Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  GTA V

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:24:19

LOGOUT.hu


Az összefoglaló átalakul, fontosabb infók a hajtás alatt!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#58101) freeknight válasza Anulu79 (#58099) üzenetére


freeknight
őstag

Én is gondolkodtam már a sima raktárra (special cargo), hogy megvegyem, de mindig elvetettem az ötletet, mert ott még a küldi lekéréséért is fizetni kell, nem is keveset, van kötelező cd a küldik között, szóval mindig elvetettem az ötletet.

Hangár az van ugye repcsik miatt, úgyhogy azzal játszogatok. Jobb, mert a supplyzás legalább nem kerül pénzbe, meg ki lehet kerülni a cd-t a küldik között, ha kétféle árut lopkodsz. Viszont a küldik időigényesebbek, és kötelező hozzájuk a hydra, a hunter meg erősen ajánlott. A pénz egyenesen nevetséges, arra is a special cargo jobb.

(#58102) freeknight válasza Reaper (#58100) üzenetére


freeknight
őstag

Nagyon nem jól értelmezed :D
Valahova a pampa közepére fogja kirakni egy csomó gondolkodás után legalább 2 km-rel tőled, plusz elveszi a kocsidat is (saját repcsi vagy kocsi lehet lekérve, kettő egyszerre nem, erre figyelj).
Akkor már inkább a pegasus, azt legalább le tudod kérni a saját kocsidból és egyből tudsz érte menni, nem kell még lopkodni egy proli kocsit az útról meg bountyt begyűjteni érte. Csak ott a bibi, hogy a hangáros gépek nem kérhetőek pegasusból.

Viszont ha éppen reptéren állsz (pl kezdesz egy hangáros küldit) akkor valóban elég közel rakja hozzád, de semmiképp sem melléd sajnos :D

(#58103) HussarF válasza freeknight (#58097) üzenetére

Viszed a chemicalt meg a narcotic-ot, 25 után a mondjuk eladod a narcotic-ot, utána elkezded ahelyett a chemical mellett hordani vmelyik 10-től bónuszt adót. Azt is eladod, mikor összejön. Aztán már nem is kell sok chemicalt bevinned, cd-t kivárva, mire kigyűlik teljesen. Vagy akkor sem kell kivárnod feltétlen cd-t, lehet így is jobban megéri vinni másik ládát, amit eladsz aztán, csak bónusz nélkül.

(#58104) Mr.Csizmás válasza freeknight (#58102) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

nem pampa közepére, hanem olyan helyre ahol elvileg lehetséges a felszállás vele.

2. térkép

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#58105) freeknight válasza HussarF (#58103) üzenetére


freeknight
őstag

Szerintem bónusz nélkül eladni teljes időpocsékolás, akkor átlagban számolva 10 percenként jön be 10ezer dollár (nyilván több idő ez, mert eladásra is kell időt számolni, meg a titános küldi, és sok más nem 10 perc).

Ezzel ellentétben ott a kocsilopás, ami egy óra alatt 300k pénzt legalább ad.

De én már azt is unom, csak a passzív bizniszek mennek, ha órára lebontom, még mindig jobban megéri, mint a hangár meg a raktár, csak ehhez nem kell farmolni, csak megvenni supplyt meg eladogatni 4-5-6 óránként.

(#58106) Anulu79 válasza freeknight (#58101) üzenetére


Anulu79
addikt

Azt nem is tudtam, hogy azért is fizetni kell, hogy ha küldetéseket akarok csinálni. Amúgy mi az a cd? :D

(#58107) freeknight válasza Mr.Csizmás (#58104) üzenetére


freeknight
őstag

Hát figyelj, a múltkor megvettem a huntert 30%-os akcióval, mondom akkor használjuk is. Arcadius előtt állok, és lekérem. A tengerpartra rakta tőlem majdnem 3 km-re... És ez egy heli, tehát több helyre tudja elvileg spawnolni, mint a gépeket. Na azóta se kértem le. Én is sajnálom hogy így van, mert én is szeretem a repülőket, de ezt az egész hangáros murit nem nagyon lehet védeni.

Egyébként a hunter az oka, hogy elkezdtem megint hangározni, hogy ne csak kidobott pénz legyen az a 3 millió, amibe tuninggal együtt került. Plusz azóta rájöttem, hogy a hunter solóban nem is olyan nagy szám, akkor már inkább a savage.

Anulu79: CoolDown. Kötelező várakozási idő két küldi között.

[ Szerkesztve ]

(#58108) Plata válasza freeknight (#58102) üzenetére


Plata
félisten

Repülőtől függ,helit melléd is lerakhatja kicsi repcsit az útra.Bár azt már szívtam meg,letette az útra,csak túl kicsi hely volt,már emelkedtem mikor valami szar fa elkapta a szárnyat. :D

(#58109) Reaper válasza freeknight (#58102) üzenetére


Reaper
őstag

Na szép, kár, mert sokszor kéne csak úgy magam mellé egy Hydra vagy egy Cargobob, bár utóbbit is meg kéne még venni.
Gondolom a hangárba csak a megvett cuccokat lehet bevinni, a lopottakat nem annyira?
A Pegasus nem annyira jó, mert az tényleg mindig nagyon messze rak le mindent.

Mr.Csizmás: Jók ezek a térképek, ez alapján még jó is lehet, majdnem az iroda mellé teszi le a gépet, úgyis mindig onnan kezdek jelenleg.

(#58110) szTotyy válasza Anulu79 (#58106) üzenetére


szTotyy
őstag

Ha ládalopást akarsz indítani, három lehetőség közül választhatsz, attól függően, hogy egyszerre hány ládát akarsz ellopni:
1 láda lopásának indítása: 2.000$
2 láda: 8.000$
3 láda: 18.000$
Egyszerre több ládát persze annál jobban éri meg lopni, minél gyorsabban tudod pörgetni a bizniszt.
Ha jól rémlik, egy láda eladási értéke 12.000$, de lehet ez kicsivel növekszik, ha minél több cucc van már a raktárban. Az összegyűjtött ládák 9 darabos eladásig egyszemélyesek, de van idő a többszemélyes eladásra is, ha egyedül akarod eladni.

[ Szerkesztve ]

(#58111) Plata válasza Reaper (#58109) üzenetére


Plata
félisten

Cargobob-ot felejtsd el,saját cargobob autólopásnál bugos és elejti a kocsit. :W
Amúgy semmire nem fogod használni,nem is emlékszem mikor vettem elő,talán amikor elkezdtem autót lopni és mindig cargobob-os lopást kaptam,de aztán rájöttem saját cargobob folyton elejti a kocsit.
Legalább is nekem szívás lett mindig,vagy a tengerbe ejtette vagy a sziklákra vagy az autópályára,de mindegy,ha olyan magasról le esik akkora kár lesz benne hogy vagy felrobban vagy nem éri meg hazavinni,vagy elsüllyed a vízben.
Cargobob-al max szórakozni lehet egymással,például régen le dobtuk egymást max magasságból,kocsival tengeralattjáróval egyéb hülyeséggel.

[ Szerkesztve ]

(#58112) Reaper válasza Plata (#58111) üzenetére


Reaper
őstag

Igazából a Cargobobot azért kezdtem el, mert kicsit untam a sima autólopkodást, így izgalmasabb volt, persze fellelt géppel mentem, nem sajáttal. Egyik alkalommal már közel a garázshoz tegnap nem találtam hol a garázs, mert volt ott pár player, és kitakarták a minimapon. Gondoltam megnyitom a nagy térképet,csak a controlleren rossz gombot nyomtam, így repült a Proto egy szépet, de szerencsére "csak" 10k körüli kár keletkezett.
Viszont izgalmas volt az olyan rohadékot megfogni, aki vezeti a lopásra váró vasat. Végül azt is csak akkor tudtam elvinni, amikor megállt és kiszállt, de akkor is jó poén volt :)

(#58113) HussarF válasza szTotyy (#58110) üzenetére

Az csak a kezdőértéke, de ha már elég sokat összegyűjtesz, 20k felett van darabja.

