Hirdetés

2019. november 22., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#101) szeruuu válasza kraftxld (#100) üzenetére


szeruuu
(csendes tag)

Köszönöm a választ,de megoldotta, hogy csak simán töröltem mindent! :)

Üdv.

(#102) Nevil2


Nevil2
(tag)

Sziasztok!

Sajnos nem világos ... a vinyómon 3 partíció van (NTFS). Az egyiken van az Win8. Nemrég váltottam újabb hardverre, és UEFI-s az alaplap, ezért szeretném újrarakni ennek megfelelően a Windowst.

Ha törlöm a rendszer partíciót, oda meg tudja csinálni a GPT partíciót az operációs rendszernek, vagy minden partíció törlődik majd??? Nem szeretnék 1 tera adatot lementeni... :/

Ha érdeklődsz, akkor PRIVIT írj, de szúrd be a TÉMÁT is!

(#103) Fire/SOUL/CD válasza Nevil2 (#102) üzenetére


Fire/SOUL/CD
(nagyúr)

UEFI install esetén GPT partícióstílus lesz a HDD-n/SSD-n, ez kötelező. "Sajnos" a Windows telepítő több segédpartíciót is létrehoz a telepítéskor, ebből adódóan minden partíció törlésre kerül.

UI: MBR partíciósémáról GPT váltásnál a meghajtót újra kell inicializálni parancssorból CLEAN paranccsal(szintén mindent letakarít a meghajtóról), mert önmagában a partíciók törlése sem elegendő, ellenkező esetben nem fog UEFI-ben települni a Windows. (Hibát ír ki, hogy az adott lemez MBR-t használ és oda ő nem települ(és ez igaz is, csak GPT lehet))

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#104) Cucori


Cucori
(tag)

Helló! Légyszi nézzétek el nekem, de a fentiekből nem sokat értek viszont ugyan ez a problémám. Le tudná valaki lépesekben írni mit kell tegyek?
Már töröltem a rendszer partíciót, csináltam egy újat, de a fenti üzinél elakadtam :(
Ja és nem akarom formatálni a másik partíciót, a gép már ma este kéne :/

[ Szerkesztve ]

Common sense is not so common anymore...

(#105) Cucori válasza Cucori (#104) üzenetére


Cucori
(tag)

Hopsz, reboot után már sikerült ^^

Common sense is not so common anymore...

(#106) RoryBreaker


RoryBreaker
(aktív tag)

Sziasztok!

Ma bedobtam a gépbe egy 3 T-s vinyót.
Csak kb 2T-s partíciót tudtam létrehozni. Addig próbálkoztam, amíg GPT-partícióval elérhető a 2,7T ami a normális mérete windows alatt...

Ez így oké? Maradhat GPT-n?

Nem fogok bootolni róla, csak tárolni, torrentezni.

Köszönöm!

(#107) mbalazs1981


mbalazs1981
(tag)

Sziasztok!

Van egy 3TB-os winyó amit win7 64bit alatt átkonvertáltam gpt-re, hogy lássa, működött is minden szépen.
Most, hogy újratelepítettem a windows-t nem látja, hogy tudom elérehetővé tenni a winyót?

(#108) dzsebzon


dzsebzon
(csendes tag)

Sziasztok!

A problémám a fentebb elhangzottakhoz hasonló, azonban az én bajomra konkrétan nem találtam köztük megoldást. A gond a következő: Vettem egy új Lenovo g500-asat, free dos-sal. Win7-et szerettem volna rá telepíteni, de amikor a telepítőben a partícionáláshoz érkeztem (c-d meghajtó, c-windows ; d-egyebek) minden partícióra azt írta ki (ahogyan a képeken is látszik), hogy " A windows nem telepíthető a(z) 0. meghajtó x-y partíciójára.

Miután rámentem, hogy részletek mutatása, a következő állt benne:

Ezután visszavittem a boltba a gépet, hátha mondanak valami okosat, de csak annyi volt, hogy erre már csak Win 8 mehet, mást nem lehet rá telepíteni. Okéjó, hazahoztam, Win 8.1 fel pendrive-ra Rufus-sal, indítom, be bootol, csak éppen a bökkenő az, hogy dettó ugyanazt írja ki, mint amikor a Win7-et szerettem volna telepíteni. Diskpart-ot futtattam, a meghajtó GPT-ben van.
Sokadik órája szenvedek vele, de már lövésem sincs mi lehet a baj. Csütörtökön visszaviszem, hacsak addigra nem születik valami megoldás.
A válaszokat előre is nagyon köszönöm.

