- valakiyt: A világ mindennek az alja!
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] Mutasd az iOS Homescreened!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
Új hozzászólás Aktív témák
-
jaksamas
újonc
Régen voltam itt, történt valami említésre méltó? Esetleg ügyvezető igazgató úr kiadta már a Win 12-t?
-
Ha ezt látná ügyvezető igazgató úr.:
Sikerült 2.8 GB-ra csökkenteni a Windows 11 helyfoglalását
Na ez meló volt, és tényleges karcsúsítás, ami igazán hozzáértést is kíván. -
-
jaksamas
újonc
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Ebben nem vagyok biztos. Konkrétan szemétvárost is azzal az indokkal jelentette fel, hogy szerinte megsértették ott a személyiségi jogait, de a Győri Rendőrkapitányság megszüntette a nyomozást, mivel úgy ítélték meg, hogy nem történt jogsértés. Megvan róla a rendőrségi határozat.
Egyedül ebben az esetben tudjuk biztosan, hogy valóban feljelentést tett, de ez sem jött be neki.
-
-
Sőt egy tanteremben kivetítették projektorral is, TC-re tettek be róla képet, de én inkább nem linkelem az ottanit, mert az ügyvezető igazgató úr bár magyar keresztneve és magyar anyanyelve ellenére lenézi a magyar népet, azért a magyar hatóságokhoz előszeretettel fordul.
-
herion
tag
-
-
válasz
jaksamas
üzenetére
Folyamatosan veszélyben tartja magát is, meg az ügyfeleit is. Az is lehet, hogy nem szándékosan, mert ha nincs tudatában annak, hogy ez a helyzet akkor akaratán és tudtán kívül.
Az egyik veszély jogi alapú, de ez a legsúlyosabb. Fő szabály szerint a törvény nem tudása nem mentesít!
A másik a technikai jellegű, biztonsági réseket hagy szabadon azáltal, hogy kikapcsolja a Windows Update-et, és vírusoknak teszi szabaddá az utat azzal, hogy letiltja a Windows Defendert, és nem telepít helyére más Antivirust.
A reklámmentességen mit ért? Kigyomlálja a Windows-ból oké, de a böngészőbe is kellene valami... sőt, ha már olyat reklámoz hogy teljesen reklámmentes akkor Adguard for Windows kellene, ami protokoll szinten is nyír.
Nem lesz jó vége a dolognak. A legújabb Videóban már a tanonca nincs mellette.
-
-
-
TC-ről:
hehe -
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Ilyen Windowst sehol máshol nem kapni, csak az ügyvezető igazgató úrnál!

