg az ujjat amire átmásolnék mindent (ha tudnék..) de jelenleg a régivel nem bootol be a win. Kifagy a win 7es bootlogo közben. Aztán reset marad csak, de semmi változás. Pár hete a sentinel 9%-osnak jelezte, pár bad sector mellett. De akkor még ment, csak néha pont így nem bootolt be, vagy fél órát szöszmötölt a win mire felismerte, úgy hogy kiszereltem míg beszereztem az ujjat. Ha menet közben csatlakoztatom rá a sata kábelt, akkor buborék üziben látni hogy a win felismerte és minden ok, sajátgépben nem jelenik meg, eszközkezelőben frankón látszik, lemezkezelőben is látszik, de se betüjel, se particio se fájlrendszer, és itt ebben a dicső pillanatban bármit is csinálok szétfagy a lemezkezelő. Végérvényesen. Egyébként egy 2TB wd green, csak multimédia van rajta, de a válogatott kedvenceim úgy hogy még harcolni akarok nagyon...

(#43202) Doky586 válasza PapG. (#43201) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"Pár hete a sentinel 9%-osnak jelezte"

Gondolom akkor már rég lementettél róla minden fontos dolgot, úgyhogy húzd le és dobd a kukába, az új hdd-t meg szereld be és telepítsél rá egy szűz wint..

(#43203) yman


yman
újonc

Az IDE HDD-re nem megy fel a win 7,8,8.1 ezeket próbáltam, a telepítő enged partc.-ni akár formázni is, de akár mit csináltam eddig mindig azt írja ki hogy erre a lemezre nem telepítető OS, a hardver talán nem támogarja a S indítást erről a lemezről, a BIOS-ban engedélyezzem az IDE vezérlőt. (és rendszerlemeznek látja a telepítő) Nemrég raktam fel rá a win7-et meg amiket kért a haver és minden működött jól, aztán valamiért nem indult el a OS, az első tünetnél nem voltam ott, nem tudom pontosan hogy akkor mi történt, de azóta nem megy fel rá OS. A táp gyenge, de eddig jól ment vele, az egy db IDE-n van ez a hdd és egy W/R. AMI bios, 4 sata csat. (bios-ban most not istall. állapotokban), bios-t még nem frissítettem (conroe 1333 d667 1.30 most), egyenlőre ennyi nagy vonalakban) Köszi ha tudtok segíteni. :)

(#43204) fer válasza yman (#43203) üzenetére


fer
őstag

Mivel IDE -ről van szó a jumperrel is lehet szórakozni (master/slave), némelyik hdd érzékeny az efféle dolgokra! Rendszerwinyót érdemesebb master-ra tenni, kábelvégen, ha nem jó akkor mehet a közelebbi csatlakozóra! Ha meg kérdéses a táp, akkor nem érdemes szórakozni vele, mert a vinyón kívül mást is hazavághat!

''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."

(#43205) PapG. válasza Doky586 (#43202) üzenetére


PapG.
tag

Nem megy rá win, nem mentettem le semmit, mert ma vettem uj winyót amire letudnám menteni mit akarok, amikor észrevettem hogy szarakszik kikapcsoltam hogy szarodjon el jobban, mint ahogy le is írtam. Kicsit konstruktívabban ha kérhetem :R

(#43206) pjen válasza PapG. (#43205) üzenetére


pjen
félisten

Tegyél az új HDD re rendszert jelőld ki hogy arról bootoljon.Ha lehet másold rá a beteg lemezt.

[ Szerkesztve ]

(#43207) PapG. válasza pjen (#43206) üzenetére


PapG.
tag

Hali! A rendszer egy hibátlan ssd-n van. Semmi baja. Akkor nem bootol be, ha az alaplap sata portján rajta van a beteg winyóm!

(#43208) Doky586 válasza PapG. (#43205) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Akkor a kuka helyett a fiók mélyére vagy a könyvespolcra tedd, vagy bárhova, csak távol legyen a PCtől és ne piszkáld amíg az új HDDn nem működik jól az új win...
Az új win telepítése pedig nem ezen topic tárgya.

