Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- sziku69: Szólánc.
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
Furcsa dologra lettem figyelmes.
Már 2. napja alszom keveset, előtte pedig nem volt probléma. 2 napja ráadásul ezen belül a mélyalvás is nagyon kevés volt, tegnap vettem be egy fél altatót és úgy volt megfelelő (de nem túl sok) a mélyalvás, de ugyanúgy ébredtem 4:40-kor.
Ami változott:
2 napja elfogyott a "tablettás" 500mg-os GABA, és felbontottam az Ostrivit por állagút, abból ettem egy mérőkanállal (750mg) Holott ennek pontosan ellenekző hatásának kellene lennie. Lehet, hogy nincs összefüggés, de furcsa ahogy egyvebágnak a dolgok. -
Peaceliker
addikt
Az egészből egyelőre én is a derékra figyelek. Elvileg ha jól csinálom azt nem nagyon terheli. Nekem is kényes terület ez. Most is szar picit. Vagyis hát a fél év nem edzés megtette a hatását. Most próbálok oda erősíteni én is
De evező géphez nekem egyelőre úgy fest hogy comb ami kevés, ez részben jó hír
-
tisn
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
nekem kb. 10 perc volt a max, eleg jol be tud allni tole a derekam. ezert mostanaban hanyagolom. pedig jo cucc, regen mindig toltam edzes elejen 5-10 percet.
-
perempe
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
tegnap pont az insportline melletti elektronikai boltban vásároltam a Gyömrői úton. gondolkodtam, hogy bemegyek, lett volna időm.
-
Peaceliker
addikt
Vettem egy insportline zenrow30 evezőpadot. Nem a legjobb gép, legnagyobb baja hogy lábtartó magasan van nagyon , de majd döntök a gépen úgy jobb lesz.
Viszont árban nem sokat bukok ha mégsem jön be ez a téma, illetve helytakarékos. Erre is szűkösen lesz hely, asszonytól ki is kaptam érte
Majd egyezer ha bejön az evezés és helyem is lesz (tán jövőre) akkor veszek egy concept2 t, bár lehet akkora gép sosem fér majd el
Tegnap próbáltam egy 10p et... Hát jó szar az állóképességem
meg ami meglepett, hogy mennyire máshova dolgozik combnál, mint guggolás. Guggolást térd közelben érzem inkább comizomban, ezt meg pont fent, combtőben. Na ott marha gyenge vagyok, azt 10p után éreztem
-
tisn
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
fejhez huzashoz csigan felmentem 7kg-rol 31-re. (oldalemeles kb. 6kg->10kg) ugyanugy csapott es gyikvalu programozo vagyok, hiaba a progresszio
(meg freemotion csigas gepen csinalok valami felfele tolast vallra (ez gondolom a seated dumbbel press-t emulalja)szurni kene

