Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- sziku69: Szólánc.
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
cOxeR
üzenetére
ostrovit fehérjék nem rosszak, de nem is a legjobbak, ár/értékben szvsz nem nyerők. ez alól kivétel az ízesítetlen digezyme-es cucca, illetve az epres vegan blend. ez utóbbi szvsz a legjobb vegán fehérje, ami létezik.
szerk.: én a fentebb linkelt immortalból vásároltam be picit, szvsz legjobb ár/érték arányú cucc, keverve meg totál iható (kis sütis feelinget ad a másik fehérje íze mellé). mondjuk te ízesítetlent keresel,ha jól rémlik, nem?
@Dorian: hát nem tudom. 8,8k legolcsóbb, smart szállításos allegron ahogy látom, ami maxolva a kupont 7,6k+, ostrovittől közvetlen 7,2k (de lehet olyan helyről vetted ahol volt bent ragadt áron készlet.
) persze mivel van szállítási költség rajta, ezért mindenképpen nagyobb rendelés esetén éri meg a gyártótól venni. de pl vannak olyan cuccok, amik fényévekkel verik bármelyik webshop árát... pl: vegan blend 2,8k; szinefrin 1,6k; kollagén 3k; alcar 20k/kg (a legolcsóbb, amiről én tudok spec az majdnem 30knál kezdődik). persze ezt nem neked fixen neked, hanem általános infóként írom 
-
Dorian
félisten
Múlt szerdától nem voltam edzeni, mindenféle teendő miatt, és lehet, hogy még most pénteken sem tudok.
De lehet egy kis pihenő nem is ártott. -
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Ostrovit O3-at vettem ma, de Allegróról kuponozva az jobban megérte
Megnézem a fehérjéket is majd. -
cOxeR
Ármester
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Fehérje nem ártana nekem se... pont azt nézem, hogy olyan lejárati határidők vannak, hogy 2027 év vége, meg 2028, szóval ha valaki elszánt lehet nagyot betártazni egy-egy termékből. (mondjuk persze ehhez jó lenne mintát tesztelni, pl ha ízesített fehérje a cél)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Ha valaki nagyobb bevásárlást tervez kiegészítőkből, ostrovit-nél 18%os sitewide akció van (63€ feletti rendelés esetén) nov.1ig
-
Lipton
őstag
válasz
marked one94
üzenetére
Amennyiben érdekelhet tudok ajánlani tényleg jó barbell fun fekvenyomó edzőt. Engem is ő készített fel, sokat sikerült a versenyre súlyban és technikában is fejlődni. (Balaton kupa, BW88,25, -93kg, 155kg nyomás 49 évesen).
-
K1LLMy53Lf
senior tag
amúgy infó, ha valakit érdekelne (pl @tisn, te szoktál olcsó fehérjére vadászni
):
allegron egyik eladónál most az immortal fudgy brownie ízű cucc extraolcsón van, ~6,3k/kg. kombnálva a jelenlegi 4k-s kuponnal 7db (nem smartos eladó, így van 690ft szállítás) vásárlása esetén ~5,6k-ra jön ki kilója. van itthon egy ilyen, nem a legfinomabb cucc sajnos, de minőségre nagyon jó, keverni teljesen jó másik fehérjével
szerk.: áfonyás, epres ill csoki-banán is egész jó áron van amúgy (7k/kg), utóbbit még nem kóstoltam, másik kettő szerintem finom.
-
aelod
veterán
Így kihagyás után egész jót edzettem. Viszont gyenge vagyok mint a fos még mindig.

-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
g4mer
üzenetére
igen, kb végigpróbáltam már mindent, nekem nem jön be, romlott tej utóíze volt (egyébként maga az aromája és az oldahatósága kiváló)
szerk.: vagyis majdnem mindent... activlab is egész jó, konkret szvsz ugyanaz, csak más márkanév alatt... evolite-ot nem próbáltam pl.
de ott van pl még jó árban a proteinaco fehérje... első rendelésre van -20%, azzal 6,5k/kg... de az normál wpc, glicinnal felütve... kuponnal immortal (és a többi) is ugyanebben az árban van allegro-n, ezért ajánlottam azokat. -
g4mer
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Köszi, tényleg jó ajánlatok vannak!