(#58114) Puma K válasza Reaper (#58100) üzenetére


Puma K
veterán

"...akkor hangárral akár a Hydrát is lekérhetem magam mellé"

Ez így leírva tök jól hangzik a gyakorlatban meg nem ritkán bosszankodik az ember, hogy már megint hova a búbánatosqrva@nyjába rakta az Akulát vagy Hydrát... :U :D

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#58115) HussarF válasza Puma K (#58114) üzenetére

Hát nem olyan, mint amikor a CEO járműveket kéri le az ember, de ha tudja, hogy hol vannaka spawn helyek, akkor nem vészes, mert számíthatsz rá, hogy hol lesz és eleve úgy kalkulálsz. Ha városban vagy és nem nagyon nyugaton, akkor a csatornába szokta tenni. Eleve elindulsz lopott kocsival arra és akkor közben kéred le menüből, mire kirakja, már majdnem ott is vagy.

(#58116) Puma K válasza HussarF (#58115) üzenetére


Puma K
veterán

Azok a spawn helyek "jók" még aminél a helikopter rotorja beleér egy vagy két fába, villanyoszlopba vagy verandába-tetőbe... Mintha a roksztar nem ellenőrizte volna le ingame csak felülnézetből a térképet sasolva jelölgették ki a random pontokat...

Az MC-ben történő járművek lekérésén kívül mindegyik más járműigénylés botrányosan lassú...

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#58117) Reaper válasza Puma K (#58114) üzenetére


Reaper
őstag

Szomorú... viszont egy ilyen Akula kell. Egyszerűen kell :DDD

(#58118) Plata válasza Puma K (#58116) üzenetére


Plata
félisten

Én rogue vagy mi a fenét szoktam lekérni néha.De azt néha berakja a városba olyan helyre hogy csak lesek,az a vicces mikor valami kis vacak vízpartra lerakja.

(#58119) kirjak válasza Plata (#58004) üzenetére


kirjak
aktív tag

Már nem jöhet ?

A tisztelet mindenkinek jár! ASUS ROG Chimera G703VI-E5060T

(#58120) szTotyy válasza kirjak (#58119) üzenetére


szTotyy
őstag

Kevés az esély rá, onlineban van a pénz. Nem is baj, inkább oda érkezzen tartalom. Az egy végtelen történet úgyis.

Más: Az Akula heli mennyire hatékony pvp-ben egyedül? Jó lenne megvenni, de ha csak a másodpilóta kezeli a fegyvereket, akkor az nem túl jó, ha egyedül van az ember.

Amúgy mi ez a pangás itt, mindenkit befogott az asszony mosogatni? Há' mit olvasgatok így trónolás közben? :((

[ Szerkesztve ]

(#58121) Plata válasza szTotyy (#58120) üzenetére


Plata
félisten

Nekem nincs Akula és nem is tervezem,de tudom hogy valamelyik crew tagnak van de mindig lezuhan vele,párszor lezuhantunk eladás meg egyéb közben,de jókat röhögtünk. :DD

[ Szerkesztve ]

(#58122) Reaper válasza szTotyy (#58120) üzenetére


Reaper
őstag

Tegnap el tudtam vinni eladni 1 egész Z-typeot, mire az asszony hazaért. Persze oda is vertem az egyik kanyarban, mármint a vasat :DDD

HussarF: +1, amikor megláttam nekem is ez jutott eszembe.
A gatlinget is lehet használni egyedül, vagy csak a rakétákat?

[ Szerkesztve ]

(#58123) Met válasza Plata (#58121) üzenetére


Met
nagyúr

Mondja ezt a repülő angyal ;]

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#58124) HussarF válasza szTotyy (#58120) üzenetére

Kurvára az, én még nem vettem meg, de tesóm ódákat zeng róla. Olyan rakétája van, mint a savage-nek, szóval cd nélkül lehet spammelni, de a legnagyobb erőssége az off-radar. Rálopakodik valakire, aztán mikor előkapja a fegyverzetet, és a másik feleszmél már 10 rakéta tart felé. Utána vissza off-radarba és megint kezdődhet elölről.