-
Dorian
félisten
Egyébként meg nem, mert pont vállnál nagyon gyatra a fejlődésem. És van egy olyan gyanum, hogy ezzel a plusszal túl nagy terhelést kap és a regeneráció nem lesz tökéletes.
Végülis az egyenes padon a teljes mellizom kap terhelést és a fekvenyomó gép padja is nagyon enyhén, de döntött. Lehet, hogy most le is beszéltem magam egy darabig a ferdepadról
-
Dorian
félisten
Tegnap épp foglalt volt a ferdepad, úgyhogy gondoltam akkor tesztelek: Most csak sima fekvenyomást csináltam gépen, de többet, a ferdepados smith keretes kimaradt.
Igyekeztem figyelni a váll hátrahúzására, bár az utolsó 2 ismétlésnél amikor már a hajszálereivel is nyomja az ember, ezt figyelni esélytelen volt.
(Utána még 1x kipróbáltam az ülő mellbőlnyomó gépet, továbra is tartom, hogy ez egy fosszar.)
Konklúzió: ma nem fáj az elsővállam. Jövő héten megpróbálom a ferdepadon is megfelelően csinálni a nyomást, kíváncsi vagyok. -
Tegnap középszarul ment az edzés 1 hét kihagyás után és szomorúan kellett megállapítanom, hogy a csuklóm még mindig gatya. Viszont ma felkelés után van némi izomláz, ha nem is tudtam olyan súlyokkal dolgozni, de talán cserébe a kivitelezésre/végrehajtásra sikerült jobban odafigyelni.
-
m3ss
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
en nagyon sok mellgepet probaltam a termunkben (van vagy 6-8 fele) valojaban egyik sem az igazi erzesre. ez az egy gyakorlat, ahol jobbnak erzem a kezit. pontosabban a db incline presst.
en hasznalok amugy nautilus chest presst, amit be tudok annyira engedni, mint a kezit, van nyulas...meg sincs soha semmi izomlazam amugy. itthon minden egyes db fekvenyomas utan izomlazam van...persze nem ez a fo ertekmero, mert seated hamstring curltol sincs izomlazam, single leg rdl-tol meg mindig, megis sokkal jobb az elobbi combhajlitora. -
Dorian
félisten
válasz
cOxeR
üzenetére
Én múltkor próbáltam nálunk az ülő mellnyomó gépet. (Nem ilyen dizájnos, de a lényeg ugyanez) Én nem éreztem azt, hogy legalább közel annyira megdolgozza a mellizmot, mint a fekvenyomás (mondjuk az elsővállizom sem fájt utána, de na)
Aztán lehet, hogy én csináltam szarul, bár nem tudom mit lehet ezen szarul csinálni.
Nálunk ez jó nehéz, én 2db 20-as tárcsát tettem rá, azzal ment 10 aztán csak 8. -
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
ja en is igy tolom allva, ahogy irod. amugy bicepsz egyik funkcioja valojaban a csuklo forgatas is, fogjuk ra, hogy emiatt csinaljuk igy
de a teremben egy sorozat scott pados gepi bicepsz 3x akkora pumpot csinal, mint itthon a 2 sorozat bicepsz (allo + incline curl) amit vegzek..
amugy otthon kezivel a concentration curl egesz jo, csak anno golf konyok miatt abbahagytam. ha hatradolsz kozben, egesz jo nyulast el tudsz erni lent, mint egy scott padon. -
Dorian
félisten
válasz
flash-
üzenetére
Kezdő-bemozgató edzésnek ez teljesen jó 1-2 hónapig. Hogy később is jó lesz-e, az attól függmi a célod az edzéssel. Ha általános fittség, akkor továbbra is jó, ha izomépítés, akkor annak limitet szab az, hogy ezek nem elég nagy súlyok számodra (különben nem tudnál 4*12-t megcsinálni, nem tudnál összesen ennyi sorozatot megcsinálni és csak 1 perces szüneteket tartani)
