Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Gainszinttől függ, egy metálfelvételen soha meg nem mondod, hogy rétegeltlemezből vagy mahagóniból készült hangszert hallasz. Azt esetleg igen, hogy singlecoil vagy humbucker volt a gitárban.
Hogy amikor ott ülsz a hangszóró előtt egyszál gitárral az más kérdés. Ha 5 leszpólt kiróbálsz 5 különböző PUP-al ugyanazon a fejládán akkor az lesz 5 különböző hang, de ugyanazok egy SG-ben már máshogy szólnának, nem a fa miatt hanem mert máshol vannak becsavarozva a hangszedők.
Aztán ha átülsz egy másik láda elé ami V30 helyett G12M-el van töltve akkor változik nagyot a hang. Ha meg nem a láda előtt ülsz hanem a keverőpultnál akkor már a mikrofon tipusa és elhelyezése változtatja meg alapjaiban a hangot.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Az első és akkor egyetlen noname strat replikámon is simán elgyakoroltam akár napi 6-8 órát, nem kellett ehhez se több se drága gitár. Ha csak 3 gitárom lenne, pont ugyanennyit gyakorolnék, mint amikor 6 van. Nincs összefüggés.
Ne keress rációt érzelmi kérdésekben, ez hobbi, érzelmi alapú.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Mennyi? 6? Ne mondd, hogy sok.
Egyébként hozok fel mellé pár érvet.
1. Mert imádom őket. Nézni, fogni, pengetni.
2. Mert keresem az utam, és mindegyikkel teljesen más játszani. A mostani "arzenál" mindent lefed, ami érdekel(het): strat, LP, explorer, SG, superstrat
3. Mert ez az egyik hobbim
4. Mert több mindent megismerek így, nem hiszem, hogy kevesebb leszek a tapasztalattal, inkább csak több
5. Mert nem befektetésként gondolok rá, nem érdekel, holnap mennyit fog érni, nem akarom eladni őket, minden rájuk vetett pillantás örömmel tölt el.Egy Axe FX3-at már simán meg tudtál volna venni.
Még vehetek azt is.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Fentebb írtam hogy 1994-ben vettem új gitárt utoljára. azóta csak használtakat..
Amúgy meg amíg koncerteztem akkor is úgy voltam vele hogy 2-3 gitár kell, mert mittudomén, elmászik a hangolás, nincs idő foglalkozni vele, gyorsabb cserélni, húr szakad.. csatakosra izzadom.. akármi.. vagy csak mert megtehetem alapon..
Tipik magyargitáros hozzáállás volt anno hogy egy gitár, egy kábel egy pengetőből áll a cucc..

-
cucka
addikt
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Ez egy hobbi. Nem azért kölltesz rá pénzt, mert szükséges, vagy mert befektetésként visszahozza az árát.
Másnak az órák a hobbija, ezeket gyűjti. Tőle is megkérdezed, minek ennyi óra? Mindegyik ugyanúgy mutatja az időt, és egyszerre csak egyet hordhat, fölösleges többet vásárolni.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Nem biztos, de könnyebben megtalálja minden dalhoz azt a tónust amit szeretne.. plusz egy olyan mint a csajoknál, valaki elveszi az első nőt akit össze tud szedni, van aki meg hazaviszi ezt is, azt is amazt is, és Hugh Heffnerként él..
Tulajdonképp kizárólag krumplipürén élve és megmaradsz, nem fogsz éhenhalni, de jólesik a változatosság hogy néha pizza, néha leves.. néha valami tészta.. Mind más, pedig ugyanarra a dologra való hogy életbenmaradj.

Vannak dolgok az életben amikből többféle tetszik, és ha telik mindre, akkor miért ne legyen egyszerre több? autóból is többet tartok, mert többféle tetszik.
-
dl650
tag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Én teljesen megértem. Gyűjtői szenvedély. Ha tehetném nekem is sok gitárom lenne, pedig még csak most ismerkedek a gitározással. Van aki bélyeget gyűjt, van aki autókat, van aki semmit. Nekem is volt vagy harminc motorom, igaz nem egyszerre. Imádtam, hogy többféle gépet ki tudtam próbálni.
-
bigrob
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Ha nem jó a te ládáddal de egy másikkal igen, akkor veszel egy ládát is?
Szerintem ha már van egy ládád ahhoz fogsz keresni egy fejet ami jól szól vele.
2x tettem be a lábam hangszer boltba és mind a kétszer brutál lenézően szolgáltak ki, sokkal jobb itthon nyugiban kipróbálni bármit és ha nem tetszik megy vissza. -
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Akartam is írni. csak új cuccból 6x annyi van mint 1995-ben volt., és ez most független attól hogy hangszer, erősítő, effekt, láda.. BÁRMI. MINDENBŐL 6x annyi van a piacon.
Plusz régen nem tudtad mi van még. bementél a boltba.. láttad a felhozatalt, láttad a klipekben mik vannak, meg ismerősi körből jöttek az infók..Most felmész a netre, és 50x annyi cucc közül kéne kiválasztani a nekedvalót? áááh...
30 éve volt 6-8 recept a "DÖG gitárhang elérésére.. vagy akárcsak vettél egy ada mp1-et, egy JCM800-ast egy ládával, és már te voltál a király pedig nem is építettél tornyot... most meg BÁRMIT megveszel, csak középszerű lehetsz.
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Csak egy márkának is annyira széles már a termékpalettája hogy nem férne el egy kisebb boltban. Ha gitárüzletet csinálnák én is azt csinálnám szívem szerint hogy faltól falig 4X12-es ládák lennének a hozzá való fejekkel aztán lehet AB tesztelni kedved szerint. Ha milliomos lennék én biztos csinálnák egy ilyen boltot, szervizzel, alkatrészbolttal, kávézóval
-
Alexios
veterán
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Kellene, de kereslet is kellene ehhez. Nem sok bolt tudja bevállalni itthon(mint látjuk nagyjából 1 sem) hogy több SG, LP, mesák, egyéb erősitők, stb legyen készleten, hiszen addig is x millió áll benne, amit jó eséllyel nem tudnak belátható időn belül eladni itthon.Addig is a next best thing a 14(vagy Thomannál 30) napos elállás
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Azért csak abba gondolj bele hogy egy gitárcentrumban hánytízmillió az árukészlet... És van náluk sokminden de mégse..
Ha most minden gyártó minden modelljéből szeretnél behúzni egy példányt hogy majd egyszer elviszik, akkor 1. milliárdos árukészletet kell felhamoznod, 2. kell egy kurvanagy raktár is, vagy még két szint a boltra..
-
-
benvolio
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Nekem régen nagyon nem tetszett a telecaster, de ez mára megváltozott, kell egy ilyen is a gyűjteménybe.
Amit mindig különlegességnek tartottam az a világos fogólap, soha nem volt olyan gitárom. Hát most egybe letudtam a kettőt, mert volt a közelbe egy ilyen, hát megvettem: [kép]
-
FockeWulf
tag
-
-
FockeWulf
tag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Igen, én ezt hiszem. Ha egy szabad impró mögött lenne definíciókkal meghatározható konkrét szabály akkor nem létezne szabad impró. De végülis igazad van...egy szabály van, "szóljon jól, ne legyen hamis". De....egyes zenéket ismerve...még ez sem mindig állja meg a helyét.
-
Blindmouse_
senior tag
-
FockeWulf
tag
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Háátöööö...
Figyi, ha egy csónakban fejenállva pucéran lehugyozod magad a folyó közepén 1000 ember szeme láttára az alapból beteg cselekedet, ha rámondod hogy ez performansz, akkor művész leszel, de kevesen fogják érteni. zenében is így van.. belefér bármi, de a népszerűsége kérdéses lesz ha a standardok közül lazán kisétálsz teljes mértékben.

-
FockeWulf
tag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Persze, de mint minden művészetben, a zenében is előbb volt (és valójában csak ez a lecsupaszított lényeg) az "anyag" és után jöttek az ún. "szabályok", vagyis csak rendszerbe lett szedve és magyarázva a zene. Szinte mindegyik nagy zenész egyszerűen csak azt játszotta ami neki jól szólt/tetszett...nem zeneelméleti szabályok szerint alkotott.
