Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#42051) stellaz válasza Gömbike (#42050) üzenetére


stellaz
addikt

Fateronnak is az van, elégedett vele.

(#42052) #32577792 válasza stellaz (#42049) üzenetére


#32577792
törölt tag

Az a baj, hogy ilyen van fórumon is, már vélemény. Lehet, hogy ugyanaz?

(#42053) pinnacle válasza peppe79 (#42047) üzenetére


pinnacle
nagyúr

4 év garanciával jó vétel az Electrolux. Kifolyócsőt meg lehet hosszabbítani vagy csak cserélni lehet hosszabbra?

(#42054) peppe79 válasza pinnacle (#42053) üzenetére


peppe79
senior tag

Létezik kifolyócső toldó, de mi értelme az egésznek? Kb. 1500 forint egy új.

(#42055) stellaz válasza #32577792 (#42032) üzenetére


stellaz
addikt

Lg esetében ez visszatérő dolog, hogy a csapágyba víz juthat, de amugy ezt nem értem. Nem pontosan ugyanúgy van csapagyazva mint a nem dd motorosok?

(#42056) pinnacle válasza peppe79 (#42054) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Ez nincsen beépítve? Simán ki lehet cserélni hosszabbra?

(#42057) #94529552 válasza stellaz (#42055) üzenetére


#94529552
törölt tag

Szerintem ez nem jellemző, ezért ezt én fórum tapasztalatok, és itteni beszámolók alapján cáfolnám, mivel általában olyan 10 éves működésről olvashatunk itt írásokat a fórumtársaktól közvetlenül, akik hosszabb távon tulajdonosként mondják el ezt a mosógépükről. Ami igazán hiteles az általánosító véleményekkel szemben. Az viszont minden gépre igaz, hogy hosszabb távon csapágy problémák lehetnek. De kb. egyedüliként az LG az amit csavarozott üsttel szerelnek, tehát könnyen meg lehet csapágyazni, ellentétben a többi márkával, melyeknél már inkább gazdasági totálkár, ha csapágyas lesz. De itt van ez a mosógépszerelő szakember véleménye is.

(#42058) #32577792 válasza stellaz (#42055) üzenetére


#32577792
törölt tag

Ez azért van, mert gyenge a szimeringje is. Mikor rákérdeztem a szerelőmre, ő azt mondta, amit itt a fórumon. Sok LG-t javított már a DD-ból. (csak megjegyzem, hogy a nevét és telefonszámát egyszer már kiadtam egy fórumtársnak, aki erőlködött, hogy de adjam már meg, annak ellenére, hogy egészen más helyen lakik az országban, így tuti nem fog neki szerelni. Ennek ellenére odaadtam, és mikor visszakérdeztem rá privátban, hogy beszélt-e vele, még választ sem adott. Tehát NEM, nem fogom újra átadni a nevét és az elérhetőségét. Igaz, nincs YT videós szereplése, de azért munkája nem kevés)
Egyértelmű, hogy mi a gond a DD hajtásos gépekkel. Azt is mondta, hogy volt olyan, ami úgy bele volt rohadva, hogy nem tudta kiszedni a csapágyat. Az, hogy mennyi idősen jelentkeznek ezek, nyilván használattal is függ. Ha valaki heti egyszer-kétszer mos, akár 1000 évig is használható marad. Előbbit kéretik nem komolyan venni, nem találtam erre vonatkozó szakirodalmat, sem diploma munkát, PhD-t főleg nem, közjegyzői okiratról sem tudok.

Tudom, hogy uncsi, de nem fórumtárstól van, így nem tudom linkelgetni, de tény, hogy volt munkatársnőm, nagy büszkeséggel mondogatta, fényképen mutogatta a 180ezres LG mosógépét, hogy milyen halk és szuper. Kb. 3 éves volt, mikor olyan halk lett, hogy szerelőt kellett hívni. Csapágy és ebből adódó elektronikai csendesség szállta meg. Javítása nem volt gazdaságos, így örök csend vadászmezején folytatta. De mivel elégedett volt a csendes működéssel és talált egy szuper olcsó LG gépet a helyi outletben, ismét vett egy 150k-s gépet (nagyon örült, mert egyébként tudjátok mennyi lenne ez kérdéssel mutatta be) az LG-től. Ezzel már szerencséje volt, mert ez 4 évet ment neki. Rövid, de 9 éves együtt töltött közös munkahelyünk alatt, 3 gépet vásárolt.
Nyilván lehetnek hétfői vagy pénteki gépek is, ahogy voltak Dacia 1310-es ilyenek is (bár szerintem ott csak pénteken dolgoztak).
Ettől függetlenül ajánlhatóak, hiszen amíg mennek, nincs gond velük. Ha cserélni kell, akkor pedig a csavarozás miatt egyszerűbb a csere, feltéve, hogy nincs olyan szinten belerohadva, hogy nem lehet kiszedni és mást is cserélni kell hozzá.
Én azért sem vettem LG-t, mert ilyen tapasztalataim voltak, a szerelő nem mondta, hogy ne vegyek, de elmondta, hogy mi szokott lenni a gond velük. Amikor kérdeztem, hogy érdemes lenne azonnal cserélni a szimeringet és csapágyat, azt mondta lehet, de mi lesz ha még gariban elromlik és észreveszik a bontást. Igaz, erre meg én nem gondoltam.

