Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13801) ftc válasza Balinov (#13797) üzenetére


ftc
nagyúr

mát törni madzsart? :D

(#13802) Balinov válasza Jazzos (#13800) üzenetére


Balinov
félisten

duplánkabbe...most jöttunk fel naffalubul...kis emailrendezgetes bejatszik

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#13803) Speeedfire válasza ssolitude (#13796) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

1043nd-t használok. Mi a baj vele?

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#13804) delikvens025


delikvens025
csendes tag

Tiszteletem urak. Lenne egy 82cm-es Samsung LCD tv-m eladó. Forgótalpas, jobb kivitel. 45e ,nálam kismegyeren kipróbálható, megtekinthető. Gyári táv megvan, monitornak is kiváló. (:

+36305447214, napközben este hatig csak sms- vagy telefon.

(#13805) ssolitude válasza Speeedfire (#13803) üzenetére


ssolitude
őstag

Leírom az egészet, nem rövid:
van egy győr.net internet Gyirmóton, adsl, simán telefon-érpár, rajt egy Dlink-adsl modem. Egy gép volt rajta, most akarnak másikat, meg Wifit is. Vettük ezt a TP csodát és a következő a helyzet. A kezelőfelületen ki kell választani a netet (PPPoE, Static IP, Dynamic IP, stb.). Értelemszerűen PPPoE, hiszen betárcsázós. Beírom user-password de nem csatlakozik fel. Egy darabig próbálkozik, aztán disconnect. Jólvan, próbáljuk router nélkül. Windows betárcsázás, simán megy a net. Router vissza, user-password, megint nem megy. Szolgáltató felhív, őnáluk minden jó.
Most jön a gubanc. Van egy Detect gomb a router kezelőfelületén, ezzel be lehet azonosítani, milyen is a net. Mondom, jól van, lehet én vagyok a hunyó, megnyomtam. Erre kiírja, hogy StaticIP. Szolgáltató felhív, mindom nekik, hogy nem PPPoE-nek látja a router az előtte levő cuccokat, hanem StaticIP-t ír ki. Mondják, az hülyeség, ez dinamikus IP, stb. Hagytam, nem küzdök. Hazavittem a TP csodát, rátettem digis netre, Detect gomb megnyom és láss csodát, PPPoE-t lát. Ment is a net ahogy kell.
Most beszereztem 4db routert, mind különböző típus, ezzel fog menni a kísérletezés.
Én ott érzem a hibát, hogy valamiért a TPlink nem PPPoE-nek látja azt a netet (ez lehet egyébként a router hibája is). de mélyebben nem tudok belemenni a beállításokba, nem is értek hozzá annyira. Próbáltam IP címekkel variálni, nem sok sikerrel.
Lehetséges, hogy a szolgáltató a hunyó?

''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash

(#13806) MR_Joe válasza ssolitude (#13805) üzenetére


MR_Joe
aktív tag

Szinte kizártnak tartom. Egyszerűen lüke a csúnyaR. Próbálj meg egy firmware frissítést + resetet és utána újra. Amennyiben megvolt már, úgy kuka a rútR. Vidd vissza a bótba :)

Gigabyte aktív vízhűtéses processzor - ez azthiszem mindent visz :D

(#13807) ssolitude válasza MR_Joe (#13806) üzenetére


ssolitude
őstag

A firmware-re én is gondoltam, egyelőre almás. A visszacsere nem fog működni, a router jó, nem cserélik vissza.

''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash

(#13808) cellpeti válasza ssolitude (#13807) üzenetére


cellpeti
veterán

mikor rajta van a router akkor kapcsold le a modemet, várj vele 1-2 percet és kapcsold vissza, hátha. Cellbe ez oldotta meg havernál a problémát

Tigris, tigris, csóvafény...

(#13809) ssolitude válasza cellpeti (#13808) üzenetére


ssolitude
őstag

Ok, ezt még megpróbálom. Próbálkoztam ilyen reset féleségekkel, de lehet nem vártam eleget. Hétfőn fogok újra próbálkozni a többi routerrel, akkor majd többet tudok.

