Hirdetés
- Geri Bátyó: Ezt pedig azért, mert...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- talmida: My Art II.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ncc1701
veterán
válasz
stickrs
üzenetére
Igen, az elején, mikor elkezded, akkor simán ez történik, de elvileg évek után már simán váltogat a szervezet az üzemmódok között.
Amúgy én nem gondolom magamról azt, h ketogén életmódot csinálok, szimplán alacsony ch-ra törekszem. Az elején 100g volt a határ, aztán lett belőle 75g, utána 50g. Most már fél éve nem számolom a makrókat, de az étel típusok maradtak, úgyhogy ez környékét tartok most is.
Ami nagy mákom van az az, h plö ha tepertő, és pék, vagy cukrász süti között kell választanom, akkor 90%--ban a töpit választom. Asszony mérges is ez miatt, mert ő nem.
-
ncc1701
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Tudtommal epilepszia, alzheimer parkinson-kór, szklerózis multiplex, és migrén. Meg még a fene tudja. Elég durva gyulladás csökkentő hatása miatt előnyös sztem hosszú távon is
Az meg, h hosszú távon előnyös-e, azt nem mi fogjuk itt eldönteni, mert ezt még a szakik sem tudják leboxolni egymás közt, mindkét tábor ekézi a másikat. Én lassan 2 éve vagyok ilyen 50g ch körül, majd januárban csináltatok megint vérképet a synlabnál, ami sajna újabb 160-170eft lesz. Majd beteszem ide. A legutóbbi perfekt lett, crp plö 0,4.
Nem vagyok szent, ha cukiban járunk, és látok egy olyan sütit, ami érdekel, akkor betolom, de köretnek rizst, vagy krumplit kb 3 éve nem ettem. Kenyér, péksüti dettó. Nálunk a családban nagyon sok daganatos megbetegedés volt, én nem akarok ágyban, pelenkázva, kora 60 évesen elhalni, így számomra a gyulladási szintem alacsonyan tartása abszolút prioritás.
És igen, ha nincs ch, akkor gyengül az ember, nem megy úgy az edzés. Nagy kaland, én be tudtam áldozni, h ne én legyek a legerősebb a teremben. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
ncc1701
üzenetére
Milyen sok idegrendszeri dolgot gyógyítanak vele? Én az epilepsziáról tudok, másról nem hallottam.
Amúgy meg attól, hogy adott betegség időszakos kezelésében használatos egy diéta, baromira nem jelenti azt, hogy az hosszútávon is jótékony hatású/nem káros. Ráadásul ketonál ott van a rejtett cukor/ir esetén a ketoacidózis kockázata.
A rákos megbetegedések esetén is alkalmaznak különböző diétákat (rák típusától függően adott makro elhagyása stb), de ez nem jelenti azt, hogy egyébként az az étrend egészséges szervezet számára követendő/hasznos.
Rizsből amúgy a barna rizs annyira nem rossz, de tény, hogy pl egy quinoa fényévekkel jobb választás.
Egyébként, ha egy diatetikust megkérdezel szvsz 9/10 nem javasolja a keto étrendet. -
CriticalHit
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
A Keto is szélsőséges és egyoldalú akárcsak a Carnivore vagy a Paleo. Az állati eredetű telitett (többszörösen) zsírsavak egészségesnek hirdetése súlyos tévedés, hiszen bizonyítottan tönkreteszik a keringési-és érrendszert, ami súlyos problémákhoz vezet. Max 3 hónapig javasolt fogyás céljából.
-
Dorian
félisten
válasz
ncc1701
üzenetére
Ez így van, de a kérdés szempontjából ez nem releváns, h vhol akkoriban hideg volt de már nincs.
Pont fordítva tudnád érvként felhasználni, ha régen ott meleg lett volna, meghalta magát az ősember és utána megfagyott volna az éghajlat. Csak akkor ugye nem majdnem épségben maradtan találták volna a maradványokat. -
ncc1701
veterán
válasz
aelod
üzenetére
Félreértés ne essék, szerintem sem jó étrend a full szélsőséges, semmilyen féle. Ketóval viszont plö semmi gond nincs, az enged ch-t, csak nem sokat, és elég sok idegrendszeri történetet gyógyítanak is vele. Gyakorlatilag csak a dobostortát zárod ki vele, amivel csak nyersz, mert tápanyagértéke nulla.
Ugye azt már dietetológusok is mondják, h az a megfelelő táplálék, amiben egyszerre van megfelelő kalória, vitamin-ásványi elem, azaz tápanyag, illetve egészséges is. A rizs plö ennek alapján nem megfelelő, mivel csak kalória van benne, a szervezeted ettől független még éhes marad, csak nem kalóriára, hanem tápanyagokra. -
aelod
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Ez egyetértés volt.
Ezért is jó nagy f*szság az amikor meg akarnak győzni a ketó hívők meg a carnivorosok, hogy ez a jó étrend nyomassad.
-
Dorian
félisten
-
-
Woodslave
félisten
válasz
aelod
üzenetére
