- Asszociációs játék. :)
- i5 12400F - báránybőrbe bújt farkas
- Digi és a követeléskezelő házassága... (újra nincs netünk)
- leslieke farmerzsebe
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Durrogtass
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Árnyékos sarok
-
LOGOUT.hu
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
dany27
őstag
válasz A_ScHuLcZ #3524 üzenetére
Ez hülyeség, mennie kell mind2 esetben.
Ha nem IP-t adsz meg akkor annyi hogy van egy név feloldás és már is ugyan oda értél mintha az IP-t adtad volna meg. Szóval ott inkább tényleg az a gond lesz amit az előttem szóló is említett.Érdemes lenne kicsit fejleszteni a tudásod a hálózatok témakörben
[ Szerkesztve ]
-
dany27
őstag
válasz A_ScHuLcZ #3518 üzenetére
Hi!
Routerba lődd be, hogy ha az adott portra jön kérés akkor azt defaultba a szeró IP-jére irányítsa. Nekem is így üzemel egy letöltős gép....
Am diginél nem tudom, hogy kezelik a dinamikus IP cím fogalmát. Mert ha úgy mint a UPC-nél akkor még dynDNS sem kell.. Csak egy domain, mivel x időnként akarja megújítani az IP-met, de ezt csak akkor teszi meg ha nem folyik adatforgalom. De ilyen eset sosem fordul elő[ Szerkesztve ]
-
-
dany27
őstag
Sziasztok!
Szükségem lenne ezekre a szerszámokra: krimpelő fogó, betűző szerszám, kábel csupaszító
iPonban nézegettem őket. Ezek közül melyiket ajánljátok?
Láttam vannak kit-ben lévők. Azok milyen minőségűek?Közepes igénybevételhez kellene. Nem minden napos használatra kellene, hanem alkalom szerűen kellene, 30-40 csatit krimpelni.
Előre is köszi!
-
dany27
őstag
sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne hogy hogyan tudnám azt megoldani h elrejtsem a valós IPmet és helyette egy másikat lássanak?? Erre azért lenne szükségem mert van egy netes oldal ahova nem enged reggelni magyarokat. Ezt az orrom alá is dörgöli egyből hogy én magyarországon vagyok és innét biza nem lehet reggelni!
Bár szerintem nem tom lecserélni sehogy, de azért egy kérdést megért!Előre is köszi!
-
dany27
őstag
válasz kraftxld #915 üzenetére
jó oké csak azért kérdeztem mert van itthol 2X5m(ezek csak 100megabitesek) cross over kábelom és kéne LAN partyra Gigabites kábel a switchek közé csak mindenhol patchet kapok.
Szóval ha veszek patchet azt is betom rakni switchek közé??
amúgy azt nem értettem hogy mi az hogy amilyen árban vannak az 5portos switchek??
Ezt mér írtad ?? Gondolom ami tudja ezt az Auto MDIX funkciót azokat mind etethetem pathcel is??[ Szerkesztve ]
-
dany27
őstag
hi
egy olyan kérdésem lenne hogy ugye a kereszt kábel az elvileg két eszköz vagy két gép közé szokták használni de jó gép switch közé is.
Az szeretném meg kérdezni h ez lasabb mint ha patch-el kötném össze a gépet a switchel?? -
dany27
őstag
hi
egyik gépen a hálozatban leszertném illetve le is tiltottam a netet és minden külső szart csak
LAN van rajt h tudjak nyomtatni a hálozaton megozstott nyomtatón.
Ezt úgy értem el h minden portot letiltottam annak a gép számára lefoglalt IP-n.
Kb 1-60 valahányezerig.
Mert elég volt rá megvenni a windózt vírus írtót nem akarok rá Meg nem akarom h a melósok netezzenek meló közben Mivel csak egy szoftver lesz rá telepítve az is csak egy raktár kezelő!
Ez így jó?? Elvileg így csak LAN van rajt???ELőre is köszi!
-
dany27
őstag
ott tudom állítani a DHCP servert h mettől meddig ossza ki az IP-ket!
IP foglalás mac cím szerint, LAN TCP/IP beálításai(router IP címe, hálozatio maszk, valamint valami RIP direction és RIP version amit nem tom h mire való...)Meg meg mondom öszintén azért is szeretném letiltani mert akkor így a vírusok is nehezebben jutnának be max ha kifogok vmi vírust ami terjed lanon de ez akkor is ritkábban fordulhat elő mintha hagyom rajt a netet...
-
dany27
őstag
nah szentem itt lehetne valamit ügyködni: [link]
Bár így pl a böngészést tudom tiltani de más pl Torrent meg stb az megy... Így nem jó...
-
dany27
őstag
UP! a kérdésemnek!
-
dany27
őstag
Netgear WGR614 típusú routerem van! Hogy érted azt hogy két wlant?? ilyent még nem csináltam. Igazából olyan kéne hogy kifejezetten csak annak az egy gépnek tiltom a netet mert ez egy wifi router és használják a vendégek is! Úgy hogy úgy kéne hogy csak az az egy gépnek lenne tiltva! Esetleg lehet valahogy alapértelmezni valamelyik "vlant"??
-
dany27
őstag
hi
egy olyan kérdésem lenne hogy azt hogy tudom megcsinálni hogy bekötök egy gépet a hálozatba de net ne legyen rajt??
Mivel káne tudni használni az A4es fénymázolót de azt nem akarom hogy a melósok netezzenek rajt vazze Meg így akko virnyákok se tudnak rá mászni egy könnyen Szóval így nem lesz vele gondGondolkodtam egy olyan megoldáson hogy az irodai gépbbe raknék egy LAN karit és azon keresztűl tudna nyomtatni mert úgyis azon van megosztva a fénymázoló is!
Meg azon akkor csak úgy kapna netet úgyis ha hoznák létre Hídat!
DE switchbe szeretném mert úgyis van hely de ott nem tom hogy tudom megoldani!Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Egy óra, két rendszer
- Asszociációs játék. :)
- i5 12400F - báránybőrbe bújt farkas
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- JavaScript topic
- Minecraft
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest