Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#30351) G@ben válasza Dryman (#30350) üzenetére


G@ben
addikt

Nincsenek nagy igényeim, nem vagyok audiofil, de ne kelljen üvöltetni azért, hogy halljam a beszédet. Kb ennyi az elvárás. De vásárlás előtt mindenképp körülnézek, köszi a tippet az LG-re, más is azt javasolta, nem a Samsungot, ez kiindulásnak már nem rossz. :)

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#30352) Coyot válasza G@ben (#30351) üzenetére


Coyot
őstag

Mostmár csak a panel(ips/xVA) vita hiányzik :DDD

Má' nem

(#30353) G@ben válasza Coyot (#30352) üzenetére


G@ben
addikt

Nem akarom! :DDD
Meg amúgy is, első a router. :D

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#30354) frankstork válasza Dryman (#30350) üzenetére


frankstork
aktív tag

Nem hallunk egyformán. Én pl simán értem a tv-t akár a saját hangszóróival is, amikor a párom rám szól hogy hangosítsam fel mert őt csak idegesíti, hogy alig érteni, mindezt úgy hogy rendben van a hallása. ( Nem rég volt dokinál). Öcsém viszont a hangszinekre érzéketlen, mindig összevissza van az equalizer nála, és nem zavarja. .. Nem vagyunk egyformák. Eléggé rossz fogyasztó vagyok, nem is szeretnek a boltosok, mert mindig akadékoskodok valamit, nagyon meggondolom mire adok ki pénzt.
Ha most kellene tv-t vennem a G@ben által közölt elvárások alapján EZT venném, mellé pedig szereznék egy olcsó sztereó erősítőt, meg a netről központi egység nélkül maradt hifi hangfalakat, és kész. Esetleg egy jobb 2.1, vagy 2.0 pc hangfal. Ha jól beállítom az erositőt, (vagy pc hangfalakat), elég a tv távirányító. Olcsó, megfelelő. És nem szálltam el anyagilag.

(#30355) frankstork válasza G@ben (#30353) üzenetére


frankstork
aktív tag

Bocs a dupláért, lejárt a szerkesztési idő.
G@ben router. Ez alá már nem érdemes menni. Sokkal olcsóbban nem találsz jót, hosszú távra mindenképpen valami komolyabbat vennék, pl a linkelt tp linket.

[ Szerkesztve ]

(#30356) G@ben válasza frankstork (#30355) üzenetére


G@ben
addikt

Nem értek hozzá, de ez kábelen csak 100 Mbps-t tud? Most annyi a Digi csomagunk, aztán ha megint emelnek, akkor már a router korlátoz.

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#30357) Jazzos válasza G@ben (#30346) üzenetére


Jazzos
tag

Most vettem amúgy egy LG 4k fingomnincsmit, a hangja meglepően jól szól. Persze nem mondom, hogy húha, de sokkal kevesebbre számította.

(#30358) Coyot válasza Jazzos (#30357) üzenetére


Coyot
őstag

OLED et vettél remélem :)

Má' nem

(#30359) Jazzos válasza Coyot (#30358) üzenetére


Jazzos
tag

Nem hiszem, de a Bogyó és Babóca hasít rajta.

(#30360) Coyot válasza Jazzos (#30359) üzenetére


Coyot
őstag

Huha lassan én is szedhetem le, apa kezdődik :D

Má' nem

(#30361) Hannibhál


Hannibhál
őstag

Eladó egy i3-2348m laptop proci, tökéletes állapotban, 4 ezer forintért, ha érdekel valakit nyugodtan írjon:)

Gépelés nem az erősségemasdsdk

(#30362) Dryman


Dryman
aktív tag

egy kis szakmai... :)
keresek gyári HP Pavilion mindegymibe való,( mert mindegyikbe ugyanaz a hűtő van) csavaros lga 1155-el kompatibilis processzorhűtőt!
Ehun-e a kép róla..
ismérve: kicsit elforgatott négyszögletes venti van a hengeres alu hűtőbordán!

lomisoknál kötelező darab!!! :)