(#109) mateFLASH válasza vincenthanna (#52) üzenetére


mateFLASH
(csendes tag)

ugyan ez a gondom.:S

(#110) kraftxld válasza mateFLASH (#109) üzenetére


kraftxld
(nagyúr)

Diskpart-al le kell törölni minden partíciót, clean-re rakni a vinyót, tutira GPT-be átkonvertálni, utána újrapróba.

[ Szerkesztve ]

🇳🇿 | MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#111) mickemoto


mickemoto
(senior tag)

Sziasztok.
Lenne egy problémám ami így szól, vettem egy Aspire E3-111 netbookot, amiben az eredeti HDD-t kicseréltem egy Samsung 840 EVO 120GB ssd-re, amire sehogyan sem tudok feltelepíteni sem Win8.1-et, sem Win 7-et(ez utóbbit már csak próbaképpen mert win 8.1-et akarok rá mert csak ahhoz vannak driver-ek)
Sem usb pendrive telepítőt, sem külső usb-s optikai meghajtóról nem ismeri fel a telepítőt.Próbáltam már úgy is hogy a rufus-al gpt partícióra állítottam a penrive telepítő készítésénél, de így sem ismeri fel.
Egyedül a win7-es külső optikáról történő telepítőlemezt ismeri fel, de ezt sem engedi feltelepíteni, Security Boot Fail hibaüzenetet ad.
Van valami ötlet valakinek hogy hogy tudnék os-t rakni a gépre?

A tudás hatalom! A nem tudás a hatalom vak és engedelmes kiszolgálója!

(#112) Fire/SOUL/CD válasza mickemoto (#111) üzenetére


Fire/SOUL/CD
(nagyúr)

A leírásodból az egyértelmű, hogy UEFI módban van beállítva a BIOS. Ez esetben csak UEFI módban indított telepítőlemezről/USB-ről lehet telepíteni az OS-t. (Hogy a telepítőmédián MBR avagy GPT partícióstílus van az lényegtelen)
W7-t meg azért nem tudod telepíteni, azért kapod ezt a hibát, mert a W7 nem támogat számos olyan UEFI szolgáltatást, mint a W8/8.1, többek közt a Secure Boot-ot sem (ez is kikapcsolható a BIOS-ban, avagy az egész BIOS-t át kell állítani Legacy üzemmódba(ha lehet) és Legacy módban kell indítani a telepítőt.

Legacy vagy UEFI módú install indítása

Fontos: Ha legacy módba állítod a BIOS és Legacy módban indítod a telepítést, akkor kötelezőn MBR partícióstílus lehet az SSD, míg UEFI módba állított BIOS és UEFI telepítés indításakor meg kötelezően GPT partícióstílus kell, hogy legyen. Akármelyik is, az OS telepítésekor le kell törölni minden partíciót és újra létrehozni a kívánt partícióstruktúrát(automatikusan létre fogja hozni a telepítő a szükséges segédpartíciókat is, de ez normális is)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#113) mickemoto válasza Fire/SOUL/CD (#112) üzenetére


mickemoto
(senior tag)

Igen, UEFI módban van a bios.
Mit jelent az hogy UEFI módban indított telepítőlemez/USB? Ez volna maga a bios beállítás?
Érdeklődtem már az acer szervízben a problémáról és azt mondták hogy ha Legacy módban telepítem a win 8.1-et akkor nem fog működni a touchpad és nem is lehet majd életre kelteni.
Egyébként azt honnan tudom hogy az ssd milyen partícióstílusú? Egy teljesen új ssd-ről van szó. Most van gépben először.

[ Szerkesztve ]

A tudás hatalom! A nem tudás a hatalom vak és engedelmes kiszolgálója!

(#114) mickemoto válasza Fire/SOUL/CD (#112) üzenetére


mickemoto
(senior tag)

Függetlenül attól hogy UEFI-re állítom a bootolást a bios-ban vagy Legacy-ra ezeket lehet választani :

HDD: Samsung SSD 840 EVO 120 GB
USB CDROM
USB FDD
USB HDD
Network Boot IPV4
Network Boot IPV6

A tudás hatalom! A nem tudás a hatalom vak és engedelmes kiszolgálója!

(#115) Fire/SOUL/CD válasza mickemoto (#113) üzenetére


Fire/SOUL/CD
(nagyúr)

"Mit jelent az hogy UEFI módban indított telepítőlemez/USB? Ez volna maga a bios beállítás?"
Nem, ez azt jelenti, amit linkeltem, azaz, amikor elindítod a telepítést(DVD-ről vagy Pendrive-ről), akkor a géped bootmenüjét használva nem mindegy, hogy melyik előtagú eszközről bootolsz be. (Linkben ott a kép, hogy 2x látszódnak majd a boot eszközök, 1x pl DVD előtaggal meg még1x UEFI előtaggal(persze ez nem szentírás, de talán a leggyakoribb)

Az UEFI telepítés indításakor az UEFI előtagos eszközről kell indítani a telepítést.

"Egyébként azt honnan tudom hogy az ssd milyen partícióstílusú?"
Nem feltétlen kell tudnod, mert mint írtam, telepítéskor, amikor eljutsz a partícionálási ablakhoz, akkor ott minden partíciót le kell törölni, majd újra létrehozni. Itt maga a Windows fogja automatikusan kialakítani a GPT partícióstílust, neked ezzel nincs dolgod.

UI: Akkor maradjunk annyiban, hogy fényképezd le a BIOS-od minden menüpontját és PRIVÁTBA küld el. Ránézek és pontosan meg fogom tudni mondani, hogy hol és mit kell beállítani a BIOS-ban, hogy simán felcuppanjon a W8.1.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#116) olajecset


olajecset
(tag)

Sziasztok!

Következő kérdésem lenne. Ha az asztalai gépet úgy szeretném használni, hogy nappal többször biztonságosan altatásba lehessen küldeni, akkor gpt-re vagy mbr-re kellene partíciónálni?

(#117) kerlac


kerlac
(senior tag)

Sziasztok!

Adott egy 4TB-s WD HDD, de a gépem csak 2TB-osra engedi formázni, míg 1,7 TB kezelhetetlen. Úgy olvasom, ez nem egyedi probléma, de igazi megoldást sehol sem találtam.

Azt olvastam, hogy a át kell álítani a HD-t MBR-ről GPT-re. ami nem tudom mit jelent, de nem fogadta el a megadott parancsorokat, tehát nem sikerült.. tanácstlaan vagyok...

(#118) kerlac válasza kerlac (#117) üzenetére


kerlac
(senior tag)

Megoldottam, átkonvertáltam a hDD-t MBR-ből GPT-be... azt se tudom mi ez és miért, de működik... bakke...

(#119) mzsolty


mzsolty
(tag)

Sziasztok.
Tudtok ajánlani valami jó particíónáló rendszert, amivel láthatóvá tudom tenni a külső USB3.0-ás 3 TB HDD-met?
Eszközkezelő látja, illesztőprogramja is automatikus feltelepítődött, viszont a Sajátgépben nem látszik.
Kaptam olyan tippet hogy konvertáljam át a fájlrendszerét GPT formátumúra. Esetleg ha így nem sikerülne, akkor milyen progit ajánlanátok?

(#120) madd dogg


madd dogg
(senior tag)

Sziasztok. Lenovo Ideapad U430 Touchra szeretnék újratelepíteni Win8.1-et. Előtelepített W8.1 volt rajta, de mennyiségi liszenszes, nem áll rendelkezésre az eredeti USB kulcs. Leformáztam a rendszerpartíciót, elő is jött a GPT-s hibaüzenet. A kérdésem az, hogy tudok e úgy telepíteni W8-at, hogy a többi partíciót nem formázom, mivel fontos adatok vannak rajta.

NE nézd meg az eladó cuccaim!

(#121) zsoltihun


zsoltihun
(csendes tag)

Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy maradt két pariciò a gépemen miután sikeresen letöröltem a wi dowst. Viszont a telepítő nem engedi a feltöltését a az op. rendszernek. A második particípiót nem akarom törölni, mert számomra nagyon fontos adatok vannak rajta. Segítségre van szükségem, hogy mit állítsak át esetleg a biosban. Előzőleg win 8 volt rajta azt vissza tudtam tölteni, de most csak win7 ultimate van a pendrivemon. Remélem érthetően írtam. Köszönöm

(#122) Füleske16


Füleske16
(csendes tag)

Üdv!

Látott már olyat valaki, hogy egy új WD 3TB HDD-t windows7/64 alatt GPT-ben inicializálok, majd használom, ezek után másik gépbe téve (vagy akár a gépen belül másik vezérlőkártyán...) nem ismeri fel a meglévő partíciót, új eszközként azonosítja és újra inicializálja, ami után egy csupasz meghajtót kapok, amin még partíció sincs (a win szerint...)
Ha nem bántom (nem inicializálom, stb), és visszateszem a korábbi helyére, minden adat megvan rajta. De másik kártyával vagy másik gépben új, üres HDD-nek látszik.
Miért van ez így, és főleg ez így kell működjön? Nincs megoldás arra hogy a GPT másik gépben is működjön?

Kösz a segítséget!
Füles

(#123) jozsi09


jozsi09
(újonc)

Tisztelt fórumozók!
Szeretnék segítséget kérni egy WD40EFRX merevlemez beüzemelésében. Mivel nem tudtam a 2,2TB-os függőségről, sem a GPT partícióról, elég nehéz felfognom, hogy miről is van szó. Sokat olvasgattam a fórumokon és így (legalábbis a lemezkezelő szerint) sikerült egy egybefüggő kifogástalan GPT partíciót létrehoznom.
A problémám a következő:Windows Vista 32 bites oprendszert használok. A BIOS hagyományos. ASUS M5A78L-M LX3 egy AMD FX4130-as procival. Újonnan csatlakozva a lemezkezelő felismeri a teljes merevlemezt és fel is ajánlja a formázást. Elkezdi a formázást, majd feldob egy ablakot, hogy a windows a formázást nem tudta befejezni és a lemezkezelőből eltűnik a merevlemez. Ha újra csatlakoztatom megint megjelenik, de kezdődik minden elölről. :(( A BIOS ACHI-ra van állítva.

(#124) AtHoS


AtHoS
(nagyúr)

Sziasztok!

Látom nem nagyon pörög a topic, de azért leírom a saját tapasztalatomat GPT-ből MBR rendszerre alakítással kapcsolatban.

Tegnap hozzám került egy notebook, melyen kis karbantartást kellett eszközölni. Valami idióta GPT rendszerben telepített egy olyan win7-es OS-t a laposra, mellyel "bizonyos alkalmazás" nem kompatibilis (ne feszegessük, nem fórumkompatibilis a téma). Mivel nem szerettem volna tetőtől talpig új rendszer fabrikálásba (nem ez volt a feladat, de a kerülőutat végig kell járnom a végeredményhez), így gondoltam bepróbálkozom egy adatvesztés nélküli GPT ->MBR konverzióval

1. winyó ki a laposból és be egy asztali gépbe (100MB fenntartott + 127MB formázatlan + maradék egyben 600GB+)
2. lemezkép a teljes winyóról, biztos ami ziher alapon (macrium reflect free)
3. betűjel eltávolítása wines lemezkezelőben (ártani nem árthat)
4. minitool partíciókezelővel átdobtam a GPT rendszerű partíciót MBR-re (volt talán 10 másodperc is a történet)
5. betűjel hozzáadása wines lemezkezelőben, hogy lássam az adatok megmaradtak-e -> MEG
6. winyó vissza a laposba, ahol win7 telepítőlemezről indítottam. Nyelvválasztás utáni képernyőn a számítógép javítását választva észrevette, hogy gond van az indítórésszel (útvonalak), így kicsit javítgatott
7. mivel ez a javítás még nem volt sikeres, így ismét BOOT a win7 telepítőről, szintén a számítógép javítását választva elindítottam egy indítási javítást, ahol javította a hiányzó bootmenedzsert, majd restart

Ezt követően szépen indult a win7

Hátha másnak is jól jön majd az ügymenet, gondoltam leírom, hogy létezik adatmegmaradásos történet GPT-ről MBR-re való átalakítás esetén...vagy csak egyszerűen szerencsém volt :DDD

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#125) Tigi


Tigi
(őstag)

Sziasztok

Tudom, hogy sokszor volt már kérdés, de a leírt módszer nálam nem működik.
A lényeg, hogy nem tudom újratelepíteni a Win7 64bit-et.
A telepítő szerint MBR-es a partíció és ezért nem tud a win7 települni csak GPT-re, pedig a Rufus-al MBR-es telepítőt csináltam (többet is) és akkor se megy.
Próbáltam Legacy és UEFI beállítással is, de semmi, most már a törölt C meghajtót se tudja újra létrehozni a telepítő nem, hogy formázni.
Van valami megoldás (én nem találtam) vagy csak a vinyó teljes törlése segít?