Mlekovita SBA WPC80 1400g 10ezer ft, ezt esetleg próbáltad?
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
g4mer
üzenetére
mutant whey-nak emlékeim szerint elég alacsony a fehérjetartalma, nem? tehát amolyan "félig gainer" cucc. (lehet totál rosszul emlészem).
én allegro-ról vásárolok folyamatosan (meg egyre többen innen szerintem
), onnan szvsz egyik legjobb vétel az immortal whey (wpc/wpi/wph keverék) ~7,5k/kg. hozzáteszem van egy egyedi utóíze, ami nem mindenkinek jön be ( én pl nagyon szeretem, de eddig 5emberrel kóstoltattam, abból 2nek nem jött be)más, szerintem még jó opciók: pf nutrition whey, 6pak 80, esetleg ostrovit. mind 7-8k/kg kategóriások. ha van kuponod (épp pár órája jött az új) akkor ugye még olcsóbb (jól kihasználva ~13%os kedvezményt lehet összesakkozni)
-
g4mer
senior tag
Sziasztok, melyik fehérje por mostanában a jó vétel? Shopbuilder sajátmárkás egyre rosszabb ahogy olvasom, meg nem is olyan hű de olcsó már.
Mutant whey 4.5kg-s van már 32k környékén. Erről esetleg vélemény?
-
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
thx
-
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
en azt hittem az valami gep

milyaz a cut?
-
tisn
veterán
válasz
marked one94
üzenetére
aztaqrva
ugy lattam, menne abbol a 157-bol egy 3-as sorozat is

-
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Nekem ahhoz elég ha nem edzek és máris cut van. Megy a levesbe minden
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod
üzenetére
ha jó a kínai, akkor én pl az insport, ironflex vagy immortal-t mondanám allegro-ról. ~5k/kg-os áron vehető mindegyik. van olcsóbb is (4k/kg körüli), de nem ismerem azt a márkát.
illetve ott van még esetleg az ostrovit, az ~7k/kg jelenleg
(ha szoktál nagyobb tételben bevásárolni, akkor BF-kor ostrovit-től közvetlen kuponnal 5k/kg környékén lesz)ha creapure kell, akkor talán az namaximum a legolcsóbb (bár emeltek az árán pár hete, ha jól rémlik). most épp van 10%os kupon, így 15k alatt van a kilós ára.
marked one94 : grat

-
aelod
veterán
válasz
marked one94
üzenetére

Ugyanitt:
- ízesítetlen creatint hol éri meg most a legjobban venni?
-
scdlsc
senior tag
válasz
marked one94
üzenetére
Hát ez így elég szép.
-
marked one94
őstag
Egy kis helyzet jelentés a fejlődésemről ha érdekel valakit.
Topic nagyrésze tudja, hogy most a fekvenyomást pusholom egy jó ideje, így most 6 héttel a következő verseny előtt így állok.
Agusztusban versenyeztem akkor 155-öt nyomtam egy elég rossz technikával, ezutána elkezdtem egy edzővel tovább készülni, hogy hibák javítása miatt és más terv szerint. Több technika gyakszi lett plusz olyan kieg gyakszik amiket én eddig soha se csináltam.
3 db edzés ugyan úgy maradt mint eddig, vállból nyomások teljesen ki lettek iktatva és sokkal többet nyomok fekve meg géppel/kézivel mint eddig stb.
Most volt a 10 weeks az edzésből, ebből volt 2 hét megszakítás bölcsesség fog mütét miatt. Összeállt a megfelelő technika, ahol végig feszes tudok maradni és 0 váll, bicepsz és könyök fájdalom, és csuklószorító se kell ekkora súlyoknál se.
Nehéz nyomást mindig hétvégére raktuk mert akkor többet tudok pihenni és jobban tudok aludni enni előtte stb.