-
Peaceliker
addikt
Hát ez van, vagy állva
utóbbit tolom végül, mert így padon is tudott fájni, így azt elengedtem
Állva is csak akkor nem fáj ha gyakorlat közben forgatom a súlyzót, tehát ilyen hummer curl pozícióból indulok és mire felérek mellkasra merőlegesen állnak a súlyzók (nagyjából, mert kurva nagyok ugye és nem férnek rendesen el
). Szóval nem a legjobb, de így egyáltalán nem fáj. Bár francia rúddal is nagyon fájt fél éve, így arra sztem vissza sem térek. Nagyon izmos úgyse nagyon leszek, ez már sztem látszott, akkor már nem a bicon múlik hogy pár %al szarabb a gyakorlat minősége
-
cOxeR
Ármester
Heti 2x nyomok fekve, ebből az egyik alkalmat kiváltanám erre, mit gondoltok?
Smith keretbe behúzott ferde pados mellezés nekem nem jött be igazán. Persze ennél kell pakolgatni sokat… ahogy láttam 4 db 20-as os szokott fent lenni.
-
flash-
veterán
sziasztok!
otthoni edzést kezdtem el 2,5 év kihagyás után (és elotte is csak otthoni szinten toltam de akkor kitartóan 1-2 évig is akár kisebb szünetekkel..)most újra kezdem a hetekben, 1 órás edzéseim vannak (heti 3szor),
Segitenétek esetleg abban hogy ha valamiben nagy hiba van akkor mi az amin lehetne javitani?
gondolok itt arra pl hogy bicepsznél 8-as ismétlés esetén elég e a 4 sorozat? stb..-4x12 fekvőtámasz (sorozatok között 1 perces szünetekkel)
-4x7 fej fölé nyomás állva hosszú "kétkezes" kocsitengellyel két kézzel fogva (kb 22-25 kg lehet) (sorozatok között 1p szünetekkel)
-4x8 bicepszahjlitás ugyancsak ezzel a rúddal két kézzel fogva (sorozatok között 1p szünet)
-4x12 döntött törzsú húzás ezzel a fenti rúddal két kézzel fogva (1p szünet sorozatok között)
-4x10 tricepsz ülve két kézzel fogva a 15kilós egykezes súlyzót fej mögül hajligatva fej fölé két kézzel fogva (1p szünet sorozatok között)
-4x12 oldalemelés mindkét kézben 1db-1db 5kg-os tárcsával (50s szünet sorozatok között)
-has (felülés lábemeléssel, lábemelés hanyatt mikor mennyit bir a derekam)
(lábazni meg most nem lábazok hanem kerékpározok "helyette")ez a sorozat-ismétlésszám mennyiség igy kezdő-bemozgató edztésnek jók? vagy még több hónap után is elég? vagy több hónap után már kellene minden izomcsoportra még egy gyakorlatból 4 sorozat?
pl bicepsznél koncentrált bicepsz, tricepsznél lórúgás, hátnál fűrészelés egykezessel...? -
Dorian
félisten
Ma megpróbálom normálisan csinálni a fekvenyomást és a vállamat amennyire lehet nem beletenni. Inkább menjen 1-2-vel kevesebb. Kíváncsi vagyok sikerül-e és holnap holnapután milyen lesz az elsővállam
-
K1LLMy53Lf
senior tag
kollégám erre azt mondta, h neki azért jó döntött padon scott helyett, mert teljesen leengedve fáj... hát mondom, mert talán nem ártana nyújtani...
(egyébként sokat nyújt, edzés elején és végén is, de úgy tűnik azt a részt mégsem)
(nekem meg egyébként a tripcómat nyomja a scott pad, régen nem is csináltam emiatt, most meg elviselem inkább... de hja... nekem sem ártana szétmasszírozni/-masszíroztatni, h ne legyen ilyen problémám
) -
tisn
veterán
a franc a terjedo serulesvirusotokba