Ha valakinek tetszik, meg kell vennie, de tudjon is erről. Figyelni kell a mosógép alját, mert ha vizet lát ott, bizony lehet probléma és nem szabad halogatni a szerelőt.

Boltokban meg nyilván ajánlott, mert ott jutalékot kapnak érte. Ja és ehhez még tudnak eladni plusz garit is. Egy Beko, egy promós Bosch erre már alkalmatlan az 5 évvel, tehát azok nem ajánlottak ;]

(#42059) #48613632 válasza Wajk (#42023) üzenetére


#48613632
törölt tag

Ha tényleg csak arra kell, hogy egy éjszaka alatt feltöltsd, a lemerült akksit, akkor biztosan jó. De ránézésre, két dolog biztosan nincs benne:

- gyorstöltés (fél/egy óra alatt, életet lehelni az akksiba)
- "bikázás" (indítóáram biztosítása hálózati forrásból)

Márpedig, ez az egyik olyan eszköz a háztartásban (garázsban) ami ha kell, akkor nagyon kell, és azonnal. Nekem, az elmúlt 10 évben, talán ha 2x volt rá szükségem, de mindkét esetben, az "óakurvaéletbe" szituáció lépett érvénybe, hajnali fej és f.szvakarás közepette. A bejárati kapucölöp fejjel történő, ritmikus ütögetése is ide tartozik. :W

Na most, fenti funkciókkal ellátott töltő birtoklása esetén, adott szituációban, féloldalas fejtartással felnézel az égre, kacsintasz egyet, és 10 percen belül útnak indulsz.

Amennyiben ezek nincsenek, úgy tökmindegy, hogy van e ilyen lidlis töltőd, vagy nincs, 4-5 órán belül, nem indulsz útnak, akkor meg már úgy is mindegy.

(#42060) Gömbike válasza #94529552 (#42057) üzenetére


Gömbike
senior tag

Talán az én gépem az utolsó az Elux csoportban csavaros üsttel.
2011. Január elején vettem, a fórumokban olvasott vélemények miatt.

Mikor megérkezett, megnéztem, valóban csavaros üsttel jött le a szalagról.
Azóta hiba nélkül üzemel, a rendszeres karbantartás soha nem marad el.

Mosás után fiók kihúz, kitöröl, a gumiperem szintén. Kéthavonta tisztító mosás.

Semmi dzsuva, penész.

AEG 74850a.

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#42061) freaghill válasza _ak_ (#42037) üzenetére


freaghill
őstag

Robotporszívóról írnál egy kis tapasztalatot? Szívesen olvasnám, hogy merőben kevesebbszer kell-e porszívózni?

(#42062) ribarszki válasza freaghill (#42061) üzenetére


ribarszki
őstag

Van saját topikja. Van kiváló összefoglalója, sok munkát öltünk bele. És igen, határozottan kevesebbszer kell porszívózni. De ezt ne itt folytassuk.

(#42063) Wajk válasza #48613632 (#42059) üzenetére


Wajk
addikt

köszi az észrevételeket és másik nézőpontot. Mivel nekem hirtelen felindulásból, időre nem kellett még töltenem, így elég lesz az "éjszakai" üzemmód is.

de ha annyira kszámolt lenne a reggelem, akkor átgondolonám. köszi még1x :K
Érdemes figyelembe venni.

iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB

(#42064) #48613632 válasza Wajk (#42063) üzenetére


#48613632
törölt tag

Ebben az esetben, teljesen jó a Lidl verzió is.

