Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
turos sajtos pogi a felegyhazibol, en azt szoktam utravalonak. nem ennek ilyen utkozbeni kiskocsmaban, max mekiben.
-
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
A fruktóz nem méreg (csak annak aki gyengélkedik tőle annak komolyan kell vennie a dolgot) és a gyümölcsökben nem csak fruktóz van. Nyilván ha megeszel 1 kiló cseresznyét összefosod magad. Mérték itt is a lényeg. Én régen szerettem a fügét meg a datolyát is már nem annyira fun fact, hogy p...a drága is.
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
aelod
üzenetére
akkor annyira nem értem, hogy miért írtad, hogy "Fruktóztól nem lesz semmi bajod." (főleg úgy, hogy én konkrétan a füével kapcsolatban írtam, hogy azzal kapcsolatban sokkal inkább az okozhat problémát, mert a benne lévő rost az minimális (400g-ben ~11 van)
amúgy lehet tényleg a gyros lesz a probléma forrása... pont tegnap mondtam asszonynak, hogy majd amikor meggyünk esküvőre és út közben kajálunk, akkor gyors kaják közül talán a pizza a lekevésbé rossz választás... gyros/kebab tuti kizárt, legalábbis én nem merem megkockáztatni...

-
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Tudok róla.
-
-
K1LLMy53Lf
őstag
-
Dorian
félisten
válasz
aelod
üzenetére
A pénteki gyros továbbra is a gyanúsítottak közt van.
Tegnapi otthoni húzódzkodás most kimaradt, és rostszegény kímélő kaját (spenót főtt krumpi, főtt tojás) eszem még ma is, reggeli zabkása is füge helyett étcsokival, nehogy a délutáni guggolásoknál vagy csípőtolásnál baj legyen
De holnaptól újra megy a gyümölcs meg a rostok, kicsit jobban ésszel mint eddig -
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Fruktóztól nem lesz semmi bajod.
A túltolt zsír és rost lesz ott a lúdas, vagy egyéb (volt mostanában fosós vírus is)Dorian
Smecta helyrerak.
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
én nem mondtam, hogy nem, csak annyit, hogy ott nem a rost lesz a probléma forrása, hanem a k...magas fruktóztartalom
chia-mag: én napi ~30g chiamaggal elvagyok, akár 1 héten keresztül is probléma nélkül, asszony 1x nagyon rákattant, kb dupla adagot tolt naponta... 3 napig bírta
(ő azóta inkább csak alkalomszerűen fogyasztja, alkalmanként ~30g-t) -
scdlsc
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Ráadásul a termék és a szállítási díj együttes értékéhez add hozzá a 27%-os ÁFA-t, mert azt is kell fizetni.
-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Pedig a füge önmagában is enyhén hashajtó.
De igaz ami igaz, pénteken eléggé megpakoltam a zabkásám chia maggal meg lenmaggal is a 400g füge mellett. Köszi, óvatos leszek vele. -
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
füge esetén sokkal előbb lesz a fruktóztól problémád, mint a rosttól
(előbbiből baromi sok, utóbbiból relatív minimális van benne)
chiamag már teljesen más tészta. azzal sokan rá szoktak futni, h kipucolja őket (a bélflóra nagy részét is hosszú távon)HUTCHDB: usa-ból baromi drága a post forwarding, ráadásul ott a vám stb is, kizárt, hogy megérje sajnos.
-
Dorian
félisten
Vagy a kettő kombinációja. Mert a szokásos amúgy is rostdús kajálásomra már kb 2 hete eszem + legalább negyed kiló fügét és a napokban vettem chiamagot is kipróbálni. Észrevettem már ezek alapján is egy enyhe "problémát", de a az igazi gond a pénteki gyros után kezdődött. Szerencsére akkor amikor már hazaértem edzésről

