Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- [K2]: Synology NAS és a felhő
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
xtremetuning
üzenetére
"A nejem hazajön és az ajtóból beköpi : - mitől lett jobb a hang ?"
Asszony nálunk is simán hallja a tutit. Szerintem jobb a hallása, mint nekem. Ha épp rá tudom venni, akkor vele is meghallgattatom, ha valamin változtatok. Simán kiszúrja, ha valami nem kóser.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning
üzenetére
Gondolom, ez nekem is szól... Tudnod kell, hogy csupán a digitális reprodukcióhoz szólt a véleményem. Egyébként sokan tényleg pénzhiány miatt nem hallgatnak Mark Levinson-t, meg ARC-t, stb. Ja, és más fórumokon éppen tanulom a csöves technikát... Vajon miért?
Viszon olyanokat nem vesz be a gyomrom, hogy "a 32 Amperes Merlin-Gerin kismegszakitóval szebb a hang, mint a 16 Amperessel." Valamikor én is közreműködtem "újságcsinálásban", no, arról is mesélhetnék... -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning
üzenetére
Ugyanúgy nem hittem a tápkábelek jelentőségében, hatásában, mint rengetegen mások, aztán megvilágosodtam, mert láttam, hallottam.
Sőt, a villásdugó forgatásban sem hittem. -
válasz
xtremetuning
üzenetére
no, akkor most nyomatékosan megkérlek, hogy higgadj le, nem szeretnélek én lehűteni.
egyrészt. másrészt, kár volna összemosni itt mindent. analóg eszközöknél, jeleknél lehetetlen volna de facto módon kijelenteni dolgokat, pusztán elméletből. viszont a digitális jelátvitel az nem hit, tapasztalat, akarat vagy ilyesmi kérdése. ott vannak protokollok, és azok vagy átviszik hibátlanul a jelet, vagy nem. ha igen, akkor viszont baromira magát égeti, aki inkább általános teóriákkal, meg az unokaöccse fülével
érvelvagdalkozik.baromi könnyen eldönthető, hogy milyen módon van tárolva az adat egy cd-n, milyen módon kommunikál egy usb csatornán, mit jelent az exact audio copy stb.
-
Peak
addikt
válasz
xtremetuning
üzenetére
Nekem sincs a személyetekkel problémám XT kollega..
Csipázok itt nagyon sok arcot, az irásokból sok minden átjön. 
De oké, ez mind szép és jó, csak mind szubjektiv, hogy kinek mi a jó meg mi nem.
Bárki kamura vagy érdekből, vagy csak brahiból, tekintélyből bedobhatja, hogy "ez jobb" vagy "az jobb".A probléma ott van, mikor a diszkrét digitális átvitel esetén bizonygatni kezdik, hogy az egyik oldalon bement a Dire Staits - Money for nothing, a másikon meg kijött a Brothers in Arms... tökéletesen hiteltelenné válik az ember abban a pillanatban, még ha amúgy nem lenne is az.
Azt kellene egyébként osztani a közönséggel, a fórumozókkal, hogy egy-egy rendszerben hol vannak azok a pontok, ahol VALÓBAN módosulhat a zene vagy hangzás, vagy az adat, és hol nem, illetve hogy az érzékelési határon túl vagy belül van-e.
Mert az gondolom mindenki számára tiszta és világos az alap fizikai tanulmányokból, hogy egy pl egy adott vezető anyag hőmérsékletének függvényében mutat ellenállást, ami egyértelműen befolyásolja az "analóg hang" elektromos jelek átvitelét.
Ez NEM vitatott! EZ TÉNY!
A kérdés csupán, hogy hallod-e?
Hogy 40millió forintos stúdió eszközökkel érzékelheztő-e, amelynek képességei az emberi hallás határain bőven túl vannak? Ez senkit sem érdekel úgy látszik.Csak az, hogy valaki rámondja, hogy ő hallja. Mert ő hinni akar benne.
Ezért lesz az egész hiteltelen. Holott pont ennek az ellenkezőjének kéne a fontosnak lenni. Nemdebár?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Philips TAB5109/10 SoundBar 120W - Új, 2 év garancia, akciós ár!
- Marantz Model M1 hálózatos sztereó erősítő eladó
- Quadral Chromium Style 35, polchangfal páros
- Új, bontatlan dobozos Harman Kardon Go + Play 3 Bluetooth hangfal 2 év garanciával
- Akció - Új, 2 év garancia! Sencor SSS 6300 NYX 2 hangszóró
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3579, 94% Akkumulátor
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÚJ AKKU!!! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Csipázok itt nagyon sok arcot, az irásokból sok minden átjön.