Hirdetés
- talmida: Változások 2. rész
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
akkor ezert nem fejlodok az 50-60 perces edzesekkel. igaz, koredzes, atlag 12-16 kulonbozo gyakorlatsor.
-
m3ss
veterán
Igen, a fej feletti tric nyújtás elég jó, azt csinálnám én is, csak a problémás vállam nem szereti azt a pózt.
amugy allva nekem sem szereti az egyik vallam. 60-80 fokos incline padon is csinalhatod, ugy nekem semmi bajom vele. vagy csigan. vagy ahova en jarok ilyen tricepsz overhead extension gep is van. -
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
illetve a kar vastagsága esetén ne feledkezz meg a brachialis-ról. én arra pl minden edzésen (heti 3x edzek) 2 szettet húzok (hammer curl)
na akkor masnak is eszebe jutott
en erre pl. abszolut nem edzek, eleg vastag a felkar igy is, multkor probakepp csinaltam, hat elegge le vagyok maradva, kis sullyal ment csak a kalapalasbol. -
m3ss
veterán
ugye? nyilvan ha az uber genetikaju, koxolt influenszereket nezegeted felpumpalva jo fenyek kozott, akkor nem leszel elegedett. ez egy teljesen jo, edzett, atletikus alkat. ami meg latvanyosabb lenne alacsonyabb testzsirral.
tul sokat akarunk, meg nehez is megbaratkozni azzal a gondolattal, hogy naturalban egy ido utan vegeter, vagy radikalisan lelassul a fejlodes. -
tisn
veterán
válasz
kiskaloz
üzenetére
ha vekony a kar en a
A brachialis (felkari izom) az ember felkarjában található, a kétfejű karizom (bicepsz) mélyén elhelyezkedő, főleg a könyök hajlításáért felelős izom. Ez az izom erősebb a bicepsznél, és minden testhelyzetben képes hajlítani a könyökízületet. Ezenkívül a brachialis szerepet játszik a könyökízület külső és belső stabilitásának biztosításában is.
is edzenem.
en az alkart erzem vekonynak a felkarhoz kepest, ezert heti eccer edzek alkarra (asszony szerint hulye vagyok
) -
tisn
veterán
uristen, mit irtatok ennyit?!
-
Woodslave
félisten
de ő nem haladó. Nyilván qrva nehéz elengedni a dolgokat de ha nem fejlődik és mondjuk ez zavarja mert nem csak az edzés élvezezéért akar valaki edzeni - azt is megértem csak nem biztos hogy a hatásossság meg az élvezet jelen esetben kéz a kézben jár.
Amúgy meg jobb későbbiekben hozzáadni ha azt látja hogy nem működik.
Én heti 4x edzek push-pull (lábbal) ahogy írtam, néha próbálgattam push-pull-fb-fb de akkor meg mondjuk lábazás nem megy, de a láb meg nem érdekel hogy upper-lower legyen, kell kicsit több motiváció hogy elmenjek mint csak a láb. Annál meg jobban szeretek edzeni hogy 3 fb legyen.
-
m3ss
veterán
válasz
Woodslave
üzenetére
2-3 szett izmonként 2-3x egy héten
egyetertek amugy szinte mindennel amit irtal, de itt a tartomany also resze, a 4 sorozat / izomcsoport / het tuti nem optimalis a legtobb embernek. haladoknak vegkepp nem, ott meginkabb a magasabb volumen fele mutat a szajensz. a 3x3 mar inkabb okes. -
Woodslave
félisten
válasz
kiskaloz
üzenetére
ezek jöttek be a legjobban az évek alatt, ezeknél érzem legjobban az adott izomcsoportomat - nem fejlődsz x éve. Érzek némi ellentmondást, bár tény hogy nem feltétlenül a gyakorlatokon múlik
Én nem vagyok egy nagy motivátor, ne vedd magadra, de lehet ennyi van benned. Első pár évben fejlődik az ember, aztán eléri a genetikai (szociológia) maximumát. Nyilván ha azt mondanák 1 éved van felkészülni a következő Marvel filmre és költözz Kaliforniába ahol edző szakács meg thai lányok kényeztetnek biztos izmosabb lennél, de a mindennapi életedbe nem tudod belerakni.
Szellemi vezetőm Paul Carter
tanításait idézve hogy esetleg segítsek is.2-3 szett izmonként 2-3x egy héten 4-8 ismétlés. Bukást meg nem feltétlenül eröltetném.
Szóval mondjuk heti 3 napnál tuti valami teljes test féle ahol legalább kétszer kapnak adott izmok, nem fogom neked kimatekozni, de ha tudsz négyszer menni akkor mondjuk upper-lower, vagy push-pull (ahol van láb is comb az push, combbic pull)
Biztos hogy levenném a volument. Mell: Fekvenyomás off, 2 sorozat keret ferde egy sorozat tárogatás gépen. Két sorozat nyomás /vagy oldalemelés vállra, egy (na jó kettő
) sorozat tricepsz, de lehet 1 tolódzodás ha ennyire bejön meg egy letoltás (fix könyök pozi elvileg teljesen mindegy hol van a könyök - azaz letolás, skull, fej felett) De amúgy tolódzkodásnál kapott stimulus megvan a nyomásoknál.Hátnál biztos nem csinálnék 3 húzót utána 3 lehúzást, full redundáns gyakik. 1 vagy 2 latissimus meg 1 trapéz jellegű evezés. Esetleg egy hátsó delta ha van rá gusztusod.
Egy edzés 8-10 gyakorlat max.
Vagy keresel egy szimpatikusabb megközelítést és azt követed tök mindegy hogy ro split vagy akármi, pár hónapig és levonod a tanulságot.
Nyilván ez a módszer akkor a legjobb amikor már nem akarod megváltani a világot (nyilvánvalóan a mostani módszereddel se tudod) és el tudod engedni a mantrát, hogy minél több annál jobb.
-
m3ss
veterán
válasz
Vitee
üzenetére
tolodzkodasra irtam, hogy par alkalom utan latni. de amugy ja, combfeszitot is irtam, hogy mennyivel jobban fejlodik tole a kulso fej, meg az ulo combhajlito vs rdl kapcsan is. ezek azert nem 2-3 alkalom voltak, de nem sokkal tobb. izommemoria+alacsony testzsir+relative jo genetika. ja relative konnyen epitek fel is meg le is izmot

