Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Az a baj az olajban sütött dolgokal, hogy 20-30 perc utáni sütésnél brutálisan (exponenciálisan) emelkednek a keletkező karcinogén vegyületek.
Ezt otthon is túllépi egy sütés. Ha meg vendéglátóhelyen sütik, el lehet képzelni összesen már mióta van használva az az olaj. -
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
pedig egy jó kis bundáskenyér, megvajazva, kolbásszal meg majonézzel, rá/mellé lesózott lilahagyma... nyami

egyébként én néha szoktam rántott husit enni, de csak itthon, mert amit étteremben/kajáldákban csinálnak az totál szétszedi a gyomrom... az a tippem, hogy a ronggyáhasznált olajban már annyira oxidálódott, hogy azt már nem viseli jól a belem... (szóval nem nekem valóban már kb "tömény" méreg)
-
tisn
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
rantott cucc nem olyan veszes, valamelyik nap az volt, ebedre, meglepett (karaj + csillagtok). pedig olajban sutotte az asszony, nem tepsiben kivetelesen. (en kertem igy, egy heten eccer legalabb egyek valami jot.)
-
RexMaximus
senior tag
válasz
headhunter
üzenetére
Szivas - a serules. Baromi sokszor van igy sajnos.
Viszont ami meglepett, hogy az a srac edzi (?). Futottam bele videoiba es nem tudom. Ez az elerheto legjobb opcio szamara?
Kivancsi lennek a miertre, mert az alapjan amit lattam belole, kevesnek tunik oda. Aztan lehet tevedek, de addig fentartom ezt a gondolatom

-
Vitee
aktív tag
Ja a masik, hogy en total igenytelen vagyok az etkezesemmel kapcsolatban, nem erdekel, nem szeretek enni, csak muszaj enni, igy a fozes se erdekel.
Reggeli zab + bele ilyen rostos zabszelet
Delutan legtobbszor ket-harom varians van, 300gr koruli csirke 125gr (szarazon) rizzsel, vagy 200-250gr krumplival, ezeket bedobom az airfryerbe, 40 perc kesz.
A hust eleve fagyasztva veszem, szetszedve.Megint airfryerben, 3-4 tojas, bele 100gr zoldseg, 80-100gr sonka, 40-50gr sajt es szepen osszesul, ehhez tortilla, vagy krumpli.
Vagy melegszendvicseket szoktam, 120gr koruli sonka, 40-50gr sajt.
Nasinak meg napkozben, napraforgomag, protein chips, protein szelet, neha shake.
Fozessel nem vagyok hajlando tobbet foglalkozni, nem szeretem, nem erdekel. A meregetes meg kb 5 perc / nap.
-
Vitee
aktív tag
Egyatalan nem bonyolult, nemtudom, nekem nem az.
3 alkalommal eszek altalaban egy nap, eszik a franc 2-3 orankent, ha valakinek az jobb, tegye ugy, de nem kell enni ilyen surun.
Este pl a nasi szotyi amit megeszek sorozatozas kozben, 400-450 kcal, melle protein chips meg protein szelet.
Te sokszor irtad, hogy napi 3-4 feherje shaket is megiszol, na en ezt inkabb megeszem, protein chips es szelet formajaban.
Reggeli, delutan valamikor kaja, meg este.
Orulok, hogy neked keves eleg, ha ugy neznek ki mint te, en se ennek ennyit, de en nem te vagyok
-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Hát látod, hogy mégis magyarázni kell
-
Dorian
félisten
Semmi értelme zsírból megenni az extra kalóriát.
Tesztoszteronhoz meg bizosan nem kell több zsír 1g per tskg-nál.
Azért mert a szervezet egészsége szempontjából (gyulladások, stb) fontos ez az arány, és eleve kevés O3-at eszünk. A magvak jók, de ésszel kell a mennyiséget.
[link] -
Dorian
félisten
Na összeírtam pontosan (hogy uzsona meg vacsora azt ne nézzétek) a mai napi kajám, mindennel együtt. Most még a végére betoltam egy vajas mézes kenyeret, pont ennyivel lettem napiszükségelet- pluszban
[kép] -
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
De mi a francnak megenni annyit, csak zsírt viszel be belőle, ráadasul jól eltolva a kívanatos Omega 6 / 3 arányt
-
K1LLMy53Lf
őstag
nem jóllakottan kell, hanem pl ha kaja után 2-3-4 órával, amikor már kiürült a gyomrod, nem egy gyümölcsöt, fehérjeturmixot, salátát stb tolsz be, hanem pár marék (kis marék ~20-25g, tehát pl 5-6 kismarék) magot.
Tudod vannak azok a reels videók, amikor kipakolnak 6-8tányérra/tálba különböző dolgokat, amiknek egyenként 25g fehérjetartalma van, de mennyiségre és energiatartalomra nagyon különbözőek.
Szóval tudatosság/preferencia stb-stb kérdése szerintem.Ezzel csak azt akarom mondani, h nem kell x kg-ot megzabálni ahhoz, h szufficitbe legyél

persze tény, sokan vannak, akik szimplán "tonnákat" zabálnak junk food-ból és azért néznek ki úgy, ahogy.
-
m3ss
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
ha jollaktam nem akarok ezer kalorianyi olajos magvat benyomni csak ugy.
sztem vagy az embereknek ki van tagulva a gyomruk vagy en mashogy mukodok. eskuvokon is nezem a tobbi szolgaltatot. benyomja a levest, porkoltet, harmadik fogast. es baszki utana meg el tud menni megenni 4 db sutemenyt. de mindenki, nem csak egy ember, az egesz asztal ezt tolja. persze mindenki el volt hizva, de ez mind1 is...
wtf ket fogas utan 2 ora mulva tudok ranezni a sutikre ha muszaj 
-
m3ss
veterán
válasz
Vitee
üzenetére
en azt nem ertem h tudtok megenni 3k kaloriat csak ugy. az egy program, eletvitel...megvenni, lefozni, elokesziteni 2-3 orankent tomni magad. beteg voltam, sztem 2-3 napig 1500on voltam, na ez elheto igy. nagyon siman ellennek 1500-2000-en.
raadasul igy betegseg utan nem tudok visszaterni a 2-3 oranekenti zabalasra, nagy adagokra..mert jollakok fel adag kajaval. hozzaszokok ehhez es csak fogyok

-
Vitee
aktív tag
válasz
Dorian
üzenetére
Az eleg kevesnek hangzik, bar azok az extra nasik azert hozzatudnak adni boven annyit, hogy mar nem leszel deficitben
En 2 honapja hagytam abba a dietat, azt 2100-2200-on csinaltam, felvittem a kaloriat 3k-re, osszesen 1-1.5kiloval vagyok nehezebb azota, de ez siman lehet csak a viz, a sokkal tobb szenhidrat, stagnal a sulyom.
Valahol itt akarok mozogni es lehetoseg szerint minel kevesebb zsirt felszedni amig kaloriatobbletben vagyok.
Szerintem sikerult megtalalni ezt a 1-200 kalorias pluszt most. -
tisn
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
nem nagyon biznek benne
tegnap pl. 2800 kcal-t ettem (es ez most pontos, kb. mindent mertem, otthon ettunk)
elmeletileg 2000 az alapegetes
tegnap volt kondi, 2.5 ora bicajozas (jo ebbol 2 ora asszonnyal, jo lassan)elmeletileg min 500kcal minuszban voltam, szerintem meg max 0-n.
(bar most olvastam egy tanulmanyt, hogy egyetlen drasztikus kcal megvonos dieta utan evtizedekre valtozik az anyagcsere nem jo iranyba)
-
Dorian
félisten
Most volt egy kis időm, begépeltem a kalóriabázisba egy átlag napi kajám (extra nasik meg ilyesmik nélkül), furcsa eredmény jött ki:
bmr 1751
kalóriaszükséglet 2100 (+ a sport)
átlag napi bevitel (extrák nélkül) 1876 kalória
makrók szerint: zsír 63g, ch 180g, fehérje 144gTehát ha ezek mellett nem iszok meg egy sört/ túrórudit, ilyesmit, vagy hétvégén nem kajálok be (hétvégén az ebéd ami jóval nagyobb kalória), akkor alapvetően életmódszerűen deficitben vagyok?

Ahogy nézem a szénhidrátot kellene növelnem, zsír megfelelő, fehérje még túl sok is (edzésnapon erre jön rá még egy turmix) -
Dorien
veterán
válasz
aldebaran
üzenetére
Drugs Bunny - A sárga kapszula (PDF)
A házigazda / moderátor cserélheti vele az összefoglaló döglött linkjeit.
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
Merevkaros lehúzás: nekem is kellett pár alkalommal próbálgatnom hogyan is jó, elsőre nekem sem jött be. nekem: enyhén hajlított könyöktörzs valahol 45-60° között. egyébként különálló gyakorlatként én pl nem használom, néha szoktam szuperszettben, csigás evezéssel (evezés ~80-85kg utána lehúzás ~50-55kg)
Egykezes lehúzás csigán: én ezt ülve próbáltam csak lehúzónál (asszimetrikusan ülve a padon, h a kezem nagyjából a csiga alatt legyen), de úgy teljesen nyújtott állapotban leért a lapsúly, pedig jó a stretch/izomérzet. így alternatívaként döntött padon csinálom (talán 45°on, de lehet, hogy 30°on), a csiga felülről a 6.ba van rögzítve ez kb a gyomorszáj magassága (a döntött pad teteje alatt van minimálisan), így ráhasalva a padra húzom alul. tehát nem test mellett, nem támaszkodva kézzel a padon, hanem test alatt, egészen a csípőmig, mellkas, sőt áll/homlok is a padon. ez nekem extrémmód bevált széleshátra.
-
Dorian
félisten
Ma terembe mentem az otthoni alkalom helyett, maradt még a bérletből a nyaralás miatt és ne vesszen már el.
Akkor már próbálgatós alkalom volt, kipróbáltam pár nekem új dolgot.
Oldalemelés géppel: Túl nagy súllyal kezdtem, de csak azt vettem észre, hogy "mindjárt kimaxolom ezt a szar gépet, és amúgy sincs elég mozgástartománya" 3 sorozat után kívancsiságból jelentősen visszavettem súlyt. Hát egyböl meglett a mozgástartomány
Lehet, hogy a kézisúlyzós ferdepados helyett váltok erre.
Merevkaros lehúzás: Nekem valahogy nem adta, előbb fáradt el a tricepszem, bár éreztem utána a széleshátat is. Ha meg kihívást jelentő súllyal csináltam, bebillegtem testből.
Egykezes lehúzás csigán: Na, ez fasza a gyakorlat, oda lehet baszni. Sarokra ülve a csiga előtt végeztem, hogy teljesen felül is még megmaradjon a terhelés, nyúljon. Be fogom vezetni széleshátra valami helyett. -
aldebaran
addikt
Egyébként az összefoglalóban lévő linkek már nem jók.
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
kuntics
üzenetére
bicaj jó is, ha marad, hiszen kell az aerob a súlyzós edzés mellett. mondjuk abból mehetne 3x1óra is akár hetente (persze kérdés a tempó), olyan napokon, amikor nincs súlyzós edzés.
megnéztem ezt a Gödrösi arcot (mivel nem ismerem az influenszerek 99,9%át), biztos ért hozzá meg minden, de nálam itt elbukott: "Mindezt szigorú diéta nélkül, heti 2-3 edzéssel!"' (a szöveg a 3-6hónapos előtte-utána átalakulásos mintaképek alatt van)...
-
kuntics
aktív tag
válasz
RexMaximus
üzenetére
A többiek hsz-eiből nekem az jött le, hogy ajánlott a jó szakember, csak sikerüljön megtalálni. Egyébként én is inkább hajlok az edzővel való kezdésre.
Gödrösi féle edzesből tartanék meg 1-et biztosan, ezt írtam fentebb is. Csak besokallni sem akarok, mert mellette még van hobbiból biciklizés is heti 1-2 2 órás történet. Télen görgőn inkáb 2-3. -
Janaboy
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Nem eszek annyira zsírosan, próbálom szinten tartani.
Csak kíváncsi voltam, hogy ennek lenne-e értelme. -
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Janaboy
üzenetére
sosem hallottam róluk, chatgpt szerint van minimális hatásuk:
Chitosan: bizonyíték van arra, hogy enyhén csökkentheti a koleszterinszintet és a zsírfelszívódást, de a súlycsökkentő hatása kicsi és nem mindig szignifikáns.
Fügekaktusz: jobban alátámasztott a vércukor- és koleszterincsökkentő hatása, valamint antioxidáns, gyulladáscsökkentő aktivitása. A súlycsökkentésben a hatás szintén mérsékelt.
👉 Mindkettő inkább kiegészítő támogatás, nem „csodaszer”: diéta és edzés nélkül nem várható látványos eredmény.de a kérdésem: ennyire zsírosan eszel, hogy így szeretnéd mérsékelni a zsírbeviteled? csak mert alapvetően egyik makró sem ellenség, ha megfelelőek az arányok és megvan a deficit.
-
Janaboy
veterán
Tudom hogy nagyon vegyes a megítélése a táplálék kiegenek, de mi a véleményetek a chitosanrol vagy pl az indián fügekaktuszról?
Elvileg ezeket megkötik a zsír, ezzel gátolva, hogy kevésbé szívódjon fel a vastagbélben.
Bár nem tudom, hogy mennyire hatásos.. -
K1LLMy53Lf
őstag
csak azt próbáltam leírni, hogy hiába volt meg fejben, rutinnal minden (miből mennyi szett, mi az alternatíva, mi a második alternatíva, milyen ismétlésszám, milyen pihenőidő stb-stb), így, hogy le van írva és látom, mérföldekkel hatékonyabb az edzés.
