Hirdetés

2020. szeptember 21., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Grafitozható athlon xp tbred! (téma lezárva)

Hozzászólások

(#1) Aram


Aram
(tag)

Hali!

Minap raktam össze gépet ismerősömnek, és költségcsökkentés végett Athlon XP 1700+ került a gépbe. Nagyon néztem a kiadásnál a procit, mert a magja kisebb volt mint az eddig megszokott 1800+ és 2000+ procik magja. Aztán amikor jobban szemügyre vettem, akkor láttam, hogy az L1-es lábakat grafittal is simán össze lehet kötni.
Meg is ''rajzoltam'' a procit és faszán működött a szorzóállítás.
Ja és feszültségemelés nélkül 1900+ként simán működött. Úgy tűnik jó ez a TBred mag...

Egy kis gond van vele, pl. az ASUS A7V133, már nem képes stabilan működni vele. Hiába adtam neki plusz feszt, úgy tűnik, hogy ezek a régebbi VIA KT133A-s lapok nem teljesen kompatibilisek az új AthlonXP processzorokkal.


Csak érdekességképpen írtam.


Üdv!

Aram

Ez a felirat 20byte!

(#2) Bagoly válasza Aram (#1) üzenetére


Bagoly
(senior tag)

Ha kicsit utánaolvasol azt is látod, hogy grafitozni se kell. Ugyanis a mostani 1.7-1.8 tbredek gyárilag mentesek a szorzólocktól.

''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''

(#3) robekri válasza Bagoly (#2) üzenetére


robekri
(addikt)

Igen??

És mindegy, hogy a0 v. b0 steppinges?

Ödv.:Robe

-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!

(#4) karib válasza robekri (#3) üzenetére


karib
(addikt)

Maradjunk annyiban, hogy most egy rakás Tbred van, amin nincsenek elvágva az L1 hidak. Ezt nem kell feltétlen a jövőre is extrapolálni - senki sem ígéri, hogy többet nem lesz szorzózár, de most lehet örülni a helyzetnek.

Department of Redundancy Department

(#5) zsborbas válasza Aram (#1) üzenetére


zsborbas
(aktív tag)

És a lap amiben próbáltad az sima A7V133 vagy A7V133-C volt? Érdekelne, mert nekem ilyen van (A7V133C), és a legutolsó BIOS szerint akár 2600+ is belerakható. Azért kíváncsi lennék rá, de nagyon! :) A proci az melyik üzletből származik? Mert most láttam a m...ral listáján 1700+-os thoroughbred magos procit 16 bruttóért. Onnan van? Mert ha igen, akkor már csapok is le rá!

ASUS M4A785D-M PRO, x3 435@x4 B35 @3.2GHz, 2x2GB Kingmax DDR2-1066, Sapphire HD4670

(#6) Aram válasza zsborbas (#5) üzenetére


Aram
(tag)

Hali!

Nem az általad említett boltból van, hanem nagykerből. És ezen el voltak ''vágva'' az L1 hidak, de úgy mint a régi Thunderbird prociknál, nem mélyen, mint a Palomino XP prociknál.

Mellesleg A7V133-ban próbáltam és a legutóbbi BIOS-szal. Amúgy azt vettem észre, hogy nem mennek az Athlon XP-k az alaplapomban. Úgyhogy mivel a 3 év garanciában még benne vagyok, megyek és csere...


Aram

Ez a felirat 20byte!

(#7) Rozoga válasza zsborbas (#5) üzenetére


Rozoga
(csendes tag)

Nos nekem szorzólockos a procim, de ettől függetlenül sima léghűtés, semmi csiribiri 11X156/1716- on stabil. Core 1,6. Teszi ezt 40 fokos proci hővel. Azért nem rossz 16K HUF-ért. :DD

(#8) Seagull


Seagull
(tag)

Sziasztok!

Most vettem a (Chaintech lapomhoz) egy Thoroughbred magos 1700+os Xp-t. A szorzózár nincs kioldva, de gyanításom szerint TBred B magos. A kérdésem az lenne, hogy hogy tudnám kioldani a szorzózárat, ugyanis valahol olvastam, hogy az öt L1 láb közül csak hármat kell összekötni. Ez most igaz? Bár grafitozni tudnám, de én inkább valami stabilabb megoldással szeretném összekötni a lábakat. Mi a véleményetek? Esetleg valaki tudna segíteni ténylegesen összekötni a lábakat, némi szaloncukor illetve Mikuláscsoki fejében? :)
No, üdv, írjatok,

Seagull

(#9) Seagull


Seagull
(tag)

Senki?
Üdv,

Seagull

(#10) Aram válasza Seagull (#8) üzenetére


Aram
(tag)

Hali!

No, én mint a régi Tbird-ök L1 lábait, grafittal kötöttem össze az XP 1700-as procin, ami már Tbred magos. És így működött. Nemtudom, hogy szorzózár nélküli volt-e a processzor eredetileg, de gyanítom, hogy nem, mivel az L1 hidak nem voltak összekötve.

