Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- talmida: Változások 2. rész
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- talmida: My Art II.
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Graphics
üzenetére
nekem a derekam és a bal forgóm volt oda, amit a covid oltás tetőzött. matrac+székváltás sokat segített (székből pl hiába van melóhelyen is sok fajta, elég drága ergonomikus szék, anno fél-1 óra ülés után majd megőrültem, annyira fájt a bal forgóm. amit itthonra vettem széket, abban lazán elülök 6-8 órát is.
de igazán az aerob mozgás (fitness/core tréning, jóga, sok séta), ami sokat segített. főleg a derekammal kapcsolatban.
szóval hacsak nincs fizikai sérülés, akkor mindenképpen a megfelelő szék, fekhely illetve mozgás, erősítés a jó irány -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Peaceliker
üzenetére
Inkább vélem becsipodesnek, egy rossz emelés óta érzem ezt, combcsont forgóban is fájdalom.
Keresem az okokat, rossz matrac, rossz ülés itthon is a gép előtt...De ezekkel majd az orvost traktálom, nem akarok offolni.
Igen, most erősítés, óvatos mozgások, csak kicsit mindig elkeseredek... 2 éve voltam MR vizsgálaton, ott nem volt gerincsérv... De hát eltelt az idő is, még sokat is ültem autóban sajna. -
Peaceliker
addikt
válasz
Graphics
üzenetére
Ha esetleg már sérv akkor semmi nem ér semmit. Gordius bevált nekem de azt nekem csak neurológus írta fel, ortopédián már pl nem is merték
Ami nekem bevált derék fájdalomra az a hasizom erősítés. Ha az alakult akkor alsó hát erősítés (hiperhajlítás, deadlift).
Ezek előtt átgondoltam azt is hogy lehajoljak e vagy hogy vegyek fel valamit.
Most kb semmi nem akadály (derék legalábbis nem limitáció semmiben). -
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
NEm teljesen gyúrós a téma, de egyelőre a tüneti kezelést szeretném megkezdeni... Derékfájás, ülőmunka, mindenképp változtatni kell az életvitelemen, mert most már 1,5 hónapja elviselhetetlen a kisugárzás... És nem az enyém..
Szóval derékfájdalomra kellene valami "titkos csodaszer" , valami olyan krém, ami kicsit tovább csillapítja a dolgokat.
Már bejelentkezés felé tartok ortopédiára vagy reumatológiára, hogy induljunk el a kivizsgálás felé, mert most már rendes testmozgást sem tudnék elkezdeni.
( az hogy néha jógázgatok talán majd enyhíti ezeket, de kicsit most besokalltam... )Dolgit, Flector krém, Naturland Inno-Reuma, Jégzselé, Lóbalzsam ( paprikás verzA)
Ezeket már kilőttem...
Bocsi ha off

-
válasz
kerepesig
üzenetére
Tápkiegben az L-carnitin segít a legtöbbet a fogyásban, nyugodtan 2-3g is mehet naponta. (nem kell acetyl-L-carntin, jó a sima) Izomépítéshez meg a kreatin, napi 5-10g. Ha bírja a gyomrod, akkor sima kreatin-monohidrát is jó alapozni. Minden más teljesítménynövelő, fogyasztássegítő tápkieg minimális hatású neked. Koffein csak kávéként legyen, ne mindig, jól jön majd a tartalékenergia a nehéz napokra edzés előtti gyorsítóban.
Legfontosabb: ne sérülj meg, ne kedvetlenedj el. -
RexMaximus
senior tag
válasz
kerepesig
üzenetére
Hasonlo cipoben vagyok, leirom en mit csinalok.:
Szerintem elso negyed/harmad ev inkabb az adaptalasrol szoljon.
Szokas szinten keruljon vissza az edzes.
Ez legyen a fo cel.
Hagyni idot a testnek is, hogy adaptalodjon.
Semmi maxolgatas vagy annak a kozeleben jaras. Magasabb ismetlesszamok, ott is bennehagyva. En erzesre, elejen 70-80% fole nem megyek. Figyelni mennyire terheli az idegrendszert (faradsag erzes jo mero pl). Ha az idegrendszer nagyon faradt, akkor semmit se eroltetni.
Alvas fokuszba helyezni, az legyen jo.
Egot felretolni, nehez amugy, amikor korabban magasabb terhelest is jol vettuk. De az elmult es nem is fog visszaterni. Ezt pedig helyen kezelni, elfogadni. (szinten 40 korul, pontosabban 43
)Kaloriadeficit mehet, esszel, heti 0,5kg sulyvesztest tartani kb max. Elejen konnyu atlepni, de igazabol ha szar kaja volt sok, az tobb vizet is kotott meg / beltartalom is csokkenni fog. Csaloka.
Ev vegeig szerintem kb 20kg le fog joni. Amire rajon majd az unnepi zabalasok extra 3/5kg-os gyarapodasa

talan az lesz a nehezebb, hohy utana se ess ki a programbol. Ha megtartod, akkor sima liba.
