Hirdetés
- potyautas: Kiküldetésben a szép Juhásznénál
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Yézi: Blekk Frájdéj
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bovo
csendes tag
Nekem csak az R1010BT van de ha zenére annyira nem is jó,a tévé hangját kiváltani tökéletes.Van elég basszus és a beszéd is jól kivehető.Azt a 25000 forintot megéri de az alumínium kábeleket ki kell cserélni rézre,azzal kicsit javulnak a közepei.
-
-
-
stellaz
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Így tényleg jó,.de praktikusnak már 30 éve sem tartottam

-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Jó tárgy
Megnézném az asszony fejét, ha hazaállítanék egy ilyennel.
-
A szalagos magnó is olyan, mint az autó, vannak jobbak, vannak rosszabbak, vannak szebbek, vannak csúnyábbak, de sajna mind sokba kerül
Ha eddig nem fogtál bele a dologba, akkor már nem hiszem, hogy anyagilag megéri ezzel foglalkozni
Amikor összeraktam a cuccaimat, akkor egy 26 cm-es üres fémorsó 2-3 eFt volt, 1100 méteres (35 mikronos) szalaggal 8-12 eFt-ért lehetett megvenni. Ma egy 26 cm-es üres orsó 15-18 eFt, szalaggal együtt ~ 50 eFt
Van több nagyorsós szalagosom, a legjobbnak a műszaki paraméterei ma már űrtechnikának számítanak (30 Hz - 33 kHz hangátvitel 19 cm/s sebességen, dbx áramkörrel 100 dB jel/zaj viszony) és ez még nem is stúdiómagnó, hanem csak egy jobbfajta oda-vissza játszós otthoni magnó (TEAC X2000R).
Ezt nézni/hallgatni egy audiovizuális élmény, a zene szól, az orsók forognak, a műszerek mozognak, az egészet áthatja az elmúlt évezred minden bája
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nekem erről mindig az jut eszembe, amikor még fiatalon hallgattam a jobb fajta Panasonic vókmenen a kazettákat, aztán bátyámnak lett egy Sony Discman-je (ami már akkor is pattogott, ha levegőt vettél mellette), és meghallottam a CD-ket... asztaqurva! Ha ebből indulok ki, akkor fura gondolat, hogy a szalagos szól a legjobban. De nem hallottam még ilyen hanganyagot.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Hieronymus
üzenetére
Nekem aztán nem fontos. Aktív + AES/EBU. A kőkorszakban rekedt Hifi vele a kábel... sámánizmus hálisten nem érint.
-
Lord Myn
senior tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
A legtöbb ember már a 18KHz környékén sem hall (túl jól).
Inkább fogalmazzunk úgy, hogy a legtöbb felnőtt, jó, ha a 12-13 kHz-et meghallja... Huszonéves koromban a legtöbb (hasonló korú) ismerősöm már a CRT TV-k 15,6 kHz-es "búgását" sem hallotta, engem meg halálra idegesített mindig, ez volt az egyik nagy előnye számomra, hogy bejöttek az LCD TV-k és kiszorították a CRT-t... -
-
Dare2Live
félisten
válasz
Hieronymus
üzenetére
"A kábelek keresztmetszete a legfontosabb paraméter."
Főleg XLR/AESnél...
-
Értem.
Ember nincs amelyik a 45-50KHz-et képes lenne hallani. Ráadásul ezen a frekvencia tartományon már a jel erősség elhanyagolható.A tesztben szereplő Diana Krall - The Lock Of Love dalának frekvencia elemzése, CD (HD) minőség esetében.

Az eredeti Ultra HD forrás, 24 bit és 96KHz

Az azért egyértelmű. Hiába van információ a 20KHz fölötti frekvencia tartományban, a jel erősség nagyon gyorsan zuhan.
-
-
negro
őstag
válasz
Hieronymus
üzenetére
45-50000 Hz. So-so. technics su-v500/sb-ca21. ergo nem tuloztam.
-
stellaz
veterán
válasz
Hieronymus
üzenetére
Voltam egy bemutatón, ahol a 3 milliós szett a tulaj szerint nagyon vacakul szólt abban a szobában, de rákötöttek egy 7 milliós kábelt és azóta szuper
-
Na ennek 2x jobb a magas es mely frekvencia tartomanya ahoz kepest ami nekem van...
