Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40040) Gömbike válasza Met (#40035) üzenetére


Gömbike
senior tag

Mert még nem volt nekik különálló szárítógépük.

Én használtam mindhárom fajtát. Továbbra is fenntartom, hogy a normál kondenzációs szárítógép szárítási végeredmény jobb, mint a hőszivattyús kondenzációsnak.

A kombigép szárítási végeredményének meg köze nincs az előző felsorolt gépek szárítási végeredményéhez.

Persze hogy száraznak érezni a kombigép által megszárított ruhát. Mert valamilyen szinten az is. De családba, ahol komolyabb mennyiségű ruhanemű kerül mosásra, kín és büntetés a kimosott ruhákat két részletben visszarakni a kombóba szárítás címmel. Brutális energiazabáló valamik. No meg időpazarló.

Pusztán fizika: az átlag 55 literes dobban ( kombi gépeknek általában ennyi a dobmérete)milyen szárítási végeredményt várhat el a felhasználó, ha az alap szárítógépek kezdő dobmérete is min. 108 litertől indul? Hogyan tudnak, illetve hová tudnak átesni a ruhák 55 literes dobban? Mert ettől lesznek puhák és ettől száradnak hamarabb, hogy a meleg levegő át tud hatolni rajtuk.

A normál kondenzációs Miele gépemnek 126 literes volt a dobja és arra 6 kg. ruhát engedélyezett!

Ráadásul a ruhaszárítás egyik nagyon fontos eleme, a szösztelenítés ( állatszőr, ruhaszösz, mosószer maradvány) a kombi gépben egyáltalán nincs. Illetve van ilyen kombigép, az AEG-nek van hőszivattyús kombi gépe, de az már 400.000 ft, viszont gyűjti a szöszt is és az energia felhasználása nem zabálja ki a pénztárcát.

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.