Előre is köszi. :R
üdv.

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#126) kraftxld válasza Tigi (#125) üzenetére


kraftxld
(nagyúr)

A telepítőben próbáltad már diskpart-al átalakítani a vinyót MBR-ról GPT-re?

🇳🇿 | MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#127) mmdms


mmdms
(őstag)

AOMEI Partition Assistant Technical editionnal adatvesztés nélkül átdobtam a vinyót GPT-re. 2 perc kábé az egész művelet egy 500-as vinyón.

ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

(#128) kraken


kraken
(tag)

Sziasztok
Szeretném a segítségeteket kérni..Vettem egy 3tb vinyót és átálítottam gpt re,de a Win nem akar rá települni..nem értem mi lehet a gond :P Köszönöm előre is a segítséget,szép napot !! :)

(#129) kraftxld válasza kraken (#128) üzenetére


kraftxld
(nagyúr)

Épp a lényeg hiányzik, milyen gép, milyen oprendszer, milyen telepítő.

🇳🇿 | MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#130) kraken válasza kraftxld (#129) üzenetére


kraken
(tag)

Azt hittem egyszerübb,win 7 est akartam felrakni..asrock z77 alaplap.. nem tudom mi a fontos sajna..a 2tb os vinyóval semmi gondom nem akadt.. :W

(#131) kraftxld válasza kraken (#130) üzenetére


kraftxld
(nagyúr)

64bites Win7 telepítő, rufus-al UEFI módban kiírva pendrive-ra, meg az alaplap UEFI-re állítva, és menni fog.

🇳🇿 | MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#132) kraken válasza kraftxld (#131) üzenetére


kraken
(tag)

Köszönöm..meg fogom próbálni..bár még pendrive.ról nem telepítettem.. :R

(#133) alfa20


alfa20
(senior tag)

lehet láma kérdés, de ha van hozzá értő segítene?
- van értelme 120GB-s SSD-t GPT-re formázni és arra feltenni a W10-et vagy nem sok értelme van az NTFS-hez képest?
- miben másabb az UEFI boot az MBR-től, van előnye?

azt értem, MBR < 2TB, a GPT > 2TB, de ugye ebben az esetben ennek nincs jelentősége.

"Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)

(#134) Djuree


Djuree
(félisten)

Hali.

Nagy fosban vagyok. Win7 particio delete ahogy kell, win10et raknam fel, ez a buzi mbt problema. Diskparttal lehetne konvertalni de torolne a lemezem, a masik particion fontos cuccok vannak. Nyilvan nem enged semmi wint felrakni, 8at sem, nem tudom igy a cuccaim se lementeni. Az uefi modot nem tudom kikapcsolni, asus laptop biosaban nincs ilyen. Pedig anno felment a win7, most ugyanaz nem akar.
Van megoldas vagy teljes format segit csak?
Pendriverol telepitenem.

[ Szerkesztve ]

I am Gabriel Angelos, Captain of the Blood Ravens. My chapter is in ruins, the sector is at war. Its worlds under siege. Chaos spreads, consumes us all. Here, we will make our final stand. Here, there will be... Retribution.

(#135) Djuree válasza Djuree (#134) üzenetére


Djuree
(félisten)

A pendrive uefis a biosban. Ez baj? Power iso al csinaltam a boot usbt, valahol be kell allitanom h ne uefiben csinalja? Mert nalam sima usb kent nem jelenik meg csak uefiskent.
Bar nem hinnem h ez a gond, mert a regi win7 cdrol se enged telepiteni, pedig az a multkor felment siman.

[ Szerkesztve ]

I am Gabriel Angelos, Captain of the Blood Ravens. My chapter is in ruins, the sector is at war. Its worlds under siege. Chaos spreads, consumes us all. Here, we will make our final stand. Here, there will be... Retribution.