-
-
-
Felhasználási feltételek és adatvédelmi tájékoztató:
Ilyet sem láttam még. 😁 -
Kitakartam az ügyvezető igazgató úr kirohanásának TC-ről mentett hsz-ében a jogilag necces megnevezéseket:
Szóval most szünetre mennek. Elvileg. Erről a dologról a logout-os cikk előtt nem is tudtam. Most meg már folyamatosan jönnek a fejlemények, páran odaát megára feltöltték az adatkezelési tájékoztatótját is a Fox-nak.. mondjuk azt nem néztem meg, de gondolom egyedileg van értelmezve a jogi háttér. -
A Legnagyobb XtremeShell Frissítés Valaha
Vajon ezt már elemezte a vezérigazgató úr?
#93Klaus Duran: Igen, Easy right!
-
jaksamas
újonc
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Elég erős a gyanú arra, hogy mindenkienk egyénileg szabja meg a havidíjat. Nyilván full feketén megy az egész, így megteheti, hogy ugyanazt a szolgáltatást totál más áron adja különböző embereknek.
Ez csak találgatás, de szerintem kipuhatolja, hogy kit mennyire húzhat le, és a lehető legnagyobb árat mondja, amit csak az adott "ügyfél" hajlandó elfogadni.
-
-
Graphics
Jómunkásember
Csak a totalcommander.
-
válasz
Klaus Duran
üzenetére
(165) Network Q RAC Rally Championship (Magnetic Fields) (MS-DOS) [1996] - YouTube
486-os szaggatott, de Pentium 100-zon már szépen futott, amúgy 1996-ban, ez remek grafikának számított
Más: Szóval kicsit filóztam ezen az üzleti modellen, mivel van legalább 2 társa is. Amit tudunk: 10-15 ügyfél, havi 8600 Ft-ért, ez egy személynek is kevés. A két adjutánsát pedig fizetnie kell. Na most vagy ingyen dolgoznak, vagy nagyságrendileg több ügyfélnek kell lennie... harmadik opció: hitelben keccsölnek.
-
-
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Igen, én is ezt tudtam mobil racknek. Még most is van egyébként ilyen, nyilván vállalati felhasználásra rendszergizdáknak.
https://icybox.de/product/interne_speicherloesungen/IB-138SK-B-II
-
Régen volt, így megpróbalom felidézni. Nekem úgy rémlik, hogy a mobil HDD, az ilyen hatalmas hengerben lévő cucc volt 30 évvel korábban legalább, és az lehetett a gond, hogy az is Racknek hívták. Mozgatásnál valami ilyesmi rémlik, meg at, hogy 2002-ben a mobil Rack szó hallatán már mindenkinek ez ugrott be:
Erre harapott. Igen, most már egyre jobban emlékszem, hogy IT történelmi dolog volt. -
-
-
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Hajjaj, amikor még a parancssorból tömörítettük a Heroes 3 telepítőjét ARJ-be és meg kellett adni, hogy mekkora részekre darabolja.
1,44 mega volt egy kis floppy mérete, akkorára szétszedegetni, majd átvinni a falu másik végére bicajjal és vissza... kerültünk vagy 5-öt, mire átvittük a teljes játékot. -
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Ja igen.
2003 környékén kerestem alternatívákat, de mindegyik gyenge volt. Ebben a TC-ben az a jó, hogy kb mindent tud. Széleskörű a tömörítési eljárások ismerete, akkoriban ez fontos volt. Ma már nem, egyrészt nagyon régen tömörítettem már, másrészt a 7-zip azt is megoldja, annak is van két paneles nézete .Pár napja vettem az AOMEI Backupper Pro-t , na ott van jelentősége a tömörítési de természetesen programon belül csinálja.
-
2003-ig én is használtam. A 99-es években Windows Commander néven. De 22 éve remekül el vagyok nélküle.
Pont ma jutott eszembe, hogy lehet nem lenne hülyeség venni egy licencet retro nosztalgia miatt, és ki tudja, talán még át is szoknék rá?! Aztán látom hogy már nem 8K, hanem majdnem dupla az ára, sőt, bruttóban még több is.
Annyit meg nem ér meg nekem. Főleg úgy, hogy a Windows-é nekem már a Vistától teljesen oké. De az az XP-ével is elvoltam.Amúgy ingyenes a FAR Manager is.
-
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Drága kenyér, ezt annak idején hányan használtuk licensz nélkül...
Nem kellett barkácsolni sem vele, csak engedte aktiválás nélkül is használni, indítás előtt felugrott egy ablak, amiben egy számra rá kellett kattintani.Nem tudom, hogy mivel tud többet a Total Commander a többi ingyenes, kétablakos fájlkezelőknél, de azért ott is van elegendő alternatíva, amiből választani lehet. Például:
https://alternativeto.net/software/total-commander/?license=free&platform=windows&sort=likesÉn Linuxon Double Commandert használok.
-
-
Az évi 103 200 Ft! Ennyiért kap egy Windows 11 Pro FPP-t is!