(#43209) pjen válasza PapG. (#43207) üzenetére


pjen
félisten

Akkor próbálld úgy :rajta az SSD az uj HDD+a beteg HDD csatlakoztatva van adat kábellel.Elindítod a gépet mikor feláll a rendszer rádugod a beteg vinyóra a tápot.Azt vagy működik vagy nem.Nem életbiztosítás,de én már csináltam így.

(#43210) yman válasza fer (#43204) üzenetére


yman
újonc

Köszi a választ " - se így se úgy", próbáltam, bár x évig jól ment a szürke csat. master-en a S lemez.

[ Szerkesztve ]

(#43211) intensa_man válasza intensa_man (#43193) üzenetére


intensa_man
tag

A saját kérdésemre a válasz, ha esetleg mást is érdekelne egyszer....

Kellett inicializálni, de formázni nem. Így már látta az Acronis true image 2015, és simán megcsinálta a másolást. Természetesen minden partíciót beletettem az image-be.

(#43212) PapG. válasza pjen (#43209) üzenetére


PapG.
tag

Hali! Tegnap próbáltam így is, habár én a satát dugtam rá menet közben nem a tápot. És felismerte, de csak valamennyire, eszközkezelőben látszott, sajátgépben is - de ott formázni akarta, a lemezkezelőt elindítva meg fullosan szétfagyott a win, csak restartolni tudtam és akkor mindez kezdődött előröl. A bios is látja jól, valami pendriverol bootolni tudó cucc kellene amiben van hdd doctor vagy akármi, mert a windows láthatóan nem boldogul a dologgal. Ilyen progit nem ismer valaki?

(#43213) grrpowa


grrpowa
aktív tag

Sziasztok miért nem enged a windows 8.1 hozzáférni a D: meghajtómhoz :W rendszergazdaként az enyém de egyik napról a másikra nem engedi meg hogy hozzáférjek :( mindig azt írja a hozzáférés megtagadva meg a system volume informátion mappára hivatkozik hogy azt nem bírja olvasni vagy felülírni

0631 7710098

(#43214) pjen válasza PapG. (#43212) üzenetére


pjen
félisten

Szedjél le egy Live Linuxot,kiírod az bootol nem is kell telepíteni.

(#43215) phollosi


phollosi
csendes tag

Nem érem el a HDD-met, mit tehetnék?

Egy LG Smart Cinema tévére csatlakoztam a WD My Passport 1Tb HDD vinyóval. Eddig soha, de most kiírta, hogy egy Time Machine nevű program valamit másol a vinyóra, megijedtem, hogy nehogy letöröljön valamit, ezért kihúztam a tévéből (nem biztoságosan távolítottam el). Ezután csatlakoztattam a laptopomra, a vinyón épen látszott a könyvtárfa, de volt két addig nem létező könyvtár is, az egyik valami "LG...." a másik meg egy értelmetlen számsor volt. Ezeket letöröltem. A fájlok ott voltak, megnyitni őket viszont már nem lehetett. Ezután kikapcsoltam a gépet, majd most hogy újra rádugtam a vinyót, észleli hogy eszköz csatlakozott, a vinyó egészségesen fel is búg, a led-je villog, de elérni nem lehet. A vinyó utólag adott neve is eltűnt, csak "My Passport 0748" néven látszik. Se Explorer, se Total Commander nem tudja megjeleníteni, ha megpróbálkozok vele, belassul és lefagy a gép. Amint kihúzom a vinyót, a számítógép újra normálisan működik. Mit történt? Hogy érhetném el az adatokat?