(#30363) Jazzos válasza Coyot (#30360) üzenetére


Jazzos
tag

Nem kell leszedni, Dzsatub tudja helyetted is, mi kell a gyereknek. :D

(#30364) frankstork válasza G@ben (#30356) üzenetére


frankstork
aktív tag

100Mbps-fölött már te korlátozod a sebességet nem a router... ,😁
Egyébként igen, de hidd el nem téma 100mbps több mint elég. Nekem jó ha van 3. És nem zavar. Pedig elég sok mindenre használom a technikát, többre mint egy átlagos user. De van amúgy gigabites változat is. Csak azért linkeltem ezt mert a wifije jó és még a lélektani 20ezres határ alatt leledzik

[ Szerkesztve ]

(#30365) Coyot válasza frankstork (#30364) üzenetére


Coyot
őstag

Nade ha belül nem tud csak 100mbitet minek a gyors wifi rá? Belső hálóra meg miért ne lenne jó a gigabit? ha csak 2 eszköz streamel mediát a helyi hálón + a 1gigás digis neteddel töltenél le már úgy korlátokba ütközöl egy drágább eszközzel mint egy 1043ND ami legalább kifelé is tud gigabitet és lanon is - ezért nem teljesen értem ezt az ajánlást. Főleg hogy a wan portja is gondolom max 100mbit-nek tudja bizonyos százalékát átengedni mint ahogy lenni szokott.

Szerintem digis netre - főleg Gabennek a nagy letöltőnek :D - 1043nd a minimumvagy felette - mi nem csak wifin akar gyors lenni.

Jazzos
De onnan nehéz letölteni az überfasza mini szerveremre :D

[ Szerkesztve ]

Má' nem

(#30366) frankstork válasza Coyot (#30365) üzenetére


frankstork
aktív tag

Ajjaj... Az hogy a lan "csak" 100mbps-es attól még a wan nem kell hogy annyi legyen. Gondolom így tartják alacsonyan az árát. De legyen igazad ne a router legyen a hibás amiért NEM tudod érdemben kihasználni a netsebességedet, ami amúgy elméleti , tessék: Router
Az autódnak mennyi a végsebessége? Innentől tessék csakis annyival közlekedni...

[ Szerkesztve ]

(#30367) Coyot válasza frankstork (#30366) üzenetére


Coyot
őstag

Nem értelek téged.

Ahol van digi és néha töltene le valamit, az igenis kihasználja, az autóm végesbessége pedig nem is értem hogy jön ide mert még hasonlatnak sem elég jó.

Má' nem

(#30368) frankstork válasza Coyot (#30367) üzenetére


frankstork
aktív tag

Ahhoz hogy kihasználja a digit legalabb western digital black vinyó kell, 2 db, raidben, felsőkategóriás lappal..
És ez is csak akkor hasznos ha folyamatos töltésről beszélünk. Böngészés közben a gép lassabb mint a net, és ehhez nem kell 100mbps, de valójában az ember fogja vissza a tempót a legjobban.
Értem én a gondolatmenetet csak értelmetlen 100mbps bőven elég. Mint ahogy ha pályán mész 140es tempó bőven jó, igaz hogy a kocsi tudna 180-at is, de annak tartása gazdaságtalan. Nem hoz annyit, amennyivel többet visz. De linkeltem megfelelő routert is, szóval ezt a szálat zárhatjuk . :R

(#30369) zsigee


zsigee
tag

Sziasztok.
Olvasom a hozzászólásokat, és ámulok. Hová fejlődik a technika?
Egy kérdésem lenne, a hanggal kapcsolatban, mert sokáig én is csak sztereó párti voltam.
Ha van egy jóféle filmem, 5.1 hanggal, pcről lejátszva, hiszen G@ben is ezt teszi, az hogyan fog szépen szólni sztereóban? Nekem ez sosem sikerült :U :N
Ha tv-vel játszatod le, pen drive-ról, vagy hdd-ről, akkor a tv konvertálhat, de HDMI-n beküldött jelet nem igazán. Biztos vagyok benne, hogy az újabb tv-k már kezelnek mkv-t is, így annak a hangját is képesek kezelni, az enyém még nem ilyen.
Fejhallgató kimenet jele pedig a tv-ken minősítést sem érdemel. Ezeken már van SPDIF, (optikai vagy koaxiális), ami azért normálisabb jelet produkál. (Eleve digitális jelem van, miért használjak filmnél analógot?)
Röviden és tömören, a zene sztereó (egy két kivétel azért van...), a filmeket pedig érdemes 5.1-ben hallgatni.( A beszéd legtöbbször a center sávján szólal meg. Ha ezt a frontokra küldöm, akkor egy káosz és folyamatosan elhalkuló valamit kapok...)
Részemről ennyi, nincs több hozzáfűzni valóm, és csak a személyes véleményemet és tapasztalatomat írtam. Nem értek hozzá.
Üdv.

