Hirdetés
- talmida: Változások 2. rész
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3ss
veterán
válasz
RexMaximus
üzenetére
hmm ez megjelent mar? az volt az mma aranykora talan, pride fc idejen. brutal kultusz volt korulotte, imadtam akkor. par eve mar nem is nezem.
#198779 Woodslave
ne viccelj, rocknal nem sok kerdes van. hollywoodban a sokkal kisebb sztarok is tuti szet vannak koxolva. hemsworth, jackman, cavill mindenki...de amugy vicc, hogy sokan meg vannak rola gyozodve, hogy ok bizony naturalok
ez is hozzaad az emberek testdiszmorfiajahoz amugy, megnezel egy 80-as evekbeli supermant, batmant, etc nem ekkorak voltak...persze akkor is voltak kivetelek, de ma ez az alap, hogy naturalban elerhetetlen fizikumokkal allitanak kvazi peldakepet mindenkinek. -
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Így van. Egy vallás gyakorlatilag az ő tevékenysége, sokszor pedig belefut dolgokba amikbe nem kéne.
-
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
lathatoan a megfelelo fizikumhoz tobb ut vezet, szoval elfert ez is itt.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
igen, láttam, sok esetben hivatkozik tanulmányokra, de attól, hogy egy bizonyos tanulmány ezt hozta ki, az még nem jelenti automatikusan, hogy ez egy általános/örökérvényű igazság/tény. márpedig Lakatos szereti így tálalni a dolgokat.
szóval csak azt próbáltam leírni, hogy érdemes azért jobban utánamenni és megvizsgálni több oldalról az állításait, ahelyett, h vakon mindent elhinnénk neki.
-
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Ez esetben ott volt a hivatkozott tanulmány is.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
én tavaly, év elején amikor nekiálltam az életmódváltásnak, akkor egyik kollégától megkaptam az alap könyvét, meg még cikkeket stb... elolvastam és már akkor elég sok helyen erősen felvontam a szemöldököm, h mekkora baromság/félremagyarázás stb van benne bizonyos dolgokról... pedig akkor messze nem volt annyi ismeretem, mint azóta lett, az elmúlt 1,5 évben...
és igen, baromira szekta feeling az egész
-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Voltam bent a csoportjában, de amikor már a sokadik cáfolatot írtam meg, kidobott
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kicsit szektás jellegű a dolog + tele krv drága cuccok és workshopok hirdetésével. Persze leginkább a középkorú nők a célcsoport, ők ezt nagyon kajálják -
K1LLMy53Lf
senior tag
Lakatos állításait/kijelentéseit azért elég fenntartásokkal érdemes kezelni, mert szeret elhallgatni/ferdíteni/csúsztatni... (jó példa pl a TB500ről írt szösszenete... abban konkrétan 1! db igaz, tényszerű állítás van
)szerk.: igen, ez kimaradt a cikkel kapcsolatban, amit Dorian írt... egy kezdő attól is nő, ha csak ránéz a súlyokra

