Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• A fenti parancsok használata faék. Egy dd -nek megadsz egy kimenetet meg egy bemenetet, csinálja. És akkor is működik, amikor nincs GUI ;) 30 éve minimum ugyanúgy.
    Felőlem mindenki azt használ, amit akar, ez egy lehetőleg legegyszerűbb, és részletes módszer leírása. Attól még, hogy neked már unalmas, másnak igencsak hasznos lehet, nem érdemes úgy hozzáállni, hogy szar, mert nem két kattintás.

(Mondjuk partíció méretezésére én is Gparted GUI frontendet szoktam használni, mert általában kényelmesebb; meg mindig parázok, hogy kézzel elrontom :D )

Az efi-s cuccra meg nem lesz GUI-d. Semmilyen, ha jól tudom. Az EFI rekordokat rendberakni mindenen szívás amúgy :D

"Aztán meg ízlés szerint át lehet rakni a legminimálabb beágyazott akármibe."
    Már ha át tudod. Mondjuk nem tudod kivenni a háttértárat :) (Mondjuk Openwrt-n overlayfs... de az is a jéghegy csúcsa.)

@Argos : :DDD

@Doky586 : Ja, amúgy a dd egy célprogram. Rekordokat tud írni és olvasni ;) Ennyire való, betonbiztosan mindennel működik, amiből olvasni lehet, és amire írni.

Pont a te blogbejegyzésed a bizonyíték arra hogy a parancssoros megoldás ugyan működik de kényelmetlen. Macrium Reflectel könnyű átméretezni sorrendet váltani menteni vagy bármit.

Új hozzászólás Aktív témák