Erősen gondolkodom egy ideje, hogy az excel/screen-ről átrakom hevy-be, hátha az dob rajta még1et
-
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
jo a leirt edzesterv, csak rugalmasan kell kezelni.
ha valamelyik gep foglalt (eloszor megkerdezem, hany rep van meg rajta), akkor azt a kort kihagyom, es csinalom a kovetkezot a tervbe, majd a vegen visszaterek ra.
ha akkor is foglalt, csinalok mastnekem minden napra fix terv van, 2x3 napos ciklust nyomok.
bar most elkezdtem gondolkodni, hogy 1x4 + 1x2-esre valtok, a sok gerinc/has erosites miatt nehany gyakorlatra 3 napos ciklusban sem jut ido (amit szeretek)illetve ha elmegyek edzohoz heti 1 nap az is kiut egyet
(ma pl. 2-es nap lett volna (szetcsuosztt a het, 1 nap zarva volt a terem), de mivel tegnap fociztam, es ma kurvara fajt a derekam, ilyen gerincnyujtos nap lett, tenyleges sulyzos gyakorlat 2db volt, + alkar (mert az nem basztatja a derekat))
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
RexMaximus
üzenetére
szerintem legtöbbünk pont azt mondta, hogy jó dolog az edző, ha talál megfelelőt, anélkül sokkal melósabb a dolog. Én pl edző nélkül tanultam (és még tanulok) meg mindent, sok mindenre hónapok után jöttem rá, pedig én kiemelkedően sokat foglalkozok egy témával, ha érdekel (nagy átlaghoz képest). mindezt tanácsként próbáltam is leírni, ha úgy döntene a kolléga, hogy nem vesz igénybe edzői segítséget.
#198555 Dinter : " de egyre jobban stresszelt, hogy mennyien lesznek a kondiban" én pl ezért járok olyan terembe, ahol nagy a hely és a géppark.
illetve, ami nekem meglepően sokat segített: leírt edzésterv. hiába volt meg a fejemben fixen, hogy adott edzésen mit fogok csinál, melyik gépekkel dolgozok, mik az alternatívák, ha adott gép foglalt, mennyi a pihenőidő stb-stb, mégis... ahogy vettem a fáradtságot és összedobtam egy excelbe, azt screenshotként átlőttem telóra és azt nézem, sokkal effektívebbek az edzéseim. szvsz egy edző is kb ezt a leírt edzéstervet tudja helyettesíteni.meg persze, ahogy Dorain is írta fentebb: baromi sokan nem tesznek bele elég energiát ("gyereksúlyokkal" játszadoznak, 10-15rir-ig, vagy épp túllövik a súlyt, amivel csinálnak 10 fél (vagy épp negyed) rep-et, aztán pihennek 4-5-6perceket stb-stb)
-
Dinter
addikt
válasz
kuntics
üzenetére
Én jártam már pár éve edzeni, de egyre jobban stresszelt, hogy mennyien lesznek a kondiban, illetve érdekelt, hogy vajon mennyivel tudnék gyorsabban haladni segítséggel.
Egyáltalán nem bántam meg, több mint 1 éve járok így. Sokkal kisebb mentális megterhelés számomra az edzés azóta, már csak az megéri a pénzt. Utólag látom, hogy közel sem edzettem elég keményen, sokkal gyorsabban fejlődök, amit külső szemlélők is megerősítettek.
Szóval ha belefér a keretbe, és találsz olyan embert, aki szimpatikus, én abszolút ajánlom.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
kuntics
üzenetére
Jó edző segít abban, hogy helyesen sajátítsd el az alapokat. Sokszor kívülről egyszerűnek tűnő gyakorlatok is sokkal összetettebbek, sokkal több mindenre kell figyelni, mint egy laikus gondolná.
Főleg kezdőknek az olyan tanácsok, hogy nem kell edző, hatalmas felelőtlenség!
Gondolj bele: nem látták, hogyan mozogsz, nem validáltak, nem tudják, milyen állapotban vagy, nem tudnak rólad semmit, mégis nagy biztonsággal kijelentik ezt. Nonszensz.
Heti 2 kondi mellett megtartanám az Ádám-os edzést is, mondjuk a hét másik 2 napján. Az úgy már elég jónak hangzik. Persze majd érzed, mi az elég/sok, és ahhoz igazítod
. -
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
-
Dorian
félisten
Na bzg. 8 nap nyaralás + 4 nap betegség + 4 nap túrázás... És a masszőr ma közölte, hogy "Mi van, össze vagy esve"
-
tisn
veterán
válasz
Tyler Durden
üzenetére
És nem, egyáltalán nem fikázásból írom ezt /főleg úgy, hogy sehol se vagyok egy rakat archoz képest/ a meló náluk is benne van, mert tolják az edzést ezerrel, de a kajázásra nem tudnak vagy nem akarnak odafigyelni.
egy terembe jarunk teso?

ma hazafele tekerve kocogasbol neztem, hogy a felkaromon szorul a kipsta focispolom ujja
csak van progresszio
(vagy veletlenul kimostam 60 fokon
)es izomlaz lett a tricepszemben, tok orultem, honapok ota nem volt sehol. most par hetig pihentettem a labam, igy a csigas tricepsz nem volt (az uldogelos-kezisulyzost meg nem szerettem), a tenyerem fagyasztottak, igy tolodzkodni se birtam, szoval par het tricepsz edzes nelkuli idoszak utan ujrakezdtem, kicsit loktem a sulyon is. jo erzes volt na

-
válasz
Dorian
üzenetére
Mindegyik azért jár mert fogyni akar. Elmondja nekik, hogy az bizony túlnyomó részt az ételen múlik, de ezt egyszerűen egyik sem hajlandó elfogadni, hárítanak.
