Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33019) BB9000 válasza estikornel (#33017) üzenetére


BB9000
senior tag

Nem mindegy, hogy a garancia melyik fázisában jársz! Az 1 év kötelező garancia idő alatt érvényes feltételeket jogszabály szabályozza, a második évet az LG önként adja, annak a feltételeit ő határozza meg.

A vonatkozó jogszabály 151/2003 már sokkal kedvezőtlenebb, mint a régi volt. Nem ír elő konkrét napot, ami alatt el kell végezni a javítást és cserére se ír elő kötelezettséget. Tehát ha az LG kicseréli neked a javíthatatlan készüléket, akkor azt önként vállalás alapján teszi. Azt a részt is kivették a jogszabályból - EU harmonizáció miatt -, hogy a készülékhez x évig alkatrészt kell biztosítani. Nem kell, hiszen az EU szerint az a jó, ha új készüléket vesz mindenki. A javítgatás csökkenti az eladható készülékek számát. Vicc az egész!

Az LG garanciális feltételei 2.6 pontban csak annyi szerepel, hogy törekedni kell arra, hogy 15 nap alatt ki legyen javítva a termék. Gumiszabály.

Kérdésedre válaszolva: Kérheted a készülék cseréjét. Ha azt mondják, hogy kicserélik, akkor olyan készülékre cserélik, ami legalább annyit tud, mint ami elromlott. Ha különbözik annak jelenlegi ára az elromlott árától, akkor sem tarthatnak igényt a különbözetre. Nem is fogadhatják el.
Ha te úgy érzed korrektnek, akkor kérheted a pénz visszafizetését is, és akkor vehetsz belőle bármilyen más mosógépet, vagy akármi mást is. Nem biztos, hogy a pénzt vissza fogják adni. Nekik jobb a csere.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.