(#42065) #94529552 válasza Gömbike (#42060) üzenetére


#94529552
törölt tag

Ez remek dolog, mármint rád nézve :K , de egyébként az ajánlott nagy márkáknál az én olvasatomban nem túl gyakran jön el a csapágyazás problémája átlagos használat esetén, mert amit a YT-os szerelő is csinál, azok szerintem bőven 10 év feletti gépek.
Egyébként a legtöbb itthoni szerelő elsősorban az Elux csoportos mosógépeket javasolja, mint te is, mert azokhoz könnyen elérhető az alkatrész, ha netán szükséges lenne, jó a szervízháttér és támogatás, meg ismerik a technikát is ezer éve, amivel azokat szerelték.
Láttam az ismerősöd elégedett a bekokkal, csak tartson ki a szerencséje, hogy nem romlanak el, mert több konkrét esetben is írták, hogy 4-6 hét volt, mire alkatrészt tudtak hozzá szerezni.

stellaz Ezt még az előbbihez: az LG-kről meg csak ilyen messzirő jött emberektől hallott mende-mondák vannak, konkrét esetek nélkül, a Villányi mester videói is pont az ellenkezőjét mutatják. Az egyik videóban láttam olyan esetet, hogy erősen túlhasználtak egy csapágyas öreg mosógépet, de annyira, hogy a csapágy beállt és megszorult. De még ebben az esetben se folyt ki a víz, és nem volt semmi egyéb következmény.

Nem mellesleg a motor garit lehetne ilyenkor igénybe venni, ha 10 éven belüli a gép.
Múltkor kérdeztem a fórumon, hogy mutassanak már be itteni vagy más fórumokon leírt meghibásodásról beszámolót, de csak egy zavaros esetet tudtak előkaparni, azt is a tengerentúlról az usákoktól. Egyébként nekem mindegy melyiket választja a kérdező, csak leírom amit ismerek a témában. Például van tapasztalatom LG szervizzel, ahol is 5 napon belül elkészült a garis készülék. Ráadásul el és vissza szállítással történt úgy, hogy közben Hollandiából érkezett az alkatrész repülővel.

[ Szerkesztve ]

(#42066) numera007


numera007
tag

Csak érdekesség a háztartási gépekhez. Vettünk a télen egy Beko hőszipkás 7kg-os szárítógépet. Amikor megvettük azonnal rákötöttem egy fogyasztásmérőt, azóta is rajta van (kb másfél hónap). Az eddigi fogyasztási adatok interpolálása után 180 nap évi használattal olyan kb 10.000Ft a villanyszámla növekedés évente. 5 fős család, főleg hétvégi 3-4 adag mosás szárítása, hét közben napi 30 perces törcsi szárítással jött ki az adat. Egy teljes adag ruha szárítása olyan 1,5kW-t jelent, olyan kb. 500W-t eszik óránként. Én elégedett vagyok.

(#42067) #32577792 válasza numera007 (#42066) üzenetére


#32577792
törölt tag

Ez a szárítás jó ötlet :)

(#42068) stellaz válasza numera007 (#42066) üzenetére


stellaz
addikt

plusz valaki még kiszámolta, hogy télen a száradó ruhák hőt vonnak el + többet kell a pára miatt szellőztetni, ergo többet kell fűteni, így forintosítva ezen időszakban jóval olcsóbb gépben szárítani a ruhát, mint kötélen.

Én csak papíron számolgattam, de kb. nekem is ez jött ki, hogy amit néztünk hőszivattyús 40 ezer forintos felára a simához képest (amit vettünk) kb. négy év alatt jön nullára fogyasztásban.

Mondjuk azt valaki egyszer megmérhetné (már ha van új korából mérése), hogy 1-2-3 év után, mikor már kicsit koszos a kondenzációs egység, akkor van-e mérhető fogyasztás többlet a kezdetihez képest, vagy ez nem számottevő.

(#42069) Mezga Aladár válasza stellaz (#42068) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

+ többet kell a pára miatt szellőztetni,

No ez sem feltétlenül igaz. A nagyon alacsony páratartalom miatt kértem a nejemet, teregessen a szobában. Ebben az évben nem akart 39 % fölé menni a páratartalom a szobánkban.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#42070) Wajk válasza Mezga Aladár (#42069) üzenetére


Wajk
addikt

ez erősen épület függő ;)

iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB

(#42071) #94529552 válasza numera007 (#42066) üzenetére


#94529552
törölt tag

A szöszgyűjtővel is elégedett vagy, amit ragasztani, foldozgatni kellett? Mondjuk én azt inkább kicseréltettem volna garanciában. Aki nem veszi észre, annál a nem látható belső lamellákra folyamatosan vándorolhat a sok szösz, ha jól gondolom.

(#42072) numera007 válasza #94529552 (#42071) üzenetére


numera007
tag

Mostanra már megoldottam, még kellett rá némi tömítő filc és majdhogynem tökéletes lett.

(#42073) Elemental válasza Mezga Aladár (#42069) üzenetére


Elemental
addikt

Nálunk is alacsony a pára télen. Szóval még jót is tesz a teregetés.