(#136) Djuree


Djuree
(félisten)

megoldva!

I am Gabriel Angelos, Captain of the Blood Ravens. My chapter is in ruins, the sector is at war. Its worlds under siege. Chaos spreads, consumes us all. Here, we will make our final stand. Here, there will be... Retribution.

(#137) rostiron


rostiron
(őstag)

Sziasztok.

Egy 4TB külső vinyót szeretnék átkonvertálni GPT -re, hogy mind a 4tb használni tudjam.
Elég a lemezkezelőben csak rányomni a konvertálás GPT lemezzé parancsra ??

Utána ha felosztom 4 részre win 7-es gépen használható lesz ??

Gigabyte H87-HD3, i7-4790, 16GB DDR3, XFX TS-550, Gigabyte Aorus RX580 8GB

(#138) King Unique válasza rostiron (#137) üzenetére


King Unique
(nagyúr)

Elég elvileg lemezkezelőből, vagy parancssorból is lehet [link]. Bár azt nem tudom, hogy ilyenkor adatokat megőrzi-e, vagy sem, már ha vannak rajta?
Másik megoldás, hogy teljesen legyalulod [link], majd utána újrainicializálod GPT-re (fel fogja dobni a lemezkezelő).

Ha GPT, akkor látni fogja egészben az OS a teljes tárhelyet, amivel azt csinálsz utána, amit akarsz. Feloszthatod több részre is, ha az az igény.

[ Szerkesztve ]

(#139) akoska07


akoska07
(nagyúr)

"A Windows nem telepíthető erre a lemezre. A kijelölt lemez MBR partíciós táblát tartalmaz. Az EFI-alapú rendszerekben a Windows csak a GPT-lemezekre telepíthető. "

Az eddig hibátlanul hasnált SSD-re telepítené a család otthon a win-t,mert vmi elszaródott a gépen. Sajna én nem vagyok otthon,hogy segíthetnék és konkrét infót sem találtam hirtelen ami segítene.
Az SSD-t már természetesen leformázta vhogy,de megáll a telepítés.
Amikor újra indítaná,már a fent említett hibába ütközik.

Hogyan lehet ezt megoldani win nélkül ?

Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé

(#140) Graphics


Graphics
(félisten)

Haliho, leformaztam a 100MB-os kis particiot, most nincs betoltom.

Vki tudna egy leirast linkelni :R

(#141) kraken


kraken
(tag)

Sziasztok..Szeretném kérni a segítségetek..Átalakítottam a vinyót gpt be és a gép nem látja..A Biosban ott van,de ha elindul a win akkor már nem látja..Csak keres és nem lép tovább,az mbr es vinyóval semmi gond nincs..Hogy tudnám valahogy láthatóvá tenni a win számára ?? köszönöm előre is a segítséget.. :R

(#142) dashx2010


dashx2010
(csendes tag)

Sziasztok lenne egy hatalmas problémám!
Kaptam egy Samsung laptopot amin win10 volt! Na, de a probléma a következő! mivel a gép nem kompatibilis a win10 driverekkel ezért uninstall win7-re! de természetesen mbr-gpt partíció váltásokra se hajlandó feltelepülni! A fájlok másolásánál szépen hibaüzenettel megszakad a telepítés! A win telepítőm az jó az biztos!
És még a fő atrakció, hogy lett egy 7,5Gb partíció amit még törölni se tudok és csak a Win telepítőbe látni, a Partition Wizard se látja! :W A meghajtó Kingston SSD! A gép Samsung MP700Z5AH
És természetesen a Win10 felmegy! (((((( HELP ))))))

[ Szerkesztve ]

(#143) ufonauta


ufonauta
(aktív tag)

Sziasztok!

Van egy Dualboot-os tabletem és szeretném rá tisztán újratelepíteni a Win 10-et. A tableten gpt partíciós tábla és UEFI BIOS van. Viszont az MS oldaláról letöltöttem a Win 10-et és Rufus-al szeretném bootolható USB-re írni, de a Rufus nem kínál fel gpt partíciós sémát.
Csak ezeket:
1. MBR partíciós séma BIOS-os, vagy UEFI-s gép(ek)hez
2. MBR partíciós séma UEFI-s gép(ek)hez

Mintha régebben, amikor a Win 8,1-et a laptopomra telepítettem, itt lett volna egy harmadik opció is, ami a GPT-t kínálta fel. Most akkor melyik opciót válasszam?

