Hirdetés
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aelod
veterán
Ezzel nem mondtál semmit.
A volumen azon ismétlések összessége ahol maximálisan kihasználod azokat az izomrostokat is amiket még növekedésre tudod bírni.
Na most ha elmész 10 ismétlés fölé ott mit stimulálsz már? Kifáradást maximum pláne a klasszik 4 sorozattal jó rövid pihenőkkel amit még mindig sokan csinálnak... kontra produktív.22 év edzés után én sem preferálom a high risk gyakorlatokat mint pl a dl vagy squat. Mind a hátra mind a 4 fejűre van sokkal biztonságosabb, könnyebben kivitelezhető és kevésbé sérülés veszélyes gyakorlat is.
-
m3ss
veterán
válasz
marked one94
üzenetére
miert, mit erzel a labtolon?
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
ncc1701
üzenetére
"És igen, tudom, h gyúráshoz ez nem optimális táplálkozás, de már más a prioritás."
ezért mondtam az éhgyomri edzéssel kapcsolatban, hogy nem mindegy a cél

"Jaja, fél perces pihenővel nem lesz az edzés jobb, csak gyorsabb."
ez megint attól függ mi a célod... ha állóképességet akarsz fejleszteni, ahhoz kiváló
-
m3ss
veterán
sztem nem is erdemes guggolni ilyen korban. csak jo esellyel koptatod a porckorongokat. minek? hasznalhato ero ugy sem kell
marmint nem leszel birkozo, nem fogsz cementeszsakokat emelgetni stb...labnyujtas, labhajlitas, labtolas, csipotolas. esetleg bolgar ott nincs akkora terheles...persze ha vki 60 kilokkal is tudja magat terhelni guggolasnal akkor ok, de amugy sztem inkabb kontraproduktiv lesz ilyen korban. -
Dorian
félisten
Igen, a küzdősportot ezért hagytam is abba: csomó sérülésem volt, és most nem arra gondolok, hogy szájbavágtak és fáj, hanem pont derék a dobásoknál meg rúgásoknál, meg nyaki gerinc az ostorcsapás jellegű dolgoknál.
Kondiban meg sosem fájdult meg a derekam, mert ott nem kell kapkodni.
A kibaszott jobb csuklóm fáj jó régóta, miután egyszer a 35 kilós kézit valahogy rossz mozdulattal tettem vissza a helyére, így a bicepszek is jó régóta szarul mentek és mégjobban fájt. Múlt héttől amíg meg nem gyógyul csak csigás bicepszet csinálok mert azt lehet csuklópántból emelni. Meg kalapács mehet kézivel, mert abban az irányban nem fáj. -
Ijk
nagyúr
válasz
Dorian
üzenetére
40+-al nem akarsz magaddal kibaszni egy jó kis sérüléssel. Főleg a derék kritikus mert akkor használhatatlan leszel. Mondjuk magasság függő is, én 188cm-el jobb eséllyel nyírom ki a derekam nagy súlyos guggolással mint aki 170cm.
Meghát én izmos akarok lenni, nem erős.

-
Dorian
félisten
A sérülésveszély valós, mert előfordulhat hogy a nagyobb súlynál esetleg nem teljesen szabályosan hajtod végre a gyakorlatot.
Tegnap pl. pont sikerült meghúznom a felsőhát közepét a gerincnél: harangozásnál a 90 kilós csigára mostanában még egy hatlapfejű csavar bedugásával szoktam tenni +5 kilót, most kipróbáltam milyen +10-zel. Hát még sok
7,5 lesz a megfelelő egy darabig. -
Ijk
nagyúr
válasz
aelod
üzenetére
[link]
Volume: the total number of repetitions multiplied by the resistance used to perform each repetition.
Intensity: the percent value of maximal functional capacity, or expressed as a percent of the maximum number of repetitions.
Frequency: how often a person engages in training activities.
Interval duration: the time in between sets of same exercise or between different exercises.
Egyébként nem arról volt szó hogy 14 fölé kell menni, hanem hogy 14-16-ig el lehet menni mielőtt elkezdesz súlyt növelni. -
Ijk
nagyúr
Egyéni preferencia minden izomra és gyakorlat függő is, nincsenek aranyszámok. De ha nem tudsz több súlyt pakolni akkor ismétlésszámot növelsz, főleg ha még 10 alatt vagy.