valami kellemetlen a kulccsont-vall kornyeken fekvenyomas, lehuzas meg ilyenenkel. -
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
hogy csinalod a trexoval ott? nem lehet kinyujtani a karod, olyan nagy a sulyzo. pont a mozgastartomany leghasznosabb reszet bukod, az also 10 fokot.
-
válasz
Dorian
üzenetére
Nekem is pont a jobb csukló, előbb korizásnál jöttek belém és estem el, majd ügyesen a két ünnep között papucsban rohantam kivinni a szemetet és dobtam egy dupla leszúrt rittbergert.. Most kimaradt 1 hét, de még mindig nem az igazi, ma a nyakból nyomás és fekvenyomás szarul is ment emiatt..
Nahh részvétem, az megint akkor 1-2 hét kímélés lesz minimum
-
ncc1701
veterán
Bal csuklómban néha kattan is valami, ilyenkor belenyillall a fájdalom. Hikomat banda.

-
m3ss
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
"standing dumbbell biceps curl"
Ennek amúgy mi a létjogosultsága?
nem sok
en mondjuk csinalom itthon, jobbhijan. most mar incline curl-el egyutt, mert nem nagyon faj a golf konyokom. de a teremben levo scott pados bic gep kb 3x akkora pumpot csinal, mint itthon a standing curl, barmilyen szabalyosan is csinalod. a mozgastartomany egeszeben terhel, az allo meg kb. csak lent. -
válasz
Dorian
üzenetére
Én is meghúztam a csuklóm, illetve fáj a bal tenyerem legalsó része, ahol az inak, izmok tapadnak (csuklónak meg a legteteje). Nem edzéstől, pedig nem sokkal előtte húzódzkodtam +20 kilóval gyűrűn. Egy pici fém kézi szállítókocsi otthon, jól megpakolva, és rángatva-húzva hátra tett bal kézzel a hóban.
Tippre kiesik így a húzódzkodás is úgy 2 hétig.
Csuklókárosultak gyülekezete.

-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
"standing dumbbell biceps curl"
Ennek amúgy mi a létjogosultsága? Nem is értem, tiszta instabil gyakorlat, testből csalás lehetőségével. Ott a scott pad ami tökéletes. Vagy bicó gép. Vagy csigának háttal másik két könyök alatt. Vagy legelább ülve, hogy a hát meg legyen támasztva.Persze amúgy általánosságban, ha a bukást közelíted, akkor az utolsó ismétlés legtöbbször nem tökéletes, onnan lehet tudni, hogy ez lesz az utolsó (kivéve pár dolgog, pl tricepsznél ha nem tökéletes, akkor az általában, már nem is fog sikerülni sehogy, ott valahogy hirtelen fogy el az erő)
-
Dorian
félisten
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Nahátbazmeg, csukló... Hónapok óta fájdogált a jobb csuklóm, ezért is kellett a bicepszet csuklópánttal-csigával csinálnom. Mólt hétem észrevettem, hogy már egyáltalán nem fáj, gondoltam is, hogy akkor most már lassan lehet újra scott padon, meg csigán rendes fogantyúval.
Hétvégén kirándultunk, megcsúsztam egy jeges lépcsőn és éppen elkaptam a korlátot azzal a kezemmel, jól odabaszott a csuklómnak ahogy megrántotta. -
-
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
mert emlegettetek a hetvegi gyurast

-
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
na ilyenkor hianyzik, hogy hetvegen is tudjak menni

mar megbantam, hogy vacak 30k-val olcsobban adott berletet vettem, havi 2.5k-val dragabban hetvegen is tudnek jonni
tudom, eleg a heti 5, de akkor is hianyzik a szombati edzes. (neha vasarnapi is) -
JiMN
tag
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Akkor jól sejtettem. Szürke törcsi stimmelt, meg a sok húszas tárcsa.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
igen, voltam. 11:30-13:30 között egész pontosan
ráadásul ma is volt csípőtoló... igaz csak 200at raktam rá, mivel nem érzem magam 100asnak teljesen, nem is tolta meg túlságosan pulzust, csak 130 környékére ment...@Dorian: én is ezt "vallom", hogy legyen meg az izomérzet és csak arra az izomra... amíg nem a segédizom adja fel előbb (itt azért alkar bizonyos esetekben kivételt képez), vagy nem olyan izomban érzek pumpot, amiben nagyon nem kellene attól a gyakorlattól, addig annyira rosszul csak nem csinálom...
elbaxott gyakorlatoknál én mindig arra gondolok, hogy hogyan nem sérül meg...
meg azért elég sok különbség van súlydobálós egolifting meg esetlegesen nem tökéletes formai kivitelezés között...
én pl standing dumbbell biceps curl esetén vagyok hajlamos belecsalni az utolsó repbe, h hátrahajolok minimálisan, tehát bemegyek a súly alá... de azt sem annyira, h mondjuk meghúzzam emiatt a derekam, oldalam stb...@tisn: alapból ugye kovid oltás óta jobb vállam még mindig nem 100%, (bár tény, h a jobb a domináns oldalam, így ettől függetlenül erősebb, meg jobb az izom-agy kapcsolat), emiatt én azért eléggé óvatoskodó vagyok vállügyileg... álló 1kezes oldalsó vállemelést is 10kg-os súllyal tolok, néha 12,5essel, de akkor abból ált 6-8repet csak... hozzáteszem, ahogy én látom sokan mekkora lendülettel rántják fel, lehet nem is annyira rossz súly ez