amugy ha szalkas vagy, akkor sokkal konnyebben latod is ezeket a valtozasokat, mert nincs fedve az izom. ha van rajta egy zsirreteg nehezebb detektalni a valtozast.#199387 kiskaloz irtam mar sok dolgot, de nem ugy tunik, hogy erdekelne.
tudomany szerint 10-20 sorozat / izomcsoport, minel jobban elosztva az idealis. 3 napra bontod a 15 sorozat hatedzesedet az jobb, mintha 1 nap csinalnad. 1-2 rir. 5/6-30 rep range ha jol emlekszem. de ha nem vagy idos, nem hatraltat serules, derekfajas etc, lehet tolni neki akkor maradj a 6-9 kornyeken sztem felsotestre. pl huzodzkodni biztosan nem erdemes magas tartomanyban. konnyen lehet, hogy nem a celizom fog elfaradni eloszor. amugy megnezel 3-4 house of hypertrophy videot ott latod, hogy milyen tanulmanyok miatt ez az idealis es hogy miert, mennyire..ugyanigy lathatsz gyakorlatvalastasra vonatkozo tanacsokat is minden testreszre, nem anekdotazasok, hanem tudomanyosan, meresekkel alatamasztva.
irtam tricepszre milyen gyakorlatok lesznek jobbak, mint amit csinalsz. mellre sem optimalis amit csinalsz. sem a flat bench sem a keret. egyeb gyakorlatvalasztas egesz jo.
spliteknel is ezek miatt, az upper,upper,lower > ppl. de fullbody, upper, fullbody > ppl is igaz. -
kiskaloz
csendes tag
válasz
kiskaloz
üzenetére
Up! Örülnék ha valaki tudna tanácsot adni. Elsősorban ismétlések, RIR tartomány, szetteknek, heti volumen szempontból örülnék hogy mi az amit rosszul csinálhatok. Gyakorlatokat nem szívesen varriállnám, mert ezek jöttek be a legjobban az évek alatt, ezeknél érzem legjobban az adott izomcsoportomat, de persze 1-2 változtatásra nyitott vagyok. Illetve nincs is sok gép a teremben, sőt alig van és azok sem a legjobbak.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
vaakuum
üzenetére
lehet, hogy a korábbi mikrolizált volt. de a sima, kristályos verziónak is jól oldódónak kellene lennie. én pl rühellem a mikrolizáltat, mert beleragad a mérőkanálba és erősen porzik, emiatt én szívesebben használok sima, kristályos verziót, ostrovitem van most pl, tökéletesen oldódik. mondjuk nekem nem csillog, hanem matt. egyedül az alcar por, ami csillogót láttam eddig. mondjuk ez annyit jelent, hogy könnyen felveszi a nedvességet (és emiatt csomósodik is). lehet rosszul tárolták valahol? (persze ez csak egy erős tipp)
-
vaakuum
addikt
válasz
aelod
üzenetére
Ezt akkor úgy kell értelmezni, hogy a sorozatok között csak a súlynövelésnek van igazából értelme, a visszafelé csökkentésnek (ahol a csökkentés ellenére még mindig próbálja az ember az "amennyi megy vele" elvet tartani,) már nem igazán? Peck-deck gépen jellemző nálunk, mert könnyen megoldható, hogy utolsó sorozat általában a fő sorozat súlyának a 60-70-80%-a amennyi megy alapon, meg esetleg még egyszer belecsökkentve megállás nélkül, és akkor tényleg a végén már a 20 kg sem megy. Akkor ez így inkább kontrproduktív?
-
vaakuum
addikt
Az mitől lehet, hogy a puregold creatin legutóbbi változata olyan volt, mint a porcukor: finomra őrölt, jól oldódó, vizuálisan pedig mattfehér, a mostani kilós kiszerelés meg csillogós, sokkal szemcsésebb, és rohadtul nem akar oldódni. Fél órája ázik a teámban, de mindig leül az aljára belőle még rengeteg, ami nem oldódott fel.
Ennyire eltérő minőségben gyártanak? Mondjuk az előző az fél kg volt, ez meg 1 kg kiszereléses. De ettől még illene "egyformának" lennie szerintem. -
Woodslave
félisten
válasz
aelod
üzenetére
mondjuk amikor a Mr. O várományos (bár lehet túlzás egy ideje úgy vagyok vele mint a forma 1-el azt se tudom kik indulnak már nem is igazán érdekel) azt mondja hogy a pump miatt leszel izmos...
Mindegy a testépítésnek ez a keresztje sajnos. Az autoritást a kinézet adja, bármilyen buta is legyen az illető (nem feltétlenül Nick Walkerrre értem csak úgy általában) aki meg úgy tűnik ért hozzá az meg nem úgy néz ki mint aki ért hozzá.
-
Janaboy
veterán
Csuklóbandázsból tudtok javasolni vmi nem drágát, de minőségben ajánlottat?
Ha más nincs akkor megrendelem a Gymbeamest, ahogy olvasom nem túl tartós de mondjuk olcsó.
-
Woodslave
félisten
válasz
OPiiPO
üzenetére
játszunk már el a gondolattal... és javítson ki bárki aki jobban tudja, vagy jobb ötlete van.
A henneman size principle (nem tudom hogy van magyarul de hülyén hangzana) szerint a motoros egységek az intenzitás arányában kapcsolódnak be a munkába. Ezért lehet az, hogy 5-30 ismétlés (magasabb ismétlésnél a bukás közelében végzett ismétlések számítanak) között bármi hipertrófiát okoz(hat).
Mondjuk ha megfelelő intenzitással a legnagyobb és növekedésre képes motoros egységek is megkapták a stimulust és már nem tudod munkába vonni többet őket, akkor ha azonnal elveszed a terhelést (drop set pl, ami terhelés elvétel annak ellenére, hogy intenzitás érzetben nyilván nem az) aminél a növekedésre egyébként már potenciállal nem rendelkező kisebb motoros egységek fogják végezni a munkát, nem eredményez többlet stimulust, ezáltal nem is okozhat hipertrófiát.
Az ilyen ismétlések és általában a junk settek a fáradtságot növelik, ami nem feltétlenül érezhető köznapi értelemben vett fáradtságot jelent, hanem csak azt eredményezi, hogy képtelen az agyad ezeket a nagyobb motoros egységeket munkába venni, ezáltal nincs stimulus, nincs növekedés. Én mondjuk ezzel is magyarázom az úgymond örök "középhaladó" státuszt.
Az általában ajánlott elfogadtott stb edzésmódszerek pont egy idő elteltével képtelenné teszik a nagyobb motoros egységek elérését (nyilván van még csomó egyéb genetikai, meg szociális stb ok)
Persze mindez csak a képzeletem szüleménye olvasmány élményeim alapján nem tanultam nem is értek hozzá.
-
Vitee
aktív tag
Azert amikor olyanokat irsz, hogy 2-3 alkalom combfeszito meg 2-3 alkalom nem emlekszem, de talan tarogatas utan, mar latod az izmaidon, hogy mashogy neznek ki ezektol a gyakorlatoktol, siman mondanam, hogy cuccolsz, szerintem ilyet meg a gyogyszertarral tele emberek se tapasztalnak.
Szerintem neked kivetelesen jo genetikad van, ritka az ilyen, szerintem.
-
válasz
aelod
üzenetére
"Éppen ezért azon sorozatok halmozása ahol már kevesebb a munkára fogható izomrostok összessége teljesen felesleges:
- drop set
- intenzitá fokozók
- back off settek
- bi/tri vagy óriás sorozatok"
- Úgy tűnik ez tévedés, megmutattam ezt a hsz-t pár NB1-ben dolgozó erőnléti edzőnek (pont ilyen terembe járok, ez puszta véletlen, főleg az amerikai focis edzőknek emelkedett erre a szemöldökük), mindegyikük TF-et (illetve jogutódját végzett), szerintük ez nem annyira állja meg a helyét (óvatosan fogalmaztam, permban nem a barátom). -
m3ss
veterán
lifetime natty. nyilvan. hagyjuk mar. foleg amit fejtegetnek, hogy a 17 eves fizikumabol mi lett 1.5 ev alatt. tuti nem volt natty akkor.
#199372 m3ss valahogy erdekel, hogy mit lehet elerni nattyban. az, hogy kemikaliakkal mit az nem erdekel. ki mer tobbet tolni jatekban mi a vonzo? meg azok a fizikumok sem tetszenek.
-
m3ss
veterán
amugy teremben en pl semmi massal nem vagyok elfoglalva, minthogy azt talalgatom, hogy ki natty ki nem. muhaha. na meg a csipotolo, guggolo lanykak is erdekelnek, bevallom

valamiert ez tok erdekes, jo lenne latni az emberek feje folott egy adattablat, mint vmi szamitogepes jatekban, hogy megis mit tolt lifetime. egy idoben erre a nattyorjuicera is ra voltam szakadva. -
m3ss
veterán
válasz
stickrs
üzenetére
sztem ez 90% nem natty, foleg nem tizenevesen. de teny, hogy ezek a postok sokat nem bizonyitanak

ha meg hozzátesszük h 40+ vagy, akk én is azt mondanám pl 😅
koszi. voltal mar 43 eves? meg nem a veg am ez. hany eves vagy amugy? amugy sokan a te fizikumodra is siman ramondanak, hogy nem natty. sot sokan ezt csak koxal erik el, neked is jo genetikad van.
jo fenyek mellett fotozkodok full pumppal, szauna utan etc. meg nincs rajtam sok zsir ezert csaloka. meg nincs rossz genetikam se. natty 43 evesek kozott tenyleg jo vagyok. de pump nelkul videon semmi sus nem lenne rajtam, hidd el. inkabb az a fura, hogy ilyen gyorsan, 1 ev alatt visszajott 1x kg, ezen en is meglepodtem. vall meg kar genetikam eleg jo sztem is, talan meg felso hat is, tobbi semmi extra. felraknam magam erre a natty or juicera tuti nattynak lennek titulalva meg jo kepekkel is.
has is genetika, meg zsir%. pedig nem is hasazok, probalom ravenni magam mostanaban falmaszas miatt, de nem vagyok tul lelkes. 1-2 hetente sikerul. konkretan 25 decline felulest tudok megcsinalni, meg 1x labemelest. copenhagen plank 30 sec kb. siralmas

-
stickrs
senior tag
Ezek annyira nem győztek meg arrol h ilyen formához cucc kellene egy nagyon jo genetikáju személynek, vagy tényleg csak minimális, hogy ne legyen annyira feltűnő. De pl a te formádra is lazán 10ből min 6 hobbigyúrós rámondaná h koxolsz ha feltennéd a kérdést egy random teremben 😀 ha meg hozzátesszük h 40+ vagy, akk én is azt mondanám pl 😅 közbe meg neked se rossz a genetikád azt azért valljuk be, legalábbis az ide betett képek alapján, benne van a munka is az biztos, de az a hasrész bőven átlagon felüli.
-
m3ss
veterán
válasz
stickrs
üzenetére
Fake natty v nem, igazából nekem nem lényeg, csak működjön amit mond.
ezt adom, csak vallalja fel. csak ugye ugy nem jonne annyi szponzor. nekem ez tenyerbemaszo hozzaallas.
nyakamat ratennem hogy nem lifetime natty. es most a regi postot ahol a versenyes kepei vannak nem is talalom. szulei is ezt csinaltak, o is. -
stickrs
senior tag
Fake natty v nem, igazából nekem nem lényeg, csak működjön amit mond. Am meg Greg Doucette azt mondta h natty
ő is elég alacsony, ez a fő foglalkozása, fények, kamerabeállítások stb, ugy más mint ha valaki munkahelyen tölti az idejét, és hobbiból elgyúrogat mert jólesik, mint mi pl. -
m3ss
veterán
-
Dazsar
aktív tag
Mohó vagyok
és több kell! 
Valahogy belenézek a tükörbe és azt látom hogy nem elég, és hogy vékony vagyok
Én szeretek mindig mindent elvinni bukásig, és néha megkérdem MÉG A MAI NAPIG, hogy ez biztos hogy bukás volt?
Illetve vissza térve a reg-re. Szerintem ahol már több mint -2 megy valamiből, ott már valami nem stimm. Ezt úgy hogy diéta mellett mondom, nem tömegelés mellett. És ha valaki diéta utolsó hetében, gondolok itt bodybuilderekre, tudják tartani az ismt. Számot akkor úgy gondolom hogy nekem is tudni kéne, ha tényleg midnen rendben. Nyilván nem annyi szettel mint nekik, de a lényeg gondolom megvan. -
m3ss
veterán
válasz
Dazsar
üzenetére
amugy is hova erolkodsz, te mar elerted amit el kell

de sztem jol latod. ez karra biztos vagyok benne, hogy keves neki. arra komoly osszegeket tennek, hogy ezekkel a tricepsz gyakorlatokkal nem is lesz rendes longhead fejlodese, sajat peldambol kiindulva. skullcrusher es meginkabb vmilyen overhead extension alaaaap kell hogy legyen. az is lehet, hogy az rir-eket elkalkulalja. ha 0-ig mesz akkor konnyebb ebbol szamolni. ha valaki nem edzett sokat bukasig, siman elkalkulalja majd az 1-2 rir-t.
de a fo baj az, hogy nem torekedik a progressziora. sztem en sem tudok 14-nel tobbet huzodzkodni...miiiieeeeert nem rak magara sulyt? szinten tartja magat ezekkel a sorozatszamokkal meg hozzaallassal. konkretan minden edzesen pakolnam a sulyokat, nem kell kombinalni backoff setek meg majd elerek ilyen meg olyan repszamot...meg 10-15%-ok. toljad amig megy, kontrollaltan, ha 6-7 rep megy csak akkor ne noveld a sulyokat, amugy mindig mehet feljebb.
amugy 190 cm, es egyaltalan nincs rossz formaban. sokkal nehezebb 190 cm-t telepakolni izommal, mint 170 cm-t. leadna 3-5 kilot, pump + jo fenyek + feszites es rogton mas lenne a kep. de persze par kilot meg biztos fel tud szedni.#199362 stickrs ja a rosszabb, jobb napok miatt is lehet szoras. mondjuk en eleve edzes kozelebe se megyek, ha rosszabb napom van, pl keveset alszok. inkabb skippelem. ezert nalam tenyleg kb. semmi szoras nincs.
#199364 stickrs igazi fake natty
nem az a baj, hogy koxol(t), hanem hogy megvezeti az embereket. -
stickrs
senior tag
válasz
Dazsar
üzenetére
Nekem mindig vannak jobb és rosszabb napok, ilyen pár ismétlésekre nem alapozok.. persze ha hétről hétre csak csökken az erő, és nem pl diétában vagyok, az más. De az aluledzés gyakoribb mint a túledzés, sokan nem 1-2 ismétlést hagynak benne, hanem jóval többet. Én ezen nem aggódnék.
-
-
m3ss
veterán
válasz
Dazsar
üzenetére
1 rep azert lehet szoras miatt is, arra nem alapoznek. de ha minden gyakorlatban 1 rep van, akkor az mar arulkodo. nekem az emlitett vallbol nyomas csokkenesnel minden mas gyakorlatbol is visszaeses volt.
regresszio lehet amiatt is, hogy tul alacsony a gyakorisag vagy keves a kajalas, ki tudja ki milyen iranyba megy el. nekem inkabb ezek szoktak elofordulni. most is ket hete nem labaztam
alvassal elcsuszom vagy 1-2 etkezest ellustulok szinten hasonlo tortenik.
irigylem a lelkesedeseteket. sztem soha eletemben nem sikerult meg tuledzenem magam
deloadot meg megoldja az elet meg a lustasag
en sztem 2-3 hetente deloadolok, csak nem tudatosan 
-
m3ss
veterán
válasz
Dazsar
üzenetére
ha vmiert regresszio van akkor ott vmi gond van. ha jol alszok, eleget eszek, legalabb 7-10 naponta edzek szokasos volumennel nekem soha nincs regresszio, minimum szintentartas van. persze ha minden mas tenyezo (gyakorlatok sorrendje es volumen is allando).
ha keveset alszok vagy nem eszek eleget akkor viszont rogton elindulok lefele. -
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Izomépítéshez max 200kcal többlet az ami kellene.
-
stickrs
senior tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Uhh na azt a 9g/tskg ch-t gyorsan elfelejteném ha nem szúmó bajnokságra akar menni az illető.. vagyok 70kg az 630g ch, ami alapból 2500kcal, + 400kcal chból, meg zsír se ártana egy 50g az 450kcal, közel 3500kcal, ami olyan zsírosodással járna hogy öröm lenne nézni a ringó hájat fél év mulva..
Egyébként nálam is a 10-20 közötti szett/hét ami legjobban bevállt. DE itt is attól függ mennyit tud pihenni az illető, pl a héten 6 napot voltam éjszakás műszakban, napi 10 órát, ilyen heteken sok lenne pl. Ezért írtam, hogy ez többmindentől függ.
-
Dazsar
aktív tag
Miben nyilvánul meg, ha nem regenerálódom eléggé? Vagy halmozódik a fáradtság? Például, ha 100 kg-ban megy 10, majd a következő edzésen 8. Az már egy jel, hogy sok lesz? Gondolom, a 9 még nem. Mert az lehet rossz alvás, vagy kevés kaja stb. De a 8 már elgondolkodtató? Vagy azért lejjebb kéne menni? Például 10 helyett 7? Az 5 már 50%, szóval biztos. Csak mi az a szám, amivel már el kéne gondolkodni, hogy itt baj lesz?
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
ch (carbohydrate) = szénhidrát, ha esetleg a rövidítés zavart meg

eléggé szkeptikus vagyok, hogy szükség lenne ennyi ch-ra súlyzós edzéshez... ez inkább valami extrém sporthoz/maratonfutáshoz stb szükséges ch-mennyiség...van ehhez valami linked, ami alátámasztja, vagy ez bro sciene?
-
CriticalHit
addikt
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Nem kalória, hanem szénhidrát: 6-9g/kg/nap. Izomépítés. Akárcsak a fehérje 1,4-1,6g/kg/nap. Súlyzós edzés mellett a tégla és a malter.
-
kiskaloz
csendes tag
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Fél évig úgy edzettem hogy 2x edzettem minden izomcsoportot P/P/L/P/P felosztásban (lábat csak egyszer) és semmi különbség nem volt se teljesítményben, sem fejlődésben. Ezért visszatértem 3 napra mert nem láttam értelmét valami olyasmit csinálni ami semmit nem rak hozzá a fejlődéshez.
-
aelod
veterán
Ha definiáljuk mi a volumen hipertrófia szemontjából akkor azon sorozatok összessége ahol a legtöbb izomtostot fogtad munkára. Minden további sorozattal egyre kevesebb izomrostot érsz el. Éppen ezért azon sorozatok halmozása ahol már kevesebb a munkára fogható izomrostok összessége teljesen felesleges:
- drop set
- intenzitá fokozók
- back off settek
- bi/tri vagy óriás sorozatok
csak a fáradtságot fogod generálni velük. -
K1LLMy53Lf
senior tag
#199325 Vitee : mindenki abban hisz, amiben akar, lelked rajta

#199326 CriticalHit : mihez kell 8-9g/kg ch?
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
kiskaloz
üzenetére
1 hetet pihennek az izomcsoportok, ez szerintem messze nem ideális. legalább 1+1 emlékeztető/aktiváló szettet érdemes lenne beszúrni véleményem szerint (vagy átdolgozni az egészet úgy, h hetente 2x kap legalább mindegyik izomcsoport, persze a szettszámot leosztva ennek megfelelően)
@Dorian, @m3ss: én jellemzően 100mp-t pihenek szettek között (bemelegítő szett után általában csak 80-90et), de az edzés utolsó harmadában, ha komplex gyakorlat van, akkor előfordul a 2-2,5perces pihenő is. de amúgy nincs olyan, hogy túl sok pihenőidő 2 szett között, csak olyan, ami túl kevés

nekem amúgy így néz ki a volumen-szám jelen pillanatban:
-
m3ss
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
en is 43 multam. na meg sztem nalam sem lesz nagy kulonbseg a heti 5 meg a 1x sorozat kozott. de ennek ellenere ezeknek a tanulmanyoknak kell hinni, amiket tobb tucat emberrel vegeznek, monitorozzak a korulmenyeket stb. ezekre erdemes alapozni, nem random emberek tapasztalataira.
#199347 Dorian sehogy, en se csinalok 10-20-at kulonbozo okok miatt.
de attol meg ez az idealis a tarsadalom egeszere nezve.Nálam a drop a köb sorozatnál egy 1rir-es után ált 1, bukás után legalabb 2.
nalam sokkal sokkal tobb. vallbol nyomasnal multkor panatta szabadsulyoson nyomtam 100-ba 8-at. masodik setre 90-be 4 se ment. de az is lehet 80 volt. meg kellene neznem.
aztan kimaradt par reggeli, azonnal lement 1-2 kg es 2 het mulva mar a 90-be se ment 7. vicc, a szervezetem nagyon vissza akar allni erre a 75-77kg kilo kornyekere. etvagyam is arra menne osztonosen..most 82-83 kg kozott mozgok. -
-
m3ss
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
nyilvan azert optimalis ez a tartomany, mert itt van a legnagyobb novekedes. ha nem tudna regeneralodni ennyitol az atlagjuzer, akkor nem ez lenne a legoptimalisabb tartomany.
3 percet sokallom. plane ha epp mesz mondjuk mas izomcsoportra. de nem ezen fog mulni. teny, hogy jobban jarsz hipertrofia miatt ha kivarod, ha ezt erzed optimalisnak. de ennyi sok pihenovel miert baj, ha 1.5 h helyett 2 orat edzel?
en nem merem, de erzesre 1-2 perc utan nyomom. persze egy bolgar vagy nemelyik osszetett gyakorlat utan en is tobbet varok. -
m3ss
veterán
válasz
kiskaloz
üzenetére
hat nem tudom, vagy en vagyok nagyon fast twitch vagy te nem mesz bukasig, vagy nem a celizmod farad el a gyakorlatvalasztas es technika miatt.
nekem oriasi drop van az elso bukasig vegzett sorozat meg az esetleges masodik sorozat kozott. ha tenyleg bukasig mesz, valszeg slow twitch dominans vagy, meg egy indok amellett, hogy keves ez a volumen, karra mindenkeppen.
en 24 kiloval huzodzkodok 7-8-at, utana sajat testsullyal orulok ha ugyanennyi megy masodikra. nem is csinalok masodikat. vallbol nyomasnal hasonlo drop van.nem kell 3 sorozatot huzodzkodni egy edzesnapon. kezdjel el sullyal huzodzkodni azonnal. tolodzkodas detto. de 3 sorozatot guggolni se kell sztem. ha 1-2 rir-ig guggolok meg is orulnek ha 3 sorozatot kellene csinalnom.
ha kart akarod felhozni azt csinalnam amit irtam korabban. jelen edzesben megcserelnem a pushdown meg a tolodzkodas sorrendjet elotte valo mellgyakorlatok miatt. lehet a melled, front vall hamarabb farad el, mint a tricepsz, meg ha fuggolegesen tolodzkodz akkor is.
kart akarod felhozni, de a karedzest, amit raadasul konnyu bukasig vinni hagyod abba korabban.
ha mindenaron marad ez az edzesterv. mehet a karedzes (plane ilyen volumennel meg intenzitassal) push es pull napon is. kozotte meg a labnap, hogy legyen eleg idod regeneralodni.
de egyebkent idealisabb tobbszor edzeni egy izmot. szoval jobb ket reszre bontani a hatedzesedet is, mint egy edzesen letudni az egeszet aztan varni 7 napot. most hogy ez mennyit szamit majd, az mas kerdes...vmivel optimalisabb, de nem ettol fogsz elkezdeni gombamod noni. -
m3ss
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
eloszor is nem attol lesz irrealis, hogy mennyi ido az edzes. senki se mondta, hogy 55 percig lehet csak edzeni. az, hogy hany napra osztod el vagy mennyit edzel mas kerdes. tudomany szerint legtobb embernek ez az optimalis tartomany hipertrofiara ami a volument illeti. de meg ennel magasabb volumen is inkabb jobb, mint az alacsonyabb. vannak egyenek, akiknek persze az 5 sorozat is majdnem uannyira effektiv, mint a 10-20. de a tobbsegre ez nem igaz. csekk house of hypertrophy vagy az adott tanulmanyt. attol, hogy nem akarjatok elfogadni ezek meg tenyek

