Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
Hát hidd el nem szoktam percre kimérni az összidőt csak a részidőket

Ha másik izmot edz a követlező gyakorlat akkor 2 bemelegítő sorozat van, köztük mondjuk 1 perc. Ha előtte olyant végeztem ami segédizomként bemelegítette az adott izmot (pl combhajlító utáni vádlizás vagy bolgár utáni csípőtolás) akkor csak egy bemelegítő sorozat. A súlypakolás utántól mérem a 3 percet. (kisebb izmoknál 2,5) Lapsúlyosoknál ugye ez nulla, 220 kiló tárcsa lepakolása és visszahordása meg nemnulla.
Viszonylag ritkán, de edzésenként mostjuk átlag 1x előfordul, h várni kell 1 v 2 szettet egy gépre.
A bemelegítést szűk 10 perc, a végén csinálok egy alapos nyújtást, az pedig legalább 10 perc, -
tisn
veterán
5 perc bemelegites, 3 perc nyujtas a vegen, kb. 45-50 perc erdemi munka.
ebbol kb. 15 perc a fekvenyomas/has/gerinc kombo, a tobbi korom rovidebb.mostanra mar annyi gyakorlatot szeretek csinalni, hogy hiaba a koredzes, kenytelen voltam a 3 napos ciklust 4 naposra novelni, de lehet kell egy 5. nap is

kicsit meg bovitem es mind a 6 edzesnapon csinalhatok mast. hmm, nem is rossz otlet.
-
m3ss
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
az hogy jon ki? ha 1 perc egy munkasorozat, es 4 percet pihensz minden sorozat kozott, akkor is 1h alatt vegzel 11 sorozattal, 5 perc bemelegitessel.
persze ha sok bemelegito sorozat van gyakorlatok elott akkor az mas. meg ha a szerelgetest, suly pakolgatast nem szamolod bele a pihenoidobe.
en most upper napon 4x perc alatt vegeztem 12 sorozattal, de ha nem gyerekkel csinaltam volna lehet 30 korul is osszehoztam volna. sokkal kevesbe voltam faradt a vegere, mintha 2x ennyi sorozat lenne. mondjuk sokat nem melegitek. par perc atmozgatas. elso huzodzkodas elott volt 5 rep bemelegites. 2. gyaksi pullover elott 10 rep bemelegites, tarogatas elott 1 sorozat tobbi az megy egybol munkasorozattal inditva. -
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
én jellemzően 100mp-t pihenek (nagyobb izmoknál, vagy épp komplexebb ggyakorlatoknál előfordul a 120-150mp). 3 vagy több percet én soknak érzem (maggam számára), néha előfordul (elugrok wc-re, jön a takinéni, h épp fel akar mosni arrafelé és várnom kell stb), de olyankor a köv szettet úgy érzem, mintha totál 0ról állnék neki a gyakorlatnak, és ez zavar, pedig lehet, hogy pont így kellene éreznem minden szett előtt és így kellene letolnom 100% beleadással, de nem fér bele, hogy 3 órás edzést toljak heti 3x , az meg szintén zavar, ha valamelyik izomra nem csinálok egy edzésen semmi gyakorlatot. lehet ez majd idővel változik, hiszen a kezdetekkor (~1éve) én 50+szettet pörgettem köredzésekben ~1,5óra alatt, ahhoz képest totál belassultam

-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Leginkább attól, hogy mennyire préseled ki magadból edzés során a maximumot. Én rir1-el dolgozom, de elö-elő fordul, h bukásba is futok (azt hiszem menni fog aztán mégsem).
Nekem bőven elég edzésénkent összesen 11 munkasorozat (vasárnap kevesebb) ami bemelegítéssel és nyújtással együtt kb 1,5 óra.