Lábtolónál, guggolásnál én is inkább 10+ ismétlésszámot preferálom nagyobb súly helyett, főleg a térdeim miatt, de egy szimpla derékhúzódás is könnyebben összejöhet. -
m3ss
veterán
jol tudod. persze azert erdemes inkabb a sulyok novelesevel progressziv overloadolni. ha vki edzett, vagy eros kenytelen lesz sokat pakolni a labtolora..
alsotestnel en is szeretem a 12-15 rep ranget. kevesbe serulesveszelyes is talan, kisebb a load. nemelyik felsotest gyakorlatnal viszont nem idealis sztem, pl egykezes sulyzoval sokszor elfarad az alkarod. vagy kimegy a ver a fejedbol nemelyik gyakorlatnal ha tul sokaig tart
-
ncc1701
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Én 51 leszek mingyá. Fater 62-agydaganat, nagybátyám 61-vastagbél+áttét, de tudnám sorolni a családot. Szóval a genetika a hajlamra megvan. Cukrot is tudnám sorolni. De bízom az epigenetikában. Tudom, h overkill, de nekem a rizs, és a krumpli is már tiltólistás.
Asszony hétvégén csinált répatortát, de alig volt benne ch.
Ja, és amúgy idén volt rajtam 15 napig glükóz monitor, teljesen jó értékeim vannak szerencsére.
És igen, tudom, h gyúráshoz ez nem optimális táplálkozás, de már más a prioritás. -
ncc1701
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Suicid fogással fogtam mindig is fekvenyomásnál a rudat, szerencsére mindig haverral edzettem. Szűken nyomtam, 120kg-al szériáztunk anno, mikor lecsúszott a tenyeremről, végiggurult az alkaromon, majd a csecsemen landolt. De addigra a haver megfogott belőle jó sokat (az akkora volt akkor is, mint egy hegyi gorilla, csak erősebb annál), úgyhogy csak az alkarom zúzódott végig.
Ma már szinte csak géppel mellezek.
-
ncc1701
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Egészségesen élni, sokáig. Épp ezért nem basztatom az inzulin szintemet feleslegesen. Családban sok volt a daganatos betegség, a magas inzulin szint pedig emeli a daganatos betegség előfordulásának a kockázatát. Nyilván 30 éves korában az ember ezzel nem foglalkozik.
-
Dorian
félisten
válasz
ncc1701
üzenetére
Asszem 2x fordult elő, hogy a rúd a mellkasomon landolt, aztán görgethettem végig le magamról. Nem volt kellemes, utána átálltam a tárcsás fekvenyomó gépre, azt jobban le is lehet engedni, meg valahogy a fogás sokkal váll-barátabb. Döntöttpadost meg smits-ben, ott meg annyi erőm csak van, h beakasszam és ne essen rám.
-
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
biztos van, testkepzavar
de kicsit fura az edzestervem is, biztos nem optimalis, de igy szeretem.
kcal - miatt igy a jo, hogy 9-10 korul reggelizek edzes utan, igy kibirom delig. -
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
egy joghurt. utana eszem a zabkasat.
-
ncc1701
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Én is úgy edzek, ne kötekedj.

-
Dorian
félisten
Addig lehet leengedni amíg a csípő nem kezd befordulni. Addig le is szoktam. Nagy különbség van a lábtolók közt, hogy ugyanolyan terhelést melyik mekkora súllyal ad, simán van olyan, ami ugyanazt a terhelést 150-200-zal adja. 9-nél magasabb ismétlésszámot nem szeretem inkább a terhelést növelem.
Hack gépre is 145 kilót kell pakolnom, h 8-9 ismétlést csináljak, ilyen gépek vannak nálunk.
A smith keret az mindenhol smith keret, ott a bazooka bolgár gugg 70 kilóval megy. -
Dorian
félisten
válasz
Louro
üzenetére
De miért bajod ez?