Ez szerintem a férfiakra is igaz. Nálunk a teremben nincs egy tucat faszi se, aki szerintem igazán jól néz ki. Mármint értsd a tzs-je is lent van, így definiált az izomzata. És nem, egyáltalán nem fikázásból írom ezt /főleg úgy, hogy sehol se vagyok egy rakat archoz képest/ a meló náluk is benne van, mert tolják az edzést ezerrel, de a kajázásra nem tudnak vagy nem akarnak odafigyelni.
-
Dorian
félisten
Azért tök más dolog csinálgatni valamit az adott gépen / csigán / szabadsúllyal és helyesen végrehajtani a gyakorlatot. Egy pl. Nyakas Sanyis edzésvideóból egy kezdő csomó okosságot láthat amire nem is gondolt hiába alap az egy haladónak.
Én anno azért jártam 3 hónapig edzőhöz, hogy valaki mutassa meg mit hogyan, nem akartam a legeslegalapabb dolgokra is magamtól balfaszkodva rájönni, nekem megérte.
(Pedig aztán mennyi ilyen volt mégis, amikor már nem jártam hozzá és az új teremben olyannal találkoztam amivel még nem: pl amikor tárogatógépet használtam először nem láttam, h be lehet állítani 3. 4. stb pozícióba, aztán a 2 első edzésem a full csukott állapotból indítottam valami brutál erőkifejtéssel
)Én a kérdező helyében lemennék a terembe pár alkalommal - az arra elég, h lássa melyik edző az aki tényleg odafigyel a vendégére - és azok közöl megbíznék valakit pár hónapra, hogy az eleje hatékonyan menjen, megismerjen minden egyes gyakorlatot, aztán onnantól már tud saját maga is finomítani.
Abban igazad van, hogy átlagember azért bíz meg edzőt, mert megteheti. De ha már nem a létfenntartásért küzd az ember, akkor fordít olyan dolgokra is, amik "csak" megkönnyítik a dolgát.
És persze edző sem garancia bármi eredményre. A feleségem nőket edz. 3 tapasztalata, ami 95%-ukra érvényes:
- Mindegyik kifejezetten tapasztaltnak gondolja és mondja magát a sportban, aztán meglepődnek, h ez krv nehéz/fárasztó
- Valódi effortot senki nem akar beletenni
- Mindegyik azért jár mert fogyni akar. Elmondja nekik, hogy az bizony túlnyomó részt az ételen múlik, de ezt egyszerűen egyik sem hajlandó elfogadni, hárítanak. -
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
"nem lennék jó ügyfél, mert ahhoz túlságosan kukacoskodó vagyok" - ezt most miért mondod, nem is vagyol ilyen, ugye?
-
kuntics
aktív tag
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Ez a megfigyelős jó is lehetne, csak akkor olyan termet kell valasztani, ahol sok az edző. Mert 200m-re van egy kis terem, gyalog kb 10 percre egy másik ami 0-24es, meg kicsit messzebb egy nagy (cutler) terem. Ahogy a távolság, úgy az árak is meg az elérhető edzők száma is emelkedik. Valszeg akkor marad a netes alapos utánajárás, első körben a közelebbi termek egyike, aztán ha gebasz van akkor talán jöhet egy edzői segítség.
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
kuntics
üzenetére
ahogy írtam fentebb: szerintem megtanulható a legtöbb... sok leírás, videó... nem 1-2, 5-6 arctól legalább nézz videót +van több weboldal, hol lépésenkénti képekkel van leírás... és azt szummázva megpróbálni kis súllyal/üres rúddal stb, magas szériaszámmal, nem dobálva a súlyt és az izomérzetre figyelni... ha más izmot érzel (ami nem tartozik a segédizmok közé az adott gyakorlatnál), akkor valamit nagyon rosszul csinálsz, jobban utána kell nézni... ha egy segédizomban sokkal nagyobb lesz a pump, mint az edzendő izomban, akkor is nagy eséllyel valamit rosszul hajtasz végre.
ebben a finomhangolásban egyébként chatgpt is bevonható... (leírod milyen gyakorlatot csinálsz és mi az, amit érzel, melyik izomban lesz pump... és nagy eséllyel segít, hogy mit csinálsz rosszul... de amúgy teremben a tükör is sokat segít)sokkal nagyobb meló edző nélkül, de jó edzőt meg 0 tapasztalattal lutri, hogy írtad. ezért írtam, h első pár hétben én pl átmozgatnék/próbálgatnék és megfigyelném az edzőket, melyik hogy viselkedik.