Azért meg kellene adnod mely értelmezési tartományban szól kétszer jobban a mély és magas frekvencia tartomány az, az erősítő?
A HIFI eléggé hit alapú probléma megközelítés. Nem a valóság azonos hangzás megvalósítása a cél. Egy elméleti idealizált hangzásra hajtanak a hívők.
Az árakba placebo van beépítve. Minél drágább valami, annál jobban szól. A placebo maximum 20%-t ad a termékhez, de csak a millió-csilló érkategóriába érhető el a maximum. A magas árak miatt idősebb korban érhetőek ezek a drága eszközök. Addigra a hallás mechanika átvitele már elhasználódik. Néhány fülgyulladás is befigyel, ami rontja a hallást. A legtöbb ember már a 18KHz környékén sem hall (túl jól).
A zenehallgatás minőségének alapja a hangfal. A kábelek keresztmetszete a legfontosabb paraméter. Nincs szükség méterenkénti milliós áru kábelre. A második legfontosabb a zene forrás minősége. A harmadik az erősítő képessége.
Ha CD minőségről van szó, akkor 20KHz fölött már alig lehet jel. Ha a minőség magasabb akkor sem mennek sokkal mennek sokkal magasabbra,
Nincs felnőtt, aki meghallaná a nagyon magas hangokat. -
negro
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ugytudom par eve mar kaphatok ujabb tipusok. Erosito es hangfal is. De nem akkora valasztekban mint regen. Csak felso polcosak.
Technics SB-G90M2 pl. Na ennek 2x jobb a magas es mely frekvencia tartomanya ahoz kepest ami nekem van... ~2,2 millaert
-
Dare2Live
félisten
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Én hobbista audiofilként azt imádtam benne, hogy a szobához kalibrálás szögegyszerű még több pont méréssel is. [link] A linkelt leírással, odébb helyezéssel... nálam nagyon jó lett a végeredmény.
Aki pedig nagyon komolyan gondolja vagy überszar a szobája és javítani akar rajta annak a linkelt leírás mellett a grade tud segíteni. [link] -
válasz
Hieronymus
üzenetére
Lehet ám negatívba is ekvalizálni
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Érdekességként.
Még a subwoofer hangképzésén is lehet javítani.

Elméletileg ennél is jobban lehet simítani a görbét. De az már erősítőt terhelheti túl. -
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Így van. Monitor Calibration
-
-
válasz
Dare2Live
üzenetére
Miért nem?
Ez biztosítja a helyiség és a lejátszási lánc gyengeségeinek megvalósítható korrekcióját. Nyilván ettől sem fog megszólalni olyan mély és magas hangokat amiket a hang sugárzok fizikailag képtelenek megszólaltatni. Ráadásul olyan hangokat, amik a lejátszandó hanganyagból is hiányoznak.
És ez teszi értelmetlenné a gyártsunk erősítőt egy adott hangdobozhoz ötleteket. -
Dare2Live
félisten
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nem kellett volna behoznom a témába a pro Genelec (aktív) vonalat. Ahol AES a jel, szobához kalibrálja magát és valós pl hogy 36hZ-20kHz +-1.5dB.
-
-
Dare2Live
félisten
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Akkor a hasonló kategóriában lévő HiFire.
Nekem más a véleményem. Az az erősítő tud a legjobb lenni adott hangfalra amit hozzá terveztek. A legjobb ár/érték vonalban ez meg hatványozottan igaz. Ez meg az aktív vonal jellemzője.
@Rayyy
Alapvetően munkaeszköz. De nekem meg sokaknak ez a legjobb zenehallgatásra. -
zetor2000
addikt
válasz
Hieronymus
üzenetére
Abban a "szerencsés" (nekem az) helyzetben vagyok, hogy bitorlok 1 pár JBL L100 75 Limited ed. hangfalat. Ezeket is "polcsugárzónak" állítják be, holott 30 kiló/db, a földre tett állványára kell helyezni, mert úgy
mutatszól a legjobban.
Ebben a kategóriában egyáltalán nem érzem hátránynak, hogy "polcsugárzók". A kategória besorolás persze lehetne pontosabb, ezen nincs vita. -
Ha szabad mondanom nincs sok értelme ennek az összehasonlításnak.
A hang minőség leggyengébb pontja a hangszóró.
Az utolsó előtti tévé cserekor kiakadtam. A tévé a hangján kívül jó volt. A hang viszont kritikán aluli. Illetve még rosszabb.
Azonnal rendeltem egy Samu 5.1 AVR rendszert. Akcióban, másnap már megkaptam. A hangzás jó volt. Később kaptam ajándékba egy H-K AVR setup-ot. Aki megvette sem tudta mit vett. HDMI támogatás nem volt az erősítőhöz. Az erősítő nekem sem volt jó. Viszont a műanyag Samu tenyérnyi hangszórócskákat lecseréltem a H-K szatellit hangszórókra.
Új hangzásvilág nyílt ki előttem. Álmomban sem gondoltam volna mennyit dob a hangzáson egy rendesebb hangszóró készlet.
A Samu meghibásodott, a szériának típus hibája volt. Gondoltam tovább lépek, vettem egy rendes 7.1 AVR erősítőt.
Korábban zenehallgatáshoz használtam két rendes méretű hangfalat. Az új rendszerben nem volt szükség külön rendszerre. Az első hangszópár helyére mentek a rendes hangfalak.
Ha egy üzlet beindul, nincs megállás. A középsugárzó helyébe egy rendes méretű közép került. Az első hangfalpár hátra került és egy új nevesebb hangszórópár előre.Ekkor jött egy kis fekete leves. A régi kétutas budget hangszórópár hangzását alig tudta felülmúlni egy nevesebb három utas hangszórópár. Hiába teljesített jpbban a mélyebb és magasabb hangtartományban, a kétutas rendszer hangzása egyenletesebb az átlagos hangtartományon belül. Az erősítő képes némileg kompenzálni a problémát. De.
Szóval a gagyi Samu erősítő megfelelő hangfalakkal képes volt jól teljesíteni. Ebből egyértelmű. Nem a kábelek vagy az erősítők a legkényesebb pontok. A hangfalak felelősek a hangzásért. A polc és szatellit hangszórók hatalmas hátránnyal indulnak ebben a versenyben. Ebben a versenyben a méret valóban lényeg.
-
Az Edifierben lévő DAC és D osztályú erősítő valószínűleg elég jó, ma már ezekből igen jókat lehet csinálni.
Egy sztereó erősítőben lévő AB osztályú végfok valószínűleg csak nüanszokkal szól jobban, mint az Edifier D osztályú erősítője, nem is biztos, hogy akár egy alapos teszt során is kijönne a különbség.
Viszont ha sikerül értelmes áron venni egy jobb hangfal típust, akkor szerintem térhatásban, dinamikában lenne jobb az erősítő + passzív hangfal, mint az aktív doboz.
Mondjuk egy ilyen Denon receiver és egy ilyen Elac EL60 hangfalpár 10 hallgatóból 7-8 fő szerint már biztosan jobban szólna, mint egy Edifier S2000.
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Igen, nagyon érdekes lenne egy érzékszervi összehasonlítás egy hangkártya - erősítő - passzív hangfal / kompakt Edifier megoldás között.
-
válasz
Dare2Live
üzenetére
Mivel a Technics 20 éve nem gyárt hangfalat és 15 éve nem gyárt integrált sztereó erősítőt, így kicsit kétlem, hogy ez az állításod megállná a helyét
Nekem is az a véleményem, hogy a szeparált erősítő - hangfal kombónál nincs értékarányosabb zene-megszólaltatási lehetőség
A tesztben jónak talált Edifier aktív hangfalpár 150 eFt-os áráért már elég jó USB-s hangkártyát, sztereó erősítőt és passzív hangfalpárt lehet venni
-
Dare2Live
félisten
Maradok a Genelec vonalon...
