Hirdetés

2021. január 22., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#28451) vlcsko82 válasza sotetlovag97 (#28446) üzenetére


vlcsko82
aktív tag

Vagy vegyél polírpasztát lehet kapni mobilokhoz is vagy legalább is a hagyományos mobilokhoz :K

"...és isten mondá a 8-ik napon: -Oké Murphy, te győztél!"

(#28452) zsigee válasza Balinov (#28450) üzenetére


zsigee
tag

:R
Gyerekek voltunk, polírpaszta, stb felejtős volt. Az ezüstöt is tisztítottuk...

Nem a mennyiség, és a minőség a fontos, hanem hogy sok legyen és jó!

(#28453) sotetlovag97


sotetlovag97
tag

A polírpaszta jó lehet de inkább se fogkrémmel se mással nem próbálkozok és az lesz a legegyszerűbb, ha beviszem a plázába mivel ott csinálnak ilyet, ahogy ma megtudtam. :)

Azért köszönöm a tanácsokat! :R

Az az igazán idegesítő, ha valaki baszik válaszolni és neked kell ráírnod legalább 2x...

(#28454) ssolitude


ssolitude
őstag

Sziasztok!
Olyan usert keresnék, akinek van Eurosport Player előfizetése, és Digis a netje.
Köszi.

''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash

(#28455) Balinov válasza sotetlovag97 (#28453) üzenetére


Balinov
félisten

hidd el en is fenntartassal kezeltem, de aztan tenyleg bevallt..

HTC M8 hatlapi kamerajanak nem uveg a vedolapja es egy ido utan befatyolosodott. M8 topikban tobszor ajanlottak, de valahogy fostam nekiallni fogremmel, mignem eljott egy olyan pillanat, mikor emiatt kezdett a telefon ertekelhetetelen kepeket csinalni, akkor egy pici fogremmel (kb egy borsszemnyi) nekialltam es tenyleg mukodott

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#28456) mm00


mm00
aktív tag

Urak!

Szerkezetkész lakás befejezeséhez keresek pár mesterembert különböző területeken, van olyan akivel van tapasztalatotok és ajánlanátok? Ha van olyan akivel rossz tapasztalotok van azt is megoszhatnátok akár privátban is, mindig jó tudni kik a kontárok :)

- Meleg burkoló, szalagparkettát normálisan lerakni
- Villanyszerelő
- Gipszkartonos
- Vízvezetékszerelő

(#28457) MR_Joe válasza mm00 (#28456) üzenetére


MR_Joe
aktív tag

Dübörög a CSOK? :DDD

Gigabyte aktív vízhűtéses processzor - ez azthiszem mindent visz :D

(#28458) mm00 válasza MR_Joe (#28457) üzenetére


mm00
aktív tag

Még tavaly májusban vettem, megörültem az 5%-os áfának decemberben, de abból se lesz semmi ******* meg :) Statisztika gyanánt, 9 lakás van az épületben, abból 1 lesz csokos.

(#28459) Jazzos válasza mm00 (#28458) üzenetére


Jazzos
tag

Ez az 5%-os dolog hogy néz ki most? Aki előre fizetett, az megszívta?

(#28460) kovacsroli


kovacsroli
senior tag

Sziasztok,

mindenhol azt olvasom, hogy ez önkormányzatonként változik, szóval itt kérdezem meg, hátha valaki képben van.
Győrben hogy működik az hogy „határozatlan idejű bérleti jog vásárlása önkormányzati lakásra”? Ja, és még örökölhető is.
Képbe jött egy ilyen lakás, de nekem teljesen zavaros. Ha valami határozatlan idejű, akkor nyilván mindkét fél részéről felmondható, de akkor hogyan örökölhető? A bérleti jog megvásárlása után még milyen havi bérleti díjra lehet számítani? Mondjuk egy középszerű panellakás esetében, úgy nagyjából 10, 30, 50?
Tovább értékesíthető ez a jog a későbbiekben? Legyen szíves valaki hozzon képbe. Köszi!

Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.

(#28461) mm00 válasza Jazzos (#28459) üzenetére


mm00
aktív tag

Két oldalról lehet megközelíteni.

Telket szeretnél venni, amire építkezni fogsz. Ilyes esetben televásárlástól számított x (90 nap rémlik, de nem 100%) napon belül vissza tudod igényelni a 27% és 5% áfa különbözetét, ha áfával vetted. Ebben az esetben az építkezés során ha gyűjtöd a számlákat, akkor ott is visszatudod igényelni a 27 és az 5% áfa különbözetét. Max 5 millió áfát tudsz visszeigényelni. Elvileg nem kell hozzá feleség/férj/gyerek Árnyoldal: Nem lehet más ingatlan a neveden. Vállalod, hogy a következő 10 évben ott fogsz élni, nem adhatod ki, nem adhatod el, nem élhetsz más lakcímen.

"Kész lakást/házat veszel": Ilyenkor 5%-al állítja ki a kivitelező a számlát és ennyi. Tehát 27%-hoz képes jóval olcsóbb lenne. Árnyoldal: Ha ki is állítja a kivitelező 5%-al a számlát, te ugyugy jársz ő meg elrakja a 22%-ot. Továbbá a jogszabályok egyáltalán nem tisztát, ezért semmelyik könyvelő (több helyről is hallottam) nem javasolja 5%-os számla kiállítását, mert a vállalkozás be tud vele bukni és ő szívja meg. Egyszerűbb neki ugyanúgy kiállítani a 27%-ost, mert ő igy biztosan nem jár rosszul (azt feltételezbe, hogy te járnál jól az 5%-os áfával). Elméletileg olvastam valahol, hogyha van telked és építtetsz rá valamit az is mehetne 5% áfával, de egyik kivitelező se fogja megkockáztatni...
Szarul van kitalálva, mert a kivitelezőnek nem érdeke per pillanat 5%-os számlát adni, ha 27%-os áfával is eladja ugyanolyan nettóval. Aki meg kockáztat az 5%-os áfával az meg ugyanannyiért adja majd mint 27-el :)

(#28462) Jazzos válasza mm00 (#28461) üzenetére


Jazzos
tag

Nekünk anno ilyen nem volt, meg kellett elégedni 6 milla vissza nem téritendő támogatással. :D Szóval ez meg jó lenne, ha jó lenne...

(#28463) jamba válasza mm00 (#28456) üzenetére


jamba
tag

Ment pü

-----------------------------W.o.T.-------------------------------------

(#28464) G@ben


G@ben
őstag

Valaki járt már a Gyirmót melletti Holt-Rába tanösvényen? Ha jól látom, innen indul, de kérdés, hogy merre megy tovább? Ki van táblázva? Szívesen végigmennék rajta, de a térkép alapján csak tippelni tudok, merre megy. Ha valaki járt már ott, tudná térképen pár vonallal jelezni, merre megy?

Illetve szívesen fogadok minden Győr környéki, gyalog bejárható helyet, ami a Plázától indulva oda-vissza 20-25 km-be belefér és szép erdős vagy legalábbis természetközeli. A Püspökerdő minden részlete megvan, azon kívül érdekelne. :)

[ Szerkesztve ]

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#28465) Jazzos válasza G@ben (#28464) üzenetére


Jazzos
tag

Én néha járok arra bringával (nem az országútival :D). Nem túl nagy terep, akár térkép nélkül is körbejárhatod. Ha van kedved többet gyalogolni vagy bringázni, akkor a Kovaltertől is el tudsz indulni. Amikor még Győrben laktam, onnan szoktam indulni futni Gyirmót felé.
Győrújbarátról (pl. a gyermektábortól) is érdemes elindulni jó kis sétákra az erdőben. Vagy akár Tényő-Ravazd közötti aszfaltos út, vagy onnan lekanyarni bármerre. Stb. stb.

(#28466) G@ben válasza Jazzos (#28465) üzenetére


G@ben
őstag

A híd, illetve a pallók után balra és követni kell a víz vonalát és kész? Egyelőre gyalog megyek, mert a bringa még szerelés alatt van, úgy meg mire kijutok a városból, az is pár km. :D A 20-25 km összesen egyelőre elég, a tegnapi 17 után is 3 vízhólyagom lett. :D
Persze ha kész lesz a bringa, szívesen felfedezem a többit is, de egyelőre marad gyalog, tehát tényleg Győr közelében. :)

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#28467) kiszi07 válasza G@ben (#28464) üzenetére


kiszi07
senior tag

Menny ki a kovalterhoz és setálj ameddig jól esik. Ez amúgy a Koroncóhoz vezető töltés, én arra szoktam futni :) Nagyon jó a levegő. Pontosan nemtudom, hogy hány Km, de egy 20-as biztos.

Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace

(#28468) G@ben válasza kiszi07 (#28467) üzenetére


G@ben
őstag

Arra tervezem az utat, csak nem a töltésen szeretnék végigmenni, hanem ha lehet, földutakon, erdőben, stb. Valahol a Rabkertnél fel a töltésre, majd az M1-es alatt le róla a tanösvény felé, onnan meg ameddig a lábam bírja. :D Bár kéne vennem a egy rövidebb szárú, vékonyabb túrazoknit, hátha nem jönnének elő a vízhólyagok. :)

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#28469) Jazzos válasza G@ben (#28468) üzenetére


Jazzos
tag

Menj mezítláb. :D Amúgy tényleg nem vészesen nagy terület, tessék felfedezni. Ha előre tudsz mindent, úgy mi izgalmas van benne? :P

(#28470) ssolitude válasza G@ben (#28466) üzenetére


ssolitude
őstag

A híd után van egy madárles, jobbra mellette ösvény (a tanösvény). Ez a töltésre visz. Kb. félúton el tudsz indulni balra, Gyirmót irányába, így egy másik hídon keresztül a falu közepén jutsz ki.
Ha felmész a töltésre, akkor akár Koroncóig is el tudsz menni, ott visszafordulva balra ismét Gyirmótra érsz.
Ha a híd után balra indulsz, egy idő után járhatatlan, és a horgászfalu előtt a zsilipnél érsz ki.
Nagyon vizes terület, érdemes rendes túracipőben menni.

[ Szerkesztve ]

''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash

(#28471) G@ben válasza Jazzos (#28469) üzenetére


G@ben
őstag

Értettem! :D
Ha hétvégén jó idő lesz, be is járom. :)

ssolitude: neked is köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#28472) sziku69


sziku69
senior tag

Sziasztok! Van egy HP Elitebook 6930p eladó. 30k
Júniusban megyek haza Pérre. Még nem tudom mikor. Ha valakit érdekel az szóljon. Köszi.

(#28473) kiszi07


kiszi07
senior tag

Eladó egy iPhone 6 16GB-os Space grey telefon, gyönyörű, karcmentes állapotban 2017.05.11-ig garis.

Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace

(#28474) Dryman


Dryman
aktív tag

Hallo-hallo!
Mivel golya32 fórumtársunk megveszi a meghirdetett gumiabroncsaimat, így eladásra kínálom a megmaradt Hijoin HRS H-116 típusú 15"-os alufelniket (4db)

(#28475) Dryman


Dryman
aktív tag

A felnikről:
114,3 az osztókör mérete, a felni középfurata 71mm, amibe a megfelelő központosító (tehermentesítő) gyűrű rakható. Jelenleg 67,1mm-es központosító gyűrű van benne, ez KIA és Hundai autók agyméretéhez való.
a felni magasfényű ezüst festése több helyen kopott, nem padkázás, hanem autómosó kerékmosója által megkopott felületű. lásd kép:
érdeklődni privátban......

(#28476) Dorien


Dorien
addikt


"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó prémium Hi-Fi fejhallgatók --- https://hardverapro.hu/tag/dorien.html

(#28477) G@ben


G@ben
őstag

Tudtok ajánlani ilyesmi oszcilloszkóphoz való kábelt? BNC dugós kell és jól szigetelt, mert autóban mérnénk a trafó után is, de a 13000 Ft-os ár elrettentő. Extrák, mint pl a csipeszes rátét, nem kellenek.

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#28478) Dryman válasza G@ben (#28477) üzenetére