amugy 1.5 orat sokallom 3-5 sorozat / izomnal, de mi van akkor ha tobbet edzel? ha nem labnap van birhato ez sztem. vall, mell, karedzes nem annyira faraszto sztem. ha aerobozol is rendszeresen, nem kell 4 percet varni gyakorlatok kozott, hogy pulzus is visszalljon. izmot sem kell ennyit pihentetni sztem.
-
Dorian
félisten
10-20 teljesen irreális. Heti 3 edzéssel, heti 5 munkasorozat/izomnál, de alsótestre csak 3, rir1-es intenziással, néha belecsúszva bukásba, is majdnem 1,5 óraig tart egy edzés.
Kiskalóz:
backoff set sztem hülyeség, én csak akkor csinálok ilyent, ha veletlenül, ritkán a munkasorozatban csak 4 ment ki. -
kiskaloz
csendes tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
De akkor hogyan definiálod amikor tényleg nem tudsz már többet csinálni egy sorozatban és minden sorozatot addig viszel el? Vagy ez amolyan "hamis bukás"? Tehát hiába viszek el egy gyakorlatban 4 sorozatot addig amíg már nem megy több, igazából egyik sem számít bukásnak? Viszont ha csak az utolsót viszem el bukásig ott jóval kevesebb ismétlés megy, mintha az elsőt vinném el bukásig mivel addigra elfárad valamennyire az izom. Így öszeségében kevesebb ismlétlés megy a top setben. Ezért csináltam úgy eddig hogy az elején van a top set és utána egy backoff set, tehát pont ellentétesen ahogy te mondtad hogy a végére hagyom a végrehajtáisi forma javítását.
Az edzéstervem így nézt ki jelenleg:
1. nap Push:
bemelegítés 10 perc ezt minden edzés elehén, itt átmozgatom minden izületem gumiszalagal, 2-3kg-os súlyzókkal, etc.- Első gyakrolat fekvenyomás: Egy bemelegítő szett 60kg x 10-12 ismétlés én ettől bemelegedek, soha nem volt sérülésem és nem is fáj a könyököm, vállam soha. Tehát ezután jön a TOP set. 85kg-al 7 ismétlés most a max én ezt definiálom bukásnak, néha megkérem hogy spottoljanak és nem megy ki több hiába próbálok rá még egy ismétlésre.
Ezután egy backoff set 75kg-al 10 ismétlés itt bennehagyok 1-et- Második gyakorlat döntött padon keretben fekvenyomás: itt már nem csinálok bemelegítőt, elég nagy a keret ellenállása így 60kg-ba csinálok 3x 8-at így mind a három sorozatban marad 1-2 ismétlés a tankban, egyiket sem viszem bukásig
-Harmadik gyakorlat tárogatás 3x10 szintén mint az előző gyakorlatnál úgy lövöm be a súlyt hogy mindegyik sorozatban hagyok ismétlést, viszont mivel izolált gyakorlat és ez az utolsó mell gyakorlatom a az edézsen ezért az utolsó sorozatban annyit csinálok amennyit csak tudok.
Ezután tricepszbből jön tolódzkodás 3x7, én ezt nagyon érzem tricepszre sokkal jobban mint bármelyik másik tricepsz gyakorlatot. Aztán letolás csigán 3x10, itt már nem megyek el bukásig mert mellnél is kap terhelést érezhetően tehát 1-2 ismétlést hagyok magamban.
Majd vállból nyomás kézisúlyzókkal 3x10 szintén ezen az elven. Az elején többet hagyok benne a vége felé viszont a 10. ismétlés már elég nehéz, csak 1-2 ismétléssel tudnék többet csinálni.
2. nap Pull:
- Húzódkodás: 3x ami megy, bukásig
- Lat pulldown 50kg 3x10 1-2 ismétlést bennehagyva. Azért csinálom a húzodkodást előbb mert ha a lat pulldownt csinálom akkor alig tudok párat húzódzkodni, csak 3-4 ismétlést viszont ha azt csinálom előbb akkor simán megy 8-11 körül.
- Evezés csigán 3x10 1-2 ismétlést benne hagyva
- Evezés gépen 3x10 1-2 ismétlést benne hagyva
Azértcsinálok egyel több gyakorlatot hátra mert sokkal összetettebb és nagyobb izom mint a mell, ezért én úgy gondolom kell neki a több féle gyakorlat.
- Karhajlítás csigán 3x10 1-2 ismétlést benne hagyva
- Scott pad 3x10 itt az leső két szettben 1-2 ismétlést hagyok és az utolsót elviszem bukásig amennyi csak megy
- 2 sorozat oldalemelés és 2 sorozat hátsó váll, igazából ezeket nagyon kis súlyal csinálom izolálva (értsd 6-7 kilós súlyzókkal) nagyobb súlyokkal egyszerűen belekompenzálok máshonnan csukjából, hátból, karból, törzsből mert nem bírja el a kis vállizom izolálva.3. nap Legs:
Itt semmit nem viszek bukásig és mindent nagy imsétléssel végzek 12-15 ismétléssel. Mondhatni a lábaim az erősségem, 64cm-es combom van úgy hogy direkt a lábra helyezem a legkevesebb figyelmet, mondhatni ez ilyen levezető edzés nekem a hétre.
- Guggolás 3x12
- Combfeszítő gép 3x15
- Combhajlító gép 3x15
- Vádli 3x15
- Hasra csinálok pár gyakorlatot, ezt kevésbé priotizálom annyira nem motivál a kocka has, inkább erőben szeretnék fejlődni plusz a nagyobb karok érdekelnek
- Tudom hogy ez nem egészen láb gyakorlat, de így edzés végén azért mégis érezhetően terheli még a lábat, lépcsőző gépezni szoktam még 15 percet. -
-
m3ss
veterán
siman lehet, hogy innen max 1-2 kg-ot tudna felszedni naturalban mar csak felsotestre, csak irrealisak az elvarasok.
mindenki nagyon okos itt, de azt senki sem irja, hogy amiota ilyen hozzaerto lett meg megvette a jo kis edzestervet mennyi izmot szedett fel
amiota elertem izommemoriabol amit 18 evesen, max 1-2 kiloval voltam annal izmosabb, hiaba lettem nagyon okos
okoskodhatok itt, meg reszelgethetem a nuanszokat ugy sem tudom megvaltani a vilagot innen mar. van egy genetikai hatar. a lehetseges gainek 90%-at elered szinte barhogy ha edzel, utana meg azert az 1-2 kiloert erolkodhetsz evekig, kar ezen gorcsolni
marmint a barhogy az tulzas, mert nagyon sokan bohockodnak a termekben, de azert akik ide irogatnak latszik, hogy kepben vannak. csak el vannak torzulva az elvarasok a sok koxos influenszer miatt. persze mentalisan kielegitheto lehet, hogy optimalizalod az edzest, megteszel mindent amit tudsz..de csodat varni felesleges..
sztem az ide postolgato emberek nagy resze elerte ezt a 80-90%-ot mar. lepkefing reszelgetes folyik. ez a natural testepites realitasa
kb mindenki jobban jarna ha lemenne 12-13%-ra, vagy olyan testzsirra ami tarthato hosszu tavon es megprobalna elegedett lenni
na meg egezseges eletmodot priorizalni rezisztencia edzes mellett. aerob, nyujtas stb. -
m3ss
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Ha a következetes, rendszeres súlyzós edzés, az emelt fehérje bevitel, az emelt kalória/szénhidrát bevitel és az elegendő regenerációs idő ellenére sem erő sem pedig izomtömeg növekedés nem történik csak zsír jön fel 28 évesen ott vagy az edzésterv vagy/és az intenzitás nem stimmel. Szerintem.
intenzitast teny, hogy nem latjuk. de ugy tunik a gyakorlatvalasztas sem optimalis. plusz senki nem tudja baratunk mennyi izmot szedett fel elmult evekben. 5-10 kilot? nem mindneki george hackenschmidt. 190 cm-hez 17 cm a csukloja, vekony csontozatu. van valla, mellizma, szembol bicepsze is latszik azert. labat nem latjuk meg hatat se. de ha nem lenne fedett nem lenne ez annyira veszes. siman lehet, hogy innen max 1-2 kg-ot tudna felszedni naturalban mar csak felsotestre, csak irrealisak az elvarasok.#199333 kiskaloz nem kell tulkombinalni, eleg 2 sorozat is kozel bukasig vagy bukasig, persze ne guggolasnal halj meg. minden edzesen noveld a terhelest, microloading.
