Hirdetés
- Geri Bátyó: Ezt pedig azért, mert...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- talmida: My Art II.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aelod
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
Az a lényeg.
Nekem most a bal brachialis, brachioradialis basztat. Minden húzó mozdulatnál. Most amúgy is pihi van meló miatt meg nyaralas. Ősszel odab*szás lesz! -
Peaceliker
addikt
Hát izé, azért csúnyán el lehet baszni 😅
Nekem 9 hónap volt mire elülső szalag tapadási pont rendbejött. Ott mondjuk épp az volt a baj, hogy azzal foglalkoztam ki mit mond, nem úgy csináltam ahogy nekem kényelmes.
Nem az egyetlen ilyen sérülés volt, szóval megfogadtam, leszarom hogy van a hivatalos forma, hogy a legjobb a stimulus (összes gyakorlatra értve), úgy csinálom, ahogy nekem kényelmes
Amúgy lábnyújtóval tudtam dolgozni az elmúlt időben és most hogy újra guggolok, abban is lett progresszió, tehát nagyobb súllyal ment most mint sérülés előtt.
-
pruzsi
őstag
válasz
Soulfly842
üzenetére
Már írtam nekik még mielőtt megszűntek volna meg a fotósnak is..... Egy jó minőségű scan is jó lenne. Nem találtam a sorozatot pedig azért ezek a neten fent szoktak lenni.
-
Dorian
félisten
-
Morris
veterán
Srácok.
Ostrovit c vitamintól csak nekem vannak görcsös hasmenéses tüneteim? Kegyetlenül szenvedős. Ellenben a GAL c vitamintól semmi bajom.
Kérdeztem a chatgpt-t is erről és azt írta jelentős különbségek vannak köztük.
-
Soulfly842
addikt
válasz
pruzsi
üzenetére
Chat GPT előfiizus asszongya, hogy (talán szűkíti kicsit a kört):
A képen Vörös Zoltán (Zoltan "Red" Vörös) látható, aki valóban szerepelt az amerikai Muscular Development magazinban a 2000-es évek elején. Az általad mutatott kép egy jól ismert fotósorozat része, amelyet Per Bernal, a MD egyik legismertebb fotósa készített róla, feltehetően 2005–2007 között, amikor Vörös Zoltán az USA-ban is egyre ismertebb lett.
Amit biztosan tudni lehet:A kép alján a www.musculardevelopment.com felirat és a "MD ©" logó is szerepel.
Ez az egyik legismertebb poszterkép róla, sok edzőteremben volt/van kifüggesztve.
A pontos lapszámot nehéz megmondani látatlanban, de valószínűleg a 2006. márciusi vagy áprilisi számról van szó (akkoriban több kelet-európai sportolót is címlapra tettek).
Ha csak egy hibátlan példány kell falra:
Írj a Muscular Development szerkesztőségének vagy Per Bernalnak (sokan kérnek tőlük archív posztereket). -
pruzsi
őstag
Üdv. Nem tudjátok esetleg melyik muscle develoment számban fotózták kint USA van vörös zolit ?
Kellene egy falra egy hibátlan példány
-
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
en is, segitettem is par embernek

tippeltem en is erre, ezert neztem (talan itt kertem is) jo par videot, szerintem azzal nincs gond
ecceruen ha 135-140kilat kell mozgatni a rossz izuletnek, azt nem szereti. ha trx-el konnyitve 70-80kg-ot, azt meg elbirja.es teszteltem vizben pl. 30-50 guggolas siman megy
(chatgpt szerint 50-90 % konnyites
) -
K1LLMy53Lf
senior tag
nem rakétatudomány, ez tény, de nem is a legegyszerűbb gyakorlat szvsz, sok ponton könnyen el lehet rontani. és, habár én csak 1 éve járok terembe, de olyan dolgokat láttam (tök alap, egyszerű gyakorlatok helytelen kivitelezését), amikről korábban azt hittem, hogy csak meme/kifigurázós/túltolt/-erőltetett vígjáték/poénvideókban vannak...
persze ne értsd félre, nem azt akarom ezzel sugallni, hogy tuti rosszul csinálod (szimplán azt, hogy attól, h egyszerű valami még nagyon könnyen el lehet baxni
) -
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
azert egy guggolas nem urtekknyika
koszi. (de elobb utobb kifutnak a gyerekek huzosabb projektjei es eljarok gyogytornaszhoz.) -
K1LLMy53Lf
senior tag
nem lehet, hogy rossz a kivitelezés? persze sokfajta térdprobléma van, ha gondolod kifaggatom kolléganőmet, hogy neki pontosan milyen szempontból rossz a térde és mi az a kivitelezési mód, ahogy ő csinálja.
@marked one94: gratula!

-
vaakuum
addikt
válasz
marked one94
üzenetére
Gratulálok!
-
m3ss
veterán
válasz
marked one94
üzenetére

-
aelod
veterán
válasz
marked one94
üzenetére
Szép teljesítmény!