Szeretek 3 percet pihenni köztük és úgy tudom ajánlott is teljesen pihentem belekezdeni az újba, különben nem adod a maximumod. -
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
azért az edzés hossza nagyon sokmindentől függ (kor, edzettség, használt súlyok, szett/repszám, gyakorlatok stb-stb).
meg persze alapvetően kérdés, h kinek mi számít "hosszúnak"
nekem ugyebár 110-120 perc alatt van meg a teljes, bemelegítéssel 14-16fajta gyakorlattal (~35munkaszett +4-6bemelegítő) a full body(-szerű) edzésem, heti 3x. -
m3ss
veterán
válasz
aelod
üzenetére
ja, az nagyon extrem lenne.
sztem nekem kb. 3-3.5e kozott lehet a szintentartom, most a tegnapi napbol szamolgatva, meg abbol kiindulva, hogy altalaban mennyit szoktam enni..tegnap 4e korul voltam.
na most mar tenyleg elmegyek veszek tolodzkodot meg huzodzkodot, nem huzom tovabb.
azon is filozok, hogy nem-e erdemes lenne megnezni egy ilyen par tiz e ft-ert arult bekebeli csigas kondigepet eloben, hogy mennyire hasznalhato...hatha. -
Deck
titán
-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Láb esetében nálam az annyival kevesebb, hogy csak heti 1 alkalom van és a munkasorozatok száma is jóval kevesebb mint bármi másnál.
-
Dorian
félisten
válasz
OPiiPO
üzenetére
Igen, 4 napot, ha nem akarsz végtelenhosszú edzéseket. Nálam ez kb úgy néz ki, hogy van egy fő nap mindenre, és más napokon betéve 1-1 izom kigészítő alkalma csak 1-2 gyakorlattal.
Hétfő: mell, bicepsz, tricepsz, has
Szerda: láb, segg, kieg. tricepsz, kieg. mell, kieg. has (utóbbit ezentúl kiveszem mert már sok)
Péntek: váll, hát, kieg. bicepsz, has
Vasárnap otthoni rövidebb alkalom: kieg. hát, kieg váll, plank -
K1LLMy53Lf
őstag
vagy csak nem ártana neki egy endokrinológiai/bélbiom stb vizsgálat
@OPiiPO: nekem pl így volt: mell/bicepsz; hát/tricepsz; láb/váll. minden nap a nem kiemelt izmokra is csináltam 2-2munkasorozatot. amik nincsenek a kiemelt izmok között (vádli, fenék, has, core, gerincmerevítő) azokra többségében minden edzésen 2 (has kivétel, az 3) munkasorozat
-
tisn
veterán
.nem is ertem. mindent akarok csinalni idegesen, meg stresszesen csak enni nem.
szerintem orulj neki. en irigylem ezeket az osszeszukult gyomruakat stressz eseten. (pedig viszonylag logikus, stesszes vagy, ideges, eszel valami edesseget, ami dopamint szabadit fel az agyban: ellensulyozza az orom az idegeskedest) -
m3ss
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
guggolas utan meg bolgar is? kemeny vagy
feleseged orulni fog, lesz holnap teszto 
en valtozatossag kedveert eszek. 6tol is vagy fel oran at ettem, 2 fogast+kis gesztenye. most 9-tol megint vagy 45 perce csak eszek. szilvasgomboc, mogyoro, whey tejjel. lehet leszoritom egy kis hariboval meg. haribot csak hozzamvagtak, amugy nem eszek ilyeneket

raadasul husleves volt, 2 szelet hagymas, gombas karaj vagy 3 szelet kovaszos kenyerrel. tuti megvolt a 2e kcal 18h ota. es meg hol itt a vege
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
lehet rosszul fogalmaztam: azt akartam írni, hogy könnyebb rosszul csinálni. de lehet, hogy csak a tapasztalat hiánya miatt van ez így. az izoláció mindenképpen jobb így 1kezessel érzésre, emiatt is csinálom most így a kétkezes letolás helyett.
