Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Klaus Duran: RCS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yutani: 20 év a Prohardveren
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
Ezt mondja meg a gyógytornász.
Sztem csak fájdalommentes állapotban edzd, mert ugye nem az izmod ami fáj, hanem az, hogy a csigolyából van egy(v több) kiboltosulásod. Amíg az ott van azt nem kéne forszírozni, h esetleg ki is szakadjon.
Minél több nyújtást végezz rá, ha pedig nem fáj akkor erősítsd a gerincmerevítőid. -
K1LLMy53Lf
senior tag
nekem a fitness/core tréning ill jóga, ami nagyon sokat segített a derekammal kapcsolatban. volt olyan, h fájt picit a hiperhajlítón, meg azért sikerült csípőtolóval is ill korábban lábtolóval is odaverni neki, amikor még totál kezdőfázisban voltam. mostanában leginkább csak rdl-lel edzem, nekem ez bevált, nagyon ritkán fáj (mármint nem edzés közben, ott max ha nem vagyok toppon, akkor bedurran az izom, amit persze szett közben nem érzek meg, hanem rá 1 percre és akkor beáll egy 5-10percre a derekam
szerencsére ilyen csak 2x fordult eddig elő) -
tisn
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
hasat minden nap edzem, nem erzem problemanak.
also hattal kellene kezdeni valamit.
lehet hiba, hogy a szinte kronikus derekfajas miatt nem nagyon merem terhelni, pedig az elso edzotermi korben levo nyujtasok utan mar eleg jo allapotban van, a 2. kortol. erdemes lenne akkor is, amikor kicsit faj, plank/hiperhajlitozni? vagy most csinalom jol, hogy csak teljesen fajdalommentes allapotban edzem? (de ez sajnos eleg ritka)
tenyleg el kellene mennem a gyogytornatsz gyerekhez -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
ok, elfogadom, hogy ti ebben hisztek hasizommal kapcsolatban, én nem, de ezen nem is szeretnék vitázni

azzal teljes mértékben egyetértek, hogy a nagyobb gyakoriság szükséges pl a hasizomnak... de szvsz ugyanilyen a vádli, és az alkar is... de én pl heti 3x adok stimultust minden izomzatnak (természetesen megfelelően limitálva a heti volument)
-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Core-hasizmok funkciója nem a megnyúlás-összehúzódás, hanem az izometrikus kontrakció (tehát, h instabilitáskor megfeszüljenek és stabilizálják a gerincet, törzset, medencét), tehát az ilyen jellegű gyakorlatokkal eddzük azokat, legcélratörőbben, nem a magas ismétlésszámmal.
De az egyenes hasizom az nem teljesen core izom, annak egyéb feladata is van: a bordakosár közelítése a medencéhez, így a "hagyományos" módon a leghatékonyabb azt edzeni.
Ha ég az izom mert elfáradt, önmagában azzal nem fokozod a hipertrófiát csak a regenerációs igényt.Egyébként hasizomnál nálam egyértelműen látszik, hogy szükség van nagyobb gyakoriságra, úgy tud fejlődni. Amíg heti 1-2x edzettem meg, kb semmit nem értem vele, most, hogy 3x +1core, így láthatóan eredményesebb.
Más izmoknál is láttam ennek (heti 2 stimulus, egy "nagyobb" és egy kisebb kiegészítő) hatását, de azokat rotálni kell (éppen melyiket edzem gyakrabban) mert különben túl sok a napi terhelés. Most agyalok a 2 hónapos váltásokon -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod
üzenetére
hát pedig én úgy olvastam, hogy a tut és a magas repszámból profitál a hasizom, mint ahogy általában a core izmok is, mivel ezek inkább állóképességi izmok. én spec emiatt 3szettre osztva általában ~60-80 repet csinálok, 1 szett min 1 perces. persze tudom, hogy az érzet nem feltétlenül jelent bármit és a nagy zsírpárnák miatt vizuálisan sem tudom csekkolni, de szerintem hasznos.... legalábbis amikor normál ütemben csinálom, akkor közel nincs olyan jó izomérzet. de persze lehet normál tempóba fel kellene pakolnom még valahogy 20-30kg-ot rá és az segítene

-
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Magasabb repszám, magasabb tut
egyik sem fokozza az intenzitást
+1
gympin -
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Igen, az ismétlésszámot lehet még növelni, most 11, de 15 fölé nem mennék. Köszi a tippet, tényleg, próbálok ráhekkelni kézisúlyzót
-
Dorian
félisten
Hasizomra mi az ötletetek ha kimaxoltam harangozásnál a csigát?