Mi van ha egyszer úgy dönt, hogy nem fizet tovább?
Mondjuk az is érdekes, hogy milyen motiváció visz rá arra valakit, hogy havonta ezért fizessen ennyi pénzt.
Ez még a Windows 9x érában is kimagasló lett volna, amikor tényleg nem volt nehéz lerohasztani a Windows-t.
Mert gondolom itt arról van szó, ezek, lerohatsztják a Windows 11-et is. Aztán inkább fizetnek havi 9K-t, csak ne legyen nekik macera :XD
Másik oldalról: 10 klinssel már majdnem havi 90K, ja csak 86K. Ez még nettóban is gyér... és ugye tolják legalább hárman. -
herion
tag
Ő egy erősen nárcisztikus, istenkomplexusos, manipulatív jelenség. Az elmúlt 5 év távlatait nézve ez a komment annyira nem is vészes részéréről.
Kívánta ő már videóban a szolnokiak teljes kiirtását, folyamatosan degradálja a magyarokat, a gyerekeit előszeretettel használja pajzsnak (az egyik autista).
Szóval nem véletlenül van ő a toplistás trashek között. -
jaksamas
újonc
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Félreértettél. A 8600 Ft csak az ő szolgáltatásának a díja (ennyiért "vigyáz" és "tartja karban" a géped), ebben az összegben nincs benne a Win kulcs. Azt még külön meg kell venned neked.
-
-
jaksamas
újonc
Közben az is kiderült, mennyit kér a FoxComm-ért: 8600 Ft/hó. Számlát természetesen nem ad.
-
herion
tag
Trotilos robbantással (gyakorlatilag terror cselekménnyel) fenyegette meg nemrég a Rackhost Zrt. telephelyét.
Azóta törölte a kommentet, de a TC-s kollégák szerencsére mentették: [link] -
-
-
Már azt sem értem, hogy jogilag hogyan védet le egy olyan terméket, ami eleve zárt forráskódú és licenszdíjas és nem szabad szoftver, mint egy valamilyen Linux. Én nem tudom, hogy ki ez az ürge, nem is érdekel, de ebből lesz egy hatalmas hasra esés egyszer, ha valaki feljelenti.
-
jaksamas
újonc
Egyébként a FoxComm ÁSZF-ében (ami jogilak amúgy nem érvényesíthető, mert egy katyvasz az egész) benne van, hogy nem készíthetsz róla se videót, se képet, nyilvánosan nem mutathatod be, a forráskódját pedig nem nézheted meg. Ha ezeket mégis megteszed, büntetőfeljelentést tesz ellened a "fejlesztő".
Agyrém az egész.
-
jaksamas
újonc
konkrétan személyes adatokat is kértek az ISO-kért cserébe.
Telefonszám, személyi igazolvány, lakcímkártya, közüzemi számla, az arcod (videóhívás), bankszámlaszám, youtube felhasználónév. Ezeket kérik konkrétan.
A konkrét vásárlás menete így zajlik:
1. Küldesz a bankszámlaszámukra pénzt, amelyben szerepel a youtube felhasználóneved.
2. Valamelyik youtube videó alá az elküldött felhasználóneveddel írsz egy kommentet, amiben benne van az e-mail címed.
3. Felveszik veled a kapcsolatot, elkérik a telefonszámodat.
4. Videóhívásban be kell mutatnod magad a lakcímkártyáddal és személyi igazolványoddal.
5. Elküldesz nekik egy, a nevedre kiállított, három hónapnál nem régebbi közüzemi számlát.
6. Megkapod a "szolgáltatást", miután kifizetted a teljes árat. -
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Én ebből két dolgot fogok fel a saját eszemmel. A HD Sentinel Pro és az AIDA64 is licenszdíjas, ráadásul az utóbbiból tudtommal csak éves licenszet tudsz venni. Ezt hogyan tudják 100% legálisan árulni??? Még érdemes lenne a fentebb említett két cég szoftverfejlesztőjének is figyelmébe ajánlani ezt az ISO-t.
Ennél cifrább dolgokat is hallottam, hogy konkrétan személyes adatokat is kértek az ISO-kért cserébe. -
-
jaksamas
újonc
Az illetőnek korábban már meggyűlt a baja a törvénnyel. A Red Phoenix néven csúfolt, előző Win10-es kóklármányát egyéni vállalkozóként árulta, csak éppen adót nem fizetett utána. Akkor költségvetési csalás miatt a NAV eljárást indított ellene, de végül pénzbüntetéssel megúszta (ha jól tudom, lefoglalták az autóját, mivel más vagyona nem volt, amelyből be lehetett volna hajtani a tartozását).
A trolloknak anno ehhez semmi közük nem volt, a vállalkozását hivatalból vizsgálták. Mivel a jelenlegi "szolgáltatása" után sem fizet adót (még számlát sem ad róla), valószínűleg már egy bejelentés is elegendő lenne. Elvégre a neve nem ismeretlen az adóhatóság előtt.