Nem a mennyiség, és a minőség a fontos, hanem hogy sok legyen és jó!

(#30370) G@ben válasza frankstork (#30368) üzenetére


G@ben
addikt

A vinyóm, egy darab WD Red tud kb 120-140 valós MB/s-ot. A lapom valami átlagos nemtommi. A router tud elvileg 12,5-et. A netem elvileg 12,5-et, ebből 10,8-at szoktam max látni. Nem a vinyó a szűk keresztmetszet.

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#30371) Coyot válasza frankstork (#30368) üzenetére


Coyot
őstag

Még mindig baromság az autós példa, de itt a helyes matek net és letöltés ügyben:

- vinyód tud 90-100MbÁJT/secet
- 100mBIT-es net meg 12,5mBÁJT/sec et jelent.

12,5 < 100 tehát igazábóla vinyó ~12% os kihasználtsággal ír full letöltés alatt 100mbiten. Amiből egyenesen következik hogy a gigabitet azaz 1000mBit ami 125mBájt/secet jelent ki tudj használni a vinyódat. Nyilván ezek az elméleti sebességek egy jó routerrel ennek tudod 90%át mondjuk kihaszálni, de ez megint soktényezős dolog.

És akkor nem beszélütnk raidről vagy ssd-ről ami ennek többszörösés tudja íráskor.

Legalább legyen némi alapismeretünk a dolgokról hamár merünk dolgokat ajánlani.

[ Szerkesztve ]

Má' nem

(#30372) G@ben válasza zsigee (#30369) üzenetére


G@ben
addikt

Nagyon nem vagyok audiofil, most az 5.1-es hangfalam úgy működik, hogy 2.1, mivel az egyik hangfalkimenet tönkrement, ezért átnyomtam arra, így van a mély külön, meg a két első és két hátsó hangfalon a többi hang. Nekem tetszik. :B A zenék számomra jól szólnak, a filmekben mindent értek, mégsem válik zavaróvá a dübörgés. Az zavar, amikor a beszédet nem hallom, viszont az egyéb hangok, pl robbanás, stb iszonyúan ordít. Kb ennyi igényem van, szóval nem olyan sok ám. :)

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#30373) zsigee válasza G@ben (#30372) üzenetére


zsigee
tag

Kb ezt szerettem volna leírni az imént.
Az 5.1 sosem fog normálisan szólni 2.0-án, vagy 2.1-en. Filmnél a beszédet érinti leginkább. :K
Ehhez pedig nem kell "audiofil"-nek lenni. Én sem vagyok az, akkor nem olyan cuccom lenne, amim van.

Nem a mennyiség, és a minőség a fontos, hanem hogy sok legyen és jó!

(#30374) Balinov válasza frankstork (#30340) üzenetére


Balinov
félisten

mea culpa, nekem sajat tapasztalat alapjan NSA325-on futo Twonky alol G-s wifin (ami mogott 240/20-as kabelnet van) az avatar 1080p (nem 3D) akadt, ha beletekertem. Pedig az majd' a legkisebb 1080p release volt amit talaltam, nem a 20+ GB-os. Virgin Horizon box-ban a dual band wifi azt hiszem realtek (vagy boardcomm).

Igazandibol ha Gabennek ez nem szempont, az lenne a legjobb. Nalam a tv, Virgin box es a TV egy 2m-es sugaru korben van, igy a sok tikbel mellett egy lan kabelt elvezetni nem volt ervagas. Ezt a regivel (lm640s) tortent. az ujnal szerintem meg a wifit is letiltottam.

A minihifis megoldast viszont koszi, eddig egy Logi 2.1-es pc-s cucc volt rajta, de az mar a veget jarja. Lehet kukazok valami mikro hifit hasznaltan :R

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#30375) Balinov válasza G@ben (#30351) üzenetére


Balinov
félisten

Gaben, lassan 40 fele en is ezzel kuzdok, az a baj,hogy ahany film/release csapat/release annyifele hangkodeket, normalizalast, hangerot hasznalnak. Rohadtul idegesit,hogy pl tv adasban a 15-on frankon mindent hallani, de egy SD/720p epizodnal van,hogy 1resznel ugyanazon a 15-on teljesen jo, egy kovetkezo epizodnal (ugyanazon releaser) meg akar 80-ig fel kell tolni, hogy aztan veszett bakkecske modra kapj a tavirgalo utan, hogy levedd felere/3-adara, mikor a parbeszednek egyszercsak vege es uvooolt a kiba**tt zene/effekt...