-
troller
senior tag
válasz
aelod
üzenetére
A '90-es évek közepéig meg kb. mindenki szívta és fújta rád a füstöt kb. mindenhol. (Melóban, irodában is, boltban, étteremben kocsmában stb.)
Szerencsére nem tudtam rászokni a cigire, pedig a főiskolán próbáltam rendesen
, de szerintem így, hogy midíg ki kéne mászkálnom hozzá, biztos, hogy le is szoknék. -
Vitee
aktív tag
Ez mar talan a 3. 4. alkalom, hogy ilyet latok, de egy kissrac itt szivogatja edzes kozben gym-en belul a vape-t (manorud, nemtudom otthon mi a gyujtoneve)
-
Dorian
félisten
Nna, fasza volt ma a lábnap, mindenből progresszió. Visszatértem!
Viszont lehet a frekvencianövelést el kell hagynom, ilyenkor a végén +1 tricepsz +1 mell és hátnapon a +1 bicepszre most nagyon nincs energiám, el is hagytam az elmúlt hetekben. Pedig bizony kaptam ettől ezekben progressziót, de túl sok lesz egy edzésnapra. Most egyelőre marad a 2 alkalmas hát.
Ebből gondolom, h valószínűleg van értelme a mezociklikus edzésnek, majd agyalok rajta, h 1-1 időszakban kiemeljek valamit -
Gergosz2
veterán
Sziasztok!
Van valakinek esetleg pár elfekvő üres fehérjés vödre? Kifejezetten a vödör érdekel tetővel, pl Scitec 6kg tömegnövelő/ fehérje szokott benne lenni.
-
Dorian
félisten
-
stickrs
senior tag
Én most ON whey goldot iszok, meglátjuk megizmosodok-e. Ostrovit se volt rossz, de idegesített, hogy habzik, persze olcsóbb is volt.
-
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Szerintem stillmass is emelt, az sem 36k volt a vedres...
Igaz a tevias is annyi. -
K1LLMy53Lf
senior tag
Annyira már nincs jó áron. Emeltek, nem is kicsit. Most akciósan, kuponnal 5700huf/kgra jön ki. Tény, digezyme-es, de glicinnel felütött, mégha csak minimálisan is. Én inkább hasonló árban már immortalt veszek (2kg 14k, ami kuponozva ~6k/kgra jön ki és hozzámvágnak egy activlab energiaitalt is), mivel az wpc/wpi/wph és elég tiszta, legalábbis 2 nagyon kényes/gyenge gyomrú ismerősömnek sem volt semmi problémája tőle.
Ha protein a co esetleg ismét beakciozza úgy, hogy 5,1kra jön ki kilója (bf stb), akkor én is betankolok szerintem 10-15kgot, ahogy dorian, éjszakainak jó lesz, mert nagyon úgy néz ki, hogy a kedvenc vegan cuccomat ostrovit kivezette

-
válasz
Vitee
üzenetére
Hozzánk is most jött egy új fekvetárogató, ha nem felejtem el majd fotózok róla, én speciel nem teszteltem. Fekvenyomóból már többször is írtam, nekem a vállam miatt nagyon bejön, mert egyáltalán nem nyírja. Ha rúddal csinálom, akkor vállam rotty, a kézisúlynál meg a felvételt nem szeretem.
-
Vitee
aktív tag
válasz
headhunter
üzenetére
Nalunk pont a hammer strength fekvenyomo gepek vannak, amikrol beszelnek, a decline es az incline, sima nincs.
A lapsulyosakat nem igazan szeretem, a tarcsasakat szoktam hasznalni.Nemsokara valtok termet, ott nagyon durva fekvenyomo gepeket lattam, kivancsi leszek milyen veluk dolgozni. Van fekvetarogato gep is, nem a sima pec-dec, hanem rendesen fekve kell benne tarogatni.
-
headhunter
addikt
-
Dorien
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
OK, de ha nem pihenteted a lábad, akkor legalább az edzés intenzitásából vegyél vissza. A "jóleső" fájdalom, izomláz az teljesen más, mint amikor napokig szenvedsz tőle.