-
stellaz
veterán
válasz
Kisgépkezelő
üzenetére
-
válasz
scott_free
üzenetére
Nagyon fontos, hogy a véleményem nem szakvélemény, ezért a megfelelő helyeken kell tájékozódnod! Az LP6-ot soha nem hallottam, én is csak netről ismerem. Ezek alapján: nem csak pár éve ment nagyot, mai napig nagyot megy, mert nagyon jól sikerült termék, ami az ár/érték arányt illeti. Mindenképpen tervben van nálam a beszerzése, de a Naggyal nem hasonlítanám össze, mert más kategória a kettő. Az MR5 egy kvázi-monitor otthoni kényelmi extrákkal, az LP6-ot valódi munkaeszköznek szánták, innetől már csak az a kérdés, hogy te mit szeretnél vele csinálni. Ha producálni, zenészkedni, akkor papíron az LP6 az ajánlott.
-
scott_free
senior tag
Üdv,
egy Kali Audio LP6 v2-t hol helyeznél el a listádon?
Pár éve nagyot ment külföldi tesztelős oldalakon, aztán vele együtt az ára is.
A tesztben lévő naggyal és MR5-tel összehasonlítva pl.?
Köszi! -
Ha a második oldal tetszik jobban, akkor mutatok egy ilyet:
Tigran Hamasyan - The Curse
Ez szerintem jó példa a zene jelenére. Összeér benne népdal, komolyzene, jazz, metál... füttyszó... őrület. Ha én lennék az Ötödik Elem Liluja, akkor nem Korbendállászért (jóh, szeretet) menteném meg az emberiséget, hanem ezekért.
De ne triggereljetek, mert a zenézést nem bírom abbahagyni és amúgy takarítanom kéne...
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Én rumos vagyok. De az most nem volt.
-
Seep
senior tag
Wow, A masodik oldalon levo zenek,
-
-
scdlsc
senior tag
Onnan tudni, hogy komoly szakértő írta a cikket, hogy a végén ott van a pogácsa receptje is.
Köszönöm a cikket. Egy élmény volt.

-
...a felharmonikusok miatt lehet hallani a különbséget...
Ami a két vagy több hang megszólaltatása alkalmával önállóan önállóan keletkezik.
A CD esetében 22KHz felett már csak digitális zaj hallatszana, Vágni kell még a lejátszáskor is.
Az Ultra HD felvételek esetében nincs technikai akadály a magasabb frekvenciákat megtartani. De ezeknél bekever a lejátszáskori felharmonikus képződés.
A dobok esetében nagyon alacsony frekvencián kell vágni a felharmonikusokat. Ne zavarjanak lejátszáskor. Elég az ami akkor keletkezik. -
Lord Myn
senior tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Nyílván az erősítőnek van teljesítménye (bocs, hogy konyhanyelven fogalmaztam, szakmai ártalom, 7 évig voltam EUS IT szakértő...
).Viszont a 20 KHz fölötti hallhatóságról vitatkoznék, persze nem vagyunk denevérek (én így 50 környékén már ~17-18 KHz-re korlátozódtam...), de pont a felharmonikusok miatt lehet hallani a különbséget és a széles spektrumú hangszettek ilyen szempontból jobbak (az én fülemnek biztosan), ahogy az egyik hangmérnök ismerősöm fogalmazott: ha ott van nem hallod meg, de ha nincs ott, azt meghallod.
Btw, tudtommal a 20 KHz-es LPF-t a CD Audio-nál (44.1 KHz-es mintavétel, ~22 KHz analóg frekvencia) használták és nem az UHD feltéveleknél.
-
Nem szoktam megnéz a hogyan szól videókat.
A felhasznált mikrofon nagyot változtat a hangzáson. Ha hitelesített, korrekciós fájllal rendelkező mikrofonról van szó, akkor nem szóltam.
A nagyon jó minőségű hang adatfolyam nagy méretű, Rendbe teszi a YT. Vannak Atmos tesztek. Azok sem ugorják meg az 5.1 feletti minőség mércéjét.A legjobb összehasonlítási alap valóban néhány zeneszám. Ezeknek a hangzását nagyon kell ismerni. Akkor jön elő, mennyivel más a hangzás, mint a megszokott rendszeren.
Ha rosszabb mint az enyém, akkor öröm. Ha jobb, akkor ...De ettől még a teszted jó. Azoknak segít, akik polcsugárzóban gondolkodnak.