Mellesleg a grafitozás tökéletes megoldás, csak fizikai hatásra jön le. Nekem cirka fél évet ment így a procim (1000-es Athlon), pedig nem grafitoztam újra soha. Csakhát azóta megégettem szegénykét egy lesarkazásvédőnek köszönhetően. :(

Lényeg a lényeg, kössd össze grafittal, hagyományos 2B-s, vagy annál puhább ceruzával, és úgy működni fog.

Sok sikert!

Aram

Ez a felirat 20byte!

(#11) Turmoil válasza Seagull (#8) üzenetére


Turmoil
(senior tag)

Milyen Chaintech? Ha nForce2-es, akkor BIOS-frissítés, és ha tényleg TBred-B a procid, akkor az alaplap kioldja, nem kell vele szórakozni.
Itt igyanis két láb összekötése szükséges és nem hidak kötögetése, azt pedig az alaplap megcsinálja.

Ha TBred-A a proci és mostanában vetted, akkor elvileg szorzómentes szintén.

B-magos, 2200+ alatti procikat kb. 1 hete gyártanak, nem biztos, hogy van már belőlük MO-n. De ha van, az nagy királyság, akár mehetnek is 2700+ frekvenciákon is:)

Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes. Tőle féljetek. Aki tud, és nem tudja hogy tud, az bölcs. Tőle tanuljatok. Aki nem tud, és tudja hogy nem tud, az okos. Őt tanítsátok. Aki nem tud, és nem tudja hogy nem tud, az hülye. Őt hagyjátok ..

(#12) Seagull


Seagull
(tag)

Csácsumicsá!!!!


No, változott a tényállás, mlghozzzá elég erősen! :) Nem Tbred B, hanem A magos.
És itt lenne egy kérdésem. Felraktam a procit 166-os Fsb-re 1,650 volton, a baj az, hogy nem stabil, de véleményem szerint a Vga és a pci freki miatt. Ugyanis nagynehezen elíndítúlt a windows98, elíndítottam a lap tuning progiját és megnéztem, az Agp 80 valahány a pci meg 40 valahányon ment. Na már most az a kérdés, hogy én hogy tudom beállítani a pci és a Vga freki osztást, mert a biosban nem találkoztam vele, és a lap nem állítja át autómatikusan. Alaplapi 166 fsb jumperrel meg el sem indúl a gép. Valami remény van? Ja és emeltem agp és cship feszt is. Feljebb egyenlőre nem mertem emelni a Vcore-t. Prohardver törzsfőnökök plííz help, ugyanis ti írtatok tuning tesztet erről a lapról. Ha jol tudom akkor pontosabban Parci. Szóval, plííz help!!! Köszi.
Mielött beraktam a procit, határozottan többször is megnéztem, és nem volt összekötve egyik L1 híd sem, szóval lemondtam a szorzóállítgatásról. De az elöbb pár perce, miután feladtam a 166 fsb dolgot, kíváncsiságból benyomtam 11 helyett 12 szorzót, restart, egy picit csöcsölt, majd lás csodát elindult 1900+Xp-ként. Azt hittem lehidalok. Windows, freki megnézés, és stimmelt. Majd ezután restart, bios 5x Fsb be, újraindít, és sííímán ment 666 mhz-en!!! :DDDD Szal tök jo! De nagy Fsb-t így se fogok tudni elérni, ha nem csinálok valamit ezzel az Agp/Pci dologgal. :( Szóval ha tudtok, légyszi segítsetek, köszönöm,

Seagull

(#13) Seagull válasza Turmoil (#11) üzenetére


Seagull
(tag)

Lemardt: nem nforce2, hanem csak kt333. Chaintech 7VJL Summit.

Seagull

(#14) Seagull


Seagull
(tag)

Ja, meg nem 5x fsb, hanem 5x szorzó.
A hosszú levelek átka. :)

(#15) MrSummer válasza Seagull (#14) üzenetére


MrSummer
(aktív tag)

H atényleg A-s akkor hol vetted nagyon érdekelne

Anulu Öhö-ö-ö-ö

(#16) Seagull válasza MrSummer (#15) üzenetére


Seagull
(tag)

Szia! Látom neked is ugyanolyan lapod van! Te vagy az én emberem! :))
No, sziasztok, és ha valakinek van ötlete erre a problémára, mindenféleképpen írjon! :)

Seagull

(#17) MrSummer


MrSummer
(aktív tag)

Nem ez volt a legmagasabb de így a legjobb mert ezt bírja a ram cas 2-ön meg így tuti stabil nameg elég is. Rájöttem hogy akkor leptél volna meg igazán ha B-s lenne az enyém is A-s...
Egyébként azt énis észrevettem hogy a Kx333-ban sokkal jobban húzhatóak a procik mint másokban.

Anulu Öhö-ö-ö-ö

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Grafitozható athlon xp tbred! (téma lezárva)
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.