(#42074) #94529552 válasza numera007 (#42072) üzenetére


#94529552
törölt tag

Ezt azért érdemes lenne a gyártónak gariban jelenteni, hátha van rá cseredarab, ami filcek nélkül is jól tömít.

(#42075) peppe79 válasza #32577792 (#42058) üzenetére


peppe79
senior tag

Úgy kell hozzáállni a mosógép vásárláshoz, hogy alapvetően mind sz@r, és akkor nem éri meglepetés az embert. Én is ismerek szerelőket: van aki egy adott márkát favorizál, van aki egy-egy konkrét modellt, vagy pedig egyszerűen a minél hosszabb gyártói garanciát javasolja. Aki egy adott márkát tekint referenciának, az elég bátor, hiszen ott is előfordulhat, hogy egy-egy modell rosszabbul vagy jobban sikerült, úgyhogy lutri az egész. Én személy szerint, pont emiatt nem szeretem a gyakori modellváltásokat; hiszen a mindössze 1-2 évig forgalmazott készülékek jó eséllyel kapnak nagyobb arányú pozitív visszajelzést, mint negatívat. Aztán lehet, hogy 3-4-5 éven belül meghibásodik, és sorra érkeznek (pontosabban: érkeznének) rá a panaszok, de mivel már nem nagyon forgalmazza senki, így legfeljebb csak a fórumokon lehet olvasni róla. Én jobban örülnék annak, ha nem szédítenék a népet a sok innovációval, vagy legalább lenne egy standard modell, ami a hosszú évek alatt bizonyíthatna. Csak ugye ez nem érdeke a gyártóknak.

(#42076) peppe79 válasza #94529552 (#42065) üzenetére


peppe79
senior tag

Durván két évtizede, azt mondták az LG direct drive technológiájára, hogy egyértelműen ez a jövő. Aztán a legtöbb gyártó mégis meg van direkt hajtás nélkül. És az is kiderült, hogy a DD-nek is megvannak a maga kockázatai. A csapágy mentén történő szivárgás - ha nem is általánosítható, de akkor is - egy lehetséges hibaforrás. Az indexen volt már panasz LG mosógépekre, valakinél 2 hónap után. Ezeket a fotókat néhány éve posztolta sanyooo az index fórumon, a 3,5 éves LG mosógépéről:

[kép] [kép] [kép]

A képek jól ábrázolják a DD technika kockázatát: a víz eljut a vezérlő elektronikáig, aztán nyekeke.
De én nem ezért ódzkodom az LG-től. 2 évvel ezelőtt kerestem mosógépet, és akkor szóba jött az LG is. Nem tudom, hogy jelenleg milyen a szortimentjük, de az akkoriban kiszemelt LG-n nem volt öblítőstop, és az alacsony vízfogyasztás miatt valami irgalmatlanul kitolták a mosás idejét: ha jól emlékszem, egy teljes töltetes pamut program olyan 5 és fél órás volt, 50 liter körüli vízfogyasztással. Onnantól kezdve ki is esett a látókörömből az LG...

[ Szerkesztve ]

(#42077) peppe79 válasza Elemental (#42073) üzenetére


peppe79
senior tag

Nálunk szintén baromi alacsony a páratartalom...padlófűtés.

(#42078) #94529552 válasza peppe79 (#42075) üzenetére


#94529552
törölt tag

Igen, sajnos elég gyakori a modellváltás, szinte évente minden gyártó újabbakat hoz ki(kevés változtatással). Ha mosógépszerelő lennék, én biztos, hogy nem a sok év garit javasolnám, hogy kevés munkám legyen. Tehát nem tartom reális dolognak, hogy egy szerelő ilyet javasolna.

Elhiszem, hogy volt ilyen eset, amit mondasz, a konkrét részleteket nem tudhatjuk, de nem jellemző, és csak nagyítóval lehet találni egyet. Inkább a hosszú évekig problémamentes működésről olvashatunk.
De ugyanúgy hasonló egyedi esetek minden márkánál előfordulnak, és nem azok alapján választunk, mert akkor egyenként mindet kizárhatnánk a-tól z-ig. Személy szerint a 7. éves Electrolux-szal teljesen elégedett vagyok, és nekem mindegy, ki melyiket veszi, a márka mosógépeit személyesen nem ismerem, hogy milye funkciókat tudnak, de a manuálban szerintem meg találod, ha érdekel.
Én csak az általánosító vélemények ellen szólok, amik semmi konkrétumot nem tudnak mutatni, csak annyit, hogy hallotta innen onnan a messziről jött ember, meg, hogy a Gizike mesélte neki. Mint mondtam, egy túlhasznált, beállt csapágyú öreg mosógépnél semmi következmény nem történt, mint a videóban láttam.

