Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21042) ribarszki válasza csmat (#21040) üzenetére


ribarszki
őstag

Ha kérdezed, akkor nem tudom. Van egy csomó teszt a neten, kiszórnak x gramm meghatározott szemcseméretű "port" egy teszlakásban. (szőnyeg, asztal, székek padló, játékok, stb..) és megnézik x idő után mennyit szedett össze a portartlyába. Így kijön a százalékos tisztítás.

Jós sok porszívó van, arra emlékszem, hogy az irobot nagyon elverte az összeset. De úgy nagy általánosságban a külföldi fórumok is az irobot termékeit ajánlják. Egyébként pedig annyira ismeretlen terület, hogy itt szinte mindenki tesztekre támaszkodik és csak ismerkedünk a témával. Ennél többet amit egy cikkben leírtam, én nem tudok többet mondani róla:

A robotporszívókkal elérkeztünk a XXI. század legújabb vívmányaihoz. Bár még nagyon kicsi a piaci részesedésük, és a gyártók is folyamatosan fejlesztik a hardvert és a szoftvert is, mégis érdemes odafigyelni rájuk. Létezik néhány márka, mely kimondottan életképes megoldást kínál a robotporszívók terén, közülük is kiemelkednek az iRobot porszívói.
A fejlődés tagadhatatlan és évről évre életképesebb, a mindennapok munkáját megkönnyítő robotporszívók kerülnek a piacra. Jelen formájukban még nem teljesen képesek arra, hogy teljes egészében átvegyék a hagyományos porszívók helyét. Különösen a szőnyegen történő takarítási hatékonyságuk bizonyul meglehetősen gyengének. A drágább modellek ugyanakkor képesek felmérni a lakás paramétereit, a bútorok elhelyezkedését, számtalan beállítással bírnak, s amíg nem tartózkodunk otthon, a porszívók elvégzik a takarítást. Különösen ügyesen boldogulnak abban a lakásban, ahol nagy a szilárd burkolat aránya, és viszonylag nagy teret tud bejárni a székek, állólámpák, könyvek, gyerekjátékok kerülgetése nélkül. Mindenesetre olyan nagy téma a robotporszívók kérdése, hogy ezt csak külön cikkben lehet részletesen kielemezni.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.