Én pl. pont a hátfájdalmam miatt kezdtem neki edzeni újra. Szerintem össze is voltak csúszva a csigolyáim... Amióta keményen edzek hátra, a fájdalom teljesen megszűnt.
-
Dorien
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Combnál 3 nap? Simán. De a hát, mell regenerációja is ennyi vagy még több, ha kemény az edzés. (Több gyakorlat, több széria bukásig...) A váll, kar pár nap pihi után rendbe jön.
Ja igen, masszázs, izomlazító fürdősó (Aldi, Tesco), meg ha fürdőben találsz olyan oldalsó fúvókát, ami erősen nyomja be a vizet, az nagyon jó rá. Kehidakustányban meg Nagyatádon a strandfürdőben pl. van ilyen. Illetve magnézium, kalcium nagy dózisban. Extrém esetben lóbalzsam - nekem erre csak a visszatérés utáni első edzés sokk hatására volt szükség, de akkor nagyon, minden izmom fájt és be volt feszülve.
-
Dorian
félisten
válasz
Dorien
üzenetére
A pihentetéssel szrt se érek, mióta edzek ez van nálam combilag. Csak normál esetben edzés utani 3. napon már normál használat során nem érzem csak masszázs során, most meg ez a 4. nap.
(2 hete a 4 napos hegyi túra lefárasztott de az edzést ekkor ugye kihagytam, és utána jól odabasztam ami hülyeség volt, múlt héten is egész héten izomlázam volt. De most héten ésszel lábaztam, guggolásnal visszavettem 10 kilót. Utána Bolgárnál pedig még progresszió is volt.De ezektől függetlenül, az sem hiszem h normális ami normál esetben van, a 3 napos izomláz. Más izomnál még nincs ez.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
jó, a stillmass egy külön kategória... a vegan mixük is totál undorító, a sertéskollagén atomíztelen (ezt mondjuk könnyen lehet orvosolni szerencsére kis szörppel)
amúgy édesség/nasi: elkezdtem faxbuk reels videókban látható cuccokat kipróbálni, aminek főleg tojás ill túró az alapja, tehát egész magas fehérjetartalmú cuccok, kevés zsírral és ch-val. nekem a liszt nélküli annyira nem jön be, mert az kb sütitöltelék lett, de egy minimális liszttel (500g túróhoz 45-50g) baromi jó cuccokat lehet csinálni
láb: én mondjuk kb alibizek lábból, de így is túlságosan fejlődik a quadom
a mostaninál kevesebbet meg nincs pofám csinálni... izomláz meg 0 -
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Ízre nekem nincs nagy igényem, ha enyhe az sem baj, csak ne legyen túl édes. Persze ehhez hozzá tartozik, hogy szinte kizarólag csokis ízűt veszek, mert az a kakaó ízesítőanyag miatt kb. nem is tudják elbszni.
Tényleg, a gymbeames az rosszabbul oldódott, bár nem annyira, mint a stilmass
-
Dorien
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
A combommal nem tudok mit kezdeni. Egyszerűen nem tartom normálisnak azt a mértékű és annyira elhúzódó izomlázat ami edzés után a combomban van. Ez csak ott jellemző, de pl kedden volt lábnap és most, szombaton még mindig fájdalmas.
Akkor pihentesd, amíg nem jön rendbe... Ha 1 hetet kell, akkor annyit, ha 1 hónapot, akkor annyit. A lábnap amúgy is elég megterhelő tud lenni a központi idegrendszer számára is.
Én 98,7kg vagyok (110kg-ról indultam) és annyit lépcsőzök, hogy lábaznom egyáltalán nem kell teremben. Mellre szintén nem gyúrok már, marad a hát-váll-kar edzés. Főleg utóbbival nem vagyok elégedett...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
ez erősen ízlés kérdése. én édesszájú vagyok, nekem nem probléma alapvetően. de ízre amúgy jó, mármint mondhatni természetes ízűk van a legtöbb PGC-nek, nem "műíz". illetve a kolléga által felsorolt cuccok közül szerintem ez az egy, ami oldódásra és ízre is teljesen jó (myprotein szerintem ízre nagyon rossz, oldódásra nem emlékszem milyen, gymbeam meg oldódásra gyenge közepes)
de tényleg nem vita/meggyőzés miatt írtam, szimplán kíváncsi voltam ill segíteni próbáltam. most amúgy én pl applied nutrition whey-t tolok. ez ízre eléggé csalódás (nagyon íztelen még 2dl vízzel is... lehet 1,5tel kellene megkóstolnom), oldódása azonban 10/10es
-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
PG nekem gejl édes.