Adpatacio utan amugy javulni fog ez a faradtsag erzes bug is
. -
kerepesig
tag
Sziasztok! 20-án lesz 1 hónapja, hogy újra edzek kb 9 év kihagyás után. Házasság, építkezés, meló, stressz, pikk pakk felszaladt 20 kiló.
Előtte heti 3 konditerem, 2 crossfit, 2 bicaj + futás. Fasza formában voltam, bírtam. Most mindennap fáradtság, ezért is az újra edzés, hátha egyenesbe rak.Amivel nem tudok mit kezdeni: nyilván közel a 40-hez nem úgy működök mint 30 évesen... kimerülök, izzadók mint az állát, picit nehéz is elindulni... Viszont azt hittem sokkal szarabb leszek, az erőm kb hétről-hétre jön vissza.
Azt hittem majd 15 egykezesekk fogok fekvenyomó, pénteken már 28 kilóval szériáztam. Nyilván vérszemet kaptam, tolnám (picit büntetve is magamat, hogy miért engedtem el magam), de félek, hogy túl gyors lesz az előremenetel és beüt valami gebasz, sérülés, idegi túlterhelés.
Próbáltam kalóriadefficitben maradni, de folyamatosan sóvárgok, melóban elkap a fáradtság és dekoncentráció.
Szerintetek mi a jó stratégia? Ameddig a "gyors" progresszió megy, fókuszáljak az edzésre, aztán januártól mehet a kalóriamegszorítás?
Emelt dózisban mennek a vitaminok, sok fehérje ( edzés után még be kell dobnom pár gerezd csokit, mert le vagyok merülve). Mi tud ilyenkor valós támogatást adni? Króm-pikolinát? Edzés előtt koffein és johimbine (tudom vitatott, de nekem egyszer már segített).
Jó sokat írtam, ha csak egy részéhez, egy pici saját tapasztalatot hozzá tudsz rakni, már nagyon hálás lennék...
-
Louro
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
Én bemásoltam a Google sheets-ben vezetett edzéseim és kértem, hogy finomhangolja, fókuszálva, hogy egyelőre fogyás az elsődleges célom. Igaz nem minden gyakorlatot cserélt le, de amiket lecserélt, ott meg is indokolta, hogy miért és hogy miért lesz jobb.
Én úgy vagyok, hogy lassan regényt írok az AI-nak, hogy nem kelljen 10 kérdéskör után a választ megtudnom. Bár azért emlékszik is a korábbiakra, szóval jól kell tudni kérdezni. Emlékszem, amikor asszonyt neveltem az AI-ra, eleinte annyit kérdezett, hogy milyen karrierutat javasol egy 40-es nőnek. (Én már akkor mosolyogtam magamban, mert a múltjáról, céljairól nem írt semmit. Persze nem is volt releváns az első válasza.)
-
Dorian
félisten
Fú azért durva, H 1,5 hét kihagyás utáni keddi lábnap után még ma is izomlázam van a combomban. Jó volt így szurdoktúrát tenni
De legalább átmozgattam -
Louro
őstag
válasz
marked one94
üzenetére
Én edzéstervet finomhangoltam ChatGPT-vel
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
flash-
üzenetére
Én anno dine4fit-ben vezettem, de pár hónapja, amikor újra próbáltam, akkor extrém sok reklámot adott be (pár kattintás után reklám), pedig nekem jobban bejött, mint a yazio.
De igen, mindenképpen vezetni kell, és nagyon fontos, hogy ne kényszerből edd/csináld, mert az hosszútávon nem tartható. Figyelni kell a makrókra. ChatGPT egész jó étrendet tud összerakni, csak tudni kell kérdezni/definiálni a dolgokat.
Nekem a hétről hétre egyre kevesebb nem működik, szimplán 1-2 hétig fixen vezetve mindent, átlagolva kiszámolni a szükséges kalóriát és utána abból 4-500al kevesebbre ráállni. Nálam ez működött. Ha túl soknak érzed, akkor heti 1 max 2 refeed nap, amo annyit tesz, hogy a szükséges kalória mennyiséget eszed (tehát a deficithez képest 4-500al többet). Lehetőség szerint olyan napon, amikor van edzés (súlyzós vagy akár séta)
-
marked one94
őstag
válasz
flash-
üzenetére
Mi paromnak a gemini-vel irtunk egy étrendet és egész jó ajánlást csinált. Megmondtuk mi hogy stb es szépen testre lehet szabni, most jar -12kg-nal, és nem éhezik meg nem is kell annyira specifikus kajákat csinálni. Lényegében egy mérleg kell meg par apró változás meg előre tervezés.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
flash-
üzenetére
Ebben "jo" vagyok - tobbszor megjatszottam, hogy x evig kovetkezetesebb aktivitasi program es zaba, aztan x evig meg tojok az egeszre, amikor jellemzoen berant valami mas (melo stb).
Fejben az elsonel konyebb beleesni es leginkabb tudas hianyaban. Pont tudas hianyaban vagyunk bizonytalanok.
Kajat nem kell tul komolyan venni, azaz ugy rafokuszalni, aszketa modon, mint a gyuros versenyzo dietanal. Az egy kulon sztori.