Én viszont még (etikus) trollkodásból sem foglalkoznék vele, ennyi időt és energiát nem ér meg ez a kókler.
-
herion
tag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Fogalmam sincs mi a menete egy ilyen netes figura rendőrségi feljelentésének. Pár éve egy ügy kapcsán a nyomozó ismerősöm mondta, hogy az ilyen "jelentéktelen" ügyeknél a névtelen feljelentés kb. annyit ér mint halottnak a puszi.
Laikusként úgy gondolom, hogy egy épkézláb rendőrségi feljelentéshez nevet és sok-sok terhelő bizonyítékot kellene biztosítani, hogy abból eljárás legyen.
Ezt meg (magamból kiindulva) a legelvetemültebb trollok sem szívesen vállalják be. Hisz ki a fene adná a nevét és a szabadidejét egy túlsúlyos, nethuszár kókler rendőrségi ügyéhez. -
válasz
Hieronymus
üzenetére
Azért amikor két csoki eltulajdonítása miatt bevarrnak ott kiderül, hogy az államot nem érdekli.
Nem is tehet mást, különben minden arra hajlamos aprósagokat lopna, mondván úgysem ültetik le őket, mert ráfizetes. -
HSP még nincs ezen a szinten. Szerintem nem is lesz.
Másik dolog, hogy HSP-n látni, hogy egyébként egy értelmes ember, el tud mondani hosszú mondatokat, valamekkora választékossággal, folyamatosan, élőben, nem felolvasva és még érti is amiről beszél. Nem egy hülye ember egyáltalán, egyszerűen csak valami traumák meg gyerekkori, pszichológiai dolgok ami miatt ő egy fantasztikus informatikusnak képzeli magát egy buborékban ahol mindenki őt bántja mikor a kezében van az igazság és a jó és a rendszere a szarfos Windowst kijavítja teljesen, ezzel emberek életét mentve meg.
Egy MC Isti jóval lejjebb van pl. mind szóhasználatban, mind viselkedésben, mondatképzésben, akármi.
Ezt én is így látom. Meg oké, hogy napelemnél nem teljesen szabályos, de működik, és áramütést sem szenvedett.
MC Isti, teljesen más liga, ott Down szindróma is felmerülhet.
Bár lehet olyan mint Tibor Nagy.😅 Pénzért csinálja.
-
Van egy évtizedek óta létező íratlan szabály. Aki időarányosan kevesebb kárt okoz, mint a fogvatartási költsége, azt ráfizetés elítélni.
Hiába ítélik pénz büntetésre, ha nem fizet valaki. Ha alacsony jövedelme van vagy egyáltalán nincs hosszabb ideig kell etetni és őrizni. Nettó ráfizetés az államnak.
-
-
Alusky
senior tag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Ilyen lassan dolgozik a rendszer meg a magyar emberek tűréshatára és ilyen magasan vannak az ingerküszöbök is. Meg eleve mindenkinek van bőven elég baja, semmi kedve belefolyni random barmok feljelentgetéseibe és van mikor hosszú évek kellenek, hogy valakit annyira felhúzzon, hogy nekiálljon.
Lásd SoDI aki már a 2010-es évek előtt is hergelte a népet, utána kezdte el igazán az internet bővebb terjedésével, egészen a 2020-as többszörösen alátámasztott pedobotrányáig, semmilyen szinten nem félreérthetően. Még rendőrségi ügy is lett belőle ami elcsendesedett, most nyár elején kapták el végre 5 évvel később, itt is azért mert már annyira lebomlott az agya a pszichológiai problémái és az irgalmatlan mennyiségű alkohol miatt, hogy a rendőrséget fenyegette terrorcselekménnyel, úgyhogy a Tek vonult ki hozzá és akkor vették el a cuccait is.
5 év. És ez is úgy, hogy az 5 év alatt folyamatosan tolta a kretént fullba és kerültek napvilágra a hülyeségei, meg már előtte is. Kb. ilyen szinten kell nyomni ahhoz, hogy lecsukjanak ha egy átlagpolgár vagy.HSP még nincs ezen a szinten. Szerintem nem is lesz.
Másik dolog, hogy HSP-n látni, hogy egyébként egy értelmes ember, el tud mondani hosszú mondatokat, valamekkora választékossággal, folyamatosan, élőben, nem felolvasva és még érti is amiről beszél. Nem egy hülye ember egyáltalán, egyszerűen csak valami traumák meg gyerekkori, pszichológiai dolgok ami miatt ő egy fantasztikus informatikusnak képzeli magát egy buborékban ahol mindenki őt bántja mikor a kezében van az igazság és a jó és a rendszere a szarfos Windowst kijavítja teljesen, ezzel emberek életét mentve meg.
Egy MC Isti jóval lejjebb van pl. mind szóhasználatban, mind viselkedésben, mondatképzésben, akármi. -

Viszont amit furcsállok, hogy bár sok ellensége van, akik eddig: NAV-ot, az engedély nélküli, szabálytalan átalakítások miatt, szolgáltatót, illetve önkormányzatot is megkerestek. Kapja a trolloktól a különféle intiom megrendeléseket stb... Sőt gyámhatóságot is ráküldtek, de a rendőrségre senki sem ment, holott felmerül a gyanú, pl azon a ponton is ahol elismeri a KMS használatot, de rengeteg más ponton is, a 3FA azonosítás is több mint a GDPR laza értelmezése, szerződi és szomszédos jogok megsértése... kicsit bolyan mintha nem akarnák, hogy eltűnjön
-
-
-
#34FoLey-v: Nekem komolyan a "munkásságáról" a 2002-2015 körüli magyar warez betyárok jutnak eszembe, akik:
- Kikapcsolták a Windows XP-ben a Windows Update-et
- Lewarezolták a Pro verziót, majd letiltottak annyi szolgáltatást, hogy a sima Home is többet futtatott.
- NOD32-t használt jó esetben újságos kóddal.
#35Klaus Duran: Vajon az "ügyfeleknek" semmilyen védelmet nem rak fel? Amúgy a Defendert a KMS miatt tiltja szerintem...
Van új videója:
https://youtu.be/J074W087voc?si=Eikqfse3vS1-ZppD
Ebből az érdekes rész:
Na sok tag nincs azért :XD
#36Klaus Duran: Ezt anno végigolvastam szinte... kb akkor "kerített varázsába, és tett rajongójává"
-
Annak idején kaptam egy hasznos tanácsot nagyapámtól:
"Idiótákkal ne állj le vitatkozni!
Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal!"Szerencsére nem sikerült összefutni ezzel a jóembörrel...
De többször is hozták a rendszerét, találkoztam olyan géppel, amihez köze volt.
-
Még wiki- oldala is van.
[link] -
-
Milyen Windows XP skint használ vajon a mester?
WindowBlinds? -
-
-
Másik fórumról:
-
dexx87
csendes tag
Köszi a tesztet, kimerítő volt, de ebben a felállásban egy kicsit felesleges is. Egyrészt a tesztelési környezet miatt, másrészt a mókolt Windows „nyilvánvaló hulladéksága” miatt. Ha már könnyű Windows 11-re van szükség, például a Ghost Spectre verzió jó választás lehet.
A célkonfiguráció ebben az esetben vagy egy olyan laptop, amelynek belső tárhelye nem bővíthető (32 vagy 64 GB), és gond nélkül telepíthető rá egy ilyen Windows 11. Sőt, akár 16 GB-os tárhelyre is telepítettem már a MicroX 11-et, ami 5 GB felett nem igényel többet, mégis teljes értékű rendszert ad.
Vagy pedig egy valóban gyenge konfigurációról van szó, ahol a rengeteg szolgáltatás és háttérfolyamat miatt a rendszer használhatatlanul lassú lenne. Például: 1–3. generációs Intel CPU (max i3), régi AMD Bulldozer APU, vagy még régebbi processzorok, ahol az IPC mai szemmel nézve kifejezetten gyenge. -
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Nem ilyen szintű belepiszkálásra gondoltam...