Oldódásban az összes teljesen megfelelő volt, kivéve a Stillmass, mondjuk annak llegalabb az íze sem jó. -
-
S e t h
nagyúr
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Myprotein, gymbeam, puregold fehérjéket próbáltam ebben a sorrendben, a végén kötöttem ki a scitecnél, de csak komfort miatt, a többi fogyasztásában élvezeti értéket nem találtam.
-
Dorian
félisten
Azt hiszem a testzsírom nem akarom lejjebb vinni, most jó fényekben nagyjából kivehető a 6 haskocka.
A tavaszi 75,5 helyett (akkor mértem utoljára) 73,5 vagyok és azt kell feltételeznem, hogy 2 kilónál több zsírt vesztettem és mellette azert épült némi kicsi izom is, mert a használt súlyok azért nőttek valamennyire.
Szóval most elkezdek egy nagyon enyhe bulkot tél végeig, mert ilyen alacsony testzsírral lathatóan nem túl hatékony az izomépítés. Aztán nyár elejére leszálkásítok a mostaninál jobban mert nem követem el benne azokat a hibákat mint idén.
Igazából a bulkot már 1 hete elkezdtem és nem is enyhén, mert most érik ezerrel a kertben a füge meg a sárgadinnye, szóval napi fél kilót eszek csak ezekből.A combommal nem tudok mit kezdeni. Egyszerűen nem tartom normálisnak azt a mértékű és annyira elhúzódó izomlázat ami edzés után a combomban van. Ez csak ott jellemző, de pl kedden volt lábnap és most, szombaton még mindig fájdalmas.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
S e t h
üzenetére
Mi mindent pontosan? Ostrovit, immortal nutrition, pf nutrition, activlab, protein a co? (Ezek a főbb whey gyártók hirtelen, akik ár/értékben jó cuccot tolnak. Íz és oldódás is legtöbb íznél rendben)
Ez természetesen nem kötekedés, szimpla kíváncsiság/ötlet/segítő szándék
-
S e t h
nagyúr
-
S e t h
nagyúr
válasz
Dorian
üzenetére
Mindig ott bukok el, hogy értelmesebbnek vélek egy adott szubkultúrát, mint amilyen. (nem rád vonatkozik)
Nem tudom milyen igény hívta életre ezt a Norman jelenséget, de ezek szerint sokan vagy nyelveket nem beszélnek, vagy egyszerűen nem boldogulnak a neten és nem találtak rá célirányosan arra amit szeretnének és akkor jön egy pimasz srác, aki a tiktokker palotaforradalmat indít a kondival foglalkozó körökben és én azt gondolom ezt nem a tudásának köszönheti, hanem a stílusának, a fiataloknak egyszerűen ez jön be.
Én is folyamatosan tanulok, ezért is vásárolgatok innen-onnan, tippeket gyűjtök, ez egy végtelenített tapasztalatszerzés, de nálam Norman lepattant az első védvonalról, mert amit máshonnan megkaptam, kapok, azt miért egy beképzelt és öntelt figurától fogadnám el?
Viszont respect, mert te legalább leírtál egy dolgot amit onnan merítettél, de én ezt meg külföldi youtuber tier listán láttam már X+1 alkalommal, és még egyet sem értek teljesen vele.
-
thomasvold
őstag
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
3X9-et csinálok jelenleg, de nem szoktam limitálni magam ehhez szigorúan. Vannak jobb napjaim, akkor 10-11 is megy szabályosan és ha megy, miért ne? Illetve bukásnál még beletolok 2-t, ami már nem szabályos.
Nem pihentetem, hanem a comb fölött/mellett 10-15 centivel megtartom és úgy emelem újra. Nem engedem elernyedni a vállizmot, hagyom feszülésben.
-
aelod
veterán
válasz
S e t h
üzenetére
Skippeld lelked rajta mit mikor nézel.