"Civilkent" elso a kaloriadeficit elerese es mindezt ugy, hogy kozben jo minosegu alapanyagokbol allitod ossze es izvilag is kielegitsen. Ha utobbi nincs meg, ido kerdese az omlas es a vele jaro yoyozas.
Mozgast en kulonvennem a fogyastol - fejben. Elettani hatasai sokkal osszetetebbek, aminek egy icike picike resze van csak hatassala a fogyasra - ha hozzasegit a deficithez es kb ennyi :). Mozogni egy eleten at kell - erdemes. Jol felepitett, egyenre szabott programmal.
De amit en csinalnek - bar tehettem volna evtizedekkel korabban :) - jo szaki itt is.En hozza mennek:
https://f-fitness.hu/cartflows_step/taplalkozasi-tanacsadas/Keress ra a nevere youtubeon, nezz vele beszelgeteseket mielot valasztod, hogy szimpi e.
-
Louro
őstag
válasz
flash-
üzenetére
Szerintem töltsd le a Yasio vagy Myfitnesspal appot és tényleg - még a pohár vizet is! - kezd el vezetni. Eleinte hatalmas nyűg, de 1-2 hét alatt rutinná fog válni.
Fogd látni a makrókat is és megnézheted, hogy miből viszel be sokat.
Tegyük fel napi 3500 kcal eszel most. Akkor ne állj rá az 1500-ra másnap. Én mondjuk hetente csökkenteném mondjuk 3-500-zal. Így is érezhető lesz az éhség, de elviselhetőbb, mintha kapásból feleznél.
Próbálj mindig 2-3 villányival kevesebbet enni. Tízóraira, ha szoktál, mehet egy fehérjeturmix mondjuk. Disznóhús helyett csirkemell vagy marhahús. (Nekem pont most szólt rám a doki a véradáson, hogy alsó határon a vasam, pedig az mindig nagyon jó volt. Korábban sok disznóhúst és marhát ettem, de az utóbbi 1,5 évben szinte csak csirkemellet. Úgy látszik megtette a hatását
)Szóval először mérd meg mennyit eszel, aztán egy kalóriakalkulátorral lődd be, hogy mi lenne a cél a fogyáshoz és lassan csökkentsd a mennyiséget.
És bár balgaság lehet, de naponta sétálj sokat. Ha nem tudod a mértéket, akkor legyen ez 10.000 lépés. Én annyira ülőmunkát végzek,hogy korábban napi 2-3000 volt csak. A 10k elég durva ugrás volt.
-
válasz
flash-
üzenetére
szeretnék találni valakit aki étrendet ír, szeretnék diétával edzéssel fogyni kb 30k-g
jelenleg 115kg 40éves férfi vagyok.
sikerült már korábban kb ennyit fgyni ezért nem lenne teljesen új a dolog de jó lenne valaki akinek vagy az irásai-tippjei mentén tudnék haladni,vagy esetleg akit ajánlanátok is hogy írna étrendet,esetleg edzéstervet is de főleg az előbbi lenne a fontosabb!Szerintem ennek nem az a kulcsa, hogy valaki leírja neked, hogy ma reggeli ennyi meg ennyi gramm zab meg joghurt, majd ebédre csirke rizzsel stb. Ez ideig óráig működhet maximum, bele kell tenni annyit, hogy megtanuld mi az ami belefér egy adott napi étkezésedbe, illetve, hogy ne egyél szar kaját /vagy legalábbis ritkán/ Ha most fogyni akarsz, akkor kcal deficitben kell lenned, be kellene lőnöd, hogy mennyi kcal ami a fenntartód /értsd nem fogysz nem is hízol/ és az alá bemenni 200-300-500kcal-al. Eleinte mindenképp mérni kell a kajákat illetve nagyon sokat tud szerintem segíteni ha logolod is az étkezéseidet /ingyenes programnak pl a MyFitnessPal tökéletes/
Edzés kapcsán aelod fórumtárs tud segíteni, többünknek is ő rakott össze edzéstervet. Eleinte az is elég, ha sétálsz mondjuk 10k lépést per nap /ezt mondjuk edzés mellett sem rossz megtartani.
mi a titka annak, hogy kell ezt kivitelezni, hogy amikor az ember belekerül a diéta-sport mókuskerékbe akkor ne érezze magát ebben és azt hogy csak erről szól a világ és hogy nagyon mindent ilyen szemszögből néz, és leszükül a világ? sajnos én ebbe bele estem akkor, ami kontraproduktiv aztán.. mi a titok hogy megmaradni azzal a fejjel gondolkodni továbbra is mint aki előtte voltál?
Életmódváltásnak hívják, hogy nem görcsölsz rajta, hanem ez lesz számodra a természetes. Részemől heti 3x edzek, élvezem, nem kell megerőszakolnom magamat, hogy lemenjek a terembe. Reggelente járok, ez a napindító, akkor ott vagyok fejben is, de ahogy elindul utána a napom, nem zakatolok az edzőtermi dolgokon. -
flash-
veterán
SZiasztok!