''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash

(#13810) Coyot válasza ssolitude (#13805) üzenetére


Coyot
őstag

Mivel az ADSL dynamikus IP alapú, nem csoda hogy nem működött :D PPPoE a diginél van helyi hálón. Ezt azt kell mondjam benézted :

Invitel és t-s adsl-re is dynamikus ip beállításokkal tettem már fel nem egy rútert, mindig ment vele.

[ Szerkesztve ]

Má' nem

(#13811) cellpeti válasza Coyot (#13810) üzenetére


cellpeti
veterán

akkor itt a megoldás, ezt jó tudni

Tigris, tigris, csóvafény...

(#13812) sladka_pani válasza delikvens025 (#13804) üzenetére


sladka_pani
aktív tag

Üdv! Egy pontos típust tudnál adni privátban mondjuk? Vagy akár ide másoknak is.

...nem mondtuk el, nem hangzott el, mit jelent az Oi! Oi! Oi!...

(#13813) delikvens025 válasza sladka_pani (#13812) üzenetére


delikvens025
csendes tag

szia, igen, este hazaérek, és megirom. Napközbe telorol vok fent.

+36305447214, napközben este hatig csak sms- vagy telefon.

(#13814) Swifty válasza Coyot (#13810) üzenetére


Swifty
csendes tag

Csak hogy ne keverjük a szezont a fazonnal:

ADSL-nél felhasználói név és jelszó van. és PPPoE-t használnak (tudtommal) mindenhol.
(Mi az hogy HELYI HÁLÓN van PPPoE a Digi-nél???????)

Az hogy egy ADSL fix ip-s vagy dinamikus, az az adott csomagtól/szolgáltatótól függ.... Azaz nem ettől függően kell DHCP-z vagy sem.

Ha olyan végberendezést (CPE) kapsz, ami router/gateway üzemmódot biztosít, akkor tudsz DHCP-zni, ha nem akkor meg neked kell létrehozni a Layer 2 fölötti szinteket.

Ezért jó lenne tudni, milyen eszköz van az ügyfélnél, mert más és más módon működnek az eszközök!!!!

A PPPoE Layer 2,
az IP Layer 3,
a TCP és az UDP Layer 4,
a DHCP pedig Layer 7....

Ajánlott olvasgatni: OSI model

Azt kell mondjam, NAGYON benézted...

Én meg szolgáltatok sok-sok cégnek... :D

(#13815) Coyot válasza Swifty (#13814) üzenetére


Coyot
őstag

pppoe-én még adsl nél nem láttam, de a kolléga meg sem próbálta a dinamikus verziót, ezért mondtam hogy benézte.

Diginél pedig valóban megy a pppoe de ott nincs rútered nincs modemed nicns semmid, egyből be vagy vágva a hálózatba a másik 1000 előfizetővel, na ők tipiusan ezt használják

De majd te megmondod jól mert te szolgáltatod :D

[ Szerkesztve ]

Má' nem

(#13816) Dryman válasza Coyot (#13815) üzenetére


Dryman
aktív tag

" pppoe-én még adsl nél nem láttam,...ilyet azért neeeeeee!!!!
mi is ennek a betűszónak a jelentése?
Szóval ha a szolgáltatók által biztosított ADSL (aaszinkron digtális előfizetői hurok) akkor az bizony felhasználónevet és jelszó párost igénylő PPPOE kapcsolat. A Digi az más téma, ott lehet sima DSL és ADSL is, attól függően, hogy milyen szolgáltatást szerződsz, és mi az amit az adott helyszínen kínálnak.
Diginél is PPPOE van, csak nem kell hozzá ADSL MODEM, mert a delej direktbe a drótból gyün :), azaz nem kell a jelet felrezgetni mindenféle kódolással telefon vonalra....:)
VIDANET, és kábelmodem esetén nem PPPOE-vel van azonosítva a felhasználó, hanem a kábelmodem alján található WAN interface mac címével...szóval vidáéknál Te nem kispista vagy, hanem egy mac cím!