-
tisn
veterán
válasz
marked one94
üzenetére
gratulalok

-
marked one94
őstag
Hoztam egy kis beszámolót a muscle beachrol ahol a Scitec rawon indultam fekvenyomasban.
Most votlam elsőnek és nem gondoltam, hogy itt fogok elsőnek és utoljára találkozni Bélaval. Ahogy megjelent egyből a hangulat sokkal magasabb szintre lépett. Nagyon fog ő hiányozni
Verseny jó volt főleg, hogy 5 éve vettem részt ilyenen, hiányzott már azért a platformra lépés. Egyedül a szervezés volt egy kis káosz, de szerintem nem számoltak ennyi emberrel.
-87kg-ban indultam 83,4kg-s súllyal merlegeltem. Az én csoportomban volt a legtöbb induló végül a 4. helyen végeztem. Nem tudom mennyivel maradtam le a dobogóról, de szerintem sokkal.
Ez volt az első versenyem ahova magam készültem, pár dolgot tanultam edzés felépítés tervezés kapcsán, de sokkal jobb ha van egy külső segítség.
Kezdő nyomásom 140kg lett, ez eléggé sima volt, utana 147,5 majd végül úgy éreztem egy stabil 155kg-val fejezem be. Talán egy 2,5-5kg maradt bennem, de mivel se edző tars vagy edző se volt velem, csak párom jött el, ő meg nem tudott akkora boostot adni, hogy többet vállaljak.
Részben megvagyok magammal elegedve, a cel annyi volt, hogy 155 legyen meg csuklóbandazs nélkül. Technikailag jó szar volt (legdrive az valahogy nem adta) de erőből megoldottam
Következő verseny decemberben lesz, ahova mar edzővel készülök és egy 7,5-10kg plusz a cél.
-
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
ezt ertem, de nekem szokott fajni kozben a terdem pluszsullyal. konnyitett verziot szoktam csinalni, trxben kapaszkodok es ugy guggolok (es labam kozott egy gyogylabdat szoritok)
az jo, abbol birni szokott 4x10-et
-
Apollyon
Korrektor
Nekem huszonévesen is volt, hogy úgy jött ki, hogy egy héten belül volt egyazon izomcsoport. Pl. ilyen hétfő majd vasárnap. Ennyi idő bőven elég volt hogy megpihenjen akár a lábnap is. Most így lassan a 40 küszöbén még mindig hasonló, de szerencsére eleget alszom.
Aki nem naturál, annak nyilván nincsenek ilyen "gondjai". -
m3ss
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
nekem se tetszenek a mai testepitok. nem tudom hogy pontozzak oket, nem kovetem ezt a sportot, de sztem ok is az aranyossagra torekednek. csak mar annyira tul van tolva mindenuk, hogy nem is nagyon hasonlithato ez natty atlagemberekhez. steeve reeves

mind1, engem biztos nem fogsz meggyozni. nekem konkretan hianyzott a kulso fej, kar hogy nem csinaltam kepeket, mielott el nem kezdtem olyan gyakorlatokat csinalni (leg extension, reverse nordic) ahol kizarolag knee extension van. a hip flexion gyakorlatok mellett.
kell mind2 optimalis labedzeshez. lehet masnak nem ennyire feltuno, es eleg a guggolas,labtolas is femoris-ra, nem tudom.. -
Dorian
félisten
Hát én értem, hogy bizonyos izmokat célzott gyakorlatokkal jobban ki lehet emelni, fejleszteni, hiszen tesszük is ezt csomó gyakorlattal, mert hatékony.
Csak abban nem értek egyet, hogy az lenne az arányos. (Csak halkan merem megjegyezni, de szvsz a testépítő versenyeken latható testek nem arányosak. Azok olyanok, ahol minden izomot a maximális méretére fejlesztették) -
K1LLMy53Lf
senior tag
igen, én is így tudom, hha valami szalagsérülés volt, akár térd, akár boka, azt erőltetni/nyújtani kell, mert különben totál merev lesz a szalag, beszűkül a mozgástartomány, sérülékenyebb lesz. szóval annak kell a ráedzés. a lábnyújtó nagyon terheli a szalagokat, és igen, ásszel használva teljesen jó. csak azt akartam mondani, hogy az jobban terhel térdre (izület+szalag), mint a guggolás. (és szerencsére nem saját tapasztalat, de a kolléganőm térde tudom mennyire rottyon van, szóval, ha ő azt mondja, hogy lehet xar térddel guggolni, mert ő tud vele, akkor az tuti úgy van
) -
m3ss
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
pedig amugy a labnyujtas, labhajlitas elvileg jot tehet a terdizuletnek, serules utani rehabnal is. nyilvan esszel. ha lehet hinni az internetnek, nem sajat tapasztalat

-
m3ss
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Én ebben nem értek egyet. Mi az, hogy arányos?
hat ranezel vizualisan es aranyos. nem is kerdes, hogy sokkal jobban nez ki a labam elolrol amiota labnyujtok.olvass utana, nem is hasznalod a rectus femorist guggolasnal. en regen guggoltam jo nagy sullyal, kb. 3-5 cm-rel nagyobb volt a combom, mint most. de most sokkal aranyosabb a combom. akkor ketszer ekkora adductorom volt, es kisebb volt a kulso fej. most meg tok formas. combhajlitot leszamitva, mert az meg mindig kicsi. es azt maszas miatt is erositenem kellene..
kellene itthonra nordic hamstring curlhoz ilyen ajto ala rakhato cucc, vagy akarmilyen megoldas, amivel lehetne csinalni itthon...vki nem kiserletezett ilyesmivel? -
K1LLMy53Lf
senior tag
akkor te legalább megérted a problémám, amit korábban írtam... bár én zakót nem hordok szerencsére, de pulcsiban is nagy szívás. nem is értem, totál skinny fat design... meg ingben is... ingnél ráadásul alapból vastag a nyakam is (~46,5), aminél a normál szabású ing kb duplasátor még az én hab testemre is... emiatt legutóbb cégnél slimfit-et kértem, ami nyakban, vállban, mellnél teljesen jó lett, viszont a kar... maradjunk annyiban, h nem volt a legkényelmesebb kajálni benne

nadrágból én mindig relaxed cuccokat veszek (amik mostanság a régi normál szabásnak felelnek meg) a normál jobb esetben slimfit a combomnak, de nem egyszer volt olyan, h fel sem jött (egyre jobban átérzem azt a meme-videót, ami ilyen kondi-függőség dolgokról szól, abból az egyik, hogy az edző-/szabadidő ruhád lesz a mindennapi viseleted...
)#198265 tisn : a guggolás, ha megfelelő formában és súllyal csinálod, semmilyen szinten nem cseszi szét a térded. a lábnyújtó sokkal jobban. ebben nemrég erősített meg egyik kolléganőm, aki 50+os, totál oda vannak a térdei, olyan szinten, hogy pár perc tánc után is akár napokig fáj neki. ő mondta, hogy a guggolás jól kivitelezve semmilyen problémát nem okoz neki.
-
Dorian
félisten
Én ebben nem értek egyet. Mi az, hogy arányos? Az ideális arány az lehet, amit amúgy természetes mozgásokkal ki lehet alakítani. Guggolás ilyen, lábnyújtás nem.
Hack squat nekem nagyon bejött, fel lehet pakolni, beleállni, max kimászom alóla
Szabadsúlyos nagyon nem ilyen, és lábtolónál is kicsit fogtam már a végén ha elájulok és rossz helyen van a lábam akkor nem véd meg az ütköző. -
m3ss
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
ja, erdekes. pedig nem hinnem, hogy slow twitch dominans a vallam, mert multkor neztem, amikor ezt a 95x8-at csinaltam vallbol nyomasnal, utana kb. 2 percre ra 90x4 ment mar csak masodik szettre. ha egyaltalan ez a "teszt" barmennyire is mervado, hogy type I vagy type II.. persze ezek is mell, hat edzes utan. es mellre, hatra 2x annyi sorozatot csinalok, mint a tobbi testreszre.
mondjuk a maszast nem szamolom bele, es minimum heti 1x maszok, 1-2+ orat. neha 2x. mult heten amikor ez az emlitett regresszio volt, pont 3 orat masztam. es ott azert van olyan hogy elkezdek erobol, esz nelkul maszni itt-ott, ott azert kap a hat, bicepsz, vall, torzs, alkar kemenyen. -
tisn
veterán
ilyen karral vetek zakot hordani. azt mutatni kell

elkezdtem guggolni 40kg-al, ket edzes (heti egyszer csak) utan meg nem nyiffant ki. igy hogy egyaltalan nem futok es a bokam vacakol a terdem egesz jo lett.
ma rekord volt igy a combhajliton is 50kg (kicsit ciki, hogy elottem az 50kg-os kislany +15-el csinalta, de mindegy)
szoval igy futas nelkul mintha jobban birna a rossz terdem a labedzest, persze maradok ovatos.
-
m3ss
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
ok, de en akkor is inkabb vmelyik osszetett gyakorlatot hagynam el. tudom furan hangzik, de guggolhatsz akarmennyivel, akkor se fogja terhelni a kulso fejet, es nem leszel olyan aranyos.
hack squatot nekem se artana kiprobalni, nem akarom rudas guggolassal terhelni az alsohatam, derekam. de utalok labat edzeni
na meg fel is szedhetnek meg izmot labra, de mar igy is kellemetlen, mert az osszes csipoben eppen jo 33/34-es nem stretch/bo nadrag combban szuk. es nekem nincs olyan nagy combom, mint neked.
masik problema az a zakok. ami jo ram meretben, L-es, az nem megy ram karban. nem ertem milyen palcika karu emberekre szabjak ezeket
-
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
thx, tenyleg vallvonogatas. ezt a fura fureszt megprobalom, koszi.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
vállvonogatás szerintem az egyik legjobb, de a framer's walk is jó, komplex gyakorlat, ha erős a marok és relatív gyenge a csuklya. (één pl csuklyában nem érzem meg, ahogy core-ban sem, így ez a gyakorlat nekem inkább marok/alkar erősítés)
nekem egy furcsa fűrészgyakorlat vált be a legjobban: csiga legalsó pozícióból 1 kezes fogantyúval, előre dőlve kb 75°ban, szabad kézzel megtámaszkodva a gépen/rúdon olyan távolságban, hogy a fogantyút megfogva a lapsúly el legyen emelve teljesen kinyújtott kézzel is, és ebből a pozícióból indítva egy fűrészelő modulat, de csak félig behúzva, tehát addig, amíg a könyök a harántizmok mellé érnek majdnem és eközben a csuklyát felhúzom teljesen, mint a szimpla vállvonogatás gyakorlatnál. nagy súllyal kell végezni (én pl a kétkezes csigás tricepsz letolás ~70%ával csinálom), én ebből 15 repet szoktam csinálni. már 6-7. környéként érzemnagyon a trap középső és felső részét. -
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
csuklyara valami jo, bevallt gyakorlat?
a napokban lattam fel orat a commando-bol es rajottem, hogy kellene oda is edzenem
-
K1LLMy53Lf
senior tag
nálam a láb mostohagyerek. nem azért, mint sokaknak, hogy nem látszik, nem érdekli őket, hanem mert alapból is a súlyom és fizikumom miatt baromi nagy izomzat volt rajta. ez a mostani nem túltolt lábedzésem mellett is nagyon sokat formálódott és ez nekem már bőven elegendő szint így is, nem szeretném még vastagabbra építeni. (~66cm nyújtva, megfeszítve a combom, és belső részen is relatív kevés zsír van. persze nem annyira kevés, mint egy 10% alatti testzsírrral rendelkező valakinek, tehát nem szálkás stb, de nem is lötyög rajta a zsír)
nekem keddi nap az láb+váll fókuszú full body. 3+4szett hack squat gép, 1+3szett rdl, 3 szett csípőtoló és ezek után jön a váll majd a többi izom 2-2szettes átmozgatása. zárás mindig a harangozás, 3 szett. sokszor van, hogy én is úgy érzem már a csípőtolónál, h végem, esélytelen, h végigtoljam az edzést, de mégsem annyira nehéz letolni az upper részt sem, mint azt gondolom. ráadásul legtöbbször nem is 70-75%osan, hanem 100%os munkasúlyokkal tolom azokat a kiegészítő 2-2 szetteket. (aztán, ha úgy alakul, akkor még jön kis ab-/adductor meg nyújtó/feszítő levezetés... esetleg kis farmer's walk)
-
m3ss
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
itthon upper, lower splitet csinalok. keptelen lennek alsotest utan meg felsotestet is letolni. meg lajtiban sem. teremben fullbody, de ott kihagyom az osszetett labgyakorlatokat. csak labnyujtast, labhajlitast, meg csipotolast csinalok. utobbit neha igy is skippelem lustasag miatt. mivel teremben csak gepeken edzek, igy ott nincs olyan rendszerszintu faradtsag. itthon kezivel nem menne a fullbody.
pedig en nem hagynam el a labnyujtast, hajlitast. az emlegetett izmokat egyaltalan nem dolgozza meg az rdl meg squat ahogy olvasom. es tapasztalatom is ugyanez. amiota labnyujtok kulso fej is jol nez ki. es a hamstring is szepen fejlodott, mig rdl-tol nem elegge.
en is csinaltam mostanaban adductor/abductor gepet, bouldering miatt. nekem is volt izomlazam, anno amikor ruddal guggoltam nem hianyzott ez. -
K1LLMy53Lf
senior tag
próbáld meg esetleg úgy, hogyha full body-t akarsz minden edzésen, hogy egyik nap kiemeled az izomcsoportok felét, azokat rendes munkasúlyokkal, szettszámmal edzed, a többit pedig csak a munkasúly ~60-70%ával, 2-2szettel átmozgatod. másik edzésnap pedig cseréld fel az izomcsoportokat.
amúgy váll, csuklya, alkar, vádli, has nagyon gyorsan regenerálódnak tapasztalatom alapján.
én lábnál épp most kezdek leszokni a lábnyújtó/-hajlító gépekről és inkább a hack squat gépre ill RDL-re fókuszálok
1 hete (kedden) beiktattam a adductor/abductor gépeket ismét (anno tavaly, amikor elkezdtem edzeni pár hónapig használtam őket, de meguntam, mert maxoltam már a 2-3. edzésen ), kb 5-6 napig extrém izomlázam volt az abductor részen, szóval az tuti nem terhelődik túlságosan a többi lábgyakorlat közben... 
-
m3ss
veterán
mostanaban probalgattam parszor, hogy heti 2x edzek egy izomcsoportot, sot volt olyan is, hogy 2 nap piheno utan nyomtam megint uppert. durva, hogy nekem mennyire nem eleg ez a regeneralodasi ido. annak ellenere, hogy legtobb izomcsoport csak 2-4 sorozatot kap amugy edzesenkent. raadasul intenzitast is probaltam kicsit visszavenni mialatt probalkoztam ezzel, persze max 1 rir-ig felsotestre. ha nekem nincs meg az 5-7 nap piheno, akkor nem hogy progresszio vagy stagnalas sincs, hanem regresszio van. persze probalhatnek meg 2-3 rir-t bennehagyni, lehet megnezem majd vmikor, csak nehez abbahagyni

kiveve amugy vall. az egyertelmuen jobban szereti a gyakrabb edzest azt latom.
ott egesz jol fejlodgettem. panatta szabadsulyos vallbol nyomo gepen 95 x 8-nal vagyok, ugy hogy vall ala leengedem, amennyire a gep engedi. durva stretch van amugy igy lenti pozicioban front deltnel, kb. mint egy tolodzkodasnal.
mondjuk szeles max rom seated db pressnel ennek ellenere csak 32 kg-nal tartok (7rep, nyomasok, evezesek utan)
mellbol is volt kis fejlodes (38x7 incline, pushup kerettel +27kg x 8) meg hat gyakorlatoknal is minimalis, amugy stagnalgatok jo 1 eve kb. pedig jol alszok. valojaban ez ennyi. edzes elkezdese utan 1.5 evig nonstop progresszio volt, azota meg 1 ev alatt kb annyi, mint elotte 2 het alatt. innen mar nattyban nem kell nagyon csodat varni, jovanezigy. de a labam az egyertelmuen formasabb lett, amiota neha lejarok terembe labnytujtas, lebhajlitas... egyertelmuen latszik, hogy az rdl vagy a guggolo mozdulatok a rectus meg biceps femorist kihagyjak. csinike lettem
-
aldebaran
addikt
válasz
Soulfly842
üzenetére
Én is így jártam Debrecenben: sokszoros véradás után egy céges véradó napon a munkatársak előtt benyögték nekem, hogy valami fertőzést, vagy akármit találtak és soha többé nem adhatok vért. Fogalmam sincs mi volt az, de előtte is és azóta is egészséges vagyok, (többször is megnézettem a teljes vérképemet). Utálatos banda.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
én baromira nem erre reagáltam, hanem arra az állításodra, hogy 3 cég gyárt kreatint az egész világon.
Tisztaságot illetően, hogy ki minek/kinek hisz, már egyéni dolog. Az biztos, hogy én nem vizsgálttattam és nem is fogom vizsgáltatni laborban egyik megvásárolt tápkieget sem, ezért is mondtam, h ez erősen hit/bizalom kérdése, de ez egy teljesen másik téma

-
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
A kreatin monohidrát az kreatin monohidrát. Nincs különbség.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
ez kíváncsivá tett, így megfuttattam chatgpt-vel

a legnagyobb kreatin-gyártó cégek (ezeken kívül még van sok, kisebb cég is):
1. AlzChem (Németország)
Gyártja a híres Creapure® márkájú kreatint, amely a legmagasabb tisztasági szabványokkal rendelkezik, és a prémium kategóriás kreatinok között a legnépszerűbb.
Ez a legelismertebb kreatin-forrás Európában és a világ többi részén is, amelyet sok top márka használ.2. Jiangsu Yuanyang Chemical (Kína)
Az egyik legnagyobb kínai kreatin gyártó, jelentős mennyiségben exportál világszerte.
Nagy kapacitású, de a minőség itt változóbb lehet a német Creapure-hez képest.3. Ningxia Tiancheng Chemical (Kína)
Szintén jelentős kínai kreatin-gyártó, amely nagy volumenben szolgál ki táplálékkiegészítő cégeket.
Több termékük megfelel bizonyos minőségi előírásoknak, de a szigorú minőségellenőrzés gyakran változó.4. Shandong Xuecheng Chemical (Kína)
Egy másik nagy kínai vegyipari vállalat, amely kreatint gyárt.
Az ázsiai piacon és export terén is fontos szereplő.5. Hubei Biocause Pharmaceutical (Kína)
Kína egyik legnagyobb vegyipari cége, amely kreatint is előállít táplálékkiegészítő gyártók számára.6. Jinan Yunxiang Biotechnology (Kína)
Egyre ismertebb kreatin-gyártó a táplálékkiegészítő piacon, főleg közép- és felső kategóriás termékekhez. -
olika78
csendes tag
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Azt etetnek meg velünk valaminek eladva, amit akarnak. És tényleg csak bízhatunk, hogy valami cég hivatalosan bevizsgálta és frankó pecsétet kapott.
-
-
Soulfly842
addikt
válasz
headhunter
üzenetére
Igen, én is erre jutottam.
-
headhunter
addikt
válasz
Soulfly842
üzenetére
Nálam ugyanez volt, utána meg elküldtek Kenézybe Infektológia-Hepatológia rendelésre, amíg vártam a véreredményre (kb. 2 hét) volt izgalom, hogy beteg vagyok vagy nem.
Végül kiderült csak ellenanyag van, magyarán védett vagyok a "B" ellen.
Utána olvasva, végül arra a következtetésre jutottam , hogy nem átestem a fertőzésen tünementesen, hanem egy közös táborozáskor a francia diákok közül egy "sárgaságos" lett és mindenkit beoltottak. (Oltástól lett az ellenanyag)
Tesztek fejlődése előtt, sok évig felhasznalhatták az ellenanyagos vért.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
-
olika78
csendes tag
Minden alapanyagot Kínából rendelnek a tápkieg cégek, raklapos kiszerelésben szállítanak EUs és USA tanúsítványoknak megfelelően. Ami Európában volt alapanyag gyár azokat is megvették a kínaiak. Volt is erről egy cikk is.
MHN Supplements Creatine Monohydrate - Kreatin MHNnél 6600ra jön ki egy kiló. Ezt iszogatom, teljesen jó. -
m3ss
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
bereggeltem, persze csipobol kivalasztottam hogy veletlen se kuldjenek mailben semmilyen promociot

-
m3ss
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
?
-
tisn
veterán
válasz
Soulfly842
üzenetére
szerintem lepj ezen tovabb, gondolj arra, hogy a 9 eves fiam eleg sok vert kapott, amikor darabokra tortek a labat egy focimeccsen. a te vagy a hozzad hasonlo onzetlen emberkeknek koszonhetoen focizik azota is.
-
Soulfly842
addikt
válasz
headhunter
üzenetére
Visszagondolva egyébként ez volt az, s jobban átgondolva már jócskán több mint 10 év lehetett. Akkoriban erre vonatkozó infó, tájékoztatás, kommentár semmi nem volt. S akkoriban csak a negatív inzultus ért, hogy elhajtottak. S nem is szegmentálták így, hogy anti HBs, (vagy akkori fejemmel nem volt érthető, de valószínűsítem inkább, hogy nem votl megfelelő a dokumentáció, csak egy marker pozitvitása alapján a pozitív jelzés jelent meg akkoriban). Alapban csak válaszokért mentem. Érdemi kommentárként sem mondak semmit!
Most érettebb fejjel utánaolvasva megtudtam, hogy az oltás után vannak olyan speciális esetek is dokumentálva, amikor még 25-30 évvel később is kimutatható. s igen, anno kaptam oltást. 13-14 éves korom körül. Legalább ezt is megtudtam ennyi idővel utána