A Kék villám film jut eszembe mindig erről a heliről.

Ja és itt a bemutatása: [link]

[ Szerkesztve ]

(#58125) szTotyy válasza HussarF (#58124) üzenetére


szTotyy
őstag

Hú, a kék villám mekkora film volt!!! Rongyosra néztem a vhs-en. Meg benne a Pontiac Firebird, az is szép volt!! (Pont az Imponte Phoenix-re kaptam rá mostanában a GTA-ban nagyon, jól lehet vele driftelni.) Nem is gondoltam volna, hogy rajtam kívül még valaki ismeri a filmet. :)

[ Szerkesztve ]

(#58126) HussarF válasza szTotyy (#58125) üzenetére

Akkor az Akula a te helid (is) lesz :D

(#58127) Puma K válasza szTotyy (#58120) üzenetére


Puma K
veterán

Nagyon jó az Akula, mert:

- 4 emberrel lehet repkedni
- gyorsan mozog, jól manőverezhető és folyamatosan emeli a magasságát repülés közben így hamar ki lehet kerülni a földön közlekedők látótérből főleg éjszaka
- a legdrágább rakétákat választva "tuningnál" egymás után lövi őket
- ha támadó módban van a helikopter és nem lopakodóban, akkor a másodpilóta tudja kezelni a repülő elejében lévő löveget ami alapesetben szimpla kialakítású míg "tuning" során lehet duplázni
- tud rejtőzködni, de ilyenkor minden támadóképessége tiltva van és akár egyszerre 4 ember eltűnik a térképről aztán valahol váratlanul felbukkan
- 2 elég jó fényerejű reflektor van az elején amivel a nem túl távoli célpontokat nagyon szépen megvilágítja és pl ilyen esetben a közelebbi célpontokat a másodpilóta meg tudja kínálni nem kevés ólommal

[ Szerkesztve ]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#58128) Puma K válasza Puma K (#58127) üzenetére


Puma K
veterán

Nagyon jópofa a wikia, mert olyan kicsire rakja át a képet linkelés után, hogy nem lehet látni a lényeget

Rendes képet meg nem találok az alap kialakításról :DDD

Így marad ez a lehetőség a szemléltetésre....:

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#58129) Dtomka válasza szTotyy (#58120) üzenetére


Dtomka
veterán

Én csak azért vettem meg a hangárt, hogy az Akula megvétele után fel tudjam kicsit tuningolni.
De szerintem megéri megvenni. Spontán támadni is lehet vele, és menekülésre is jó. (a rejtőzködés miatt)
+ 1-2 homingot is kibír. Irányítását meg kell szokni, de jól irányítható.

A pangás oka, lehet az is, hogy a csütörtök (is) még a legtöbb helyen munkanap :)

Jah, most látom, (#58127) Puma K mindent megválaszolt már.

(#58130) Kiskokó
:DDD

[ Szerkesztve ]

(#58130) Kiskokó válasza szTotyy (#58120) üzenetére


Kiskokó
veterán

Trónolás közben olvasgatsz? Akkor neked már megvan AKula :D ;]

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

(#58131) szTotyy


szTotyy
őstag

Köszi mindenkinek a heli tapasztalatokat!

Szabi: a humor legaljába tartozó szóviccek ellenére ezen jót röhögtem. :C Akkor tééényleg megvan, sőt minden nap új, ingyé' és tuti veszélyesebb, mint a játékban lévő! :)

[ Szerkesztve ]

(#58132) ucli válasza szTotyy (#58131) üzenetére


ucli
senior tag

Annyit még azért tudnod kell, hogy nem tudsz rárakni semmiféle countermeasuret, pl flaret, és így azért könnyebb célpont. Nameg nincs rajta homing off-os rakéta, ami hátrány abban az esetben, hogyha a célpont ”földönfutó”.