A probléma amúgy kísértetiesen hasonlít a "Rosaline" által egy hete (2015-12-22 17:22:59-kor) indított topicjára "WD My Passport Ultra Hiba!", de azt "CoolMan81" lezárta, hogy inkább kérdezze meg ebben a topicban. "Rosaline" baja ez volt:

A WD My Passport ultra külső vinyóm egyik pillanatról a másikra bedobta a törölközőt. Épp használtam amikor hirtelen befagyott, és kilépett. A sajátgépből is eltűnt. Kihúztam, majd újra csatlakoztattam de semmi. A csatlakoztatáskor "zenél" a gép, a meghajtó is ott van, viszont amint próbálok belelépni, az egész gép lefagy. Amint eltávolítom a gépből, minden tökéletesen működik. A helyreállító programok (vagy alapból bármilyen program amivel meghajtót kezelek) vagy nem találja, vagy pedig szint úgy meghal tőle.
Valami ötlet hogy ez mitől lehet?
Valamint menthetőek e a rajta lévő cuccok? Leginkább az adatmentés lenne a lényeg, nem a vinyó "megjavítása". A válaszokat köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#43216) alratar


alratar
addikt

A HD Sentinel szerint, van 10 gyenge szektor a merevlemezemen és 94%-osra írja a kondíciót.
Aggódjak?

10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem

(#43217) SP4C3 válasza alratar (#43216) üzenetére


SP4C3
veterán

Igen, aggódj, de ne pánikolj. Milyen idős a lemez? Current Pending Sector értéke 10?

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#43218) King Unique válasza phollosi (#43215) üzenetére


King Unique
titán

Ilyenkor Windows alatt esetleg meg lehet nézni HDS-el, hogy milyen a merevlemez állapota. Valamint Windows lemezkezelőben kéne megnézni, ott látszik-e a partíció? Ha igen és pl. RAW lett, akkor fizetős adatmentő programokkal lehet kimenteni a tartalmát [GDB | EaseUS]. Esetleg a partíció helyreállítására ott van még a TestDisk.
Viszont, ha Windows alatt alapból kifagy és az előbbi programok használatakor is, akkor Linux alatt lenne érdemes ránézni. Ha más nem megy, akkor egy Linux telepítőt live módban bebootolva meg lehet próbálni, hátha az hozzáfér a külső meghajtó tartalmához.

Ha nehezen pótolható fontos adatok vannak rajta, akkor viszont otthoni kísérletezgetés helyett, az adatmentő szakember ajánlott hivatalosan! Ugyanis, ha a lemez állapota is kritikus (HDS), netán egyéb mechanikai / elektronikai hibák is fennállnak, akkor ő nagyobb biztonsággal és eredményességgel tudja visszahozni azokat.

A másik dolog meg az, hogy ezek a külső merevlemezek PC, notebook + asztali operációs rendszeren történő használatra valók, ezekhez vannak tervezve elsődlegesen. Az egyéb eszközökön, úgy mint TV, médialejátszó, set-top box, router és társain való használatkor nem garantált a teljes kompatibilitás és a tökéletes működés minden esetben...pláne, ha még nem is rendeltetésszerűen használják, hirtelen kirántják az USB portból stb. Ilyenkor nem meglepő, ha a tiedhez hasonló hiba fordul elő. Valamint én speciel TV és társaira eleve nem csatlakoztatok olyan külső merevlemezt, amin egyéb fontos adatok is vannak. Erre a célra max olyat használok, amin csak (könnyebben pótolható) filmek vannak.

[ Szerkesztve ]

(#43219) Atos23


Atos23
senior tag

Sziasztok!

Az adataimat mindig 1:1-es ghostolással mentem le másik HDD-re.
Most elkövettem azt a hibát, hogy a Ghostolt HDD-re csak a megváltozott adatokat akartam átmásolni, így Windows 7 alatt mindkét HDD-t bedugtam a gépbe.

Ennek következményeként az egyik HDD minden partíciója olvashatatlan lett, bootoláskor disk error-t kapok. Lehet valahogyan segíteni a régi partíciók visszahozásán? Véleményem szerint az MBR sérült.