#198541 Ijk : a gépekkel az a probléma, hogy azért minimum egy ülésmagasság állítható rajtuk. és aki teljesen fogalmatlan nem fogja tudni, h mi a jó neki... és azt sem, hogy azért fáj valami neki, ami nem kellene, mert xarul van beállítva, vagy épp xar a gép geometriája... vagy hogy egyáltalán gáz-e, hogy az épp fáj neki a géptől... és akkor fix gépekről beszélünk, nem egy csigás gépről... 1 éve járok csak terembe, de elég cifra dolgokat láttam már

-
Ijk
nagyúr
válasz
kuntics
üzenetére
Inkább kerestem volna edzőt futástechnikához, úszáshoz mint edzőterembe. Egy hülye is tud magától edzeni ha csak annyira képes szellemileg hogy minden izomcsoportot arányosan terhelni kell. Olyan izolációs gépek vannak hogy semmit nem kell gondolkodni csak beülni és nyomkodni vagy húzkodni, de még egy összetett szabadsúlyos gyakorlat technikai kivitelezése sincs sehol összetettségben egy gyorsúszáshoz képest.
Személyi edzőkre versenyzőknek van szüksége, és akaratgyenge embereknek akik soha nem képesek a határaikat feszegetni és ezáltal megfelelő eredményeket produkálni. A tapasztalatom az hogy edzővel sem (kaját úgyis elbasszák pl.). -
kuntics
aktív tag
Szóval jó személyi edző megéri, de belőlük kevés van. Vagy maradnak a szimultán több dolgot csináló, beszélgetős edzők akiket nem az ügyfél érdekli, hanem a vele érkező szent Istvánok meg Deákok.
Pénz még lenne is rá, csak feleslegesen nem égetném a pénzt egy ilyen “edzőnél”, jót meg nehéz lesz kiszűrni 0 tapasztalattal. Meg végtelen időt se töltenék náluk, 10-20 edzés alatt meg lehetne tanulni a helyes kivitelezést mondjuk 2 (részben) különböző teljes test edzés gyakorlataihoz?
szerk: vagy sok youtube video elég a viszonylag helyes kivitelezés megtanulasához?
-
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
igen. de azt megertem, azert ha egy masik ugyfel ir valamit, arra epp reagalhat. (mert lehet surgos, valamit at kell szervezni.)
en azert tervezem az elmenest egy srachoz (gyogytornasz), mert talan rendbe tudja hozni ugy a testem, hogy futasnal ne menjen szet mindig valami.
es olyan gyakorlatokat csinal, amit nem lenne konnyu eltanulni helyes kivitelezesileg + eleg szemelyre is szabja oket. de profi, az egyetemen is oktato, meg az iwinel is.
(ilyen asszimetriak rendberakasa, mobilizalasok, stb...)hipertrofia nem lesz nala, de nem is azert mennek.
-
K1LLMy53Lf
őstag
ilyet még nem láttam, de olyat, h chat-elt közben mással (ügyfél vagy magán, passz, de nem is releváns) már többnél is... ezt is beleértettem a másokkal beszélgetbe...
és értem én, hogy unalmas lehet a 100+x-edik kezdővel foglalkozni stb, de akkor nem értem miért vállalnak el ilyen embereket... persze értem... a pénz miatt, de ez gáz...
egyébként az is megfordult a fejemben, hogy azért nem javítják ki/azért ennyire hanyagok páran, mert így nagyobb az esélye, hogy tovább veszik igénybe a szolgáltastásukat... mivel totál kezdőként az első pár hónapban látványos a fejlődés, mégha csak félig-meddigg csinálod jól...
mind1... nálunk is van vagy 20 edző... de én is max 5-6tal, ha edzenék... (az, h melyik hogy néz ki, számomra totál irreleváns)szerk.: mondjuk alapból nem lennék jó ügyfél, mert ahhoz túlságosan kukacoskodó vagyok és baromi sokat olvasok stb... (ami tudom nem mindig jó) így nehezen fogadnám el (ha egyáltalán elfogadnám), ha az én elképzelésemmel totál ellentétes dolgot írna elő az edző

de egyébként SZVSZ teljesen jó taktika az, hogy az első pár hétben valaki csak lejár az adott terembe, átmogat, tanulgatja a gyakorlatokat és megfigyeli az edzőket. annyi, de annyi videó, leírás van már neten... ha valaki hajlandó időt szánni rá és félretenni az egóját, akkor a gyakorlatok többségének helyes kivitelezését többnyire el lehet sajátítatni autodidakta módon is.
-
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
nekem a telefonnyomkodos a halalom. a multkor lattam, valami oreglanyt edzett a kiscsaj, kozben unott keppel valami ruhakat nezegetett valami webshopban.
-
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Edző elvileg sokat tud segíteni ebben, HA megfelelő edzőt választasz (néha olyan dolgokat látok a teremben sajnos... Nagyon sok edző tesz magasról a dolgokra, legalábbis ami a helyes kivitelezést illeti...