Maga az eset viszont akkori - ha már jól emlékszek egyetemista fejjel - olyan bicskanyitogató volt, hogy az eljárás miatt nem adtam többször vért.
-
headhunter
addikt
válasz
Soulfly842
üzenetére
"...Egyszer azonban egy fals pozitív eredmény volt, ami után hozzám se szóltak. Bementem (országos vérellátó központ Debrecen) a fals pozitív teszt után (új teszt vagy valami), amiről levélben tájékoztattak és úgy elhajtottak, mint a huzat értelmi kommentár nélkül..."
Hasonló eredmény miatt utasítottak el?
"...Összefoglalva, az Anti-HBs ellenanyag jelenléte a vérben a Hepatitis B vírus elleni védettséget jelzi, ami vagy korábbi fertőzésen való átesés, vagy védőoltás eredménye..."
-
m3ss
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
kosz, ugy latom mindig megeri ide irni a tapkiegek miatt

van most ide kupon? -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Freddy76
üzenetére
a whisky-nek picit magasabb az energiatartalma...
(~4-5xöse)
persze tény, h sörből többet megiszik az ember
@m3ss: mennyi az a "jó ár"? csak mert pl a kilós ostrovit kreatin 6,8k allegro-n... (és abból még jön le kupon is, ha épp úgy vásárolsz) de van insport, konkret, ironflex stb, ezek még olcsóbbak... 5-6k/kg és szvsz megbízható, jó minőségű cuccokat tolnak
szerk.: épp tegnapig volt az előző, de most allegro napok vannak, lehet hét közepén ismét adnak. érdemes bereggelni, h a köv kupont már megkapd. de kupon nélkül is nagyon sok cucc "verhetetlen" áron van "magyar" webshopokkal összevetve
-
m3ss
veterán
ilyen paleolit kreatin monohidratot tolt mar vki? gondolom mondjuk mind1 milyen gyartotol veszek..csak kicsit aggaszt a kinai felirat rajta. idaig gymbeamet toltam, de pont lenne jo aron ott, ahol a dr. aliment lazacolajat rendelnem..
-
Soulfly842
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Én is nagyon sok szoros véreadó voltam. Nekem egyszerűen is megy. Gyors a vérkeringésem, pikk-pakk meg van és nem is hatott meg annyira, szinte rohantam mindig tovább a dolgomra
Még szédelgés sem volt sosem.Egyszer azonban egy fals pozitív eredmény volt, ami után hozzám se szóltak. Bementem (országos vérellátó központ Debrecen) a fals pozitív teszt után (új teszt vagy valami), amiről levélben tájékoztattak és úgy elhajtottak, mint a huzat értelmi kommentár nélkül.
Ez volt vagy 10 éve. Azóta egyszer sem adtam vért és valószínűleg már nem is fogok.