én most a tervezett kaja napokon 145 grammot eszek mindent számolva a kalóriabázis szerint. Ebben már csak egy turmix van a reggeli zabhoz. Meg két adag hús ezt a meal prep miatt nem igazán tudom lejjebb venni (1 kg csirkecombot sütök meg és 5 kaja) Pedig én is agyaltam, hogy az egyik helyett mondjuk csicseri borsót vagy babot ennék, de lexarom. Az edzés előtti kajánál se iszok már fehérjét, meg nem veszek ilyen fehérje tuningolt puddingot, joghurtot se már.
Erről a vese dologról már többször beszéltünk nekem már 20 éve jön ezzel minden orvos aki látta a vérképet, aztán mostani eredmény jobb mint a 10 évvel ezelőtti szóval szó se lehet veseelégtelenségről. (legalábbis a kreatinin meg a kimatekozott eGfr alapján)
-
ncc1701
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Ok, de ez a fehérje mennyiség akkor sem a 2g/tskg lehet.
-
aelod
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Az ember omnivor.
Sokan pedig túlzásba viszik a fehérje fogyasztást. Hosszú távon azért ez megterhelő lehet a vesére. -
Dorian
félisten
válasz
ncc1701
üzenetére
Nem, ez teljesen téves.
Jégbe fagyott embereknél persze, h így volt, hiszen olyan területen éltek, ahol kb. csak az volt adott, mint ahogy nemolyan réggel ezelőttig az eszkimóknál. Az, h az eszkimók képesek túlélni így, az nem azt jelenti, h ez az optimális.
Amúgy meg egyéb, nem-jéggel borított területeken, időszakokban, pl. kövesedett székletminták vizsgálatából az jött ki amit korábban írtam. -
CriticalHit
addikt
Enyhe vese elégtelenség. "Csökkentse az állati fehérje bevitelt 10%-al". Szól a körzeti orvosi tanács. Nem érdemes a vese dialízist kockáztatni, háromszor egy héten napi 8 óra + utazás, csak azért, hogy nagyobb legyen a bicepsz.
ncc1701
Az ember mindenevő, amit az emésztőrendszer és a fogazat felépítése bizonyít. -
stickrs
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
Nem teljes értékű az aminoprofilja, ugyh nem számolom hozzá, egy kis extrának meg elmegy.
Vitee:
Igen, május óta max 2100on vagyok, ez olyan mennyiség amivel jól érzem magam, az edzés is jól megy. 1900on voltam diétában, az se volt vészes, és elég jól megtudtam őrizni az izmot. -
ncc1701
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Nem csak húst, hanem sok zsírt. Jégbe fagyott emberek beleinek tartalmát elemezték ki. Az étrend alapja a vadászat volt, ez volt kiegészítve minimális bogyókkal, gyümölcsökkel, amit épp találtak. Aztán kb mezopotámia idején jött ehhez a mezőgazdaság, de ehhez a genetikánk még nem tudott alkalmazkodni. Pláne az utóbbi ~40 évhez nem, mikor is nagyobbat változott az étrend, mint az elötte levő 400e év során bármikor.
-
Dorian
félisten
válasz
Woodslave
üzenetére
A két 20 kilós tárcsától (meg az 1-től is) igen messze vagyok, valószínű, hogy az egyet sem mostanában érem el. Egyedül harangozáshoz kell a 90 kilóhoz ráadásnak 5 kiló, bár lehet ez hamarosan 10.
Tegnapi edzés fénypontja volt, h odajött hozzá egy faszi, h "te aztán durván tolod a hasazást"
-
tisn
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
gfr nekem mar kicsit alacsony volt (77 90 helyett, sarga zona)
ami romlo vesefunkciora utal -
Woodslave
félisten
válasz
ncc1701
üzenetére
szerintem se alkalmas minden kábeles gép erre. Az oké hogy mikro loadingra jó, mondjuk ahhoz nem kell gym pin, de az hogy két 20-as tárcsát rakjál a stackre azt kicsit túlzásnak érzem. Agyfaxt kapok a brokkolifejűektől is akik két 20kg-s súlyzót raknak még a tricepsz letoló gépre úgy hogy nem lenne rá szükség (mármint azt gondolom nem feltétlenül bírja a kábel)
-
ncc1701
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Erre van valami tanulmány? Mivel úgy fejlődtünk ki, h rengeteg állati fehérjét ettünk, így józan paraszti eszem szerint ha annyira nagyon ártalmas lenne, szimplán kihaltunk volna.
Sztem ez ilyen becsípődött legenda. -
Dorian
félisten
Kicsit macerás, de gympin híján egyelőre mindig kiszerelem egy másik lapsúlyos gépből a tartópöcköt, az 5 kilós tárcsát elbírja, sztem még a 10 is rendben lesz.
Egyelőre sóher vagyok venni egyet tízezerért
-
ncc1701
veterán
Ha szőrszálat akarsz hasogatni, akkor igazából aminósavakat kellene számolni, mivel az emésztésed a fehérjét aminósavakra bontja le. Kb mint egy szót betűkre szednél, és abból akarnál könyvet írni.
Nem ártalmas, max annyi lesz a többlet fehérjéből, h bonyolult folyamatok után glükóz képződik, és amit nem használ el a szervezeted, abból meg zsír.
Ha jó alkalmazással számolod, h mit eszel, az ki fogja neked matekolni az össz makrót. Még a rostot is. Csak írd be jól a recepteket, és mérlegelj pontosan. -