[ Szerkesztve ]

(#42079) #32577792 válasza peppe79 (#42075) üzenetére


#32577792
törölt tag

Ez így van. Én saját tapasztalatom írtam le, úgy, hogy a samuhoz hívtam szerelőt, mert csapágyasnak véltem a folyás miatt. De egy roppant becsületes ember volt, mondhatta volna, hogy elviszi és majd megcsinálja, de nem. Helyben szétkapta, mondta, hogy csapágy ok, egy cső lyukadt ki. Ezek után én hiszek neki. elég sokára tud jönni, annyi munkája van. Véletlen? Nem gondolom. Nem készít videót róla? Nem. Gondolom annyi idő alatt megcsinál másik kettőt.

Amit írtál LG-re. Aki akar és ismeri a guglit, talál bőven problémás eseteket. Én legalábbis találtam, de nem fogom linkelgetni, ha valakit érdekel: gugli a barátod :)
Érdekes, hogy említetted a rövid modell ciklust. Éppen LG egy fórumtémában említette ezt egy user, hogy neki a márkaszerviz (így tudtam lefordítani) szerelője mondta, hogy 2-3 év és utána már alig lehet kapni hozzájuk fő egységeket elektronikai téren. Akit érdekel, gugli.

YT-on is van bőven olyan, hogy látszik a folyás a csapágy és szimering miatt. Lehet ezt szépíteni, de tény, hogy hibaforrás bőven. Olyan is volt, akinek 3 hónapos gépe lett csapágyas. Nyilván a másik véglet is megvan.
De miért nem terjed más gyártóknál, ha annyira megbízható? Egy szerelő örül az LG szerelhető dobjának, meg a DD-nek, hiszen könnyen, gyorsan és sok gépet tud javítani.
Aki szeretne látni ilyen videót: youtobe.com és ott keresés mezőbe kell írni.

Szóval nekem is azt mondta a srác: hosszú gyári garival kell venni. A többi nem érdekes.

Jaj ez még érdekes volt :) MM-ben voltunk. Nagy család vásárol. Eladó izgalomban, hiszen tényleg OLYAN nagy család volt. Kérdezi az ismert márkát, mondja-mondja és hát persze, hogy ez egy neves, nagy megbízható márka. Érdeklődő örül. Mennyi a garancia kérdi! 1 év a válasz. De lehet nálunk venni +4 évet még rá! Érdeklődő értetlenkedik: de azt mondta kis kegyed kezit csókolom, hogy ez megbízható nagyon!

(#42080) #94529552 válasza #32577792 (#42079) üzenetére


#94529552
törölt tag

Szerintem kár ezen annyit polemizálni, főleg konkrétumok nélkül, már mindenki leírta amit akart, sok a felesleges ismétlés és kevés a valóság része.
Aki akar és ismeri a guglit, talál bőven problémás eseteket Szerintem meg nem, de nyugodtan jöhetnek a konkrét esetek és találatok a sorozatos meghibásodásokról. Ha meg nincsenek, akkor nem értem ezt a harcot itt folytatólagosan hónapok óta. Talán anyagi érdekből, vagy csak az ellenkezés ténye miatt mert jólesik? Minden írásom után várható ez tőled, vajon mi ez a kitüntetett figyelem az irányomba? Már megint....
Egyébként írtam privit.

[ Szerkesztve ]

(#42081) #32577792 válasza peppe79 (#42077) üzenetére


#32577792
törölt tag

Mennyi az az alacsony? Mit kezdesz vele, párásítás?

(#42082) peppe79 válasza #94529552 (#42078) üzenetére


peppe79
senior tag

Apám elekroműszerész, és több volt Gelkás kollégájával tartja a kapcsolatot; akikből azóta klímás, háztartásigép szerelő, audioszerelő, számítástechnikus, vagy egyéb vállalkozó lett. Innen az ismeretség. Idegen szerelő talán nem a sok év garisat ajánlgatja, bár én még reménykedem benne, hogy nem veszett ki mindenkiből az emberség. Egyébként, amikor az ismerősök fateromat kérdezgetik, hogy ő melyik TV márkát ajánlja (merthogy ő meg tv szerelő); akkor azt nagyon szívesen elmondja, hogy ennek vagy annak jellemzően milyen hibái szoktak lenni, de soha nem favorizál konkrét márkát vagy típust...hülye is lenne, hogy aztán később őt okolják, ha netán idő előtt meghibásodik a készülék.

Mosógép manuál: sajnos nem mindegyik túl informatív. Én tök alapnak gondolnám, hogy közöljék például az adott program nagyjából behatárolt vízfogyasztását. A Siemensnél ez le is volt írva, az LG-nél már sajnos nem.

