Hirdetés

2023. szeptember 27., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

• Utoljára frissítve: 2021-06-22 19:30:57

LOGOUT.hu

A GOG.com egy 2008-ban indult, elsődlegesen régi játékok forgalmazásával foglalkozó online disztribútor. A vállalat elsődleges célja, hogy digitálisan elérhetővé tegyen napjainkat akár évtizedekkel megelőző címeket, hibamentesen futva a legújabb hardvereken és operációs rendszereken. Jelenleg 1338 cím található a GOG.com-on, ami folyamatosan bővül. Az idő bebizonyította, hogy igény van a régi játékok efféle feltámasztására, biztosra veszem, hogy mindenki megtalálja kedvenceit.

Összefoglaló kinyitása ▼

(#2) GypsFulvus2 válasza Mister_X (#1) üzenetére

GypsFulvus2
őstag

...és mennyire kényelmes DRM nélkül, állandó net kapcsolat megkövetelése, valamint a netezési szokásaim és a gépemre telepített programok után kémkedő kliensprogramok nélkül játszani. A GOG az egyetlen digitális disztribútor, amit használok.

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#3) whitezo88 válasza Mister_X (#1) üzenetére

whitezo88
nagyúr

régen soksok mászkálós, hangulatos játékkal játszottam de annyira idegesít, hogy elfelejtettem e nevüket de még a kinézetre is csak alig emlékszem. :(

(#4) Sdi válasza Mister_X (#1) üzenetére

Sdi
addikt

Jó kis hely, az egyetlen, ahol meg tudnám venni egy nagyon régi kedvencemet a " Return the Krondor-t ", de nekem nincs pay pal-om és mostanában nem is lesz.

[ Szerkesztve ]

"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/

(#5) GypsFulvus2 válasza Sdi (#4) üzenetére

GypsFulvus2
őstag

Elektronikus bankkártyád nincsen? Az is működik náluk, én azzal vásárolok. Egy MasterCard virtuális kártya, amire közvetlenül vásárlás előtt teszem föl a szükséges pénzmennyiséget. Mivel az adatai különböznek a fizikai kártya adataitól, és csak a vásárláskor azonnal elköltött pénz van rajta pár percig, így teljesen biztonságos. Elvileg minden fizikai, dombornyomott Mastercard vagy Visa kártyához lehet ilyet csináltatni, legalábbis a normálisabb bankokban.

[ Szerkesztve ]

(#6) Sdi válasza GypsFulvus2 (#5) üzenetére

Sdi
addikt

Még nincs :)

(#7) GypsFulvus2 válasza Sdi (#6) üzenetére

GypsFulvus2
őstag

A Betrayal at Krondor bizonyosan megér egy kis banki ügyintézést... :) A Return to Krondor-t még nem próbáltam, állítólag nem olyan jó, mint az elődje, nem is az első fejlesztői készítették. De mivel magam nem próbáltam, ez másodkézból származó infó.

[ Szerkesztve ]

(#8) Mister_X válasza Sdi (#4) üzenetére

Mister_X
nagyúr

Nekem is egy fórumtárs intézte a bevásárlást :) De sírhatnékom van, amikor látom, hogy a teljes Ground Control 2 Multiplayer kihalt :O

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#9) Sdi válasza GypsFulvus2 (#7) üzenetére

Sdi
addikt

A BaK megvan nekem, igaz játszhatatlan :DDD , mivel nagyon gyors hozzá a gépem. De az már nagyon kezdetleges kategória.

Mister_X

Sajna a GC fejlesztői be is adták a kulcsot, abból is megvan mindkettő.

[ Szerkesztve ]

(#10) Mister_X válasza Sdi (#9) üzenetére

Mister_X
nagyúr

Ha lenne annyi pénzem, felvásárolnám a franchine-t és kiadnák egy harmadik részt amihez járna feltupírozott GC2 egy Terranos kieggel.

A második rész megvan akkor eredetiben? Nosza, nyomhatnánk is egy multit :)

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#11) Sdi válasza Mister_X (#10) üzenetére

Sdi
addikt

Megvan, de nagyon régen nyomultam vele :)

Az 1-el többet játszottam.