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Elég sok tényezős a dolog
Amíg kezdő az ember nem tudja mi működik, mi nem. Ki kell kísérletezni, utána kell olvasni. Tipikus kezdő hiba hogy túl sok torzítást használ az ember, ahol már kell a zajzár is. A másik meg hogy ami magába jól szól az szinte biztos nem fog zenekarban működni nagy hangerőn. A boostolt/moddolt plexik,jtm, 800-asok nem véletlen népszerűek a mai napig. Metálhoz is sokak szerint alap a 100W-os végfok élőben, annak van olyan dinamikája nagy hangerőn(a 4 végfokcső is színezi a hangot, jobban mint 2, komolyabban szól, gyorsabb hangindulás) hogy nem kezd el torzítani a végfok, illetve nem is szabad kihajtani teljesen a végfokot. Teljesen más alkatrész értékek jók egy metál erősítőnél mint egy rockosabb/kifejezetten tiszta hangra gyártott erősítőnél, ezt nem lehet megkerülni erősítő tervezésnél, vagy kompromisszum van. Meg ott van az is hogy akkor milyen pedálokat használsz hogy boostold az erősítőt, milyen hangszedőd van, közepes, nagy jelű, aktív/passzív, kerámia, alnico, ezt nem a pluginekkel fogod kihallani.Tibizzz-Ez nem túl zenei torzítás, ez volt a cél? Ha igen akkor sikerült.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Nekem úgy sikerült eladnom most egy SX basszusgitárt, hogy egy barátom elhozta az ő Musima Action Bass-ét, hogy javítsam meg, mert kontaktos, de kell a másnapi próbára. Nem volt akkor épp időm rá, ezért odaadtam neki az SX-emet, hogy addig használja azt, amíg el nem készülök vele. Persze valami zenekari balhé miatt odaverte valahova, lett egy szép leverődés rajta. Szerencsére tisztességes volt, és mondta, hogy akkor átveszi tőlem rendes áron, ki is fizette. Én meg legalább megszabadultam tőle, mert csak a helyet fogta.

-
Goose-T
veterán
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Fölösleges meghirdetni, nem vesznek mostanában semmit az emberek. Hetek óta hirdetek pár gitárt, de alig van érdeklődő, azok is főleg mindenféle erősítőket meg kombókat akarnak rámsózni cserébe, hiába van odaírva a hirdetésbe, hogy nem cserélek és nem számítok be semmit. Minek is cserélnék olyan cuccra, amit még a gitároknál is nehezebb eladni?
Vettem hétvégén a törökszentmiklósi piacon a lomisoktól egy 26"-os mountain bike-ot a fiamnak, mert nő, mint a gomba, kinőtte a 24"-est, úgy néz ki rajta, mint majom a köszörűkövön. Elbeszélgettem az eladóval, ő is mondta, hogy teljesen bedöglött a piac. Korábban hetente elvittek több bicajt is, de az utóbbi időben nem pörgött az áru egyáltalán.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
A probléma csak az, hogy ez el sem hangzott se kérdésként, se megállapításként, hogy az gitározik-e jól, aki el tudja játszani.
Az egész onnan kezdődött, hogy betettem egy saját videót, és megkérdeztem, hogy van-e itt bárki, aki ezt el tudja játszani lefele pengetéssel. Mert én nem tudom.
Erre mindössze két adekvát válasz létezik: igen, én el tudom (mondjuk betesz róla egy videót, abból még tanulni is lehet), vagy az, hogy nem, nem tudom. Esetleg az, hogy még sose próbáltam.
Pont. Ennyi.
A "hülyeség a downpicking", "csak magad szívatod vele", "Hetfield énekelni se tud", "előbb tanuld meg váltott pengetéssel", "úgyse hallod a különbséget", "ne higgy el minden, amit látsz" és hasonló válaszok teljesen irrelevánsak a kérdés szempontjából. Nem értelmezhetőek ebben a kontextusban. Ez mind a hozzászóló - ahogy angolul hívják - cognitive bias-e (szerintem jó magyar kifejezés nincs rá, azért így írtam).
Nem az volt a kérdés, hogy szerintetek van-e értelme megtanulni ezt lefele pengetéssel játszani, vagy jobb gitáros leszek-e tőle, ha ezt megtanulom, esetleg van-e hangzásbeli különbség a két verzió között és társai.
-
Alexios
veterán
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Senki nem mondta, hogy ne tudna a váltott pengetéses riff jól szólni, vagy hogy csak a down pick a jó, még csak azt se hogy az egyik jobb mint a másik, de tök nyilvánvalóan másképp szól, szerintem pl. kell az a kis plusz agresszió amit ad a puppetsbe.
Amúgy volt csöves erősítőm, és mégis inkább a digitális 5150-t használom
-
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Ha Hetfield felfele pengetéssel játszaná ő is úgy akarná játszani nem? Mert szerinte az jobban szól.
