- MasterDeeJay: Logitech G402 egér Aliról (hamis)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Sigma 17-70 , a szalagkábel-daráló
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PSti: "Új" VGA kártya jelent meg: Gainward GeForce RTX 3060 Python II OC
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- nézzbe: Gázplazmás 386 csoda újra 1.rész
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeus90
aktív tag
Szia! Azzal kezdeném, hogy nagyon szép munkát végeztél, jó a dizájn és a funkció is érthető, az is látszik, hogy rengeteg melód van ebben, szóval gratu!
Most a fekete leves: Szerintem ezzel egyedül sosem fogsz oda eljutni, mint ami igazán jó lenne, mert ehhez teljes munkaidőben kéne dolgozni a projekten, hogy minden adatlap, minden webshop kapcsolat hibátlan legyen. Viszont ehhez a magyar piac meg kicsi.
Egyébként egy nyugati példa árösszehasonlításra a geizhals.de. Köröket ver jelenleg minden magyar kezdeményezésre, a szűrői parádésan részletesek, az adatlapok megbízhatóan pontosak, még firmware frissítés utáni változásokat is lekövet sokszor. Akciók gyűjtésére a kedvencem pedig a mydealz.de.
Köszi, minden véleményt szívesen veszek

Tökéletes biztos nem lesz egyedül, de szerintem egy good enough megoldásig el lehet jutni, ha az ember elfogadja, hogy 3-4% körül tudja tartani a hiányzó specifikációkat. Szerintem ebben egész jól állok, főleg kisebb márkák esetében hiányoznak vagy olyan termékeknél, amiket már nem forgalmaznak hivatalosan, 1-2 kivételtől eltekintve.
Legnehezebb egyébként jelenleg meggyőzni más webshopokat is
Cold emailjeim nem sok sikert értek el sajnos de rajta vagyok a megfelelő emberek felkutatásában.Utána következő nagy fejtörés majd a különböző név, product number és ean kód alatt szereplő de valójában ugyan azok a termékek össze matchelése.
Webshop kapcsolat jelenlegi mintám (n=1) alapján nem tűnik vészesnek. Firstshop április közepe/vége felé küldte el nekem, azóta ennek a feldolgozásába nem kellett belenyúlnom de persze aztán kitudja, mindig előkerül valami, ami nem jó, ilyen ez a szakma.
-
skathy
csendes tag
jó ötlet, én excelbe szoktam gyűjteni az infókat, linkekkel ha gépet rakok össze
-
DanielLong
senior tag
Szia! Azzal kezdeném, hogy nagyon szép munkát végeztél, jó a dizájn és a funkció is érthető, az is látszik, hogy rengeteg melód van ebben, szóval gratu!
Most a fekete leves: Szerintem ezzel egyedül sosem fogsz oda eljutni, mint ami igazán jó lenne, mert ehhez teljes munkaidőben kéne dolgozni a projekten, hogy minden adatlap, minden webshop kapcsolat hibátlan legyen. Viszont ehhez a magyar piac meg kicsi.
Egyébként egy nyugati példa árösszehasonlításra a geizhals.de. Köröket ver jelenleg minden magyar kezdeményezésre, a szűrői parádésan részletesek, az adatlapok megbízhatóan pontosak, még firmware frissítés utáni változásokat is lekövet sokszor. Akciók gyűjtésére a kedvencem pedig a mydealz.de.
-
zeus90
aktív tag
-
Ka_
tag
-
zeus90
aktív tag
Ja tudom, megcsináltam, a számjegy csak ilyen side note, mini rant volt a nagy világba részemről. Most kb 40%-nál van a 300k VGA esetében.
-
joghurt
addikt
Nem a számjegyek száma a problémás, hanem a tartomány kis része. Ezen segít pl. a logaritmikus skála. (Memória méretnél szintén. "Imádom", amikor tudok szűrni 30 és 31 GB közötti modulokra.)