)
sajnos igen. nalunk is dolgozik vagy 20, de kb. 5-hoz mennek el szivesen (masik 5-hoz azert mert jo csaj
)ha van penzed erdemes edzore raszanni azt...
-
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Ilyen lelkiismeretlen, trehány edző itt szerencsére nincs, szakmailag többé-kevésbé mindegyik rendben van.
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
OPiiPO
üzenetére
nekem azzal kevésbé van problémám, mert az az ügyféllel foglalkozik. ha az ügyfélnek ez az igénye és az edző hajlandó rá, szerintem nincs vele probléma. én azt nem csípem, amikor leülteti egy géphez (előtte persze megmutatja hogy kell) és mondja, h csináljon 15 ismétlést pl... és a szerencsétlen totál xarul hatja végre (lehúzás az egyik kedvencem, sokan totál görnyedt háttal, minden izommal húzzák, csak nem lapocka/hát résszel) és baromira nem igazít rajta és utána sem mondja, hogy mi volt rossz, mit kellene másképp csinálnia... és ez szerintem baromi gáz (és sérülésveszélyes). az extra ezen felül, amikor folyamatosan beszélget MÁSOKKAL...
-
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Személyes kedvencem a sokat beszélő inkább lelki társ mint személyi edző, sajnos van rá kereslet a teremben.
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
kuntics
üzenetére
Kezdőként szerintem full body ajánlott, főleg, ha csak heti 2 edzés van. Kisebb súlyokkal az első 1-2 hónapban, mivel ott a lényeg, hogy megtanuld a gyakorlatok helyes végrehajtását, a helyes légzést és kitapasztald a megfelelő pihenőidőket (illetve a számodra legjobb izomérzetet adó gyakorlatokat)
Edző elvileg sokat tud segíteni ebben, HA megfelelő edzőt választasz (néha olyan dolgokat látok a teremben sajnos... Nagyon sok edző tesz magasról a dolgokra, legalábbis ami a helyes kivitelezést illeti...
) -
kuntics
aktív tag
Sziasztok!
röviden: kezdőnek heti 2x súlyzós edzés elég? Ha igen, akkor osztott vagy teljes test edzés? Személyi edző ajánlott, vagy lehet nélküle is kezdeni?
Január óta próbálom szépen lassan alakítani kígyóvállú testem. Eddig otthoni edzéseket csináltam Gödrösi Ádám könyve alapján, egész júliusig kitartóan ment is, július óta viszont már nehezebben veszem rá magam a dolgokra. Eredmény azért van, erőben is meg mérlegen is (77kg/23% testzsír -> 71,5/19%) a magasság meg maradt 180cm. Kicsit gyorsítanék a jobb forma elérésén, ezért gondolkodom a súlyzós edzéseken. Lenne heti 2 kondi meg 1 saját testsúlyos otthon. Jó lenne +2-3kg súlyban, zsírban meg ugyanennyi minuszba. Kajára 90%-ban tudok figyelni, csak a helyes makró mennyiségekkel vagyok bajban sokszor.
-
Dorian
félisten
Sajnos vége,ma már újra teremben toltam.
Ezt azért még ide teszem
[kép] -
Dorian
félisten
válasz
OPiiPO
üzenetére
A mai túrán is megvolt 31 ezer, de a tegnapihoz képest felé szintkülönbséggel. Azért éreztem, hogy a tegnapi sokat kivett belőlem, ha vki ma 20ezernél azt mondja hazavisz, lehet elfogadtam volna.
Ma már érzem a térdeimet is, genyó köves sziklás volt a lefelé vezető út.A feleségem meg adta az ívet: "Nem csak a hipertrófiás ám az edzés, milyen már ha valaki izmos, de semmi állóképessege"

-
RexMaximus
senior tag
-
tisn
veterán
válasz
RexMaximus
üzenetére
nekem is 40 ev ulomunka (12 evesen kezdtem programozni) miatt az also szakaszon csigolyak szetkopva, porckorongok kilapulva, szerencsere serv nem volt.
igy is sokat faj a derekam, pedig az emlitett videobol sok nyujtast napi szinten csinalok, es a teremben is probalom finoman erositeni a derektaji, gerinc kornyeki izmokat, core-t. (csak lassan, ovatosan, soxor allt mar be hulyeseg miatt valami kis izom)
annyit mar javult talan, hogy nagy beallas (ertsd 1-2 hetig felallni se tudok kb) mar nem nagyon van, siman csak faj, esetleg 1-2 napos komolyabb beallas van par havonta.
-
Dorian
félisten
Asszem ezután a túra után a jövő heti lábnapot szkippelem. Mai nap durva volt, megcsináltunk egy nap 2 szurdokot, 36ezer lépés volt. Ésugye ez szurdoklépés, szóval java részt köveken, hágcsókon, létrákon, 1400m szintkülönbséggel. Core gyakorlat is volt az egész mert az instabil talajon folyamatosan egyensúlyozni kellett.