Mára egy nehéz rpe9es 1x1 és 3x5 nyomás lett tervezve ami végül könnyebb lett mint gondoltam. 157,5kg könnyebb volt mint a múltheti 152.
Utána egy 132be ment a 3x5 de ott is inkább csak az utolsó sorozat volt rpe9hez közeli.
Végül szűknyomás amit piszok régen csináltam de már egész jól vissza szoktam rá és már lazán megy 105be a 8 ismétlések. Utána tárogatás, hátsó váll, oldalemelés, scotpados bicepsz meg harangozás volt. Kiegeknél 8-12 ismtélés van megadva rpe8as nehézséggel, itt is sikerült mindenben erősődni, az első héthez képest.
Nyár óta amit észre vettem még változás, hogy a hátsó váll, lábam(pedig ezt annyira nem is pusholom) és a karom ami nőt meg talán a hátam a sok evezéstől.
Súlyom szokásosan 83-85 között mozog, az étkezést vannak napok amikor szépen tudom tartani, de valamikor eléggé gatya a helyzet, inkább le se írom ide miket eszek
Legközelebbi verseny december első hetében lesz, a cél a 160-165 közötti nyomás -85kgban.
-
tisn
veterán
amugy ezek a statikus holdok tok mas jellegu terhelest jelentenek. jogan en is neztem nagyokat, amikor 6-10 percig kellett fej folott kinyujtott karral kalimpalni.
asszonnyal szoktam neha madfitezni (arms pl.)1-2kg-os sulyzokkal kalimpalsz nyujgott kezzel, hat soxor jobban birja, pedig tenyleg sokkal erosebb vagyok

meseltem multkor, hogy az ingas guggolot kiprobaltam, es 3 gyakorlat utan hagytam...
na ma rabeszelt a konditerem tulaja, mondta, hogy a masik felere szepen rarakunk 10kg-t, akkor konnyebb lesz.
na igy nem fajt a terdem (pedig tegnap fociztam), es vegre erzem, hogy mit kell erezni labedzes utan
tippre holnap izomlazam lesz combban, seggben. -
m3ss
veterán
bar ha csak a csipod van alatamasztva, akkor gondolom also hat is kap, meg core..
amugy ezek a statikus holdok tok mas jellegu terhelest jelentenek. jogan en is neztem nagyokat, amikor 6-10 percig kellett fej folott kinyujtott karral kalimpalni. en voltam az elso aki abbahagyta a 20 fos csoportbol, es erolkodtem pedig. kozben valszeg 1-2 illetovel fej folul is tudtam volna nyomni
mondjuk mentsegemre, en 2x akkora tomeget tartottam mint ok 
ahh en meg jarni sem tudok, olyan izomlazam van. nem volt bolgar guggolas, meg itthoni labazas 24 napja es lenyomorodtam most hogy megint csinaltam..

-
tisn
veterán
válasz
TomDeNemm
üzenetére
amikor nem faj a derekam nagyon, csinalom heti 1x. hasznos cucc, nekem sok gond van a derekammal....
jarok most az egyemen egy core trainingre, volt felmeres, egyik gyakorlat ket zsamolyon fekudve (dereknel alatamasztva) kellett megtartani magad, tarkon kezzel. (hiperhajlitas kb. a graivtacio ellen)
na az en eredmenyem lett a legrosszabb, ket kozepkoru csja is lenyomott siman (asszony az egyik, hulye joga)
szoval most jobban core-ozok, mert cikinek ereztem

-
Dorian
félisten
válasz
TomDeNemm
üzenetére
Miért ne lenne egészséges? A gerincmerevítöket nem árt edzeni akkor is ha nem látványizmok.
Én heti 1 bemelegítő sorozatot csinálok súly nelkül és 2 munkasorozatot 2db 25kilós kezisúlyzóval. Kicsi már az 50 kiló, 10 feletti az ismetlés, de a csuklómat a mostani allapotában nem akarom még jobban kinyírni. Kicsit néha hiányzik a felhúzás mostanában -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Ogard
üzenetére
UPS? Ok, akkor skippelem, őket tuti nem kockázatom meg...