(#42083) peppe79 válasza #32577792 (#42081) üzenetére


peppe79
senior tag

Nagyjából rH40%, néha az alatt. Amióta elhoztam a szüleimtől a hideg párásítót, azóta picit javult a helyzet. De előtte borzasztó rossz érzés volt levegőt venni, és néha a szememet is irritálta. Akkor gyakori szellőztetéssel, szobanövényekkel, és ruhateregetéssel igyekeztünk javítani a helyzeten.

(#42084) #94529552 válasza peppe79 (#42082) üzenetére


#94529552
törölt tag

A faterod eljárása nagyon korrekt. Más okból kifolyólag, de tartok fenn én is jó ismertetséget ht. gép szerelőkkel, és tőlük tudok rendszeresen tájékozódni.

(#42085) stellaz válasza peppe79 (#42076) üzenetére


stellaz
addikt

De a DD technológia miért jár más csapágyazással? Az egyik végén motor van, a másikon ékszíj tárcsa. Ha az ékszíjas csapágya átengedi a vizet az lent ugyanúgy a motorba folyik, csak még az áramot is a lábamba vezeti :)

(#42086) asdf_ válasza stellaz (#42085) üzenetére


asdf_
veterán

Nem jar mas csapagyazassal. Az a (megalapozott vagy nem megalapozott) velemeny, hogy szarabb csapagyakat raknak bele, mint a tobbi gepbe ugy altalaban. A tobbi gepnel nincs gond ezzel, ha szar a csapagy, kicsit pisil, tocsa lesz oszt csok. Mig egy DD-nel mivel rogton ott a motor a vegen, emiatt kaphat az is a vizbol, rovidre zarhat csatlakozoveget, mert azok termeszetesen nem vizvedett kiviteluek, az csinalhat gyonyoru rovidzart az inverter elektronikaban, a juzer meg b*szhatja, mert mire nem ervenyes a parasztvakitasul szolgalo 10 ev motorgarancia? A csapagyhibara es az ebbol fakado tovabbi karokra. Tehat amennyiben igaz, hogy altalanossagban szarabb az LG csapagyazasa a tobbinel, meg azt is mellerakhatjuk, hogy ott a leggyengebb a gep, ahol a legerosebbnek kell lennie, hiszen egy sima szijhajtasunal semmi nem tortenik, ha jon a csapagynal a viz, addig egy LG-nel GTK-ra viheti a gepet (szetszedheto ust ide vagy oda).

[ Szerkesztve ]

(#42087) estikornel


estikornel
tag

Sziasztok,

Csereprogramban hűtőt szeretnék pár hónap múlva venni, gondolom nem fog változni addig a kínálat így most elintézném a tippek beszerzését.

A++, alulfagyasztósra lenne szükségem 120e forintig.

Eddig ezekre gondoltam:
Samsung RB33J3205SA Nofrost 125k
Samsung RB33J3205WW
Nofrost 120k

Beko-t nem szeretnék, legalább 2-3 év garancia legyen rá, emiatt electrolux kiesik. LG, gorenje és samsung amiket nézegettem egyelőre. Igazából 1-2 főre kell max szóval méret mindegy. Miket kell figyelni választásnál? Arra emlékszek, hogy az a jó javítás szempontjából amelyiknek hátul látszik a hűtőrács nincs letakarva palásttal. Kisebb energiaosztályra nem válthatok, csak feljebb de akkor is a megpályázott összegre vagyok jogosult, igaz?

(#42088) asdf_ válasza estikornel (#42087) üzenetére


asdf_
veterán

Valthatsz lefele is, csak akkor 40 helyett csak 20e lesz a tamogatas (es ennek nincs semmi ertelme, mert egy kb azonos A+-os es A++-os huto beszerzesi ara kozott kb. pont 20e Ft van, tehat lehet ilyet csinalni, de minek), felfele is mehetsz, ott annyi van, hogy marad a 40e-s tamogatas, nem lesz belole 45.

(#42089) stellaz válasza asdf_ (#42086) üzenetére


stellaz
addikt

Én megnéztem a fentebb linkelt szervizes videót, ott éppen a csapágyazás minősége és a szerelhetősége lett kiemelve.

Na mindegy, ahogy nézem, ezek leginkább hitbéli vitáknak tűnnek.

Egyébként ez az egész hasonló, mint ami a kerékpár alkatrészek fórumain megy. Van aki leírja, hogy nála 5 évet ment el valami, a másik meg, hogy nála egyet se. Igaz, lehet 5 év alatt ment vele 4 ezer km-t napsütésben, a másik meg egy év alatt 12 ezret retekben, dzsuvában.

