Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49359) peppe79 válasza pjen (#49357) üzenetére


peppe79
senior tag

Akinek az számít, hogy bekapcsolást követően, rövid idejű üzem alatt, lehetőség szerint minél gyorsabban felfűtsön, az eleve nem olajradiátort vásárol. 2 perc alatt egyik sem lesz forró. Nincs most kéznél a régi olajradiátorunk, apáméknál van valahol a garázsukban. Ha valóban kíváncsi vagy rá, előbányászom, és rámérek infrahőmérővel. Az biztos, hogy valamivel lassabban éri el a max hőfokot, de onnantól kezdve, hogy már nem "nulláról" kell rásegíteni, sokkal hatékonyabb, mint egy mai lemezből hajtogatott olajradiátor. Az olyan régi hőtárolós kályhák, mint az Elekthermax, meg aztán pláne.

"Aki azt szereti,hogy gyosan felmelegedjen és forró legyen az 6 tagosat vesz.Aki inkább a lassú lassú egyenletes hőleadást keresi annak a 14 tagos a megfelelő."

Erre az állításra itt egy érdekes összehasonlítás:
https://www.youtube.com/watch?v=0xsBSVgX8H4
Mindkettő 9 tagos radiátor, mindkettő 2kW-os.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.