Hirdetés

2019. október 16., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) kíváncsi


kíváncsi
(senior tag)

Sziasztok!

Elég általános lett a téma címe de megpróbáltam úgy megnyitni, hogy ne csak az én kérdésemre legyen ez a topic.

A kérdésem a következő lenne:

Vettem egy Kiddy Life 9-36 kg-ig jó gyerekülést. Ilyen típusú [link]

Ez egy Skoda Fabia-ba lenne. Azt szeretném megkérdeni, hogy a gyerekülést valahogy nem kell rögzíteni külön az autóhoz? Mert a réginél ugye úgy volt, hogy a biztonsági öv szorította oda a gyerekülést.

Itt meg akkor elég annyi, hogy beleül a kisgyerek és simán az övvel fogatom oda őt is és az ülést is a kocsiüléshez?

MOndjuk ezt azért tartom hülyeségnek mert ha nem ül gyermek az ülésben akkor hogy van rögzíve az ülés? Vagy ekkor is simán biztonsági övvel kibiztosítom mintha benne lenne a gyerek?

Köszönöm előre is a segítséget. Különben nem volt papír az üléshez és az ülése sincs semimlyen tájékoztató jellegű kép.

Meg a Fabiaban nincs olyan iso csatakozó gyereküléshez.

Üdv kíváncsi

''Jobb lábon meghalni, mint térdre kényszerítve élni!''

(#2) ladybug válasza kíváncsi (#1) üzenetére


ladybug
(őstag)

Ezeket a fajta gyereküléseket csak a biztonsági övvel kell rögzíteni úgy, hogy benne van a gyermek.:) Mi is nemrég vettünk egy hasonlót a kislányunknak. Kicsit instabilnak találom én is bizonyos helyzetekben, de hát a másikak már kicsik neki. Mondjuk a 3 pontos biztonsági öv megfogja rendesen.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#3) nap válasza kíváncsi (#1) üzenetére


nap
(addikt)

Amit mi vettunk, ott a gyerekulesbeulesben kulon van 5pontos biztonsagi ov a gyereknek, a gyerekulest meg elvileg a hattamla mogott elvezetett biztonsagi ovvel lehet rogziteni.

Ezt a tipusu ulest nem ismerem, es a linkelt kep sem mutat tul sokat. Szerintem, ha nem hungarocelbol van, akkor erdemes lenne elpasszolni, mert nem lehet tul egeszseges, egy nagyobb fekezesnel a gyereket megfogja az ov, a gyerekules meg paszirozza tovabb.

browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...

(#4) LuckyL válasza nap (#3) üzenetére


LuckyL
(őstag)

nekem is pont ez jutott eszembe, hogy akkor az ülés súlya is ránehezedik a gyerekre?
ha ez így van, akkor ez nagyon gagyi!

(#5) kíváncsi


kíváncsi
(senior tag)

Sziasztok!

Köszi mindannyiótoknak. Az ülés kb 3,5kg és természetesen hungarocellből van.

Tegnap jó sokáig keresgéltem a neten és a végén teljesült az, hogy ''aki keres az talál''

[link]Szerintetek is a vezetőülés mögötti hely a legbiztonságosabb a gyermeknek? Ezt már több helyen is olvastam és oda is raktam be :)

''Jobb lábon meghalni, mint térdre kényszerítve élni!''

(#6) plömplöm


plömplöm
(senior tag)

jó régi totyik... :)
nade nekem pont jó. a következő a dilemmán:
-kettő lurkóval és egy feleséggel rendelkezem jelenleg. illetve már egy ideje. van egy kicsi lurkó akinek még háttal kell autóznia kisülésben és van egy nagyobb aki már menetiránynak szemben van nagyülésben, de még rendes saját gyerekülésben, hárompontos övvel odafogva, mindkét gyerekülést az autó hárompontos öveivel tudom rögzíteni akárhol (ilyen mind az öt öv). az autóban van utasoldali légzsák ami nem kikapcsolható, de tényleg nem szóval nem ér annyira hüjének nézni engemet egy esetleges válaszban hogy keresdmegakikapcsolójátttebéna :)