Közbe meg kurva fárasztó 3-4 percen keresztül downpickingelni és nem is praktikus. Persze ha valaki erre élvez hogy szereti magának még jobban megnehezíteni a dolgot akkor ne aprózza el, játsszon mindent downpickingel, ne használjon pengetőt se mert minek...a normális gitárosok mint Petrucci meg gondolkodnak. Láttam ilyen gitárosokat, megrekednek azon a szinten ahol, 10 év alatt se lesznek semmivel jobbak. -
Goose-T
veterán
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Ha rövid választ akarsz: nem fogsz olyat kapni. A felezett humbuckerek mindig szarul fognak szólni egy single coilhoz képest. Teljes humbuckernél meg adott a magasak levágása a két tekercs és a szélesebb átfogás miatt. Persze lehet próbálkozni ilyen DiMarzio- meg EMG-féle varázslatokkal, talán meg is tudod közelíteni a hangzást, de akkor meg a vastag humbuckerhangot fogod elveszíteni.
Nincs más megoldás, venned kell egy stratot is.
-
arnyekxxx
veterán
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
EMG 89 Alnico V
EMG 89R Alnico V
EMG 81TW Ceramic/Steel
EMG 85TW Alnico V
EMG 57TW Alnico/Steel
EMG 66TW Ceramic/SteelSelectable single coil and humbucker sounds due to the special EMG three-coil design with side-by-side coils in humbucker mode and two stacked coils in single coil mode for noise-free operation
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Szerintem azért mert egy primitív ellenállás mixer-el van a két két erősítő fokozat összemixelve, szóval ha lehúzod a másik csatorna volume potméterét az kihatással lesz a hangra mert a másik csatorna kimenetét is lehúzza a földre még ha ott van a 470K-s ellenállás is. A másik dolog hogy amikor jumpereled a két erősítő fokozatot az erősítés is megnövekszik, bemenő impedanciája lecsökken a felére, ahogy a zaj is, ez hallható lesz hangban is. Matchless erősítőknél van hasonló bemenő erősítő fokozat ahol párhuzamosítva van a bemenő erősítő fokozat..

Ha így nézzük 3 féle hangzást tud a plexi, Normal, Bright, Jumperelt, és még lehetne bele tenni egy kaszkádolt hi-gain módot(JCM800) -
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Ma minden is fent van az interneten, régen meg hallás után kellett leszedni a dolgokat és mindenki úgy játszott mindent ahogy tudott. Amióta meg van világháló kinyílt a világ és a gitárosok is sokkal képzettebbek technikailag, talán már túl képzettek is. Ha meg kellene írni egy REM féle dallamos slágert ott hasalna el mindenki, vagy már nincsenek drogok és azért nem megy a dalírás?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Nekem nem hajlik az 1.14mm-es,(pont ez a lényeg) bár én 9-es húrszettel használom és nem erőből pengetek. Így nincs a vastagabb pengető miatti ügyetlenkedés gyorsabb dolgoknál. Vastag pengetőknál meg van olyan aminek a széle teljesen kör alakban le van kerekítve na azzal is furcsa játszani.
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Innen lehet venni olcsón ugyanilyen plexi házat hozzá nem kell megvenni a drága 370euro-s tubetown-os házat. Minőségben ugyanaz. Reverben is fent szoktak lenni a kész dobozok. Rendelte már tőle. Az SLO headshell-t tőle rendeltem. Ha lehet ne hasonlítsunk egy pcb-s erősítőt egy handwired-es turret board-hoz...többet ér turretboard javíthatóság szempontjából mint az a 3 év gari amit a pcb-s Marshallnál adnak...

-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Persze mert a plexin 2 csatorna hangzását kevered. De előbb még azt írtad az a fontos hogy ki lehessen hajtani a végfokot...Hangerő potmétert lehet a fázisfordító után is tenni nem csak a loopba, de ez már mod, azzal is elég jól lehet szabályozni a hangerőt, és megmarad a kihajtott végfok hang. Ennyi pénzért már építeni is lehetne ilyen 20W-os plexit Tubetown-on vannak kitek kevesebb feléért a kis fejnek, ha kel összerakom neked. Ha ennyire pontos elképzelés van akkor lehet érdemes építeni, vagy ha nincs, akkor azért hogy utólag lehessen módosítani kedved szerint... és akkor lehet bele pluszba master volume szabályzó meg PPIMW, plexi+JMC800 1-vezetékes mod, diódás vágás(josé mod). csöves egyenirányítás, 2 féle diódás egyenirányítás, stb.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Nem alap, de jellemzően. Vagy Muzikernél.
Én végeztem a diszkonttal, töröltettem még a fiókomat is, többet semmit se veszek náluk, akkor se, ha több tízezres az eltérés.
