Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#58041) Piftuka válasza tibbike01 (#57959) üzenetére


Piftuka
veterán

"Van olyan amibe kapszula és pörkölt kávé is mehet? "

Igen, a Hauser CE-934 ilyen berendezés.

Nespresso, Lavazza, Dolce Gusto kapszulákat, E.S.E. POD csomagot, és őrölt kávét is tudsz vele főzni.

Megoszlanak a vélemények róla. Egyik haverom a kollégáival vásárolt, és használ közösen egy ilyet. Nekik éppen ilyen "mindenes" gépre volt szükségük. Megfelelőnek találják.

Az ára, az "öszvér" jellege miatt, én inkább első sorban ilyen felhasználásra ajánlom. Esetleg nyaralóba, ahol szintén fontos a sokoldalúság, és a kis helyigény, olcsón.

- Otthonra inkább egy "Nespresso Mini" kapszulás gépet javaslok.

Az egyetlen értékelhető kávékapszula a piacon. A Media Markt "Cremesso" gépei felejtősek, az ALDI saját márkás masinája közepes, "vállalható" minőség. A "Dolce Gusto" pedig amolyan "lónyál" jellegű, gyárilag tejporozott, instant kávé.

- Még a Tchibo saját gépe és kapszulái egészen korrektek. Annak hátránya a kis kapszula választék. (Igaz, több féle tea kapszulájuk is van.)

Előnye a viszonylag alacsony kapszula ár, és a nagyon olcsó alapgép. (Most ~8 ezer forintért megvásárolhatod a legkisebbet.)

A Nespresso gépekhez rengetegen gyártanak kapszulát, sőt lehet vásárolni, őrölt kávéval, otthon megtölthető kapszulát is. Ezeknek a zöme szóra sem érdemes. Vagy a kávé rossz, vagy a kapszula kialakítása (nem az eredeti formát mintázza, ezért nem jól főzi át a gép), vagy mindkettő.

Az utántölthető kis kapszula pedig gondos odafigyelést igényel. Én pl. vettem egy szettet, de csak "vésztartaléknak", hogy amikor elfogy a kapszula, és főznék vele (mivel őrölt kávé mindig van itthon), akkor azzal is mehet. Amúgy nem tudod úgy megtömöríteni. Színre, ízre lágyabb, koffeintartalomra erősebb kávét főzöl vele a Nespresso gépen.

A Nespresso eredeti kapszulái nagyon drágák (110-190 Ft/db), de jó minőségű kávét adnak.

- Ha pedig szeretnél túllépni a "kotyogós" kávén, és a kapszulás gép mellé (vagy helyett) keresel egy olcsó, kis helyigényű megoldást, akkor egy ilyen jellegű géppel érdemes kezdeni:
Heinner HEM-200 Charm Kávéfőző

A teljesség igénye nélkül... ~10.000-30.000 forint között több ilyen masinát találsz. Van közöttük sok vacak is, ezért érdemes olyat venni, amelyről sok jó véleményt olvashatsz.

Amúgy a LIDL-nek is van, és az ALDI-nak is (kb. negyed-fél évente feltűnik a kínálatukban) saját márkás kivitelben.

Az ilyen gép semmi "extrát" nem tud. Jó minőségű, friss őrölt kávéból, jó vízzel egy egészen korrekt, élvezhető, krémes espresso kávét főzhetsz vele. Ja, és tejhabot is tudsz vele készíteni.

Kiválóan alkalmas arra, hogy megtanuld a főzést alapjait, hogyan használd a tampert, mennyire tömd meg, és milyen erősséggel tömörítsd a portafilterben a kávét, stb.

És amennyiben éppen ennyit szeretnél, akkor egy ilyen gépnél nyugodtan meg is állhatsz.

Ha pedig továbblépnél, akkor jöhetnek a komolyabb presszó gépek, ahhoz illő, kellően jó minőségű darálóval kiegészítve, no és persze a lényeg: minőségi babkávé.

Viszont itt már nagyobb elhivatottság, és vastagabb pénztárca is szükségeltetik, mert gyártótól, kiépítéstől függően egy jobb gép + daráló szett úgy ~100.000 forinttól indul, a határ pedig a "csillagos ég". :)

[ Szerkesztve ]

"Aquila non captat muscas."

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.