Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#42601) Lauda válasza asdf_ (#42600) üzenetére


Lauda
félisten

Ahogy mondjuk a huawei is echte kínai a világ egyik vezető információs és kommunikációs technológiai vállalata és több mint 170 országban van jelen, a világ egyik legnagyobb okostelefon gyártója...... Kb ennyi gond van az echte kínai gyártókkal.

(#42602) lufi7 válasza ga_-bor (#42595) üzenetére


lufi7
aktív tag

A samunak a hűtője és a mélyhűtője is 100-100 l-el több.

"Csak szóljatok mindig 5 perccel a gól előtt"

(#42606) #32577792 válasza #40553216 (#42603) üzenetére


#32577792
törölt tag

Nézd, nem specifikus ez a háztartási gépekre. Ha belegondolok, hogy pl. az autóm egyik szerkezete - szándékosan nem írok gyártót, mert nincs különbség - egy masszív szerkezet, kivéve 1 db kis fogaskerék, ami műanyag. Alapból csere az egész, ha az eltörik, márpedig eltörik. Más kérdés, hogy a már általam említett egységesítés miatt, egy 5 évvel ezelőtti modell ugyanazt a szerkezetet használja, de abban még fémből volt a fogaskerék, nem is tört el soha a szemét. Tehát bontó, vásárlás, átpakol a fogaskerék és mindenki happy.
Egy belépő Miele és egy belépő - magyar szinten favorizált és minőséginek gondolt - Elux gép ára között akkora a különbség, hogy bátran nevezhető drágának a miele. Szerintem aki ezt vitatja, az nincs tisztában néhány dologgal :)
Az, hogy mi volt 40 éve... Mondjam? 50 fillér egy adag fagyi. Most nem tudom mennyi, nem igazán engedhetem meg magamnak az ilyenek fogyasztását, max, cukormentest, de ez sem annyira hiányzik.

(#42623) koxx


koxx
MODERÁTOR

Fizetésekkel és egyéb ezzel kapcsolatos témákkal inkább fáradjatok át ide

(#42624) flegga92


flegga92
senior tag

Sziasztok!

Lehet nem a legjobb topic, de hátha tudtok segíteni.
Tollkabátot mosott ki valaki? Eddig tisztítóba hordtam, mert tudtam hogy összecsomósodik ha nincs szárítógép, de mivel be lett szerezve ezért ha lehet nem fizetnék megint 8-10k-t egy tisztításért.
Kell e valami különleges mosószer hozzá? Kell e centrizni szállítás előtt? Teniszlabdás trükköt is olvastam, abból is van 2-3 db új azt bedobom mellé.

(#42625) pjen válasza flegga92 (#42624) üzenetére


pjen
félisten

Én simán kimostam,aztán egy venti elé akasztottam száradni,kicsit csomós lesz,de szét lehet rázogatni.Először kényszerből mostam.Fehér volt és hanyatt estem egy pocsolyába.Melóba volt mosó gép,kimostam aztán egy kalorifer elé akasztottam.Egész jó lett.

(#42626) BB9000 válasza flegga92 (#42624) üzenetére


BB9000
senior tag

Nem kell különleges mosópor, viszont jól ki kell centrizni. Mi 1200-as fordulaton centrizzük, mert úgy kevésbé tapad össze a toll benne szárításkor, mint 800-on centrizve. A teniszlabdákat mi is beletesszük szárításkor, de nem sokat változtat az összképen. Anélkül is éppúgy ki lehet szárítani. A kabát elég kényes cucc, ezért a kímélő szárítást is rá szoktuk kapcsolni. Ez pár fokkal alacsonyabb hőmérsékletet jelent.

(#42627) Gömbike válasza flegga92 (#42624) üzenetére


Gömbike
senior tag

Lehet, hogy ezt a mosószert lenne érdemes használni: [link]

Nagyobb eséllyel fogja a természetességét megőrizni a toll.

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#42628) Lauda válasza flegga92 (#42624) üzenetére


Lauda
félisten

Szia!

Én 40 fokon mostam a tollkabátomat, annyi, hogy száradás közben néha meg kell rázogatni fejtetőn is, hogy a toll eloszlódjon a tasakokban és könnyebben megszáradjon. Semmi más extra törődés nem szükséges.

[ Szerkesztve ]

(#42629) Gömbike válasza Gömbike (#42627) üzenetére


Gömbike
senior tag

Nikwax Down Wash Direct mosószer pehelytöltésű ruházathoz 300ml

Erre gondoltam volna, csak a linket nem nyitja meg a gép.

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#42630) BB9000 válasza Gömbike (#42629) üzenetére


BB9000
senior tag

Ezt már megnyitja: Link2

A tiedből hiányzik a kettőspont a https után.

(#42631) Gömbike válasza BB9000 (#42630) üzenetére


Gömbike
senior tag

Köszönöm! :)

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#42632) flegga92


flegga92
senior tag

Köszönöm szépen mindenkinek, megfogadom a tanácsotokat.
Már 5. évét húzza a kabát, de semmi baja nincs eddig.