Szombat estig nem is változtattam a kajáláson, mert csak a gyrosra fogtam, de nem javult. Úgyh mától piritós, spenót, krumpli, a zabba pedig köles, és gyümölcs helyett étcsoki darabok. És már sokkal jobb -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
USA. Egyelőre nem találtam rá megoldást.
Lehet elengedem a dolgot. -
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
Ebbe az ember 1-2x belefut és utána örökre megtanulja (jobb esetben
). Sajnos a túl sok rost eléggé oda tud tenni a bélbaciknak, és relatív sok idő (1-2 hét) mire teljesen helyrerázódik.Nordik: ha csak 2x mész hetente, akkor célszerű full body-t csinálni szvsz.
HUTCHDB: melyik országban? Esetleg post forwarding szolgáltatással megoldható, de kicsi az esélye, hogy megéri.
-
Dorian
félisten
Srácok, csak gondoltam szólok, hogy a rostbevitelt is túlzásba lehet vinni. 3 napja fosok
Most asszem pár napig "egészségtelenebbül" leszek kénytelen táplalkozni -
Nordik
addikt
Heti két alkalommal tudok csak eljárni a terembe ebből szeretném kihozni a legtöbbet. Nem akarok különösebben fejlődni inkább egy egészséges kinezet és az egészségmegőrzés a cél.
Most így csinálom:
1. Mell-Hát-Váll
2. Kar, Láb
Valtoztassak ezen vagy jó ez így?
-
HUTCHDB
nagyúr
Most jött velem szembe a Facebook-on, hogy a myprotein-en 80 % kedvezmény van.
Gondoltam rendelek pár dolgot, viszont amennyiben beállítom Magyarországot szállítási címként, máris eltűnik ez az akció.
Van aki esetleg szokott rendelni a myprotein.com oldalról úgy, hogy az valahogy ide, hazánkba is az ottani áron megvásárolva eljusson? -
thomasvold
őstag
válasz
mastodon
üzenetére
Értem. Nekem rendes fal van az ajtónyílás fölött, illetve a magasság is bőven jó. Inkább az ajtókeret szélessége és a két keret közötti távolság volt a necces, mert elég nagy ajtóink vannak. De szerencsére az állítható a rúdon, de nagyon ki lett centizve, nem szabvány ajtók vannak nálam.
-
-
Dazsar
aktív tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Mivel sportolsz, neked nem releváns a kreatinin egfr számolás. Gondolom magas a fehérje, + szedsz kreatint is. Nem értem a mai orvosokat. Cisztanin C nélkül megállapítani azt hogy vese beteg vagy?! Ezt az utat én is megjártam: egfr 72 körül. Kreatinin 116. (Karbamid: 8.1) . Elmentem UH-ra, mivel nekem egy van, a kettő helyett. Kérdezték sport stb? Persze van. Mi? Erősport. Ha meghallják hogy testépités azzonal arra fogják. Fehérje? Sok 2-2.2. Uhh az nem jó. Felejtsem el a fehérje porokat. De hát nem is szedek. Ja jó, akkor az nem baj. Eredmény még az nap. Na? Mondom gatya a vese? Nem tudják. Anatomy szempontból jó. Maga az állapot vérben mutatható ki. Jött a Cisztanin C. Egfr: 112 ha mind2 nézzük kreatinin Cisztanin C és abból egfr 90<. Voltam orvosnál látta a leletet, juj ön vese beteg. De mondom ott a Cisztanin C. Nézze meg. Megnézte. Tudod mit mondott? Jó az érték. De látszódott rajta hogy fogalma sincs mi az.
-
CriticalHit
addikt
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Teljes labor + hasi, alhasi ultrahang eredményei mind negatívak a GFR és a Karbamid kivételével, ami a körzeti orvos szerint a túlzott fehérje fogyasztás jele. Az urológus csak november 07-re vár vissza az eredménnyel.
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Mármint ezt szakorvos mondta egy teljeskörű vizsgálat után, vagy te (vagy bárki más) feltételezed a laborértékek miatt?
-
-
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
az egyetlen protein amit nem ittam meg (elcsereltem egy 30dkg-os milkara) a marathontime toffe caramel. mondjuk azota nem is iszok egzotikus izeket