-
-
CriticalHit
addikt
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Túl magas volt a Hemoglobin értéked. Önkéntes véradáson a 135-175 mg a normál érték.
Zsírégetés tudományosan:
[ The Best And Worst Cardio For Fat Loss (Using Science) ] -
m3tr0
őstag
válasz
Freddy76
üzenetére
Szia,
a 11.-ben több helyet is tudok ajánlani.
Funkcionális, súlyzós edzéshez (van benne némi kardió is) a Thor Gym-et, ott pl. Szentes Balázs csoportját vagy nála elérhető személyi edzés is. Nagyon jó edző,normál ár,oda jártam két évet alapozni.A Fadrusz utcában Mass Fitness, nem rossz terem (nekem kicsi volt) de kezdésnek jó lehet, ott szintén elérhetőek személyi edzők de nem ismerem őket.
Továbbá a Budafokin a Step-Up Gym (én most oda járok) szintén jó terem és ott is van több személyi edző,őket a weboldalon, applikációban fel lehet lelni.
Ezeken kívül meg van Chili Fitness a Hengermalmon az Újbuda Centernél és a Bikás Parknál, Savoyánál is,ott is tuti találsz edzőket.
-
Dorian
félisten
válasz
vaakuum
üzenetére
Rosszul tudod. Leírtam korábban, H lehet. Doki felírja a nagylabort, te meg a vérvételen mondod, H kérsz még melllé tesztoszteront, D vitamint, psa-t ( én ezeket szoktam) v akármit és ezt kifizeted.
Tök hülyesèg ezért egy másik helyre külön elmenni, ami még drágább is.Sôt, műtétem is volt magánban amit a tb finanszírozott, nekem csak a magán extráit (magánklinikai ellátás) kellett fizetni.
-
vaakuum
addikt
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Én úgy tudom a TB és magánellátást nem lehet keverni.
Kérj egy nagylabort a háziorvostól, azt fel tudja írni. Nálunk konkrétan leveszi a nővér, és ők intézik tovább. A fizetőset meg én is a synlabnál csináltattam egy hét múlva. -
rwin5
őstag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Fekve kérd a vérvételt, meg jelezni kell előtte, hogy hajlamos vagy rosszul lenni. Plusz menj kísérővel, rengeteg embernek herótja van tőle. Nekem volt kolléganőm mondta, hogy elájult, utána meg mikor fellocsolták összehányta a véradót. Ő is mosolyogva mesélte ezt utólag. Én pár éve voltam tesómnál vérvételen, ahol kivételesen ülve voltam, és detto elájultam, és amíg nem voltam észnél pár másodpercig azt álmodtam, hogy számítógépezek
. De azóta is röhögök a storyn, szóval nem traumatizált.
Ez benne van a pakliban, ne vedd magadra, és ne hagyd, hogy 1-2 negatív élmény kihatással legyen rád a jövőben, ha történne is ilyen.
Van egy ilyen vicc, hogy onnan tudod, hogy felnőttél, hogy már a vérvétel eredményétől vagy rosszul és nem magától a procedúrától
Amíg itt tartasz, addig nincs nagy gond.
A fentiekben érdemileg nem tudok reagálni, szerencsére már nem dolgozom eü-ben és elkopott a tudásom. Egyébként, simán lehet, hogy csak keveset iszol, akkor is be tud sűrűsödni a vér. A légzési nehézség meg millió 1 dologtól lehet, akár az arcüregben lerakódott váladéktól is, amitől egy tengervizes orrspray kúrával meg tudsz szabadulni.
Általában 2 vagy 3 kémcső vért vesznek, vannak bizonyos dolgok, amihez kell a 3. kémcső. Nyilván több idő a vizsgálat, ha több dologra kérsz szűrést, a laborosnak is + idő, meg a gép ami végzi a vizsgálatot.
Amúgy időben szerintem 5 perc alatt letudod az egészet, ha kicsit nyomott vagy utána, akkor fekszel még egy 5-10 percet, aztán viszontlátás. -
AsakuraDave
őstag
válasz
rwin5
üzenetére
Hát legutóbb mikor volt vérvételem arra emlékszem, hogy azt mondták, hogy túl sok a vérem? mármint a vörösvérsejt gondolom, és jó lenne ha lecsapolnának, aztán ez így elmaradt és utóbbi időkben elég nehéz a légzésem és pl ezt egy tünetnek írja a gugli ha az embernek "túl sok a vére". 0 -ás vagyok így adhatok bárkinek így biztos örülnének nekem ha mennék vért adni, de stresszbe jövök, nem a tű hanem ahogy érzem/látom, hogy folyik ki belőlem a cucc, volt, hogy nem akart megindulni a vérem annyira befeszültem... kiskoromba voltam korházba levettek vagy 5-6 ampullát azt csak egyszer felébredtem azt elmesélték hogy elájultam
lehet ilyen trauma vagy valami ez bennem.
Alaphelyzetbe sztem full jó a vérnyomásom, de amint megakarják mérni az egekbe szökik mert úgy rástresszelek.
Elvileg van céges eü. ellátás+bizti, majd ránézek miket lehet, de mivel olyan régen volt laborom hogy így 30+ biztos nem ártana ha lenne egy friss teljes kép rólam.Am sosem értettem ezeket a vérvételeket, ha kérek extrába teszto mérést pl, akkor az csak annyi, hogy nekik "több munka" megnézni vagy több vért is kell adjak?
Jó nagy biznisz ha csak erről szól, hogy ha már ránéznek +1-2dologra a véremben (mikor amúgyis is vizsgálják) de elkérnek plusz zsetont érte... -
rwin5
őstag
válasz
Vitee
üzenetére
+1
AsakuraDave, Viszont, ha nincs panaszod, akkor szerintem simán elég háziorvosnál egy általános labor és a pénzt is megspórolod. -
Freddy76
addikt
Sziasztok,
Tanácsot kérnék, de elég speciális a kérdés, nem tudom, tudtok-e segíteni. A helyzet: 49 éves vagyok, régebben sportoltam (küzdősportok, futás, konditerem), aztán ez elmaradt. Ráálltam egy szénhidrát-, zsír-, koleszterin alapú étrendre, sok fehér kenyér, péksüti, vörös hús, tészta, édesség, sör, miegymás, nulla mozgás. Sikerült összehozni 144 kilót 182 centis magassághoz (a félreértések elkerülése végett: ebben semmi izom nem volt), és egy brutál szar vérképet, kettes cukorbetegséget, magas vérnyomást, miegymást. Váltottam egészséges étrendre, pár hónap alatt lement 19 kiló, a vérkép is sokat változott, vérnyomás is normális. Eddig a mozgás - a súly miatt - esti gyaloglás volt (hegyen lakunk, szóval le-fel, tehát némi sportértéke volt), most, hogy lementem 125 kilóra, az orvos azt mondta, óvatosan el kellene kezdeni a súlyzós edzéseket. Ami azért is lenne jó, mert így legalább a kislányomnak lenne olyan képe az apjával az eddigi gáz képek helyett, amin nem csak, hogy nincs hasam, de van vállam...