én a lábnapot kukáztam az edzéstervből. már régebb óta fontolgattam, de 2hete felszívtam magam és átdolgoztam az edzéstervem úgy, hogy nincs fixen kiemelt lábnap, sem vállnap (ez a 2 izomcsoport volt egyébként a heti 3napból az egyik napon fókuszban). ennek egyik oka, amit már többször említettem: szvsz elég nagy izomzat van a lábamon, a másik pedig az, hogy emiatt a dolog miatt sosem éreztem úgy, hogy igazán oda tudnám magam tenni lábnapon, mindigis amolyan alibi edzésnapnak éreztem.
ezért most (2hete) minden edzésnap csinálok lábra emlékeztetőszetteket (2lábnyújtó +2lábhajlító +1bemelegítő szett azon a gépen, amelyiken épp kezdek), maxos súllyal, 0 RIR-ig. (vállból is hasonló, ott kukáztam a front delt gyakorlatokat, oldalsó van minden edzésen 2 szett, ill hátsóra is 2 (levezető) szett hát/tricepsz fókuszú edzésnapon)nem tudom, hogy hosszabb távon fogom-e ezt tartani, de egyelőre jónak tűnik így

-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Én meg pont az egykezesnél érzem, hogy kevésbé segítek rá más izmokból mint a kétkezesnél.
De a fej feletti ex-t sokkal jobban szeretem, ezt csak azért tartottam meg másik tric gyakszinak mert Aelod ezt javasolta.
Még a keresztcsigast is nagyon szerettem, de azt elvetettem mert nagyon ritka, h az egymás melletti mindkét csiga szabad.Ma lábnap volt. Nagyon meglepődtem,mert a guggolás böszme szarul ment az elmúlt hetek brutál progressziójához képest. A bolgár ami meg a guggi progresszió alatt visszaesett kettőt most megint jól ment, gondolom előtte guggiban nem fáradtam el annyira mert kevesebbet birtam. De ha nem fáradtam el miért bírtam kevesebbet? Az összes többi utána is jól ment.
-
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
A fej felettit szoktam felváltva a test előttivel, hasonló bemelegítő+munkaszett eloszlásban.
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
OPiiPO
üzenetére
Én is azt csináltam sokáig, de 2 hete rápróbáltam 1kezesre, elsőre nem éreztem rá, 3. Illetve most, 4. alkalomra már nagyon jó volt (1 bemelegítő+3munkaszett fej feletti után 3 szett ilyen 1kezes letolást csináltam)
@noc1701: próbálom tartani magam ahhoz, hogy a gyengébbik oldalamnak megfelelő repszámot csinálok csak.
-
ncc1701
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Plusz esetleg asszimetrikusan is lehet csinálni, mikor határon van az ember.
-
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Tricepsznél a csigás letolásnál csak a kétkezest tudom rendesen, szabályosan csinálni, ezért annál maradtam - valahogy az egykezeshez béna vagyok

-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
OPiiPO
üzenetére
Nekem is az volt ma a kiemelt. Hátgyakorlatokat imádom, legalábbis a csigás gépen végezhetőeket (szabad súlyos gépet rég használtam, de lehet majd hétfőn változtatok).
Tricepszből most a letolásnál a 2 kezes verziót leváltottam 1 kezesre, baromi jó cucc, ha elkapja az ember, de könnyű rosszul csinálni (rásegíteni más izomból) -
Hát + tricepsz volt ma, adta - a gyakorlatokon kicsit változtattam, jó érzés volt másféle terhelést adni a hátizomnak.
-
m3ss
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
ja en se, de azt mondtak sokan a kajalassal vezetik le a feszultseget..nem is ertem. mindent akarok csinalni idegesen, meg stresszesen csak enni nem.
Napi 2 bőseges kaját ki tudja egészíteni meg turmixokkal,bár az is laktat.
ha az eleg. en 4 neha 5 foetkezest egeszitek ki turmixokkal, magvakkal, egyebekkel.#199568 scdlsc azt hittem ezt viccbol irtad mar multkor is, haha. en is amikor edzettem 16-18 evesen meg tobb mozgassal, meg vmivel gyorsabb anyagcserevel eleg gusztustalan turmixokat csinaltam

-
m3ss
veterán
válasz
aelod
üzenetére
#199564 aelod ja kemeny ez nagyon. az egy nagyon szigoru eletmodot igenyel, nagy onfegyelemmel. es nem 2-3x 1-2 orat kell odatenni magad edzesen. fozes, keszulodes, allando eves. foleg ha nem akarsz szemet kajabol tul sokat enni. nyilvan nem cserelnek azzal akinek szamolgatnia kell a 2e kcalt, csak trollkodok. de a 4e kcal betermelese is nagyon megterhelo minden szinten.