Bátyám kb. 2 évente csapágyasra tesz egy mosógépet, de mivel van 4 gyerek és elég kicsi gépeket vettek eddig, ezért naponta többször megy a gép. Akkor ez egy 1 vagy 2 fős háztartásban mennyit fog elmenni? 10-12 évet?
Akkor egy ilyen jó gép vagy nem jó gép?

(#42090) asdf_ válasza stellaz (#42089) üzenetére


asdf_
veterán

Nemtom, a mienk meg csak egy eves, viszont mar nullkilometeres koraban "nyolcas" volt a dobban, tehat meg ha esetleg jo minosegu is a csapagy benne, szerintem ez majd ki fogja nyirni azt, mert a MEO epp kavezhatott, amikor ezt a gepet atengedtek.
Ha a fentebbi video valami Villanyi Viktoros volt (nem talalom), akkor erdemes szem elott tartani, hogy o _Ausztraliaban_ szerel gepeket, tehat oda k*rvara nem a Lengyel meg Orosz LG-ket viszik, mint hozzank, ebbol adodoan a minosegre/alkatreszminosegre vonatkozo megallapitasokat egyik marka eseteben sem kezelnem tulzottan relevansnak a mi szempontunkbol.

(#42091) #32577792 válasza asdf_ (#42090) üzenetére


#32577792
törölt tag

Ez egy szélmalomharc. Amikor olvasgattam az angol tesztoldalt, az alapján próbáltam itthon mosógépet venni. Ami ott remekól szerepelt, itthon nem kapható. Egy példa: írtam a Bosch ügyfélszolgálatnak, keresve adott típust, hogy itthon beszerezhető-e? Nem, az egy UK modell. Ezt gondoltam is, Megkérdeztem, minőségben, tudásban, melyik az, amit a NER rendszerben is megtudok venni, az nem baj, hogy jobb minőség adott árban, hiszen tudjuk, a nyugat hanyatlik, oda a szemét megy. Irónia az előző. Szóval ha jól emlékszem, benyögtek egy nyócas modellt, de ami fura volt, hogy árban ez kb. dupla volt, mint a kinti.
Még egy hasonló volt, egy másik márkával, nem nevesítem, mert akkor kapni fogok a bucimra.

Amikor emlegetik a WP-t mint nagy mammutos céget, elfelejtik, hogy USA. Ahol vélhetőleg mást kapnak azok a hanyatlóak, mint mi. Nyilván rosszabbat! Még ennél is?!

Lehet ezt sokat emlegetni, de nem eleget! Az LG DD-ben olyan hibaforrási lehetőség van, ami komoly károkat okozhat. Ez pedig a gyenge szimering és csapágyazás, amihez társul az általad IS és mások által is említett probléma, a víz olyat helyre szivárgása, ahol találkozhat olyan dógókkal, amelyek kifejezetten nem tolerálják ezt a nedves közeget.
A 10 év motor izévédelem, meg olyan, mint hóembernek a 20 fokos meleg.

Ettől még lehet jó gép, de aki megveszi, legyen tisztában ezzel is. Ha mégis probléma lenne belőle, majd a neves YT sztár megjavíjja neki.
Csak tudnám, hogy LG minek ragaszkodik ehhez a DD maghajtáshoz, illetve oké, ragaszkodjon, de akkor kezdjen már valamit azzal a csöpögéssel, hogy legyen már tisztább, szárazabb érzése az adott alkatrésznek, mely nem kedveli a nedvességet.

Nyilván azt is értem, hogy az üzletben lévő eladók miért szeretik ezt a gyártót. Anyagi érdeke fűződik ezekhez, hiszen biztosítást tudnak eladni mellé és el is adják. De jó lenne, ha egyszer előre is elolvasnák annak a feltételeit a vásárlók.

Kár ezekért, mert tényleg jól néznek ki a gépek. Akár még jól is moshatnak. Nem tudom, nincs nekem, így azt megítélni nem tudom. UK tesztekben jól szerepeltek. De azok más modellek.

(#42092) stellaz válasza #32577792 (#42091) üzenetére


stellaz
addikt

A mi lengyel gépünkhöz vagy 10 nyelven adtak útmutatót, köztün angolul és németül. Gondolom nem azért, hogy a vadkeletiek tanuljanak nyelveket. Ráadásul már tényként találod a csöpögő csapagyakat....

Miért csinálod ezt?