Kit ajánlanátok?
szeretnék találni valakit aki étrendet ír, szeretnék diétával edzéssel fogyni kb 30k-g
jelenleg 115kg 40éves férfi vagyok.
sikerült már korábban kb ennyit fgyni ezért nem lenne teljesen új a dolog de jó lenne valaki akinek vagy az irásai-tippjei mentén tudnék haladni,vagy esetleg akit ajánlanátok is hogy írna étrendet,esetleg edzéstervet is de főleg az előbbi lenne a fontosabb!és tőletek még egy tippet kérnék:
mi a titka annak, hogy kell ezt kivitelezni, hogy amikor az ember belekerül a diéta-sport mókuskerékbe akkor ne érezze magát ebben és azt hogy csak erről szól a világ és hogy nagyon mindent ilyen szemszögből néz, és leszükül a világ? sajnos én ebbe bele estem akkor, ami kontraproduktiv aztán.. mi a titok hogy megmaradni azzal a fejjel gondolkodni továbbra is mint aki előtte voltál? -
Louro
őstag
Pont 2-3 hete - nyaralás előtt- csináltam egy tesztet. 12 kg-os dinnyéből elszomorító, de 5 kg volt a héj
Mondhatni lehet egy nem rossz stomach-számítás, hogy a fele a nettó nasi.Szóval nálam a napi 2-3 kg dinnye megvolt kb. 1-1,5 hónapon keresztül. Igaz este meg kellett szakítanom az alvásom, de megérte. Valószínűleg nem tett jót a diétának, de a fene vigye el, így is boldog vagyok.
-
tisn
veterán
válasz
Morris
üzenetére
betolok en is 4000-5000-et siman, de nem dinnyebol. az keptelenseg.
tegnap megettem 2 reszletben egy fel dinnyet, az volt 1.5kg dinnyebelso. mindket esetben fullra toltott kb... es az 400kcal, annyi, mint az 100g-os makos retesben amit szinten betoltam
ami nagyobb baj este elmentme focizni, ez a mai kondis edzest is kb offolta, ugy fajt a bokam meg a derekam.
tegnap 3200-on zartam a kajat, jo sok ch-val, de csak a zsirt leptem tul

(kcal bazis szerint 4200 volt az oszkcal egetes, garmin szerint 6600, szerintem meg kb. nullszaldo) -
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Nem az a valóság. Nem tudsz dinnyebol annyit megenni, hogy hizz tole. Naoi 3000kcslhoz be kell tolnid 10kg dinnyehust, vagyis egy 15kgos dinnyét.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
OPiiPO
üzenetére
100g cukros üdítő pedig ~45kcal (ha pl egy klasszikus pepsi/coca terméket nézünk, de ha "modernebbet, amiben ~7-7,5g ch van, akkor az ~30kcal). nincs rosttartalma, ami mérsékelné a GI-t. Tény, vannak benne minimális mennyiségben hasznos anyagok is, ahogy pl aminosav is, citrullin (konkrétan innen ered ennek az aminosavnak a neve) de a legtöbb üditőben is vannak hozzáadott (általában b) vitaminok (de mindez totál irreleváns egyébként). innen jött a cukros üditő hasonlat/párhuzam.
és én nagyobb mennyiségről beszéltem (amit nem olyan nehéz elfogyasztani véleményem szerint) kalóriadeficit (és GI) szempontjából, mivel a kiinduló állítás az volt, hogy "a dinnyétől nem fogsz hízni". ez - SZVSZ - nettó baromság, és ehhez tartom magam

-
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Ne haragudj, de honnan jött ez a baromság? Ez egy durva tévhit. 100 gramm görögdinnyében mindössze 30 kcal van, a sárgadinnyében pedig kb. 34-36 kcal. Ami azért elég baráti, főleg ha figyelembe vesszük, hogy nagy részük víz. Konkrétan a dinnye 90–92%-a víz, tehát ha ezt eszed, inkább hidratálsz, mint bűnözöl. Ha nem tolod be egyedül a fél dinnyét egy ültő helyedben, akkor bőven belefér a nyári étrendedbe is.
Nem csak cukorból áll - A görögdinnye például tartalmaz A-, B6- és C-vitamint, likopint (ami egy szuper antioxidáns, a paradicsomban is ez van), és egy kis káliumot is, ami a nyári melegben különösen jól jön az elektrolit-egyensúly miatt.
forrás -
K1LLMy53Lf
senior tag
padon én egykezessel test előtt, keresztbe szeretem húzni, teljesen nyújtva valami extrémmód nyomja a pad a könyököm, úgy inkább ülve, dönött padon szeretem (és akkor megvan az a jó kis nyújtó érzés, hogy mindjárt kiszakad az izom a helyéről
)
scott-padon megy a legkevesebbel. ~15kg-ost használok. igaz, én magas TUT-tal csinálom. ülve 17,5 (egyszerre emelve); állva 20, néha 22,5ösbe beletolok egy szettet, de még nem az igazi. -
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Igen a fagyiban van zsír is meg cukor is, de itt ha kialakulóban van egy IR akkor a felesleges kalóriák miatt kell inkább parázni, és továbbra is jobb választás lehet az ilyen emberkének a gyümölcs mint egy fagyi.
30asokba ülve váltott karral volt, hogy durrantottam párat
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
r6man123
üzenetére
én a gymbeam hipotóniás szörpét tudom jó szívvel ajánlani. baromi finom és olcsó (akciókor ~3200-3400huf+adagoló 400 huf... és 60liter kijön egy üvegből, ha az ajánlott adagolás szerint higítod): [link] (nekünk a sárgabarackos ill meggyes a kedvenc, de mindegyik íz nagyon finom, amit kóstoltunk)
-
r6man123
senior tag
Én gyerekkorom óta baromi izzadós vagyok, sima edzés után totál kimerült vagyok. Roszog rajtam a só, a ruhámon is látszik a sófolt. Napközben sokszor sokszor érzem, hogy "kell valami".
Pár edzésen ittam powerrade-et meg valami lidl-ös cuccot. Edzés is jobban ment, utána is jobban éreztem magam. Persze minimális cukor lehet, de nem energia kell, hanem elektrolit / nyomelem / akármi ami izzadsággal távozik.
(orvosnál xd éve voltam, nincs rendellenesség, ilyen a genetikám). -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
aelod
üzenetére
vércukron annak kell max parázni, aki totál elhízott és szeret szemetet kajálni (ahogy írtam: pl kialakulóban vagy épp meglévő, csak épp még nem diagnosztizált IR), így ez rád pl totál nem vonatkozik.
fagyival kapcsolatban nagyon rosszul fogalmaztam, mert nem az a lényeg, h szumma kevesebb kalória lesz, nem emiatt jobb, hanem, mert (a tejes) tartalmaz zsírt is, + a termikus hatás miatt a GI-je sokkal jobb, mint egy dinnyének.
persze ettől a fagyi sem egy hasznos dolog, ha valaki nem számol, hanem "apróságként" kezeli. (mondjuk ez inkább tényleg a szószokra, "pár szem" mogyoró stb-re igaz)a használt súlyokról: én sem láttam még senkit teremben 30kg-os egykezessel bipceszezni, talán 25 volt a max... de pl tegnap láttam egy srácot, aki egy 45ös egykezesre keresztbe rakott egy 35öst és azzal egyenes padon fűrészelt... szép, púpus háttal, teljes testből, a mozgástartomány ~1/3ában rágatta a súlyt, az excentrikus részt totál a gravitációra bízva... nem tudom mi volt a célja... lehet ő így nyújt...
) -
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Én csak akkor szoktam elektrolitot inni ha dög melegben huzamosabban füvet nyírok (olyankor előfordul fejfájás ha nem teszem)
A feleségem a 20km-es hegyi futásaihoz szokott elektrolitot inni, meg visz magával datolyát.
Holnap indulunk 4 napos tátrai túrára, első nap még ott is dög meleg lesz, lehet kelleni fog. A cukrot már bőven megettem hozzá múlt héten a nyaraláskor
-
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Már bocs de bajod nem lesz a dinnyétől, a vércukron parázni meg bs.
Bármivel el lehet cseszni a makrókat de sokkal inkább egy fagyival mint gyümölccsel
Fagyiban kottákkal több a kalória a termikus hatást ide hozni is felesleges.
Hidd el, hogy nem sokan bicóznak 30 kilós kézikkel ezen ne parázz.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
én alapból edzés előtt és után a hipotóniás ital mellé szoktam bedobni 1-1 elektrolit tablettát.
én úgy tudom, hogy:hipotóniás --> hidratáltság
izotóniás --> hidratáltság +gyors energia +elektrolit
hipertóniás --> nagy adag ch-feltöltés/visszatöltés (intenzív edzés után, megerőltető túrázás közben stb)azt nem is állítottam, hogy teljesen le lehet meríteni a glikogénraktárakat, de meg lehet oldani, hogy sokat használjon fel a szervezet és hozzányúljon a zsírraktárhoz. ha kevés ch-t viszel be és egy durva, intenzívebb edzést tolsz lazán megesik... nem feltétlenül edzés alatt, lehet az EPOC alatt, fél-1órával később... velem többször előfordult, nem nehéz észrevenni (acetonos lehellet, mert a glikogén hiányában a szervezet a zsírraktárakhoz nyúl. egyébként ilyen esetben (nálam, cukorbetegként) ezt megelőzően van egy durva vércukor-spike, amikor a szervezet felszabadítja a májban található glükózt)
lehet épp ez a kolléga célja, ezért kérdeztem miért szeretne cuukormenteset
-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Annak a lényege az elektrolitok pótlása. Ha akar merhet bele cukrot, de ennek csak állóképességi sport esetén van értelme, kondizásnál nem kell semennyire sem tartani, h elfogynak a glikogénraktárak
marked one94
Az kevés. Minimum káliumot, kalciumot magnéziumot, nátriumkloridot kell tartalmaznia megfelelő arányban -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
r6man123
üzenetére
szerintem nem nagyon létezik normális, cukormentes izotóniás ital (ok, trendi egészséges baromság miatt kapható ital formájában, de porként szerintem nem igazán találni), mivel az izotóniás lényege a hidratálás mellett az energia (és az elektrolitek) pótlása is. azt meg cukor nélkül elég nehéz.
miért kell, hogy cukormentes legyen? annyira gyenge/lightos az edzésed, amihez fogyasztani szeretnéd? vagy le akarod meríteni a glikogénraktáraid, amennyire csak lehet?szerk.: ha csak a hidratálás a cél, akkor hipotóniás ital kell neked. (én is ezt használok, de nem teljesen cukormentes. hozzáteszem én cukorbetegként iszom ezt probléma nélkül)
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok izotóniás italport javasolni edzéshez? Fontos lenne, hogy cukormentes legyen (és ha lehet moderáltan tartalmazzom édesítőt és egyéb sallangokat)
Köszi! -
K1LLMy53Lf
senior tag
hát szinte csak víz+cukor. kis gyors ch, lehet jobb is lesz az edzés. én ~1,5-2l vizet tolok edzés alatt (előtte ~7dl-t, szóval kb annyit, mint amit te most dinnyében bevittél), nem szokott semmi problémám lenni. hasazni (3szett harangozás) az edzés végén szoktam. inkább a láb/vádli/váll/bicepsz szokott "problémás" lenni (attól függően, hogy épp melyiket gyilkoltam le az adott edzésen
) -
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
kivalo otlet, elvegeztem a kiserletet, 75dkg egy negyed dinnye.
az 210kcal es tolom befele. sajna nem tul edes. (lehet csak 150kcal)mindjart indulok terembe, nem tudom hogy fog menni a hasazas, dinnyevel a pocakban
-
K1LLMy53Lf
senior tag
dinnyetol nem fox hizni, nem birsz belole fizikailag annyit betolni.
alapvetően sok dinnyéről beszélünk.
de egyszer nyugodtan mérd le (héj nélkül), az 1kg dinnye meglepeően kevés. persze tény, nem mindenki egyforma. lehet valaki csak egy közepes szeletet eszik egyszerre (~fél kg), ami csak ~150kcal, de az szerintem az emberek többségére igaz, hogyha van dinnye, akkor nem 1x eszik belőle, hanem amíg van... 2-3 alkalommal legalább... 4-500kcal... (de egyébként szvsz sok ember ennél bőven többet eszik egy nap alatt dinnyéből) egy normális kalóriadeficit az -3-400kcal... ezért írtam, h egy "kis" dinnyézés is könnyen el tudja cseszni... (ahogy nagyon sokan az ilyen apróságokkal baxxák el, mint egy kis ketchup, majonéz, saliöntet stb-stb)és hogy fizikailag ki mire képes? én pl 18 évesen 1,5 óra alatt letoltam 16 üveg sört úgy, h nem mentem el wc-re... ehhez képest 1kg dinnye...

-
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
30 kcal ban 10dkg-ban. megeszel egy kg-ot, az mar kurvara telit, sok rost, viz es 300 kcal. (raadasul a mostani tokalanyon termesztett fosoknak csak a kozepeben van eleg cukor, a hus 70%-a alig edes.)
dinnyetol nem fox hizni, nem birsz belole fizikailag annyit betolni.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Ne haragudj, de honnan jött ez a baromság? Ez egy durva tévhit. A dinnye lényegében cukros víz. Ha sok dinnyét eszel az olyan, mintha liter számra innád a cukros üdítőt... Nagyon el lehet cseszni a deficitet illetve akár a makroarányt is sok dinnyével. (Nem utolsó sorbana vércukorszintre sincs épp jó hatással, ha mondjuk van egy kialakulóban lévő IR stb)
A fagyi olyan szempontból jobb, hogy az alap hőmérsékletéből fakadóan a szervezet több energiát használ fel az emésztésére
Szerk.: álló bicepsznél, ha fáj a derekad szabályos végrehajtásnál, akkor vegyél fel egy súlyemelő övet, az sokat segít.
-
Dorian
félisten
Nekem a jobb bicepsz a testem leggyengébb pontja. Fel kéne hozni, de nem megy, ezt nagyon megkönnyíti, hogy ott volt fél évig a golfkönyök, majd most a csuklósérülés.
Szóval a kétkezes Scottot csak 38-cal csinálom, egykezesben 18-cal, a padonülős kalapáccsal indítva fent beforgatóst 2x20-szal. -
-
Louro
őstag
Jah, nem másokhoz viszonyítom magam. Szerencsére kinőttem ezt már. 2 éve, amikor elkezdtem, az első 3 hónap csak az ülőbiciklizés volt terítéken. Csak utána mertem a súlyokhoz menni. Annyira ramaty volt az állapotom.
Más. Nem láttál még dinnyét enni. Nekem a napi 4-5 kg/nap a mércém
Ha van 10kg dinnye, akkor kettévágom és az két napi nasi. Így ez azért rengeteg cukor. Csak hát már kezd lecsengeni a szezon. -
Louro
őstag
válasz
S e t h
üzenetére
Puhapöcs vagyok, igen, kis súllyal
40 - nem kg - felett már az izületekre is figyelni kell. Ledöbbenek, amikor szemre korombeliek 30kg súlyzókkal bicepszeznek. Én meg szenvedek a 18-cal. Igaz kicsit ..... - bocsi, leszakadt a plafon - a testzsírból kellene inkább lefaragnom (27% elvileg). Csak hát nyár van és nehezebb diétát tartani a sok fagyi és dinnye közepette
-
Louro
őstag
válasz
rwin5
üzenetére
Egész nagy terem. Ahová én járok, Újbuda, ott 24 egy havi bérlet. De én évest veszek és úgy 240k, azaz 2 hónap ingyen. Úgy már "csak" 20k egy hónap. Lenne olcsóbb persze a közelben, de ez konkrétan az út túloldalán van, 0-24 nyitva és az applikációból látom mennyien vannak odaát. Már volt rá precedens, hogy láttam sokan vannak, így inkább 1-2 órával később mentem emiatt. Nem szeretem a nagy tömeget.