de ahogy hallgattam most podcastot ebben a temaban, ez az elhizas is inkabb ilyen mentalis problema, rossz hozzallas. jollaktam de meg eszek tovabb. addig eszek amig kaja van elottem. kenyszereves, stressz eseten kajalasba menekules stb. rossz szokasok, mint az uditok, cukros dolgok.. -
m3ss
veterán
na en meg visszalltam a szigoru 1 sorozat / gyakorlatra itthon. hatha lelkesebb leszek igy. meg hatha gyakrabban akarom csinalni. 42 perc alatt meg is volt az upper edzes 12 sorozattal.
-
m3ss
veterán
sokan nem fognak egyutt erezni veled itt
gondolom kicsit osszeszukult a gyomrod. vagy tul jo volt a gorog kaja, imadom en is..
ez standard nalam is, ha kicsit felborul az alvas, stresszes vagyok, vagy kevesebbet eszek akkor utana nehez visszallni. par nap force feedeles es visszallsz
esetleg beres csepp is novelhet etvagyat..vagy vmennyi aerob. ha vekony vagy es nem vagy hizekony, semmi baj a pizzaval ha nem egesz nap azt eszed..igyal, az mindig egyszerubb. shakek, turmixok. zsiros tej, mez, cukor, mogyorovaj ilyenekkel lehet konnyen novelni a kaloria bevitelt.#199558 Dorian gondolom azert, mert lehet 10-12%-on van es izmot akar epiteni..vannak azert nehezen hizo ektomorfok is, meg ha itt nem is gyakori.
-
ncc1701
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Nekem a doki úgy magyarázta, h a 2-es tipusú beteg egyre több, és több inzulint termel, és még erre adják a szurit neki, h még több legyen.
A monitort pedig kiváncsiságból hordtam. Gyakran volt, h megébredtem hajnalban, arra gondoltam, h hátha beesik a cukrom, beönt a szervezetem egy jó adag kortizolt ennek ellensúlyozására, amitől automatikusan felébredek, de nem, 5 körüli értékeim voltak ilyenkor. -
Deck
titán
Nem tudom miért, de mióta visszajöttem a Görög nyaralásból... 1,5 hónapja már. Amit előtte simán lenyomtam kaja mennyiség/nap, most szenvedek tőle. Lassabban megy és sokszor kevesebb. Először úgy voltam vele majd menni fog, de eltelt már kis idő... Persze ott kinn abban a hétben keveset ettem, sokat ittam...
Voltatok így? Vagy tudjátok mi az oka? -
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
ha jol ertem a nutella akkor optimalis kaja, a benne levo sok zsir lelassitja a cukor felszivodasat?
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
ncc1701
üzenetére
"az 1-es tipusú cukorbetegség, mikor a hasnyálmirigy béta sejtjei nem képesek elég inzulint termelni, ilyenkor szúrni kell kívülről."
ez nem egészen így van... az 1es típusú cukorbetegség alapvetően egy autoimmun betegség, ami azt jelenti, hogy a szervezet a hasnyálmirigy beta-sejetjeit ellenségként azonosítja és elpusztítja őket.
"A kettes típusú pedig az, mikor hiába emelkedik meg, a túl sok ch nem tud felszívódni, mert az alanyon nincs elég izom, ami felvegye, nem mozog semmit, így az izom sejtek már rezisztenciával védekeznek a túl magas inzulin szint ellen, valamint már a zsír raktárakba sem fér."
ez is téves. ez az "előszobája", úgy hívják inzulinrezisztencia. ami egy hormonális/jelátviteli zavar. Ha ez tartósan fennáll, akkor a beta-sejtek kimerülnek és csökken a teljesítményük, ekkor lesz folyamatosan magas a vércukorszint, ez a 2es típus, ezt kezelik gyógyszerrel, majd súlyosabb esetben inzulinnal, legrosszabb esetben pedig átalakul 1es típusú cukorbetegséggé (ha a beteg nem vált életmódot, ahogy te is írtad)
"a zsír 1-2%-ban emeli meg a vércukrot."
a zsírok triglicerid részének a glicerinváza az, ami glükoneogenezissel glikogénné tud alakulni... ez nagyon minimális rész (1g zsír 9kcal, nem minden bevitt zsír triglicerid, a glicerinváz a triglicerid ~10%a).
