Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Üdv all!

    Egyik nagyszabású projektem elérkezett arra a pontra ahol keríteni kellene valami komolyabb vágással/fúrással foglakozó céget. Mivel újabban szeretek minden történést itthon megoldani, így az alábbi képességet is ki kellene fejleszteni.

    Most csak vasban, később meg akármiben kellene vágni 35 és 44mm átmérőjű lyukat illetve lyukakat. Az anyagvastagság 5-10mm terjed függően attól hogy mit sikerül kihalászni a lomból. Erre a célra ilyen körkivágót gondoltam végül ami igencsak húzás ár, de ha ez kell a tartóssághoz ám legyen.

    Anyagminősége "minőségi acél HSS-E Co8%" ahol gondolom a 8% az Cobalt. Van már egy Cobalt-os fúrókészletem jó ideje az is jár mindenhol és nincs különösebb baja.

    Aki foglalkozik ilyesmivel jónak tűnik ez a cucc?

    A másik kérdés hogy itt bár nem írja, de például a Ridgid 44mm, vagy a Ridgid 35mm is már olyan fordulatszámok vannak amik sztem nem "elérhetőek" mert az állványos fúróm leglassabb fokozata is gyorsabb sztem. Ez korrigálható megfelelő hűtéssel - víz/olaj? Még egy kérdés, hogy ha Ridgidet veszek akkor olcsóbban kijönnék mert most csak a két szükséges méretet venném meg később is csak azt amelyik kell. Jó minőség ez is? A vasat ugyan nem írja de ha megy az acélban akkor gondolom a vas se árt neki.

    Ridgidhez külön befogótüske is kellesz, ami viszont már eléggé feldobja az árat.

    Melyik a jobb? Viking készlet 30k vagy Ridgid 2db vágó és befogótüske 18k körül - a tartósság elsődleges szempont.

    Választ előköszi!

    IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés