- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- KISDUCK: BULDAK 2X SPICY kóstolás
- Luck Dragon: MárkaLánc
- GoodSpeed: A BitLocker és a SmartThings problémák okai és azok elhárítása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Szörnyűség
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hallosz
senior tag
Mozgó hajóról fotózott repülő sirály 11 XL Pro-val.
-
Balu117
junior tag
Játszol telefonon? Ha nem, akkor nyugodtan tedd mellé bármelyik top tier erőművet, aztán jöhet a meglepi. iPhone 17, Find X9 pro, S26 után mondom ezt, jelenleg egy P11-el (Ezek közül mindnél szemmel láthatóan fluidabb.). Hozzáteszem én is így álltam hozzá, és ugyanezt mondták, nekem, amit most én neked. Úgyhogy ezen felbuzdulva vettem az S26 mellé egy P11-et. S26 már nincs nálam
.Elhiszem neked! Nem nem játszom amúgy, az én felhasználásomra bőven sok.
Csupán az ár nem tetszik. -
melodie
tag
-
gretzky77
veterán
-
melodie
tag
-
gretzky77
veterán
A Basic gondolom 690 Ft akart lenni. Ha lejár az AI Pro akkor eldöntöd, hogy melyik csomagra szeretnél váltani.
-
melodie
tag
Sziasztok! Jelenlegi csomagom az éves 6900FT Basic (100 GB)
Tag 2021. május 31. óta...
Google AI Pro havi beváltás után a lejáratkor mi
fog történni? 6 hónapnyi díjmentes Google AI Pro jár
a Pixel vásárlás miatt... -
Csigavair
aktív tag
Játszol telefonon? Ha nem, akkor nyugodtan tedd mellé bármelyik top tier erőművet, aztán jöhet a meglepi. iPhone 17, Find X9 pro, S26 után mondom ezt, jelenleg egy P11-el (Ezek közül mindnél szemmel láthatóan fluidabb.). Hozzáteszem én is így álltam hozzá, és ugyanezt mondták, nekem, amit most én neked. Úgyhogy ezen felbuzdulva vettem az S26 mellé egy P11-et. S26 már nincs nálam
. -
Balu117
junior tag
Valahogy nekem ezen az áron nagyon nem gyere be.
Értem hogy vannak extrák benne, de ezen az áron kevés ez a hardver. -
Teagol
aktív tag
Sajnálom. Gondolom nem éri meg nekik foglalkozni ezzel, amíg csak szűkebb réteget érint.
-
novinyul
veterán
Hozzá nem értőként írom, javítsatok ki, ha rosszul gondolom.
A Google olyan telefonokat csinál, ami a mindennapi használatra van. A Tensor a beépített TPUnak köszönhetően gyorsan és hatékonyan használja az A.I-t. Hogy miben? Mindenben. Pl. ha előkapod a zsebedből és elkattintasz egy képet a gyerekről, iszonyat mi megy le a háttérben. Átlag felhasználó mint én, ránéz, örül. ( Feleség boldog = ember boldog. ) És ez csak a fotózás volt, de az egész rendszert erre optimalizálják, ettől olyan gördülékeny.Innentől kezdve (mivel más a kiinduló pont) miért kell összehasonlítani más csúcslapkás készülékekkel, amik mindent erőből oldanak meg?
Neked szerencséd van hogy nem érzékeny a szemed
Nekem majd akkor lesz újra Pixel telefonom ha javítják a pwm-t. Nem is értem hogy erre miért nem figyelnek(Samsung a másik aki szarik rá) -
TaylorPro
addikt
A Google olyan telefonokat csinál, ami a mindennapi használatra van. A Tensor a beépített TPUnak köszönhetően gyorsan és hatékonyan használja az A.I-t. Hogy miben? Mindenben. Pl. ha előkapod a zsebedből és elkattintasz egy képet a gyerekről, iszonyat mi megy le a háttérben. Átlag felhasználó mint én, ránéz, örül. ( Feleség boldog = ember boldog. ) És ez csak a fotózás volt, de az egész rendszert erre optimalizálják, ettől olyan gördülékeny.Innentől kezdve (mivel más a kiinduló pont) miért kell összehasonlítani más csúcslapkás készülékekkel, amik mindent erőből oldanak meg?
Ez így van. A végtelenségig optimalizált, villám gyors. Gyerek fotóra nincs jobb.
-
Teagol
aktív tag
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
A 11-nél viszont pont az van amit mondasz hogy az Ai talál ki részeket a képen. De te tudod.
Mondjuk sztem a Xiaomi-s képen a fókusz van rossz helyen.
Vannak éles részek a képen ott a fokusz. De ahol a fokusz van azt a síkot van ahol elmosta van ahol nem. X hogy a napernyőtől jobbra mért igen mért nem. De ezen kívül még rengeteg gond van a képpel a képen látható személyt pl felismerte de a körvonalait totál helytelenül ezért néz ki abszurdan a körvonala vagy a HDR merge akármiért teljesen rossz lett.
A mi valós egy régi vita. Amikor megjelent a digitális fényképezőgép sok éve már az elsőnél jöttek a képfeldolgozó algok a demosaic, denoisetól kezdve rengeteg. Amikre az analog világ azt mondta, hogy nem valóság/hamisítvány. (Miközben a nemrég emlegetett Fuji szineknek közük nincs a valósághoz.) Aztán a mobilok megjelenésével elszabadult a pokol. Emlékszem amikor a Huawei ha holdat fotóztál odarakta a képre algoból. Meg rengeteg mást is. Az elöbb említett HDR merge is kérdés mennyire valóság. És sorolni lehet. 11 AI vonalról még nem olvastam a 10 teléjénél is 100* nagyításban AI rakja oda a "macskát". btw 17 ultranal olyan dolgok kerültek arcra amik nem léteznek. Hogy AI vagy sem nem tudom. Ja és ott vannak a linkelt képek. Melyik áll a valósághoz jóval közelebb amit a Pixel csinált vagy amit a Xiaomi. Nem kérdés.
-
7Heads Drago
veterán
Ha nincs víz, fény, előtérben téma.... "studio"ban fotóznak vele URAWra (DNG) állítva PCn lightroom import + 100%on főleg telénél látható a nagyobb érzékelő előnye. De ki nézegeti 100%on a képeit? Nem studioban élünk és főleg nem 100%on nézegetjük a képeinket. kb semmi előnye nincs az 1/1.3" vs 1" nagy szenzornak viszont bődületes hibákat vét az algo.
És megszoktam, hogy mindig minden jó vagy max mobilon huzogatok csuszkát. Gyerek mellett nincs időm lightroomban szöszölni, hogy hude elszúrta de DNGnél vissza lehet húzni a WBt, expot, szaturációt, kontraszt, élesítést... és ahogy írtam ha megcsinálnám se jönne ki az előnye.
Innen fotozásra nekem marad a 8 pro illetve lehet jön egy 11 pro/xl.A 11-nél viszont pont az van amit mondasz hogy az Ai talál ki részeket a képen. De te tudod.
Mondjuk sztem a Xiaomi-s képen a fókusz van rossz helyen.
-
spect80
őstag
-
mhydas99
addikt
Pedig vannak, amikbe be van epitve, csak meg kell nyomni a mozgas gombot a menuben
Ugy mint a kameraknal, peldaul a Xiaomiban is. -
leslien
nagyúr
-
spect80
őstag
Elvtelen büdös k*rva vagyok, szembeköpöm magam, de úgy dicséritek, hogy rendeltem egyet annak ellenére hogy a kamerán kivűl kb. minden részével szemben vannak fenntartásaim. De a mozgó fotózás tényleg mindegyikből nagyon hiányzik
-
mhydas99
addikt
Objektíven nézve a gyári Pixel produkció középszerű.
Sokat fotózom, tudom hogy miről beszélek.
Az utolsó két Nexus óta vagyok ezen a vonalon.
Ha nem lenne portolt GCam, akkor valószínűleg mást használnék.
[link]
Ezeken a fotókon semmilyen utómunka nincsen, csak vágva van némelyik.
A gyári túlélesít, túlzottan kivilágosítja az árnyékokat.
Mindezeket néha megfejelve az indokolatlan mértékű zajszűréssel.
Az idei év az első hogy a Google biztosít némi lehetőséget a korrekcióra, ideje volt már.
Azért látod jónak a gyárit, mert az évek alatt hozzászoktál ehhez a fajta képi világhoz.
Én is így voltam régebben.
Szerencsére a megoldás házon belül van, úgyhogy egy kis munkával sokkal több is kihozható a vasból.En nem szeretem a Pixel kepeit egyebkent, lathatod ha itt kicsit visszagorgetsz, persze a mai szemlelettel jonak tartom. Tudom hogy a tobbsegnek az a nagyon jo. Nekem a termeszetesebb, pasztellesebb kepek a kedvenceim. Portrefotozasnal viszont en is a kisse tulelesitett, elszeparalt, elenk szinu fotokat szeretem elsosorban.
Amugy jok a kepek! Csak nem a Windows 12 hatterkepeire palyazol?
-
Drakmusz
addikt
Igazad van, de tudott ilyen kepeket csinalni, igaz nem ertettem hozza, nekem ezert van egy baja. Tudom hogy a tobbsegnek a jobboldali kep tetszik jobban, nekem a bal, de ez szubjektiv. Nem mindenkinek a tokeletesen eles, elethu szinekkel machinalo, tulelesitett kepek a nyerok
Amugy elismerem, a Pixelek szallitjak a megbizhato, jo minoseget, az a kameras telefonok Heinekenje.Objektíven nézve a gyári Pixel produkció középszerű.
Sokat fotózom, tudom hogy miről beszélek.
Az utolsó két Nexus óta vagyok ezen a vonalon.
Ha nem lenne portolt GCam, akkor valószínűleg mást használnék.
[link]
Ezeken a fotókon semmilyen utómunka nincsen, csak vágva van némelyik.
A gyári túlélesít, túlzottan kivilágosítja az árnyékokat.
Mindezeket néha megfejelve az indokolatlan mértékű zajszűréssel.
Az idei év az első hogy a Google biztosít némi lehetőséget a korrekcióra, ideje volt már.
Azért látod jónak a gyárit, mert az évek alatt hozzászoktál ehhez a fajta képi világhoz.
Én is így voltam régebben.
Szerencsére a megoldás házon belül van, úgyhogy egy kis munkával sokkal több is kihozható a vasból. -
mhydas99
addikt
Ez érdekes. A bal oldali 17 ultra képe csúnyán bebukott/komoly alul expotól szenved, a WB teljesen elmászott a fű ott valóságban zöld/szürke ahogy a pixel fotózta és nem vörös és a betont szétmosta a 17 ultra.
Az első kép meg igazi wtf.A Fujicolort szaturált/vibrance szineit megértem ha szereted de ahogy rémlik 20éve fotóztam utoljára rá ez nagyon nem az... az nem alulexpózott pl
Igazad van, de tudott ilyen kepeket csinalni, igaz nem ertettem hozza, nekem ezert van egy baja. Tudom hogy a tobbsegnek a jobboldali kep tetszik jobban, nekem a bal, de ez szubjektiv. Nem mindenkinek a tokeletesen eles, elethu szinekkel machinalo, tulelesitett kepek a nyerok
Amugy elismerem, a Pixelek szallitjak a megbizhato, jo minoseget, az a kameras telefonok Heinekenje. -
Dare2Live
félisten
Valoban a Pixel algoritmusa ver mindent mar egy ideje. A masodik kepnel viszont a Xiaomi jobb szerintem. Igen, a szemnek kevesbe tetszo, elismerem, de az a valosaghu...mondjuk en stilusban (portrefotokat leszamitva) alapbol az analog Fujik kepeit szerettem, igy hozzam kozelebb all a Xiaomi ott.
Ez érdekes. A bal oldali 17 ultra képe csúnyán bebukott/komoly alul expotól szenved, a WB teljesen elmászott a fű ott valóságban zöld/szürke ahogy a pixel fotózta és nem vörös és a betont szétmosta a 17 ultra.
Az első kép meg igazi wtf.A Fujicolort szaturált/vibrance szineit megértem ha szereted de ahogy rémlik 20éve fotóztam utoljára rá ez nagyon nem az... az nem alulexpózott pl
-
mhydas99
addikt
Akkor most be rakom ide is az elmúlt napok fotózásának két csodafotóját. A képek egyszerre készültek ugyanott.
Egy koros Pixel 8 vs a 2026os év egyik fotós csúcs HWját adó Xiaomi 17 ultra.
Xioami 17 Ultra [link] vs Pixel 8 [link]
Mondjuk ki. A csúcs fotós HWs 17 ultra amit csinál az egy minősíthetlen hányás. Értem nehéz a téma szembefény, víz... a Pixel is küzd de az egy elfogadható, élvezhető kép.Másik kép, itt egy képre összevágtam a kettőt. Jobb oldal Pixel 8 bal oldal 1" érékelős 17 ultra. A Pixel megint valóságos, nem alulexpo, nem esett szét a fehéregyensúly, nincs szétmosva... ellenben a 17 ultra amit csinált az megint wtf. [kép]
Főleg gyerekeket fotóztam azokat nem linkelem de ott is rendszeresen olyanokat hibázik bőrszinnel, színhőmérséklettel, expoval hogy nézek bután.
A konklúzió, hogy holnap megy vissza.Valoban a Pixel algoritmusa ver mindent mar egy ideje. A masodik kepnel viszont a Xiaomi jobb szerintem. Igen, a szemnek kevesbe tetszo, elismerem, de az a valosaghu...mondjuk en stilusban (portrefotokat leszamitva) alapbol az analog Fujik kepeit szerettem, igy hozzam kozelebb all a Xiaomi ott.
-
mhydas99
addikt
Bár nincs 11 pro/XL-em, régebben 9 pro amit imádtam.
De 17 ultra volt...és hát nem volt egy matyóhímzés!
Kamerás képekzől nem estem hasra, akksi idő gyászos (x300-am felpofozza), hyperOS-t inkább hagyjuk
A mindenki altal szeretett HyperFos...
-
mhydas99
addikt
Telefonoknal meg szo-szo az eves tipusfrissites, de mar kerekparoknal is ez megy, meg amugy mindenhol. Na hat ott aztan egyenlo a lehetetlennel a folyamatos erdemi fejlesztes...
Valoban eleg lenne 2 evente kiadni telefont. Vagy folyamatosan ugyanazt, de modularisan kialakitva, hogy minden alkatresz konnyen fejlesztheto es cserelheto legyen...
-
mediumgecso
őstag
Akkor most be rakom ide is az elmúlt napok fotózásának két csodafotóját. A képek egyszerre készültek ugyanott.
Mondjuk ki. A csúcs fotós HWs 17 ultra amit csinál az egy minősíthetlen hányás. Értem nehéz a téma szembefény, víz... a Pixel is küzd de az egy elfogadható, élvezhető kép.Másik kép, itt egy képre összevágtam a kettőt. Jobb oldal Pixel 8 bal oldal 1" érékelős 17 ultra. A Pixel megint valóságos, nem alulexpo, nem esett szét a fehéregyensúly, nincs szétmosva... ellenben a 17 ultra amit csinált az megint wtf. [kép]
Főleg gyerekeket fotóztam azokat nem linkelem de ott is rendszeresen olyanokat hibázik bőrszinnel, színhőmérséklettel, expoval hogy nézek bután.
A konklúzió, hogy holnap megy vissza.Bár nincs 11 pro/XL-em, régebben 9 pro amit imádtam.
De 17 ultra volt...és hát nem volt egy matyóhímzés!
Kamerás képekzől nem estem hasra, akksi idő gyászos (x300-am felpofozza), hyperOS-t inkább hagyjuk
-
Dare2Live
félisten
Azt sose értem hogy mobilos tesztekben miért kb csak egy házról utcáról vannak statikus képek. Ezek alapján el van döntve hogy hú de szuper a kamera .( Ezt már szinte bármi lehozza értékelhető minőségben) Legutoljára használtam pár napig egy honor 600 pro-t aminek nagyon dicsérték a főkamera kèpessègèt. Amint a gyerekeimet kezdtem el fényképezni ( nem jó fènyviszonynál már máshol volt a gyerek mire elkészült a kép kis túlzással és mintha festettèk volna ) vagy ahogy írod esetleg volt valami fényforrás a háttérben az is nagyjából èrtèkelhetetlen képeket kezdett el csinálni. A Pixel viszont minden helyzetben szinte egy egész jó minőségű képet csinál. Sok telefon megfordult a kezemben , de a pixel után egyikkel sem volt kedvem fényképezni és engem nem érdekel hogy éri el ezt el (AI) ha elfogadható az eredmény és szívesen nézek rá a képre.
Ha nincs víz, fény, előtérben téma.... "studio"ban fotóznak vele URAWra (DNG) állítva PCn lightroom import + 100%on főleg telénél látható a nagyobb érzékelő előnye. De ki nézegeti 100%on a képeit? Nem studioban élünk és főleg nem 100%on nézegetjük a képeinket. kb semmi előnye nincs az 1/1.3" vs 1" nagy szenzornak viszont bődületes hibákat vét az algo.
És megszoktam, hogy mindig minden jó vagy max mobilon huzogatok csuszkát. Gyerek mellett nincs időm lightroomban szöszölni, hogy hude elszúrta de DNGnél vissza lehet húzni a WBt, expot, szaturációt, kontraszt, élesítést... és ahogy írtam ha megcsinálnám se jönne ki az előnye.
Innen fotozásra nekem marad a 8 pro illetve lehet jön egy 11 pro/xl. -
leslien
nagyúr
-
Fuxosbömis
tag
A konklúzió, hogy holnap megy vissza.Ugyanez van az Oppo és Vivo "csodakameratelefonjaival" is.
-
TaylorPro
addikt
Gyerek fotózásra csak Pixel! És minden másra is. Összességében nincs jobb.
-
Essien
senior tag
A konklúzió, hogy holnap megy vissza.Azt sose értem hogy mobilos tesztekben miért kb csak egy házról utcáról vannak statikus képek. Ezek alapján el van döntve hogy hú de szuper a kamera .( Ezt már szinte bármi lehozza értékelhető minőségben) Legutoljára használtam pár napig egy honor 600 pro-t aminek nagyon dicsérték a főkamera kèpessègèt. Amint a gyerekeimet kezdtem el fényképezni ( nem jó fènyviszonynál már máshol volt a gyerek mire elkészült a kép kis túlzással és mintha festettèk volna ) vagy ahogy írod esetleg volt valami fényforrás a háttérben az is nagyjából èrtèkelhetetlen képeket kezdett el csinálni. A Pixel viszont minden helyzetben szinte egy egész jó minőségű képet csinál. Sok telefon megfordult a kezemben , de a pixel után egyikkel sem volt kedvem fényképezni és engem nem érdekel hogy éri el ezt el (AI) ha elfogadható az eredmény és szívesen nézek rá a képre.
-
Hallosz
senior tag
A konklúzió, hogy holnap megy vissza.Meggyőző.
-
Dare2Live
félisten
Én kicsit másképp látom.
Merthogy... Kifejezetten téves az a prekoncepció szerintem, hogy az okostelefonok fizikai korlátait csak szoftveresen lehet orvosolni. Az 1 colos szenzorok ( vivo , red magic, honor, xiaomi, Sony.... csak egy pár gyártó ) pontosan azért születtek meg a piacon, hogy nyers, fizikai felületen gyűjtsék be a fényt a dedikált lencserendszereken keresztül. Egy ekkora fizikai méretnél a természetes háttérelmosás (bokeh) és a dinamika jelentős része nem a processzor által kitalált illúzió. Vagy AI festmény.
A Google nem azért támaszkodik ennyire extrém módon a szoftverre és az AI-ra, mert az okostelefonos forma fizikailag ne bírna el komolyabb optikát. Azért teszik, mert ők úgy döntöttek, hogy megmaradnak egy jóval kisebb hardverlapkánál, ( szerintem financiális okokból ) és a fizikai hiányosságokat megpróbálják a szoftverrel "odafesteni". A Pixel nem a fizika határait feszegeti, hanem a saját hardveres lemaradását kompenzálja algoritmusokkalAkkor most be rakom ide is az elmúlt napok fotózásának két csodafotóját. A képek egyszerre készültek ugyanott.
A konklúzió, hogy holnap megy vissza. -
leslien
nagyúr
-
Drakmusz
addikt
-
macilacipaci
tag
-
leslien
nagyúr
Nekem is Pixel 8 Pro van. A kamera jó igen. A portré engem nem érdekel. Bátyám Honor 200 Pro jában komoly portré van azt elismerem. Viszont amikben a Pixel 11 Pro XL jobb mint a 8 Pro, hogy nem melegszik túl nyáron, meg erősebb a modem úgy, hogy kevésbé meríti az akkumulátort. 5G-n nekem nagyon tud merülni a 8 Pro. Meg a hőségben alig látni a kijelzőt és a kamerát is nehezebb akkor használni. Viszont igen fél millió Ft én se adnék új telefonért. a P8P 200 ezerért sikerült vennem. 300 ezer Ft még azt mondanám, hogy talán belefér. 10 Pro XL már van annyiért.
miért nem veszel az Alzánál ?
-
macilacipaci
tag
Nekem is Pixel 8 Pro van. A kamera jó igen. A portré engem nem érdekel. Bátyám Honor 200 Pro jában komoly portré van azt elismerem. Viszont amikben a Pixel 11 Pro XL jobb mint a 8 Pro, hogy nem melegszik túl nyáron, meg erősebb a modem úgy, hogy kevésbé meríti az akkumulátort. 5G-n nekem nagyon tud merülni a 8 Pro. Meg a hőségben alig látni a kijelzőt és a kamerát is nehezebb akkor használni. Viszont igen fél millió Ft én se adnék új telefonért. a P8P 200 ezerért sikerült vennem. 300 ezer Ft még azt mondanám, hogy talán belefér. 10 Pro XL már van annyiért.
-
Hallosz
senior tag
-
Azie
őstag
köszi, kis különbség látszik így, de nem érzem, hogy fél millió forint
én natív kamera appal használom. ami legikább probléma a p8p-nél, az a teszkós előlapi kamera, de azért megvagyok vele - fotóztam már nyomógombos telefonnal is, ahhoz képest... -
bedibazsa
senior tag
-
Drakmusz
addikt
-
Azie
őstag
A poszt tesztképei alapján nem érzem az urge-t, hogy cseréljem a p8p-t továbbra sem

-
zsinyeg
tag
Samsung s23 van és érik majd a váltás.
Fontos extrája a WiFi hívás.
Más gyártóknál is van? -
TaylorPro
addikt
Legnagyobb előrelépés a melegedésben és a modemben van. 35 fok tűző napon inzenzív fotózással videózással semmi melegedés. Ott is felmegy 5G-re ahol eddig a Pixelek nem. A 10 Pro nálam többször meghalt a nyáron fotózáskor. Igaz annak nincs is jobb hűtése. Most a 11 Pro is megkapta nem csak az XL.
-
gretzky77
veterán
Elég sok hibát jeleztek például a redditen is. Az érdekes az hogy nem tudsz róla és volt már ilyen telod.
Nem mondtam, hogy nem tudok róla, azt írtam minden gyártónál előfordulhat, előfordul hiba!
-
Lami66
addikt
A material design-nak csúfolt, esztétika elleni ízlésterrort elfelejtettem megemlíteni. Ezektől a keretbe rakott ikonoktól hányhatnékom van évek óta.
-
7Heads Drago
veterán
Van valami, ami fölött könnyű elsikkadni, pedig valódi videós monstrummá teszi ezt a telefont. Támogatja a DCG-t. Ez az Android Camera2 API Dual Gain ISO-ja. 12 bites (!) színmélységű videót rögzít, mint egy profi Blackmagic kamera, miközben exponál egyet a sötét és a világos részekre is. Nagyban csökkenti a zajt videónál az érzékenyebb textúrákon is, nagy fénykontrasztnál meg must have.
Érdekessége, hogy 2019 óta tudja a rendszer, csak eddig le volt tiltva. Hogy miért, rejtély. A Vivo Ultrán bekapcsolható egy scripttel, más telefonokon tudtommal csak rootolással lehet megoldani.
Nah ez pl egy értelemes újítás.
-
7Heads Drago
veterán
Itt spec az updatekkel konkrétan új funkciókat kapsz, nem csak tessék-lássék "nesztek itt az update letudtuk a kötelező kört" tervezetten avultató szarokat. Neked ez nem fontos, viszont van, akinek igen. Ahogy nekem sem AnTuTu pontszámokra porcosodik, a lényeg, hogy fluid legyen a rendszer. Mondjuk hozzáteszem én egyáltalán nem játszok telefonon, úgyhogy az egyetlen gyengesége a készüléknek számomra nem releváns.
Új funkcókat...
Az igazság meg az hogy a minden arra ösztönzi a usert hogy csak a új eszközök a jók, a régit dobd el, akkor is ha féléves. Ezek az állítólagos új funkciók nagy része is csak ennek az újdonság érzésnek ad táptalajt. És ez egyre inkább látszik a nagy gyártók új termékein. Az új AI ficsörökön kívül alig ad valamit az új telo, de vedd meg. Helyben topogás van.
Kíváncsian várom hogy pl az Apple az idén ad-e valamit végre, vagy marad a nesze semmi fogd meg jól taktikánál. -
7Heads Drago
veterán
Elég sok hibát jeleztek például a redditen is. Az érdekes az hogy nem tudsz róla és volt már ilyen telod.
-
janeszgol
félisten
S26-ot überelni kamerában már nem egy nagy kihívás, mivel ugyanazok a kamerák vannak az összes S-es Samsungban az S22-től kezdve, tehár már 5 éves kamerákkal hülyíti a Samsung a vásárlóit.
A frissítésről meg az a véleményem, hogy az 10-es droid óta semmi hasznos funkciót nem kaptam a telefonjaimra (kivéve ai cuccok), ellenben több hasznos funkciót elvittek a frissítéssel (pl. hivásrögzítés, bizonyos kamera funkciók, stb).Nekem a legfontosabb új dolog az android 12-ben debütált értesítési előzmények (Samsungon korábbi értesítések). Nekem ez a leghasznosabb az elmúlt 10 évben.
-
Lami66
addikt
S26-ról váltottam p11-re (find X9 pro-m volt s26 előtt de mivel nem lapát kezekkel áldott meg az Úr, így nem maradhatott)
Szóval s26-hoz képest kb mindenben jobb, kamerában sokkal-sokkal, akku időben szintúgy, a papíron gyengébb hw ellenére gyorsabb, fluidabb a rendszer. Összeszerelése hibátlan, a haptikus jelzések is magasan verik a samut. És lehet itt pontszámokkal dobálózni, de ez a telefon azonnal megkapja a legújabb frissítéseket, nem kell rá hónapokat/éveket várni. Minden működik, nem kell mókolni. A legjobb androidos telóm az Oppo volt, de a legunalmasabb ( és itt jó értelemben gondolom az unalmasat, minden elsőre megy, point and shoot kamera, jó akkuidő, egyszerűen jó használni) az a P11. Feelingre mintha egy androidos iphone-om lenne, mindkét rendszer előnyeivel. Motorola a frissítésekben ergya, xiaomi-t a hyper OS miatt hagyjuk is. A realme még Oppo mivolta miatt talán ok, de ott is a frissítés az olyan amilyen (oppok kapják először, aztán OP végül realme.) Az én igényeimet maximálisan kiszolgálja, jó a mérete, jó a fogása. De nem vagyunk egyformák és ez így van rendben.
S26-ot überelni kamerában már nem egy nagy kihívás, mivel ugyanazok a kamerák vannak az összes S-es Samsungban az S22-től kezdve, tehár már 5 éves kamerákkal hülyíti a Samsung a vásárlóit.
A frissítésről meg az a véleményem, hogy az 10-es droid óta semmi hasznos funkciót nem kaptam a telefonjaimra (kivéve ai cuccok), ellenben több hasznos funkciót elvittek a frissítéssel (pl. hivásrögzítés, bizonyos kamera funkciók, stb). -
Hallosz
senior tag
Bár a magyar nem jelent meg a támogatott nyelvek között a listán felsorolva, de a Rambler diktálás és töltelékszavak szűrése pont működött rendesen. (Megkaptuk a Pixel Watch 5 órát is, elkezdtem használni, abban már akadt gondom a Geminivel, hogy se magyarul, se angolul nem akart diktálást megérteni, pedig ez a két nyelv van beállítva.)
A magyar nyelvre való instant fordítás már rendszerszinten nem ment a telefonon megbízhatóan, illetve a Gemini elvileg proaktív ágensként olyanokat kellene csináljon, hogy ha jön egy kérdés WhatsApp vagy Messages alkalmazásban például egy találkozó időpontját illetően, akkor a háttérben átfussa a Google Naptárat, Gmailt, automatikusan felkínálja a kérdésre a releváns választ. Ez magyarul tapasztalatom szerint még totál nem működik, csak erre nem figyelmeztet sehol a szoftver. A Saját Pixel applikáció is felsorol egy csomó funkciót – részletes magyar leírással –, de ha aktiválni próbálom például azt, hogy tartsa helyettem az ügyfélszolgálati hívást, jön a figyelmeztető üzenet, hogy ebben a régióban vagy ezen a nyelven még nem elérhető. Akkor miért van ott egyáltalán a leírása?
De a HiLight fény is olyan, hogy egy jó ötlet lenne visszahozni a LED jelzést, a megvalósítás tök félkész. Egy Google méretű és büdzséből gazdálkodó cégtől ez szerintem gáz, leginkább csalódottságot érzek, lehet azért is, mert egyébként környezetemben a Pixeleket rendszerint ajánlom, a 2 XL óta vagyok visszatérő felhasználó.
Köszönöm. A diktálás pedig fontos lenne. Samun működik, iPhonon kiválóan működik. Akkor ez tényleg 1/2-kész munka.
-
janeszgol
félisten
Az igaz, hogy ez gáz. A többiben mást gondolok. Egy telefon gyári applikációjával felvett videót még full HD tv-n sem szívesen nézném vissza ilyen bitrátákkal:
4K @ 30 FPS / 24 FPS (SDR): kb. 30 – 35 Mbps (HEVC/H.265 vagy AV1 kódolással). [1, 2]
4K @ 60 FPS (SDR): kb. 42 – 45 Mbps. A Google rendkívül hatékony HEVC és AV1 tömörítést használ, így a 4K 60fps felvételek átlagosan 42 Mbps környékén
stabilizálódnak. [1, 2]4K @ 30/60 FPS (10-bit HDR / HLG): kb. 45 – 55 Mbps.
Az aktív 10-bites HDR színmélység kismértékben megemeli a sávszélességet a plusz színinformációk miatt. [1, 2] (Google Geminit vettem igénybe).
Amikor rendezvényt videózok, és igénybe veszem a Xiaomi 14 Ultrát, 100 megabitnél lejjebb nem megyek, és gyakran az is kevés. Ha pl. filmet forgatok, akkor külső appal RAW-ban SSD-re (7-8 giga egy perc), vagy lemegyek full HD-re, kiválóan felskálázható 4K-ra a rengeteg plusz adat miatt AI segítség nélkül is. Plusz a telefonos okosságok (túlélesítés, tone mapping manipulációk, bőrtónus hatások, anyámvalaga) is megkerülésre kerülnek.
Köszi az infókat. Ezek lényeges dolgok, ami elkerülte a figyelmem.
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
Köszönöm a reflektálást.
Elfogadom, hogy nem "Ai" hanem saját munka. Ez esetben viszont fogadd elismerésem, remekül átadtad a készülékről alkotott verdiktet.
Azt nem kalkuláltam bele, hogy havi több tucat telefon után, más megélést nyújt egy-egy készülék.
Ha a diktálást nem tudja feldolgozni magyar nyelven, akkor erősen véleményes.Bár a magyar nem jelent meg a támogatott nyelvek között a listán felsorolva, de a Rambler diktálás és töltelékszavak szűrése pont működött rendesen. (Megkaptuk a Pixel Watch 5 órát is, elkezdtem használni, abban már akadt gondom a Geminivel, hogy se magyarul, se angolul nem akart diktálást megérteni, pedig ez a két nyelv van beállítva.)
A magyar nyelvre való instant fordítás már rendszerszinten nem ment a telefonon megbízhatóan, illetve a Gemini elvileg proaktív ágensként olyanokat kellene csináljon, hogy ha jön egy kérdés WhatsApp vagy Messages alkalmazásban például egy találkozó időpontját illetően, akkor a háttérben átfussa a Google Naptárat, Gmailt, automatikusan felkínálja a kérdésre a releváns választ. Ez magyarul tapasztalatom szerint még totál nem működik, csak erre nem figyelmeztet sehol a szoftver. A Saját Pixel applikáció is felsorol egy csomó funkciót – részletes magyar leírással –, de ha aktiválni próbálom például azt, hogy tartsa helyettem az ügyfélszolgálati hívást, jön a figyelmeztető üzenet, hogy ebben a régióban vagy ezen a nyelven még nem elérhető. Akkor miért van ott egyáltalán a leírása?
De a HiLight fény is olyan, hogy egy jó ötlet lenne visszahozni a LED jelzést, a megvalósítás tök félkész. Egy Google méretű és büdzséből gazdálkodó cégtől ez szerintem gáz, leginkább csalódottságot érzek, lehet azért is, mert egyébként környezetemben a Pixeleket rendszerint ajánlom, a 2 XL óta vagyok visszatérő felhasználó.
-
Hallosz
senior tag
A Hangminőség nem csak a hívás közbeni hangra vonatkozik a táblázatban, azért 9 pont, mert média lejátszásakor az alsó hangszóró jól érzékelhetően hangosabb, ezt a 2. oldalon írtam.
Nem voltam sajnos szabadságon, és szándékosan biztosan nem akartam savazni a telefont (egy későbbi hozzászólásban írod az ai-t, ha az a tesztre vonatkozik, nem volt benne), sőt, izgatottan kezdtem el, lévén a 9-es Pixel volt az egyik kedvenc mobilom az elmúlt években és alapvetően szeretem a Google mobilokat / Pixelen futó UI-t. De használat közben csalódásnak, félkésznek érződik a 11 Pro XL. (Persze ebben benne van az is, hogy mivel folyamatosan új és új készülékekkel foglalkozunk, így nem igazán hat már semmi az újdonság erejével.) A funkcionalitás kapcsán szerettem volna többet használni és írni például az ígért Gemini proaktív funkciókról, de egyszerűen nem tudtam, magyar nyelven nem működött. Ha ebben lesz érdemi változás a jövőben, arról megpróbálok anyagot csinálni.
Ha ez az a telefon a Google palettáján (márpedig ára szerint az), ami más gyártók Pro Max és Ultra telefonjainak ellenfele, többet kellene felmutatnia ennyiért. Főleg úgy, hogy a Google az itt újdonságként bemutatott szoftveres funkciók egy részét eladja a partnereinek is, jövőre biztosan ott lesz más mobilokban is a Gemini Intelligence, sőt már most ott van pár Samsungban! Ezért is vannak magas pontok a táblázatban, alacsony ár/érték ponttal és az összefoglalóban leírva, hogy a sima Pixel 11 jobb vételnek tűnik.(Bannolni én nem tudlak, de nem is akarnálak, elfogadom a véleményt és figyelek a visszajelzésre!
)Köszönöm a reflektálást.
Elfogadom, hogy nem "Ai" hanem saját munka. Ez esetben viszont fogadd elismerésem, remekül átadtad a készülékről alkotott verdiktet.
Azt nem kalkuláltam bele, hogy havi több tucat telefon után, más megélést nyújt egy-egy készülék.
Ha a diktálást nem tudja feldolgozni magyar nyelven, akkor erősen véleményes. -
Silenzio
addikt
Nos. Ahogy fentebb egy valaki írta. Ha már harmad teljesítmény, akkor a stability miért ugyanolyan gatya?
Biztosan nem ezt a telefont venném ennyiért. Hiába imádom a Google frissítési metodikáját.Ez pedig ultragáz.
"Van lehetőség 8K-ban is felvenni 30 képkockás sebességgel, de ez nem natív, 4K felvételt tölt fel, majd skáláz fel a felhőben, majd tölt vissza a telefonra."Egy Galaxy S22 tök király 8K/24 fps felvételt csinál, az S23 pedig már 30 fps-ben tudja. Akkor ne legyen 8K felvétel, maradjanak 4K/120-ig. Bőven elég. Bár aki 5K-s kijelzőn nézi, annak már nem olyan az élmény.
Az igaz, hogy ez gáz. A többiben mást gondolok. Egy telefon gyári applikációjával felvett videót még full HD tv-n sem szívesen nézném vissza ilyen bitrátákkal:
4K @ 30 FPS / 24 FPS (SDR): kb. 30 – 35 Mbps (HEVC/H.265 vagy AV1 kódolással). [1, 2]
4K @ 60 FPS (SDR): kb. 42 – 45 Mbps. A Google rendkívül hatékony HEVC és AV1 tömörítést használ, így a 4K 60fps felvételek átlagosan 42 Mbps környékén
stabilizálódnak. [1, 2]4K @ 30/60 FPS (10-bit HDR / HLG): kb. 45 – 55 Mbps.
Az aktív 10-bites HDR színmélység kismértékben megemeli a sávszélességet a plusz színinformációk miatt. [1, 2] (Google Geminit vettem igénybe).
Amikor rendezvényt videózok, és igénybe veszem a Xiaomi 14 Ultrát, 100 megabitnél lejjebb nem megyek, és gyakran az is kevés. Ha pl. filmet forgatok, akkor külső appal RAW-ban SSD-re (7-8 giga egy perc), vagy lemegyek full HD-re, kiválóan felskálázható 4K-ra a rengeteg plusz adat miatt AI segítség nélkül is. Plusz a telefonos okosságok (túlélesítés, tone mapping manipulációk, bőrtónus hatások, anyámvalaga) is megkerülésre kerülnek.
-
CptAdamica
nagyúr
Mondjuk ez az évenkénti frissítés létjogosultága szerintem bármelyik telefonnál felvethető, manapság már annyira overkill a telefonok procija, kijelzők és úgy általában egy telefon, hogy az sok évig lehet használni vígan anélkül, hogy valakinek mindig a legfrissebb kéne.
Én HTC kivonulása után Oneplus-ra váltottam, most hogy ők is kivonulnak erre a telefonra váltottam, ugyan az OP12 is fürge még mindig, viszont jó ajánlatnak tartottam az alza -150k-s ajánlatát, amivel remélhetőleg meglesz a telefonom a következő jó néhány évre, engem hidegen hagynak a Samsung, az Oppo, az Apple, a Xiaomi telefonok is. Kicsit azért féltem, mert mindenhol annyira verték a harangot, hogy Tensor mennyire lassú és ez gatya, földet rá. Nem szoktam játszani telefonon, arra ott az asztali gépem, minden másra az eddigi legsimább telefonom, nagyon jó használni és ami külön a szívem csücske az a haptikus motor, az zseni cucc. Aki pedig benchmarkokat akar nézegetni, az ne ezt a telefont vegye.
-
haba12
újonc
nem tudom hogy a cikk szerzőjét pixel (nexus) telefonokkal bántották e kiskorában vagy mi a baja a telefonnal de nagyon elfogultan lehúzó lett ez a teszt.
ha ennek a pixelnek a sebessége csak 7 pont akkor nem tudom másoknak mennyi lesz, a lényeg: a céges iphone 17-em konkrétan lassúnak érződik mellette/utána. ennél a pixelnél fürgébb telefonom sosem volt, brutális.
a fotó/videó rész is le lett húzva és bár a videózás (szokásosan) nem a legerősebb pontja a pixelnek bár az sem rossz, de a fényképek zseniálisak, éjszaka is nagyon jók és azonnaliak. az üzemidő pedig hatalmas előrelépés a 10-eshez képest ahogy a melegedést is teljesen megoldották úgyhogy ez egy nagyon jó telefon lett, az a rész viszont 100%ig jogos hogy rohadt drága és a ram csökkentés borzasztóan aljas dolog volt. -
laci1892
őstag
Én kicsit másképp látom.
Merthogy... Kifejezetten téves az a prekoncepció szerintem, hogy az okostelefonok fizikai korlátait csak szoftveresen lehet orvosolni. Az 1 colos szenzorok ( vivo , red magic, honor, xiaomi, Sony.... csak egy pár gyártó ) pontosan azért születtek meg a piacon, hogy nyers, fizikai felületen gyűjtsék be a fényt a dedikált lencserendszereken keresztül. Egy ekkora fizikai méretnél a természetes háttérelmosás (bokeh) és a dinamika jelentős része nem a processzor által kitalált illúzió. Vagy AI festmény.
A Google nem azért támaszkodik ennyire extrém módon a szoftverre és az AI-ra, mert az okostelefonos forma fizikailag ne bírna el komolyabb optikát. Azért teszik, mert ők úgy döntöttek, hogy megmaradnak egy jóval kisebb hardverlapkánál, ( szerintem financiális okokból ) és a fizikai hiányosságokat megpróbálják a szoftverrel "odafesteni". A Pixel nem a fizika határait feszegeti, hanem a saját hardveres lemaradását kompenzálja algoritmusokkalNem vitatom egyébként hogy a Google szoftvere elképesztően ügyes abban, ahogy a kisebb szenzor gyengeségeit elmaszatolja. De fotós, szakmai szemmel nézve ez egy kényszerű mankó
-
laci1892
őstag
Persze, csodák nincsenek. Olyan képeket várunk a telefonoktól, mint egy fényképezőgéptől, miközben az érzékelője, és a bejutó fény mennyisége csak töredéke azokénak. Ezt csak szoftveresen lehet orvosolni, abban pedig bizony vannak azért még hibák...de leírom mégegyszer. Nagyon kevés telefon jobb ebben, mint a Pixel...
Én kicsit másképp látom.
A Google nem azért támaszkodik ennyire extrém módon a szoftverre és az AI-ra, mert az okostelefonos forma fizikailag ne bírna el komolyabb optikát. Azért teszik, mert ők úgy döntöttek, hogy megmaradnak egy jóval kisebb hardverlapkánál, ( szerintem financiális okokból ) és a fizikai hiányosságokat megpróbálják a szoftverrel "odafesteni". A Pixel nem a fizika határait feszegeti, hanem a saját hardveres lemaradását kompenzálja algoritmusokkal -
sub71
senior tag
Persze, csodák nincsenek. Olyan képeket várunk a telefonoktól, mint egy fényképezőgéptől, miközben az érzékelője, és a bejutó fény mennyisége csak töredéke azokénak. Ezt csak szoftveresen lehet orvosolni, abban pedig bizony vannak azért még hibák...de leírom mégegyszer. Nagyon kevés telefon jobb ebben, mint a Pixel...
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
Elolvasva a tesztet, nekem az az érzésem támadt, hogy:
A tesztelőnek semmi kedve az egészhez, mintha kényszerből csinálná.
A látásmód folyamatosan idomul.
Ha újdonságról volt szó, akkor nyafogó aranyifjú, hogy van már újabb. Vagy nem is új csak más. Majd átvált a mindennel is elégedetlen, régóta fiatal hölgy üzemmódba:
"a hang hívás tökéletes" de csak kilenc pontot ér. Igaz, hogy csak az egyik fülemre tudom tenni a telefont, de akkor is! Legyen sztereó!!!
Az Egész teszt hangvételéből süt az ellenszenv - úgy hardverre mint szoftverre.
A funkcionalitással csak ott és csak úgy foglalkozik, hogy ha nem kritizálja, az már elismerésnek számít.Konklúzió: Ezt a tesztet nem gondolom hitelesnek. Úgy vélem, ez egy hangulatjelentés, egy pocsék hétről amikor melózni kell a szabadság utáni első napokban. Ha így van az nem a tesztalany hibája
(Ez az érzéshalmaz jött át, még akkor is ha bannolnak)A Hangminőség nem csak a hívás közbeni hangra vonatkozik a táblázatban, azért 9 pont, mert média lejátszásakor az alsó hangszóró jól érzékelhetően hangosabb, ezt a 2. oldalon írtam.
Nem voltam sajnos szabadságon, és szándékosan biztosan nem akartam savazni a telefont (egy későbbi hozzászólásban írod az ai-t, ha az a tesztre vonatkozik, nem volt benne), sőt, izgatottan kezdtem el, lévén a 9-es Pixel volt az egyik kedvenc mobilom az elmúlt években és alapvetően szeretem a Google mobilokat / Pixelen futó UI-t. De használat közben csalódásnak, félkésznek érződik a 11 Pro XL. (Persze ebben benne van az is, hogy mivel folyamatosan új és új készülékekkel foglalkozunk, így nem igazán hat már semmi az újdonság erejével.) A funkcionalitás kapcsán szerettem volna többet használni és írni például az ígért Gemini proaktív funkciókról, de egyszerűen nem tudtam, magyar nyelven nem működött. Ha ebben lesz érdemi változás a jövőben, arról megpróbálok anyagot csinálni.
Ha ez az a telefon a Google palettáján (márpedig ára szerint az), ami más gyártók Pro Max és Ultra telefonjainak ellenfele, többet kellene felmutatnia ennyiért. Főleg úgy, hogy a Google az itt újdonságként bemutatott szoftveres funkciók egy részét eladja a partnereinek is, jövőre biztosan ott lesz más mobilokban is a Gemini Intelligence, sőt már most ott van pár Samsungban! Ezért is vannak magas pontok a táblázatban, alacsony ár/érték ponttal és az összefoglalóban leírva, hogy a sima Pixel 11 jobb vételnek tűnik.(Bannolni én nem tudlak, de nem is akarnálak, elfogadom a véleményt és figyelek a visszajelzésre!
) -
laci1892
őstag
Van jópár telefon sokkal erősebb procival, rammal és tárhellyel. Van amelyik elveri a Pixelt fotózásban. Van, amelyiknek jobb a kijelzője, és van olyan, amelyiken fluidabb a rendszer (ja, olyan nincs) összességében azonban nagyon kevés telefon veszi fel a versenyt vele! Olvastam itt kamerával kapcsolatos negatív kritikát is. Csak 1-2 kínai telefonban van a Pixelénél nagyobb érzékelő lapka, a szoftveres képfeldolgozás pedig szintén elsőrangú. Igen, ez nem egy tőkéletes telefon, vannak hibái, mint ahogy az összesnek. Aki nem telefon gamer és nem érzékeny a PWM-re, annak a bevezető kedvezményekkel ( nekem 440€-ba került Pixel 9Pro váltással) egy jó vétel szerintem....
Azért továbbra is.... Nagy gyújtótávnál nekem továbbra is erősen véleményes az AI által "festett" kép.
( valóban nagy gyújtótávnál ) -
sub71
senior tag
Van jópár telefon sokkal erősebb procival, rammal és tárhellyel. Van amelyik elveri a Pixelt fotózásban. Van, amelyiknek jobb a kijelzője, és van olyan, amelyiken fluidabb a rendszer (ja, olyan nincs) összességében azonban nagyon kevés telefon veszi fel a versenyt vele! Olvastam itt kamerával kapcsolatos negatív kritikát is. Csak 1-2 kínai telefonban van a Pixelénél nagyobb érzékelő lapka, a szoftveres képfeldolgozás pedig szintén elsőrangú. Igen, ez nem egy tőkéletes telefon, vannak hibái, mint ahogy az összesnek. Aki nem telefon gamer és nem érzékeny a PWM-re, annak a bevezető kedvezményekkel ( nekem 440€-ba került Pixel 9Pro váltással) egy jó vétel szerintem....
-
Hallosz
senior tag
Ha egy európai startup első terméke lenne, akkor lehet belőlem is előjönne az igazságos Lúdas Matyi effektus, hogy csak azértis. De itt a Googleről van szó, akinek a hátterét figyelembe véve ez nagyon sovány teljesítmény. Kevés az appletől csak az üzletpolitikát átvenni, sőt ilyen minőségben inkább kontraproduktív
Teljes mértékben igazad van.
Itt nem is a termék a lényeg, hanem a tesztel átadott érzés. Ebben nagyon jó az írás, gyanítom van benne jócskán Ai Egy szó mint 100 azt érte el, hogy: . . . ez tényleg ennyire csapnivalő?
-
spect80
őstag
Ha egy európai startup első terméke lenne, akkor lehet belőlem is előjönne az igazságos Lúdas Matyi effektus, hogy csak azértis. De itt a Googleről van szó, akinek a hátterét figyelembe véve ez nagyon sovány teljesítmény. Kevés az appletől csak az üzletpolitikát átvenni, sőt ilyen minőségben inkább kontraproduktív
-
Hallosz
senior tag
Ja ok. A telefont hibáit mindig meg kell említeni. Nem szeretem azokat a felületes szarokat, amit szintén szeretnek írásnak nevezni, ahol egy 8 bites, 240 Hz pwm-es kijelző brilliant. Igen ettől függetlenül jó ránézni, ahogy jó a Samsungokra is ránézni, de vannak olyan tartalmak, ahol kijön a 8 bit sávozódás, illetve pwm érzékenyeknek fájhat tőle a feje. Bát itt a fórumon is tévképzet van ebből, mert mindenki csak a frekvenciát nézni, a saját magát képzettebbnek gondoló a modulációt is, holott nem csak ezek számítanak.
Én nagyon szeretem a Pixel 6 Prom, a 7a-m, a 8-am, szerettem a 8a-m, és imádom a 10-em. De ami tény az tény. Az is tény, hogy az elkövetkező pár évben ha új telót veszek az Pixel lesz inkább. Most is gondolkodom 9a-ban, 10a-ban, egy másik 10-esben vagy a 11-ben. Nem idén, majd jövőre.
Megértelek. Az érdekes az, hogy ez a "savazós" hangvétel azt indikálja, hogy próbáljam ki.
-
janeszgol
félisten
Ja ok. A telefont hibáit mindig meg kell említeni. Nem szeretem azokat a felületes szarokat, amit szintén szeretnek írásnak nevezni, ahol egy 8 bites, 240 Hz pwm-es kijelző brilliant. Igen ettől függetlenül jó ránézni, ahogy jó a Samsungokra is ránézni, de vannak olyan tartalmak, ahol kijön a 8 bit sávozódás, illetve pwm érzékenyeknek fájhat tőle a feje. Bát itt a fórumon is tévképzet van ebből, mert mindenki csak a frekvenciát nézni, a saját magát képzettebbnek gondoló a modulációt is, holott nem csak ezek számítanak.
Én nagyon szeretem a Pixel 6 Prom, a 7a-m, a 8-am, szerettem a 8a-m, és imádom a 10-em. De ami tény az tény. Az is tény, hogy az elkövetkező pár évben ha új telót veszek az Pixel lesz inkább. Most is gondolkodom 9a-ban, 10a-ban, egy másik 10-esben vagy a 11-ben. Nem idén, majd jövőre.
-
janeszgol
félisten
Teljesen igazad van...egy dolgot kivéve. A kiváltó ok más. A Google, nagyon helyesen, óriási ívben xarik a megmondóemberek és egyéb okostónik eszmefutatásaira. Ezért lett a Google az új Microsoft, aki csinálhat bármit, azt biztosan szarnak fogják találni.
A Google az új Microsoft? Hajaj, ez nem jelent jót a termékeire nézve.
-
Hallosz
senior tag
Teljesen igazad van...egy dolgot kivéve. A kiváltó ok más. A Google, nagyon helyesen, óriási ívben xarik a megmondóemberek és egyéb okostónik eszmefutatásaira. Ezért lett a Google az új Microsoft, aki csinálhat bármit, azt biztosan szarnak fogják találni.
Tulajdonkép ja. . . Nem véletlen a stratégiai összefonódás. De a teszt által generált érzésvilágon ez nem változtat
-
Drakmusz
addikt
-
Hallosz
senior tag
-
Fuxosbömis
tag
Ha újdonságról volt szó, akkor nyafogó aranyifjú, hogy van már újabb. Vagy nem is új csak más. Majd átvált a mindennel is elégedetlen, régóta fiatal hölgy üzemmódba:
"a hang hívás tökéletes" de csak kilenc pontot ér. Igaz, hogy csak az egyik fülemre tudom tenni a telefont, de akkor is! Legyen sztereó!!!
A funkcionalitással csak ott és csak úgy foglalkozik, hogy ha nem kritizálja, az már elismerésnek számít.Konklúzió: Ezt a tesztet nem gondolom hitelesnek. Úgy vélem, ez egy hangulatjelentés, egy pocsék hétről amikor melózni kell a szabadság utáni első napokban. Ha így van az nem a tesztalany hibája
(Ez az érzéshalmaz jött át, még akkor is ha bannolnak)Teljesen igazad van...egy dolgot kivéve. A kiváltó ok más. A Google, nagyon helyesen, óriási ívben xarik a megmondóemberek és egyéb okostónik eszmefutatásaira. Ezért lett a Google az új Microsoft, aki csinálhat bármit, azt biztosan szarnak fogják találni.
-
spect80
őstag
-
janeszgol
félisten
(Ez az érzéshalmaz jött át, még akkor is ha bannolnak)Nyilván a Dani hibája az egész, ez a telefon zseniális.
Google Pixel 11 Pro and Pro XL review: It didn't have to come to this | Android Central -
Hallosz
senior tag
(Ez az érzéshalmaz jött át, még akkor is ha bannolnak) -
janeszgol
félisten
Nos. Ahogy fentebb egy valaki írta. Ha már harmad teljesítmény, akkor a stability miért ugyanolyan gatya?
Biztosan nem ezt a telefont venném ennyiért. Hiába imádom a Google frissítési metodikáját.Ez pedig ultragáz.
"Van lehetőség 8K-ban is felvenni 30 képkockás sebességgel, de ez nem natív, 4K felvételt tölt fel, majd skáláz fel a felhőben, majd tölt vissza a telefonra."Egy Galaxy S22 tök király 8K/24 fps felvételt csinál, az S23 pedig már 30 fps-ben tudja. Akkor ne legyen 8K felvétel, maradjanak 4K/120-ig. Bőven elég. Bár aki 5K-s kijelzőn nézi, annak már nem olyan az élmény.
-
janeszgol
félisten
Kár hogy egyedi paraméterekkel nem tesztelték a kamerát ha már van rá lehetőség, igaz többen azt írták, hogy hibás sokszor a működése, úgy nem sok értelme van, de frissítésekkel hátha jobb lesz.
Ezzel legalább ki lehetne maxolni, a FrédiBéni szenzorokat.
De ha hibás a működése, nem sok értelme van, akkor minek tesztelték volna? Logikai bukfenc.
-
g-thomas
senior tag
Látom, hogy ide is megjöttek a szemhunyorgók, fejfájósak, szédülősök, akik többszáz hozzászólásban fogják elmondani, hogy nekik káprázik a szemük, fáj a fejük, forog velük a világ, már akkor is, ha csak a hírt olvassák a telefon megjelenéséről
Van egy rossz hírem nekik, nem a telefonnal van a baj
Elég buta és fölényeskedő hozzászólás. Attól, hogy neked nincs problémád egy kijelzővel, másnak még lehet. A szemfáradtság vagy fejfájás valós felhasználói tapasztalat lehet, az egészségszorongással élők kifigurázása pedig különösen ízléstelen.
#43:
Csakhogy ez nem ilyen egyszerű. Ha a legelterjedtebb és legkönnyebben hozzáférhető gyártók (Apple, Samsung, Google) készülékei valakinek rendszeresen problémát okoznak, akkor az illetőnek eleve jelentősen beszűkül a választási lehetősége és le kell mondania akár fontos paraméterről (pl. legjobb szoftveres támogatások). Nem mindenki akar vagy tud egy tucatnyi kevésbé elterjedt készülékből válogatni, csak azért, mert az adott technológiára érzékenyebb.
Ezek az emberek pedig nyilván hangot adnak annak, hogy elégedetlenek ezzel a helyzettel. Pont ugyanúgy, ahogy mások tucatszor leírják, hogy szerintük a Tensor chipek teljesítménye gyenge, az Exynos nem elég jó...#46:
+1 Szerintem is az a legnagyobb probléma ezzel a hozzáállással, hogy a saját tapasztalatából indul ki, és képtelen egy másik felhasználó helyzetét ugyanebből a problémából, de más perspektívából szemlélni.
-
g-thomas
senior tag
[link]
Elvileg javították a hibát az elmúlt szériában. Ez valszeg nekem kimaradt.
Viszont ha olvasol Pixel telo fórumokat találsz problémákat elég sok modellnél.Korábban nekem is volt problémám az általános minőségérzettel, de a 9-es szériánál szintet léptek, azóta megüti az iPhone és az S Ultra szintet.
-
g-thomas
senior tag
S26-ról váltottam p11-re (find X9 pro-m volt s26 előtt de mivel nem lapát kezekkel áldott meg az Úr, így nem maradhatott)
Szóval s26-hoz képest kb mindenben jobb, kamerában sokkal-sokkal, akku időben szintúgy, a papíron gyengébb hw ellenére gyorsabb, fluidabb a rendszer. Összeszerelése hibátlan, a haptikus jelzések is magasan verik a samut. És lehet itt pontszámokkal dobálózni, de ez a telefon azonnal megkapja a legújabb frissítéseket, nem kell rá hónapokat/éveket várni. Minden működik, nem kell mókolni. A legjobb androidos telóm az Oppo volt, de a legunalmasabb ( és itt jó értelemben gondolom az unalmasat, minden elsőre megy, point and shoot kamera, jó akkuidő, egyszerűen jó használni) az a P11. Feelingre mintha egy androidos iphone-om lenne, mindkét rendszer előnyeivel. Motorola a frissítésekben ergya, xiaomi-t a hyper OS miatt hagyjuk is. A realme még Oppo mivolta miatt talán ok, de ott is a frissítés az olyan amilyen (oppok kapják először, aztán OP végül realme.) Az én igényeimet maximálisan kiszolgálja, jó a mérete, jó a fogása. De nem vagyunk egyformák és ez így van rendben.
Azzal teljesen egyetértek, hogy a Pixelek hiába maradnak el teljesítményben, mégis iszonyat fluid az egész telefon. Sokkal szebb és simábban fut rajta az Android, mint a Galaxy S Ultrán.
A Pixel 9 Próm haptikája sokkal jobb volt, mint bármelyik S Ultrámé.
-
g-thomas
senior tag
"az ár jelenleg faragható szeptember 30. az Alzában [link] személyesen célszerű bemeni és bármilyen telót lehet vinni.."
Megnéztem ezeket a lefaragott árakat. 380-430

Ennél gyakorlatilag csak jobb ajánlatok vannak, még ha az alza teljes árúakat nézem hozzá akkor is. Kb 1 hónapja volt az alzában az oppo find x9 pro 512-es 370-ért is. Inkább ne hasonlítsuk össze a 2 telefont

Google-nél nagyon elgurult a gyógyszer. De hát biztos kell a pénz AI-ra.
Kíváncsi leszek a gsmarena üzemidőtesztjére. Mondjuk az 50 órás eu címke már belövi hogy szokás szerint gagyi lesz...
Pixel 9 Pro után kitérőkkel kötöttem ki a Find X9 Prónál, egész nyugodtan össze lehet hasonlítani, mondom az Oppóval a kezemben. Jó telefon az Oppo, de szoftveres támogatásban a Pixel erősebb. A hangszórókban nem kifejezetten erős az X9 Pro, tud melegedni ez is, kamerában a fehéregyensúlyt nem mondanám következetesnek, videóban az Oppo sem remekel azért.
-
g-thomas
senior tag
Az a része nagyon tetszik, hogy a Google pixel jelenlegi formanyelve a szomszédos megyéből is jól felismerhető. Nem másolja más gyártók dizájn nyelvét. Valamint nem elcsépelt maga a formanyelve objektív módon megítélve sem. ( Legalábbis szerintem )
Viszont az árazása eléggé félrement.... Főleg ha a tudását nézzük. Nem szeretnék haza beszélni, de ( továbbra is szerintem ) egy xiaomi 17 ultra lényegesen jobb vétel tud lenni. Főleg ha a kamerás képességeit nézem
Kamerában jobb a Xiaomi, de hát a HyperOS-től a hideg kiráz. Borzalmas. Szoftveresen ezerszer jobb a Pixel, a frissítésekről nem beszélve. Más az erőssége a két mobilnak.
-
g-thomas
senior tag
Bár az elmúlt 3 széria külsőre igencsak hasonló, én simán megmondom, hogy melyik készülék melyik szériából való, pont annyit azért hozzányúlnak a hátlapohoz, egyébként már csak a színek alapján is meg lehet mondani. Tehát a szakavatott szem tuti meg tudja mondani.
Az árakkal kapcsolatban azt tudom mondani, hogy itthon olcsóbbak a hivatalos árak, mint az Apple vagy Samsung legcsúcsabb mobiljainak kezdőárai. Ráadásul tényleg az Alzánál elég könnyen le is lehet ezt vinni.
Az kimaradt, hogy a zoom kamerával lehet portré módot használni végre
-
*RLaci*
addikt
Ha érintett lennék valamilyen problémában, akkor úgy állnék hozzá, hogy kerülném a kiváltó okot, alaposan megnézném a telefont egy mobilshopban, ha gondot észlelnék, akkor hanyagolnám a típust.
Ha olyan helyről venném (webshop) ahol nem tudtam kipróbálni, akkor meg visszaküldeném 2-3 nap múlva.
Viszont ha ezen túlvagyok, akkor elfelejtem a dolgot és lezárom a történetet

Sajnos sokan nem így állnak hozzá, nem felejtik a sérelmeiket, olvass bele az S26Ultra topikba, van olyan arc, aki tucatszor megírta, hogy neki fáj a feje a telefon kijelzőjétől

Én meg írjam meg, hogy nekem a notórius panaszkodóktól fáj a fejem

Ja, van prémiumod, akkor meg szimplán csak kötekszel. Vagy van vmilyen sérülésed, hogy nem tudsz tovább görgetni.
-
*RLaci*
addikt
Hagyd, Sanchotól már megszoktam a pökhendi, magas lóról való böffentéseket.
Pedig csak annyiból kéne kiinduljon, hogy én nem vagyok ő, ő pedig nem én. Máris máshogy látná a helyzetet, de valószínűleg számára ez a mondat értelmezhetetlen. -
szkaroly
őstag
Ha érintett lennék valamilyen problémában, akkor úgy állnék hozzá, hogy kerülném a kiváltó okot, alaposan megnézném a telefont egy mobilshopban, ha gondot észlelnék, akkor hanyagolnám a típust.
Ha olyan helyről venném (webshop) ahol nem tudtam kipróbálni, akkor meg visszaküldeném 2-3 nap múlva.

Sajnos sokan nem így állnak hozzá, nem felejtik a sérelmeiket, olvass bele az S26Ultra topikba, van olyan arc, aki tucatszor megírta, hogy neki fáj a feje a telefon kijelzőjétől

Ez azért van mert a Google már sokadszorra ugyanazokat a sz*r Samsung paneleket veszi meg fillérb*szás okán. A sok általatok lesajnált kínai gyártó meg tudja oldani a problémát. Eredmény: kemény 1 % eladási mutató.
-
*RLaci*
addikt

Javaslom a prémium előfizetés megvásárlását, hogy ne kelljen olvasd a kijelző szarságával kapcsolatos hozzászólásokat. Ha esetleg nem telik rá szólj, szívesen utalok.
-
Donki Hóte
veterán

-
gretzky77
veterán
Látom, hogy ide is megjöttek a szemhunyorgók, fejfájósak, szédülősök, akik többszáz hozzászólásban fogják elmondani, hogy nekik káprázik a szemük, fáj a fejük, forog velük a világ, már akkor is, ha csak a hírt olvassák a telefon megjelenéséről
Nem érint a probléma szerencsére ,de ettől függetlenül elhiszem, hogy zavaró és megértem ha tapasztalat alapján elmondják másoknak,a te hozzászólásod pedig sztem bántó megjegyzéseket tartalmaz. Kíváncsi lennék ha érintett lennél hogy állnál hozzá
-
Donki Hóte
veterán
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
-
leslien
nagyúr
-
spect80
őstag
-
*RLaci*
addikt
8Pro-ig szinte az összes Pixel megfordult nálam, hosszabb-rövidebb ideig, egyikkel sem volt problémám. Majd jött a 9es széria, ahol a sima 9est simán tudtam használni viszont a Prokat már egyáltalán nem. Rápróbáltam a 10prora, most a 11 prora és használhatatlanok nekem. Rejtély számomra, hogy miért nem képesek szemkímélő kijelzőt tenni, mint a kínaiak. Használtam Oppot, OnePlust, Motorolát, Xiaomit, Honort, semmi bajom velük, bambulom amíg akarom ezeket.
-
Silenzio
addikt
Van valami, ami fölött könnyű elsikkadni, pedig valódi videós monstrummá teszi ezt a telefont. Támogatja a DCG-t. Ez az Android Camera2 API Dual Gain ISO-ja. 12 bites (!) színmélységű videót rögzít, mint egy profi Blackmagic kamera, miközben exponál egyet a sötét és a világos részekre is. Nagyban csökkenti a zajt videónál az érzékenyebb textúrákon is, nagy fénykontrasztnál meg must have.
Érdekessége, hogy 2019 óta tudja a rendszer, csak eddig le volt tiltva. Hogy miért, rejtély. A Vivo Ultrán bekapcsolható egy scripttel, más telefonokon tudtommal csak rootolással lehet megoldani.
-
gretzky77
veterán
[link]
Elvileg javították a hibát az elmúlt szériában. Ez valszeg nekem kimaradt.
Viszont ha olvasol Pixel telo fórumokat találsz problémákat elég sok modellnél.Olvasok igen mivel volt pár Pixelem és valószínű lesz is még, ezért is kérdeztem, mert tapasztalatból mondom, hogy semmi probléma a minőséggel. Persze minden telefonnál előfordulhat hibás darab vagy széria de nem több mint bármely más gyártó esetén.
-
Starann
tag
-
Csigavair
aktív tag
Tényleg nem.

Nem vágom miért vagytok oda az updatekért. Én csak akkor rakom fel ha gond van az eszközzel vagy felhasználói visszajelzések alapján tényleg jobb lett valami.Itt spec az updatekkel konkrétan új funkciókat kapsz, nem csak tessék-lássék "nesztek itt az update letudtuk a kötelező kört" tervezetten avultató szarokat. Neked ez nem fontos, viszont van, akinek igen. Ahogy nekem sem AnTuTu pontszámokra porcosodik, a lényeg, hogy fluid legyen a rendszer. Mondjuk hozzáteszem én egyáltalán nem játszok telefonon, úgyhogy az egyetlen gyengesége a készüléknek számomra nem releváns.
-
7Heads Drago
veterán
Tényleg nem.

Nem vágom miért vagytok oda az updatekért. Én csak akkor rakom fel ha gond van az eszközzel vagy felhasználói visszajelzések alapján tényleg jobb lett valami. -
bedibazsa
senior tag
Pár hónap múlva itt, Angliában beesik az ára 550-600 font környékére, akkor majd veszek egy 11 Prót. iOS után megváltás lesz.
-
Csigavair
aktív tag
-
laci1892
őstag
Szerintem.... ! Relatíve rosszul látod a dolgokat. Írom, mint fotós Neked. A kamerás "érveidre" reflektálva, szakmai oldalról megközelítve a témát.
370 ezerért valójában , nagyon erős ajánlat a Pixel 11, ezt nem vitatom, főleg ha a 7 éves terméktámogatási periódut nézem. Viszont az ár/érték kérdését szerintem érdemes kettéválasztani a fotós képességektől. ( Továbbra is : Szerintem )
Ha a kamerát nézzük, a Pixel egyik legnagyobb erőssége továbbra is a "számításos fotózás". A Google elképesztően sokat ki tud hozni egy viszonylag kisebb, óvodás takony méretű kamerarendszerből. Ez azért tiszteletre méltó

De őszintén!
Ráadásul bizonyos helyzetekben a végeredmény tényleg lenyűgöző. A gond csak az, hogy sok esetben ez nem a kamera, hanem az AI érdeme a pixeleknél (is) . Merthogy a Google képalkotási filozófiája / hozzáállása nem ugyanaz, mint amit például a Xiaomi 17 Ultra.... vagy a Vivo jelenlegi csúcskészülékei képviselnek.Ezeknél jóval nagyobb fizikai képalkotó hardver áll a szoftver mögött: nagyobb szenzor, komolyabb optikai rendszer. "Komolyabb"
Ennyi a képlet.
A számításos fotózás természetesen ezeknél is ugyanúgy jelen van — nem létezik ma már komoly mobilkamera AI és computational photography nélkül. Csak nem mindegy, hogy egy apró méretű szenzort támogatnak meg ezzel vagy .... Egy picit nagyobb szenzort mint egy légy piszok.
Komolyra fordítva.... !
különbség szerintem különösen nagy, nagy zoomtartományban. 20–30× környékén és fölötte már egyre kevesebb valódi optikai információ áll rendelkezésre ezeknél a kis szenzoroknál ( lásd pixel például ) , ezért a rendszernek egyre többet kell következtetnie, rekonstruálnia és „kitalálnia” a hiányzó részletekből. A Pixel ebben kifejezetten erős ahogy mondtam, és adott esetben még jobb vizuális eredményt is produkálhat, mint egy fizikailag komolyabb kamerarendszer. De most akkor komolyan ! a Facebookon mit is " ünneplünk" eztán majd?
Hogy az AI képes volt Neked oda hazudni valamit a képernyőre? Ez a szép új világ.... Ugye?!
fantasztikus! 
Itt szerintem ráadásul érdemes feltenni egy másik kérdést is magunknak: mit is tekintünk jó fényképnek? Fotónak.
Ha azt, hogy a telefon kijelzőjén 20× nagyításnál is látványosan részletesnek tűnjön a kép, akkor a Google megoldása zseniális. Ha viszont azt, hogy a lehető legtöbb valós, optikailag és szenzorosan rögzített információból induljunk ki, amit aztán mi magunk dolgozunk fel Lightroomban ( például ) , akkor én személy szerint jobban értékelem a nagyobb fizikai képalkotó hardvert.
Bár értem azt is hogy miért toljuk ennyire az AI szekerét. Külön szociológiai tanulmányt lehetne írni erről is. De ez más téma.Visszatérve a telefonra magára :
370 ezerért tényleg még nagyon erős vétel is lehet a Pixel 11. Csak szerintem nem korrekt pusztán azzal lezárni a kérdést, hogy „ilyen áron egyik flagship sem ér fel hozzá”. Fotós szemmel nagyon is van ellenpélda — csak más filozófiát képviselnek.
De ez csak az én szubjektív véleményem.
-
7Heads Drago
veterán
-
laci1892
őstag
Vagy én láttam rosszul, de Magyarországon hivatalos viszonteladótól (Alza) vásárolva 150e. támogatás jár, ha leadsz egy ütött-kopott telefont. Így az ára 379e. nem pedig 530e.! Össze lehet hasonlítani lehet más telókkal, de szerintem ár/értékben egyik se ér fel most ezen áron vele. Ami a minőséget illeti meg kell nézni, hogy mit nyújt a kamera, meg a akkumlator az iphone es a Samsunghoz képest: https://youtu.be/hAh2eOtQmiI?si=-NA9mJk341Duovxf
https://youtu.be/c_VykKLxM-A?si=2mfV7gQgy91Xyt5B
Ha valaki tud nekem ajánlani hasonló flagship telefont 370e. akkor azt szívesen megnézem
Szerintem.... ! Relatíve rosszul látod a dolgokat. Írom, mint fotós Neked. A kamerás "érveidre" reflektálva, szakmai oldalról megközelítve a témát.
370 ezerért valójában , nagyon erős ajánlat a Pixel 11, ezt nem vitatom, főleg ha a 7 éves terméktámogatási periódut nézem. Viszont az ár/érték kérdését szerintem érdemes kettéválasztani a fotós képességektől. ( Továbbra is : Szerintem )
Ha a kamerát nézzük, a Pixel egyik legnagyobb erőssége továbbra is a "számításos fotózás". A Google elképesztően sokat ki tud hozni egy viszonylag kisebb, óvodás takony méretű kamerarendszerből. Ez azért tiszteletre méltó

De őszintén!
Ráadásul bizonyos helyzetekben a végeredmény tényleg lenyűgöző. A gond csak az, hogy sok esetben ez nem a kamera, hanem az AI érdeme a pixeleknél (is) . Merthogy a Google képalkotási filozófiája / hozzáállása nem ugyanaz, mint amit például a Xiaomi 17 Ultra.... vagy a Vivo jelenlegi csúcskészülékei képviselnek.Ezeknél jóval nagyobb fizikai képalkotó hardver áll a szoftver mögött: nagyobb szenzor, komolyabb optikai rendszer. "Komolyabb"
Ennyi a képlet.
A számításos fotózás természetesen ezeknél is ugyanúgy jelen van — nem létezik ma már komoly mobilkamera AI és computational photography nélkül. Csak nem mindegy, hogy egy apró méretű szenzort támogatnak meg ezzel vagy .... Egy picit nagyobb szenzort mint egy légy piszok.
Komolyra fordítva.... !
különbség szerintem különösen nagy, nagy zoomtartományban. 20–30× környékén és fölötte már egyre kevesebb valódi optikai információ áll rendelkezésre ezeknél a kis szenzoroknál ( lásd pixel például ) , ezért a rendszernek egyre többet kell következtetnie, rekonstruálnia és „kitalálnia” a hiányzó részletekből. A Pixel ebben kifejezetten erős ahogy mondtam, és adott esetben még jobb vizuális eredményt is produkálhat, mint egy fizikailag komolyabb kamerarendszer. De most akkor komolyan ! a Facebookon mit is " ünneplünk" eztán majd?
Hogy az AI képes volt Neked oda hazudni valamit a képernyőre? Ez a szép új világ.... Ugye?!
fantasztikus! 
Itt szerintem ráadásul érdemes feltenni egy másik kérdést is magunknak: mit is tekintünk jó fényképnek? Fotónak.
Ha azt, hogy a telefon kijelzőjén 20× nagyításnál is látványosan részletesnek tűnjön a kép, akkor a Google megoldása zseniális. Ha viszont azt, hogy a lehető legtöbb valós, optikailag és szenzorosan rögzített információból induljunk ki, amit aztán mi magunk dolgozunk fel Lightroomban ( például ) , akkor én személy szerint jobban értékelem a nagyobb fizikai képalkotó hardvert.
Bár értem azt is hogy miért toljuk ennyire az AI szekerét. Külön szociológiai tanulmányt lehetne írni erről is. De ez más téma.Visszatérve a telefonra magára :
370 ezerért tényleg még nagyon erős vétel is lehet a Pixel 11. Csak szerintem nem korrekt pusztán azzal lezárni a kérdést, hogy „ilyen áron egyik flagship sem ér fel hozzá”. Fotós szemmel nagyon is van ellenpélda — csak más filozófiát képviselnek.
-
gretzky77
veterán
Még szerencse hogy nincs az akku tesztben kínai telo... csúnyán kikapna. [link]
(meg kellene tanulni linket beszúrni)
Amúgy meg mivel szinte minden az AI-ról szól nyilván nem a 12 gb verziót választod.
A Pixelek szerelési minősége elég gyenge volt eddig.
Kb 10 nap és itt az új iPhone széria szóval itt-ott sántit ez az állítás.Azért a "Pixelek szerelési minősége gyenge" állítás elég erős sztem. Mire alapozod? Foldot mondjuk hagyjuk
-
spect80
őstag
Vagy én láttam rosszul, de Magyarországon hivatalos viszonteladótól (Alza) vásárolva 150e. támogatás jár, ha leadsz egy ütött-kopott telefont. Így az ára 379e. nem pedig 530e.! Össze lehet hasonlítani lehet más telókkal, de szerintem ár/értékben egyik se ér fel most ezen áron vele. Ami a minőséget illeti meg kell nézni, hogy mit nyújt a kamera, meg a akkumlator az iphone es a Samsunghoz képest: https://youtu.be/hAh2eOtQmiI?si=-NA9mJk341Duovxf
Ha valaki tud nekem ajánlani hasonló flagship telefont 370e. akkor azt szívesen megnézem
Realme gt8 pro, Motorola signature, xiaomi 17.
És egyik sem móricka gsmből, hanem alzáról ennyi.
Minden évben elgondolkodom pixelen mert a design és a kamera teljesítménye tetszik, de a pixel6 pronál sz*rabb telefonom emberemlékezet óta nem volt és ahogy olvasom a mostani széria mai napig hordozza ezeket a betegségeket. -
7Heads Drago
veterán
Még szerencse hogy nincs az akku tesztben kínai telo... csúnyán kikapna. [link]
(meg kellene tanulni linket beszúrni)
Amúgy meg mivel szinte minden az AI-ról szól nyilván nem a 12 gb verziót választod.
A Pixelek szerelési minősége elég gyenge volt eddig.
Kb 10 nap és itt az új iPhone széria szóval itt-ott sántit ez az állítás. -
peugeotmate
addikt
Amíg a kameraüveg marad a gyenge minőségű és sérülékeny Gorilla Glass mint a korábbi szériákon, addig én biztos nem adnék prémium kidolgozásra 10 pontot... Mondom ezt Pixel 9 tulajként.
-
Hadert
újonc
-
Csigavair
aktív tag
"az ár jelenleg faragható szeptember 30. az Alzában [link] személyesen célszerű bemeni és bármilyen telót lehet vinni.."

Ennél gyakorlatilag csak jobb ajánlatok vannak, még ha az alza teljes árúakat nézem hozzá akkor is. Kb 1 hónapja volt az alzában az oppo find x9 pro 512-es 370-ért is. Inkább ne hasonlítsuk össze a 2 telefont

Kíváncsi leszek a gsmarena üzemidőtesztjére. Mondjuk az 50 órás eu címke már belövi hogy szokás szerint gagyi lesz...
Első töltés után. Azóta túl vagyok 3 teljes töltésen, olyan 7,5-8 óra SOT. (P11 base)
-
paatrick
őstag

-
laci1892
őstag
Az a része nagyon tetszik, hogy a Google pixel jelenlegi formanyelve a szomszédos megyéből is jól felismerhető. Nem másolja más gyártók dizájn nyelvét. Valamint nem elcsépelt maga a formanyelve objektív módon megítélve sem. ( Legalábbis szerintem )
Viszont az árazása eléggé félrement.... Főleg ha a tudását nézzük. Nem szeretnék haza beszélni, de ( továbbra is szerintem ) egy xiaomi 17 ultra lényegesen jobb vétel tud lenni. Főleg ha a kamerás képességeit nézem
-
BoB
veterán
"Az előző évek modelljeihez és más gyártók telefonjaihoz képest sem kiemelkedő, cserébe jó drága a Pixel 11 Pro XL"
A lényeg kiválóan összefoglalva. Szinte zéró előrelépés tavalyhoz képest. Nagy lebőgés a 11-es széria.
-
leslien
nagyúr
végre van RCS , Yettel nél esim re váltás után...f@sza Yettel..
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
Nekem is furcsa volt az eredmény, de többször ment a teszt le úgy, hogy nem volt előtte más benchmark vagy játék futtatva, tehát hűvösen kezdett, mindig a telefon.
Most lepörgettem újra, azóta volt egy szoftverfrissítés, így 2 033 772 pontot hozott, átírom a táblázatban. -
Elit3Zotya
addikt
Kár hogy egyedi paraméterekkel nem tesztelték a kamerát ha már van rá lehetőség, igaz többen azt írták, hogy hibás sokszor a működése, úgy nem sok értelme van, de frissítésekkel hátha jobb lesz.
Ezzel legalább ki lehetne maxolni, a FrédiBéni szenzorokat.
-
milkabrams
őstag
Az komoly, hogy bőven gyengébb, mint a snapi, miközben semmivel sem tudja stabilabban tartani a teljesítményt, közben a zoomkamera még mindig nem éri el a lassan iparági standart 1/1,4" méretet.
-
mQWeXgsf
aktív tag
600 ezerért szemgyilkos kijelző, ezek tényleg nem normálisak...
-
tomboy0013
veterán
Meg az is kimaradt hogy rendbe rakták végre a gyatra portré módot és az 5x kamerával is lehet végre portrét lőni.
Fél -1 év múlva nagyon jó deal lesz a sima 11 Pro 260 körül, már csak a kamera miatt is meg fogja érni nekem a váltást a 7 Pro-ról.
-
Csigavair
aktív tag
Az Antutuval valamit nagyon elbaltáztatok, ha ennyi jött ki.
-
HaZsolt
őstag
Pixel 7-nél én is leszálltam a vonatról, pedig szoftveresen nagyon jók, talán az egyetlen androidos gyártó, mely a szoftverfrissítéssel nem elcseszi, hanem javítja folyamatosan a telefonjait.
De hardveresen folyamatosan maradnak le, miközben ez az árcédulán nem igazán nyilvánul meg. A fos, PWM-es kijelzőikről nem is beszélve. A kamera már inkább középszerű, mint kiemelkedő kategórián belül.Egyetértek, ez a széria is messze van a jó ár-érték aránytól.
En is igy latom. 10 bites kijelzot kellett volna kapnia si ci akksit, jobb kamerat, meg erosebb rendszerchipet. Szerintem nagyon gaz lett ez a telefon ennyiert.
-
veebrave
junior tag
Vicces lett ez a széria, bár részemről amióta nem Nexus vonalon futnak a Google telói, hanem Pixelen, alig volt pár készülékük, amire azt mondtam, hogy ehziggen, kéne.
Kicsit hihetetlen leírni, de tavaly az iPhone 17 sokkal-sokkal jobb teló volt az akkori Pixelektől, talán még olcsóbb is az azonos tárhelyet figyelembe véve. Szerintem ez idén is így lesz.
Pár szoftveres újításért és egy nagyon haszontalan LED-ért ez abszolút kerülendő szvsz.Pixel 7-nél én is leszálltam a vonatról, pedig szoftveresen nagyon jók, talán az egyetlen androidos gyártó, mely a szoftverfrissítéssel nem elcseszi, hanem javítja folyamatosan a telefonjait.
De hardveresen folyamatosan maradnak le, miközben ez az árcédulán nem igazán nyilvánul meg. A fos, PWM-es kijelzőikről nem is beszélve. A kamera már inkább középszerű, mint kiemelkedő kategórián belül.Egyetértek, ez a széria is messze van a jó ár-érték aránytól.
-
DeadMeat
nagyúr
Nekem antutu valamiert nagyon mas pontot adott, mint nektek. Nem mervado szamomra, csak erdekesnek talalom.
-
macilacipaci
tag
Állítólag a másik gyártótól érkező modemnek köszönhetően lényegesen javult az üzemidő.
-
Drakmusz
addikt
Annyi kimaradt a kamerás összefoglalóból, hogy eléggé jól lehet paraméterezni a képi világot.
Élesség, csúcsfények, árnyékok, kontraszt, stb.
A gyártónál ez újdonság, eddig nem volt elérhető. -
leslien
nagyúr
-
HaZsolt
őstag
Ez nem pixel 11, hanem egy pixel 10,5.
-
floratm
senior tag
Én csak fanyalgó kommenteket jöttem olvasni erre sehol semmi?

Hajrá, ne csalódjak bennetek
-
*RLaci*
addikt
5 perc használat után kiesik tőle a szemem, megfájdul a fejem.
-
Ádám16
addikt
Vicces lett ez a széria, bár részemről amióta nem Nexus vonalon futnak a Google telói, hanem Pixelen, alig volt pár készülékük, amire azt mondtam, hogy ehziggen, kéne.
Kicsit hihetetlen leírni, de tavaly az iPhone 17 sokkal-sokkal jobb teló volt az akkori Pixelektől, talán még olcsóbb is az azonos tárhelyet figyelembe véve. Szerintem ez idén is így lesz.
Pár szoftveres újításért és egy nagyon haszontalan LED-ért ez abszolút kerülendő szvsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Ekkora tárcsa még nem volt a hátlapon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Metal topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Erősebb kijelzővel, komolyabb egészségkövetéssel itt az Apple Watch Series 12
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
.
Nekem majd akkor lesz újra Pixel telefonom ha javítják a pwm-t. Nem is értem hogy erre miért nem figyelnek(Samsung a másik aki szarik rá)
Ugy mint a kameraknal, peldaul a Xiaomiban is.

fantasztikus!