olyan kellemes bitumenes utoize volt

de ez a proteinco-s nagyon bevallt.
-
tisn
veterán
Már el is felejtettem milyen rossz a marathon time protein. Kaptam A teremben 3 ingyen shaket a berletemhez, de meg a csokis sem jo.
-
válasz
thomasvold
üzenetére
Köszi, ez tetszene, de sajnos az ajtókat magasabbra terveztem, és a végső az ajtónyílás feletti rész gipszkarton, az nem bír súlyt. Az ajtótok meg kényes, arra sem lehet tenni. Ez újépítésű társasházi lakás, még szekrénynek is alig van hely. Van egy kisebb falrészlet, ahová még lehet tenni, de más nem. Végülis Doriannak igaza van, nem fogok én itthon muscle-up-ot csinálni.

-
Dorian
félisten
válasz
mastodon
üzenetére
Mennyiiiii? Ha jól emlékszem 7700Ft-ert vettem 3 fogású húzódzkodót az Allegron, teljesen jó. Állítólag 250 kilót bír, mondjuk ennyi erőval 680-at is írhattak volna rá
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hát megméred, h az állad alja mennyire van a fejed tetejétől
Magasabbra úgysem húzódzkodsz akkor inkább kötsz magára súlyt -
Húzódzkodó rudat szeretnék otthonra, de csak 265 cm a belmagasság, nem tudom mennyire lesz jó ide a Corength. Hogyan tudnám kimérni, hogy milyen magasra fúrhatom fel, hogy ne nem üssem-e be a fejemet a végállapotban a plafonba?
Vagy esetleg ilyen húzódzkodó tornyot hol lehet kapni, amelyet gyorsan/könnyen kisebbé lehet tenni és elpakolni. -
válasz
Dazsar
üzenetére
Én is a Cisztatin-C-t nézettem meg (5300 Ft), mikor alacsony volt az EGFR (magas kreatinin, mert abból képlettel számolható). "A Cystatin-C egy cisztein-proteáz enzim inhibitor, melyet minden magvas sejt állandó sebességgel termel, és a glomeruláris filtráció révén távozik a szervezetből. Nem befolyásolja gyulladásos állapot, sem az izomtömeg, sem az étrend."
-
Woodslave
félisten
na én is beszállok a laboreredményemmel
A héten kezdtem több hónapi (lehet év) kihagyás után kreatint szedni, edzés az megy folyamatosan. Ma reggel voltam vérvételen, edzés szerda este
Karmabid 6.9
Kreatinin 114
Egfr 65 -
Dazsar
aktív tag
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Inkább Cisztanin C-t szoktak javasolni, főleg ha sportoló az ember. Az UH csak fizikai elváltozást néz
-
tisn
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
edzettel te ott eleget

ha rendben lesz a keco asszony majd lenyuxik
egyik leggyakoribb valook a hazepites/felujitas, tul nagy stressz mindenkinek, legy vele elnezo
-
Peaceliker
addikt
válasz
scdlsc
üzenetére
Nekem eddig 2 hónap maradt ki, mert nem volt lehetőség (ház felújítás +költözés és még mindig felújítás, mert egy munkaterületen élünk most
).
Igazából lelkileg kevésbé mentem meg, de hiányzik. Összébb estem, de az vissza jön elvileg majd hamar. El nem hájadodtam nagyon, így ez a része nem para nekem.Viszont marhára enervált lettem, demotivált, stb. Persze erre rájön a stressz, meg amit asszony tól feszkó mostanság, de fizikailag is érzem, hogy egy jóval alacsonyabb energia szintre kerültem.
Ha miden jó kb 2 hét és újra tudok edzeni majd -
tisn
veterán
válasz
scdlsc
üzenetére
detto.
most hetfon nem birtam menni (kivestek a tenyeremen a szemolcsot), nagyon fajt, de masnap mar csokkentett terhelessel dolgoztamde sajnos ilyen manias vagyok, futasban is ez volt, egy nap nem mentem mar minden bajom volt.
es teljesen mozgas nelkuli napot keptelen vagyok abszolvalni, megorulok.
aelod: remelem rendben vagy es nem valami serules/betegseg.
-
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
igen? koszi