Speed-nek javaslom hogy beszéljen ismét a szolgáltatóval, vagy a már működő kapcsolatot biztostó számítógép hálózati kapcsolatai között katt a pppoe-t megvalósító kapcsolatra, aztán a tulajdonságoknál a beállítás fülön van egy olyan megnyiló ablak, ahol a felhasználói adatok titkosításáról lehet nyilatkozni. trékomnak, győrnet-nek és általános pppoe-t szolgáltató társaságoknak nem kell titkosítani a felhasználói adatok küldése során történő adatkapcsolatot... ne legyen titkosítva!!!!!
ha valamiért a tplink routered titkosítottan küldi a felhasználói adatokat akkor megette a rosszseb az egészet, mert távolvégen süket fülekre talál a kérésed....

(#13817) Dryman


Dryman
aktív tag

és még egy kis okosság!
ha telefonvonalon jön az adsl, függetlenül attól van e hívószáma a vonalnak, vagy csak egy mezítlábás adsl, akkor is tudsz tesztelni Layer 3-ig, mert wan-miniportig felépül a kapcsolat és lesz ip címed is. tessék:
[link]
felhasználói név: adsl@test
jelszó: test
trékom szerver azonosít és összeköt egy szabad adsl távolvégi berendezéssel, függetlenül a szolgáltatótól....ezzel csekkoltad a vonalat, a modemet, a pc-t amin ipconfig /all-ra van valami furcsa ip, de legalább van.......a többi csupán szolgáltatófüggő authentication.......

[ Szerkesztve ]

(#13818) ssolitude válasza Dryman (#13816) üzenetére


ssolitude
őstag

Na valami ilyesmire vártam :R
Ezzel a titkosítással nem foglalkoztam, de ezt majd megnézem.

''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash

(#13819) Dryman válasza Coyot (#13815) üzenetére


Dryman
aktív tag

őőőőő...dinamikusnál mi az ami azonosítaná a felhasználót? lásd kábelnet azaz vidáéknál...dinamikust tolsz neki és lőn a vidanet azonosít mac szűréssel és ha szerencséd van akkor fél órán belül van 84-el kezdődő ip-d :) ha elkerül a szerencse akkor meg 3 óra hosszat nézed a vida által adott ideiglenes 169-el kezdődő semmit :)

az megint más ha T-home IPTV-s netes 123456789 szolgáltatás az egyben eszközét konfigolod, ott megint csak mac-es kutyulmány azonosít, mert ott a modem össze van építve egy routerrel, ahol ismét rendelkezésre áll a router wan porti mac címe....írogatok én itt össze-vissza mindenféle hülyeségeket.....na jó hétvégét nektek!

[ Szerkesztve ]

(#13820) Dryman


Dryman
aktív tag

Azt viszont megmondhatnátok hogy egy Thunderbird levelezőprogramban kapott levélkére (nem duplakatt-al megnyitva) csak simán egy katt-al az adott levélre állva mi a 3,14-csáért nem jelenik meg a levél tartalma az olvasó/betekintő ablakban.....ááááááá.....annyi történt hogy átraktam egy új gépre a juzer levelezését, minden levele átment, mappák is megvannak küld-fogad a TB, de a fenti hiba az új telepítésű levelezőprogramban sajnos jelen van...mi ez TB bug?

(#13821) Swifty válasza Dryman (#13817) üzenetére


Swifty
csendes tag

csak egy mezítlábás adsl, akkor is tudsz tesztelni Layer 3-ig, mert wan-miniportig felépül a kapcsolat és lesz ip címed is.

Na akkor: Ha már van IP címed, akkor az minimum Layer 3, viszont a tesztoldal behozatala már HTTP (Layer 7), ami TCP-n keresztül (80-as port) (Layer 4) megy végbe... :D

Ez a @test miatt jön össze minden T szolgáltatási területen... Invitel-ről nem tudok nyilatkozni :D

(#13822) vlcsko82


vlcsko82
aktív tag

Olcsón valakinek házimozi erősítője nincs véletlen?