-
JiMN
tag
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Ma is volt egy két érdekes tag, de ők legalább csinálnak valamit. Én a “betelepszek egy géphez és nyomom a telefont” emberektől jobban kivagyok.
esetleg voltál ma lent 12-13 körül? -
Dorian
félisten
Elbaszottul végzett gyakorlatokat én is gyakran látok. Olyankor mindig arra gondolok, hogy én sem látom magam kívülről ezért lehet, hogy többmindent én is jó szarul csinálok

Mondjuk amíg bedurran meg elfárad az adott izom a végére addig nagy baj nem lehet. -
Dorian
félisten
-
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
12-14rep-eket 9kg-mal..
itt gondolom lemaradt egy 2-es a 9kg elottrol
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
10-el szoktam, soxor egy labon allva, pad/bordasfalon a masik kezzel, hogy kimeljem a rohadt bokam. lehet ezt a terdelvet kiprobalom, de ahhoz neznem kell videot, mert nem birom elkepzelni.szerk; ja rajottem, ajanlottad mar, probaltam, ooo nem tul jo eredmennyel

-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
ncc1701
üzenetére
csigán is szokták rángatni

meg amúgy múltkor láttam egy csajt, aki szinte szabályosan csinálta, annyi kis különbséggel, h a csuklója kb a bicepsze előtt volt (könyök kb 160°ba behajlítva). tény, így is van terhelés, csak nagyon minimalizáljaén 80°os padon térdelve, oldalt támaszkodva csinálom úgy, h lent ~10centinél közelebb nem engedem a testhez... 12-14rep-eket 9kg-mal... ez tudom, h baromi kevés sokakhoz képest, de nekem ez bőven jó izomérzetet ad, sőt... fáradtabb vagyok még ez is sok lehet és belehúzok csuklyával...
-
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Nálunk a fekvenyomás mellkasról pattingatva is nagyot megy.
-
ncc1701
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Azt direkt csigás gépen csinálom, h végig terhejlen rendesen. De ja, sok ilyen emberke van, lehet röhögni.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
cOxeR
üzenetére
ego liftingből legtöbbet oldalemelésből látok.... 9/10 ember rángatja/dobálja a súlyt... kedvenceim akiknek még a csuklójuk sem kerül 1vonalba a vállukkal, a könyökük meg vagy 10cm-rel marad alatta... és veszik a nagy lendültet, "kipucsít" és lendületből dobja/rántja, lefelé meg viszi a gravitáció....

-
cOxeR
Ármester
válasz
Dorian
üzenetére
Meglesem nálunk mi van, de elég sok ahogy emlékszem, 100 fölött biztosan.
Ez az egó harc szerintem sok gyakorlatnál benne van, de elég csak körbenézni a terembe, ki mekkora súllyal eddz és lehet mérlegelni.
Nekem ideje lenne átvariálni a edzéstervemet, mert igazán a váll, láb, has amire heti 1-1 gyakorlatot csinálok és az nagyon kevés, meg leginkább nem is teljes izomcsoport mozgatás van benne. Vállgép mióta van azt tolom, lábnyújtó / lábhajlító kombinált gépet, meg hasprés gépet és ennyi.
Nincs pl semmi vádli meg vállra is az egy féle gyakorlat az nem túl acélos. El kell engednem a heti 2 bicepsz/tricepsz edzést, a mell/hát azt nem szeretném elengedni, 5. nap meg nem fér bele, pedig az lenne a legjobb.
Ma “szét”szaunázom magam, ez már nagyon kellett.
-
Dorian
félisten
válasz
cOxeR
üzenetére
Nálunk 100 van rajta. Ez a kiegészítő napon megy, ilyenkor mellre csak ez van. Mellnapon ha tárogatás előtt vannak nyomások, akkor ugyanez a 7db 95-tel megy csak.
Igen, a melltámaszos olyan, hogy előhívja az egóból csalást, könnyű szemethúnyni afelett, hogy nem megy teljesen a test mellé a könyök -
cOxeR
Ármester
válasz
Dorian
üzenetére
Nem is tudom mennyi súly van a tárogató gépen, én testsúly fölött vagyok 76,5 kg, mondjuk 6 ismétlés, szabályosság meg fene tudja igyekszem.