A mondandóját nem kell cáfolni de mindenki akarja csak nem jön össze. Érted, és a személyét támadja mert mást nem tud. Nekem ezért is volt nagy respkekt Laci felé, hogy nyitott és próbál közeledni közös nevezőre jutni míg mondjuk más kapásból Konstantin fizikumát kritizálja. De mások vagyunk mindenkinek más az ami szimpi vagy ellenszenves nincs ezzel baj.
Wood
Sanyi össze vissza beszél, nekem se eleje se vége annak amit mond, továbbá csak a testépítő boxban gondolkodik egyáltalán nem tud kijönni belőle.
-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Szabályosan kivitelezve nekem a rosszabb vállammal 10 kilóval nem megy 7-nél több. A jobb vállammal menne, deugye azzal csak annyit végzek mint a gyengébbel.
Csípő magasságában van a csiga. Igen, kötéllel.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
thomasvold
üzenetére
11 az nagyon szép, ha full kontrollált a teljes mozgástartományban és nem is pihenteted lent stb... grat hozzá.
én 7,5-essel csinálok 3x12-t, de ha fáradttabb vagyok, akkor megesik, h az utolsó szett inkább 10-11 csak. mondjuk én féltem a vállaim a covid-oltás utáni gyulladásos/beszűkült mozgástartományos szívás óta#198843 Dorian : ha jól értem, akkor alsóbb pozícióban van csiga és onnan tolod ki fej fölé. nekem a fenti pozícióból, előre dőlve, a kézzel ívet írva le verzió vált be (valamiért jobb az izomérzet számomra az íves végrehajtáskor, mert akkor úgy érzem, hogy igazán tricepszből húzom, míg egyenes vonal esetén olyan, mintha tricepsz+vállból tolnám a súlyt)
a "kifelé fordítom a kisujjak felőli tenyér-részt" alapján kötéllel csinálod? (nekem az egyenes rúd vált be a legjobban) -
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Nem tudom, anno csak felsorolta melyik tricepsz gyakorlatot hová sorolja be hatékonyság terén. Sztem nincs nagy különlegesség benne, én a fej feletti verziót csinálom, tehát amikor nem dőlsz be nagyon derékból) és a mozdulat végén kifelé fordítom a kisujjak felőli tenyér-részt
-
Dorian
félisten
válasz
S e t h
üzenetére
Sztem ő teljesen más rétegnek kommunikál, a kezdők és a fogyni vágyók a célcsoportja. sokan közülük egy 120 kilós szanaszét gyúrt, szteroidokkal megtöltött ember videóját meg sem nyitják.
Én pl tudtam tőle ötletet kapni, pl. legjobb tricepsz gyakorlatok videóban a csigás fej feletti extenziót, nagyon megszerettem. Azóta kétkezes letolás helyett egykezest csinálok, és második tricepsznek pedig ezt -
S e t h
nagyúr
válasz
aelod
üzenetére
Mit kéne cáfolni, ha annyira ellenszenves, hogy pislogás nélkül skippelek mindent amiben szerepel?
Pökhendi, lekezelő, ez jellemzi a közbeszédet és én még nézzem online is ezt az arrogáns attitűdöt?De itt sem olvastam egy deka sort sem arról, hogy kinek miben változtatta meg az életét, edzését, mert ha félre is tesszük azt, hogy miként viselkedik, attól még sokan úgy beszélnek róla, mint Vince Gironda reinkarnációjáról, de valóban az?
Szóval hol a cáfolandó kontent, vagy egyébként mit cáfol ami miatt egy 100 kilós színhús testépítő elgondolkodik, óh hát ezt elcsesztem.Én egyelőre Kathi Béla véleményét osztom, sok beszédnek sok az alja.
-
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
thx
-
K1LLMy53Lf
senior tag
csak egy tipp: mielőtt nekiállsz, kicsit dolgozd meg az első vállrostokat (vállból nyomás pl 2-3 szett), mert úgy akkor könnyebben be tudod lőni, hogy az oldalemelés milyen kéztartással, szögben stb a legjobb (nekem ugyebár a 2 karom is különböző, de havernak is totál más szögben jó, mint nekem), mert ha van elég pump az első rostokban, akkor azonnal megérzed, ha túlságosan abból emelsz (mert egyébként az első rostok sokkal fejlettebbek az oldalsóknál és ha frissek, baromira nem feltétlenül veszed észre, max azt, hogy nem érzed az oldalsó rost terhelést x szett után sem)
-
Dorian
félisten
Oldalemelésből próbáld ki azt, hogy 60 fokban döntött pad vsz-es részére rátérdelsz, a döntött részének nekidőlsz és úgy csinálod egykézzel.