(#58133) Peter_06


Peter_06
tag

Mennyi időnként szoktak lenni a frissítések?

[ Szerkesztve ]

(#58134) ucli válasza Peter_06 (#58133) üzenetére


ucli
senior tag

Négyhavonta szokott jönni frissítés, de tavaly például két dlc között csak két hónap volt.

(#58135) Geryson


Geryson
addikt

Urak! Miért lehet az, hogy megint elkezdte a játékom azt csinálni, hogy az online rész betöltés alatt kifagy és utána safe módban tudom elindítani buta grafikával. Jó, így legalább belép, felhúzom a 3 csúszkát, amit enged újraindítás nélkül (population density, population variety, distance scaling + persze a felbontás) és kicsit buta grafikával, de tudok játszani.

Néha napokig semmi gondom, ma meg egyszerűen nem indul el klasszikus módon (tehát ha belepiszkálok a grafikába), de még úgy sem, hogy ő automatikusan beállít mindent.

A múltkor lett javasolva egy driver csere, megtettem, de most teljesen meghülyült.

Szerk.: egyszerűen nem találom. Hogyan lehet üres session-t csinálni?

[ Szerkesztve ]

Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz

(#58136) Anulu79 válasza Geryson (#58135) üzenetére


Anulu79
addikt

Üres sessiont vagy solo-t vagy invite onlyt tudsz csinálni. Viszont ezekben nem tudod mondjuk a gyárakat meg az autós garázst igazgatni. Ha viszont dolgozni akarsz az üresben ezekkel akkor itt a fórumban volt pár lehetőség korábban felsorolva. Keresőbe írd be és ki fogja dobni mindet. :)

(#58137) Met


Met
nagyúr

Tegnap végre találtam kamiont, CEO garázsba nem engedi be, elindultam a bunker felé de hívott LJT hogy védeni kell valamelyik gyárat, szóval kiléptem :)

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#58138) szTotyy válasza Geryson (#58135) üzenetére


szTotyy
őstag

Üres sessiont csináló progi Segal ajánlásával

[ Szerkesztve ]

(#58139) Heller2 válasza Met (#58137) üzenetére


Heller2
aktív tag

Akkor azt buktad!
Kamion garázsba minek? Volt vele valami cél?

GTA V Online: Lepke77 vagy valami hasonló(k)

(#58140) Geryson válasza szTotyy (#58138) üzenetére


Geryson
addikt

Köszönöm! Ezek szerint akkor a már a klasszikus billenytűkombós megoldás nem működik???

Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz

(#58141) terepkigyo


terepkigyo
csendes tag

Én a windows erőforrás-kezelőjével szoktam üres publicot csinálni, 6-7 másodpercre blokkolom tőle a Zinternetet és már egyedül is vagyok. Ha ez a "klasszikus billenytűkombós megoldás" akkor tökéletesen működik. :)

"A hangerő, életforma!"

(#58142) ucli válasza terepkigyo (#58141) üzenetére


ucli
senior tag

Az az alt+enter volt, de már az sem működik.
Nálam a net elvétele se jó, vagy új session-be dob, vagy vissza storyba.
Tudtommal Segal progija is process exporerre alapul.

(#58143) bluuzia válasza bluuzia (#57803) üzenetére


bluuzia
aktív tag

Megint ezt csinálja ez a sz@r.
Hú de unom már.

Az uninstallon kívűl próbáltam letörölni a helyi profilt, az utolsó DLC-t, amit újra frissített, már a mentést is. Nincs több ötletem.
Ha valakinek még eszébe jutna valami, jöjjön elő vele, hátha az lesz a nyerő.

:W :W :W :W :W :W :W :W :W :W :W :W :W :W :W :W

[ Szerkesztve ]

Segítség a GTA V. napi feladataihoz: https://logout.hu/bejegyzes/bluuzia/gta_v_daily_objectives_tippek.html

(#58144) szTotyy válasza bluuzia (#58143) üzenetére


szTotyy
őstag

Amikor először ezt csinálta, akkor meddig csinálta ezt, vagy ezt azóta csinálja? (gondolom nem, mert az első ilyen bejegyzésed óta nyertél egy szépségversenyt) Mi után, mitől lett jó?
Az én ötletem csak az lenne, amit a hibaüzenet is javasol: próbáld meg később. Mindenesetre nagyon bosszantó, hogy ezt csinálja. Eddig ez a 2018-as év nem a Rockstar szervereinek megbízhatóságáról szól.