(#42093) qqzs


qqzs
őstag

Van valakinek lg amerikai stílusú ket ajtos hutoje?
Meg konyha elkeszulte elott vettuk az uj hazba. Mikor kihoztak nem tunt fel hogy dol hatra fele. Mikor keszult a konyha mar feltuno volt a kb 5cm-es hatradolese teljes magassagban. Meg az lg szervizt is kihivtuk. Korbefotozta azt mondja hogy megkerdi a kozpontot mert o meg ilyen hutot nem latott. (megyeszekhely) majd felhivott hogy ez ilyen. Akkoriban jartam par boltba de sehol nem lehetett kapni ilyen hutot a neten meg nem latszott ez rendesen. Mostanaban lattam par hasonlot samsungba es lgben is es tok fuggolegesek.
Az elso kitekerheto lab maxra be van tekerve ami ugye arra szolgalna hogy a kitekeresevel fixaljuk hogy ne tudjon gurulni mert gorgok vannak mindenhol
Eleg hulyen fog kinezni ha kesz lesz a konyha mert korbeepitjuk igy a melle kerulo oldalfal nagyon fogja mutatni ezt.

Eladó: GTS450

(#42094) #48613632 válasza qqzs (#42093) üzenetére


#48613632
törölt tag

ITT azt írják, hogy általános probléma, de "jóvanazúgy" és nem csak LG, hanem Samu és Neff esetén is találkoztak már a problémával.

(#42095) pjen válasza qqzs (#42093) üzenetére


pjen
félisten

Nekem van Whirlpool,kérajtós.Az nemdől semerre.

(#42096) pjen válasza #32577792 (#42091) üzenetére


pjen
félisten

Mik azok a feltételek? Előző mosogató gépünk egy Bosch volt + biztosítós garival.Elromlott,kijöttek megjavították.

(#42097) #32577792 válasza stellaz (#42092) üzenetére


#32577792
törölt tag

Kéretik pontosan olvasni és értelmezni amit írtam.
Azt is tedd hozzá, amit lentebb írtam. Ettől még lehet jó mosógép, lehet, hogy jól is mos, de azt nem tudom megítélni mert nekem nincs. UK teszteket is írtam, hogy ott jól szerepeltek.
Egészen pontosan mi a probléma? Az, hogy leírtam, hogy van, ahol jól szerepelnek vagy az, hogy leírtam a hazai, mezei szerelő tapasztalatát? Csak jó szabad írni róluk vagy lehet írni azt is, ami károkat okozhat?

Szóval: hol tálalom tényként?

Még szerencse, hogy több nyelven van kiadva, mi lenne szegény bevándorlókkal akár nálunk, akik nem tudnak magyarul, vagy mondjuk az osztrákoknál azokkal a magyarokkal, akik nem tudnak németül? :)
De nézz meg egy internacionálés termék ismertetőjét: 1 oldalon kinyomják a világ 2875443 nyelvén. Ezzel letudva a nyomtatási költség, a válogatás, hogy melyik piacra, melyiket csomagolják mellé :)

Ha LG-t szeretnél, nyugodtan vedd meg, ezt szerintem sok alkalommal írtam már itt is. Ezután is fogom. Az indokokat is leírtam többször. De azt nem fogom, hogy tökéletes, mert lehetséges - és ahogy látni is, valós is - hibaként igenis benne van, hogy kukázni lehet őket.

"okozhat" "hibaforrási lehetőség"

"Lehet ezt sokat emlegetni, de nem eleget! Az LG DD-ben olyan hibaforrási lehetőség van, ami komoly károkat okozhat."

(#42098) #32577792 válasza pjen (#42096) üzenetére


#32577792
törölt tag

Pl az, hogy a víz okozta motorhiba nem káresemény.
Továbbá az is benne van több gépnél, hogy megszabott éves ciklusra érvényes. Ez nyilván egy átlagos használat mellett nem lesz probléma, de ahol sokat használják, jelenthet garivesztést

(#42099) stellaz válasza #32577792 (#42097) üzenetére


stellaz
addikt

Igazából a kérdésem már úgy szól, hogy miért szóród tele a fórumot a hülyeségeiddel?

Írd le, ha van ismert és konkrét típushiba, vagy a tapasztalataidat. De azzal senkinek nem segítesz, hogy erőlteted mások teljesen általános - ki tudja azóta hogyan torzított - véleményét, nulla, ismétlem nulla tapasztalattal. Az egészet nyakonöntve a teljesen légbőlkapott konteós ökörségeiddel.

Ez lehetne egy jó és hasznos fórum, de te és a hozzád hasonlók teljesen tönkre vágják azt.

u.i.: megkímélnél, ha nem válaszolnál

[ Szerkesztve ]

(#42100) #32577792 válasza stellaz (#42099) üzenetére


#32577792
törölt tag

Leírtam.
Te emlegettél valamit, ami baromság és hülyeség, amikor kértem, hogy írd le, hol írtam azt, össze-vissza hadováltál.
Megköszönném, ha normális hangnemben írogatnál.
köszi

"Ez lehetne egy jó és hasznos fórum, de te és a hozzád hasonlók teljesen tönkre vágják azt."

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.