(múltkor ostrovitnél is inkább fizettem a dpd-ért, mert UPS lett volna az ingyenes...)@TomDeNemm: szvsz hasonlóan sok, másik gyakorlathoz: ha ésszel csinálod, akkor egy nagyon jó erősítő gyakorlat. Én heti 2-4 szettet szoktam csinálni belőle 15-20kgos tárcsával (10rep/szet, magas TUT) ma is épp volt. (És érzem is az izmokat
) -
TomDeNemm
csendes tag
Hiperhajlítás mennyire egészséges? Kondiparkban most inkább hanyagoltam és az itthoni hasazás mellé iktattam be a klasszikus tesi órás változatot hason fekve.Tíz éve a kondiban viccnek tűnt ez a hiperhajlítás, persze akkor még a medencébe is ugrottam csuka szaltókat, most már azért meggondolom mit csinálok a hátammal.
Vettem egy supradyn energia-t a héten 1 hónapra kitart
-
Ogard
tag
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Én szeretem a Sennheiser hangzást, de ez nyilván szubjektív, minden fülesem és fejhallgatóm ilyen. Van akinek nem jön be.
A mérés része szerintem pontos, arra én elég háklis vagyok. Polar és Dechatlon appokkal jól együtt működik.
Szállítás visszaküldés ingyenes, de az UPS hozza-viszi, ami elég nagy lutri tud lenni az utóbbi időben. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Ogard
üzenetére
Hmmm, érdekesen hangzik. Pedig tényleg több reviewban említik, hogy rosszul mér sokszor, még futásnál is... persze nagyon érzékeny az illeszkedésre, lehet ez megint egyedi dolog, mint a mellkaspántnál kinek mennyire jó.
Most ahogy látom 44k a refurb verzió, majd lehet figyelem és próbaképp megrendelem. Ha jól rémlik ingyenes a visszaküldés ott, nem?
Mondjuk nem sok Sennheiser-t hallottam, de pl a momentum iem nagyon nem jött be. -
Ogard
tag
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Elég jól szól. 34K ért vettem, a Sennheiser com gyakran akciózza.
Hiithez tökéletes,, 30 alkalmon vagyok túl, épp pár perce nyomtam egy 37 perces ellipszis sessiont.:
Amúgy van polar mellkaspánt is a családban, teszteltem a kettőt párhuzamosan, ugyanazt mutatja másodpercre. Meglepően jó és kényelmes megoldás.
-
Land
veterán
Üdv! Van jelenleg jó áron 2 kg-os jó minőségű fehérjepor?
Facebookon szokott lenni 14 ezer Ft körül, nem tudom milyen minőségben. -
Dorian
félisten
Én egyszerűen csak nem mérem edzés közben a pulzusom
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Ogard
üzenetére
100k-ért már normálisan szóló iem-et veszek, bocsi. Ráadásul reviewk alapján alkalmatlan a hiit típusú edzések megfelelő pulzus követésére.
@tisn: a felkarpánt ugyanúgy optikai szenzoros, mint az óra vagy épp a füles, tehát hiit-hez nagy eséllyel nem jobb (vagy baxott drága).
Én nem akarok rábeszélni senkit semmire, csak azt ajánlottam, ami nekem legjobban bevált.

Szerk.: amúgy nem véletlenül a polar h9/10 mellkaspánt a gold standard.
-
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
ha vennek valamit most, akkor az felkarpant lenne. kenyelmesebb, nem csuszkal, igazitani is konnyebb es ugyanolyan pontos.
-
CriticalHit
addikt
Bölcs tanácsok a már bölcs korosztály részére:
[Age Like Steel ] -
Ogard
tag
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Évekig homlokpántot használtam pulzusmérésre. Elég hetvenes évek vibe-ja volt, de szerettem, kényelmesebb mint a mellkaspánt. Most három hónapja egy sennheiser momentum sport fülbedugósat használok, abban van pulzusmérés, sőt testhőt is mér, pontos, gyors, kényelmes, hiithez is jó.
