Hirdetés

2019. október 18., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) atroxMoli


atroxMoli
(újonc)

Sziasztok!

Nem igazán tudom, hova írjak ezzel a problémámmal kapcsolatban, ha esetleg szabályt sértek vele, elnézést és kérlek igazítsatok útba! :)
Kezdjük ott, hogy nem vagyok túl kompetens hardverek kapcsán. Pár éve vettem egy számítógépet, főleg játékok miatt. Előre megépített, zsír új alkatrészekből, meg nem mondom melyik számítógép kereskedő áruház által, az alábbi alkatrészekkel:

Alaplap: ASUS Z170-K
CPU: Intel Core i7 6700
VGA: nVidia GeForce GTX 970
RAM: Corsair 16GB
Ezenkívül van még benne egy 250-es SSD és egy 2TB-os HDD, illetve egy 500W-os tápegység, sajnos nem tudom milyen.

Minden rendben volt, azonban mióta megvettem, tehát már az elején is, tapasztaltam olyan problémát, hogy játék közben egyszer csak behalt a számítógép, teljesen befagyott és statikus, nagyon hangos hang jött a hangszóróból/fülesből (mintha az épp kiadott hang statikusan folytatódott volna, csak sokkal hangosabban). Hard reseten kívül nem lehetett semmit sem tenni. Ez néha naponta többször, néha viszont havonta egyszer történt, mostanában azonban megint naponta többször megesik.

Amiket bizton állíthatok:

- Minden alkalommal játékok közben történik (Dota 2, PUBG, CS:GO) a dolog.
- Néha csak a játék fut, néha streamelek is, néha pedig TeamSpeaken beszélgetek a barátaimmal közben.

Először arra gyanakodtam, hogy a két gpu (a fent említett 970 illetve az integrált), illetve a két monitor(két ugyanolyan fullHD 60hz-es samsung) zavar be valamiért. Mindkettő HDMI-vel csatlakozott, egyik az nvidia, másik pedig az integrált kártyába. Sajnos azonban akkor is jelentkezett a hiba, ha csak az egyiket használtam, illetve időközben vettem egy 144hz-es dvi-on kapcsolódó monitort is, a helyzet így sem változott. Megpróbáltam letiltani bios-ban az ehhez kapcsolódó beállítást (dual monitor igpu-val), nem használt.

Olvastam egy fórumon, hogy valaki ezt úgy oldotta meg, hogy minden másodlagos audio drivert letiltott az eszközkezelőben. Megtettem, az nVidia driver-ben kikapcsoltam a hdmi audio-t, illetőleg mostmár nem is kapcsolódik semmi hdmi-n a géphez, de ez sem vezetett sikerre.

Csináltam egy windows memória diagnosztikát, nem talált hibát.

A gépembe az alapvető dolgokon kívül kapcsolódik a két monitor (hdmi -> igpu | dvi -> gpu), usb egér, usb billentyűzet, fejhallgató, usb mikrofon (utóbbit is nem rég szereztem be és előtte is jelentkezett a fagyás).

Esetleg van itt olyan valaki, aki hasonló problémával kűzdött és megoldotta? Vagy valamilyen megoldást tudtok javasolni? A legtöbb helyen azt írják, hogy memória vagy tápegység hiba lehet (a gépemet nem túl gyakran ugyan, de szoktam takarítani, ez sem változtatott semmit).

(#2) Intruder2k5 válasza atroxMoli (#1) üzenetére


Intruder2k5
(MODERÁTOR)

Szia!

Próbáld meg itt feltenni a kérdést: Nem indul és mi a baja a gépemnek topik

Ezt a topikot zárom.

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.