Én szerettem a lábtolót, de aztán egyszer 300 kilónál a 7. ismétlésnél elkezdtem csillagokat látni, átvillant az agyamon, hogy ha most elájulok és úgy ernyedten rossz helyen van a lábam, simán megnyomorít. Azóta hack gugolót használok ha ott összeesek akkor nincs semmi, megáll és kimászok alóla.
-
tisn
veterán
válasz
Louro
üzenetére
nem is mondtam, hogy a gep rossz : a terdem az

javult mar (igy hogy nem futok), pl. 4x10 guggolas suly nelkul, konnyitve (trxbe kapaszkodva) szokott menni fajdalom nelkul. meg a labhajlito gepeket is tudom hasznalni, ilyen 36kg-al (amivel a gyengebb lanyok szoktak). es is eleg jo elorelepes...
-
-
cOxeR
Ármester
Nekem váltani kell a kombináción amit elkezdtem, mell/tricepsz esetén a saját súlyos gyakorlat egyszerűen nem megy tricepszre - tegnap is megfeküdtem vele, pedig az az első gyakorlat a mell után (sima tolódzkodás), nem párhuzamosan csinálom, bár lehet azt kellene. Szóval vagy átteszem hát napra és bicepsz lesz a mell mellett. Igazából ez az ésszerű, vagy kiteszem külön napra, bár heti 3 alkalom fölé nem biztos, hogy tudok menni (pláne mikor ilyen rövid hét van). Mi a jobb szerintetek?
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Louro
üzenetére
semmi gond, én szimplán úgy vettem, hogy ráfűzted arra, amit én írtam/javasoltam

az AI dologgal meg totál egyetértek, nem győzöm hangsúlyozni, hogy jól kell tudni kérdezni és vissza-/keresztkérdésekkel sem árt ellenőrizni, mert amúgy eléggé félre tud vinnihozzánk ~1-2hónapja hoztak ilyen Pendulum squat gépet, szerintem baromi jó cucc (csak "kár", hogy nem lábazok
) -
tisn
veterán
valami ingas guggolo gep erkezett a terembe, ilyen allatfajt se lattam meg.
-
Louro
őstag
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Chatgpt-t nem próbáltad? Csatolj egy fotót (lehetőleg magadról), amin max fehérnemű van és írd le, hogy mennyit mozogsz, mennyit iszol, miket szoktál enni. Minél több (releváns) dolgot megadsz, annál pontossabb ajánlást ad.
Nem helyettesít egy vérprofit vagy egy személyi edzőt, de több, mint a semmi.
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Szőkeségféle
üzenetére
Igen
-
tisn
veterán
Siman guggolik trx/bordasfalva kapaszkodva, labam között labdat szoritva. Vagy hatam mögött nagy labdaval tamasztva. Gyógytornász javaslat.
A lábtolo remenytelen 30kg is faj. Az az egy labgep aminek a kozelebe se megyek.
Szerk: keretben párszor 40kgal guggoltam mostanában, birta, de valószínűleg kihagyom.
-
tisn
veterán
Ha már edzéstervek: 6 nao, 3 napos ciklus volt eddig. De mostanra annyi gyakorlatot megszerettem, hogy a negyedik napon ami a masik harmin kimaradt, azokat csinalom. (Pl. Alkar, brachialis, farmer walk, stb...)
Igy kicsit bonyolódott...
-
tisn
veterán
válasz
Szőkeségféle
üzenetére
En rossz térddel orvosi tiltas ellenére szoktam labgepezni. Alacsony súly, magas ismetlesszam. Inkabb javult mint romlott. Guggolást is szoktam, könnyítve, sajat súllyal. Csak saját felelősségre

Olvastam egy cikket, hogy is is elég jo a erő fejlődés es a hipertrofia.