Itt nem tudsz testből csalni, mint a hagyományosnál, ego-romboló lesz a súly![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jó lehet a merevkaros munkasorozat tricepsz bemelegítő sorozatnak hamár egynapon van.
Én is úgy vagyok a combhajlítóval ha kellőképpen ki tudom venni belőle a vádlit de teljesen nem lehet az nem baj, mert akkor így közvetlenül utána vádlizok és kihagyom a vádli bemelegítő sorozatokat -
tisn
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
oldalemeles
gyerek is jar masik terembe, beszelgetunk edzesre (fodbal) menet az autoban, mondja, hogy oldalemelest allva 8kg-ossal szokta csinalni. mondom az nem lehet en is annyival csinalom es tok farasztonak erzem. kicsit piszkalt a dolog masnap elmentem, es a ket bemelegitot 10-el, a masik kettot 12-vel csinaltam (a 4.-nel mar nem ment a 8 rep csak 6)
na mondom nem is ereztem, hogy mar emelni kell, kellett a versenyszellem

nekem masik napon van a melltamaszos evezes es a merevkaros lehuzas. (utobbi pont a csigas tricepsszel egy napon, de midnegy
)valamelyik nap kicsit huzodzkodtam, azt is vissza kellene rakni a menetrendbe (a teremben tobb helyen lehet, de en csak az egyiket szeretem (ket csiga kozott) amik gyakran foglaltak, es ezert nem konnyu edzesterbe rakni. igazan jo meg a rasegitos gep lenne, de annak meg tul vastagok a markolatai, nem jo fogni (csak tolodzkodasra jo))
-
Woodslave
félisten
válasz
aelod
üzenetére
persze de a tudomány is attól függ ki mondja. Azért ha van egy pár "tudományos" álláspont amik teljesen különböznek. Arról ne is beszéljünk amit Dietgainz is képvisel valamilyen szinten, hogy a tudomány nem minden a "harctéri" tapasztalat fontosabb.
+ amit Tyler írt felettem (alattam)

-
Dorian
félisten
A váll-hátat én is kicsit alakítottam.
- Megtetszett az oldalemelő gép kézisúlyzó helyett, itt még ki kell forrnia a súly/ismétléstartománynak, mert múlt szombaton jól odabsztam vele mennyiségben is és a kivitelezés sem volt tökéletes (nem volt rendes vállhátrahúzás + túlemeltem a vállam)
Utána pár napig éreztem is, h sok volt. Csak ekkor néztem Sanyi egyik videóját ahol említi, hogy ennél inkább a magasabb ismétléstartományt preferálja mert a túl nagy súly szétcseszheti a rotátorköpenyt. A csigás verziót is kipróbálnám, de kevésbé jellemző, hogy a csigák szabadok.
- Kicsit jobban rámegyek az oldalsó hátra. Ehhez vasárnap otthon tudok vállszélességben húzódzkodni, ezért a teremben pedig a melltámaszos mellé nem szélesen húzok le, hanem megtetszett az egykezes lehúzás. A merevkaros is érdekes, de pluszba betenni már túl sok lenne, és az nem tetszik benne, hogy a tricepszet is nagyon terheli, ami ezen a napon nem célom. -
-
aelod
veterán
válasz
Woodslave
üzenetére
Nyilván hit kérdése de itt a tudomány rész sem elhanyagolható. Nekem teljesen mindegy, hogy 70 kilós 40 kilós 500 kilós ember mondja azt ahol épp a tudomány tart. Nem csinálok belőle ego kérdést. De kinek mi, annyi tartalom gyártó van mint a szemét mindenki nézze azt ami neki szimpi.
-
tisn
veterán
válasz
S e t h
üzenetére
nehogy osszevesszetek valami idiota jutuberen sracok
jott 7 uj gep a terembe
eddig csak matrix volt, ezek valami freemotion masinak (hasznaltnak tunnek)
meg nincsenek osszerakva csak a vazakat raktak be
hasznalt mar valaki ilyeneket?megint varialnom kell majd az edzesterveken

-
S e t h
nagyúr
válasz
aelod
üzenetére
Sajnos megnéztem, akkor ment az ütném még a mentőben is kategóriába, és ezt nem Nyakas védelmében, mert őt sem ismerem jobban, de azért a stílusért amit ott megengedett, annak a feléért nyakon vágnák kultúráltabb helyeken is.