latszik mar a hozzaszolasaidbol amugy, hogy tul sokat kombinalsz, ahelyett h novelned a sulyokat. kovetkezo edzesen minden gyakorlatnal noveld a hasznalt sulyokat. nem lehet vegtelensegig ugy progresszalni, hogy noveled az ismetlesszamot. ha mindig arra torekedtem volna, hogy 11repig eljussak, sose jutottam volna oda ahova. nem baj, ha csak 7-8 fog menni a 10 helyett. emeld a terhelest folyamatosan. nem kell tulbonyolitani. keves sorozat kozel bukasig, jo technikaval, nagy rom, kontrollalt tempo, jo gyakorlatvalasztas, elegendo volumen meg gyakorisag, folyamatos progressziora valo torekves.
keves ez a volumen meg nem eleg gyakori az edzesed ha optimalisra torekszel...plane ugy, ha nem eleg az intenzitasod, meg a gyakorlatvalasztasod se optimalis (pl fekvenyomas 3bol egyik mellgyakorlatod, tricepsz sem idealis, tobbit nem tudjuk) lehet technikad, tempod, hasznalt mozgastartomany sem tokeletes.
lab, hat, mell vallgyakorlatok mik? -
CriticalHit
addikt
válasz
kiskaloz
üzenetére
Lehetetlen minden sorozatban bukásig elmenni, mert akkor egyikben sem éred el a valódi bukást. Az első 2- 3 sorozat bemelegítés, felvezetés, ráérzés segítés tökéletes végrehajtási formával teljes mozgástartományban bukás mínusz 2-3 ismétlési számmal (10-12) majd jöhet a munkasorozat (6-8) ahol az utolsó ismétlést már nem vagy képes teljes mozgástartományban végrehajtani de ennek ellenére addig folytatod a gyakorlatot, amig csak bírod.
Az edzésterved kijavításához látnunk kell a pontos heti edzés beosztásodat, gyakorlatokkal, sorozatokkal, ismétlési számokkal.
-
kiskaloz
csendes tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Igen én is erre gyanakszom hogy az edzésterv nem stimmel vagy az intenzitás, pont ezért írtam ide mert fogalmam sincs mit csinálok rosszul. Örülnék ha valaki aki picit jobban ért ki tudná javítani hogy mi az amit rosszul csinálok és miben kellene változtatnom az edzéstervemben. Illetve ami még nem tiszta hogy amikor valaki azt mondja hogy az egyik izomcsoportra végezzek 3 gyakorlatot és 4x10 ismétléssel (csak példa). Akkor abból a 4 szettből a 10 ismétlés minden szettben bukásig menjen? Minden szettben hagyjak benne 1-2 ismétlést? Mennyit progresszáljak a következő edzésen? Vagy mikor csináljak például 4x11-et? Minden gyakorlat minden szettjében növeljek egy ismétlést vagy csak az egyik gyakorlatban, ott az összes szettben vagy csak az egyikben?
Szóval nekem az a 4x10 annyira semmit mondó, mert 4x10-et húsz féle képpen el lehet végezni, ezért örülnék ha valaki részletesebben is el tudná magyarázni miből, mennyit hogyan kellene csinálnom a mostanihoz képest.
-
Dorian
félisten
válasz
kiskaloz
üzenetére
10 munkasorozat/ hét/izomcsop nekem csak hátból van meg, de ugye az elég nagy és összetett, de ez is 2 edzésre bontva és csak most amikor éppen hát-fókuszú mezociklust csinalok. A többi felsőtestből 5 van, alsó izmokból 2-3.
Tavasszal-nyáron csináltam, h minden (felsőtest)izmot heti 2x edzettem meg (egy rendes és egy kiegészítő alkalommal), határozottan hatásos is volt, de a nyár végi pihenő után most egyszerűen azt soknak éztem ezárt álltam rá a ciklikusságra. -
CriticalHit
addikt
válasz
kiskaloz
üzenetére
Amíg vannak szabad kézisúlyzók, pad, lehet tolódzkodni és húzódzkodni addig nincs ok arra, hogy a gépeket hiányold.
Edzési idő: Dorian Yates szerint az amatőr (értsd anabolikus szteroid mentes) súlyzós edzést végzők számára az optimális edzés idő napi max. 60 perc + hasizom edzés és 3 nap/hét.
Ha a következetes, rendszeres súlyzós edzés, az emelt fehérje bevitel, az emelt kalória/szénhidrát bevitel és az elegendő regenerációs idő ellenére sem erő sem pedig izomtömeg növekedés nem történik csak zsír jön fel 28 évesen ott vagy az edzésterv vagy/és az intenzitás nem stimmel. Szerintem."8-14 sorozat között hatalmas különbség"
Igen, mert a bicepsz, tricepsz kevesebb sorozatot igényel, hiszen már dolgoznak a hátedzés, a melledzés és a válledzés alatt is. -
kiskaloz
csendes tag
válasz
aelod
üzenetére
na erről beszélek hogy mindenki mást mond. 8-14 sorozat között hatalmas különbség van. De pont ezért próbáltam kísérletezgetni az utóbbi években. Kipróbáltam alacsony volument is és magas volument is. És eredményben semmi különbség nem volt, mindkettővel szintentartani tudtam. Nem romlott a teljesítményem de nem is fejlődtem semmit
-
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Csukló 17cm, bicepsz 40cm - akkor közel kimaxoltam a naturált, ennyi volt.
-
aelod
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Ha deload kell egy edzéstervben akkor ott az edzésterv a sz*r.
kiskaloz
9 sorozat/hét már nagyon a teteje annak a volumennek amiből profitálhatsz. 10 felett pedig kontra produktív lesz.
-
kiskaloz
csendes tag
A fehérje pipa, sőt ebből többet is viszek be. Viszont a szénhidrátból egyáltalán nem eszem ennyit és csak zsírosodom tőle, mert nagyon könnyen hízom. 85kg mellé nagyjából 300g szénhidrátot viszek be naponta. Eszem egy nap főbb szénhidrát forrásnak 200g rizst/tésztát és 100g zabot, ezen kívül egy banánt és zöldségeket. Próbáltam tömni magam és megettem 300g rizst/tésztát egy nap aminek az lett az eredménye hogy két hét alatt feljött rám 4 kg zsír/víz a hasamra, aztán egy hónapig tartva ezt a szintet még 3kg. Tehát másfél hónap alatt 7 kg és semmivel nem lettem erősebb és csak hasban/derékban/combban híztam, a karom/vállam/mellem mérete nem változott.
Tehát inkább a lean bulking az ami bejön nekem, de ehhez viszont csak ilyen 3-4g/kg szénhidrátot tudok bevinni különben mint a zsírdisznó úgy meghízom.
Az a baj hogy ahol edzem ott limitáltak a lehetőségek és más terem nincs a közelben. Alapok megvannak fekvenyomó pad, keret, csiga, szabadsúlyok, de gépek nagyon hiányosak. Így nem tudom nagyon varriálni az edzéstervem inkább azzal próbálok meg játszani hogy más felosztásban edzek, más ismétlés számban, edzés intenzitás fokozót alkalmazok, szettek számát változtatom. De ezek láthatóan semmit nem segítettek az elmúlt évben.
8 sorozat megvan mindenből, de próbáltam többet is 12-14-et és ugyan úgy nem volt semmi változás azon kívül hogy egy óra helyett másfél óráig tartott az edzésem, de nem tudtam feljebb menni ismétlésben/súlyban a főbb gyakorlatoknál
-
CriticalHit
addikt
válasz
kiskaloz
üzenetére
Megvan a napi 1,4-1,6g/kg fehérje és a 6-9g/kg szénhidrát és a 7-8 óra minőségi alvás, a 8-15 sorozat/izomcsoport/hét?
A fogyás és az erőnövelés vagy izomtömegnövelés egy időben nehezen működik. Lean Bulking [link]
Az 5 hetenként változtatás helyett inkább a 6-8 hét utáni kihagyás, majd azt követően edzés terv változtatás, amennyiben elérted a plafont, nem tudsz tovább fejlődni, hozzáadni több súlyt vagy ismétlési számot növelni. -
Vitee
aktív tag
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Szerintem netto baromsag ez az arany, kivancsisagbol ramertem, csuklom 16cm felkarom most kb 36cm, de ugy nez ki mint egy 14 eves gyereknek aki egy nyarat vegighuzodzkodott a jatszoteren es ette a turostesztat meg a fankot