"...és isten mondá a 8-ik napon: -Oké Murphy, te győztél!"

(#13823) Dryman válasza Swifty (#13821) üzenetére


Dryman
aktív tag

félreérted! azért írtam le hogy wan-miniport meg hogy layer 3-ig...na jó legyen...Layer 3 kicsit fölött...talán....:)
nincs semmiféle böngészős tesztoldal, sőt a kapcsolatok között csak egy hálókártyádra értendő wan-miniport kapcsolat él, ez megjelenik a tálcán két kis monitor formájában amik kommunikálnak....mellette a tálcán (ha jól emlékszem) a hálókártya ikon továbbra is piros x-es....így csak ipconfiggal tudsz operálni, de legalább felépült az adsl connect, és a modem valamint a pc ezen része átment a taszten.....:)

[ Szerkesztve ]

(#13824) Balinov válasza Coyot (#13815) üzenetére


Balinov
félisten

Anyueknal a t dsl ppopnwanon keresztul csatlakozik userpass csekk utan

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#13825) Dryman válasza Balinov (#13824) üzenetére


Dryman
aktív tag

legyen estére valami...bakker ráfelejtettem és még Jazzost is utól kellene érni....????

(#13826) Dryman válasza vlcsko82 (#13822) üzenetére


Dryman
aktív tag

Jambánál a garázsban mindenfélét találsz...:) kici fadobozosz, olcó......:)

(#13827) Coyot válasza Dryman (#13816) üzenetére


Coyot
őstag

nálam dsl nél ez van beállítva, akkor lehet valami elvan baszva? :D

na majd megnézem eztet még

Má' nem

(#13828) RudyD válasza Dryman (#13820) üzenetére


RudyD
csendes tag

Üdv!

Forkolom a levelezős szálat - (Remélem a kollegina kapta az aláírásához... B-) )
A tb meg az ff is elég gyorsan fejlesztett -mostanába verzióőrületbe kergetett cuccok. Így biz' most vannak abban a periódusban hogy bugzik az egész...

Érdemes az ESR -t használni..
TB -ből is talán...

http://portableapps.com/apps/internet/thunderbird-portable-esr

Ez meg hordozható.

Amúgy - csak egy levélnél vagy többnél vagy mindnél?

A levelek mozbackup által kerültek át vagy simán csak az mbox file -ok?

A levél az valóban levél vagy egy internetről belinkelt kép mint reklámföldön szokás?
(TB -nek főleg jelszavas proxy -n keresztül vannak hátrányai néha...)

A többit később... vagy inkább bele se' megyek a tec-flémbe... B-)

(ot.: bocs Lala.... B-) )

-- R

-- RudyD { B-) }

(#13829) Coyot válasza Coyot (#13827) üzenetére


Coyot
őstag

Na megnéztem otthoni routeren, csak ehhez fértem hozzá való s igaz, nálam ez dynamic IP alatt megy, marha régen volt a hálózatok már úgylátszik. Én kérek elnézést :R

Má' nem

(#13830) vlcsko82 válasza Dryman (#13826) üzenetére


vlcsko82
aktív tag

Nekem annál komolyabb kell :K Most találtam egy jó kis Pioneer VSX-D512 és csak 18k :K

"...és isten mondá a 8-ik napon: -Oké Murphy, te győztél!"

(#13831) Dryman válasza vlcsko82 (#13830) üzenetére


Dryman
aktív tag

nézd meg a posztodat :) azt amelyikben azt írod hogy olcsó.....:)
abból a posztodból nem az jön le hogy 10K fölött keresel valami minőségit.....:)

(#13832) Dryman válasza RudyD (#13828) üzenetére


Dryman
aktív tag

Szia! Köszi a segítséget....oldódik a probléma....legalább is nagyon remélem.....
sikerült őskövület pendriveról telepített verziót valami 7.x.x telepítenem, ebbe raktam vissza a 17-es verzióból export/importal kimentett komplett levelezést.....ekkor jött elő a probléma, szinte minden levélnél amihez csatolmány volt kapcsolva.
Azóta frissített a jóember, mert odahaza kapásból felkínálta neki a TB, és azt mondja megoldódott...
a gondom az volt, hogy net nélkül voltam, és biza így nehéz.....:)