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Így van, az a bizonyos Sencor-os teszt.
Természetesen, ez minden létező tesztre igaz, ahol végfelhasználói szemmel tesztelnek kereskedelmi forgalomba kerülő terméket. A szakmai közönségnek szóló szakmai tesztekre is igaz lehet, de azt a világot nem keverném ide.
Nem jelent problémát ennyi zenét meghallgatni, így ez önmagában nem teljesítmény... sőt, sok számot többször is meghallgattunk, volt amelyikhez később visszatértünk.
Azzal, hogy kevesebb zenével "jobban" lehet tesztelni, azzal vitatkozom, mert ez a kijelentés nagyon leegyszerűsíti az egész témát. A fő kérdés, hogy mit szeretnél megtudni, miután elvégezted a tesztet. Ha ezt meg tudod mondani, akkor tudsz hozzá módszertant illeszteni. Nálunk a koncepció az volt, hogy meghallgatunk néhány általunk szeretett zenét pár hangfalon, de nem szakmáztunk, nem méricskéltünk. Csak az első benyomásokra figyeltünk. Az írásom pont arra példa, hogy mennyire nem egyértelmű, hogy "hogy szól" egy hangfal... attól függően, hogy mi szól rajta.
Azt meg, hogy hogy "kell" szólnia egy szám bizonyos részeinek, azt senki nem tudja megmondani azon a néhány emberen kívül, akik összerakták az albumot a stúdióban (ők is vitatkoznak rajta
) . Ez egyszerűen szubjektív. Az persze dönthet egy rendszer javára, ha azzal mondjuk több részletet hallasz, könnyebben felismered a hangszereket és összességében jobban érzed magad hallgatózás közben. De azt még mindig nem fogod tudni, hogy hogy "kellene" szólnia... maximum találtál egy módot, ahogy neked tetszik. -
Gondolom, hogy a hivatkozott youtube-os teszt egy bizonyos Sencor hangfalról szólt

Minden ilyen tesztet (bocs, de a tiédet is!!!) megfelő kritikával kell fogadni. Lehet rájuk építeni, lehet a tesztek alapján vásárolni, de csak olyan helyről szabad, ahol van 14 napos visszaküldési lehetőség.
Minden elismerésem, ha ennyi zenét tényleg meghallgattatok, de a tapasztalatom az, hogy tizedennyi féle zenével jobban lehet tesztelni, mert a kevesebb fajta zenéről jobban meg tudod jegyezni, hogy hogyan kell szólnia bizonyos részeinek

-
Egy PH!-s kolega jóvoltából: TIDAL playlist a trekkekről.
-
Magának a hangfalnak nincs teljesítménye. Kizárólag passzív elektronikából áll. A mögötte lévő erősítőnek van teljesítménye. De azt legalább több módon határozhatják meg.
A mélyek (hiánya) esetében tökéletesen igazad van.
A magas hangok esetében a 20KHz feletti frekvenciák hallhatósága teljesen felesleges. Sőt káros. Zavaró alharmonikusokat generálnak. Nagyon régi mp3 fájlok esetében hallható a végeredmény. Ráadásul fiatal felnőttek esetében sem hallanak már 20KHz fölött. A denevéreknek szánt koncert más kategória.
Minél idősebb valaki, annál kevésbé hallja a magasabb frekvenciákat. A hallást biztosító mechanikai átvitel kopik, elhasználódik.Az Ultra HD felvételek esetében is nem sokkal 20KHz fölött alul áteresztő szűrővel vágnak mindent.
-
Lord Myn
senior tag
Tudom, azért is írtam, hogy "papíron". Az 1280T előtt egy Samson MediaOne BT5 monitort használtam, az is 2x20W volt ("papíron"), de ott szinte csak minimumtól pár mm-re lehetett állítani a hangerőszabályzót, olyan hangereje volt. Ahogy megfigyeltem az Edifier rendben meg szokta írni rendben a frekvencia tartományt, nem tévesztenek meg (sok polcos hangszettjüknél 60-70 Hz az alsó határ), szóval az MR3-nak is van mély hangja, sőt elég jó a méretéhez képest, de csodát nem kell tőle várni, viszont nagyon szép kiegyensúlyozott a hangképe.