ncc1701
veterán
válasz
headhunter
üzenetére
Az első 3-6 kiegészítóben, ami hasznos az agynak, abban benne van a kreatin is...
-
Dorian
félisten
Bele kell számolni a növényit is. Mivel az csak kiegészítés, tehát egyenként kevés mennyiségekben, sokféle forrásból származik, így nyugodtan lehet teljesértékűnek venni, főleg, h állati is megy mellette nagyobb mennyiségben.
A 3g/tskg nagyon sok, bőven elég összességében a max 2 -
Deck
titán
Előre is bocs a hülye kérdésért.
Na már most én tényleg azt hittem, hogy csak a teljes értékű fehérjét számoljuk a makrókba, a növényit csak kcal szinten. Jelenleg 80kg vagyok, 160gramm fehérje megy egy nap ami hús és fehérjepor. De van mellette növényi 90gramm is. Brokkoli, rizs, zab, mogyoróvaj stb... Ez így viszont már 250gramm fehérje/nap. Na most ez a 3g fehérje tskg-onkéntra jön ki viszont akkor a 2 helyett. De mi az igazság? Nem ártalmas így ekkora mennyiség? Vagy csökkentsem le picit a teljest és a növényit is? Ha igen milyen aranyra figyeljek? Vagy csak a növényiből hogy 2,5 tskg fehérje alatt vegyek? Teljesem elvagyok veszve jelenleg...
-
headhunter
addikt
Gyúrós hülyeség vagy hasznos táplálékkiegészítő a kreatin?
"...Nem minden kutatás jutott azonban hasonló eredményre: ez a szisztematikus áttekintés azt állapította meg, hogy a kreatinfogyasztás növeli az agy kreatintartalmát, ugyanakkor a kognitív hatások tekintetében vegyes, részben ellentmondásos eredmények születtek.Vannak biztató kutatási eredmények arra vonatkozóan is, hogy a kreatin
- segíthet a poszt-Covid leküzdésében,
- javíthatja a memóriát,
- enyhítheti az Alzheimer-kór tüneteit,
- javíthatja a hangulatot,
- csökkentheti a menopauza tüneteit,
- csökkentheti a rák kialakulásának esélyét,
- antioxidáns hatása lehet, és
- jó hatással lehet a mentális egészségre.
Fontos azonban megjegyezni, hogy mindez egyelőre nem szentírás, kutatások jutnak olyan eredményekre, amik alátámasztják az állításokat, és olyanokra is, amik nem mutatnak hatást. Ami egyelőre egész biztos, az az, hogy az izomteljesítményre pozitívan hat a kreatin, minden másra csak gyenge bizonyítékok születtek a kísérletekben..." -
stickrs
senior tag
Talán a szülőknél levő gépen találnék vmit, de az 700km-re van 😀 nem mindig alakul úgy az élet h minden energiát az edzésre lehessen fordítani, van amikor meg egyáltalán nem az a prioritás, stresszes időszak is volt pár, stb. Jaja, nem koxoltam még. Ebben a videóban voltam 71,5kg kb, szóval ehhez volt még 3,5kg plusz.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
tudom, h veszítek izmot, de ahogy írtam: még agyalok, h minimális szinten megtartom. de tényleg úgy érzem, hogy elég sok rajtam az izom, bár lehet ez inkább csak amiatt van, mert nagyon kötött. úgy gondolom amúgy, hha egy xarabb cutot csinálok (60/40%os arányú zsír/izomvesztés) akkor is még bőven elegendő izmom marad... de ha mégsem, akkor azért izommemóriából tudok visszaszedni, ha kell. mindenképpen flexibilisebb izmot szeretnék.
amúgy aerob nincs teljes mértékben elenggedve, csak nagyon erősen csökkent a mennyiség... kimerül kis bicaj (pár km) +sétában (7-8km egyszerre) néha
tudom jól, h kevés. majd változtatok.
egyébként az étrendem szvsz annyira nem rossz, csak oda kellene figyelnem. de persze majd kiderül
-
m3ss
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
hajra.
biztosan nem erdemes elengedni a termet kozben, miert engedned? izmot veszitesz. legalabb vmi minimum szintentarto volumen, mint amit aelod is irt, 2 sorozat eleg lehet erre ha nagyon kenyelmesre venned a figurat.
sztem aerob, meg egyeb mozgas amugy is jelen kellene hogy legyen mindig az emberek eleteben. egezseg miatt is, meg kinezet miatt is. amugy is ez a lefogyok aztan visszahizom mert rossz a megszokott etrend, kenyszeres zabalas, tuleves, mozgashiany, zsirsejt memoria..nem tul eloremutato.
mondjuk ez a nehez az eletben minden teruleten, az egyensulyt megtalalni..kuzdelmes. nagy onfegyelem kell hozza. en is az a tipus voltam mindig, aki vmit orrverzesig tol mindig, mas dolgok karara. amig van progresszio elvezem, aztan meh. itt etrend, kulonbozo mozgasformak kozotti egyensulyt kell megtalalni..
en most azon gondolkozok, hogy jiu jitsut kellene elkezdeni. csak feltem a terdemet.. -
K1LLMy53Lf
senior tag
nálam ez azért egy bakancslistás dolog, meg akarom csinálni egyszer, hogy lássam mi rejlik a zsír alatt