-
zeus90
aktív tag
A szűrőben esetleg megfontolhatnád, hogy az ár meghatározása ne lineáris csúszkával történjen.
Szerintem tök idegesítő (nem csak nálad ilyen), hogy mondjuk videó kártyára akarsz ár alapján keresni a 100.000 - 300.000-es tartományban, de mivel a listában van egy milliós tétel is, ezért a beállításhoz a sáv 10%-át használhatod csak.Jogos, utálom én is egyébként. Most már szerintem használhatóbb. Bár az biztos, hogy egyszerűbb lenne az élet, ha euró lenne minden és nem kellene a UI-t felkészíteni 6 - 7 számjegyre is
-
flamich76
tag
A szűrőben esetleg megfontolhatnád, hogy az ár meghatározása ne lineáris csúszkával történjen.
Szerintem tök idegesítő (nem csak nálad ilyen), hogy mondjuk videó kártyára akarsz ár alapján keresni a 100.000 - 300.000-es tartományban, de mivel a listában van egy milliós tétel is, ezért a beállításhoz a sáv 10%-át használhatod csak. -
zeus90
aktív tag
Hűtő magasságra lehet szűrni, házak esetén. Alapból nem szűröm le mint kompatibilitás ellenőrzés, mivel ez az adat hiányzik jó pár házból illetve hűtőből is.
Míg mondjuk egy AIO esetében ez egy sokkal egyértelműbb adat a radiátor méret és általában el is érhető. Mondjuk itt meg a helye a házon belül, ami ugye változik, de azzal egyelőre nem foglalkoztam, mert nagyon kesze kusza, ahogyan azok adatok megvannak, sokat kéne gyúrni rajta, hogy egységes legyen, így csak az van ellenőrizve, hogy valahová belefér x méretű.
Tápra vonatkozóan meg van egy tájékoztató jellegű számítás. Itt elég bizonytalan vagyok mi is lenne a megfelelő képlet, ezért sem szűröm le automatikusan őket.
De most elgondolkodtam azon, hogy ezeket is bekapcsolom, esetleg 2 fokozatúra csinálom ezt a kompatibilitás dolgot, egy strict és kevésbé strict, egyikben szerepel minden is, másikban, meg csak a jelenlegiek.
Közben a konfigurátornak elkészült egy jobb mobilos nézete. Remélem valamilyen szinten használható, nem vagyok sajnos egy UX guru, de próbáltam kis képernyőkön is megtartani viszonylag sok infót, minimális navigálás mellett és nem túlzsúfolni a képernyőt.
Illetve szeretném még egyszer megköszönni tényleg mindenkinek az észrevételeket és hozzászólásokat, sokat jelentenek nekem, többet mint gondolnátok szerintem.
A héten megpróbálok 2 másik webshopot újra felkeresni, akikhez találtam nem csak generikus kapcsolat/info/ügyfélszolgálat címet is, mert sajnos azokon nem jártam túl sok sikerrel.
-
mentor_4
tag
A táp kompatibilitást is bele lehetne venni, bár az azért sokkal kevésbbé egzakt dolog. Nem kétlem, hogy vannak olyan undervolt királyok akik megoldják a dolgot, de mindenki másnak egy Threadripper + RTX 5090 + 300W-os táp kombó esetén azért elférne egy barátságos figyelmeztetés.
Lucko81: Videokártyahossz ellenőrzés legalább már van. Van egy házam amibe kétszer vettem olyan kártyát, hogy nem fért bele hosszában. Mondjuk az első amit vettem bele GTX 1080 az akkora volt, hogy amit helyette vettem házat abba meg széltében nem fért el.
Ki kellett reszelnem egy darabot különben nyomta a lemez az SLI csatit. Másodjára már csak random bele akartam dobni egy porosodó Phenom konfigot az öreg házba, egy régebbi kártyával. Találtam jó áron egy régi RX480-at. Annak a kb. 40 változatból 4 olyan van ami nem fér bele. Lehet tippelni, hogy milyet sikerült lőnöm az apróról. 
igen, szerintem a táp kompatibilitás nagyon fontos lenne
-
blaisegrille
csendes tag
Szerintem korrekt az app, inspiráló is lehet akár más fejlesztőknek, mindig mindent lehet jobbá tenni. Gyógyulj meg!