volt hasi uh-m nemreg, minden ok, egy ciszta van a vesemben, azt 2 evente meg kell nezni. -
scdlsc
senior tag
válasz
aelod
üzenetére
Én szerintem megkattannék, ha ennyi ideig nem mennék. Hogy ez jó vagy sem, azt nem tudom, de én az összes feszkót a teremben hagyom. Ott tudok teljesen kikapcsolni. Meg futás közben. Zenét sem hallgatok ilyenkor, pedig az nálam nagy szó! (Meg szabadság/nyaralás alatt, de sajnos dolgoznom is kell.)
-
Lipton
őstag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, nem írok egyesével

Az látszik, hogy az alsó tartományban senki sincsen viszont nagyjából nem is lóg ki senki (jelentősen) felfele a felső határból.alelod nyilván lehet úgy is de az nem a "valóságot" fogja mutatni. Pont az az érdekes, hogy az edzés/fehérje/kreatin/stb. összességében mennyire terheli meg jobban a vesét, de a fenti számok sokkal jobbak mint gondoltam. Nyilván alapban egészséges emberekről beszélünk, az én esetem speciális.
-
scdlsc
senior tag
Tavaly kb. ilyenkor kezdtem aelod edzéstervét tolni. Idén már túl vagyok a nyaralások miatti kihagyásokon, szóval teljes erőbedobással tolom. Kiváncsi leszek hogy mekkora fejlődést tudok majd felmutatni. Augusztus eleje óta 1 edzést (láb) hagytam ki. Egy szombati esküvő után nem éreztem túl magabiztosnak magam hétfőn a lábazáshoz.
-
K1LLMy53Lf
őstag
Nekem 7,7 ill 107 lett a legutóbbi úgy, hogy előző nap edzettem.
-
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
hat, oda is van irva, hogy left meg right

nekem a labam is tul zsiros, na azt hogy hozta ki. teljesen egyertelmuen alma vagyok a vegtagjaim 120kg-osan is vekonyak voltak

-
-
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
koszi az infot. altalaban ilyenkor nyar vegen, 7-10kg-al konnyebb vagyok, serules, stressz, sok minden akadalyozott a szokasos mozgasmennyiseg + dieta megtartasaban (uj projekt, rengeteg stressz -> stresszeves.)
meg is lepett, hogy 100kg felett vagyok, nem ereztem :( -
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
ez van, ide vezet ha nem aelodos az edzesterved

ja ez a compositionbol a protein. van meg 55kg viz is bennem.
az smm az 42.7kg
-
-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Arra azt mondták, h ők sem értik tök logikátlan hülyesegeket hoz ki. Nem kell figyelembe venni.
-
-
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
14.8
-
K1LLMy53Lf
őstag
arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy pontosan mit jelent az inbody score. nekem volt 101/100 is, ami tény, írják, hogy lehet 100nál magasabb is az elért pont, de ettől még baromira nem tudom pontosan mit is jelent...

a zsigeri zsír fixen 11 nálam, de ez nem is csoda, ahhoz baromira kellene figyelnem a kajáraneked akkor kb ~15-20kg zsírt kellene leadnod, az jó diéta mellett, úgy, hogy elméletileg szedsz is fel izmot még szvsz -18-23kg súlyvesztés.
izomtömeg hány kg? -
Lipton
őstag
Sziasztok!
Mennyire követitek a krea és karbamid értékeket? Nyilván a fokozott fehérje bevitele, a több izom és az izommunka is emeli a szintet csak kíváncsi lennék kinek mennyire...
Nekem az alap 170-180 volt, normál edzés 210 és durább testéptő edzés 220-240 lett... (vesetranszplantál vagyok). -
tisn
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
akkor a kicsit sokat eroltettenem, vagy a kicsit kevesen novelnek ismetlesszamot

nekem nem nagyon valt be az, hogy x-a gyakorlattal erositek x-b gyakorlatra, hiaba ugyanaz az izom(csoport)

ma elkezdtem a het uj gepet tesztelni, eddig nem erzem rossznak, minimalistabbak, sokkal tobb stabilizacio kell, mint az mtx-eken. (freemove vagy milyen masinak)
es megcsinaltam elso inbodymat, meg kielemzem majd