Köszi! :R

(#43220) alratar válasza SP4C3 (#43217) üzenetére


alratar
addikt

Ok.
Nem tudom pontosan milyen régóta van a gépben, de kb. egy éve.
Igen, aCurrent Pending Secrtor 10, de csinált vele valamit a Windows, mert most csak 8. :)

10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem

(#43221) Atos23 válasza Atos23 (#43219) üzenetére


Atos23
senior tag

Senki semmit? :(

Esetleg másik topikot, vagy fórumot tudtok ajánlani? :)

[ Szerkesztve ]

(#43222) Saltwater válasza Atos23 (#43219) üzenetére


Saltwater
aktív tag

Ha van másolatod, megpróbálhatod TestDisk-el helyreállítani a partíciót, vagy Windows parancssoros módban FixMBR paranccsal.

https://hdd-adatmentes.hu

(#43223) SP4C3 válasza alratar (#43220) üzenetére


SP4C3
veterán

Igen csinált, valószínűleg checkdisk reallocate-olta. Tehát lezárta és áthelyezte a sector-t. Futtass HDD Regenerator-t az majd kijavítja a sectorokat. Figyeld a merevlemez hőmérsékletét, lehetséges, hogy amiatt gyengülnek el a sectorjaid, mert melegszik.

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#43224) SP4C3 válasza Atos23 (#43219) üzenetére


SP4C3
veterán

Javítsd ki az MBR-t :)

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#43225) Atos23 válasza SP4C3 (#43224) üzenetére


Atos23
senior tag

Sajna az a baj, mikor a meghajtót beállítanám a fixboot / fixmbr-nél, érvénytelen meghajtó betűjelet jelez :(

(#43226) Orgi


Orgi
őstag

Sziasztok,

érthetetlen problémával fordulnék hozzátok. Volt egy régi gépem, AMD 785G chipsettel és 1 ssd-m (Crucial M4), 2 vinyóval (1 TB WD Green és 320 GB WD aaks). A windows csak úgy működött normálisan, ha fel volt telepítve az AMD ahci driver, ha nem, akkor 30 mp-enként megállt minden pár másodpercre, aztán gyorsítva lejátszott mindent és 30 mp után újra. Annó nem érkezett erre a problémára itt megoldás, viszont az AMD driver telepítése az eredeti MS helyett megoldotta. Most vettem egy full új Skylake gépet, ugyanezzel a felállással és szintén jelentkezik ez a dolog, de már csak akkor, ha a régi 320 GB-os aaks vinyót érném el. Intel ahci driver telepítése sem oldotta meg... esetleg van vmi speckó bios beállítás (most auton van minden), ami okozhat ilyesmit? Igazából pont win reinstall előtt állok, lehet ez megoldja, de azért gyanús a dolog... a smart és tesztprogram szerint minden tökéletes állapotú. Előre is köszi!

(#43227) thrill


thrill
tag

Másik topikban leírtam a problémámat, de eddig nem igazán jött válasz. Belinkelném ide is, hátha többen olvassák és megköszönném, ha tudna valaki valami konstruktívat írni. Köszi!

http://mobilarena.hu/tema/re_teszt_hard_disk_sentinel_s_m_a_r_t_okosan/hsz_5344-5344.html

illetve az újabb, mai fejlemény:
http://mobilarena.hu/tema/re_teszt_hard_disk_sentinel_s_m_a_r_t_okosan/hsz_5346-5346.html

[ Szerkesztve ]

(#43228) DemonDani


DemonDani
addikt

Hello mindenki!

Több órás leállást követően a vinyó úgy indul, hogy komoly tányérhangot hallat. Szóval jókora sistergés. Ez megszűnik 2-3 mp alatt, de még egy ideig ciripel is, ami szintén megszűnik egy óra alatt.

A HDD Sentinel ebből semmit nem érzékel, szerinte minden rendben van. Ez egy 7200 rpm-es WD Blue 1 TB lemez, ami eléggé fiatal, még csak 100 nap és 400 indulás van benne.

Szerintetek nagyon komoly gond lehet és minél hamarabb mentsek, vagy elmegy ez így hangosan is, csak én viseljem el, amíg találok megoldást?

NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

(#43229) Doky586 válasza DemonDani (#43228) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"komoly gond lehet és minél hamarabb mentsek"

Ugyanmár.. ma még ne csinálj semmi, ráérsz holnap pánikolni és rádöbbenni hogy minden elveszett. örökre. :W

(#43230) intensa_man válasza DemonDani (#43228) üzenetére


intensa_man
tag

Mindenesetre megnézném más Hdd programokkal is. Bizonyos gyártók pl csak a Crystaldisk infót fogadják el releváns információként. szerintem néz rá azzal is. Szinte biztosra veszem, hogy az veszélyes kondíciót fog megállapítani...
De amúgy igen, kezdj el izomból menteni.

(#43231) Livius


Livius
őstag

Hello!
Egy 1 éves TOSHIBA DT01ACA050 HDD-re a HD Sentinel ilyen gyatra állapotot ír. Véleményetek szerint ezzel gariztatható lehetne már? Még augusztusig garis a HDD szerencsére. Eddig csak annyi furcsaság történt, hogy van olyan docx word fájl aminek a tartalma eltűnt, és használhatatlan lett a fájl. Ennél komolyabb tünet még nem jelentkezett.

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

(#43232) 1/2kilo


1/2kilo
csendes tag

Üdv!
wd20ears 2t; Ezzel van gondom. Időnként itt-ott-amott nem olvasható szektorai vannak, de ha a fájlt újra írom, akkor megjavul, de idővel megjelenik máshol. Olvasó teszt a 2t-n általában talál 2-3 olvashatatlan fájlt.
Gyári formattálójával(lowformat) nem talál hibát, win7 format lefut hiba nélkül. HDSentinel ujrainicalizálja hiba nélkül, akár folyamatos, pillangó vagy véletlen módban.
De ha valódi adat van rajta kiakad. Volt már az MFT egy része is olvashatatlan és ugrott a mögöttes tartalom.
A rendszer winyómon nincsenek ilyen hibák.
Mit lehetne tenni?

[ Szerkesztve ]

(#43233) VinoRosso


VinoRosso
veterán

Sziasztok,

van egy Segate vinyóm ami üresjáratban egy olyasmi zajt produkál, mintha egy tücsök vagy valami kabóca ciripelne, kb félmásodpercenkénti periódusidővel, nem kattog, nem is hangos, inkább ilyen halk duruzsolás,mintha egy venti pörögne és épp csak súrolna egy vezetéket egy ponton. Egyébként nincs baja, 100/100-as vinyó.

Utánagugliztam és valahol azt írták, hogy ez lehet egy SMART funckió, ami azt csinálja, hogy ha épp nincs dolga a vinyónak, akkor egy automata hibaellenőrzést végez, és defektek után kutat, és azt ajánlották ott, hogy a SMART legyen kikapcsolva.

Nem tudom, hogy erről van e szó, megpróbáltam kikapcsolni a SMART-ot BIOS-ban de nem tudom, hogy mennyire jött össze, HD tune és HD sentinel is ugyanúgy tudja olvasni a SMART adatokat, nem írják, hogy ki lenne kapcsolva és a duruzsolás sem szűnt meg. Ezért azt csináltam, hogy oprendszerből levettem a tétlen kikapcsolási időt 1 percre, így már csak 1 percig hallom a zajt de mivel ez csak részmegoldás szeretném teljesen megszüntetni a jelenséget.

A kérdésem az, hogy mi lehet ez a zaj, hogyan lehetne kiiktatni, és hogyan tudom, megnézni, hogy a SMART be van e kapcsolva ?

(#43234) Pityke78


Pityke78
őstag

Sziasztok!

Az normális hogy ha elkezdek másolni a 30 GB-os mkv-t egyik HDD-ről a másikra USB3-on keresztül akkor az elején másolt 100.000 KByte-al, de kis idő múlva visszaesett 30.000 KByte-ra.

Ez normális, vagy mitől függ?

A HDD-n amire másolok még van több mint 500 GB hely.