Pl az egyik az "nLite" volt, amit használtunk.
Régi, elavult driverek ki, hasznosak, sokszor használtak be (így lett DVD méretű a telepítő...), fontos frissítések befoglalása, haszontalan, esetleg károsak tiltása, kivétele, egyedi beállítások, telepítéshez használt virtuális-gép kicserélése egy korszerűbbre... (Mindjárt képes volt az XP a 40-70 perc helyett 6-23 perc alatt települni Driverekkel, és pár programmal egyetemben) hasznos kiegészítő programok, telepítés után lefutó beállító scrip-ek hozzáadása (Mivel nem egy esetben fordult elő, hogy telepítés közben ezt nem szerette, akár hibákat is okozott, de a kész rendszert gyorsította!).A Start Menü is letisztulttá vált...
Később már nem csak telepítőből lett egyedi, hanem egy rendszer telepítés utáni felhasználói programok telepítését végző utólagos telepítőt is készítettünk, kb fél évenként friss verzióra változtatva, hogy a munkánkat segítse...
Erre akkoriban a "WPI" ( Windows Post-Install Wizard ) volt a legalkalmasabb.A felhasználó úgy vitte el a gépét, hogy minden szükséges program rajta volt!
Nem volt ritka, hogy akár hónapokkal, akár 2 évvel később telefonált, hogy mit szeretne csinálni, mit telepítsen hozzá (Illetve behozná, mert Ő nem ért hozzá.), én pedig mondtam, hogy nem kell, mert fel van telepítve, és elmondtam, hol találja az adott programot...Ennek ellenére a startmenü letisztult volt, a következő szerkezetet kapta:
- Cd-DVD Írás
- Videó-Audió kódolás
- Lejátszók (esetenként Média)
- Irodai
- Kellékek (Ezen belül egy takarító al-menü felülre húzva)
- Grafikai
(Lehetséges, hogy volt még, de régen volt, nem emlékszem 100%-ig mindenre... Persze jegyzetek megvannak valahol.)Ezen belül pedig ami oda tartozik.
Így az egész átlátható maradt és a hozzá nem értő felhasználók is boldogultak egyszerűen!
Természetesen sohasem titkoltam, hogy a Linuxból emeltem át az egészet, ahogyan a legalább 3 partíciós telepítési módszert is.
Automatizálva is ez lett!!!
C: Rendszer
D: Swap
E: TárA lapozófájl áthelyezése segített sokat a rendszer sebességén, az megfelelően gyors maradt...
A fontos fájlok automatikus mentése az "E"-re került, így egy újratelepítés esetén a felhasználói adatok megmaradtak!
Sokszor a "Felhasználók és Programok" is átkerült ide, így pl a Játékmentések is megmaradtak 1-1 újratelepítés után!Szerintem így most ennyiből a lényeg látható.
Ha nem törnek be a kis-boltomba/műhelyembe, akkor valószínűleg most is ezt csinálnám...
Közben pedig a legnehezebb, hogy jómagam Linuxot (és mostanában nem ritkán párhuzamosan elavultabb MacOS-t egy régi MacBook-on) használok. Persze a munka a Win-nel volt, így ahhoz még sokkal jobban értek.
Viszont a mostani projektem (Cikkeben: Cluster építés és AI) miatt valószínűleg abba is jobban beletanulok hamarosan!
(Még az is lehetséges, hogy előveszem a régi projekteket frissíteni - régi Xp, és Win7 helyett - egy-egy virtuális gépen tesztelve, aztán ha van értelme, és igény rá, akkor külön összerakott gépen is élesben.) -
válasz
LordAthis
üzenetére
Nyilván lehet a Windowst optimalizálni a feladatokhoz képest.
De ez kétélű fegyver.
Ha nincs nyomtató, akkor nem kellenek a nyomtatáshoz szükséges szolgáltatások. Viszont PDF fájlba sem lehet nyomtatni, amire azért szükség lehet. Ha másért nem, azért mert másutt ezt a formátumot a legegyszerűbb kinyomtatni.
Az átlag felhasználó nem tudja eldönteni mire van valóban szüksége. Könnyen félre nyúlhat. Került hozzám gép, aminek biztonság fokozása után nem lehetett programot telepíteni az MS Store-n kívül.
Olyan szintű jogosultsággal kellett volna engedélyezni, ami nem volt a gépen. De már a rendszergazda jelszava is el lett felejtve. Tökéletes önelgáncsolás lett a biztonság fokozás végeredménye.Az ilyen - olyan optimalizáló programoknak két kategóriába tartoznak.
Az egyik takarít de csak olyan állományokat, amiket a Windows pótolni tud szükség esetén. Azért 2-3 naponta látványosan takarít, ezzel megalapozva a fontosságát. A másik kategória sok mindent megenged, de olyan ellenőrzést nem végez, hogy a változtatás után még használható marad a rendszer vagy sem. -
Érdeklődve olvastam az írást...