-
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
magene ovem volt, nem a connectiont dobta el, hanem ecceruen nem merte a szivverest. lejjebb/feljebb kellett csusztatni, vagy esetleg oldalra. de hat ilyen miatt megallni bico kozben, eleg idegesito volt. futasnal vagy focinal netto agyfasz lett volna.
en elajandekoztam egy futotarsnak, aki fut sok intervallt, es tudja hasznalni, en mar max kocogok, es a pulzus is lenyegtelen kb...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Hát nem tudom, nekem sosem kellett igazítanom, baromira rám tapad a gumis rész miatt. Olyan nem volt, hogy nem volt kedve mérni... Kb 2 hónapja használom, 1x volt olyan, h eldobta a kapcsolatot kb 10 mpre.
Eddig séta, bicaj ill súlyzós edzés közben teszteltem. Utóbbinál azért ott vannak a hátgyakorlatok is (főleg pl a húzódzkodás) ahol elég sokat mozog a felső test, de nem volt gond.Óra nekem amúgy pl DL-nél zavaró volt, mert 100kg felett azért kell a szalag. Szerencsére elhagytam ezt a gyakorlatot meg tolom a farmer's walkot ill függeszkedést, remélhetőleg idővel erősödik a markolásom is

@kuntics: nekem csak aktivitásmérőm van, ami elég pontos, de kb 10-15mpt késik, így pl sok esetben elmarad a peak mérése. Meg különben az is el tud mozogni, rosszul érzékel stb... A pánt kínai, akkus cucc, elvileg 300órát bír egy töltéssel, ~7kba fájt, de a polar h10+ szintjét hozza. Nekem tökéletesen megfelel.
-
kuntics
aktív tag
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Garmin instinct 2 órám van, mellkaspánthoz képest pontatlanabb, meg lassabban is erzékeli a pulzusváltozást. Van, hogy biciklizés közben érem el a 10k lépést, szóval az sem a legprecízebb. De nem is vagyok élsportoló, akinek ennel pontosabban kellene tudnia a dolgokat, én együtt tudok élni a hibáival. Cserébe árban sem vészes, közel 20 nap üzemidő (persze gps jobban zabálja) is megvan, meg kevesbé sérülékeny egy apple órához képest.
-
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
az ora kenyelmesebb.
meg azt sem mondanam, hogy rosszabbul mert. vagy az en testem amorf, mert meg bicajozas kozben is soxor igazgatni kellett a szijat, mert epp nem volt kedve merni. na most ezt futas, vagy fodball kozben elkepzelni se szeretnem... -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
Ez emberfüggő, nekem 0 problémám van vele és súlyzós edzéshez kiváló, másképp nem ajánlanám.
Gondolkodtam amúgy az órán, h azt váltom olyanra, ami faxán le tudja követni a hiit típusú dolgokat, de normális árban használt apple watch lenne, de falnak mennék a napi szintű töltés től
Amúgy mi a macerás benne? Felcsatolom, elindítom appot és kész.
-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Hát ez a mellkaspántos dolog olyan mint a tükörreflexes fényképezőgép. Nagyon jó meg pontos, meg minden, de tök macerás használni és ott rohad a szekrényben. Pont mint a feleségem mellkaspántja.
-
cOxeR
Ármester
Mai kardió letudva, 12e lépés (9 km), “szerencsére” a hegyre a legmeredekebb részen a 15+ kg-os lányomat is vittem felfelé, meg egy darabig lefelé is, 313 kalóriát ír, de persze nem tudhatta a plusz terhelést a telefon.
Kellene egy óra, ami jobban méri az aktivitásomat, használ valaki, vagy van értelme egyáltalán? -
ncc1701
veterán
Sváb Richárd, Lakatos Péter, Szász Máté, sorolhatnám.
