Hirdetés

2019. október 16., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) levis4


levis4
(tag)

Találtam egy cikket az sg-n:
Bővebben: link

A sok találgatás vége ezek szerint az lett, hogy a léjátszó piacon a combó lesz a favorit!
És a felvevő piacon meg majd el kell dönteni, hogy ki mit akar. Blue-Rayt vagy HD-DVDt.:F

Csak azt nem tudom, hogy a filmek így melyik formátumban fognak megjelenni.
Gondolom a studiók csak az egyiket fogják támogatni. Vagy ezt vagy azt. Nem fog a két formátumban egyszerre megjelenni ugyanaz a movie.

Nem baj legalább lejátszó már lesz, amelyik mindkettőt benyeli.
Gondolom jó pénzért!:O

(#2) L3zl13


L3zl13
(nagyúr)

Vajon hogyan jött a DVD-BD hibrid lemez a témához? :F

Aki hülye, haljon meg!

(#3) levis4 válasza L3zl13 (#2) üzenetére


levis4
(tag)

Bakker, nem tudom.

Valszeg a cikk szerzője sem tudta pontosan miről is ír!
A cím szerint a meghajtónak kellene combónak lennie, nem a lemeznek hibridnek:DD

[Szerkesztve]

(#4) OddMan


OddMan
(őstag)

A Blu-Ray Bővebben: link oldalán már van egy csinos pioneer bdr-101 nevű meghajtó Bővebben: link
Szerintetek mikor lehet majd nálunk ilyet venni és kb. mennyiért? :U

''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''

(#5) OddMan


OddMan
(őstag)

Az alábbi cikket úgy ollóztam. A kérdésem a cikkel kapcsolatban, hogy a HD-DVD sokkal ellenállóbb lesz a külső sérülésekkel (karcok) szemben, mint a blu-ray, mivel vastagabb védelemmel rendelkezik? :F

''A két versengő formátum közötti különbségek a védőréteg vastagságán kívül másban is megmutatkoznak. A Blu-ray lemezek védőrétege 0,1mm, ezzel szemben a HD-DVD lemezek 0,6mm vastag védelemmel rendelkeznek. A Blu-ray technológia legnagyobb előnye, hogy a kétrétegű típusok akár 50GB adatot is tárolhatnak egy lemezen, miközben a HD-DVD technológia csupán 30GB adat tárolását teszi lehetővé. Ennek a megoldásnak viszont nagy előnye, hogy csak kis mértékben kell módosítani a jelenlegi lemezek gyártását végző gépeket.''

''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''

(#6) ragazzo


ragazzo
(őstag)

Én biztosan az olcsóbb lemezt venném meg,akkor meg nem kell hibrid meghajtó.Szivem szerint jobban örülnék a HD DVD-nek,mert akkor talán nem kellene új lejátszót vennem.

Linux hogyanok kezdőknek közérthetően http://linuxhogyanok.blogspot.com

(#7) ArGab válasza ragazzo (#6) üzenetére


ArGab
(őstag)

Az olcsóság relatív is lehet. 15G vs. 25G közül nem biztos, hogy az olcsóbb a jobb. Meg gondolom lesz itt is verseny, ha két konkurens formátum közül egy győzni akar.
Ezt a mondatodat viszont nem értem: Szivem szerint jobban örülnék a HD DVD-nek,mert akkor talán nem kellene új lejátszót vennem.

(#8) ArGab válasza OddMan (#5) üzenetére


ArGab
(őstag)

BD-hez van valamilyen tok, de a TDK??? kifejlesztett egy ellenálló védőréteget is, így azt hiszem elég ellenálló, hogy a tok nélkül használható legyen.

(#9) pilóta válasza ArGab (#7) üzenetére


pilóta
(veterán)

Biztos már van neki egy HD-DVD meghajtója... :D

Aki él és nem boldog, az téved!

(#10) ragazzo válasza ArGab (#8) üzenetére


ragazzo
(őstag)

Ezt azért írtam,mert azt olvastam, hogy a HD DVD kompatibilis lesz a régi DVD lejátszókkal.Amúgy még egy jó darabig nem lesz egyik formátumú íróm és olvasóm sem.Szerintem még egy darabig megfelel nekem (is) a DVD lemez adta lehetőség.