-
zeus90
aktív tag
Köszi mindenkinek, aki megnézte és véleményezte! Sajnos lebetegedtem és nem volt energiám az elmúlt két napban a gép elé ülni.
Este megpróbálok minden felvetésre reagálni illetve a filtereket javítom. -
Kisgépkezelő
senior tag
A táp kompatibilitást is bele lehetne venni, bár az azért sokkal kevésbbé egzakt dolog. Nem kétlem, hogy vannak olyan undervolt királyok akik megoldják a dolgot, de mindenki másnak egy Threadripper + RTX 5090 + 300W-os táp kombó esetén azért elférne egy barátságos figyelmeztetés.
Lucko81: Videokártyahossz ellenőrzés legalább már van. Van egy házam amibe kétszer vettem olyan kártyát, hogy nem fért bele hosszában. Mondjuk az első amit vettem bele GTX 1080 az akkora volt, hogy amit helyette vettem házat abba meg széltében nem fért el.
Ki kellett reszelnem egy darabot különben nyomta a lemez az SLI csatit. Másodjára már csak random bele akartam dobni egy porosodó Phenom konfigot az öreg házba, egy régebbi kártyával. Találtam jó áron egy régi RX480-at. Annak a kb. 40 változatból 4 olyan van ami nem fér bele. Lehet tippelni, hogy milyet sikerült lőnöm az apróról. 
-
ViZion
félisten
nekem tetszik, de kicsit bugos, pl. AM5 választás után nincs ott a B850 chipset. De AM5-re szűkítés nélkül választható.
Graphics: az AI a határozott utasításomra is csak halott linkeket dob legtöbbször, pedig pl. Geminitől elvárnám, hogy mindent is tud boltok terén.
Árak átemelése és hasonlók: árukeresőn is vannak cégek, akiknél "készleten" a termék, 20%-al a többiek ára alatt, majd kiderül, hogy mégsem. Ha valami kifogy, akkor leviszik az árát. Na most ami nincs, az nálam ingyen nincs...
Lényeg: árak átemelése csak annyira jó, amennyire a források jók.
Régen Ipon-on raktam össze gépeket, mert a szűkítési lehetőségek jók voltak. Majd keresés, hogy mi hol olcsóbb. -
V.Milán
aktív tag
-
Lucko81
csendes tag
A kompatibilitás ellenőrzésénél amivel bővíthetnéd (én legalábbis szívtam vele) a Ház - Cpu hűtő magasság ellenőrzése.
-
Graphics
Jómunkásember
Azt gondolom, hogy ez egy jó kezdeményezés, ámbár lehet egy 10 éve nagyobbat szólt volna.
Ha több bolt adatai is felkerülnek vagy át tudod szippantani megfelelően az árakat, akkor ez egy jó dolog lehet. ( vagy csak megjeleníteni)
Nem tudom mennyi backend meló van vele, de én biztos, hogy legóznék így össze gépet, habár jobb szeretem egy helyről.
Valahol egy szolgáltatás is lehetne, csak ugye a több postaköltség.
Kérdés az Ai mennyire fog ennek alávágni.
-
joghurt
addikt
Technikai bug: Az összes tartomány szűrő min. értéke le van szürkítve, a slider is csak a maxot tudja állítani. Tehát nem tudok mondjuk minimum 8 GB memóriákat keresni.