-
rwin5
őstag
Váll szerintem pont az egyik legrosszabb példa, ott ha egy kicsi probléma is van akkor már üzen a testünk. Nem is tudnék hirtelen olyan vállgépet mondani amire azt mondanám, hogy olyan nagyon király, ha valakinek problémái vannak.
Én direktbe vállra nem edzek egy ideje, annyi terhelést kap csak, amikor bekapcsolódik segédizomként. Nyilván nincs is olyan szép kerek vállam, mint huszonévesen.
A gömbízületünkben nagyon nagy a rizikó sérülést tekintve. Eleget fájt anno, hogy letegyek róla (tom, akkor meg mi a faxt keresek itt a topicon
). Viszont rengeteg idő van fordítva a vállaim és minden egyéb mobilizálására. Azóta sokkal jobb a hétköznapi tevékenységek során a közérzetem, amit nem cserélnék vissza a kerek vállaimra, de állandó fájdalomérzetre. Az átlagnál bőven jobban nézek ki, aki meg jobban néz ki nálam, annál meg sokkal jobb vélhetőleg a közérzetem.
-
rwin5
őstag
válasz
RexMaximus
üzenetére
Itt vidéken ahova rengeteg évig jártam, ott a mai napig csak ilyen van, más részleg nélkül
(1-2 újítást leszámítva).
Megvan a feelingje, viszont 30 fölött egyre inkább az ízületek óvása a cél részemről, így már az új gépek mellé voksolok.
szerk: kollégiumok edzőtermeiben is sok ilyen gép van, legtöbb helyre bemehet külsős is, esetleg még ott érdemes szétnézni, oda nem horror a bérlet se. -
vaakuum
addikt
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Na ezen valamiért átsiklottam...
-
goodboy007
senior tag
válasz
aelod
üzenetére
Nekem nem is feltétlen az íze, hanem főleg az volt a problémám vele, hogy mikrózni kellett (vagy előre elkészíteni persze) és úgy melegen kellett mindig enni.
A rízskása amellett, hogy sokkal finomabb, azért is jobb, mert hideg vízzel is pikkpakk elkészül, így tökéletes desszert. -
rwin5
őstag
válasz
RexMaximus
üzenetére
Ghost fitness Óbuda
Van egy részlege külön, amúgy szerintem ez a legjobb kompromisszum, az más téma, hogy 25k-t én már nem adok kondibérletért.
[vidinnyó róla] -
K1LLMy53Lf
senior tag
-
vaakuum
addikt
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Lehet én vagyok a vak, de 28 és 35 környékén látok Peak és MyProtein kreapur-t.
Vagy mi az, amit még szabad megvenni? Annyira nem lényeg az olcsóság, hogy később kiderüljön minden szeméttel tele volt tolva, meg háromszor visszahívták szennyezés miatt, ami csak véletlenül derült ki.
Ha tudtok konkrét tippet adni Creapurra 16-ért, azt simán megveszem.
Sima GymBeam meg ShopBuilder kreaát látok 13ezres kilós áron, ha azt mondjátok ezek is vállalhatóak akkor nekünk azok is jók. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
vaakuum
üzenetére
16k-s kilós áron már akár creapure-t is lehet venni más gyártóktól

ha megbízol egy gyártóban (értsd: nincs COA), akkor 6k körüli kilós áron már lehet venni. COA-s creatine-t ~10k körül bizonyos gyártóktól. szóval én tuti nem venném meg a biotech/puregold COA nélküli "sima" (értsd: nem creapure) kreatinjait... az eszméletlenül túlárazott szvsz -
vaakuum
addikt
Én nem emlékszem rendesen a közelmúlt áraira, vagy tényleg ennyire durván elszállt a creatin monohidrát ára? A BioTecnél 20ezer a kilós ár, ami 20" kedvezménnyel is 16 ezer, de a puregold fél kilós kiszerelés is 8ezer.
-
-
olika78
csendes tag
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Ez jól hangzik, remélem megérjük, hogy hivatalos, gyógyszer minőségben lehet majd beszerezni ilyen anyagot. Az underground cuccokkal valahogy nem mernék már kísérletezni, öreg vagyok már hozzá.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
olika78
üzenetére
azért az mondjuk elég kemény, hogy Lakatos Péternek is van olyan cikke, ami áradozik arról, hogy mennyire baromi jó ez a cucc... persze hangsúlyozza, hogy nem buzdít senkit ennek használatára (de azért a kockázatokat "elfelejti" leírni
)szerk.: hoppá, nem voltam elég figyelmes elsőre... ennek a fejlécnek az utolsó része elég erős...