"Hordtam 24 órás glükóz monitort, hidd el, kisérleteztem. A normál, max 50g ch-s étkezésem mellett 6.8 fölé nem ment a vércukrom soha. Edzés közben simán volt 7.2 is."
a zsír alapvetően jelentősen lassítja a ch-felszívódását (akár 2-3 órával is ki tudja tolni), tehát extrém-mód ellaposítja a vércukorgörbét. ilyen szempontból ilyen hibrid ketó étrendnél totál értelmetlen a cgm. (kivétel persze ha gyanakszol IR-re pl)
hosszútávon a magasabb zsírfogyasztás amúgy fokozza az IR-t (csak úgy mellékesen megjegyezve)"Ezért kell vérvételnél nem csak vércukor, hanem inzulin szintet is nézni. Nem mindegy, h az adott vércukor szint mekkora inzulin szinttel jár."
az inzulinszint önmagától a semmitől nem lesz fixen magas, az már (rejett) IR/pcos/pre-diabetesz stb... egy teljesen egészséges embernek akkor termel inzulint a szervezete, ha arra szükség van (és csak annyit, amennyire szükség van), tehát étkezéseknél, majd az étel feldolgozása után ez visszaáll normál szintre.
-
ncc1701
veterán
válasz
aelod
üzenetére
Nem, a vércukorral párhuzamosan mozog az inzulin is, csak azt ugye monitorral nem tudod mérni, ahhoz labor kell. Mindenki más, de minél inkább ch feldolgozási problémája van valakinek, minél inkább 2-es tipusú diabetesze van, annál durvábbak az inzulin értékei is. És ugye ezzel az a gáz, h simán élhet valaki úgy 10-20 évet, h erröl nem is tud, mert szinte észre sem venni. Közben meg tönkrevág mindent.
Én szeretnék hinni abban, h valamennyire számít az, h bio. Persze ugyanabban a kádban fürdünk, és ha valaki beleszarik az egyik végébe, abból a másikba is jut.
-
Dorian
félisten
Múltkor megmértem reggel 3x egymás után a vérnyomásom-pulzusom, ezek lettek:
114/73 p58
113/66 p54
109/65 p56 -
Dorian
félisten
válasz
ncc1701
üzenetére
Az nem kerül sokba, ha eszel almát, karalábét, répát, káposztát meg ilyesmiket, nem kell egzotikumokat enni. Az se kerül sokba, hanem ellenkezőleg, ha nem eszel chipszet, mindenféle töltött édes kekszeket, szénsavas üdítőket készételeteket tele minden szarral. Nem kell a biopiacon vásárolni, csak ennyivel is óriási lépést tehet bárki.
-
tisn
veterán
-
Dorian
félisten
válasz
ncc1701
üzenetére
Gyümölcsöt is eszem, délelőttönként napi legalább 350g megy fügéből. Aztán ha leérett, jön a fagyasztóba tett áfonya, meggy, málna, a két doboz közt tartok almás vagy banános napokat, stb.
A nasikat este eszem amikor hazérek. Túrórudi, lekváros kenyér, csoki, mikor mi.
A csokival amúgy semmi baj, kifejezetten egészséges hatásai vannak a kakaónak. 70%-ost szoktam venni, meg persze elég belőle 2 kocka. -
tisn
veterán
válasz
ncc1701
üzenetére
nekem is azert tunt fel, a nyugalmi pulzus 55-60 ha uldogelek, 45-55 ha alszom. (sok futas)
mostanra nemileg romlott (mivel nem birok futni kb. egy eve), de azert a 100 koruli durvan soknak tunt, azert jartam utana, hogy mi ez.
szoval verhigito, beta blokkolo, gyomorvedo eletem vegeig
(+ mellekhatasok)
azt hittem agyfaszt kapok, mikor mondta a doki.