Bár tudom, ma már nehéz nézettséget összekalapálni, kell vmi plusz és a bayeri közbeszéd mélysége inspiráló lehet sokak számára.
-
aelod
veterán
válasz
marked one94
üzenetére
Szájsebészet után egy egy teljes hetet kihagytam de meglehet, hogy 10 nap is volt. Nem játék. Enni meg hát ahogy tudtam éppen amit. Nem foglalkoztam a mennyiséggel stb.
-
Dorien
veterán
Hasonló, de csigás gépen nyomtam tegnap elülső deltára. Az is jó volt.
Majd lassan felfedezem, hogy milyen gépek vannak még nálunk, de nincs bennem kényszer... Én szinte mindent gyakorlatot kézi súllyal / rúddal tanultam meg anno.marked one94: Csirke / hal / rizs az alap tömegeléshez, csirke / hal / zöldség szálkásításhoz. Tojás, tej, túró - ezek jó fehérjeforrások még. Ja meg tejsavófehérje / tömegnövelő edzés után, de én erről már leszoktam...
-
itouchfan
őstag
válasz
marked one94
üzenetére
Nekem az egyik nagyon durván félrement, szétvágták az ínyem, stb... 5-6 napig ha lehajoltam az is brutál rossz volt, lüktetés vérzés stb... a másik 3-4 nap után vállalható volt.
-
marked one94
őstag
Akinek volt bölcsesség fog műtéte mennyi napot hagyott ki az edzesből? Meg jöhetnének kaja tippek is hogy mivel vigyek be eleg kalóriát. Smoothie gépem van azzal pár dolgot letudok daralni.
-
Vitee
aktív tag
válasz
aelod
üzenetére
Engem, ami a legjobban idegesit Sanyiban, hogy mint kezdo, 70 kilos embert, aki szeretne jobban kinezni, allandoan fikaz.
Mindig beszol es fikazodik a 60-70 kilos embereken, szinte minden videojaban.
Aztan elmondja azt is mindig, hogy o testepitokhoz beszel, nekik kesziti a dolgokat es azoknak akik izmosak, neki pedig aki izmos, az ott kezdodik, hogy INBA szinpad.Kivancsi lennek mennyi a nezettsegi arany az izmos vs nem izmos nezok javara. 5-95%?
-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Az elején elmondta, hogy most kivételesen miért csinál ekkora volument és csak 4 hétig egy évben
-
olika78
csendes tag
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Dietgainz Testépítő Podcast | km. Nyakas Sándor
1:49től beszél a cuccozásáról ,ha érdekel. Heti 250mg teszto mindenkivel csodákat művelhet. -
K1LLMy53Lf
senior tag
-
aelod
veterán
Nem tudom, elkezdett fájni. Jövő héten térek vissza a terembe meglátjuk mi lesz belőle.
Mivel áthidalja a térd ízületet teljesen nem lehet kivenni a munkából a vádlit de csökkenthető mennyire segítsen be úgymond. Ez is egy módszer rá igen.
Mindenki tudja mivel épült az a fizikum így teljesen mindegy ebből a szempontból milyen szett számokat csinált mellé.
-
m3ss
veterán
válasz
aelod
üzenetére
mit csinaltal a brachialisoddal?
#198801 Dorien ha pont ilyen gep van, akkor nagyon ajanlom. a teremben ahova neha lejarok, van 3 fele hasonlo vallbol nyomo gep, ez messze jobb, mint a tobbi. derekszogbe lehet allitani a hattamlajat, nagy romot enged, unilateral, nagyon jo gep.
-
Dorian
félisten
Ez lenne a módszer amivel kivehető a lábhajlítás gyakorlatból a vádli?
[link] 17:35-től
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Eredeti játékok OFF topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Alumíniumba öltözött a Nothing Phone (4a) Pro
- Hálózati / IP kamera
- MWC 2026: Könnyen megmarkoltuk a Lenovo Legion Tab ötödik generációját
- Foxpost károsultak - 2026
- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5530 Core i5 1245U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
szerencsére ilyen csak 2x fordult eddig elő)