-
Dorian
félisten
Kezdőket vizsgálnak az már eleve tévútra visz: ők mindentől izmosodnak.
De az igazi módszertani probléma az, hogy igen, 20-25 ismétléses szériákkal is van hipertrófia, de a hipertrófiát mindig az utolsó 4-6 ismétlés ami okozza, a magas volumen 80%-a ezért csak a regenerációs időt növeli. Persze ez kezdők esetében elhanyagolható, hiszen ők még nem dolgoznak olyan súlyokkal, hogy ne tudnának nagy volumenből is regenerálódni. És itt visszakanyarodtunk az 1. mondatra. -
tisn
veterán
ez igy nem hangzik rosszul
az meg tetszik, hogy a delikvens ket labat terheltek elteroen, kizarva az egyeni kulonbsegeket
-
Woodslave
félisten
válasz
RexMaximus
üzenetére
ja csak megint a nyomorult hazugság. Ha natural és kemény munka ahogy mondta mindig akkor ennyire nehezen esel össze. Tudom Bale is megcsinálta a Gépész miatt de ő azért nem volt ennyire kibaxva.
De mindegy engem annyira nem érdekel mert soha nem hittem el hogy nincs tele, de szépen mutatja a világ folyását ez is
-
Dorian
félisten
Én most kezdek helyre rázódni a nyaralás -> túrázás -> betegség -> edzéstúlterhelés kombinációból amit augusztus folyamán sikerült összehozni. Ezzel kb. minden szarabb lett, de most már ott tartok ahol előtte
Ami furcsa, hogy a fentiek ellenére + h még mindig fáj kicsit a jobb csuklóm, valahogy mégis kezdett a jobb bicepsz felzárkózni a balhoz. -
aelod
veterán
válasz
Antonio
üzenetére
Nekem is fáj a brachialisom. Egy hónapja nem edzettem. Nem hogy jobb rosszabb lett
Szóval a pihentetés nem jó
Sportkrém, gyulladás csökkentő, napi masszírozás. Kisebb terheléssel "gyógytorna" jelleggel mozgás.A másik kérdés: mielőtt elveszek az ilyen-olyan szponzorált leírásokban, érdemes és ha igen milyen táplálék kiegészítőt (hatóanyagot) érdemes szedni ilyen sérülések megelőzésére ami, vagy igazából csak pénzkidobás, és lehet csak nyújtanom kéne
Semmit. Oda kell figyelni ennyi.
-
deny330
senior tag
Köszi szépen, elmentettem délutánra, megnézem mit tudok belőle megcsinálni!
#198741Peaceliker
Tudom miről beszélsz, hétfőn egész nap csak feküdtem kb, iszonyat rossz volt. Kedden amit tudtam apró tennivalók, azokat elvégeztem itthon, meg délután elmentem sétálni egy kört, hát volt alkalom hogy úgy éreztem semmi bajom, de már ma is érzem, hogy javult a helyzet, szerintem hétvégére jó lesz ez, csak óvatosan kell visszarázódni. -
Flash Gordon
senior tag
válasz
Antonio
üzenetére
Nekem volt ilyen, csak a jobb könyökhajlatomban, nem kezeltem csak a szokásos flektor, stb kenegetés ment edzés után, mivel továbbra is lejártam edzeni, persze kerültem azt a fogást ahol jelzett, kb. 5-6 hónap után kezdett rendbe jönni, sajnos egy baleset folytán fel kellett segítenem a földről egy testesebb figurát aki pont a fájós karomba csimpaszkodott, nos ezzel rávertem kb. még 6 hónapot, szóval nálam kb 1 évbe tellt amíg rendbejött...
-
RexMaximus
senior tag
válasz
Woodslave
üzenetére
FIlmszerep, Mark Kerr eleterol lesz, aki meg a korai MMA eraban robbant be - szerintem foleg a The Smashing Machine dokumentumfilmmel

Amugy jelzem, "osszeesve" is baszott komoly a csavo

Dave Bautista is irtak mindent is, mikozben kisebb tomeggel is boven atag feletti fizikuma maradt meg mindig
- (szerk.: igy nez ki osszeesve
. [link]AMugy kivancsi vagyok, Rock marad e igy vagy vissza tomegel. 50+ mar.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
Antonio
üzenetére
Latatlanban itt aztan senki sem tudja megmondani a frankot erre

Amiert mosolygok, hasonlom van pont, egy csaj a nyakamba ugrott (60-70kg) es valami benyilalt pont ott, meg kattant is (kitapogattam, szakadast nem erzek). Vagy 2 honapja.
Szerintem erre specko celzott tapkieg nem lesz.
Amit szoktam hasonlo nyavajaknal - indian club, rehab / prehab eszkoznek remek. Ezt naponta akar tobbszor - edzes elott bemelegitesbe betennem.
Masik meg a krem - de talan ott is tobbet szamit, hogy az ember atmaszirozza, kis verboseget is okoz ezzel, mint maga a krem akarmilyen alkotoeleme