(#13833) Jazzos válasza Dryman (#13825) üzenetére


Jazzos
tag

Engem utolérni? Inkább téged... ki hívott kit? :D
Jelentem itthon kandallózok, engem már innen kirobbantani ma nem lehet. :D

(#13834) Speeedfire


Speeedfire
nagyúr

Ez megvan? :D

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#13835) Balinov válasza Dryman (#13825) üzenetére


Balinov
félisten

Laci,sajna nem jo,most estunkhaza,de kb huszperc es megyunk a kov protokolra.pedig dejolett volna

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#13836) vlcsko82 válasza Dryman (#13831) üzenetére


vlcsko82
aktív tag

19k-ért házhoz hozzák garanciával :K

"...és isten mondá a 8-ik napon: -Oké Murphy, te győztél!"

(#13837) cellpeti


cellpeti
veterán

valaki kérdezett is Prestigio táblagéprőlm itt a tesztje

Tigris, tigris, csóvafény...

(#13838) ftc válasza cellpeti (#13837) üzenetére


ftc
nagyúr

Én keresek de olcsón jót nehéz lesz találni :U Lehet inkább egy 4,5-s telefont veszek a végén s univerzális eszközöm lesz

(#13839) cellpeti válasza ftc (#13838) üzenetére


cellpeti
veterán

erről nincsenek rossz véleménnyel.

amúgy Cellkábel :C és torrent mellett ráadásul

Torrent:

[ Szerkesztve ]

Tigris, tigris, csóvafény...

(#13840) okiDoki válasza Jazzos (#13833) üzenetére


okiDoki
tag

Engem sem hívott... :U
De jobb is... Nézem a "Függetlenség napját"! :DDD

Mekkora amcsi szemét... :B

0,0

(#13841) Füleske


Füleske
addikt

Nekem is kell egy ilyen laptop : [link]
" 64 magos a procija és támogatja a 64 MB - os SSD - t " :DDD

(#13842) halasz11


halasz11
csendes tag

Sziasztok!
Keresek HP laptophoz HDD csatlakozót. PÜ-ben várom az ajánlatokat. 2db kellene.

(#13843) Speeedfire


Speeedfire
nagyúr

https://www.humblebundle.com/
1$-tól ez mind megkapható. +5$ és hozzá dobják még a saint row-ot is. :)

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#13844) mobal


mobal
MODERÁTOR

Mai felfedezés. Alapvetően ez egy "hörgősnemzenemetál" együttes: [link]

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#13845) Dryman válasza mobal (#13844) üzenetére


Dryman
aktív tag

Jó helyen jársz.....egy éve ismerem.....ugye mennyire más így.....

(#13846) mobal válasza Dryman (#13845) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Így inkább mondom rá, hogy zenész :)

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#13847) jamba


jamba
csendes tag

Üdv All

Eladó 4 db NVIDIA Quadro PCI-E FX1300 VGA-m

Infó róluk: [link]

Ára: 4500FT/db egyben a 4 db 16000Ft-ért vihető

Alku nincs beszámítani jelenleg ezt tudom: [link]

-----------------------------W.o.T.-------------------------------------

(#13848) Dorien válasza Jazzos (#13833) üzenetére


Dorien
veterán

Majd viszek egy kis dinamitot...
Jövő héten szabin vagyok. :)

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#13849) Smile8822 válasza vlcsko82 (#13836) üzenetére


Smile8822
senior tag

Nagyon jó erőködő az :) Nekem is olyan van én még 70k ért vettem :) kb 2 éve de azóta szinte napi használatban van és tökéletes :) :K

•19Christian88• http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=smile8822  -_-  {" John Digweed - Heaven Scent "} ~ Apple iPhone 14 Pro ~

(#13850) cellpeti


cellpeti
veterán

Mire nem jó a billentyűzet :)) :DD :DDD

Tigris, tigris, csóvafény...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.