szerencsére úgy érzem, hogy a szükséges izomtömegem megvan ahhoz, hogy egy nem teljesen jó cut esetén is elegendő maradjon rajtam. a legnagyobb probléma nem is a kalóriadeficit, hanem amúgy talán az, hogy szerintem ehhez el kellene engednem a termet arra az időre, és inkább visszaállni full core/fitness/aerob training vonalra, esetleg trx-ezni.
és ez egyelőre nehezen megy. (vagy megtartani a termet is, de csak tényleg átmozgatás/izommemória aktiválás szinten) -
-
Dorian
félisten
válasz
marked one94
üzenetére
Hát most nem leszek népszerű
de a mellizom az, amit a legjobban túlnövesztenek ahhoz képest, hogy funkcionálisan mekkora szerepe van az erejének. Persze, jól néz ki ha nagy. -
Woodslave
félisten
válasz
marked one94
üzenetére
izmosodni nem lehet erősödés nélkül de erősödni lehet izmosodás nélkül. Vagyis inkább lehet nagyobb súlyt nyomni anélkül hogy izmosabb lettél volna, de mivel az izom pont azért van hogy erősebb legyél ezért szükséges "velejárója". Legalábbis van ilyen elmélet és ezzel magyarázzák a volumen studykban azt az anomáliát, hogy heti 5 szettnél kb kisimul az erőnövekedés görbéje, de a hipertfórifa megy felfelé ahogy nő a volumen csakhogy az nem izomnövekedés hanem ödéma (gyulladás, víz stb)
De nem is ez volt a lényege, hanem ahhoz hogy többet nyomjál azt el lehet érni rövidebb távon anélkül hogy izmosabb lennél (technika, stb) Nyilván izmosodsz is közben lásd első pont.
Aztán ki tudja.