AMi tuti ha edzesnel van olyan gyakorlat ami nagyon nem tetszik neki, vagy erezni hogy inkabb romlik tole, azt melloznem - kisebb terhelessel csinalnam.
-
Antonio
senior tag
Sziasztok
a következőben kérném a segítséget, feltételezem ebben a topicban van a legnagyobb ilyen irányú tapasztalat.
Egy kis sérülés keletkezett a bal kezemben valahol ahol a bicepsz csatlakozik a felkar alsó részéhez. Semmi komoly, lassan közeledve 50 hez (még van pár év) már nem olyan rugalmas az izomzat, feltételezem a srácaim játékos dobálása közben szerezhettem ennek már több mint 1 hónapja). Úgy látom bemelegítés nélkül már nagyon vigyázni kell a hirtelen terhelésekkel
Napi élet során észre sem veszem, csak bizonyos mozdulatoknál fáj/érzem: pl Kettlebell clean pozíció/puss press vagy egy gyúrósabb hasonlattal pl, húzódzkodás alsó fogással semmi, viszont külső fogásnál érzem.
Kérdés: ez izom sérülés vagy in? Elég ha pihentettem és idővel elmúlik?
vagy valami könnyű terhelést adjak neki napi szinten (ha igen mit) ami fel gyorsítja a gyógyulást?
A másik kérdés: mielőtt elveszek az ilyen-olyan szponzorált leírásokban, érdemes és ha igen milyen táplálék kiegészítőt (hatóanyagot) érdemes szedni ilyen sérülések megelőzésére ami, vagy igazából csak pénzkidobás, és lehet csak nyújtanom kéne 😊.Előre is köszi
-
-
aldebaran
addikt
válasz
Woodslave
üzenetére
Az új filmje kedvéért fogyott le. (femina link
)
Korábban gyomorproblémákkal küzdött, amit antibiotikumok okoztak. Ez is hozzájárult az életmódváltáshoz – probiotikumokat és növényi összetevőket kezdett fogyasztani, mint gránátalma, zöld tea és áfonya -
sherlock82
senior tag
Szerintem jól teszed !
Egészségedre.
Nem egy dolgot kell kiragadni a napi - havi - heti étrendből, mellette figyelj oda az étkezésre, sportolj sokat.Ez miatt ne fájjon a fejed, mondjuk én is margherita pizzát szoktam enni és nem azért mert kb semmi sincs rajta hanem mert azt szeretem.
-
Woodslave
félisten
mit gondoltok Rock vega lett?
-
tisn
veterán
megvan a laborom, eleg jo, psa is rendben. koleszterin kisse magas. kevesebb zsirt vigyek be?
-
K1LLMy53Lf
senior tag
igen, tudom, h ch-dús a pizza és a kolbász/bacon miatt zsír is. ezért akarok jó itthoni fehérjés tésztareceptet, h azzal javítsam az arányt. szerencsére nem igénylem, h egyszerre betoljak egy 32es pizzát, így a mennyiségi "korláttal" nincs gond.
persze nem halálos, h mellé kell ennem a csirke/pulykasonkát, de néha unalmas.
szerk.: hogy kinek mi a jó pizza, az már tényleg ízlés kérdése. nekem pl itt pécsen a tutto bene dallas burger fantázianevű pizzája az abszolút kedvenc

-
m3ss
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
hat igen, van benne ch rendesen. azt nagyon nem tudod kikerulni, max ha kevesebbet eszel.
en csipem az egyszeru pizzakat, keves feltettel. margarita, sonka-gomba. sot minel kevesebb feltet annal jobb sztem. csak legyen minosegi hozzavalokbol. -
K1LLMy53Lf
senior tag
hja, nem úgy értettem, h szumma nincs elég, hanem, ahogy írtam: relatív kevés, tehát arányaiban. azért 20dkg liszt 140g ch.. nekem az majdnem a teljes napi ch-m (1es típusú cukor). nekem olyan 40-50g ch mellett kell min 30g fehérje. (ami nem feltétlenül egy egész pizza, általában 1/3-1/22 32es)
és tudom, h gáz meg minden, de én pizzával úgy vagyok, hha eszek, akkor azon bacon meg szalámi/kolbász van...
-
tisn
veterán
-
m3ss
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
felteteken mulik, hogy mennyire zsiros. ha csak mozarellat meg vmi sovany sonkat teszel ra annyira nem lesz az zsiros.
persze csinaltam gorgonzolas, ricottas, parmezanos, mozarellasat is, na ez azert nem fogyokuras.
recept
van ebben boven eleg protein, 20 dkg liszt + feltet, siman 30-50 g feherje. -
K1LLMy53Lf
senior tag
-
tisn
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
koszi a tippet!
bar mostanaban ha van akkor is enyhebb
most pl. autot toltam, de szerintem nem lesz gond
-
tisn
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
azt nem probaltam. sima hanyattfekves nem jo, de ha felhuzod a labad ugy sem egy ido utan. sot valojaban olyankor sehogy sem

-
-
tisn
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
van az a derekfajas, hogy seta szoba sem johet. (meg a budira kimenes is necces)
fekudni ugy kell, hogy oldalt es labad kb. 90 fokban felhuzva.a linkelt videobol a nyujtasok jok, az erosites csak akkor ha epp nem halsz meg

-
Dorian
félisten
Én magamon az utóbbi 2-3 hónapban vettem észre, hogy elkezdtem a nagy súlyok esetében sz utolsó ismétlések végén hangot kiadni. Na nem üvöltözést, hanem ezt az erőlködős nyögést.
Én arra fogtam, hogy kb. mostanra tudtam részben legyőzni azt az idegrendszeri tiltást, ami a túlzott erőkifejtést tiltja le.
Hangos üvöltés már csak azért is furcsa, mert az ilyen nagy súlyoknál (amik általában nem izolációs gyakorlatok) az lenne az alap, hogy a core/has izmaid is befeszíted, úgy meg nehéz teliszájjal üvölteni -
-
deny330
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Jaah értem, így világos ahogy most leírtad, köszi szépen a kifejtést. Ez az 5 napos dolog nem volt tiszta az előző hsz-ban..
"Fun"fact: megrendeltem a cuccokat, büszkén elmentem tegnap is edzeni, erre mikor itthon kinyitottam a nagy kaput ami megszorult, szerencsésen megrándult a derekam. Eleinte csak fájt, mondom jó ez, nem vészes. Aztán délutánra olyan merev lettem, mint valami faág. Kenegetem lóbalzsammal, meg óvatosan mozgolódok, jobb ötletem nem volt egyelőre. De az egésznapos fekvés nem jó ötlet, arra már rájöttem. Utána baromi nehéz megmozdulni, jobban esik ha picit mozgásban vagyok.
-
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
halkan dolgozom, fujtatas az nyilvan van (es mivel eleve darth vader a legzesem...
)
nekem fura az uvoltozes, nemelyik csavo ugy nyog, mint akit epp jol megkurnak
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Vitee
üzenetére
igen, az ego lifting mindig vicces, én is szoktam látni teremben néha (és a legviccesebbeket le is írom itt
). ugyanakkor nem mondom azt, h pl szintentartáshoz nincs haszna. lehet jó/elegendő a half/quad-rep. nem értek hozzá, nem vagyok olyan szinten (és nagy eséllyel még sok ideig nem is leszek), hogy ennek utána kellett volna néznem. De szigorúan olyan half/quad-repre gondolok, ami kontrollált minden fázisában... nem amikor rágatják/dobálják a súlyt.@tisn: én alapvetően hangosan veszem a levegőt (fújtatok) gyakorlat végzése közben és nagyon ritkán van, hogy kijön egy kis üvöltés is... én nem tartom gáznak és szokott segíteni

-
Vitee
aktív tag
Ha mar vallbolnyomas, multkor teremben egy faszi, a smith keretre felpakolt vagy 200 kilot, nem tudom pontosan mennyi volt, de csak annyit hallottam, hogy uvoltozik, karjain, terdein ezek a gumis vedok, konkretan a mozgastartomanya egy 20-25 centi volt a vallbolnyomasanak, de vegig uvoltott meg kiabalt es nyomta az a 200+ kilot abban a tartomanyban.
Utana minden gepen ezt csinalta.
De jo fizikuma volt, szoval valamit biztosan hasznal ez az edzesmodszer
-
m3ss
veterán
hmm azt hittem bicepszemben sose lehet izomlazam. szokasos heti 1 sorozat helyett most 4 sorozat ment, 2 gyakorlat, 2 sorozat. durvan izomlazam is van. lehet edzeni kellene rendesenbicot is