A linkelt tanulmány meg ökörség, ezt már fél éve valamelyik fentebbi tételesen cáfolta valamely műsorában. De józan paraszti ésszel is kitalálható, h ha így lenne, már régen kihaltunk volna. Ugyanis az ősembernek nem volt hűtőszekrénye, sem nem volt közért, akkor evett, és azt, amikor tudott bármit. -
Ijk
nagyúr
válasz
ncc1701
üzenetére
Melyik orvosokét, akik mellette érvelnek vagy akik ellene?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"Fontos kiemelni, hogy egy 2024 márciusában közölt tanulmány szerint az időszakos böjtölés akár 91 százalékkal növelheti a kardiovaszkuláris betegségek következtében kialakuló halálozás kockázatát."
Persze arról nem találtam semmi infót hogy azért jó mert a belek regenerálódnak, ahonnan indultunk. -
ncc1701
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Azért éhezik, mert sok ch-t eszik, és ugrabugrál a vércukra. Akinek ehhez szokott a szervezete, annak 3-4 óránként ennie kell, mert sajnos ő így működik. Neki nem fog a zsír raktárakból azonnal energiát felszabadítani, mert inkább elkezd izmot bontani, és abból ch-t csinálni. Közben meg a beleiben a ch-t emésztő bacijai riadót vernek, és bombázzák az agyat, h mostazonnal sütit, csokit, péksütit, bármit, amiben sok ch van.
Én a kalóriám 60%-át zsírból fedezem, és ugyan nem mértem, de tuti nagyrészt ketózisban vagyok. A beleimben ezek a bacik már jórészt elköltöztek. Ha megeszek egy egész pizzát, akkor a sok ch-tól fosok egy q nagyot. Viszont ha lehúzok 2 deci oliva olajat plö, vagy vele ekvivalens zsírt beviszek, semmi nem történik, szépen megemésztem. És tudod, h mi van, ha kimarad egy kaja? Semmi, éhes sem vagyok. Annyi eszem mondjuk van, h a következő kajánál belapátoljam azt a kalória mennyiséget, ami kell a szinten tartáshoz.
Nekem ez az egész azért hihetetlen, mert 3 éve napi 6-7x ettem, és állandóan éhes voltam. Qrva minőségi változás ez az életemben, h nem vagyok ráfüggve a kajára, a célom az, h ha már nem kell melóznom, akkor egy kései reggeli+korai ebéddel meglegyek. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Szőkeségféle
üzenetére
én leírtam a javaslatom, amire toltál egy fact check-et AI-al, ami leírta lényegében ugyanazt, amit én, és tőlünk kérsz megerősítést, hogy valóban jó-e?
-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
CRP vagy HS-CRP?
Mert labor szerint:
CRP 5 alatt jó (az amúgy a jóval kevésbé pontos mérés)
HSCRP pedig 10 felett konkrét gyulladást jelez, kardiovascularis rizikó pedig 3-10-ig fokozott, 1-3 esetén pár hónap múlva újramérendő, 1 alatt rendben.
De ez alatt is minél alacsonyabb annál jobb.
Nálam a CRP 0,2 volt, egy későbbi HSCRP 0,3 Pedig nem böjtölök és eszek tejet, glutént, húst, meg ilyen megmondók által kiátkozott dolgokat is -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
igen, ezt már korábban én is mondtam, amikor szóbakerült itt az IF, h legtöbben nem számolnak az utolsó étkezésük emésztésének hosszával (szimplán utolsó kaja vége == böjt kezdete), illetve bizonyos kiegészítőket nem vesznek figyelembe. (egyébként mindig kolléganőm jut eszembe, aki évek óta tolja, mert húdejó, de folyamatosan éhezik reggelente... és teázik (természetesen üresen, tehát cukor meg minden nélkül), hogy elnyomja) de ez már totál más téma.
amúgy most nézem a laborom és a hs-CRP-m 1-es lett... ha jól nézem az a határon van kardiovaszkuláris szempontból (mondjuk vicc, h elvileg 5 alatt jónak számít a labor szerint, a net szerint meg 10 alatt
) hozzáteszem a fél évvel korábbi az 1,2 volt 
-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Igen, reggeli nélkül ez már valóban problémás.
