Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10245) v.tom válasza Ukraan (#10231) üzenetére


v.tom
őstag

Érdekes ez a fegyvertartás kérdés. Korábban (sajnos már nem tudom linkelni) olvastam egy tanulmányt arról, hogy az USA-ban, akárcsak nálunk európában a fegyveres bűncselekmények túlnyomó többsége illegálisan tartott fegyverekkel történik. Illegális fegyvert pedig nem csak az USA-ben, de itt Magyarországon sem olyan nehéz szerezni, csak akarni kell egy picit, meg kell egy kis - nem is olyan sok - pénz. Ez felveti a kérdést, hogy a ha nem növeli meg a bűncselekmények számát a fegyvertartás nagyobb mértékben, mint amekkora visszatartó erő az elkövetők számára egy esetleges találkozás egy otthon tartott fegyverrel (amit ugye ön- és magántulajdonvédelmi célra - elvileg - lehet alkalmazni), akkor miért nem lazítunk a szabályozáson.

Megjegyzem, nekem tetszik az otthoni fegyvertartás gondolata, és szeretem ezt az USA-ben, de itt Magyarországon nem biztos hogy jó ötlet lenne. Szerintem a magyar emberek ezt nem lennének képesek feldolgozni és józanul használni.
Ez kicsit olyan mint a sebességlimit nélküli autópálya ötlete. Azzal érvelnek a támogatók, hogy Németországban sem halnak meg százával az emberek, ami igaz is. De ott azonban már kialakult egy olyan kultúra ami az emberek túlnyomó többségére érvényes. Nem mindenki közlekedik ott sem háromszázzal, mert tudják a határt. Nálunk ha ki lenne vezetve a sebességkorlátozás, másnap ezrével halnának meg az úton a nagyturbós 1-es golfos vérpistikék és az 5ös BMW-s szupervadászpilóta vállalkozók. Ugye minden magyar ember három dologhoz ért a legjobban: a foci, a politika és az autóvezetés. Ezért vagyunk mindegyikben mi a világ legjobbjai.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.