(#43235) 1/2kilo válasza Pityke78 (#43234) üzenetére


1/2kilo
csendes tag

Elöször kesek dolgoznak. Ha nagy a töredezettség, akkor a 30 nem rossz. Gondolom a 30Gb-t torrent rakta oda. Ha van a gépben nem rendszer winyo, azzal kéne a külsöket tesztelni külön külön. Ott hozhatnák a 80-100-t

[ Szerkesztve ]

(#43236) DemonDani válasza intensa_man (#43230) üzenetére


DemonDani
addikt

Semmi jele nincs annak, hogy rossz lenne. A Crystal szerint is jó a kondíciója, minden értéke tökéletes, 18 fokos szobában 28 fokos folyamatos játék mellett, hűtés nélkül. Közvetett hűtés van rajta, de direkt lekapcsoltam pár nappal a vásárlás után, mert szobahőn tartotta, aztán nem tudom, hogy mennyire egészséges 18 fokon pl.

NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

(#43237) peq


peq
aktív tag

Hali!

Sürgős segítséget kérnék! Egy WD my book külső vinyóm USB-je meghalt, maga a vinyó hibátlan. Szétszedtem, beraktam, felismerte, de nem jelent meg. Meghajtóbetűjel adása után RAW kiterjesztésű lett, a gép mindeképpen formázni szeretné. Fontos adatok vannak rajta, mi tévő legyek? :(

(#43238) liksoft válasza peq (#43237) üzenetére


liksoft
nagyúr

Az USB chip titkosít. Azzal, hogy írtál rá, a helyzet romlott. Vidd adatmentéses szakihoz. A hibás USB elektronika is kell!

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#43239) peq válasza liksoft (#43238) üzenetére


peq
aktív tag

Ha valahogy életet lehelnék az USB-be, az még felismerné? Mennyibe fáj cirka?

[ Szerkesztve ]

(#43240) liksoft válasza peq (#43239) üzenetére


liksoft
nagyúr

Kérdés, mi lett ráírva! Cégenként változó.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#43241) A_ScHuLcZ


A_ScHuLcZ
addikt

Sziasztok,

Nagy rendszerezésben, átcsoportosításban vagyok, és azon gondolkozom, hogy melyik lemez alkalmasabb azon játékok tárolására, amiket el is szoktam indítani, egy WD5000AAKS, vagy pedig egy Samsung HD204UI? A WD csak 16MB cache-l rendelkezik, viszont rendszerezési szempontból az lenne a legideálisabb. Ha mégsem javasoljátok, akkor letöltésre, vagy pedig virtuális gépek számára lesz befogva az a HDD.

"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

(#43242) Orgi válasza Orgi (#43226) üzenetére


Orgi
őstag

Megoldódott a gond úgy tűnik, szóval b150-es alaplaphoz az intel chipset driver mellé még kellett ez a számomra ismeretlen Intel Management Engine Interface is és elmúlt minden vinyót érintő probléma.

(#43243) phollosi válasza King Unique (#43218) üzenetére


phollosi
csendes tag

Köszi a választ!

Pár napja meg is néztem HD Sentinellel, felismerte és annyit kiírt, hogy 98%-os. De ezt egyszer sikerült, azóta sem, most már ha a számítógépre van dugva, akkor ugyan megjelenik az Intézőben és Total Commanderben is, mint J: meghajtó, de ha rákattintok, akár jobb akár bal egérgombbal, lefagy a program. Ugyanez, ha a biztonságos eltávolításra (jobb alul zöld nyíl) kattintok, csak gondolkozik, lefagy. Furcsa, mert mondom, eleinte még látszott a könyvtárfa, felismerte a HD Sentinel is, most meg már semmi, pedig nem csináltam semmit vele. Gondolom erre érted, hogy "ha Windows alatt alapból kifagy és az előbbi programok használatakor is, akkor Linux alatt lenne érdemes ránézni." Sajnos lövésem nincs a Linuxhoz, hol lehetne ilyen segítséghez folyamodni?