De baszni és szűzen maradni egyszerre nem lehet, el kell dönteni, hogy most valaki böjt által erősített autofágiát akar, vagy nem. Mert ha bezabál este, akkor a böjtidő elejét csökkenti, hameg reggel beszed mindent is amit írt, akkor meg megtöri vele a böjtöt. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
igen, olvastam tanulmányt, hogy felesleges a kazein (jó kis marketing cucc), elég a whey is, vagy megfelelő mennyiségű fehérje vacsorakor.
ugyanakkor most reggeli nélküli scenario-ról van szó, azzal kapcsolatban mondtam, hogy ott valami elnyújtott hatású felszívódást kell este produkálni ahhoz, hogy legyen esélye reggel még segíteni az izomvédelemben véleményem szerint. ha van reggeli (akár ch akár fehérje, de jobb esetben ugye mindkettő), akkor nem áll fenn probléma/nem szükséges a "trükközés" (amúgy, ha jól emlékszem 3-4 órát van max jelen az aminosav a véráramban, de ugye, ha éhgyomorra edzel, akkor ez azért jóval gyorsabban "kopik")de nekem végülis mind1, mert én úgysem hagyhatom ki a kaját (túl nagy a kockázat), más pedig tegyen a saját belátása szerint (aztán, h kinek mitől lett jobb/rosszabb, sosem tudjuk megy úgysem
) -
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
De pedig igen, az aminosavak emésztés után még több óráig keringenek a vérben, nem kell ezért kazeint vacsorázni. Nem fog fogyni az izmod ha normálisan vacsorázol, reggelizelés nem kelsz fel éjjel enni.
-
-
ncc1701
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Autofágia mindig működik, csak a hatásfoka változik. A növinek igen, kell sok idő, én kb 2 napot tudok, de mindegy is. Ha a cukrodat rendbehozod, akkor nálad is működik a dolog.
Ok, ha 1-es tipusú vagy, akkor azt nem igazán lehet javítani, de 2-est simán. -
ncc1701
veterán
Igen, sajna így működnek. A bél sejtjei 1-2 hét alatt kompletten lecserélődnek, nagyon sok betegséged jöhet onnan.
Amúgy nyilván azért van így, mert így fejlődtünk ki. Öseinknél nem volt frigó, amit kinyitott, és kajált. Ha fogott valamit, evett, ha napokig nem, akkor meg így járt. Plusz sokat mozgott, sétált, ami kell a megfelelő emésztéshez. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
ncc1701
üzenetére
Én sehol sem állítottam, hogy az aminosavak órákig keringenek a vérben. Ha visszaolvasol, láthatod, hogy írtam, hogy előtte kell bcaa vagy eaa (ami 1-2 órán át van a véráramban, pont lefedve az edzést) vagy előző este kiadós, lassú felszívódású fehérje, zsírral, ami max 8-9 órán át tart ki)
Az IF nem rossz dolog, csak nem mindenki teheti meg, köztük pl én sem. (Egyébként emlékeim szerint az autofágia és a HGH növekedése 20h böjt után indul be) -
ncc1701
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Növi segítene.
Ha 2-3 napig nem eszel, akkor a növekedési hormon szinted elkezd emelkedni, h megakadályozza a további izom bontást. Plusz rengeteg halódo, szarul működő sejtje van annak, aki éjjel-nappal eszik, ezek bontásából is bőven van aminósav. Hiába viszel be rengedeg fehérjét, bcaa-t, ez nem úgy működik, h majd a véredben kering. A májad szépen a feleslegből csinál ch-t, és ami nem kell az izmaidnak, abból meg zsírt, és megy a raktárakba.
Amúgy a beleidre érdemes vigyázni, és tartani egy legalább 12, de inkább 16 órás időszakos böjtöt naponta. Ugyanis a beled vagy regenerálódik, vagy dolgozik, a kettő együtt nem megy. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod
üzenetére
izomvédelemről van szó (éhgyomri edzés), mert legjobb tudomásom szerint ez eléggé fokozza a katabolizmust, amit ch és/vagy bizonyos aminosavakkal nagy mértékben lehet csökkenteni.