Dryman
aktív tag

Autótrafó után ezzel a 13K-s kábellel is csak 600V-ig mérsz, ennyi a szigetelése és kész.....mint általában az ilyen normál méréstartományú szkópoknak. Gyújtáselosztót és tartozékait, ott ahol KVolt-ok ugrándoznak nem szokás szkóppal mérni......sőt, minek is mérném szkóppal?
Gondolj csak arra hogy pl a 13 éves opelemnek is mechanikus volt a gyújtáselosztója, azaz forgattyús házba volt beépítve a 4db érintkező, és a forgó kés, vagy kalapácsnak is nevezett jóság amikor elhaladt egy érintkező előtt, úgy átadta a feszültséget a megfelelő irányba.
Itt a mechanikus rendszer kialakítása és a forgás sebessége határozza meg a gyújtási időintervallumokat...
Ha ezt időben vizsgáljuk, akkor egy főtengely fordulatra, azaz 1 időegységre 4db azonos idejű gyújtási tüskét kell látnunk a szkópon...elméletben...Mivel nem fogod tudni mind a négy gyújtógyertyát együtt vizsgálni, mert nincs 4 csatornás szkópod, ezért csak egy "henger" gyújtási ritmusát fogod feltérképezni, és csak hasonlitgatással fogod a másik 3 eredményhez mérni.....
Ha sikerülne is így mondjuk egy feszültség csökkentő leválasztó trafó közbeiktatásával, a mért eredmények szórása mutatná az elektronika 4 gyújtócsatornájának eltérését, ami ugye lehet akár gyárilag valamilyen okból elkalibrált érték is, pl. gyújtókábelek hosszakülönbsége a gyertyákig....
Szkóppal inkább ne, egy tárolós műszer kellene ami méri a minimum és maximum értéket, de ezt is csak sima feszültségszint mérésére használnám...ha xar az elektronika, akkor ez is megmutatja melyik gyertyánál mizujs van....ja ás 20KV-ig biztosan beszerezhető/ kölcsönözhető ilyen cucc, ez esetben direkt mérhető a della a vezeték végén....

(#28479) Dryman


Dryman
aktív tag

A Te helyedben turnék egy vezérlést bontóból, és megbeszélném velük hogy megveszem ha jó lesz, addig is meg fizetek néhány ezrest a "kölcsönzési" díj fejében.

(#28480) Coyot válasza Dryman (#28479) üzenetére


Coyot
őstag

Én a helyében elvinném szerelőhöz aztán oldják meg. Kinek van ideje ilyenekkel pöcsölni? :D zsigulimnál még oké volt, de mostanában afelé tendálunk hogy ha van egy jó szerelőd ahhoz veszed az autót amihez ő ért csak oldja meg. :K

[ Szerkesztve ]

Má' nem

(#28481) G@ben válasza Dryman (#28478) üzenetére


G@ben
őstag

A trafó után csak egy dolog van, ami nem lett kicserélve, a Hall-jeladó, az meg ha jól sejtem, nem ad ki nagy feszültséget magából. Jelenleg azt akarom megnézni, hogy továbbra is gyújtás oldalon van a hiba vagy befecskendezésnél, esetleg a főtengely holtpont jeladó a hibás.
Erre talán alkalmas az oszcilloszkóp, hogy amikor ránt az autó, akkor a felrajzolt görbe változik vagy sem. Ha változik, akkor gyújtásoldalon van a hiba, ha nem, akkor befecskendezés vagy jeladó.

Coyot: mondj kérlek egy olyan szerelőt, aki megtalálja a hibát! Eddig 5 szerelőnél voltam, 52.000 Ft-ba került, de azért csak ennyibe, mert 2 szerelő nem kért pénzt. A hiba viszont ugyanúgy megvan. Ebből lett marhára elegem és próbálom magam megtalálni, illetve egy munkatárs segít benne.

[ Szerkesztve ]

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#28482) Jazzos válasza G@ben (#28481) üzenetére


Jazzos
tag

Stipsitsnél voltál már Barátin?

(#28483) G@ben válasza Jazzos (#28482) üzenetére


G@ben
őstag

Ott még nem.

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#28484) Borokafa válasza G@ben (#28483) üzenetére


Borokafa
őstag

Profi, csak nem könnyű kivárni :)

Tesztek: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2163739

(#28485) G@ben válasza Borokafa (#28484) üzenetére


G@ben
őstag

Pedig most már esedékes lenne, mert közeleg a nyaralás és kocsival szeretnék menni. A hétköznapokon tudom hanyagolni.

Naszóval Győrben van olyan bolt, ahol lehet oszcilloszkóphoz kábelt venni?

[ Szerkesztve ]

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#28486) Jazzos válasza Borokafa (#28484) üzenetére


Jazzos
tag

Lassú munkához idő kell :DDD

(#28487) Coyot válasza G@ben (#28481) üzenetére


Coyot
őstag

Mivel nem tudom milyen autóról van szó így aztán nem tudok ajánlani sem senkit.