[ Szerkesztve ]

(#58145) Geryson válasza ucli (#58142) üzenetére


Geryson
addikt

Ja, hogy már nem működik. Akkor jó gombot nyomtam, csak azért nem sikerült.

A progi végülis teszi a dolgát, nekem ez így jó lesz.

Apropó, a Vehicle Warehousenál mi is a szabály? Nem szabad fullra rakni, mert a végén már nem top range kocsikat fog feladatként adni? Kevesen vagyunk ahhoz, hogy eladjak és addig gondoltam feltöltöm legalább, de hulladék autókat dob most már csak be.

Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz

(#58146) Puma K válasza ucli (#58142) üzenetére


Puma K
veterán

Az Alt+Enter a kis képernyőt teszi teljes képernyőssé :F

Nem kellenek külső programok :U

Legalább 1 éve így csinálom a saját szervert:

1. Feladatkezelő
2. Teljesítmény fül
3. Erőforrás-figyelő
4. Hálózat fül

és ott a Hálózat fülnél lévő GTA5.exe-t kell jobb klikkel "Folyamat felfüggesztése" opciót választva 15 másodpercig szüneteltetem (a hálózat használatát jelző diagram másodpercenként frissül) majd ezután ismét rámegyek a GTA5.exe-re és a "Folyamat folytatása" opciót választva kész is az üres szerver.

Ha ez meg van és vissza léptél a játékba akkor lehet invelni bárkit vagy innentől kezdve csatlakozhatnak is.

Akinek nem egyértelmű amit írtam annak itt van a megoldás személtetéssel együtt:

GTA Online: How to Get in a Solo Public Session (PC) With Task Manager Fast (NO Port Blocking Or Speed Limiting) : [link]

Egy ideig jó volt a linkelt leírásban szereplő 5-7 másodperc is, de egy jó ideje már inkább a 15 másodperces szüneteltetés az ajánlottabb.

[ Szerkesztve ]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#58147) Headers válasza Geryson (#58145) üzenetére


Headers
tag

A vehicle warehouse-t 80%-ig érdemes feltölteni, azután eladsz pár top range-t és azokat lehet utáni újra ellopni, amiket eladtál. Neked érdemes először azokat eladni, amikből kettő van és utána működni fog.

A nem-tudás tudása a tudás kezdete

(#58148) bluuzia válasza szTotyy (#58144) üzenetére


bluuzia
aktív tag

SIKERÜLT!!!

Ezzel a dologgal megoldódott a problémám:

step 1.

go to ( C:/users/ "your pc name" /documents/Rockstar Games/GTAV/Profiles/ "some random code, exaple : 544FAD70" )

step 2.

delete the file pc_settings.bin.

step 3.

startup Grand Theft Auto and then it should work fine.

Az egyetlen amire figyeljetek, hogy az offline mentést is törli, a gépről. Ajánlott elötte biztonsági mentést csinálni róla,
Mentsétek el, hátha kelleni fog valakinek - bár remélem nem.

[ Szerkesztve ]

Segítség a GTA V. napi feladataihoz: https://logout.hu/bejegyzes/bluuzia/gta_v_daily_objectives_tippek.html

(#58149) Met válasza ucli (#58142) üzenetére


Met
nagyúr

Nálam az nem működik, kiírja hogy congrat, üresbe vagyok de nem.
A gt5 exe működésének kis időre felfüggesztése működik.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#58150) Kiskokó válasza bluuzia (#58148) üzenetére


Kiskokó
veterán

Ilyenkor a szerverekkel van baj kár feszülni rajta meg csinálni is bármit.
Várni kell és kész.

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  GTA V
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.