Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7003) DeFranco válasza Mercutio_ (#7002) üzenetére


DeFranco
nagyúr

A TV-ben nincs mozgó-kopó alkatrész, és nincs víz- és vegyszerterhelésnek kitéve.

Na pont ezért terveznek 5 évre mosógépet, és ezért van rá 2 év gari. Senki nem fizetné ki érte a dupla árat, ha 10 évre terveznék, és ez nekik bukó lenne, ez a gazdasági racionalitás. A garancia modellezésben nem (sem) látok bele, valószínűleg az is magasabb költséggel járna, mint az elkérhető felár (nem csak a javítás költsége itt az érdekes, de az adminisztráció, logisztika is).

Magyarul nekik így éri meg a legjobban, és ha gyártanának kétszer ilyen strapabíró gépeket, akkor azon az áron, ami nekik is megérné, arra meg nem lenne (nincs) igazi kereslet. Elméletben persze mindenki szeretné, csak éppen a miele részesedése is marginális a fagor-candy-whirlpool tengelyhez képest, nem véletlenül. Ha volna fizetőképes kereslet a minőségre, az kitermelné a maga kínálatát. De nincs.

De ez csak ilyen elméleti fejtegetés, onnan indultunk ki, hogy azért az a gép, amit most veszel, és 5 évig bírja, az nem is annyiba fog kerülni, mint ami 10-15-20 évig bírta. Kb. annyival könnyebb megvenni, amennyivel kevesebbet bír.

Én vennék valamit a whilpool-zanussi magasságból, minél több garival, meg garikiterjesztéssel, és vágnám a centit.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.