Viszont melltámaszos hátazógépen múltkor behúztam a 100kg-ot és nem volt irreálisan sok, de aztán visszább mentem, mert a végén úgy éreztem nem tudom behúzni teljesen. -
Dorian
félisten
Nálam ezek a számok ( második ami a multiban van)
C: 2x500 mg +150mg
D: 5000 NE +250NE
Mg: 1,6g + 50mg
O3: EPA 500, DHA 250 + heti 3x halJa, és kimaxoltam a tárogatógépet bibibiii
(szabályosan és teljes mozgástartományban)
Vagyis még nem teljesen, mert 7 ment csak, ugye 9 ismétlésig meg van mozgástér -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
w.miki
üzenetére
Lakatos állításaival meg pl én vitatkoznék elég sok esetben.
Persze nem értek hozzá, de amikor fact checkeled egy szösszenetét, amiben van kb 10 állítás és kijön, hogy abból 1 tényszerű, a többi mind erős csúsztatás vagy szimplán nem igaz, akkor azért el lehet gondolkodni...
Persze mindenki annak hisz, akinek akar (akinek a nézeteit legjobban be tudja illeszteni a saját világképébe)Másikat nem ismerem.
-
Dorian
félisten
válasz
w.miki
üzenetére
Valóban nem értesz hozzá.
Lakatost hagyjuk már, ne nevettess ( hogyismondjam... vannak érdekei), Szász Maté pedig sosem mondott olyant, hogy a C vagy D vitaminok közt minősegi különbseg lenne. De talán még lakatos sem.
Vannak olyan vitaminok és ásványi anyagok amiből tényleg nem mindegy milyet eszik az ember, a C meg D pont nem ilyen. -
w.miki
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Szerintem ezzel az állítással egy Lakatos Péter vagy egy Szász Máté erősen vitatkozna, és én is úgy godnolom a biokémia ennél jóval összetettebb, de mind1, nem értek hozzá
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Janaboy
üzenetére
szerintem a c és d vitamin filléres mindenképpen (ezért is írtam w.miki által linkelt myrobalan cuccra, h ezoterikus, marketing bullshites, csilliókért eladott f***ság), bár tény, hogy nem tudom mennyibe kerül a felírt. amúgy, ha jól tudom, a felírt általában tablettás forma, tehát ott azért arra figyelni kell, hogy legyen mellette megfelelő zsírbevitel, különben toszhatod, mert nem fog tudni felszívódni nagyrészt.
-
Janaboy
veterán
D vitamint felirja a háziorvos, attól szerintem nincs olcsóbb..
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
w.miki
üzenetére
egyetértek abban, hogy a gal egy megbízható, prémium kategóriás gyártó, de emiatt szvsz baromira túlárazott a legtöbb cucca, én meg ár/érték érzékeny vagyok.
számomra tökéletesen megfelel a jutavit is, megbízom bennük 100%osan.
a másik kettő, ezoterikus, milliónyi csili-vili marketinggel teletűzdelt "márka" meg messze túl van az én szintemen, szóval passzolok
a béres, meg béres... c vitamin... én nem tablettázok (főleg, mert 1000mg-t baromságnak tartok bevenni egyszerre... csak a vesét terhelném... meg ugye egy tablettában azért vannak más cuccok is, nem csak maga a vitamin...), 1kg-os l-aszkorbinsavat veszek, abból keverem a fentebb írt mennyiséget italba. -