[ Szerkesztve ]

(#12) Mister_X válasza Sdi (#11) üzenetére

Mister_X
nagyúr

Én is ma estem neki újra hosszú idő után... beh, elszálltak azok a pillanatok, amikor az áttörhetetlennek hitt falanxokat könnyűszerrel zúztam porrá, hogy aztán a segítségükre siető helidinraj elől arrébb vigyem az egységeimet, majd a társakkal karöltve bevigyük a végső csapást - ilyen már nem lesz többé :( :O

Következő fizetésemből tuti veszek 3-4db-ot és felajánlom sorsolásra BlueGiften. Ha csak ketten-hárman csapunk össze az online harcmezőn, már az is több, mint a semmi...

(#13) Sdi válasza Mister_X (#12) üzenetére

Sdi
addikt

Jók voltak a GC-k, az első nagyon megragadott, a másodikat pont emiatt vettem meg, de azzal már kevesebbet játszottam, multiban meg egyáltalán nem szoktam semmivel nyomulni :B

(#14) Mister_X válasza Sdi (#13) üzenetére

Mister_X
nagyúr

Tehetnél kivételt ;]

Amúgy az első rész nekem is dobozosan van meg, onnan talán csak az Aerodyne-okat hiányolom, GC2-ben pöpecek lennének.

[ Szerkesztve ]

(#15) Mister_X

Mister_X
nagyúr

http://www.gog.com/news/watch_us_live_here/

(#16) Wolverine

Wolverine
félisten

Hoppá. Kedvezményes a komplett Interplay-katalógus. "Annyit fizetsz, amennyit akarsz" alapon 8 játékot kapsz meg; ha az átlag felett fizetsz, akkor összesen 20-at; és ha 35 dollárt vagy többet adsz, akkor mind a 32 a tiéd lehet.

szerk: és az ingyenes játékokból is eggyel több van, a Warsow az újdonság.

[ Szerkesztve ]

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#17) ollie válasza Wolverine (#16) üzenetére

ollie
MODERÁTOR

Plusz 50%-os promó van 6 másik játékra, melyeknek már van Mac-es verziójuk is (köztük a Witcher).

(#18) Mister_X válasza ollie (#17) üzenetére

Mister_X
nagyúr

Witcher igen jó árú így, ezt nevezem! Kösz a linket! :R

(#19) Wolverine válasza ollie (#17) üzenetére

Wolverine
félisten

ollie, ha már erre jársz, a #1-ben az ingyenes játékok listájához hozzáadnád a Warsow-t is, amit a #16-ban említettem?

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#20) ollie válasza Wolverine (#19) üzenetére

ollie
MODERÁTOR

megtörtént

(#21) Mister_X

Mister_X
nagyúr

@ollie: :R

Amúgy, a GOG-on van valamiféle adatlap és community funkció? Azaz üzenetküldés meg ilyenek.

(#22) ollie válasza Mister_X (#21) üzenetére

ollie
MODERÁTOR

Van.

(#23) Mister_X válasza ollie (#22) üzenetére

Mister_X
nagyúr

Keresztkérdés: hol, merre, mert én akkor vak vagyok :F

(#25) ollie válasza Mister_X (#23) üzenetére

ollie
MODERÁTOR

A fórumban, ha valakinek az avatárja fölé viszeda kurzort, akkor megjelenik a PM gomb.

(#26) Mister_X válasza ollie (#25) üzenetére

Mister_X
nagyúr

Igen, ezt közben megleltem, de adatlapnézés?

(#27) Wolverine

Wolverine
félisten

Medal of Honor: Allied Assault War Chest 10 dollárért. Tartalma: MoHAA, Spearhead és Breakthrough.

(#28) ollie válasza Wolverine (#27) üzenetére

ollie
MODERÁTOR

Ez egy igazi klasszikus, ennek a többszörösét is megéri!

(#29) Mister_X válasza Wolverine (#27) üzenetére

Mister_X
nagyúr

Hm, nem is vettem észre, hogy EA játékok is vannak fent. Ez a csomag is megéri az árát, főleg, ha multizni is lehet vele.

Hú, de kemény volt az AA veteránon... A hajamat téptem Trondenheimnél, amikor a vonathoz kellet futni :D a tengeralattjáróról való leugrást (össztűz minden irányból) meg a játék végi szutykos-karcos-homályos gázmaszkos menekülésről már nem is beszélve.

(#30) #65675776 válasza ollie (#28) üzenetére

törölt tag

Maximum az alapjáték, a két kiegészítő elég tré.

(#31) Mister_X válasza #65675776 (#30) üzenetére

Mister_X
nagyúr

Hogyhogy? (nekem azok nem voltak meg)

(#32) #65675776 válasza Mister_X (#31) üzenetére

törölt tag

Egyrészt rövidek, legalábbis az alapjátékhoz viszonyítva (mondjuk a CoD-hoz képest nem). Másrészt a megvalósítás eléggé necces. Az újonnan bekerült fegyvereket totál elszúrták pl. A Breakthrough esetén meg a játékmenet érdekes. Mintha kommandójátékot akartak volna csinálni belőle, de annak meg roppant gyenge (öszevetve mondjuk a Hidden & Dangerous-szel). Minimális lőszer, cserébe a sebzés is veszélyesen alacsony.

(#33) Wolverine válasza Mister_X (#29) üzenetére

Wolverine
félisten

Írják a leírásban, hogy multi csak LAN-on keresztül van, de nem kell hozzá mindenkinek CD-kulcs.

(#34) Mister_X válasza #65675776 (#32) üzenetére

Mister_X
nagyúr

Hát azért az Allied Assault sem volt olyan hűdehosszú, easy-n hamar végig lehet menni rajta, ha valaki nagyon akar, veteránon már megszenved az ember, de a CoD-ban is (1. rész). A kiegeket meglesem majd, tíz dollár nem pénz a pakkért, szerintem.

Dollár... milyen jól esik ezt leírni! Emiatt még jobbak a GOG árai, bár azért én meg-meghúznék pár ársávot. Azért a '90 környéki játékokért nem szívesen adok ki 6-10$-t, ha ennyiért Witchert, Medal of Honort és Ground Control 2-t is kapni.

@Wolverine: hát... dobozos verzióval sincs? Azért XFire-rel tuti lesz, ha a virágbolti verziókkal lehet.

[ Szerkesztve ]

(#35) #65675776 válasza Mister_X (#34) üzenetére

törölt tag

A CoD-ot Veteran-on 4,5 óra alatt végigjátszottam úgy, hogy még nehezítettem is a saját dolgom. MoHAA esetén ez még Easy-n is necces. Nem egy HL1 vagy 2 hosszúságú persze, hogy a DX-ekről már ne is beszéljünk.

(#36) Wolverine válasza Mister_X (#34) üzenetére

Wolverine
félisten

Gondolom, csak központi szerverek voltak, amiket már rég lelőttek.

(#37) Mister_X válasza #65675776 (#35) üzenetére

Mister_X
nagyúr

CoD-ban szerintem csak a Pavlov's House volt izzasztó veteránon. Sajnos (?) ezeket nem lehet egy lapon emlegetni egy Deus Ex-szel vagy Half-Life-fal. A DX-ek meg még kaphatóak is: [link], [link]. 10$ darabja, én inkább ezeket venném, mint a MOHAA-t.

(#38) Wolverine

Wolverine
félisten

Hétvégi akció: Viking Games - azaz skandináv fejlesztők játékai.

(#39) Mister_X válasza Wolverine (#38) üzenetére

Mister_X
nagyúr

Apád! Egy hete vettem meg a GC2-t 6$-ért :W :DDD

A Viking Games nem kiadó, hanem egy kis vicces gyűjtőnév. Csak északi fejlesztők játékai vannak kipakolva (Massive, Frozenbyte, stb.).

Szerk.: ezer köszönet, lesz itt egy kis bevásárlás :R

[ Szerkesztve ]

(#40) Sdi válasza Mister_X (#39) üzenetére

Sdi
addikt

Úgy is azt mondtad, veszel a haveroknak, hogy legyen kivel játszani :D

(#41) Mister_X válasza Sdi (#40) üzenetére

Mister_X
nagyúr

Haverok -> BlueGift

Amúgy most azon filózok, hogy miként küldhetnek nekem több giftet (most egy fórumtárs vásárol be nekem). Jól emlékszem, hogy kulcsot kell aktiválni?

(#42) a178 válasza Wolverine (#38) üzenetére

a178
tag

A Pure Pinball 2.0 REDUX nagyon ajánlatos, régebben rengeteget játszottam vele. :DD

(#43) Wolverine

Wolverine
félisten

A hétvégén 60%-os EA-leárazás lesz.

(#44) Mister_X válasza Wolverine (#43) üzenetére

Mister_X
nagyúr

Ahogy végignézem, innen leginkább a Wing Commandereket és a Populousokat kellene megvenni. És SimCity 2000 + Alpha Centaury sem egy utolsó vétel.

(#45) Wolverine

Wolverine
félisten

Hétvégi akciók:
- 80% kedvezmény a Telltale Games játékaira
- 50% kedvezmény az Interplay játékaira

(#46) Mister_X

Mister_X
nagyúr

Kinek milyen játéka van a profiljám? Nekem:
- Ground Control + Expansion
- Ground Control 2 SE
- Legend of Grimrock
- Realms of Arkania 1+2

Az ingyenesek közül csak a Warsow-ot használom. Na, az nagyon beteg. Tervben van a The Witcher és a Deus Ex-ek megvétele.

(#47) ollie válasza Mister_X (#46) üzenetére

ollie
MODERÁTOR

Age of Wonders
Age of Wonders 2: The Wizard's Throne
Age of Wonders: Shadow Magic
Anomaly Warzone Earth
Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura
ArmA Gold Edition
Arx Fatalis
Assassin's Creed®: Director's Cut
Baldur's Gate 2 Complete
Baldur's Gate: The Original Saga
Beneath a Steel Sky
Beyond Divinity
Broken Sword: Director's Cut + The Original Game
Call to Power 2
Conquest of the New World
Darkstar One
Darkstone
Disciples 2 Gold
Divine Divinity
Divinity 2: Developer's Cut
Dragonsphere
Dungeon Keeper™
Dungeon Keeper™ 2
Dungeons & Dragons: Dragonshard
Earth 2150 Trilogy
Earth 2160
Empire Earth: Gold Edition
Enclave
Evolva
Fahrenheit (Indigo Prophecy)
Fallout
Fallout 2
Fallout Tactics
Fantasy Wars
Forgotten Realms: Demon Stone
Freespace 2
Geneforge 1-5
Giants: Citizen Kabuto
Ground Control 2: Operation Exodus SE
Ground Control + Expansion
Heroes Chronicles: All chapters
Heroes of Might and Magic®
Heroes of Might and Magic® 2: Gold Edition
Heroes of Might and Magic® 3: Complete Edition
Heroes of Might and Magic® 4: Complete
Heroes of Might and Magic® 5: Bundle
Icewind Dale 2 Complete
Icewind Dale Complete
Ishar Compilation
Jagged Alliance 2
Jagged Alliance 2: Unfinished Business
Jagged Alliance: Deadly Games
Kingdom: The Far Reaches
King's Bounty: The Legend
Lands of Lore™ 1+2
Legend of Grimrock
Lionheart: Legacy of the Crusader
Lure of the Temptress
M.A.X. + M.A.X. 2
Might and Magic® 6-pack: Limited Edition
Might and Magic® 7: For Blood and Honor™
Might and Magic® 8: Day of the Destroyer™
Might and Magic® 9
Neverwinter Nights: Diamond Edition
Nox™
Oddworld: Abe's Exoddus
Pharaoh + Cleopatra
Planescape: Torment
Psychonauts
Realms of Arkania 1+2
RollerCoaster Tycoon: Deluxe
Sacred Gold
Sacrifice
Screamer
Serious Sam: The First Encounter
Shattered Steel
Sid Meier's Alpha Centauri™
Space Rangers 2: Reboot
Spacechem
Spellforce 2: Dragon Storm
Spellforce 2: Shadow Wars
Spellforce Platinum
Star Wolves
Stonekeep
Teenagent
Temple of Elemental Evil, The
Tex Murphy 1+2
Total Annihilation: Commander Pack
Treasure Adventure Game
Two Worlds
Tyrian 2000
Ultima™ 4: Quest of the Avatar
Ultima™ 7 The Complete Edition
Ultima Worlds of Adventure 2: Martian Dreams
VR Soccer '96
Warlords Battlecry 3
Warsow
Witcher 2: Assassins Of Kings, The
Witcher: Enhanced Edition, The
Worlds of Ultima: The Savage Empire

Bocs, lusta voltam kiszedni az ingyeneseket.

(#48) Mister_X válasza ollie (#47) üzenetére

Mister_X
nagyúr

[*áll a földön van*]
Aztarohadt :Y Szép mennyiség... fotót/fotókat kérhetek a my collectionről? :R

Keresztkérdés: melyekkel játszol? Gondolom sokat a birtoklás vágya miatt vettél meg, mert ennyivel lehetetlen nyomulni, de minimum napi 48 órát kellene játszani.

(#49) GypsFulvus2 válasza Mister_X (#48) üzenetére

GypsFulvus2
őstag

Hát Ollie az nagy gyűjtő :R , bár szerintem a játékainak felét sem próbálta ki eddig. ;]
Az én listám jóval szerényebb:

Anachronox
Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura
Arx Fatalis
Beneath a Steel Sky
Deus Ex
Fallout
Fallout 2
Inquisitor
Lure of the Temptress
Planescape Torment
Stonekeep
Thief Gold
Teen Agent (nem röhögni, ingyen baxták hozzá a profilomhoz :D )
Tyrian 2000
Witcher: The Enhanced Edition
Witcher 2: The Assasins of Kings

Amúgy az Inquisitor egy pár hónapja megjelend old school RPG egy icipici Cseh fejlesztő csapattól. Mindenkinek erősen ajánlom, aki a régi vágású, nem csilivili, történet-központú RPG-ket szereti.

[ Szerkesztve ]

(#50) SityiSXT válasza GypsFulvus2 (#49) üzenetére

SityiSXT
őstag

Akkor itt az én listám is:

ALAN WAKE
ANACHRONOX
APACHE VS. HAVOC
ARCANUM: OF STEAMWORKS AND MAGICK OBSCURA
ARMA: COLD WAR ASSAULT
B-17 FLYING FORTRESS: THE MIGHTY 8TH
BACK TO THE FUTURE: THE GAME
BALDUR'S GATE 2 COMPLETE
BALDUR'S GATE: THE ORIGINAL SAGA
BATTLE ISLE PLATINUM (INCLUDES INCUBATION)
BATTLE ISLE: THE ANDOSIA WAR
BETRAYAL AT KRONDOR PACK
COLIN MCRAE RALLY 2005
COMANCHE VS. HOKUM
DIE BY THE SWORD + EXPANSION
DUKE NUKEM 3D: ATOMIC EDITION
EMPIRE EARTH: GOLD EDITION
FALLOUT
FALLOUT 2
FALLOUT TACTICS
FTL: FASTER THAN LIGHT
GABRIEL KNIGHT 2: THE BEAST WITHIN
GABRIEL KNIGHT 3: BLOOD OF THE SACRED, BLOOD OF THE DAMNED
GABRIEL KNIGHT: SINS OF THE FATHERS
ICEWIND DALE 2 COMPLETE
ICEWIND DALE COMPLETE
1NSANE
INTERSTATE '76 ARSENAL, THE
INTERSTATE '82
ISHAR COMPILATION
JAGGED ALLIANCE: DEADLY GAMES
LAST EXPRESS, THE
LURE OF THE TEMPTRESS
MASTER OF MAGIC
MDK
MDK 2
MEGARACE 1+2
MEGARACE 3
MIGHT AND MAGIC® 6-PACK: LIMITED EDITION
MIGHT AND MAGIC® 7: FOR BLOOD AND HONOR™
MIGHT AND MAGIC® 8: DAY OF THE DESTROYER™
MIGHT AND MAGIC® 9
OBSCURE
OUTCAST
PLANESCAPE: TORMENT
POLICE QUEST 1+2+3+4
PSYCHONAUTS
REALMS OF ARKANIA 1+2
RETURN TO KRONDOR
SYNDICATE™
TEMPLE OF ELEMENTAL EVIL, THE
TEX MURPHY 1+2
TOM CLANCY'S RAINBOW SIX®
VAMPIRE THE MASQUERADE - REDEMPTION
WING COMMANDER™ 1+2
WING COMMANDER™ 3 HEART OF THE TIGER™
WING COMMANDER™ 4: THE PRICE OF FREEDOM
WITCHER 2: ASSASSINS OF KINGS, THE
WITCHER: ENHANCED EDITION, THE

Egy része csupán legalizációs célból lett megvéve, de az extrák miatt is döntöttem már úgy, hogy inkább itt veszem meg (pl. Witcherek). Meg persze a gyűjtőszenvedély is közrejátszott - bár mostanában kezdek belőle kigyógyulni. :DDD

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.