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Szőkeségféle
üzenetére
én egy szimpla 4 napos edzéstervet kérnék úgy, h minden izomcsoport 2x kapjon legalább stimulációt 1 héten, kiemelve, h vegye figyelembe, hogy műtötték a térdeid (nem tudom milyen állapotban vannak, de pl guggolni is lehet rossz/műtött térddel... de vannak más gyakorlatok is... persze ésszel)
ezek után finomhangolásnál 2. vagy 3. körben dobnám be, h kicsit több vállgyakorlatot szeretnék (bár igazán külön az oldalsó vállat érdemes edzeni, az első ill hátsó rost a mell ill hátgyakorlatokból elég sokat kap). mondjuk én nem tolnám túl, mert nagyon sokat lehet szívni vele... (persze lehet én vagyok csak túl óvatos) -
kuntics
aktív tag
eddig személyi edzővel edzettem, csak kb minden edzés más volt, nem is full body, hanem osztott, aztán el is felejtettem ilyen dolgokat felírni. Majd még pár alkalmat tuti lebeszélek vele, csak mint írtam, műszakozás miatt (meg mert nem bírom a tömeget) elég hülye időpontokban járok terembe.
-
m3ss
veterán
válasz
kuntics
üzenetére
ja ok, keverlek vkivel. ja amig nincs rutin, addig inkabb melegits be. meg kerdezz ra hozzaertoknel gepek hasznalatara. meg nezhetsz videokat is rola. aztan meg erdemes felirni az egyes beallitasokat. en irom hevy-ben hogy 3 klikk ules, 9 hattamla pl evezesnel. es utana nincs talalgatas.
-
m3ss
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
abszolut, az ugy mas. lepakolas, hordozas faraszto. azert fizetek a teremben, hogy csili-vili nautilus meg panatta meg egyeb modern gepeken edzek, derekam miatt le is passzoltam most minden olyan gyakorlatot, ahol nekem kell sulyt pakolni a gepre

itthon deadliftelem, farmerwalkolom eleget a 40 kilos kezit...#199929 TomDeNemm en lanyomat kertem meg multkor, hogy logjon a hatamon huzodzkodasnal, jatszoteren van edzopark...17-18 kg, egesz jo lenne. de majd megfulladtam

amugy erdekes, itthon 24.25 kiloval huzodzkodtam gyurun 7-et, most teremben +20 kiloval neutral fogasban fix huzodzkodon csak 7 ment. pronalt fogasban meg durvan gyenge vagyok...de tolodzkodonal is vannak erdekessegek. el se mondom, de kb 3-4 hete kezdtem el, 12 ot tudtam megcsinalni sajat sullyal. vicc, pedig azt mondjak izmosnak nezek ki
most mondjuk +15 kg x 10-nel vagyok (edzes vegen mell, vall, hat, pullover utan) 4 edzes utan. persze mellgyakorlatoknal eleg gyenge vagyok allaround, de kivancsi vagyok meddig tudom ilyen gyorsan novelni.. -
kuntics
aktív tag
A két lábtoló közt a különbség a gép
Csak jobbnak tűnt ezt külön felírni magamnak.
valakivel egyébként keverhetsz, mert nem rémlik, hogy írtam volna, hogy a karom alul van edzve, meg képet sem tettem fel magamról (mindenki örömére)
#199913 K1LLMy53Lf
A 4 edzésterv nem is rossz gondolat, eddig vmiért nem jutott eszembe.
nem lórugás, hanem tricepsz nyújtás fej fölött kézisúlyzóval-legalábbis most ilyen néven találtam meg a neten. Külön kézzel, de láttam, lehet egy sulyzót egyszerre fogva is csinalni.
core heti 2x van itthon#199924m3ss
a 0. kör nem bemelegítésnek van szánva, hanem a mozgásra figyelés, meg a gép beállítás, ha kell. Nektek lehet már rutin, de én még játszok az ülésmagassággal, melltámaszos evezésnel a támasszal stb. Beülök, csinalok par ismétlést, aztán variálok, ha úgyérzem, hogy szükséges.Utána pihenő nélkül megy rendes súllyal az első körkicsit átvariáltam a dolgokat, figyelembe véve amiket írtatok:
-túl sok a 3 gyakorlat/izom egy nap, ha van heti 3 full body
-combfeszitő bekerült
-álló vádli is
-meg hammer curl is
-van széles/ szűk evezés meg lehúzás is
-gyakorlatok számát sem növeltem
[kép] , hogy ne legyen túl hosszú a hsz.Szerk: Izomcsoportonként van sorban, nem feltétlen így jönnek egymás után edzésen.