88kg-ra kellene lefogynom szerinte, 28kg zsir van rajtam, 77 az inbody score. zsigeri zsir lvl 13, ez mar halado szint

-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
én sosem próbáltam még fekvenyomást smith keretben, pont emiatt, hogy már ránézésre is totál "helytelen"nek látom a mozgáspályát és érzem, ahogy szétmegy a vállam tőle...

még a vállbólnyomás is elég kényelmetlen számomra a keretben.
én amikor lusta vagyok felmenni fekvenyomni, vagy épp incline-t akarok, akkor szimpla súlykeretnél szoktam. incline-ből nekem ~10° is elég már, emiatt gondolom, hogy ez valamilyen szinten anatómiai adottság kérdése is -
m3ss
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
en kulccsont kornyekere engedem le az incline presst. persze bicepszig.
amugy pont most maxoltam ki a 40 kilos sulyzot. bar csak 6 rep ment. persze fogytam vagy 2 kilot elmult hetekben...mondjuk leszarom, nem stresszelek ezen, cserebe eleg szalkas vagyok most, combom is viccesen nez ki...
-
Dorian
félisten
Felsőmellre csak kb. 20 fokban döntöm, az tökéletes felsőmellnek és a váll még nem igazán kap. Kézivel csináltam eddig, szóval aközött és a smith keretes közt van nehézségkülönbség.
Nálunk a "szabadrudas" döntött pad az fix 45 fokos, az egyértelműen túl sok, azért nem is használom
Köszi, akkor biztosan az volt a baj, hogy túl a nyak felé engedtem le, ha bimbóhoz engedem nem kell annyira nyitni a könyököt -
tisn
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
en mar jobb szeretem a smith keretes nyomast, mint a simat

kb. bimbihez engedd
amikor nem 2-es, hanem 3-asra van dontve, akkor nekem is basztatja kicsit a vallam (mivel oda is melozik)nekem nincs sulykulonbseg a sima pados es a smith2 kozott, de ebben azert volt munka
(3-as ay kisebb) -
Dorian
félisten
Tegnap foglalt volt az összes dönthető pad a kézi súlyzóknál, úgyh gondoltam kipróbálom smith keretben a döntött fekvenyomást. Hát oké, sokkal-sokkal könnyebb ugyanaz a súly így, de a vállamat valahogy megbaszta, nagyon szét kell nyitni hozzá a könyököt. Utána nem is ment jól sem a fekvenyomógépes nyomás, sem a tárogatás.
Meg ezt a smith fekvenyomást nem is vágom igazán, ugye a normál padnál a mozdulat egy ívet ír le alul a mellkastól felül a szem vonaláig. Itt meg egy függőleges kötött pálya van, akkor hol legyen ez függőlegesben?
Mert érzem azért ma, h dolgozott rendesen a felsőmell, szóval lehet benne potenciál de gyanítom, hogy azért cseszte nagyon a vállam, mert a rudat alsó pozícióban valahová a mellem teteje és a nyakam közé engedtem le és valszeg inkább a mellbimbó vonala kell legyen a rúd alsó pozíciója -
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Nincs izom specifikus rep range. A TUT pedig hipertrófia szempontjából semmit sem befolyásol.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- sziku69: Szólánc.
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Premier dátumot kapott a Call of Duty mozifilm
- Íme az új Android Auto!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Battlefield 6
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- OLED TV topic
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Beszámítás! Motorola Sound Flow XT2549-1 hangszóró hibátlan működéssel
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 4GB W
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 16GB 512GB RTX 4060 8GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad E595 Ryzen 5 3500U, Radeon Vega 8, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

).