( Ja, torpe vagyok, 170cm, de akkor is palcikanak nez ki)Nem hiszem, hogy ennek barmi alapja lenne, ha igen, akkor rohadt szomoru

-
Qtya123
őstag
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Erről a csukló x 2,2 dologról nem is hallottam még.
Mondanám, hogy húdejó, mert 19 cm a csuklóm és hidegen 44-es a karom, de nem húdejó. Egyrészt fedett az a 44-es, másrészt alapból nem túl jó a bicepszem. Az alkarom majdnem akkora, mint a bicepsz, úgy, hogy külön alkarra soha nem edzettem 1 másodpercet sem. Az alkaromhoz viszonyítva meg vékonynak tűnik a csuklóm: [kép] -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
kiskaloz
üzenetére
hát 2,1es arány valóban nem annyira rossz, így lehet sokkal nagyobbat nem kell várnod natty-ban, max még 1-2cm-t... én is azt mondom, ahogy mások is javasolták, hogy a tricepsz + bracialisra fektess kis extrát.
@m3ss: neked a génjeid elég kivételesek szvsz azért
nekem 20/46 jelen pillanatban ~1év edzéssel.
de amúgy ez csak egy irányadó, arra jó (és azért is írtam le a kollégának), h az ember kb tisztában legyen azzal mi az, ami reális a számára (ne akarjon valaki pl 15cm-es csuklóval 50es bicepszet natty-ként, mert az irreális) -
m3ss
veterán
azert ez a felkar meres is, kicsit mas szogben merem es rogton +2 cm
nehez ugy merni, hogy a longhead is benne legyen, meg a bicepszcsucs is 
nekem 18cm/42-44 cm hidegen, 180 cm magassaggal. pedig most fogytam par kilot sajna. -
kiskaloz
csendes tag
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
A csuklóm 17cm szóval 37,4 lenne amit el tudnék érni kar méretben? Mert az viszont meg nagyjából meg van 36cm-el.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
stickrs
üzenetére
dagadt vagyok, ~10-12t tudok csinálni, saját súllyal. meg amúgy sincs túl nagy állóképesség az izmaimban, szóval nekem általában 6-8rep-es szett az ideális, pár heti álltam rá, h 10-12es szetteket toljam (tolódzkodás mindig 10-12 volt, de nem is érdekel annyira a progresszió benne, inkább csak a nyújtás miatt csinálom néha, ezért nem is pusholom)
tricepsz nyújtás egyik pozícióban sem jó? én ugye csiga legmagasabb pozíciójából csinálom, a könyököm szinte a fülemre szorítva, de ha túlságosan hátraengedem oda tudok verni a vállamnak, akkor kicsit szétengedve a könyököm kicsit szögbe sokkal kényelmesebb... van, aki meg amúgy derék magasságba rakja a csigát és onnan szimpán állva csinálja a nyújtást a feje fölé... pl Dorian is
nem tudom pontosan milyen testzsír%ra vonatkozik, de paraszt logikával azt mondom, h valami normálabb értékre, mivel lényegében a csont körmérete, ami számít... szóval szvsz 25% alattinál lehet jó ez a szorzó... extrém magasnál (ahol egyértelműen vastag zsírréteg fedi a csuklót) gondolom azért kisebb szorzóval érdemes számolni... vagy csípéses módszerre megmérni a zsír kb vastagságát és azt levonva számolni a csukló méretével
-
stickrs
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Szerintem ez edzettségi szinttől is függ, pl te lazán megcsinálsz 30 tolózkodást, akkor természetesen bemelegítő gyakorlat ( kivéve ha plusz súlyt is használsz) de akinek max 10 megy pl, az már nem bemelegítés. Igen, a fej feletti tric nyújtás elég jó, azt csinálnám én is, csak a problémás vállam nem szereti azt a pózt.
Ez a csukló/felkar arány mekkora testzsírszázalékra vonatkozik? Most lemértem, csukló 15,5cm, felkar 39cm, az kb pont 2,5x. -
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Neked milyen hosszú egy edzés, hogy ennyi szettet csinálsz edzésénkent?
-
stickrs
senior tag
válasz
kiskaloz
üzenetére
Bicepsz nálam 1 gyakorlat 4 szett heti 2x, szóval össz 8.
Tricepsz pedig 2 gyakorlat, egyik 4 szett, másik 3, szintén kétszer, heti össz 14.
m3ss: köszi 😀
Vitee: köszi, 20 éve van idén, hogy először voltam teremben 😀 volt már jobb forma is, rosszabb is.. pl idei nyaraláson a haverok között én voltam a legzsírosabb, meg ők úgy összességében sokkal jobb formát összeraktak, de majd jövőre behozom őket, legalább ez adott egy motivációt 😀 ahol én edzek ott is olyan fizikumok vannak, hogy brutal.. naturalként az egot el lehet felejteni ilyen termekben.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
kiskaloz
üzenetére
tolódzkodás nem rossz, de én inkább csak bemelegítő/levezető gyakorlatnak mondanám (vagy akkor, ha nincs lehetőség gépes, súlyzós edzésre). hipertrófia szempontjából legjobb tudomásom szerint a fej feletti nyújtás csigán sokkal jobb gyakorlat (én egyenes rúddal szeretem csinálni, magas csigapozícióból).
illetve a kar vastagsága esetén ne feledkezz meg a brachialis-ról. én arra pl minden edzésen (heti 3x edzek) 2 szettet húzok (hammer curl)ugyanakkor a genetika... mérd le a csuklód és szorozd meg 2,2vel... az úgy nagyjából a reális, natural felkar körméreted. 2,5-vel szorozva meg kb az abszolút max, amit natty-ként elérhetsz.
-
Vitee
aktív tag
válasz
stickrs
üzenetére
Azanyamot, szep fizikum!

