Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz
Krissz5435
üzenetére
Ha nem külön szabályozható a CPU_OPT, akkor pontosan ugyanazt a jelet kapja meg az azon lévő ventilátor, mint a CPU_FAN-re kötött, azaz ilyenkor ez a két csatlakozó szabályozást tekintve úgy viselkedik, mintha egy Y kábelre kötötted volna a két ventilátort, annyi eltéréssel, hogy mindkettőről látni fogod a fordulatszámokat.
Abban a nem túl ritka esetben, ha a CPU_FAN PWM-es, a CPU_OPT pedig DC szabályozású, és az utóbbi profilja nem állítható külön, akkor a 60% beállítással az előbbi 60%-os PWM jelet kap, míg az utóbbi 60%-nyi feszültséget, azaz 7,2 V-ot.
Gondolom addig ad neki feszt, amíg el nem indulnak, és az lesz a minimum.
A legtöbb alaplap bekapcsoláskor rövid ideig 12 V-t (és 100%-os PWM jelet) ad a ventilátornak, hogy biztosan felpörögjön. Probléma akkor szokott lenni, ha altatásból éled fel a gép, és túl alacsonyra van véve DC szabályozásnál a feszültség, mert ilyenkor nem kapják meg ezt a löketet, és a beállított szabályozási értékeknek megfelelő feszültségen kell felpörögniük. -
Grózi
Topikgazda
válasz
Krissz5435
üzenetére
Részemről is BQ SW3 vagy Noiseblocker eLoop B12Ps-én ezeket tartom a legjobbnak radira.
-
válasz
Krissz5435
üzenetére
A 2 legjobb 12 es radiventi :
Noctua NF F12 pwm 6,9k
BQ SW3
6.9k (vagy a highspeed verzio is ugyanennyi ,de az akkora rpm csak extrem esetekben kell)
Ezeknek kozelebe se er se az Apache se a Lepa
Nekem volt mindketto : [link] bal oldalt 30mm vastag radin 3 lepa , jobb oltalt 60mm vastag radin 3 apache. -
dodopek
addikt
válasz
Krissz5435
üzenetére
Köszönöm a választ!

-
westcoastog
veterán
válasz
Krissz5435
üzenetére
Hülye megfogalmazás valóban.

1 darab zalman fanmate-em van, egyszerre 1 ventit tud szabályozni, elosztót rádugva tudna többet is, de a hátsó ventik úgyis maxon szaladnának, meg igazából az elől lévő kettő is, a ledes ventit a vinyó előtt kell csak szabályozni mert annak iszonyat hangja van. -
westcoastog
veterán
válasz
Krissz5435
üzenetére
Se forrasztóm se semmim nincs hozzá, ilyen szar helyzetekben vagyok.

Lapom nem tud szabályzást. -
KonzolKartel
őstag
válasz
Krissz5435
üzenetére
Köszönöm!
Nem vészes bent a por. fekete a VGA
Milyen ventit ajánlanám jó ár/érték arányban?
-
AssAssynn
addikt
válasz
Krissz5435
üzenetére
Azt nem tudom, hogy ez a rajz jó-e. Annyira nem értek hozzá, hogy ez alapján megtudjam mondani.

-
AssAssynn
addikt
válasz
Krissz5435
üzenetére
Szia.
Egy molex csatlakozó könnyedén elbír két ventilátort. Bár teszem hozzá, ez a kérdés már inkább tápos témákhoz tartozik (nem elzavarni akarlak), mert a tápodtól függ ez, de nem akarlak megijeszteni, mert 99% az esélye, hogy azon a 12v-os molex ágon van elég Amper "szabadon".
Egyébként nekem is volt hasonló ötletem, de lebeszéltek róla, mert ez a ki-be kapcsolás nem túl jó dolog, mivel a tápra ilyenkor jön egy plusz adag terhelés "csak úgy". Mondjuk én egy 10W-os pumpával kapcsolatban érdeklődtem, s igaz, hogy két ventilátor azért ettől valószínűleg kevesebbet fogyaszt, de a tanácsot azért továbbadom.
-
lehella
senior tag
válasz
Krissz5435
üzenetére
Szerintem akkor sima egyszerű 3 vezetékes ventijeim vannak itthon, amiket nem tudok vezérelni szoftveresen (Asrock 880GMH/U3S3), így már tiszta sor köszi
-
tilinko70
csendes tag
válasz
Krissz5435
üzenetére
így igaz,nekem sem pwm-es van a procin,és simán szabályozom

-
Boogie33
senior tag
válasz
Krissz5435
üzenetére
Az lesz az . Köszönöm a segítséget .

-
törölt tag
válasz
Krissz5435
üzenetére
Hát de a matterhorn-hoz gyárilag van egy venti.