(#42633) BBéci válasza flegga92 (#42632) üzenetére


BBéci
titán

Szerencsés vagyok, nincs toll töltetű kabátom. ;]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#42634) BaLee válasza flegga92 (#42624) üzenetére


BaLee
addikt
LOGOUT blog

Az adott kabáttól függ. Ha impregnált, víztaszító réteg van rajta akkor speciális mosószer kell hozzá. Van olyan amit utána szárítógépbe kell tenni, az "élesíti" ezt a réteget, enélkül nem pergeti le a kabát a vizet.
De mosószer válogatja. Spéci mosószernél mosás előtt kell indítani egy üres mosást, hogy a régi mosószer maradékai kiürüljenek a mosógépből mert tönkretehetik ezt a víztaszító réteget.
Én az elején óvatosabb voltam, írják, hogy nem szabad centrizni és csak alacsony hőmérsékleten szabad szárítani. Na pár mosás után már sima pamut programmal mosom, szigorúan 30°C-on, előtte egy lavórban kicsit megdörgölöm melegebb vízben ha nagyon foltos és mosáshoz teszek bele 2 vagy 3 db zokniba csomagolt (ez fontos, enélkül beleragadt a tépőzáras részekbe) teniszlabdát. Ezt mosásnál és szárításnál is benne hagyom. 1000-1200as centrit szoktam neki adni de eddig bírta a kabát. :)

Nekem a dockyardban vásárolt mosószer jött be, igaz drága (~4500ft, kb. 4 mosásra elég) és szárítógép is kell hozzá, de még kis olajpöttyöket is kihozta a kabátból.

[ Szerkesztve ]

(#42635) Csabroncka


Csabroncka
Topikgazda

A nagy öregeknek írom, hogy módosítottam az összefoglalót, de lehet a készüléktapasztalatokhoz hasonlóan kellene megoldanom ezt is:
3. Megbízható alkatrészboltok (amit tudsz, szereld magad)

Kéretik linkeket küldeni nekem, lehet sima bolt és webáruház is ahonnan már vásároltatok !

:R

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#42636) tomci


tomci
csendes tag

Hahó!

Porszívós kérdés azokhoz, akik már rendelkeznek tapasztalattal:
Azt eldöntöttem, porzsákos lesz az új.
Kérdés 1: szőnyegre is kell, nézem a hozzászólásokat, véleményeket, sokan azt írják, a C-t is alig lehet húzni, úgy szív valaki azt írja, Ő csak A szívóerőt tud elképzelni szőnyegen. Van, aki használt mindkét szintet tudót? Én azt mondanám, elég a C vagy mindkettő ugyanúgy fogja a szőnyeget és nehéz tolni vagy húzni csak az A kicsit jobb az allergiásoknak?
Kérdés 2: HEPA téma. Kb. ahogy látom, minden gyártónak van saját rendszere és van aki megfejeli hepa szűrővel is vagy csak a sajátját adja. Ezekbe nyilván egy átlagpolgár nem igazodik el, van érdemi különbség? Pl. egy Miele a saját aircleanje mellet észre vehető lesz-e ebből a hepa pluszos verzió vagy igazából az már csak tényleg a durva allergiásonak kell?

köszi!

(#42637) tibbike01 válasza tomci (#42636) üzenetére


tibbike01
őstag

Ne agyald túl. Sencor SVC 8 + Sencor 10db-os porzsák kijön 30-ból és legalább 5 évig (akár 10ig is) van egy szuper géped...tényleg szuper!

Ha nem tetszik a rózsaszín, van sárgában is + egy ezresért.
Mi imádjuk, bármikor újra megvenném. De most komolyan :K

[ Szerkesztve ]

(#42638) ribarszki válasza tomci (#42636) üzenetére


ribarszki
őstag

Összefoglalót jobbra fent lolvastad?
A és C között nem lesz akkora különbség, hogy ezt otthon észrevedd. Ha visszakeresel volt róluk 1-2 hónapja beszélgetés.
Jó ha van Hepa, de ha nem vagy allergiás, akkor elég egy Epa is. Én sem használok itthon Hepa szűrőt, mert a Miele kimonodttan allergiásoknak ajánlja.

(#42639) ribarszki válasza tibbike01 (#42637) üzenetére


ribarszki
őstag

Ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor ezzel is lehetne intézni a topikot. Ár/értékben nem rossz a Sencor, de aki hajlandó többet szánni rá, vehet Mielet. A két porszívó pedig nagyon más ligában játszik.
Ha nem enegedhetnék meg többet 30-nál porszívóra, elgondolkodnék a Sencoron. (Bár akkor is akcióban egy 33k körüli Eluxot néznék)
De ha van keret Mielere, akkor nem is kérdés..

(#42640) tomci válasza ribarszki (#42638) üzenetére


tomci
csendes tag

persze, azzal kezdtem, olvastam, ahogy írtam az osztott meg, hogy valakit zavar, hogy felszedi a C is a szőnyeget, ebben vártam megerősítést, hogy emiatt felesleges pl. A-t keresnem, (amit így gondolok), de a biztatás mindig jól jön.

(#42641) tomci válasza ribarszki (#42639) üzenetére


tomci
csendes tag

itt a C1-re gondolsz ugye? köszi

(#42642) ribarszki válasza tomci (#42640) üzenetére


ribarszki
őstag

Amire te gondolsz, az a szőnyegtisztítási hatékonyság és nem a szívóerő osztályozása. A kettő nincs összefüggésben. Lehet valami C oszályú és alig birod mozgatni, míg az A-t könnyebben. Itt annyi a titok, hogy a fejben hogyan képezték ki a levegő áramoltatását, mennyire vákumozódik le a fej. (Teszem hozzá, ha egy fej levákumozódik, akkor megszűnik a légáramlás és szinte semmi koszt nem szed össze..)

Amúgy ebben a hozzószólásban sok érdekességet találsz az osztályozásról. A lényeg, hogy ezek laboratóriumi körülmények. Az, hogy egy porszívó A vagy C osztályú szőnyegen, azt otthon a letaposott 5-6-7-8-10 éves szőnyegeden soha az életbe nem fogod megkülönböztetni.

Használtam itthon A-s Miele C3-at és C-s C1-es gépet. Pont ugyan olyan.

Gondolhatok a C1-re is, de a best buy a C2 Parquett 59k-ért.

[ Szerkesztve ]

(#42643) flegga92 válasza tibbike01 (#42637) üzenetére


flegga92
senior tag

Hozzá adott turbó kefe ér valamit szőnyegen? Tudom, hogy nem egészen erre való, de néha jó lenne átszaladni vele.

Olvastam több véleménynél is, hogy lejár a szívófej. Nem nagy kaland orvosolni, de azért bosszantó tud lenni.

A korábban említett Miele gép volt kiszemelve nálam is, de annyit van ajánlva, hogy elgondolkoztam rajta.

A mostani Samsung porzsák nélkülitől már a sírás kerülget, szabadulni akarok tőle.
Pár hete vettünk a Lidl-ben egy 2 az 1 ben morzsa/rúd porszívót a napi gyors takarításra, mostanában az megy, így elég 2 hetente a Samsungot elővenni.
Meglepően erős, kemény padlón hibátlan, sarkokhoz ki kell venni és morzsa porszívóként felszívni. Szőnyegen elmegy kategória, az elektromos kefe sokat segít rengeteg hajszálat összeszedett. Max fokozaton kb 20 percet bír, LED világítás, állvány. 20k-t megért számomra.

(#42644) tibbike01 válasza flegga92 (#42643) üzenetére


tibbike01
őstag

Több mint egy éve vam meg nekünk. Semmi baja, nem jár le a feje. A turbófejet havi egyszer használjuk szőnyegen is. Szuper!

Miben jobb egy Miele? Persze lehet halkabb, jobb anyagminőségű...stb, de a hatékonysága nem hinném. Ha bemész egy szobába porszívózás után megmondod hogy Miele vagy Sencor járt ott? Porvisszabocsájtása jobb? Motoja, szívóteljesítménye jobb? Nem hinném.

Ettől még persze akinek van pénze, Mielet vesz.

[ Szerkesztve ]

(#42646) #32577792 válasza flegga92 (#42643) üzenetére


#32577792
törölt tag

Nem tudom, nejem még soha nem morgott hogy leesett volna.
Turbó fejjel a kocsi szőnyeget szoktam takarítani. Karácsony előtt mikor viszem haza a fenyőfát és abban a 300m-ben lepotyog az az apró kis tüsike és beleáll a szőnyegbe, azt gond nélkül szedi ki.
Nem tudom a miele mit tud, nekünk ez bevált.

(#42647) BBéci válasza tomci (#42640) üzenetére


BBéci
titán

Ahogy már előttem írták, szőnyegre nem kell óriási szívóerő. Az pont a hatékonyságot rontja. Electroluxomon a szabályzó gomb alatti piktogramok szerint sima felületre, parkettára kell a maximum, szőnyegre kétharmad körüli. Ennek logikus oka van, csak sokan nem gondolnak bele.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#42648) Pttypang


Pttypang
veterán

Sziasztok,

Morzsaporszivok kozul a lidl-ben most kaphatot erdemes megvenni? 7 jo oreg matyasert dobjak az ember utan, de ha nagyon szemet, akkor esetleg masik ajanlott? Tizenparezernel nem szivesen mennek tovabb.

Everybody lies.

(#42649) koxx válasza tibbike01 (#42644) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

"Porvisszabocsájtása jobb? Motoja, szívóteljesítménye jobb? Nem hinném." Igen és igen.

(#42650) peppe79 válasza BBéci (#42647) üzenetére


peppe79
senior tag

Ez így nem teljesen igaz. Szőnyegre nagyobb szívóerő kell(ene), csakhogy ez a normál kitolható kefés fejjel nem megvalósítható. Ott valóban kisebb teljesítményen kell rámenni a szőnyegre, mivel behúzott kefével - a minimális légrés miatt - nem lenne biztosított a megfelelő légáramlás.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.