-
zeus90
aktív tag
Én is azt tudom csak elképzelni, hogy
a. valami nagyon szűk együttműködés valamennyi magyar piaci szereplővel és ezáltal azonnali frissülés az ő általuk adott adatok alapján
b. scraping (de az szürke, bár nem egészen értem miért, hisz publikusan hozzáférhető nem szenzitív adatokat gyűjtesz csak)
Arra meg, amit még a weboldalak maguk sem képesek megbízhatóan kiírni, vásárlói tapasztalati rendszert kéne gyártani, de az ilyen kicsiben nem megy (meg hát a trollok elleni védelem)
Scrapeléssel az a gond, hogy az összes webshop ÁSZF-ben szerepel, hogy az oldalon található bármilyen információ másolása, adatbázisba mentése tilos. Innentől kezdve nekem nincsen pénzem pereskedni, még ha ez sztem teljesen agyrém kitétel.
-
zeus90
aktív tag
Amit én aggályosnak tartok:
A webshopok termékadatlapjai gyakran hiányosak, pontatlanok, néha még orbitális baromságokat is tartalmaznak. Alkalmatlanok arra, hogy érdemben döntést hozz a vásárlással kapcsolatban. A készletinformáció, szállítási határidő ritkán fedik a valóságot, csupán személyes tapasztalat alapján lehet mérlegelni, hogy az ott leírtak miként is fognak teljesülni. A kiírt szállítási költség is csak iránymutatás szokott lenni, legtöbbször csak a vásárlás vége felé derül ki mennyi az annyi (+csomagolási, utánvét díj, stb). Mennyire lehet kezelhető az akár 2-3-4-szeri napi árváltozás?
Lehet velem van a probléma, de számomra elképzelhetetlen, hogy egyetlen weboldal információi alapján leadjak több tíz-, vagy százezer forintos megrendelést.Személy szerint nekem ilyen problémáim ritkán vannak, hogy nem annyi a szállítás mint a kiírt. De alapvetően abból lehet főzni, ami van. Én nem tudom kitalálni valójában az 1 nap amit ígérnek tényleg 1 nap lesz.
De amúgy nem is kell 1 oldal infói alapján rendelést leadni. Erre nem is lesz lehetőség, minden terméket a bolt oldaláról kell megrendelni.
Napi többszöri árváltozás nem lenne gond, jelenleg ez a 2600 termék 5 perc alatt frissülni tud. -
V.Milán
aktív tag
A webshopok termékadatlapjai gyakran hiányosak, pontatlanok, néha még orbitális baromságokat is tartalmaznak. Alkalmatlanok arra, hogy érdemben döntést hozz a vásárlással kapcsolatban. A készletinformáció, szállítási határidő ritkán fedik a valóságot, csupán személyes tapasztalat alapján lehet mérlegelni, hogy az ott leírtak miként is fognak teljesülni. A kiírt szállítási költség is csak iránymutatás szokott lenni, legtöbbször csak a vásárlás vége felé derül ki mennyi az annyi (+csomagolási, utánvét díj, stb). Mennyire lehet kezelhető az akár 2-3-4-szeri napi árváltozás?
Lehet velem van a probléma, de számomra elképzelhetetlen, hogy egyetlen weboldal információi alapján leadjak több tíz-, vagy százezer forintos megrendelést.Én is azt tudom csak elképzelni, hogy
a. valami nagyon szűk együttműködés valamennyi magyar piaci szereplővel és ezáltal azonnali frissülés az ő általuk adott adatok alapján
b. scraping (de az szürke, bár nem egészen értem miért, hisz publikusan hozzáférhető nem szenzitív adatokat gyűjtesz csak)
Arra meg, amit még a weboldalak maguk sem képesek megbízhatóan kiírni, vásárlói tapasztalati rendszert kéne gyártani, de az ilyen kicsiben nem megy (meg hát a trollok elleni védelem)
-
mrzed
senior tag
Lehet velem van a probléma, de számomra elképzelhetetlen, hogy egyetlen weboldal információi alapján leadjak több tíz-, vagy százezer forintos megrendelést. -
zeus90
aktív tag
Az a baj, hogy ez inkább egy szolgáltatás burkolt hirdetése, mint élménybeszámoló egy gép építéséről.