panatta szabadsulyos ulo oh press 100 kg x 7 kulccsont ala beengedve
kivancsi vagyok edzes elejen mennyit tudnek, lehet kiprobalom majd. -
-
S e t h
nagyúr
válasz
Dorian
üzenetére
Én arra szerettem volna rávilágítani, hogy van akinek szüksége van mankóra, hogy egyenesbe jöjjön, legyen ez az eszköz Norbi, vagy Norman, mert egyedül kevesek, nem találják a balanszot, vagy deficit van akaraterőből.
By the way nem én vagyok, voltam egyikük célközönsége sem, nem tudom mivel generáltak maguknak híveket, de a társadalom általános állapotát tekintve nem vagyok nagyon meglepve. Celeb celeb hátán, valamit biztosan tud ez a srác, hogy ennyire berobbant, engem a stílusával elveszített, de nem lepne meg ha sokan meg pont emiatt követnék.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Dorian
üzenetére
Nem tudom mit beszél, mert a stílusa miatt számomra hallgathatatlan.
Az országnak szüksége volt egy Schobert Norbira is, ezek szerint a mostani generációnak meg rá, mert elérhetetlen számukra weben a szükséges információ.Az meg hogy milyen a kémia közte és Király Laci között azt végképp nem tudom, értem, igazából nem is szeretném tudni, de eszembe jutott egy régen tanult szépen hangzó szó, inkongruens, mert Laci mentalitása eddig pont nem az ilyen arcos harcos attitűdi iránti szimpátiát tükrözte.
Aztán is lehet, hogy ez egy felvett szerep, számomra viszont nem szimpatikus, ennyi.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
reels-videókban szvsz jó a stílusa (feldobálja néha, mert asszony szokta nézni) és tényleg abban a témában (fogyás) másból nem ért a legtöbb ember, főleg, a mai no body shaming-es, "szép vagy, amilyen vagy" stb világban. ráadásul az esetek ~98%ában nem beszél hülyeséget. ebbe beletekertem, de ehhez szvsz tényleg nem áll jól/irritáló ez a stílus.
De persze tényleg ízlés dolga. -
S e t h
nagyúr
válasz
headhunter
üzenetére
Norman? Skip.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
deny330
üzenetére
nem értem mit nem értesz

ha 15mg-s cinket szedsz, de a réz 2mg-s, és az aránynak 10:1nek kell lennie (8-12:1 között van a norma), akkor ha cinket minden nap szedsz, de rezet csak 5 nap egy héten, akkor nagyjából meglesz a 10:1es arányod. természetesen, ha 20mg-s cinket szedsz, akkor nem kell így variálni. (amúgy sem muszáj, csak ajánlott
) -
headhunter
addikt
-
deny330
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Köszi, megnézem. De hogy érted, hogy heti 5 nap, most nem teljesen értem?!
-
deny330
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
A c-vitaminból azért rendeltem most port, hogy eltudjam osztani. Köszi, végül körülnéztem proteinbuildernél, volt olcsóbban mhn stevia édesítős tejsavó, inkább azt rendeltem végül.
Akkor a D+K1+K2 lényegében felesleges, vagy maradhat? Van sima D is, csak azért.
Köszi szépen!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
szerintem ez nagyon egyedi dolog kinek hogy jó. persze vannak irányadó videók stb, de szvsz a legfontosabb az izomérzet. nekem pl padon az oldalemelés: ~75°os padon, a kiindulási helyzet kb ~20°, tehát nem lógatom a súly a végpontban, hanem tartom elemelve a testemtől és kb 100-110°os mozgástartományban emelem, nyújtott karral kb 2-1-2-1es tempóval. az "érdekesség", hogy jobb kézzel a testemmel egy vonalban a megfelelő, bal kézzel azonban kissé hátrébb tartva és úgy, hogy a kézfej nem párhuzamos a talajjal, hanem meg van döntve hátrafelé ~10°kal. mindkét kéz esetén a kar irányába nézek (ha előre nézek, akkor sokkal többet segít az első vállrost)
-
tisn
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
erdekes, pl. a shopbuilederen pl. kicsit vizszintes fele irjak.
A súlyzókat egyszerre emeld ki oldalra a tested mellől addig, amíg vállmagasságnál egy kicsit fentebb nem kerül a súly.
ugy tudtam az nagyon nyirja a rotatorkopenyt, nem javasolt. en maradok vizszintesnel, volt mar vallfajasom, nem volt jo. -
Dorian
félisten
Épp most nétem meg Nyakas Sanyi videóját, ott ő vízszintesig emelte, meg is magyarázta, h a lapocka mindenképpen mozdulni fog és a csuklya is mindenképpen besegít, ha ki akarjuk használni az oldalsó váll teljes terhelhetőségét. Éshogy nem kell mindenáron olyan dolgokat izolálni amik arra vannak tervezve, h együt mozogjanak.
Tehát itt is érvényes az arany középút, a végén belép a csuklya, de nem kell a fülig emelni a vállakat -
tisn
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
erre pedig minden oktatovideo felhivja a figyelmet. es kar hogy nalunk nincs ilyen gep