Más:
Boss SD1: Szereztem egyet, klassz. Mégse kell, mert az Amperot bekötve az előfokba ott van millió pedál, többek között az SD1 modellezve, így felesleges a 30 ezres kiadás. Holnap megy vissza.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Akkor elmondom, hogy megy ez náluk. A webáruházban minden szar terméket fenthagynak, akkor is, ha már a modell nem is létezik. Pl. Gibson LP Studio (a régi)
Tehát az az ár, ami ki van írva nem készleten lévő terméknél, az felejtős. Pláne akkor, amikor ugyanaz a termék még Thomannon is 30-40 ezerrel drágább, meg minden más üzletben.
Az új eresztést garantáltan nem szerzik be annyiért.
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Lehet aszimmetrikus clipelést csinálni a tubescreamerrel, el kell távolítani(vagy csak egy kapcsolóval kiiktatni) az egyik diódát ami vágja a jelet(2 dióda van ami vágja a jelet, egyik a pozitív, másik a negatív félperiódusban. Kár hogy ezt a "feature" kimaradt, sokoldalúbb lehetett volna a pedál és ez tényleg hallatszik a torzításon...

-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Én az SLX DX-et néztem ami raktáron van náluk hogy egész jó áron van... bááár használtpiacon láttam már olcsóbban is... de most hirtelen eltűnt az összes.. egy darab van eladó de az használtan drágább mint náluk az új... ki akarom pipálni a bakancslistán a "legyen egyszer egy necktru gitárom.. " pontot.. most egy KEXMG van a használtpiacon egész jó áron.. de az meg kb majdnem olyan színű mint az ősrégi Kellym..
nem akarok nagyon monokromatikus színpalettából több gitárt

-
-
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Nyilván, egy ekkora doboztól nem várhatjuk ugyanazt, mint egy gitárládától.
De összességében azt gondolom, hogy amit a Spark (2) nyújt, az egy kezdő számára talán a legjobb vétel, ha backing trackre akar gyakorolni, szeretne loopert, baszakodás nélkül gyorsan és könnyen a kedvencei hangzásvilágát szeretné otthon modellezni, arra hibátlan.
Arról nem beszélve, hogy van rajta smart jam, igaz, én azt nem használtam, mert nem elég hozzá a tudásom, de akinek van az is, az marha jól tud azokkal is gyakorolni.
Arról nem beszélve, hogy van, aki évekig keres egy bizonyos hangzást, kipróbál mindent, aztán vagy sikerül neki vagy nem. Itt meg az AI-nak megmondom, hogy Prince: Purple Rain, és már dobja is ki a preset javaslatokat.
Nem kell olvasgatnom utána, hogy mi is kell hozzá, milyen pedál, milyen fej, mlyen treble és gain szint, hanem gombnyomásra ott van egy otthoni usernek elfogadható szinten.
Best buy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Hazánkat elkerüli a Poco Pad X1
- Formula-1
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Retro Acorp Socket 7 PC, Pentium MMX CPU, 32 MB RAM, Windows 98
- Asus H81M-A LGA 1150 alaplap, 8 GB DDR3 RAM, i3-4370 CPU
- iPad Pro 10.5 (2017) 256GB tökéletes állapotban, dobozában
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Silver - HUN- MW1G3MG/A 3 év gar
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! MSI A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 3060TI 8GB Zalman Z1 Plus XFX 650W
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Amíg kezdő az ember nem tudja mi működik, mi nem. Ki kell kísérletezni, utána kell olvasni. Tipikus kezdő hiba hogy túl sok torzítást használ az ember, ahol már kell a zajzár is. A másik meg hogy ami magába jól szól az szinte biztos nem fog zenekarban működni nagy hangerőn. A boostolt/moddolt plexik,jtm, 800-asok nem véletlen népszerűek a mai napig. Metálhoz is sokak szerint alap a 100W-os végfok élőben, annak van olyan dinamikája nagy hangerőn(a 4 végfokcső is színezi a hangot, jobban mint 2, komolyabban szól, gyorsabb hangindulás) hogy nem kezd el torzítani a végfok, illetve nem is szabad kihajtani teljesen a végfokot. Teljesen más alkatrész értékek jók egy metál erősítőnél mint egy rockosabb/kifejezetten tiszta hangra gyártott erősítőnél, ezt nem lehet megkerülni erősítő tervezésnél, vagy kompromisszum van. Meg ott van az is hogy akkor milyen pedálokat használsz hogy boostold az erősítőt, milyen hangszedőd van, közepes, nagy jelű, aktív/passzív, kerámia, alnico, ezt nem a pluginekkel fogod kihallani.