#200009 ncc1701 : kivétel akkor, ha van elég aminosav a véredben (pl nap végén elfogyasztott, nagyobb mennyiségű fehérjéből). de egyébként, ha nincs ilyen és éjjel már bont izmot a szervezet aminosavak miatt, akkor egy reggeli, intenzív, éhgyomri edzés ezt csak még jobban fokozza. (mivel nem egy laza sétáról beszélünk, ahol ilyen esetben az energia jelentős részét pl zsírból nyeri a szervezet)
és ahogy te is írtad: fehérje kell, én azért írtam, hogy minimum bcaa vagy eaa, mivel ezek jelentős része glükonná vagy ketonná alakul, ami energiát ad és ezáltal védi az izmokat, de persze egy jó adag fehérje is segít, csak az már sokak szemében nem számít éhgyomornak -
Dorian
félisten
válasz
Szőkeségféle
üzenetére
és ennek mi a franc értelme van?
-
ncc1701
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
A szervezeted eleve úgy működik, h éjszaka izmot bont aminósavakká. Mivel nincs aminósav raktárad, ezért az izmokat bontja, mikor épp nincs emésztésből szabad aminósav, de utána vissza is építi.
-
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
ha pl a glutamint kicseréled eaa-ra vagy bcaa-ra, az sokat segít (főleg, ha esetleg még belefér, hogy mondjuk valami minimális ch-t (5-10 szőlőcukor pl) bekerüljön az edzés előtti koktélodba.)
Túlértékeled ezen kiegészítők befolyását az izomépítésben. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Szőkeségféle
üzenetére
hacsak nem tolsz éjszakai fehérjét (vagy az edzés előtti, legutóbbi fehérjebeviteled, nagy adag, lassú felszívódású, zsírral kombinált és 7-8órán belül volt), akkor bizony már egy közepes intenzitású súlyzós edzés is bont izmot.
ha pl a glutamint kicseréled eaa-ra vagy bcaa-ra, az sokat segít (főleg, ha esetleg még belefér, hogy mondjuk valami minimális ch-t (5-10 szőlőcukor pl) bekerüljön az edzés előtti koktélodba.) -
Vitee
aktív tag
válasz
cOxeR
üzenetére
Ez a gep cseppet modernebb mint ami nalunk van, de ez is hasonlo allo oldalemelo gep.
Nekem jobb erzes vele az oldalemeles, ulo gepekenek nem mindegyiknek jo az ergonomiaja, igy szokott kattogni a bal vallam.
Ezzel az alloval soha, csigan egykezzel se, de az ulo gepek valamiert kinozzak. -
cOxeR
Ármester
Szerintem ez nincs nálunk se, de meglesem, ma ez volt nekem az új: Precor Seated Leg Curl én lábazásban nagyon gyenge vagyok és nem is nagyon akarok nem géppel edzeni rá, viszont a futópad/lépcsőzőgép se annyira az én terepem.
Legközelebb ezt a Multi flight gépet fogom kipróbálni, ezt használjátok? [link]
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung kuponkunyeráló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mesterséges intelligencia topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 256GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone XR 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4511
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) persze mivel van szállítási költség rajta, ezért mindenképpen nagyobb rendelés esetén éri meg a gyártótól venni. de pl vannak olyan cuccok, amik fényévekkel verik bármelyik webshop árát... pl: vegan blend 2,8k; szinefrin 1,6k; kollagén 3k; alcar 20k/kg (a legolcsóbb, amiről én tudok spec az majdnem 30knál kezdődik). persze ezt nem neked fixen neked, hanem általános infóként írom

), onnan szvsz egyik legjobb vétel az immortal whey (wpc/wpi/wph keverék) ~7,5k/kg. hozzáteszem van egy egyedi utóíze, ami nem mindenkinek jön be ( én pl nagyon szeretem, de eddig 5emberrel kóstoltattam, abból 2nek nem jött be)

Amúgy van polar mellkaspánt is a családban, teszteltem a kettőt párhuzamosan, ugyanazt mutatja másodpercre. Meglepően jó és kényelmes megoldás.