Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26039) Thunderzolee

Emlékeztek még talán a porszívós kérdésemre:
itcafe.hu/tema/haztartasi_gepek_topicja/hsz_25757.html

Nos, a szerelő felhívta kolléganőmet, h nem volt a szűrő cserélve, ez nem rendeltetés szerű használat, de az Electrolux felajánlott 50%-os garanciát, 12ezerért motort cserélnek.

Mivel munkaidő alatt beszéltek, nem nagyon volt ideje, meg hát csak ennyi esze volt, h oké, kéri a cserét.

Tegnap elmondta nekem is, úgyhogy felhívtuk a szerelőt, h akkor ezt tisztázzuk, h mégis mi ez; vagyis én beszéltem a szerelővel.
Természetesen ő csak egy szerelő, sokat nem tud tenni, az a dolga, amit az Electrolux mond neki.

Leírtam neki is részletesen mindent, és kértem, h továbbítsa a levelem az Electrolux felé, vagy ha nem illetékes, akkor adjon elérhetőséget.
Mellékelten megküldte a motortérről készült fényképeket. Tele volt porral, összetekeredett porcicával, vagyis ez inkább oroszlán volt már, porcicák inkább a laptopok ventilátor kifúvó nyílásainál vannak..

Ma már a területi képviselő írta, h márka védelmi okból, vagy miből az Electrolux vállalja, h 50%-ot elenged a motor árából, és csak a többit kell kifizetni, ezért 12ezer.

De a levelem többi részét mintha nem is írtam volna, nem reagált rá, eléggé szelektív a látása.

Ezek tényleg nem értik, h a készülék mellé semmiféle tájékoztatást nem kap az, aki megveszi, h ebben szűrőt kellene cserélni időnként?

Se magyarul, se más nyelven, sehogy sem.
Se a készülék dobozán, se a weboldalukon.

Úgy kellene értelmeznem, h a naaaaagy Electrolux kegyeskedik most hozzám, h csak a felét kell kifizetnem annak a kárnak, amit ők saját maguk idéztek elő a mindennemű tájékoztatás hiánya miatt?

Értem én, h "rendeltetés szerű használat" vs "nem rendeltetés szerű használat".

De akkor kellene tájékoztatni a készülék vásárlóit arról, h mi a rendeltetésszerű használat (a szűrőt cserélni kell félévente), és mi a nem rendeltetés szerű használat (például a tájékoztatóban leírtakkal ellentétben valaki nem cseréli a szűrőt). És akkor egyértelmű a helyzet.

Tudom, h az átlagember igen nagy százaléka nem olvassa el a használati utasítást, de az már egyéni szoc. probléma. Jelen esetben nem is volt mit nem elolvasni, mivel nem is adnak mellé, illetve amit adnak, abban sincs leírva, h cserélni kellene a szűrőt.

Kár, h ilyen elcs×szett ország ez, h nem vagyok benne biztos, h érdemes fogy. védelemhez fordulni, mert az időhúzáson kívül sose lenne vége a veszekedésnek.

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.