Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49096) farkas-j válasza Fr3eWar (#49083) üzenetére


farkas-j
őstag

A regeneráló sóra a beépített műgyantás vízlágyító regenerálása miatt van szükség. A mosó és öblítő víz a műgyantás vízlágyítón keresztül jut a mosótérbe. Ezt a vízlágyítóban lévő műgyantát kell sós vízzel regenerálni. Ez a sós víz SOSEM kerül kapcsolatba a mosótérrel, kizárólag a vízlágyító egységet mossa át így regenerálva. Ezért nem váltják ki a regeneráló sót a csoda vízlágyítót is tartalmazó kapszulák. Ezek a kapszulák ugyanis az első mosáskor feloldódnak, elvileg ilyenkor lágyíthatják a vizet, de a többi mosásnál és öblítésnél már nincsenek a mosótérben keringő vízben. Ha már némileg kemény a víz és nem használnak regeneráló sót, akkor lényegében telítődik a műgyanta és nem tudja ellátni a vízlágyító szerepét. Ekkor foltosak vízkövesek lesznek az edények, elvízkövesedik a fűtőszál, a fúvókák és a vezetékrendszer.Ahol valóban nagyon lágy a víz vagy központ vízlágyítót használnak, ott el lehet hagyni a regeneráló só használatát.

Szerintem bármelyik mosogatógéphez gyártott vízlágyító só megfelel márkától függetlenül. A lényeg, hogy a vízlágyító só nem tartalmazhat sem vasat, mangánt stb., sem bármilyen más karbonátot. Ezek viszont megtalálhatók pl. a konyhasóban, asztali sóban így a használatuk kerülendő! Emiatt pl. útszóró sóval sem próbálkoznék! ;]

Én egyébként "kapszula ellenes" vagyok több okból:
1. - Nem lehet igaz, hogy a kapszulába integrált mosószer, öblítőszer és vízlágyító maradéktalanul el tudja látni a feladatát! Ennek oka, hogy már az első mosóvízben feloldódnak a tabletták. Ha mégsem, akkor ellenőrizhetetlen és követhetetlen mikor oldódnak fel az adalékai. Persze mondják erre a mosószergyártók és az egységsugarú userek, hogy ezek már "intelligens tabletták" és mindig a programok megfelelő fázisában oldódnak fel. :W Honnan a görcsből veszik az intelligens tabletták ezeket a szükséges infókat: a mosás(ok) hossza, a mosóvíz hőmérséklete, öblítések hossza és száma??? Ezek ugyanis mind befolyásolják a kapszulák oldódási folyamatát! Hogyan szabályozzák a kapszulák önmaguk feloldódását a változók függvényében? :O
2. - Nem lehet a szükséges mosószer mennyiségét adagolni. Van hogy teli géppel, máskor meg nem telerakva indítjuk el a gépet. Van mikor nagyon zsíros edények, máskor csak alig szennyezett edények kerülnek a gépbe. A kapszulákban lévő mosószer mennyisége viszont állandó. A gyártó, hogy nehogy panasz legyen a mosószerére, vélhetően a legrosszabb, azaz a legszennyezettebb esetre méretezi a mosószer koncentrációt. Ez viszont pazarlás és felesleges környezetszennyezés!
3. - Drága a kapszula a mosogató porhoz képest.
Szerintem kapszulákat a kényelmes vagy lusta emberek "placebójának" találták ki. "Röviden" ennyi a véleményem. ;)

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.