miota faj a bokam, egy labon, a bordasfalba kapaszkodva csinalom, kb. 10 fokkal megdolve nehezitesnek, de egyik oldalon nincs tukor, igy nem latom, hogy szabalyos e. a gpe jobb lenne. -
Dorian
félisten
Egészen megtetszett az oldalemelős vállgép, egy darabig lecserélem erre a kezisúlyzóval 60fokos padon végzettet.
Mondjuk most már tudom azt is, hogy mit csesztem el benne: bőven vízszintes fölé emeltem a felkart, de ez csak kiemelt vállal, csuklya segítségével lehetséges. Azt néztem ha helyén marad a váll akkor vízszintesig sem lehetséges felfelé mozdítani a felkart. -
m3ss
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
elalvast nekem se segiti sztem, de nehez ezt megmondnai. viszont egyertelmuen nyugtat, kivasal kicsit
en is delelott szedem. meg egyet vmikor delutan is. osszesen vagy 700 mg-ot sztem ujabban.
hat kreatin mennyit hozhat? nehez megmondani, lehet csak 1-2 kilot atlagban, bar sztem nekem tobbet. annak a harmadat ha hozza ashwa az fel kilo. nehez is azt eszrevenni, de natural kiegeszitok kozott az meg mindig uber. persze en se ezert szedem.. -
Dorian
félisten
Nekem először úgy tűnt segíti az elalvást, de aztán kiderült mégsem,és gyanítottam meg az ellenkezőjét is.
Elalvashoz nekem a triptofan + gaba + Mg ami bevállt.
Mivel bevásároltam egy csomót aswaból, most reggel szedem. De ha ekkora izomtömeg növelest okozna, már rég nem ekkora lennék.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Battlefield V
- Formula-1
- Soha nem szabta ilyen pénztárcabarátra új CPU-it az Intel
- VR topik
- Apple MacBook
- Befutott a régóta várt, sok P-maggal kitömött, LGA1700-as Core sorozat
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- 274 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- Samsung Galaxy Z Fold 6 12/512GB - Újszerű, Független, Ezüst - 1 év garanciával
- ÚJ Magic Keyboard billentyűzetek/ USB-C - Lighning/ 27% Áfás/ Ingyenes szállítás!
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 96GB (2x48GB) DDR5 6000MHz
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5 2600 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
csodalkoztam volna, ha te is ennyire el vagy tevedve, de nagyon sok laikust konkretan meggyozni nem lehetne, hogy bizony senki nem lesz ekkora naturalban.

ez is hozzaad az emberek testdiszmorfiajahoz amugy, megnezel egy 80-as evekbeli supermant, batmant, etc nem ekkorak voltak...persze akkor is voltak kivetelek, de ma ez az alap, hogy naturalban elerhetetlen fizikumokkal allitanak kvazi peldakepet mindenkinek.