(#144) Bal0924


Bal0924
(aktív tag)

Sziasztok!

Segítség/kérdés/tanácsot kérnék.
Van egy Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 alaplapom. Bios F12.
Van hozzá egy BETA, UEFI BIOS. Gondolom nem kéne fel frissíteni erre.

Van a gépembe
120GB SSD, MBR
2TB HDD, MBR
2TB HDD, GPT

kérdés. Az egyik 2TB-s miért lett GPT a másik MBR? Melyik legyen?
És hogyan tudom át rendezni/konvertálni/csinálni a másikra?

Sajnos a következő jelenség csak nálam fordul elő, nem tudom miért.
A torrent kliensek eléggé furcsán kezelik az írás/olvasás-t, lehet köze hozzá?
Mikor mennek a torrentek, időnként megszakad/akad/szaggat a videók és a Játékok.
És sajnos kiszámíthatatlan időközönként csinálja.
Win10 áttéréskor kezdődött az egész. 7 alatt nem volt gond.
(Nagyon örülnék, ha ennyi idő után, valaki megtudná mondani hogy ez a gondom..)

(#145) nrbrt.1111


nrbrt.1111
(csendes tag)

Sziasztok!

Én a fent említett dolgokon már átlépve feltelepítettem a Win8.1.t
De viszont most nem ismeri fel,nem nyitja meg a D meghajtómat..azt írja formázzam le.

http://kepfeltoltes.hu/view/151109/21752968N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png

majd ' Mégsem ' ,és ezt dobja fel : http://kepfeltoltes.hu/view/151109/N_vtelen1_www.kepfeltoltes.hu_.png

A patríció konvertálásnál (parancssorban ) a D hez nem nyúltam...

Lehet még bármit tenni ?

Plusz még az érdeklene,hogy több gépet tettem már ujra.. és ezzel a konvertálás problémával most találkoztam először .. mitől jön ez most hirtelen elő?

Köszi előre is

Norbi

(#146) TomBond


TomBond
(aktív tag)

Egy ismerősöm véletlenül konvertált egy hdd-t MBR-ből GPT-be (vagy fordítva), és az összes számára fontos fotója elveszett. Különböző helyreállító programokat próbált, amiknek egy része látja a képfájlokat, de visszaállítás után nem nyithatóak meg. Van valami lehetőség (vagy program) a helyreállításhoz? Fontos lenne, mert 5 éves munkája veszik el ha nem tudjuk megmenteni.

Enermax Enermax 850w; ASUS H97-PRO; Intel i5-4690; 16GB RAM; XFX RX 480 8GB; Sams 850EVO 500GB; Seagate 1TB; WD 4TB; LG GGW-H20L író; SoundBlaster Zx Win10 Pro x64

(#147) kraftxld válasza nrbrt.1111 (#145) üzenetére


kraftxld
(nagyúr)

Légyszives használd a prohardver képfeltöltőjét, ez Mo-on kívül nem nyílik meg.

🇳🇿 | MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#148) kraftxld válasza TomBond (#146) üzenetére


kraftxld
(nagyúr)

Melyik programmal próbáltátok? Ha ennyire fontos, akkor kikapcs és indulás a Kürt-höz :) Nem lesz olcsó, de nagy valószínűséggel meglesznek az adatok.
Gondolom a mentés fontosságáról már fölösleges magyarázni......

🇳🇿 | MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#149) nrbrt.1111 válasza kraftxld (#147) üzenetére


nrbrt.1111
(csendes tag)

(#150) TomBond válasza kraftxld (#148) üzenetére


TomBond
(aktív tag)

Köszi! Sikerült a visszaállítás!
Állítása szerint a biztonsági mentős hdd-je pár nappal azelőtt ment tönkre! Vagy igaz vagy nem! Mindegy, megoldódott!

Enermax Enermax 850w; ASUS H97-PRO; Intel i5-4690; 16GB RAM; XFX RX 480 8GB; Sams 850EVO 500GB; Seagate 1TB; WD 4TB; LG GGW-H20L író; SoundBlaster Zx Win10 Pro x64

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.