A fentiek után: semmiképpen nem kezdenék el eszetlenül súlyokat emelni, mindenképpen személyi edzővel szeretném. A kérdésem, tudtok esetleg ajánlani konditermet, netán edzőt, lehetőleg Budán, ha lehetek még specifikusabb, a 11. kerületben?
Köszönöm!
-
Dorian
félisten
válasz
AsakuraDave
üzenetére
A laborban ahol a többit csinálják kéred ezt pluszban fzetősen, kb 3000 Ft
-
Vitee
aktív tag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Synlab.
-
AsakuraDave
őstag
Már egy évtizede nem volt szerintem vérvételem
Tolnék valami komplexet akkor már ha elmennék, most hirtelen guglizva azt nézem, hogy teszto mérés az csak külön van?
Budapesten tudtok ajánlani jó helye(ke)t, ahova érdemes menni? -
margithid
veterán
válasz
margithid
üzenetére
Igy pár nap után azért elégé csalódás ez a pad.
A fekvőrésze nyeklik nyaklik, lábfeszítést csak úgy tudok csinálni, ha magam alá teszek 2 takarót, meg egy párnát, máskülönben leér a lábam.
Fekvenyomást 80 kg-ig bír, ez nekem otthon bőven elég lesz, de lábrész csak 35 kg-ot bír, az szerintem kevés.
Mondjuk ahogy kinéz lehet nem fogom használni, mert imbolygok rajta gyakorlat közben rendesen
Tárogatórészt szintén nem használom, azt csak próbaképpen felraktam.
Végülis fekvenyomni jó, meg tárogatni, igazából arra is vettem, de a láb része lehetne jobb. (vagy inkább csak simán jö a rossz helyett)
45k volt szállítással, nyilván ezért csodák nincsenek, 4 havi terembérlet ára. -
S e t h
nagyúr
Sok a kérdőjel, kevés a válasz.
Bulvárosan kerékpáros balesetről írnak, de a kerékpár sértetlen, így inkább elesés látszik valószínűnek. A fejsérülés nem jelenti automatikusan, hogy az a halál oka, kivéve ha az olyan fokú, hogy már a helyszínen is látható jelei vannak pl láthatóan sérült agyállomány.Viszont az is benne van a pakliban( találgatás, mivel kevés az infó), hogy rosszullét miatt esett el, legyen annak oka infarktus, embólia, stb és a fejsérülés csak másodlagosan szerzett és nem halálos.
Próbálok magamra nézve is konzekvenciát levonni, nem egyszerű. Én sem tudok megülni a seggemen nyaralás alatt, mozognom kell és engem vagy egy konditeremben vagy egy medencében ér a reggel miközben mások már a svédasztalnál tolonganak.
Nem tudom mennyit vesz, vett ki Bélából egy muscle beachre való felkészülés, de utána levezetésént lehet jobb lett volna egy koktélt szürcsölgetni valahol az árnyékban, bár az meg nem Béla lett volna, viszont van amit még ő sem tudott volna legyőzni, az időt.
-
Nem tudom mi történt pontosan, évek óta sisakban bringazom kizárólag pont ilyen esetek miatt.
Szintén zenész, volt egy csúnya bringabalesetem, amit a vállam bánt, szerencsére nem funkcionálisan "csak" esztétikailag /thx to Jánoskórház/, viszont ha nincs rajtam a sisak, akkor most nem írkálok.. -
Ijk
nagyúr
Isten nyugosztalja Bélát, legikonikusabb magyar testepito számomra, nagyon sajnálom a családját.
Nem tudom mi történt pontosan, évek óta sisakban bringazom kizárólag pont ilyen esetek miatt. -
Weareus
addikt
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Nyugodj békében Béluci! Nem felejtünk soha!
Kedvenc motivációs videóm egyike tőle/róla.
[link] -
-
benfolds
őstag
ha arra gondoltok, hogy esetleg előbb megállt a szíve, és utána esett el...nem ez a jellemző, persze nem lehet kizárni. de cipruson a köves, dimbes-dombos, szakadékok mentén vezető utakon sajnos igen könnyen lehet nagyot esni így is, úgy is.
-
tisn
veterán
válasz
flash-
üzenetére
igy estem el en is. keskeny forgalmas ut melleti kerekparuton csaj jott szembe bicoval. probaltam kiterni, pedal felakadt es kurva nagyot estem. sisak se volt rajtam varosban 15-el minek... es jo iranyba estem, nem ki az utra.
de 2x el is utottek meg fiatalabb koromban, nem adtak meg az elsobbseget

-
Dorian
félisten
válasz
Flash Gordon
üzenetére
De ez még nem jelenti, hogy a fejsérülés miatt halt meg. Nagybátyámnak 48 évesen megállt a szíve a lepcső tetején. Leesett, fejsérülése volt, de valójaban nem azért halt meg.
-
S e t h
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Apple MacBook
- Autós topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Arc Raiders
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Geri Bátyó: Ezt pedig azért, mert...
- Lézervágás, gravírozás
- További aktív témák...
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Új és újszerű 15-16 Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Alkalmi vétel! HP Omen 17! I7 12700H / RTX 3070Ti 8GB / 1TB Nvme SSD / 16GB DDR5 !
- LENOVO ThinkCentre M93p (SFF)i5-4570,4GB DDR3,500GB SATA3 HDD,DVD,WIN10
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

Amíg itt tartasz, addig nincs nagy gond.
Jó nagy biznisz ha csak erről szól, hogy ha már ránéznek +1-2dologra a véremben (mikor amúgyis is vizsgálják) de elkérnek plusz zsetont érte...