-
tisn
veterán
válasz
ncc1701
üzenetére
A szüleink-nagyszüleink legalább gyerekkorukban rendes, tiszta kaját ettek. Lehet, h egyszerű volt, nem volt változatos.
jaja, zsirosdeszka. mi ocsemmel gyakran mustaros kenyeret ettunk, mert mas nem volt otthon. telen kb. nulla gyumolcs (csak alma), befottek jo sok szalicillal. (most a befottek siman hokezeltek)szerintem ma joval minosegibb az etkezes, mikromuanyag helzet + stressz az valid. de pl. nekem kisgyerekkoromban ilyen sarga muanyag bogrem volt, abbol ittam minidg. en a gyerekek kezebe ilyet nem adtam, nem toro porcelan poharuk volt. most is bogre-uvegpohar van csak itthon, shaker fem, talak, konyhai eszkozok mind fem, fa, porcelan.
es az sem veletlen, hogy fiam par centivel magasabb, boven tobb feherjet eszik, evett egesz gyerekkoraban.
-
tisn
veterán
-
ncc1701
veterán
Biztosan.
A szüleink-nagyszüleink legalább gyerekkorukban rendes, tiszta kaját ettek. Lehet, h egyszerű volt, nem volt változatos. Sokkal kevesebb vegyszerrel. Nem volt ultrafeldolgozott étel. Nekik a bélbiomjuk tuti, h egészségesebb volt, mint a miénk. Sajna egy gyerekkorban jól kialakult, egészséges bélbiomot egy 70 éves embernél könnyebb helyrerakni, mint egy mai mondjuk 30-asnak, akinek sosem volt jó bélbiomja. Ezért kell hagyni a gyereket, h igyon a kutya táljából plö.

-
ncc1701
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Persze. Plusz cukorbetegnél (ch anyagcserezavaros) sokkal magasabbra felszalad. A glikémiás index érdekes dolog, sztem az átlag inzulin szint ugyanannyi lesz, csak nem akkora csúcsokkal, de ez csak tippem.
Nyilván, amiről én beszélek, az már az a túlzott mennyiségű ch, amit a szervezet már nem tud feldolgozni.Itt nem arra kell gondolni, h Neked, vagy nekem, vagy bármelyik, normál alkatú (nem elhízott ember is lehet zsírmájas, cukros amúgy), ide járó, rendszeresen gyurmázó-mozgó embernek tartani kell. Sztem aki normálisan akar kinézni, edz, eljutott oda, h normálisan kajáljon, az már nem fogja a tortát két pofára tömni. Vagy legalábbis nem rendszeresen.
Ezért is írtam, h az én étkezési reakcióm tuti, h overkill.
-
Dorian
félisten
válasz
ncc1701
üzenetére
Node az inzulinszint (egészséges embernél) addig magas amíg szükség van rá, aztán szépen lecsökken. Nem egy folyamatos terhelést ad.
Másrészt az inzulin magasra futását egyszerűen azzal is meg lehet akadályozni, ha a cukor mellé eszel fehérjét, zsírt, rostot, mert akkor ugyanannyi cukortól sem megy olyan magasra, hanem alacsonyabbra és időben elhúzódóbban. (A kiválasztott inzulin mennyisége kb ugyanannyi lesz) -
tisn
veterán
válasz
ncc1701
üzenetére
szuleim 82-85 evig eltek meglehetosen rossz eletmod mellett, szoval en kb. ennyire szamitok. es valoszinuleg tul optimista vagyok

(a magas pulzusom ugy nez ki pitvarfibrillacio (valoszinuleg genetika
) uh-n jo allapotban van a szivem (sport miatt bal kamra nagyobb), tobbfele gyogyszer eletem vegeig
) -
ncc1701
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Nem fogok tanulmányt keresni, de sajna az inzulint szint, és a daganatos betegségek előfordulása között van kapcsolat.

Amit írsz, az az 1-es tipusú cukorbetegség, mikor a hasnyálmirigy béta sejtjei nem képesek elég inzulint termelni, ilyenkor szúrni kell kívülről.