w.miki
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Minőségről nincs információtok?
Azt tudom, hogy a GAL jó minőséget gyárt.
Yiya Fermentia multivitamint dicsérte ismerős.
Myrobalan Vita C + D is ajánlott, ha jól értettem.
De ezeken kívűl melyik cég gyárt még jó vitaminokat?
Béres C-vitamin 1000 mg , amit vettem, nem tudom milyen minőségben. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
w.miki
üzenetére
c vitamin: 2-3óránként 200-250mg, napi 4-5x.
d vitamin: csepp/olajos kapszula formájában napi 2-4000NE (de akár heti 1x is beszedheted egyben) vagy lehet tabletta is, de azt mindenképpen zsír mellett (ez vonatkozik amúgy minden zsírban oldódó vitaminra, szóval A, E ill K-ra is)
magnézium: kelát forma: l-laktát, biszglicin. 2-2,5g (350-400mg elemi mg), ha edzel és sokat sportolsz, akkor akár napi 2x
omega 3: napi 2g állati zsíradékból (mivel a növényi, ala forma nagyon minimálisan hasznosul), tehát a lényeg, hha pl nem eszel halat, hanem halolajból viszed be, akkor az epa+dha legalább 1,5g legyen, de ha nincs másból beviteled, akkor 2g. (a zsírbevitel, ahogy ez a zsírban oldódó vitaminok esetén is nem napi szinten, hanem heti szinten, összegezve érdemes nézni)
-
ncc1701
veterán
válasz
w.miki
üzenetére
Már mindegy.
Alap, h C-D vitamint, magnéziumot, omega3-at nonstop szed az ember. És D vitaminból sem a kispórolós verziót, én 12000NE-vel a zöld tartomány alján voltam tavaly, idén emeltem 16000-re. C vitaminból legalább 5 grammot szedek naponta, omega3 halolaj formában 5ml megy. Magnézium citrátból meg napi 2 grammot. És ezek csak az alapok.
-
headhunter
addikt
Nem átlagos edzőgépek: Bohos Kornél x Charged
"...Tavaly nyáron Aradon jártunk a Kratos Gymben, ahol Bohos Kornél körbekalauzolt minket a teremben, ami az ő általa tervezett és gyártott Charged márka egyedi, prototípus edzőgépeivel volt megpakolva A videóban leginkább arról szól, hogy miben különböznek ezek a gépek a megszokott teremgépektől, hogyan működnek, és milyen elvre épülnek..." -
w.miki
veterán
Megfáztam. Folyik az orrom, fáj a torkom, köhögök. Ajánlanátok néhány jó minőségű jó erős vitamint?
Mit szedjek?
Pl. C vitamin?
Béres C1000 + D3 az jó? -
ncc1701
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Lehet, nem tudom. Most visszanéztem, nekem gyurma alatt ilyen 95 körüli átlag pulzusom van. Igaz, nem pörgetem halálba magam. Ez a q drága garminom meg elég pontos.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
ncc1701
üzenetére
azért egy súlyzós edzés alatt elért ilyen pulzus és bringa közbeni - főleg, ha valakinek ez megszokott edzés - ilyen pulzus között van egy leheletnyi különbség véleményem szerint.
persze nem értek hozzá, meg valszeg szimplán puding vagyok, de ez szvsz almát a körtéhez eset