Mondjuk engem már qrvára nem érdekel hogy erős vagyok-e régebben is azért akartam erős lenni mert akkor is elhittem hogy csak úgy lehetsz izmosabb. Mármint úgymond erőemelő gyakikban nem érdekel már nyilván mivel még mindig azt gondolom igyekszem menni a progreszióval
-
m3ss
veterán
konkretan mindent tele hassal csinalok. elmult 3 alkalommal is ugy mentem futni, hogy full tele volt a hasam. de az allando hidratalas is. hogy leeehet ennyit inni?

nem tudok meginni este kis tulzassal 2 froccsot vagy egy sort, mert literszam inni kellene meg, par perc mulva mar tejes shaket kellene inni stb...na jo kipanaszkodtam magam. de nehogy azt higyjetek h annyira szorakoztato ez... -
m3ss
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
en nem erolkodok mar. tomjem magamban a kajat, hogy aztan 2 nap alatt ha epp elmegyek valahova es 3 oraig nem eszek vagy epp tobbet mozgok akkor rogton fogyni kezdjek?

igy is oriasi kuzdelem megtartani a testsulyomat. allandoan ezen kombinalok, ha epp falat maszni megyek akkor oda is tele hassal megyek, de viszem magammal a kajat is, mert visszafele 3 h mulva mar enni kell. sehova nem megyek kaja nelkul, nagyon idegesito. oviba megyek gyerekert akkor kajat viszek. jatszoterre megyek vele? kajat viszek. fekves fel h mulva? meg elotte 500 kcal. sorolhatnam. eskuvore megyek? elotte bezabalok, 2 shaket viszek hutotaska, gyumolcs, magvak..allando keszulodes. fozocskezes. ez a faraszto nekem, nem a heti par edzes.
azonnal cserelnek barkivel, ha 2e kcalon elhetnek
most epp 2 oraja nem ettem? ne gyerunk enni. ha mar 2.5 het utan lementem tegnap bolgarozni, labazni.
-
m3ss
veterán
válasz
stickrs
üzenetére
nem annyira keves az szerinte. 1-3 evben a gainek 2/3-at megszerzed. mondjuk az 1/3 ami marad, tobb, mint gondoltam. bar nyilvan ez is egyenfuggo. ebbol is 1/3 az elso evben. ha vki nem akarja megnezni, atlagban 10 fontot mond elso evre, ujabb 10 fontot 2.3. evre. persze vkinek ez a 10 az 5, vkinek meg 15.
mennyivel volt rajtad tobb izom? amugy memoria miatt hamar visszajon.
en amikor elkezdtem ujra high bar squat-ot csinalni (1 sorozat, kb 15 rep) teremben, minden alkalommal 5 kilot ra tudtam tenni. pedig ez 25 eves muscle memory. jott is volna fel szepen az izom. aztan 4. alkalommal derekam miatt abba is hagytam
-
m3ss
veterán
válasz
aelod
üzenetére
nem attol lesz halado szerintem valaki, legalabbis ezekben a tanulmanyokban, hogy ert is a temahoz, olvasgat, tudja a helyes technikat, nuanszokat, risk/benefit aranyokat. (trained individual, talan egyertelmubb angolul) nem mindenki merul el ennyire a temaban. sztem csupan annyit jelent, hogy a newbie gainek nagy reszet mar megszerezte. szoval 80-90%-on van, izomtomeg szempontjabol, amit nattyban elerhet. szoval lehet vki halado 1-2 ev edzesmulttal is, kvazi laikuskent is.
-
kiskaloz
csendes tag
válasz
Woodslave
üzenetére
Igen ezzel én is tisztában vagyok hogy nincs túl jó genetikám sajnos. Viszont a mindennapos élet mellet más sport nem igazán jöhet szóva, terembe szinte bármikor letudok menni, ha esik ha 40 fok van, nem kellenek csapattársak hogy ráérjenek, stb,stb.
Mostanában inkább célként tekintek a fekvenyomásra, szeretnék feljebb menni súlyban. Álom lenne mondjuk egyszer 130-140kg PR. -
aelod
veterán
plane ha nem tul idealis rezisztencia profilu gyakorlatokat valaszt, szar a technika, kicsi a rom, lenduletet visz bele stb.
Egy haladó ezeket a hibákat nem követi el és már heti 2 sorozattal ad annyi stimulust, hogy ne veszítsen izmot hosszabb távon. 20+ év edzésmúlttal pedig a risk/benefit arányokat is figyelembe veszi a gyakorlat szelekciónál. Nálam se fekvenyomés rúddal, se guggolás szabad súllyal sem pedig felhúzás nem szerepel az edzéstervben.
-
Woodslave
félisten
válasz
kiskaloz
üzenetére
nem mindegy hogy több súlyt akarsz kinyomni fekve vagy izmosodni akarsz. Mármint nyilván van összefüggés, csak edzés szempontjából nem mindegy hogy a fekvenyomás cél vagy eszköz
Mondjuk a képeid alapján nincs túl jó genetikád ehhez (no offense ez csak ténymegállapítás) Nekem se, mindig azon agyalok de jó lenne egy olyan hobbi amiben jó is tudok lenni