Nem mindenben értek egyet Veled, azonban tényleg óvatosnak kell lenni a mókolt rendszerekkel kapcsolatban. (is)
Nagyon sokat próbáltunk ki az elmúlt 25 évben egy barátommal, teszteltük, és szétkaptuk őket...Voltak jobbak, és rosszabbak, de szinte mindben volt valami "felesleges extra" (Értsd: kémkedés, vagy vírus...)

Viszont nem felesleges és hülyeség.
Ténylegesen javítani lehet rajta a gyáriakhoz képest, méghozzá nem is kicsit. (Tehát ebben nem értünk egyet...
)Nagyon sok ügyfelemnek telepítettünk (2000-től 2012-ig foglalkoztam ezzel.) az általunk újracsomagolt telepítővel rendszert, viszont ezeket nem adtuk ki így fél-"hivatalosan"...

Természetesen ezek tiszta rendszerek voltak.
Talán egyszer írok majd róla egy bejegyzést, de túl sok jegyzetet kellene elővenni hozzá, ráadásul a munka oroszlánrészét a barátom csinálta...
Nálam a különböző optimalizálások voltak főleg.
Viszont több dologban mi sem értettünk egyet, így volt olyan kedves a részemre olyan verziót is összerakni, amit kértem, míg magának egy saját elgondolású mehetett...Ha legközelebb összeraksz egy ilyen tesztet, (Mert még előfordulhat, hogy új, csinosabb, gyorsabb verziót köhög ki az illető, mielőtt viszik a kóterbe, vagy a hűvösre...) akkor a boot teszt részhez ajánlom a stopper mellé a LOG-fájlok vizsgálatát is!
Abból szépen kiolvasható, hogy mi mennyi millisec alatt töltött be!
És sok más hasznos elemezhető dolog is mellette!Javaslom továbbá egy egyszerű, és régi, de máig jól használható program használatát, ami sok dolgot elárul a két rendszer közötti különbségekről is! (Utoljára 7 hónapja frissült, csak hogy a Win11-el is kompatibilis legyen, mert nem sok fejleszteni való van rajta...)
HiJackThis a neve, WiKi link, GitHub Forrás az eredeti fejlesztő(k)től. Ingyenes segédprogram! Leginkább Trójai és kéretlen kód keresésre, NEM Vírusírtó!Néhány fontos Jellemzője:
- Mélyreható jelentést készít a Registry és a merevlemez kulcsfontosságú területeinek tartalmáról,
- Jelentéseket készít és bemutatja azokat összegzetten,
- A vizsgálati eredmények nem tesznek különbséget a biztonságos és a nem biztonságos beállítások között (ez lehetővé teszi az elemek szelektív eltávolítását a gépről.)
- Nem céloz meg konkrét programokat és URL-eket,
- Azokat a módszereket észleli, amelyeket a gépeltérítők használnak, hogy rákényszerítsék Önt a webhelyeikre...
- A szkennelési és eltávolítási képességeken kívül a HijackThis számos hasznos eszközzel rendelkezik a rosszindulatú programok kézi eltávolításához.Fontos, hogy óvatosan járj el, és kerüld a beállítások módosítását, kivéve, ha szakértői ismeretekkel rendelkezel!
Mellesleg sok hasznos és érdekes dolgot lehet vele felfedezni...