"Senkit sem kívánok bátorítani arra, hogy ezeket a szereket szedje, alkalmazza, de előre szólok, 10 éven belül a peptidek a mindennapi gyógyítás elsődleges eszközei lesznek, mert nem a tüneteket maszkolják, hanem azokat a szerveket támogatják, melyek funkciója sérült, és teszik ezt mellékhatások nélkül."
-
sherlock82
senior tag
Ezt a zabot sok féleképpen ellehet készíteni.
Zab ; mogyoróvaj ; fagyasztott gyümölcs ;méz ; forró víz.
nekem ez vált be.Van aki joghurttal készíti, vagy tesz bele fehérjét.
nagyon elrontani nem lehet. -
olika78
csendes tag
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Óó köszi, eddig nem jutottam el. Csak felcsillant a szemem, hogy milyen jó kis hatásai vannak és mégsem növi vagy bármilyen másik kox. Így már annyira nem is érdekes.
-
tisn
veterán
válasz
aelod
üzenetére
jol teszed, valoszinuleg makroban sem rosszabb.
asszony is megunta, en meg birom (kb. 6 eve)viszont probaltam elore dolgozni, tegnap este beraktam a zabpehely, proteinpor, tej kombot a hutobe, ma reggel semmit sem szivott fel... nincs jo kasa allaga. van akinek ez mukodik?!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
olika78
üzenetére
nem hallottam még róla, de kis utánajárás után én passzolom, bármennyire is jól hangzik a pozitív része

1. Orvosi és biológiai kockázatok
Ismeretlen hosszú távú hatások
Nem tudjuk, mit csinál a szervezetben hónapok vagy évek múlva, mert nincs hosszútávú humán adat.
Lehetséges kockázat: sejtnövekedés serkentése nem csak a jó szövetekben, hanem esetleg daganatsejtekben is.Hormon- és sejtszabályozás megbolygatása
A TB-500 az aktin-citoszkeletonra hat (a sejtek belső vázszerkezetére), ami kritikus folyamatokban vesz részt.
Elméletileg ez tumornövekedést vagy kóros szövetképződést is serkenthet bizonyos környezetben.Immunrendszer befolyásolása
Mivel gyulladáscsökkentő és immunmoduláló hatású, előfordulhat, hogy egyes fertőzések vagy gyulladásos reakciók „elnyomódnak”, így későn derül ki a probléma.2. Gyakorlati és minőségi kockázatok
Szennyeződések, hamisítás
Kutatási célú peptidek gyártása nem gyógyszergyári körülmények között történik.
Előfordulhat baktérium-, endotoxin- vagy oldószermaradvány-szennyezés.
Több laborvizsgálat kimutatta, hogy a netről rendelt TB-500 fiolák egy része nem is tartalmazta a hirdetett mennyiségű TB-500-at.Tisztaság és dózispontosság hiánya
Nem lehet biztosan tudni, hogy a kapott por valóban az adott peptid-e, vagy helyette olcsóbb fehérjét adtak.
Dózis-hibák → túl magas adag = fokozott mellékhatás-kockázat.3. Adminisztrációs kockázatok
Fertőzés: rossz injekciós technika → helyi tályog, cellulitisz, vérmérgezés.
Allergiás reakció: bőrkiütés, viszketés, akár anafilaxia.
Helyi duzzanat, fájdalom, bőrpír az injekció helyén.
-
-
olika78
csendes tag
Amennyire követem a díszes társaság munkásságát naturàl vonalon mozogtok, szerencsére. Ennek ellenére a peptidekkel foglalkozott valaki, kipróbàlta? Példàul a Tb-500ra gondolok, csodás anyag lehet a leírtak alapján, ha igaz.
-
Louro
őstag
válasz
thomasvold
üzenetére
Wow, mennyi forrás. Köszi neked is!
-
Louro
őstag
-
aldebaran
addikt
-
RexMaximus
senior tag
válasz
Louro
üzenetére
Decathlon - kb 6 eve vettem ott egy fel tucattal, hozza valo rovidnadraggal, sajat markas cuccot. Nem pamutbol valami "muanyag", vekony legatereszto, nem is budosodik ugy mint pl pamut es baromi gyorsan meg is szarad. Hordani is kellemes es meg mindig egyben vannak
. Pedig a rovidnadragokat abbol szinte napi szinten hordom amikor jo ido van. regen levagtam az ujjreszeket poloimon, en is utaltam edzeshez 
-
m3ss
veterán
válasz
Louro
üzenetére
az atleta tank top angolul, igen. de nem teljesen ertem, mennyire akarod a vallat lefedni..
amugy en ilyet vettem temu-rol, ez szabasra is jo meg minosegre is. de van meg ezer fele.
ha hasznalhatod a konditeremben. jartam olyan teremben itt bp-en, ahol ferfiakat ujjatlan trikoban sem engedik be!
es sullyal sem lehet huzodzkodni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- TCL LCD és LED TV-k
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- PlayStation 5
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Felsőkategória! R7 9800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD / Noctua !
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
.
)

es sullyal sem lehet huzodzkodni.