Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Gmail (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:20:56

LOGOUT.hu

Gyakori Kérdések

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6999) ceia


ceia
őstag

Sziasztok. Ma felettébb dühítő dolog történt, megosztom veletek mert nem árt tudni, hogy ma már mire is képes a Google. Gyakorlatilag megvonta tőlem az egyik email fiókomat! Kettő van, az egyik az, amelyik kapcsolódik a YouTubehoz is (gondolom ezért azt hagyta meg), és amit elvett, azt "csak" komoly célokra használtam, pl. Iponos, PCX-es várósárláshoz, Vaterához. Annak az azonosítója a vezetéknevem volt egy az egyben, se több se kevesebb, és ezt értékes dolognak tekintettem. (mert más nem happolta el) De nézzük sorjában mi is történt?

Éppen megvettem valamit a Vaterán, és meg akartam nézni, hogy írt-e már az eladó. Csakhogy be voltam jelentkezve a másik ID-vel. Kiléptem, és amikor be akartam lépni ebbe a fiókba, azt írta ki, hogy "szokatlan tevékenységet" észlelt az accountomon, és megpróbálta megszerezni a telószámomat - vagyis ha azt megadom, akkor küld egy kódot, amivel beléphetek. Természetesen inkább a további opciókat választottam, amiből egy kikérdezősdi lett, azt ígérve, ha jól válaszolok, resetelik a belépési kódom. Végigcsináltam, és bár mindent korrektül kitöltöttem, azt írták, hogy a megadott információk nem egyeznek az accountomon lévőkkel.. Csak éppen ez az egész egy nagy színjáték, csak arról szólt, hogy elvegyék azt a fiókomat, amelyikhez nem csatlakozik semmilyen más Google szolgáltatás. (Google+ -ba sem léptem be)
A tények:
- Jó kódot adtam meg. Különben ha direkt rosszat írtam be, akkor csak azt írta ki hogy nem stimmel a kód, és nem vitt tovább a kérdésekhez! Csak a jó kóddal!
- Kérdezte a második email címet, amin "ha szükséges" kapcsolatba léphetnek velem. Volt ilyen megadva, oda is írtam - de miért nem használták?
- Kérdezte a biztonsági kérdést, és arra is megkapta a jó választ. Akkor miért nem hitte el, hogy tényleg én vagyok? Akkor mire való?
- Megkérdezte, hogy mikor léptem be utóljára a fiókba (hányadikán) és mikor hoztam azt létre?? Nem is tudtam hogy ezeket meg kell jegyezni, de beírtam sacc/kb adatokat.
- Kérte, hogy adjak meg email címeket, akmikre rendszeresen írtam arról a fiókról! Ezt át lehett ugrani, így is tettem.
- Adjak meg további Google termékeket, amiket használok ezzel a fiókkal. Nincs ilyen, csak email és a Youtube, de azt nem lehetett választani..

A jó kóddal, alternatív email címmel, biztonsági kérdésre adott jó válsszal nem hiszik el hogy én vagyok, de ha megadom a telószámom, akkor elhiszik? Addig álljanak féllábon.. Készítettem képernyőfotókat az egészről, aki akarja, itt megnézheti kép

[ Szerkesztve ]

        it's more fun to compute

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Gmail (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.