Na ezert nem raknek ide be soha kepet magamrol, ahogy ti itt kineztek, wow.
Hany ev van ebben a fizikumban?Atmentem egy masik terembe a heten.
Elso nap gondoltam veszek fel egy ujjatlan felsot, hatha ad egy kis ego boostot magamnak, hat rendesen szegyenkeztem, legszivesebben hazamentem volna, vagy feloltoztem vokna, mindenki olyan durvan nezett ki
Ego boostbol, ego minuszba valo boostolasa lett
-
m3ss
veterán
válasz
kiskaloz
üzenetére
Persze csak ha leadok pár kilót akkor az erőből, körméretekből is veszítek. Szárazon olyan 35-ös karom van ami már nagyon karcsú.
tokmind1, mindenki jobban nez ki 12%-on mint 15%-on, meg ha kisebb is a kormeret. most csak hasamra utottem ezekkel a szamokkal. nagyobbnak is nezel ki, meg jobban is nezel ki kevesebb zsirral.
en a helyedben mindenkepp emelnem a karedzes gyakorisagat. 28 evesen regeneralodni is fogsz tudni, de meg idosebb korban is...edzel kart heti 2x. de lehet minden mast is...Továbbá a húzódzkodás például szerintem nem jó támpont, nem olyan jól progresszálható, szerintem vannak hatékonyabb gyakorlatok.
miert? ez max az elejen igaz, amikor az ember 3-4 huzodzkodasnal tart es negativokkal meg gumiszalaggal kell kreativkodni. ha elerted a 6-8 repet tok jol progresszalhato, ha vannak kis sulyaid persze. -
m3ss
veterán
válasz
stickrs
üzenetére
+1. amugy nalad f@sza a forma

tricepsz a fo karmeret novelo, hosszu fej miatt mindenkeppen betennek egy overhead extenstiont. ha meg ketszer edzed a tricepszet, mint ahogy ajanlottuk akkor pl egyik nap tolodzkodas es overhead extension. masik nap meg pl. letolas es skullcrusher. -
TheMartin03
aktív tag
válasz
kiskaloz
üzenetére
Egyébként nem lehet, hogy túlságosan ugrálsz a felosztások között? És nem hagyod magadnak kitaposni a progresszió útját?
Illetve én lehet tolnék 2 kemény sorozatot (RIR 0-1), az 1 kemény, 1 backoff helyett, PPL-nél valszeg van időd belőle regenerálódni. Az 1-2 rávezető, bemelegítő az okés.
Amit még megpróbálnék az az Upper/Lower Heti 3-4-ben, és akkor 2x edzenéd őket, viszont kevesebbel. Nekem jelenleg ez eléggé bejön.
Továbbá a húzódzkodás például szerintem nem jó támpont, nem olyan jól progresszálható, szerintem vannak hatékonyabb gyakorlatok.
Kb a többieken túl ennyit tudnék neked ajánlani. -
stickrs
senior tag
válasz
kiskaloz
üzenetére
Szerintem az kevés lesz.. nekem 2 gyakorlat 4x a nehézsúlyosból, és 3x a koncentráltabból, heti 2x, szval 14 szett hogy fenntartsam, nem kifejezetten a kar a prioritás az utóbbi időben. Hogy neked mennyi az elég/túl sok/ sokmindentől függ, genetika, kaja, pihenés, stressz stb, de én biztos többet csinálnék, vagy marad a 6 szett és heti 2x. Karnál a főgyakorlatot bukásig csinálom, koncentráltat az utolsó szabályos utáni ismétlésig.
-
kiskaloz
csendes tag
válasz
stickrs
üzenetére
Mi alapján lehet a legjobban kitapasztalni szerinted hogy miből mennyi kell? Nekem az a problémám hogyha nem viszem el bukásig a sorozatokat, akkor nagyon elveszve érzem magam hogy most eleget csináltam-e vagy sem mert könnyűek az edzések ha 2-3 ismétlést bennehagyok a gyakorlatokban.
Ha bukásig viszem ott az a mérvadóm hogy indulok 10 ismétlésről mondjuk az első sorozatban és a másodikban úgy sem fog ugyan ennyi menni, általában 2-3-al kevesebb megy tehát ebben az esetben 8. és annyi sorozatot csinálok amíg le nem megyek 6 ismétlésig ez általában 3-4 sozorat mindegyik bukásig. Viszont itt meg mivel mindent elviszek bukásig ha jól értem ezért nem tud fejlődni az izom, mert nem tud regenerálódni ezért ezt a módszert abbahagytam nagyjából fél éve. Egyébként túl sokat nem is fejlődtem így de edzésen mindig azt éreztem hogy 100%-ot beleadok és tényleg nagyon elfáradtam.
-
stickrs
senior tag
válasz
kiskaloz
üzenetére
Ha a kar méretét akarod növelni, akkor a tricepsz lényegesebb, mivel nagyobb részét teszi ki a karnak. Én 1 gyakorlatot csinálok, 4 szett, heti 2x bicepszre, tricepszre 2 gyakorlat heti 2x. 1 nagyobb súlyos, tolózkodógép v szűknyomás pl keretben, hogy jobban tricepszre tudjak koncentrálni, és 1 csigás, kötéllel legtöbbször. Nekem ez így kb jó, de neked nem biztos, hogy az lesz.. ki kell tapasztalni, mert mindenkinek más jön be. Ahogy írtad, van aki 3-4 gyakorlatot csinál karra is, én 1-2t.
-
kiskaloz
csendes tag
válasz
stickrs
üzenetére
Kábelen francia rúddal karhajlítás, illetve scott padon. De itt is olvastam mindkét végletet hogy van aki azt javasolja hogy bicepszre nem is kell edzeni vagy csak nagyon keveset mert kis izomcsoport és kap terhelést hát edzésnél. Meg a másik véglet aki azt mondja hogyha le van maradva akkor simán mehet rá 4-5 gyakorlat és 3-4 szett is. Én most 2 gyakorlatot csinálok 3-3 szettel.
-
stickrs
senior tag
válasz
kiskaloz
üzenetére
190es magassághoz az tényleg elég karcsú, nekem 170hez 38,5-39 de sokszor vékonynak érzem. Milyen gyakorlatokat csinálsz karra?
Nekem az év eleje jol el lett tolva kajaügyileg, nyárra azért összehoztam valami tűrhető formát, kis úszógumi azért maradt.. laza has ráeszítve sajnos ebben a teremben nem valami jók a fények, na de mindegy.
-
Dorien
veterán
válasz
Dorien
üzenetére
Na, így csináltam ma a csigás lehúzást és sokkal jobban ment. Nagyobb súly, nagyobb mozgástartomány, nagyobb intenzitás. A végén még a karedzés után visszamentem rá és csak a hátizomra koncentrálva húztam kisebb súlyokkal bukásig. Ez volt szerintem eddig a legjobban sikerült, legintenzívebb edzésem. Nem beszélt hülyeséget az öreg DY!

-
Qtya123
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
Jó de te, ha jól emlékszem pár éve kezdtélnel súlyzós edzést. Nálad még tart a lelkesedés kortól függetlenül.
Ha dolgozom, akkor 17 óra körül kezdem az edzést. Ebéd 14 óra körül, illetve edzés előtt egy banán. Lehet amúgy szimplán az a baj, hogy dolgozom előtte és nem is a kaja... Fizikailag nem fáradok el, mentálisan sem mindig, de lehet ennyit számít mégis.
Ezért mondom mindig, edzeni, enni, dugni kell, a munka nem jó.

Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- talmida: Változások 2. rész
- Kész rémálom lesz Linuxot használni jövőre az USA egyes államaiban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Újszerű Samsung NVMe m.2 PM9A1 512GB 27% ÁFA
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akks
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro/ 128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia/ Akku: 88% / Gyári Garancia 2027.08.20ig
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
tanításait idézve hogy esetleg segítsek is.

na meg egezseges eletmodot priorizalni rezisztencia edzes mellett. aerob, nyujtas stb.