-
kiskaloz
csendes tag
válasz
Woodslave
üzenetére
Köszi a tippeket, hát akkor marad a kísérletezgetés, kipróbálom majd amiket mondtál. Szeretek edzeni, de fejlődni is szeretek, engem ez motivál. Teljesen mindegy hogy egy ismétléssel nyomok többet vagy tízzel de valami féle fejlődést jó látni, motiváló. Én is gondolkoztam hogy lehet hogy elértem a genetikai "maxom", de erőben úgy érzem ez egyálalán nem igaz. 100-105kg körüli fekvenyomás PR én úgy gondlom, hogy még lehetne bőven feljebb hozni, de nem tudom lehet hogy tényleg ennyi lenne a maxom? Mert már két éve megakadta mennél a súlynál. Előtte 3 éven keresztül folyton fejlődtem, igaz akkor nagyjából bármit csinálhattam fejlődtem, fele ennyire nem értettem az edzéshez, volt hogy nem is számoltam a sorozatokat, ismétléseket. És amikor kezdtem a sima rudat alig tudtam kinyomni 5-6x. Aztán az évek alatt rá került 5 kilós tárcsa a szélére, aztán 10, 15, 20, stb. és most 2 éve megakadtam azt vettem észre hogy nem megy tovább, ekkor kezdtem el edzésnaplót vezetni, pontosan figyelni miből mennyit mikor csinálok és ezekből is az látszott hogy egyszerűen nem tudok kihozni magamból többet, ez miatt kezdtem el próbálgatni különböző edzés felosztást, edzésmódszereket, szett számokat, stb. De sehogy nem tudom áttörni ezt a határt.
-
Woodslave
félisten
válasz
Dazsar
üzenetére
jó ez a forma. Fej nélkül nyilván csalóka mert nagyobbnak tűnsz. Strandon, edzés után teljesen jó, buszon felöltözve gondolom nem gyanúsítanak meg vele hogy edzel

mondjuk ez a genetikai határ sztem hülyeség. Ahogy korábban írtam ez nem csak genetikai hanem életforma határ. Sajnos a realitása egy átlag életnek nem az hogy elérd a genetikai határaidat de teljesen jó ez amit elértél. Ennek a Konstantinnak volt egy ilyen videója, hogy a strandon senki nem kérdezi meg hány kg vagy ha baxó a forma
-
Dazsar
aktív tag
Na látod épp ez az: ez a kép kb 65kg< . Ha igaz a story akkor kb az én genetikai határom a 170- 100 = 70kg "szárazon" hát bőven nincs meg a 70kg szárazon
szóval kezdőnek számítok
. És éppen ezért szoktam mondani hogy biztos hogy ez a maximum ami most van? Nem lehet hogy nem én teszek bele kevesebbet? Nekem már nagyon lassan jönnek fel pl a +kg ami persze izom is. Ha egy kicsit nem figyelek a kajára, nagyon gyorsan eltudnék hízni, nemem a tömegnövelés is diéta 
-
-
m3ss
veterán
válasz
aelod
üzenetére
onnan nem jott adat, azok a tesztalanyok meghaltak