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
én ilyen súlypakolásnál kb pakolás végétől pihenek 1 percet (a default 1:40 helyett). hozzáteszem, hogy az ilyen pakolósok után valami izolált gyakorlat van, általában másik, kisebb izomcsoportra. én is általában hátgyakorlatoknál és fekvenyomásnál (illetve anno lábgyakorlatoknál) tartok/tartottam nagyobb pihenőidőt (120-140mp)
amúgy én is azt tolom, mint m3ss... csak bizonyos cuccok előtt csinálok 1-1 bemelegítő sorozatot, nem minden előtt, de ezek közül a bemelegítő sorozatok közül van olyan, ami átmozgató szetthez tartozik, akkor lényegében csinálok egy ~70%os súllyal 12rep-et és (1:40pihenés után) egy 8-10rep-es munkasorozatot, de van, ami szimplán 2 munkasorozatos átmozgató, meg olyan is, amiből szimplán 1 szettet csinálok összesen
-
TomDeNemm
csendes tag
mióta megvettem a gumikötelet és a kondiparkba előveszem kicsit olyan érzésem van, mintha mérnök Msc-t lobogtatnék, vagy legalábbis hirtelen szakembernek tekintenek
-
m3ss
veterán
Ha nem kell 2 sorozat közt legalább 2-2,5 percet pihenni, az nem volt elég kemény.
ezzel nem ertek egyet. miert kellene bicepsz, tricepsz izolalo, oldalemeles, vadli, tarogatas, barmilyen mellbol nyomas gepen gyakorlatok utan 3 percet pihenni ha atlagos kardiod van? izmot sem kell tovabb pihenhetetnem, amikor jon a bicepsz utan a tricepsz. oldalemeles utan a bicepsz. tarogatas utan a hat. nincs is atfedes.
ami utan sokat kell pihennem az a labedzes, huzodzkodas, pullover, nemelyik evezes. kb ennyi. meg nyilvan ket ugyanarra az izomcsoportra fokuszalo gyakorlat kozott sem sietem el. -
m3ss
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
ez szinte kizarolag gepeken edzes, talan par olyan gyakorlat van, ahol sulyokat kell pakolnom a gepekre..nem kell sok piheno. na meg en vo2 max jeligere interval futok is padon heti 1-2x

hidd el bukasig megy minden felsotest, persze feleslegesen de ez most mind1. utolso ismetles az nagyon sok ido szokott lenni.
ha 1 perc egy gyakorlat, es 2 perc piheno van minden sorozat kozott, akkor 30 set 90 min lenne. persze amikor ennyit toltam, 2 orat voltam lent en is bemelegitessel egyutt, bar az csak par perc nekem.
genetikai csoda ezert miert? nyilvan ezt nem heti 3x csinalom, csinalnam. -
Dorian
félisten
Hát bzg amit legtöbbször látok körülöttem, hogy olyan súlyokat használnak amivel csak úgy csinalgathatják a sorozatokat az emberek és alig kell köztük pihenniük...
Ha nem kell 2 sorozat közt legalább 2-2,5 percet pihenni, az nem volt elég kemény. Ha ennyi pihenéssel a második sorozatban is meg tudtál ugyanannyit csinalni mint az elsőben, akkor sem volt elég kemény."En bukasig edzek, siman megcsinalok 20-30 sorozatot is teremben"
Akkor vagy nem valódi volt a bukás csak az idegrendszer és tiltott le, vagy genetikai csoda vagy.
Vagy 2,5-3 óras edzéseket tolsz. -
m3ss
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
15 az ultra laza. en bukasig edzek, siman megcsinalok 20-30 sorozatot is teremben. es boomer vagyok
mondjuk most mar redukaltam ezt, es szinte csak gepek. labedzesnel mondjuk puhany vagyok, derekkimelo, lusta uzemmodban vagyok.
te mondjuk bolgarozol es utana meg guggolsz is. ugy nem csoda, hogy elhalalozol 15-nel
sztem nem olyan sok ez amit vallalt. de pl 3 sorozat huzodzkodas/lehuzas utan minek bemelegiteni 2. 3. hatgyakorlatnal?
bicepsz, tricepsz detto. de elso napnal is, en bemelegitesnek csinalnek 1 sorozat chest presst, meg 1 sorozat tarogatast. utana a 2. 3. gyakorlat menne bemelegites nelkul elesben. valszeg csak 1 sorozattal 3 helyett...inkabb 1 sorozat es legyen mellette minden nap ido karedzesre is. en is hasonlo gyakorlatokat csinalok mellre, be se durran a tricepszem ezektol, nem neveznem ezt tricepsz edzesnek ami elso nap van, tavolrol sem.
ha van pullover gep a teremben, en azt is betennem. tricepsz miatt is, bemelegites miatt is, has miatt is. jo kis osszetett gyakorlat.killmyself +1 ha az a tricepsz kickback, akkor gyorsan kicserelnem barmilyen overhead extensionre.