-
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Neked is halszagod van tőle? Én sokáig nem tudtam mire vélni, volt hogy kolléga is észrevette. Aztán valamelyik cikk írta, akkor leesett, mitől van.
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
mastodon
üzenetére
Alapvetően igen. Én már nem is szedem az 1g-s tablettákat, szimplán a korábban linkelt gymbeam-es hipotonias italt iszom, abban is van elég. Annyit tervezek még, hogy szerzek port (sima l-karnitin vagy alcar-t) és abból tolok be edzés előtt még+150-200mg-t (vagy alternatív megoldás: porrá zúzom a meglévő tablettákat...
) -
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Ez még érdekesebb, és egyben megoldási lehetőség is, akkor célszerű a napi ivóvízbe keverni?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Köszi, valami ilyesmit nézegettem, igaz olcsóbb vonalon, hasonló kialakításút, de persze a lényeg belül rejlik és a tartósságban. [link]
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Graphics
üzenetére
Nálam egy Emagra x5 lett a befutó anno. De ez korántsem jelenti azt, hogy neked is megfelelő lenne. Próbálni kell. Melós, de megéri.
@mastodon: a probléma alapvetően abból fakad, hogy - hasonlóan a c vitaminhoz - a szervezet ebből is egyszerre kis mennyiséget tud felvenni. A biohasznosulása ~100mgig ~70%, ennek feldolgozásához 2-3 óra kell a szervezetnek, 1g+ esetén már csak ~10-20%, 2g felett 10% alatti. és szemben a C vitaminnal, a felesleg nem távozik szimplán a szervezetből, hanem a bélbacik TMAO nevű vegyületté alakítják át.
itt van egy elég jó/érthető cikk erről: [link] -
Graphics
Jómunkásember
válasz
RexMaximus
üzenetére
Igen, tudom, hogy a krémek nem oldják meg , de a rövid távú csillapítása jó lenne.
Marad az életmód váltás... Sajna elhanyagoltam a jógát, illetve az új munkaeszközöm jobb1-ben lévő ülése cserés lesz.
Az a baj én is tudom, hogy a nulla mozgással ez várható volt.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
Graphics
üzenetére
Okok - ulomunka. Nem erre vagyunk tervezve.
Foleg nem a szeken valo hosszu ulesre. Ebben a pozicioban, eleve kb 50% nagyobb terheles eri a lumbalis szakaszt mint allva. Tpikusan L4-L5-S1 kozotti porckorongok szoktak rossz allapotban lenni.
Kerdes nalad mi okozza - de ezt vlsz mri tudja megmutatni. Ami nem baj, legalabb az ember latja mi a helyzett ott.
Ahogy irtak elottem - ha mar tudjuk mi a helyzet es nem kell muteni - akkor rehab, gyogytorna es utana jol felepitett aktivitasi program.
Kremek stb nagy csodat nem csinalnak - okot nem oldjak meg. Komolyabb fajdalomcsillapitasnak meg az a veszelye, hogy tovabb folytatod azt ami kivaltja a tunetet, mert kevesbe erzed. Ami nem segit rajta. En ezert kerultem mindig mozgasszervi bugoknal. Nagyobb motivaciot ad az oki kezelesre

Porckorongok nalam rossz allapotban voltak, gyogytorna jott, majd az orvos kuldott bellezni - megfelelo szakihoz es azota megtanultam kezelni ezt magamnal. Ez volt kb 18 eve.
En hozzajuk mentem anno (elotte 5 tbs dokinal jartam, nem tudtak mit kezdeni velem) - [link]
-
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Huh, érdekes, hogy erre nem találtam rá. Azt olvastam sok helyen, hogy akár évekig 10-20g/nap adagolással is biztonságos, amikor izombetegségekre adják. Nem egyértelmű az üzenet, de utánaolvasandó. Köszi!
-
tisn
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
Mostanában olvastam, hogy a servet sem kell muteni általában, egy jó gyógytornasz kell.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Köszi én is ezekben látom a probléma forrását, eddig halogattam a szék beszerzését, de holnap nekilendulok.
Esetleg privatban el tudod küldeni milyen széket vettél?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Crimson Desert
- Milyen autót vegyek?
- Vicces képek
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Apple Watch 9 GPS + Cellular 45 mm
- Dell Precision 7550,15.6",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,Quadro T2000 4GB VGA,WIN11, 2 KAMERA
- Asus Rog Ally Z1 Extreme 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z270 i5 7600K 16GB DDR4 256GB SSD GTX 1060 3GB Zalman Z1 CHIEFTEC 500W
- Apple iPad Air 2 (A1567) 32GB Wi-Fi + Cellular Arany
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

amugy a magvak nyomelemek, vitaminok miatt is jok, nemde?

)