-
pc gamer
tag
válasz
Krissz5435
üzenetére
Először én is így gondoltam,de azt írta,hogy előre már szerelt 1-et.
De mint mondtam én is ezeket csak saját tapasztalatból mondom, nem vagyok szakértől
-
default.
őstag
válasz
Krissz5435
üzenetére
... jó tanácsnak tűnik ... -
default.
őstag
válasz
Krissz5435
üzenetére
rendben, köszönöm a segítséget!
még 1 kérdés:
a TC-s rendszerhűtő érzékelőjét hová célszerű rakni ? -
default.
őstag
válasz
Krissz5435
üzenetére
igen van, és akkor azt én állítom be? feszültséget vagy fordulatszámot ?
ezt nem lehet automatizálni ? vagy ez fix fordulaton pörög ? -
default.
őstag
válasz
Krissz5435
üzenetére
jól hangzik, lehet, hogy ez lesz a megoldás.
ez akkor teljesen automatikus, tehát nem kell beállítanom semmit, csak bekötöm és kész?
utána figyeli a hőmérsékletet és állítja a fordulatszámát ?
még egy kérdés: a procihűhő is szabályozza magát ? oda egy ilyetszeretnék
-
Kokuszkocka
csendes tag
válasz
Krissz5435
üzenetére
Ventis.Megpróbálom pasztával, hátha elérek valamivel jobb teljesítményt. Köszi!
-
RMZ250
senior tag
válasz
Krissz5435
üzenetére
Jojo

-
pifu001
tag
válasz
Krissz5435
üzenetére
értem. azért köszi, nézelődök aztán biztos lesz olyan ami jól tolja a levegőt, szellőzteti jobban a házat.

-
pifu001
tag
válasz
Krissz5435
üzenetére
értem, köszi a választ. akkor a 19-es lehet h marad, mert én is csak 20 cm-eseket találtam, de az elő-hátlapi ventiket azt érdemes lenne erősebbre cserélni nem?
-
pifu001
tag
válasz
Krissz5435
üzenetére
szia, igen ilyen csatija van, de én úgy szeretném szabályozni hogy gyorsabban pörögjön, vagy ezek amúgy is fullon mennek? amúgy ha ez helyett erősebbet szeretnék előre is oldalra is akkor milyent javasolnál? az elsőt is ki lehet cserélni nem?
-
andrade
senior tag
válasz
Krissz5435
üzenetére
Nekem sima F8 van és nem működtettem kisebb feszültségen mert processzorhűtőre tettem.Teljesen nyilvánvaló hogy lassabb fordulaton kisebb a zaja csak a levegőszállítás is lecsökken.
-
andrade
senior tag
válasz
Krissz5435
üzenetére
A 9 centis nem jobb hanem több a levegőszállítása azonos fordulatnál lapátoknál.F8-nak jó a levegőszállítása de nagy a légzaja.Én 8cm-nél Chieftecet használok 12cm-nél Revoltec Airguardot.Meg Thermaltaket de az drágább jóval
-
andrade
senior tag
válasz
Krissz5435
üzenetére
8cm-esben a Chieftec AF-0825S a legjobb halkságra meg levegőszállításra is. Persze az több mint ezer Ft.
-
terencehill
tag
válasz
Krissz5435
üzenetére
ja igen akkor rosszul fogalmaztam a kérdésem, szóval a nyilakat látom, de az érdekelne, hogy hogyan érdemes beállítani
pl.: elől szívja be a levegőt és hátul fújja ki vagy előlről is fújja ki a levegőt mivel ott a winyo ?
illetve, ez esetben hova érdemesebb az erősebb ventit rakni előre vagy hátra? -
cyber86
őstag
válasz
Krissz5435
üzenetére
-
cyber86
őstag
válasz
Krissz5435
üzenetére
Ez nem tudom milyen lehet. [link]
Meg így is levan tekerve az összes venti a gyári szabályzóval de alapból a ventinek van fura hangja még kivéve is meg vékonyabb mint amit belinkeltél. -
cyber86
őstag
válasz
Krissz5435
üzenetére
Tesómnak van ilyen de ennél jobb nincs? Mert a gyári corsair ventik nagyon hangosak a graphite 600tbe :S
-
hossszú
őstag
válasz
Krissz5435
üzenetére
A 13 centis tokozása megegyezik a a 12 centis tokozásával csak a négy oldalon egy pici körív kilóg a síkból. Nyugodtan ajánlhattok 12 cm-es ventit.
-
akela91
addikt
válasz
Krissz5435
üzenetére
Köszi. Valaki tudna jó 12cm-eset ajánlani? Másik topicba szidták amit én választottam.
-
KvPt
tag
válasz
Krissz5435
üzenetére
Abból már van egy, amit nem értek, hogy a dobozán 57 CFM van ráírva, a honlapon meg 74, de a többi adat se stimmel, csak az item/procuctnumber, azok szerint egyeznek.
-
Fehércápa
aktív tag
válasz
Krissz5435
üzenetére
Ok, persze körbenézek, nálam a legfontosabb, hogy halk legyen !
-
Fehércápa
aktív tag
válasz
Krissz5435
üzenetére
Na, ez jó lesz a rackes vinyóhoz köszi!

-
Fehércápa
aktív tag
válasz
Krissz5435
üzenetére
Azt mondod ez a 40-43 fok jó a merevlemezeknél? Az alaplap 45 fokos,az is jó? Az IDE vinyóm nagyon meleg, jelenleg 48 fokos és nem tudom kikapcsolni, mert feltöltök rôla. Lehet buta kérdés, de nincs olyan venti amit ráragasztok és hűti, mint ahogy pl videokártyákon van a gyári hűtő?

Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 7
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- További aktív témák...
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645, 100% Akksi
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia - Akció!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Grózi