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#30376) Balinov válasza Jazzos (#30363) üzenetére


Balinov
félisten

Jonalu megvan? Meg Pepa malac? Nalunk ezek mennek meg B&B mellett :DDD

szerk: zsigee-nek: ne felejtsd, mkv, mint ahogy az avi. mp4 is csak egy kontener fajta, ami szamit,hogy a kontenerben milyen video/audi kodekkel toltak bele a bogyo es babocat:)

Amugy meg popcorntime! ;)

[ Szerkesztve ]

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#30377) zsigee válasza Balinov (#30376) üzenetére


zsigee
tag

MPC-HC, nekem nincs lejátszási gondom. Hanggal sem. Mondjuk a Bogyóék is 1080p-ben, 5.1-ben mennek😃

Nem a mennyiség, és a minőség a fontos, hanem hogy sok legyen és jó!

(#30378) frankstork


frankstork
aktív tag

Jó a matek, kár hogy az életben a gyakorlat működik, nem az elmélet. Nekem a lentebb linkelt tp link van.
Gyakorlatban semmi értelme jobbat venni. Nem futja ki magát ez sem. Nagy gép lanon. Ha töltök egy fhd,3D filmet legyen 40 giga, lejön mondjuk 1 óra alatt. Számomra érthetetlen, mégha egyedül vagyok is ezzel, hogy mondjuk azért hogy 35 perc legyen, azért cseréljem a routerem. Egyéb esetekben bőven elég. Az említett 40gigás filmet zökkenőmentesen streamelem az lg-re, nem akad, közben töltök mást, telefonok wifin, esetleg az asszony még nyomja a laptopon is a netet. Szóval elég.
A hanggal kapcsolatban. El kell jönni, meghallgatni, és hagyjuk az elmeletet. Az általatok említett anomáliákat nem tapasztalom. Tök jó a hang. Minőségre is. Nekem totál megfelelő. Nem azért mert nem hallok jól. Van egy referencia stúdió hangfal párom is, a hallásom rendben van. Szeretem a jó hangzást. És ennek ellenére az említett hangrendszer ami olcsó, tökéletes. Szóval elég.
A téma részemről kifutott... :R

(#30379) G@ben válasza zsigee (#30373) üzenetére


G@ben
addikt

Őszinte leszek, fogalmam sincs, hogy ami filmeket nézek, azok milyen hanggal vannak. Lehet 5.1, lehet 2.0, mindegyik úgy van kitéve a hangfalra, ahogy leírtam, nekem megfelel. Ahogy a 120 centis lapostévén is gond nélkül nézek xvid filmet. A játékokban sem tolom maxra a beállításokat, a V-Sync legyen bekapcsolva és kész.Hogy egy fán látok 1000 falevelet az erezetükkel együtt, vagy csak meg tudom állapítani az objektumról, hogy az egy fa levelekkel, nem különösebben izgat, úgyis csak azt a rohadék snipert akarom leszedni. Lehet, hogy később fog (bár sok éve tök jól elvagyok így), de nem én vagyok a fogyasztói társadalom tipikus embere. Amire szükségem van, megveszem, amire nincs, azt reklámozhatják orrba-szájba, úgyis otthagyom.

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#30380) Balinov válasza zsigee (#30377) üzenetére


Balinov
félisten

ja, en arra ertettem, hogy a webos DLNA kliense a lejatszo,

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#30381) Ukraan


Ukraan
aktív tag

Srácok! Nem érdekel valakit egy bontatlan, egy évre szóló Office365 csomag 11k-ért?

BÚÉK!

(#30382) Coyot válasza frankstork (#30378) üzenetére


Coyot
őstag

:))

Má' nem

(#30383) vettelf60


vettelf60
csendes tag

HELP!!! 775 deszkája nincs senkinek?

Értem én hogy már nem mai darab de csak van valahol valakinek a fiókjában vagy valami.