-
m3ss
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
valszeg dorian is agyverzesig edz, plusz ven trotty
raadasul ebbol a 24bol 8 sorozat bemelegites. de felesleges ennyi sorozat legtobb gyakorlatbol. bemelegito sorozatokat is meg lehet sporolni nemelyik gyakorlatnal sorrend miatt.
en ezert is szeretem a pullover gepet is, felsotestet szinte teljes egeszeben bemelegiti. -
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Hát attól függ, hogy mit nevezünk munkasorozatnak. Csak megcsinalja az ember, vagy úgy csinálja, hogy az utolsó 3-nal már vért hugyozik és alapból rir1-ig megy, ha az uccsó megsem jön össze akkor bukásig. Ilyenből elég 15 is egy edzésre. És izomcsoportonként 5-6 egy hétre.
-
itouchfan
őstag
válasz
ncc1701
üzenetére
Én lehet a másik végletben gondolkodom, de ilyen esetben összetett gyakorlatokban gondolkodnék (+súly huzi, +súly toli, melltámaszos vagy döntött törzsű evezés, fekvenyomás, vállból nyomás, felhúzás (román), guggolás valamelyik formája) és egykét kiegészítő gyakorlat (oldalsó és hátsó váll, kár, vádli) sztem bőven elég lenne, pláne kezdőként, újrakezdőként - viszont a gyakorlatokat helyesen kivitelezve, bukás előttig 1-2 ismétléssel a folyamatos progresszióra törekedve 5-8 közti ism. tartományban.
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
miért túl sok 24 szett/edzés? az 72/hét, szvsz ideális esetben szumma ~80 szett kellene legalább, hogy minden izomcsoport megfelelő mértékben legyen stimulálva. (kivétel persze, ha sok összetett gyakorlatot használsz, azzal esetleg csökkenthető a szettek száma).
persze lehet totál rosszul látom/gondolom (ezért is kérdezek)
-
kuntics
aktív tag
Köszi a válaszokat, átgondolom a leírtakat. Plusz gyakorlat nem tudom, hogy időben belefér-e, mert du-s műszak után kb 23tól megyek edzeni, délelőttös héten meg meló előtt 3:30tól.
-
ncc1701
veterán
válasz
Szőkeségféle
üzenetére
Értem én, h felsőtest, de hol van a láb?
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
kuntics
üzenetére
értem, közben ahogy nézegettem "rájöttem"/ez lett volna a tippem, hogy így értetted. (sry, picit fáradt vagyok)
vádliból én bedobnék valamelyik napra álló vádlit, mivel az dolgozza meg igazán a lábirkát, az ülő inkább a gázlóizmot terheli (amit ugyanúgy ajánlott edzeni, tehát ne vedd ki szvsz az ülő vádligép gyakorlatot. nekem pl 4 edzéstervem van, heti 3x megyek, tehát "cserélődnek" a napok, így felváltva, minden edzésen csinálok vagy ülő vagy álló vádlit)
hétfőn gondolom a mell fókusz miatt nincs tricepsz gyakorlat, ugyanakkor ha a szerdán a "tricepsz nyújtás hátra" a lórúgás gyakorlat, én azt pl lecserélném, mert szvsz kb bármelyik más tricepsz gyakorlat jobb annál.
brachialis-ra is tennék be egyik napra hammer curl-t, illetve a hát gyakorlatokból is váltanék, hogy legyen vegyesen széles ill szűk evezés/lehúzás is, illetve (egyik kedvencem) az 1kezes fűrészelés csigán.