-
herion
tag
A legutóbbi videójában, amilyen 1bites primitív stílusban szidja a Rackhost Zrt.-t, nem csodálkoznék rajta, ha hitelrontásért és rágalmazásért egy polgári peres üggyel a nyakában lesz gazdagabb a közeljövőben.
-
A Neonity-nek szánt válaszvideóját is törölte, bár azt egy másik videómegosztó felületen még mindig vissza lehet nézni és hát... nem egyszerű az, amit és ahogyan beszél a többi emberről.
Szerk.: mókolt/piszkált Windowst pedig soha senkinek nem telepítenék, magamnak meg pláne nem. Majd, ha valami nekem nem tetszik a gyáriban, akkor átállítom saját kezűleg.
-
Alusky
senior tag
Mert nekünk természetes itt a PH-n tisztában vagyunk ezzel, de sok embernek nem és ők könnyen beeszik az ilyen másfél órás ökörségeket amiket ez a pali a neten előad, hogy mi a jó és mi a nem. Ennél sokkal nagyobb ökörségeket is elhisznek csoportosan az emberek. Ezért is akadt ki nagyon a Logout cikkre, mert tudja, hogy a PH rohadt nagy falat neki az itteni közösséggel.
-
jaksamas
újonc
Megvan az a pár program, szolgáltatás, illetve hardver, ami az illető szerint jó, minden más viszont vagy szemét, vagy értelmetlen, vagy vírusos.
Csak pár dolog, ami szerinte hulladék:
- Chrome
- Brave
- Rufus
- Git és Github
- Az összes cloud szolgáltató
- Az összes vírusirtó
- Minden, ami AMD
- Minden, ami Apple
- Vezeték nélküli internetkapcsolatA lista nem teljes, de gondolom mindenki előtt világos, hogy mi a helyzet. Csak az a jó, amit ő használ.
-
Graphics
Jómunkásember
Olvastam a csávó agymenéseit a FB oldalon, kegyetlenül mocskolódott és a PH-t akarta beperelni a logoutos írás miatt.
Ott valami extrém probléma van a toronyban...
-
-
Alusky
senior tag
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Mivel minden élőlény egyszer meghal, az ő egészségi állapotát elnézve ráadásul hamarabb is, nem kell sokat várni rá, hogy ne frissüljön tovább ez a csoda. Vagy még előtte lekapcsolják a hatóságok, mert végre elkezdenek foglalkozni is vele, mert ez még mindig nem 100% legális. Nem a Bözsi néni adta el a kosár gombát amit az erdőn szedett és nem adott róla nyugtát...
Az még hagyján, hogy ilyeneket tákolnak és embereket húznak le vele, de amekkora arroganciával van a reagálás mindenre, na az.... Az az ami miatt 20 perc alatt megtalálták a lakhelyét is az utálói egy videóból. Ha nem ugatott volna vissza mindenkinek éveken át elképesztő bunkósággal, senkit se érdekelne és senki se tudná most hol lakik. Erre még a PH posztok alá is jött két kommentre gyűlölködni.
Szóval a nagy pofa az nagyon gyorsan és nagy erővel visszaüt. Ezek az emberek ezt viszont nem fogják fel valamilyen pszichológiai okok miatt. -
shaddam
aktív tag
Amikor lehalt az oldal azért bevallom első gondolatom hogy bőnyi Morpheus bejutott
-
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Nagyon de nagyon remélem, hogy így lesz.
-
Lassú víz partot mos. Egyszer ennek a hulladék rendszernek sem lesz újabb kiadása.
-
válasz
ergoGnomik
üzenetére
De tessék remélem fent van a szemüveged, és látod a képet....
-
válasz
ergoGnomik
üzenetére
Nézd meg a logóját kérlek, és kérdezd meg az "Ügyvezető """urat""".... Örülök, hogy még mindig csak ebbe tudsz belekötni
-
ergoGnomik
aktív tag
Az még mindig komoly, hogy úgy gondolod az Axion és axolotl neveknek lehet bármi köze egymáshoz, vagy csak ilyen gyengén tudsz viccet mesélni?

-
szabonagyur
félisten
válasz
Hieronymus
üzenetére
És utána hirtelen hardver hiba is lett a PH szobába, én nem kockáztatnám meg még egyszer
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
A nagy kérdés, hogy ez ugyanaz vagy ugyanolyan?

-
KISDUCK
addikt
Ó shit, elvesztettük a korábbi hozzászólásokat, olvasgattam még korábban és amik le voltak írva meg be voltak linkelve, ó shit.
-
Hiba van a mátrixban. Másodszor jelenik meg a hatschi!
Egészségedre a helyes válasz a tüsszentésre. -
FoLey-v
addikt
Lényegében ez a hacsi rendszer rosszabb teljesítményben mint a gyári windows. Vegetás kiflire legalább telik neki.
-
Első
Új hozzászólás Aktív témák
- Playstation 4 FAT 1 TB kontroller 6 hó garancia, számlával!
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
- iPhone 17 Pro Max 256 GB Deep Blue - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- Beszámítás! Acer Nitro V16 ANV16 120Hz Gamer notebook - R7 8845HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO 2,5" SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

😁
hehe
Szóval most szünetre mennek. Elvileg. Erről a dologról a logout-os cikk előtt nem is tudtam. Most meg már folyamatosan jönnek a fejlemények, páran odaát megára feltöltték az adatkezelési tájékoztatótját is a Fox-nak.. mondjuk azt nem néztem meg, de gondolom egyedileg van értelmezve a jogi háttér.

Erre harapott. Igen, most már egyre jobban emlékszem, hogy IT történelmi dolog volt.
1,44 mega volt egy kis floppy mérete, akkorára szétszedegetni, majd átvinni a falu másik végére bicajjal és vissza... kerültünk vagy 5-öt, mire átvittük a teljes játékot. 

🤬🤬🤬

Na sok tag nincs azért :XD

De tessék remélem fent van a szemüveged, és látod a képet....