amugy 4x+ evesen nyilvan ez is megfontolando..ahogy nem biztos hogy hip. cellal erdemes mondjuk guggolni, felhuzni etc. ugy lehet izuletek miatt sem erdemes +10-20% gainert 3x annyi sorozatot csinalni. de a 4 sorozat / het az nagyon karcsu lesz egy haladonak, plane ha nem tul idealis rezisztencia profilu gyakorlatokat valaszt, szar a technika, kicsi a rom, lenduletet visz bele stb. -
Dazsar
aktív tag
Akkor most csatolok egy mostani képet, súlyt direkt nem adok meg, majd a végén, kérdés elértem a genetikai határt? [kép]
-
m3ss
veterán
volumen margojara. kezdoknek 9-12 sorozat eleg lehet, haladoknak inkabb 12-18, de a 30-45 sorozat / izomcsoport is jobb haladoknak, mint a kevesebb. valamint a 3 sorozat / gyakorlat is jobb, mint az 1.
de van meg rengeteg ilyen, nezegessetek itt a volument taglalo videokat, van sok.
masik.
mas kerdes ha vki stagnal, nem no semmit pl. a 10 sorozattol, akkor fog-e a 30-tol..
-
m3ss
veterán
válasz
stickrs
üzenetére
szted neked messze van a natural hatar? izomtomegben, nem eroben. majd mutass kepeket, ha innen radikalis valtozast tudsz elerni

elvileg 1-3 ev alatt elered a lehetseges gainek 80-90%-at, ha rendben van az edzes, kajalas, pihenes. utana meg talan 5 ev alatt lehet a maradek 10%-ot elerni. de ez a 10% lehet vkinek csak 0.5 kg izmot jelent. sztem az itt levok jelentos resze elerte ezt a 80+%-ot.
az megsuvegelendo, hogy lelkes az ember meg elegedetlen, sportban ez visz elore..de ha irrealisak az elvarasok, akkor jon az allando elegedetlenseg is, meg a sotet oldal fele kacsintgatas. -
stickrs
senior tag
-
tisn
veterán
válasz
OPiiPO
üzenetére
gondolom kiadtál most magadból némi stresszt a b@szogatásommal, gratulálok

ne haragudj, de semmikeppen sem rad gondoltam. nem emlexem hogy nezel ki, es milyen celjaid vannak, bocsi

stressz amugy van, epp kiadhatnam, de eleve beszologatos fasz vagyok.
de ez most tenyleg rossz helyre ment, nem neked szolt...
-
tisn
veterán
válasz
OPiiPO
üzenetére
- Úgy tűnik ez tévedés, megmutattam ezt a hsz-t pár NB1-ben dolgozó erőnléti edzőnek (pont ilyen terembe járok, ez puszta véletlen, főleg az amerikai focis edzőknek emelkedett erre a szemöldökük), mindegyikük TF-et (illetve jogutódját végzett), szerintük ez nem annyira állja meg a helyét (óvatosan fogalmaztam, permban nem a barátom).
jellemzoen ok egyaltalan nem ezt a celt valositjak meg ami itt a topikban megy (izomzat fizikai meretenek noveleset)ok robbanekonysagot, gyorsasagot, erot, kitartast fejlesztenek, ami a topfutballhoz kell. teljesen mas jellegu edzesek kellenek, mint a "hobbigyurosok legyen 50-es bicepszem".
pont az elmult ket nap mutatja, hogy mennyire torzan latjak itt sokan magukat
illetve faszsag jellegu celokat jelolnek ki. (bocs)
-
-
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
tricepsz nyújtás egyik pozícióban sem jó? én ugye csiga legmagasabb pozíciójából csinálom, a könyököm szinte a fülemre szorítva, de ha túlságosan hátraengedem oda tudok verni a vállamnak, akkor kicsit szétengedve a könyököm kicsit szögbe sokkal kényelmesebb... van, aki meg amúgy derék magasságba rakja a csigát és onnan szimpán állva csinálja a nyújtást a feje fölé... pl Dorian is
na bazz igy jarnak a keson jovok
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Fedora Linux
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- iPhone-t használók OFF topikja
- Xbox Series X|S
- Windows 11
- PlayStation 5
- A TCL egyebek mellett egy 1040 Hz-re képes monitorral készül az idei évre
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ch is 190g, zsír 50-70g között.

biztosan nem erdemes elengedni a termet kozben, miert engedned? izmot veszitesz. legalabb vmi minimum szintentarto volumen, mint amit aelod is irt, 2 sorozat eleg lehet erre ha nagyon kenyelmesre venned a figurat.

1-3 év az nagyon kevés..

illetve faszsag jellegu celokat jelolnek ki." - gondolom kiadtál most magadból némi stresszt a b@szogatásommal, gratulálok