nem tudom hány nap csinálsz core stb-t otthon, de ha az csak egy külön nap ezektől (pl szombat v vnap) akkor pl szerdára tennék be farmer's walk-ot illetve harangozást, esetleg idővel egy hátsó váll gyakorlatot, ha úgy érzem, hogy nem elég fejlett az a rost. -
m3ss
veterán
válasz
kuntics
üzenetére
ulo labhajlito > fekvo labhajlito
labtolo es labtolo ulve kozott mi a kulonbseg?
combfeszito gep miert maradt ki? azt nem erdemes kihagyni optimalis vastus lateralis fejlodes miatt. mehet combfeszito es combhajlito egyik napra, masik napra meg a bolgar, harmadik napra meg a labtolo.
mondtad, hogy a karod alul van edzve, ne hagyd ki a bicepszet a harmadik naprol se. tricepsz is mehet minden edzesnapon.
melled kepen nem volt aluledzett, megis tobb sorozattal edzed, mint a kart. minden edzesnap edzed, es azzal kezded az edzest...amugy nem rossz, az elozo kommentelo inspiralodhat innen. en hiperhajlitas helyett lehet roman felhuznek, ha birjak az izuletek es fiatal vagy..
3 gyakorlat lehet tul sok egy edzesnapra mellre es hatra, igy hogy heti 3x full bodyzol. nekem sok lenne. -
kuntics
aktív tag
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Minden gyakorlat 3 sorozat 10 ismétléssel a cél. (Nulladik sorozat meg kis súllyal a mozgasra figyelve pár ismétlés) Kiemelt is, csak ugye arra nem 1, hanem 3 gyakorlat van adott napon. Súlyt próbálom úgy belőni, hogy a 9-10. már nyögvenyelős legyen, persze ezt még nehéz eltalálnom így bő 1 hónap után, de legalább írom, mikor mit mennyivel csinálok.
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
kuntics
üzenetére
Szett x rep számokat add meg azért, mert nekem pl nem tiszta, hogy a felsorolt gyakorlatokból fixen 3x10 van az összesből, kivétel a kiemelt izom esetén, mert abból ezen felül még csinálsz extrát vagy a kiemelt izom kap 3x10et adott nap, a többi meg kevesebbet. (Feltételezem az előbbi amúgy, de 100%ra nem mondanám...
) -
kuntics
aktív tag
válasz
aelod
üzenetére
ismét én, ismét edzésterves kérdéssel

indultam heti 3 nap osztott edzésről 4x12 ismétléssel, majd az itteni javaslatokra lett 3x10, meg teljes test edzést mondtatok. Na abból raktam most össze heti 3 különbözőt, minden nap van minden (elvileg), naponta 1 nagyobb izom kap plusz gyakorlatokat.
hétfő
Chest press
Ferde pados nyomás
Tárogatás
Evezés gépen
Lábtoló
Oldalemelés
Bicepsz állva
Hiperhajlításszerda
Chest press
Széles lehúzás
Lábhajlítás fekve
Bolgár guggolás
Vádli ülve
Arnold nyomás
Tricepsz nyújtás hátra
Bicepsz döntött padonpéntek
Tárogatás
Evezés gépen
Széles lehúzás
Széles evezés
Ülő lábtoló
Vállból nyomás
Köteles tricepsz
Lábemelés
core itthon van, plank, side plank, lebegő felülés stb. Chatgpt szerint jó
, kérdés, hogy mennyire higyjek az ai-nak? -
TheMartin03
aktív tag
válasz
Szőkeségféle
üzenetére
Szerintem nagyon sok a váll (szinte minden alkalommal, heti 2 fókusz mellett?!) és a bicepsz.
Alsótest sehol.
23 sorozat vállra, 13 sorozat bicepszre, amíg mellre 7, tricepszre 6.
Mi az az "Evezés tárogatóval"?