na és a porbléma: a kicsit menetnek háttal perszehogy nem tehetem mellém előre, nem szeretném adott esetben katapultálni a hátsó ablakon, ez tök tiszta. nade miért nem tehetem a nagyobbikat szépen előre, tehát az ülése odafogatva az autó üléséhez hárompontosan és az ülésbe pedig őt szintén hárompontosan. az első ülésekhez még övfeszítő is van amúgy. talán nem kell mondanom, hogy sokkal jobb helye lenne a nagymanónak apa mellett elöl és anya meg el lenne hátul kisuborkával. akárhogy nézem a kresz-t, elöl <nem lehet> gyereket szállítani ha van kikapcsolhatatlan légzsák, de ha nincs vagy ha kikapcsolható akkor simán lehet ugye menetiránynak háttal is, ami szerintem ezerszer kockázatosabb mint menetnek szemben és egy légzsákkal.

írtam a totálkár tanácsosnak, tojt válaszolni. most menjek az ombuccmanhoz?
mást zavart-e már ez a dolog? nem valami őscsökevény ez a kreszben? ti hogy értitek a dolgot, érdemes lehet-e írnom kitudjakinek?

kösz

szerk: jaigen, ha valakinek van kedve szövegértelmezni, akkor sztem ez egy élő kresz

[ Szerkesztve ]

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#7) plömplöm válasza plömplöm (#6) üzenetére


plömplöm
(senior tag)

lehet hogy ha csinálnék egy logout izét, akkor több sikerem lenne...

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#8) dabadab válasza plömplöm (#6) üzenetére


dabadab
(félisten)

Azert nem jo otlet a gyerekeket legzsakos elso ulesre rakni, mert a kinyilo legzsakot nem arra terveztek, hogy olyan kozel van hozza barmi is, igy jo esellyel aktivalodaskor a kicsi labait peppe zuzna.
Egyebkent meg JQA az olyan gyartoknak (tippelnek: WV konszern?), akik pont azon a haromfilleres kapcsolon sporolnak, azt kotelezove kellene tenni.

DRM is theft

(#9) plömplöm válasza dabadab (#8) üzenetére


plömplöm
(senior tag)

a gyerekülés és a gyerek együtt nagyjából olyan "vastag", mint egy felnőtt, és pld mi van ha egy 130kilós budspencer ülne oda, azt sem szabad? :)
az egész gyerekülés téma arról szól, hogy a gyerek középpontja ugyanott legyen mint egy felnőtté, lásd ülésmagasító, és szerintem a lábai nincsenek nagyobb veszélben mint pld az én arcberendezésem amikor felöltöm a szemügevem
ööö, nem vw, az egyik f betűs (flancia). mentségükre szolgáljon, hogy amikor ez az autó elkészült ('96), akkor még a vezetőlégzsák sem volt általános dolog. az utaslégzsákot is úgy tudták csak megvalósítani, hogy feláldozták a kesztűtartót

[ Szerkesztve ]

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#10) nemcso válasza plömplöm (#6) üzenetére


nemcso
(senior tag)

Ezt találtam az Index-en : [link]

Ebből pedíg kiemelve ezt :
"A menetirányban utazó gyerek ülhet ülésben vagy ülésmagasítón akár az első ülésen, akkor is, ha van utaslégzsák. Az autóülést a lehető leghátsó helyzetbe kell tolni. "

Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"

(#11) finest válasza plömplöm (#6) üzenetére


finest
(őstag)

Szerintem biztonságosabb háttal ültetni, mert akkor az öv az ülés hátuljához nyomodik nem a gyerekhez. A gyerek meg nagy felületen tud felfeküdni az ülése háttámlájának, ha szemböl van karambol. (Remélem, jól értelmezem a dilemmát...)
A légzsák azért szvsz veszélyes, mert a gyerek arcát betakarva, megfojthatja.

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#12) dabadab válasza plömplöm (#9) üzenetére


dabadab
(félisten)

Bud Spencer meg a gyerekulesben levo gyerek kozott az a kulonbseg, hogy az elobbinel a viszonylag eros csontot sok zsir es izom veszi korbe (amolyan gyurodozonakent) es a legzsak a relativ puha ulesbe passzirozza bele, mig egy gyereknel a nem tul eros csontok a kemeny ulesvaz es az ezerrel erkezo legzsak kozott minden vedelem nelkul vannak. (Egyebkent legzsaknal a szemuveg allitolag joval kevesbe veszelyes, mint ahogy azt az ember gondolna. :) )

finest: nincs gyereked, ugye? :) Nagy gyereket nem lehet hattal ultetni, ill. csak ugy, ha az ember elotte amputalja a labait :) Viszont ez sem segit, mert a hatraforditott gyerekules olyan kozel van a legzsak kirobbanasi helyehez, hogy az ulesen keresztul is baromi nagyot ut a fejere. Cserebe viszont fulladasveszely nincs, mivel nem najlonzacskobol keszul a legzsak, nem tud ratapadni az arcra (es odaszorulni sem tud, mivel aktivalodas utan leereszt).

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#13) plömplöm válasza nemcso (#10) üzenetére


plömplöm
(senior tag)

na ez viszont így ebben a formában már szerintem is oké, köszi az infót. még ha ez a leghátsó helyzetbe tolás egy elég érdekes ötlet, de én sem tudnám megfogalmazni hogy mennyi helyet kellene előtte hagyatni a júzerrel, egyszerűbb hogy leghátulra és kész. most az a kérdés, hogy ha belémköt a közeg, akkor hogy fogok járni.

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#14) plömplöm válasza finest (#11) üzenetére


plömplöm
(senior tag)

"háttal", tehát hátra? mert előre háttal nem tehetem ugye, ott a légzsák...
egy légzsák pedig (ha jól tudom) akkor a felfújódás után feladatát teljesítve le is engedi magát hamar, ez a néhány mp sztem nem "elég" egy megfulladáshoz (de persze lehet hogy rosszul tudom)

#12 dabadab: jóvammá, b.s. csak egy hüje pld volt :)
a dolgot értem én, valóban mérlegelendő. bár nagymanó úgy helyezkedik el valamiért automatikusan (már kifigyeltem), hogy a lábai pont ott hajlanak le (a térdénél) ahol az ülés (ülőlapja) véget ér, valamiért így kényelmes neki, valszeg azért mert ő a lábszárát a talpaival nem tudja ugye feltámasztani. na de hüjén fogalmaztam meg ezt...

[ Szerkesztve ]

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#15) dabadab válasza plömplöm (#13) üzenetére


dabadab
(félisten)

Ja, a hatratolas jo megoldas lehet (csak akkor hova ul az asszony? :) )

DRM is theft

(#16) nemcso válasza plömplöm (#13) üzenetére


nemcso
(senior tag)

Nálam elvolt a két gyerek kicsi korában hátul, szóval én nem használtam az anyósülést gyerekszállításra.
De belegondolva... egy kisgyerek jóval alacsonyabb és könnyebb egy felnőttnél, így egy esetleges balesetnél nem valószínű, hogy el- és feléri a kirobbanó utasoldali légzsákot.

Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"

(#17) finest válasza dabadab (#12) üzenetére


finest
(őstag)

Nem, én úgy gondoltam, h a kicsit előre a hordozószerű ülésében (menetiránynak háttal).

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#18) dabadab válasza finest (#17) üzenetére


dabadab
(félisten)

Az a legtilosabb.

DRM is theft

(#19) finest válasza dabadab (#18) üzenetére


finest
(őstag)

Kikapcsolt légzsákkal is?

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#20) dabadab válasza finest (#19) üzenetére


dabadab
(félisten)

Azzal nem, de hat ugye az egesz thread a kikapcsolhatatlan legzsak okozta problemakrol szol :)

DRM is theft

(#21) plömplöm


plömplöm
(senior tag)

#15: mögöttem szokott lenni a minimanó, hátul középen el van az asszony kicsit jobbradőlve, arról nem is beszélve hogy a lagunában azért marad lábtér még koppra hátratolt első üléssel is hátul... ;)

#16: észrevettem hogy a nagymanó marhára unja magát hátul. ha mellettem van akkor meg lelkesen jelengeti hogy milyen színű a lámpa, meg hogy bimmbammtornyot lát, szóval jobb neki elöl. hosszabb úton meg a kismanó nem alszik végig és foglalkozni kell vele, a játékait visszaadni a kezébe, szóval az asszonynak kényelmesebb ha mellette van és nem kell kicsavart testhelyzetben félig odalátva csinálnia ezeket a dolgokat.

és igen, a kikapcsolhatatlan légzsák miatt van az egész :)

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#22) plömplöm


plömplöm
(senior tag)

jobbelső

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.