(#30384) jamba válasza vettelf60 (#30383) üzenetére


jamba
csendes tag

Hali De van Asus P5KPL-AM

-----------------------------W.o.T.-------------------------------------

(#30385) vettelf60


vettelf60
csendes tag

Valami gyengébbet keresek. Alacsonyabb árkategóriában.

(#30386) jamba válasza vettelf60 (#30385) üzenetére


jamba
csendes tag

olyan is van valami ddr-ddr2 combo lap csoda

-----------------------------W.o.T.-------------------------------------

(#30387) vettelf60


vettelf60
csendes tag

Teljesen mindegy. A lényeg hogy ddr2 legyen és e5200-at vigye. Ja és pci-e legyen.

(#30388) tserrof77 válasza vettelf60 (#30387) üzenetére


tserrof77
senior tag

Az e5200-t az a combo-s lap nem fogja szvsz vinni... :U

Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)

(#30389) kovacsroli


kovacsroli
senior tag

Hali,

ezt a mosót próbálta már valaki?

szerk.: a videóhoz nem tudok közvetlen linket, tegnap tölötték fel "érintésmentes autómosás" címmel.

[ Szerkesztve ]

Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.

(#30390) Dryman válasza kovacsroli (#30389) üzenetére


Dryman
aktív tag

Ahogy ezt a pápai úti hatvani-s érintésmentes autómosási videót elnézem, számomra még mindig meggyőzőbbnek és hatékonyabbnak tűnik a szivacsos, kefés mosás, pláne ha azt csinos lányok csinálják! ;)

[ Szerkesztve ]

(#30391) jamba válasza vettelf60 (#30387) üzenetére


jamba
csendes tag

Szerintem ez a lap max a Pentium D szériát viszi, PCI-e -es

[ Szerkesztve ]

-----------------------------W.o.T.-------------------------------------

(#30392) kovacsroli válasza Dryman (#30390) üzenetére


kovacsroli
senior tag

Na ilyennel még nem találkoztam sajnos 😒

Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.

(#30393) vettelf60 válasza jamba (#30391) üzenetére


vettelf60
csendes tag

:(

(#30394) sotetlovag97


sotetlovag97
tag

Sziasztok.

Valaki nem számítaná be a vodafone-os iphone 7 32gb matt fekete telefonomat egy nagyobb tárhelyű i7 vagy i7 plus-ba?
Garis még ez év októberéig és biztosítás is van rá kötve. Tokkal és fóliával a kezdetektől. :)

Az az igazán idegesítő, ha valaki baszik válaszolni…

(#30395) Dorien válasza Jazzos (#30357) üzenetére


Dorien
veterán

Én meg egy ilyet vettem 44k-ért [link] - ez is meglepően jól szól, bár képet nem ad. :)

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#30396) nemszamit


nemszamit
tag

Sziasztok!

Győri átvétellel hátha valakit érdekelnek az alábbiak:

EPSON STYLUS PHOTO RX585

Nikon Coolpix S2600 //+16GB//

Továbbiakról PÜ-ben!

(#30397) frankstork válasza nemszamit (#30396) üzenetére


frankstork
aktív tag

Engem érdekel a nyomtató stipi stopi!

(#30398) Jazzos válasza Dorien (#30395) üzenetére


Jazzos
tag

De ezen nem lehet Reálmargit-Bőrszalonnát nézni, meg a mese sem megy a gyereknek. Meg amúgy is, kinek van ideje zenét hallgatni otthon nyugiban? :D

(#30399) sladka_pani


sladka_pani
aktív tag

Üdv!
Olyan wifi routert keresek, ami tud Telenor Hipernet sim kártyát fogadni, és ezt kezelni vagy USB-s mobilnet stickről (amiben a sim kártya van) tudja szórni vezetéknélkül a világhálót :) Esetleg típusokkal is segíthettek, hogy milyenek vannak egyáltalán. Nem akarok emiatt 2 évre előfizetni a Telenornál, mivel már van náluk feltöltőkártyás usb-s internetem és az számomra praktikusabb.
Köszönöm!

...nem mondtuk el, nem hangzott el, mit jelent az Oi! Oi! Oi!...

(#30400) golya32 válasza nemszamit (#30396) üzenetére


golya32
aktív tag

2 cuccért adnék S4 független telót :)

Vélemény olyan mint a segglyuk mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a másikéra.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.