A kettes típusú pedig az, mikor hiába emelkedik meg, a túl sok ch nem tud felszívódni, mert az alanyon nincs elég izom, ami felvegye, nem mozog semmit, így az izom sejtek már rezisztenciával védekeznek a túl magas inzulin szint ellen, valamint már a zsír raktárakba sem fér. Ha egy kettes tipusú cukorbeteg ember átáll alacsony ch-s étrendre, akkor megoldódik ez a gondja, mert szimplán nem fog kelleni magas inzulin szint, uis a zsír 1-2%-ban emeli meg a vércukrot. Van orvos itthon is, aki így gyógyít 2-es tipusú cukorbetegséget, kb 1 év, és leteheti a cukorgyógyszert, vagy szurit. De hát igen, pápá a péksütinek, kenyérnek, szólőnek, banánnak, de valamit valamiért. A magas inzulin szintet pedig nem krll részletezni, mit csinál, tönkreteszi a szív-érrendszert, vesét, májat, kb mindent.
Hordtam 24 órás glükóz monitort, hidd el, kisérleteztem. A normál, max 50g ch-s étkezésem mellett 6.8 fölé nem ment a vércukrom soha. Edzés közben simán volt 7.2 is.
Ezért kell vérvételnél nem csak vércukor, hanem inzulin szintet is nézni. Nem mindegy, h az adott vércukor szint mekkora inzulin szinttel jár. Sajna ezt tb-re sztem nem csinálják. -
Dorian
félisten
válasz
ncc1701
üzenetére
A magasra futó inzulinszint egyáltalán nem probléma. Az a dolga az inzulinnak, hogy magas legyen hogy gyorsan elszállítsa a cukrot. Pont az a baj, ha olyankor nem emelkedik meg, abba ugyebár bele lehet halni. És ha elszállította, akkor szépen leesik. Ez a szervezet normális működése. Azzal van baj tartósan magasan marad a szint, vagy ha IR esetén egyre több inzulint kell termelni, h ugyanannyi cukrot szállítson, de ennek nem az a megelőzése, hogy egyáltalán nem eszünk szénhidrátot.
-
ncc1701
veterán
Az még mindig csak genetikai hajlam. Nem szükségszerű, h ki is alakuljon, de ha tudsz róla, akkor fokozottan ügyelni kell rá, és szűrésre járni.
Sokáig én is úgy gondoltam, h törvényszerű, h nekem is biztosan lesz valamilyen daganatom, de szerencsére ez nem így van, lehet ellene tenni megfelelő életmóddal, mozgással, táplálkozással, pihenéssel. Ezért is eszek kevés szénhidrátot, h ne lőjem ki az egekbe az inzulin szintemet, ami pedig statisztikailag bizonyított (1-es tipusú cukorbetegekről lehet fixen tudni, h mennyi inzulint adott be), h a magasabb inzulin szint magasabb kockázatot jelent daganatos betegségekre is. Overkill, de ezért vagyok kb 50g ch-n. -
ncc1701
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Nana. Ez azért sokak szerint nem így van, tenni is kell azért, h daganatos betegséged legyen.

Elég komoly vita van még azon is, h a daganat genetikai betegség-e, vagy szimplán anyagcsere zavarból alakul ki. Utóbbit még anno Otto Heinrich Warburg tételezte fel, és újabban egyre többen hajlamosak így gondolni. -
CriticalHit
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
A hibás gének öröklődésének hajlama általánosságban 20% de a különböző típusok örökölhetőségének esélye különböző. A rák 100%-ben a genetikai információt tároló örökítőanyag genetikai mutáción alapuló betegsége. Lehet öröklött és karcinogén hatások alapján kialakult. Ugyebár.
-
ncc1701
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Én 15-20%-ot tudtam, de akkor ez mégjobb. A lényeg, h igen, valóban csak hajlam, és nem törvényszerű, h esetedben az a gén (hiba) aktív.
Ja, vérképel kapcsoladban jó kis video, most jutottam el idáig, h meghallgassam. -
ncc1701
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Gének hatása csak 20%, a maradék 80% az életmód, aminek része a táplálkozás, a mozgás, a minden. Epigenetika, ugyebár.