Nem szeretnék megbántani, de szerintem kuka. Mire "korrigálod", addig teljesen más lesz a vége. -
K1LLMy53Lf
őstag
ezért mondom, h inkább genetika.. amúgy nem futok, csak példaképp hoztam fel, h mennyit erősödött rövid idő alatt anno.
amúgy falun nőttem fel, tiniként napi 10-15km-eket lazán lesétáltunk haverokkal, meg 40-50km-eket bicajoztunk stb... talán ezek segítettek, h serdülőkorban ilyen irányba fejlődött az izomzatom.
túlsúlyom ~30kg biztos volt... mivel 5.es korom óta 92-95kg körül voltam, amit tartottam ~20on éves korom elejéig. -
m3ss
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
1:56körül futottam a 400 métert, majd utána ősszel 1:12 alatt
gyanus, itt egy fakenatty
csak abbol kiindulva, hogy en pl eloszor oldalamra (hatul leginkabb) meg a labamra raktarozok. vhol 11-13% kozott lehetek saccra altalaban, de ha elkezdek ennek a saccolt tartomanynak az aljan lenni, akkor kezd igazan szeparalt lenni a negy feju felul meg kozepen. azt gondoltam, ha vki 15-20% korul azert jo sokat raktarozhat combon is. de valszeg ez mindenkinel mas. attol, hogy futsz meg neptancolsz, plane sok evvel ezelott hogy lesz eros labad? nekem a futastol nem no a combom. a sok suly cipelese inkabb...de sztem ahhoz kell vagy +30-40 kilo tulsuly. az is talan inkabb a vadli meretenel szamit, vagy combnal is?
amugy labat (alsotestet) edzeni kell, tesztoszteron miatt is. ezt nem neked mondom, hanem az elobbi kolleganak. -
K1LLMy53Lf
őstag
nem tudom milyen túlsúly kell hozzá, de az szinte 100%ra mondom, h genetika erősen közrejátszik, mert volt tinikoromban elhízott haverom, akinek a combjának nagy része zsír volt, az egyik lefogyott 20on évesen és baromi vékony maradt a lába.
csinálok majd pár fotót ha gondolod, aztán megítélheted, hogy mennyi zsír van rajta
amúgy falun nőttem fel, 8-15 éves korom között népitáncoltam, 6. végén kezdtem serdülni és emiatt gondolom, hogy erősen genetikus a dolog, mivel anno nyár előtt suliban 1:56körül futottam a 400 métert, majd utána ősszel 1:12 alatt... 8.ban elvittek diákolimpára, ahol a csapatomnak a 2. legtöbb pontot szedtem össze.amúgy a zsír puha és lötyög, meg jól meg lehet markolni, ha sok pl belső combon stb, nálam ilyen nincs. ez szvsz elég jó "teszt"

-
m3ss
veterán
válasz
Ogard
üzenetére
ez amugy jo irany lenne, de en nem tudnek hangoskonyvre figyelni kozben. meg ilyen itthoni random tevekenysegek kozben is elkalandozok hangoskonyv kozben, lehet bennem van a hiba es nem nagyon tudok multitaskolni. de mikozben vert hugyozok utolso ismetlesek alatt hogy en hangoskonyvet hallgassak...hat nemtom

-
m3ss
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
en ezt mindig kicsit szkeptikusan hallgatom, mennyi tulsuly kell ahhoz, hogy attol megizmosodjon a labad? nem lehet, hogy inkabb labra raktarozol, mint amugy sokan, es annak a nagy atmeronek labon nagy resze zsir?
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
5150head
üzenetére
Köszi!
Lehet nézek valami olcsóbbat, aztán majd kiderül. Azt tudom, hogy a hagyományos munkavédelmis dugó az erre nem jó, bár konditermi edzésnél régen jó volt, amikor megérkeztek a telefont nyomkodó, HiFi-t kezelő DJ-k.
ncc1701: igen, én is valami ilyesmiben gondolkozok (tanya vagy külterület).
-
Dorian
félisten
válasz
Szőkeségféle
üzenetére
És a láb meg a segg?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Battlefield 6
- Autós topik
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- Billentyűzet gondom van
- PlayStation 5
- Azonnali informatikai kérdések órája
- alza vélemények - tapasztalatok
- Óra topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic 7 Lite 256GB Graphite Megkímélt állapot 8GB RAM 6 hónap garancia
- 27% - LG UltraGear 32GS75QX-B Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ AMD RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

de valszeg a labtolo jobban kimeli a derekam, gerincem. nincs axialis terheles.

7,5 lesz a megfelelő egy darabig.