-
ncc1701
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
50 vagyok, tavaly 150-160 körüli pulzusnál haverral még beszélgettünk, mikor ~30 körüli tempóval tekertünk.
-
Peaceliker
addikt
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Pulzus pánt is ilyeneket mért, illetve számolok is. Igaz 5mp es mintavetelben bőven van hibafaktor de nem 20bpm, habár 10 lehetne is. Viszont kb ugyan azt számolom én is mint eszközök mérnek. Ha nem, akkor óra la van maradva, az néha nem kapja el a kiugrást
De majd beszélek szakival is mizu lehet -
m3ss
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
azt mondta ha jol emlekszem, hogy tobb eszkoz is ezt dobta. haziorvos is tud adni beutalot kardiologiara.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
lehet peace csak azt felejtette el említeni, hogy pár éve megkapta egy újszülött szívét... ezért nem kottyan meg neki a 180bpm

egyébként biztos, h egyedi, meg sokminden dologtól is függ (amelyek közül sok pillanatnyi is van, de mondjuk ő általánosságban ilyen pulzussal edz
)
én úgy tudom, hogyha jó a nyugalmi pulzusod (bőven 60 alatt), jó a drop (1 perc alatt visszaesik peakről 30-40 vagy akár több bpm-et) akkor inkább nagy eséllyel megfelelő a terhelés és jó az izom-agy kapcsolat is.de egyébként én még mindig szkeptikus vagyok, hogy ott az eszköz az, ami nem kóser szóval min azt cserélném és tesztelnék másikkal és az az is ilyen eredményeket dob fixen, akkor mindenképpen megnézetném magam... legalábbis nekem 160felett 10-15mp után már baromi kényelmetlen... de ha jól rémlik, 90-100%hrmax tartományban az extrém élsportolók sem szabad fél-1percnél tovább lenniük
tényleg vizsgáltasd ki magad, kíváncsiak vagyunk!
-
Peaceliker
addikt
Mivel ennyire mondjátok, lehet megnézetem majd
De amúgy nem. Utána olvasva milyen tünetek lehetnek ha rendellenesség van, nálam egyik sincs.
Több helyen is írták, hogy egyénenként elég nagy lehet a pulzus szám eltérés is. De amúgy simán lehet csak edzetlen vagyok
meg azt is kétlem hogy ha az én esetekben 180 lenne a max pulzus akkor kibírtam volna benne több mint fél órát megszakítás nélkül.
De majd céges biztosításra rákérdezek van-e benne kardiológus, beszélek vele telefonon, hogy szerinte kell-e izgulni. Mert Pesten ritkán járok, akkor sem feltétlen fér bele hogy beugorjak. Bár doki szerint valszeg kell, mert abból van pénzük ha járok oda
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
de miert nem mesz el kivizsgaltatni? nem normalis, ha vkinek ekkora a pulzusa amiket irsz. nem aggodsz ezen kicsit sem?
-
Dorian
félisten
A hiperhajlítás súllyal témához:
Kiderült, hogy az egyik edzőcsaj (aki a női edzők közül a legjobb) is 60 kilóval tolja (mondjuk itt el is szégyelltem magam), odajött ellesni, hogy hogy kell megtartani a két 30 kilós kézisúlyzót, mert ő 3 db 20-as tárcsával csinálja, de ugye azt már nem lehet atfogni, így bokapántokkal hefteli össze. -
Dorian
félisten
Jó volt a mai edzés. Volt is kedvem, kicsit meg is nyújtottam. Minden izomból progresszió volt, többől többféle gyakorlaton is. A végere elfáradtam, az állapotfenntartóként végzett hiperhajlítás és hasizom már nem ment jól.
Érdekességképpen - mert múltkor szóban került - itt egy pulzusdiagramm [kép] -
ncc1701
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Mondjuk ezekben az llm-ekben (nem, ez nem ai) abszolút nem bízom, ott basz át, ahol akar, hacsak nem nézek utána/nem értek a témához.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Eredeti játékok OFF topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Motoros topic
- Hobby elektronika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad Slim 3 Ryzen 7 8840HS 15" FHD+ 24GB 1000GB Teljeskörű garancia
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÁRI TÖLTŐK Macbook Magsafe 1 és 2 Budapest,/MPL/Foxpost
- DELL LATITUDE 7330 /i5-1245U/16GB/256 GB SDD/13.3/FHD/IPS/Garancia/
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
meg ami meglepett, hogy mennyire máshova dolgozik combnál, mint guggolás. Guggolást térd közelben érzem inkább comizomban, ezt meg pont fent, combtőben. Na ott marha gyenge vagyok, azt 10p után éreztem
(meg freemotion csigas gepen csinalok valami felfele tolast vallra (ez gondolom a seated dumbbel press-t emulalja)

utóbbit tolom végül, mert így padon is tudott fájni, így azt elengedtem

/