Sajnos vannak rajta fontos adatok is, bár annyira nem, hogy többszázezer Ft-os kiadja érte a profi cégeknek. Azért mertem a tévére dugni, mert több más, nem fontos vinyót is korábban rádugtam, és sosem volt gond. Egyébként azóta is, ha rádugok egy valamit, a Time Machine nem indul el, nem értem, hogy az is miért indult el azon a bizonyos napon, se előtte, se utána...

(#43244) phollosi válasza King Unique (#43218) üzenetére


phollosi
csendes tag

Pontosítok. Ha a számítógép bekapcsolásakor már rá van dugva a rossz vinyóm a gépre, akkor a Sentinel el sem indul, az ikonjával sem lehet elindítani. De ha a bekapcsolás után dugom rá a vinyót, akkor megjelenik a Sentinelben is, betűjelet ugyan nem kap, csak annyit, hogy Lemez: 2 (mert már volt rajta egy pendrive is Lemez: 1 néven). A kondíció: 99%-os, de egyszer csak elkezd tőle lefagyni a program, amin csak a kikapcsolás segít...

(#43245) troszti


troszti
aktív tag

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék tőletek. Adott egy kicsivel több mint egy éves HP laptop. Benne egy Seagate (vagy Samsung) ST750LM022 750GB os merevlemez.

A probléma az lenne, hogy a lemezkihasználtság folyamatosan 100% on van. Néha az újraindítás megoldja, de néha semmi...
A gép szörnyen lassú, keresni, megnyitni, elmenteni és még sorolhatnám valamit szinte képtelenség.

A háttérben nem fut semmi extra, kb 10 program 0,1 MB/s-os sebességgel.

Szerintetek mi lehet a gond? Találkozott valaki hasonlóval?

fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek

(#43246) King Unique válasza phollosi (#43243) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Hát mást nem tudok mondani, mint amit fentebb. Windows alatt kb. azok a lehetőségek vannak, ha mindegyiknél kifagy, az bajos. Szétszedni sem érdemes, mivel a PCB-n integrált USB van, így nem lehet SATA portra csatlakoztatni. Kondíció alapján vsz van rajta függőben lévő gyenge szektor, ami még nem lett javítva és ezért problémázik a Windows.
Linux abszolút kezdőknek topikban érdeklődj. Egyébként meg letöltesz egy népszerű LInux ISO-t, ott szinte majdnem mindegyikben van live mód, aminél pendrive-ról bebootolva, telepítés nélkül ki tudod próbálni [link].

Szakember a javasolt, de ha számodra nem ér annyit, az a te dolgod.

(#43247) phollosi válasza King Unique (#43246) üzenetére


phollosi
csendes tag

Köszi szépen King Unique!

(#43248) Mooka-Miki


Mooka-Miki
senior tag

Sziasztok!

Remélem jó totyikba írok.
Kérdésem lenne inkább mint probléma: Ma vettem egy WD My Passport Ultra külső merevlemezt és rögtön az első bekapcsolásra azt írja a HD Sentinel, hogy ez a 7-ik power on cycle. Vajon csak kipróbálták a boltban ahol vettem vagy lehet valami más oka ennek? Esetleg ez így teljesen normális?

(#43249) lavorka


lavorka
aktív tag

Üdv!

Ma vettem észre:

Kezdjek aggódani? (Seagate 2TB)

A többi vinyónál ez az érték zéró.

Hát értem én a beszédjit! Veder kell neki meg lavór... :D

(#43250) King Unique válasza Mooka-Miki (#43248) üzenetére


King Unique
titán

Vagy inkább a gyárban tesztelték, mielőtt bedobozolták. A boltban, amikor átvetted, gondolom nem volt felbontott gyanús a csomagolás. Ha maga az eszköz sértetlen, tartozékok hiánytalanok, S.M.A.R.T. ok, akkor nem kell vele foglalkozni.

olyan persze néha előfordul (trébb helyeken), hogy a mások által visszaküldött terméket adják el újra...

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.