Linux hogyanok kezdőknek közérthetően http://linuxhogyanok.blogspot.com

(#11) ArGab válasza ragazzo (#10) üzenetére


ArGab
(őstag)

Ez így sántít. A kompatibilitás, amit általában emlegetnek a HD-DVD-nél, csak azt jelenti, hogy a jelenlegi gyártósorokon képesek némi átalakítással gyártani a lemezeket, de a mai DVD lejátszók NEM kezelik egyik formátumot sem. Ehhez muszály lesz venni egy új olvasót.
Illetve terveznek olyan hibrid lemezt is, amin az egyik réteg DVD, a másik HD formátumú, így egy mai lejátszóba betéve a DVD lemezként olvasható, de akkor is csak az az egy réteg, és ha valaki beszerez egy HD lejátszót, akkor a másik rétegen tárolt, immár HD anyagot is azonnal használni tudja. De hogy egy ilyennek mennyi létjogosultsága van, azt nem tudom. (Hasonlót terveztek Super Audio CD - CD összeállításban is, de olyanról sem hallottam még)

(#12) ArGab


ArGab
(őstag)

Mégiscsak jönnek a hibrid meghajtók?
[link]

(#13) PaladiN válasza ArGab (#11) üzenetére


PaladiN
(aktív tag)

Nem teljesen. Arról szólt anno a fáma hogy a hd-dvd lejátszók alapból felismerik a dvd lemezeket, magyarul nem kell kidobni a régi dvd-ket ha hd-dvd lejátszóra cseréli az ember a régi dvd-lejátszót. Ezzel szemben a blue-ray lejátszó nem fogja tudni alapból lejátszani a többi formátumot.

Valojaban addig soha nem veszitesz, amig abba nem hagyod a probalkozast.

(#14) csapos2


csapos2
(addikt)

Üdv mindenkinek!

Kedves egybegyültek, lenne valaki olyan jó és elmagyarázná egy lámának, hogy mi kell ahoz, hogy a géppel tudjak HD filmet nézni? Vagy ez kivitelezhetetlen?

Előre is köszönöm.

Lelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.

(#15) PPeter válasza csapos2 (#14) üzenetére


PPeter
(addikt)

Műsoros HD DVD és/vagy Blu-ray lemezre gondolsz? Mindenekelőtt Blu-ray és/vagy HD DVD meghajtó. Kellően emberes hardver (MPEG2 alapú lemeznél 3GHz-es P4, AVC1 kodekkel tömörített filmhez kétmagos proci is szökséges, különösen ha 1920x1080-as a film), gyors VGA kártya HDCP kompatibilis DVI vagy HDMI kimenettel és persze HDCP kompatibilis digitális bemenettel rendelkező monitor. Ja és a filmek. :DDD

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#16) csapos2 válasza PPeter (#15) üzenetére


csapos2
(addikt)

Nos, akkor ez túlmutat rajtam, még egy P4 3GHz-es proci lenne is, de a VGA-m az csak egy FX 5900 XT. Az pedig a leírtak alapján, nagyon karcsú.

Ment egy privát.

Lelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.

(#17) kiszu


kiszu
(senior tag)

Megkezdődik az első árcsökkenés Blu-ray fronton.

Az LG Blu ray írója 99000+áfa a hardverker.hu-n

Jó bolt,szoktam ott vásárolni.

(#18) Gajdi válasza kiszu (#17) üzenetére


Gajdi
(tag)

Hátja, de sajna még mindig elég távoli. Amúgy Gb-ra vetítve vinyót venni még dvd-nél is olcsóbb, blu-ray-ről nem is szólva...

(#19) Sasfészek


Sasfészek
(tag)

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Tudtok valamit az LG GGW-H10NI irójáról. A tudása alapján egész jónak tűnik. Valakinek volt vele tapasztalata? PPéter mi a véleményed? Megköszönök bármilyen segítséget.
Illetve az LG-n kívül van még olyan író ami olvas HD-DVD-t és blu-ray-t is ír, a dupla rétegűt is, vagy egyelőre ez az egy van a piacon?

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.