-
A papír sajnos nagyon veszélyes ebben az árkategóriában. Már az, hogy egy hangfal "hány vattos", már az sem mondott el soha semmit egy átlag fogyasztónak. Az már érdekesebb, hogy milyen tartományt állapítanak meg, meddig megy le és föl... ennél mélyebbre ne is menjünk, mert kilométerek vannak még, és nem is vagyok szakember. De mikor egy 30 ezer forintos Sencor hangfalra oda van írva, hogy 45 Hz-nél kezdődik, akkor az szerintem konkrétan a vásárló megtévesztése.
Volt régen egy M-Audio AV40-em, ott becsületesen oda volt írva, hogy 85 Hz-től kezdődik. Nem is volt mélye! Semmi. De nem is vártam, nem akartak átverni. Na... és akkor ez az AV40 jobban szól mélyen, mint a Sencor... az már micsoda? Van egy szenkor tejhabosítóm, azzal meg vagyok elégedve. -
Lord Myn
senior tag
Az MR3 papíron hasonló adottságú, mint az MR5 (nyilván kisebb teljesítmény (~40W), illetve valamivel szűkebb frekvencia tartomány - 50 Hz-40 kHz), tehát igazi kistestvér, a kakukktojás az MR4, mert azon kívül, hogy nagyobb teljesítménnyel rendelkezik az MR3-nál, minden másban rosszabb paraméterekkel rendelkezik. Viszont a ConnectX app-ot még nem próbáltam ki, kicsit macerásnak érzem telefonon keresztül állítgatni, akkor inkább a DAC-on állítgatom a hangot.
-
válasz
Kisgépkezelő
üzenetére
Szerintem Diana is progmetált hallgat, különben honnan lennének olyan jó ötletei?
-
Lord Myn
senior tag
Nekem az MR5 "kisöccse", az MR3 van (ugyanilyen fehér színben, a feleségem "Star Wars"-os hangszórónak hívja
), amatőr zeneszerzésre (+ minden másra) használom és nagyon meg vagyok vele elégedve, egy 1280T-t váltott és bár azt is szerettem, lehet hallani a különbséget... (eddig egy SBX G6-on lógott, azt most egy SB X4 váltotta, mert bár az előbbinek a szebb a hangja, az utóbbi jóval sokoldalúbb). -
Kisgépkezelő
senior tag
A lendületes progmetálos kezdést nézve már-már elfogott a félelemmel kevert rettegés, hogy Diana Krall kimarad a sorból.
-
VS461
tag
Végre egy zenei cikk, ahol semmiről nem akarnak meggyőzni, és szórakoztatóan ír az író zenehallgatási élményéről. A rostos gitárokról valamelyik FLAC-vita paplanos mélyei jutottak eszembe
.Köszi, jó volt olvasni!
-
Dönc
tag
Köszi a tesztet, zenéket végigpörgetem majd jövő héten, ha nem zavarok vele senkit itthon, mert egész érdekeseket szedtél össze.

Nálam a main setup elég oldszkúl: Beovox s45 II + szub, mivel a pc szpíkerként vannak elhelyezve, így nem igazán tudja magát kifutni. Ezen kívül van még Edifier r1280db többnyire a TV-n, illetve a többi pc-n R19u és R12u. Edifiereket korábbi melóhelyem okán meglehetősen olcsón sikerült beszerezni, igazándiból a kisebbek se rosszak, ha a helyükön vannak kezelve. -
Zenét kevésbé hallgatok, főleg hangosan, de a cikk tetszik

-
Információ: az MR5 jelenleg le van feketepéntekelve az Alzánál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan ment is a világ legdrágább csúcs-VGA-ja?
- potyautas: Kiküldetésben a szép Juhásznénál
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Videós, mozgóképes topik
- Horvát fricska Elon Musk önvezető Tesláira
- BestBuy ruhás topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Logitech Trueforce G923 kormány és pedál szett váltóval, break moddal
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i3-8GEN I 8GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- RTX 5090-es, 5080-as stb... GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- HP 15 ProBook 650 G8 FHD IPS i5-1145G7 vPro 32GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

).