Sajnálom, ha ezt egy szimpla hirdetésnek gondolod, nem annak szántam, illetve én szolgáltatásnak nem nevezném, inkább egy tool-nak.
-
zeus90
aktív tag
Készletinformációk hogyan vannak átemelve? Több terméknél is belefutottam, hogy "Készleten" státusszal rendelkezett a HardverHubon, viszont a First Computer Kft. oldalán már csak rendelésre lehetett venni.
Szerintem is akkor "ütne" nagyobbat, ha több, megbízható üzlet is belekerülne.
Szia,
Igen, most még minden Készleten. Ezzel a részével még nem foglalkoztam, ezért úgy tekintem, hogy ha szerepel még a product feedben, akkor azt árulják és "készleten" van. Mindenképpen foglalkozni kell ezzel is, csak, hát nincs mindenre időm és most máshol volt a fókusz.
Egyébként én azt látom, hogy 1 vagy 3 napra ígérik-e a szállítást, de pl a honlapukon van Raktáron, Rendelésre 1 nap és Rendelésre 3 nap opció is. Pl az, hogy valami Raktáron van-e kategóriába tartozik nem látom, max ha minden egyes terméket megnyitnék és visszaellenőriznék.
Valami olyasmit el tudok képzelni, hogy a készletent eltüntetem és csak az fog szerepelni, hogy 1 nap vagy 3 nap
-
V.Milán
aktív tag
Az a baj, hogy ez inkább egy szolgáltatás burkolt hirdetése, mint élménybeszámoló egy gép építéséről.
Ha nyílt hirdetés is volna, nyugodtan csinálja. Öröm látni, hogy a szorongatások ellenére vannak még vállalkozó szellemű emberek az országban.
A projekt ugyan számomra nem releváns, mert használtból építkezek, de hiánypótló. Sok sikert hozzá
-
Pkc83
őstag
Készletinformációk hogyan vannak átemelve? Több terméknél is belefutottam, hogy "Készleten" státusszal rendelkezett a HardverHubon, viszont a First Computer Kft. oldalán már csak rendelésre lehetett venni.
"Szerintem is akkor "ütne" nagyobbat, ha több, megbízható üzlet is belekerülne."
+1Akár még egy kis árversenyt is okozhatna a piacon ha kellően elterjedne.
Szóval sok sikert a fejlesztéshez és a piacszerzéshez.
-
BigBlackDog
veterán
-
Hieronymus
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Végleg vége a lemezes PS5 játékoknak!
- LEGO klub
- Apple MacBook
- Szijjártó Péter a BYD-hoz igazolt
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Call of Duty: Modern Warfare 4 (2026)
- Hivatalos: feladja a OnePlus Európában és Észak-Amerikában
- Honda topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- HP ProBook 430 G4 13,3" HD / i5-7200U / 8GB DDR4 / 256GB SSD / W11/ Számla / Garancia
- HP 250 G6 15,6" HD / i5-7200U / 8GB DDR4 / 256GB SSD / W11 / Számla / Garancia
- Gamer laptop MSI Thin 15 i5-12450H RTX 3050 16GB RAM
- AI-alapú sportfogadási elemzések - adatvezérelt tippek bankroll-kezeléssel
- Budget Gamer PC! I7-6800K/ GTX1080/32GB RAM
- UltraAKCIÓS! ÚJ! Lenovo Yoga PRO 9 Ultra 9 285H 32GB RAM 1TB SSD RTX 5060 8GB 16" QHD++ OLED 3év Gar
- 27% - HP Omen 35L GAMER PC! Ryzen 8700F / RTX 4070 Super / 64GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- AKCIÓ! Lenovo LOQ 15AHP10 FHD GAMER notebook - Ryzen7 250 16GB DDR5 1TB SSD RTX 5060 8GB

Cold emailjeim nem sok sikert értek el sajnos de rajta vagyok a megfelelő emberek felkutatásában.
De valójában csak 2 GB RAM.