-
CriticalHit
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Az orvostudomány jelenlegi állása szerint sajnos a genetikai kódhibákat semmiféle étrend, étel nem képes kijavítani. Bárcsak ennyire könnyen megakadályozható vagy gyógyítható lenne a rák.
Az immunterápia biztató, amivel képesek leszünk irányítani a szervezet öngyógyító képességét és az immunrendszer javító génjeinek célzott működését, illetve ezzel párhuzamosan a hibás sejtek álcázóképességét megszüntetni. Ehhez azonban az étrend vajmi kevés.
Öröklött hibátlan gének, erős immunrendszer magas génjavító immunsejt számmal, karcinogén hatások kerülése, korai felismerés, lelkiismeretes onkológus és szerencse a kulcs. -
S e t h
nagyúr
Másfél hónap használat után.
10/10
Brutál izoláció, tendonitis mellé kiváló, ha már nem tudsz leállni, elsődleges cél a tricepsz, de a hát is köszöni.

6-8/10
Az egyik legkomolyabb paradoxon. Minél nagyobb a súly annál jobban szükséged van rá, minél nagyobb a súly annál inkább használhatatlan.
Ha fáj a vállad hálás eszköz, viszont minél nagyobb súlyt raksz rá annál problémásabb a helyigény miatt. Ez nálam úgy jelentkezett, hogy bizonyos súly felett nem fértem az erőkeretbe, mert a kézisúlyzó széle már súrlódott a kereten, ergo szorosan magamhoz kellett szorítani a súlyt, csökkent a mozgástartomány, ismétlések száma, ergo a kívánt cél elérésére alkalmatlan.
És így ment másfél hónapon keresztül, tegnap elegem lett, flex, szétvágtam a keretet és végre frankó, tökéletes, kiveszed, nyomod, nincs rángatás, energiavesztés. Ha nincs fekvenyomó gép a környéken, fáj a vállad, akkor segítség lehet.
Egyébként vállazáshoz(egykezes nyomás) jobban bejött, mint fekvenyomáshoz.Több pontot azért nem kap, mert körülményes volt a barátkozásunk, plusz mennem kell anyagot venni, hegesztés, festés, járulékos bonyodalmak.

-
Deck
titán
Köszi mindenkinek!
Nem szívesen változtatok, mert amúgy így minden okés... De lehet minimálisan, bár felborul pár dolog akkor. Na meg tömegelés jön most szóval csökkennek folyamatosan...
-
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
ncc1701
üzenetére
ezek közül a migrén kezelésében a legígéretesebb, de egyikben sem standardizált eljárás a ketogén diéta alkalmazása.
én azt vallom, hogy az ÖSSZES, megvonáson alapuló diéta hosszútávon káros.
50g ch-s ketogén étrend az nem klasszikus keto, hanem inkább egy lowcarb hibrid, itt nincs klasszikus megvonás ("normál" keto esetén 10-20g ch van, ami kevesebb a szervezet alap ch-szükségleténél, ezért az agy számára szükséges ch nagyobb hányadát ketontestek adják, de amihez fixen ch kell az agynak és a szövetek számára pl, azt glükoneogenezissel állítja elő a szervezet fehérjéből, amit a máj végez, ~1,6-7/1es arányban), nagy eséllyel ez a ch-mennyiség elég ahhoz, h pl a kortizolszinted ne lőjön ki, ill a pajzsmirigyhormonod se padlózzon...
szerk.: ugyanakkor én is azt mondom, hogy még így is necces hosszútávon kardiovaszkuláris szempontból.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Premier dátumot kapott a Call of Duty mozifilm
- Íme az új Android Auto!
- Battlefield 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De akkor tuti ez lesz amit írtál, kitartok míg újra simán nem megy.
Sokkal nehezebb sokat enni, mint alig enni...

esetleg beres csepp is novelhet etvagyat..vagy vmennyi aerob. ha vekony vagy es nem vagy hizekony, semmi baj a pizzaval ha nem egesz nap azt eszed..igyal, az mindig egyszerubb. shakek, turmixok. zsiros tej, mez, cukor, mogyorovaj ilyenekkel lehet konnyen novelni a kaloria bevitelt.
(+ mellekhatasok)