Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#50148) Avela40


Avela40
csendes tag

Sziasztok

Én is megosztanám eddigi tapasztalataimat szárítógép terén.
Még Októberben kértem itt tanácsot hogy milyen gépet vegyek: [link]

Végül sikerült kifogni egy Miele gépet akciósan 270-ért ingyenes szállítással a MediaMarkt-bol: [link]

1,5 hónap használat után az eddigi tapasztalataim:
- A szűrőrendszere nagyon jó. A dobnál dupla szűrő van elhelyezve, mindig porszívózzuk. Ennek ellenére mondjuk meglepő mennyiségű mikro szösz/por tud eljutni a hőcserélő előtti több rétegű szivacs szűrőre mert 1 hónap után már jelzett a gép hogy vegyük ki és takarítsuk meg. Mondjuk a hőcserélő lammellákon nem látok port, de 1,5 hónap alatt ez elvárható úgy gondolom. (Heti 8-10 szárítás)

A Bosch gépeknél nézegettem a SelfCleaning rendszert, de nem győzött meg. Nedves a hőcserélő, és ezért sok szösz/por megtapad/felgyűlik rajta valószínűleg hosszútávon. Ezen felül szimpatikusabb volt a Miele által tervezett megoldás. A szűrők / hőcseréló tisztíthatósága, hozzáférhetősége nagy pozitívum.

Az illatpatron is egy nagyon nagy pozitívum. Heti legalább 8 szárítás mellett 1 hónapot bírt maxra tekerve a gyári patron, és nagyon jó illata van a ruháknak tőle.

Eddig semmi nem ment össze tőle szerencsére. Mondjuk ésszel állítjuk a programokat.

Vastagabb pulcsik, nadrágok, törölközők, Plédek, Ágyneműhuzatok - Extraszáraz pamut programmal szép szárazon jönnek ki a gépből, még a nadrágok dereka is jó száraz.

Minden mást - A könnyen kezelhető programmal megy sima szekrény száraz fokozaton. Ha nagyon kényes a ruha a Kimélő+ funkciót bekapcsoljuk. Itt is szépen megszárítja a vékonyabb anyagokat. Pulcsikat, nadrágokat már nem tudja ez a program.

A gép szép halkan teszi a dolgát, csak a ruhatöltetnek van hangja a dobban. A fogyasztása is nagyon jó, illetve hogy a PerfectDry folyamatosan monitorozza a ruhákat, így csökkent a program idején, ha úgy adódik, de ezt szerintem minden gép tudja már.

Nagyjából ennyi lenne, nagyon örülünk neki, végzi a dolgát ahogy kell.

Majd az idő megmondja mennyire lesz szerviz igényes. :)

Battlefield 4 nick: Caprin05

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.