Már sokszor eszembe jutott hogy elmegyek VAG-ra specializálódott szerelő/diagosnak, mert marha kevés jó szaki van és ez szerintem nem csak a konszernre igaz. Igaz beletelne 1-2 évembe mire megfelelően kiképzem magam de hát mindennek ára van :D

Amúgy nem csoda és bár nem tudom mi a hibajelenséged de nem egyedi eset. Sajnos a szerelő meg elkéri azt az időt amíg foglalkozott vele mivel neki is benn van az ideje függetlenül attól hogy esetleg túlmutat rajta a hiba - mondjuk ilyenkor illene legalább máshoz küldeni aki meg is tudja csinálni...

[ Szerkesztve ]

Má' nem

(#28488) G@ben válasza Coyot (#28487) üzenetére


G@ben
őstag

Kia Sephia, de lényegében Mazda.
De egyelőre maradnék a kábelnél.

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#28489) jamba


jamba
tag

Üdv All

Ilyennel még nem találkoztam:

Hibajelenség:

Adott egy MSI GTX 760 2GB os kártya mikor olyan kedve van eszerint is működik néha elfelejti hogy ő gtx 760 akkor gtx 690-ként müködik ha még ez sem lenne elég akkor jelenleg PCI Express 2.0 x16: nVIDIA GRID K520 most ilyen lett ja és néha a szabványos grafikus adapterként jelenik meg
Ez lehet a videókártyák kaméleonja :W

-----------------------------W.o.T.-------------------------------------

(#28490) vlcsko82 válasza jamba (#28489) üzenetére


vlcsko82
aktív tag

Ez most az ami a gépedbe van?A BIOS frissítés nem segített :F Tegnap még jó volt ahogy néztem :K

[ Szerkesztve ]

"...és isten mondá a 8-ik napon: -Oké Murphy, te győztél!"

(#28491) jamba válasza vlcsko82 (#28490) üzenetére


jamba
tag

Ja a mütét sikerült a beteg meghalt effektus itt már csak az asus toolkit segítene de egyenlőre még sajnálom használni ;)

-----------------------------W.o.T.-------------------------------------

(#28492) alitak


alitak
senior tag

Sziasztok, hol lehet üzlethelységbe való táblákat (nyitva tártás, parkoló csak vendégeknek, dohányzást tiltó tábla etc.) venni Győrött?

mod: azt tudja-e bárki, hogy egy szépségszalonnál kötelező-e kijelölni dohányzóhelyet? A tiltó tábla kell, az OK, de bejárattól 5 méterre már közterület van, tehát fizikailag nem lehet saját területen dohányzóhelyet kirakni :/

[ Szerkesztve ]

Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw

(#28493) Jazzos válasza alitak (#28492) üzenetére


Jazzos
tag

Papírboltokban kapsz ilyen táblákat.

Itt vannak még infók: http://www.leteszemacigit.hu/feliratok-es-jelzesek

(#28494) Bobrooney válasza alitak (#28492) üzenetére


Bobrooney
senior tag

Ahogy Jazzos monnya, papírbolt :)

(#28495) zsigee válasza jamba (#28489) üzenetére


zsigee
tag

Hi.
Milyen win verzió? Virágbolti? 10-nél simán lehet ilyen... :K
Örülni kell, hogy látja egyáltalán :Y

Üdv.

Nem a mennyiség, és a minőség a fontos, hanem hogy sok legyen és jó!

(#28496) jamba válasza zsigee (#28495) üzenetére


jamba
tag

Win 7 64 bit lehet meghirdetem 3 kártya egy áráért :DDD

-----------------------------W.o.T.-------------------------------------

(#28497) tserrof77


tserrof77
senior tag

Üdv, topiklakók!

Keresnék 6 magos (nem kinyitott 2-3-4 magos) AM3 (nem AM3+ fx-et) processzort emberi áron.

Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)

(#28498) kiszi07


kiszi07
senior tag

iPhone 5/5S/SE üvegfólia eladó, topic lakóknak kedvezmény.[link]

[ Szerkesztve ]

Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace

(#28499) sotetlovag97


sotetlovag97
tag

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy valakit érdekelne-e esetleg egy Zalakaros Spa utalvány?

Az az igazán idegesítő, ha valaki baszik válaszolni és neked kell ráírnod legalább 2x...

(#28500) sotetlovag97 válasza sotetlovag97 (#28499) üzenetére


sotetlovag97
tag

Azt kifelejtettem, hogy 100 000 Ft-os. :R

Az az igazán idegesítő, ha valaki baszik válaszolni és neked kell ráírnod legalább 2x...

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.