Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
KerryVTR
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Sennheiser HD 650
-
espista
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Audiotechnika ATH-M30X
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem vitatom el a tudását, de a stílusa és az artikulációja tök irritáló. Adom a fazekat...

Attól, hogy valaki tehetséges vagy van tudása valamiben, nem következik egyenes arányosan, hogy idiótának is lehet már lenni. Tipikus példája, hogy a tudás és az intelligencia nem jár kéz a kézben.
De szimplán az is lehet, hogy öregszünk.

-
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szeretnél te úgy gitározni mint az az idióta ripacs
(én is)
Arról nem is beszélve hogy ebből hogy megél és a Dragonforce koncerten vendégként fellépett
Van egy stílusa, nem tetszik viszlát. -
chaosmonger
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Persze, itt lőttem a konyhaasztalon...
-
espista
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ebben a videóban az a lényeg, hogy néhány elég jó gitáros a sztenderdektől eltérő módon penget, de valahogy mégis elég jól csinálják. Pl Frank Bello is csak azért pengeti három ujjal a basszusgitárját, mert kiskorában félrenézett valamit a kedvenc muzsikusa videójában. Szóval nem szentírás minden.
-
bear_
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Pedig elég jól gitározik a srác.
#49240benedekco:
Meg az is, hogy éppen mit játszik. A sodrott húrokat például elég nehéz elérni ha adott szöget zár be a kéz a nyakkal, ellenben három magas húrnál már nem jelent problémát.
Nincs kôbevésve hogyan kell fogni a nyakat, de azt illik felsimerni ha valamit nem tudsz lefogni az alkalmatlan kéztartás miatt, olyankor kell fogást váltani. -
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem kell nyomni a jobb kézzel, nyilván ne legyen feszültség, de ha hozzáér a gitárhoz azzal semmi gond nincs. Én pl. nem tudok úgy játszani ha ökölbe szorítom a jobb kezem, mert nem érzem a távolságokat a húrok között.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én nem utállak az biztos
. Amúgy mit mondtál volna? -
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jo, de neki szabad, Hetfield ha akarja, felulrol lefele fogja es akkor is Qrva jol fog szolni

-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
[link] Hat en meg nem lattam hogy a srac markolaszta volna a nyakat, inkabb tok lazan ujjal "felnyul", es azert o jatszott itt-ott, es kegyetlenul tolja

-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az első gityótanárom is lerakatta velem a kisujjamat. Aztán a második leszoktatott róla. Mondjuk ő már azt mondta, hogy nem baj ha hozzáér a testhez, de ne támasszam, azaz amíg egy laza ujj odaér a koptatóhoz addig nincs gond, amint feszkó van benne onnantól jönnek a gondok. Amúgy ez is olyan, hogy nézed a nagyokat és találsz olyat aki "támaszt" vagyis úgy tűnhet, mert lent van a testen a kisujja.
re: hónapok berögzülését kell kiirtanom
Erről beszéltünk sokan itt eddig, hogy ezt lenne jó elkerülni. De legalább csak hónapok, nekem évek vannak szarul berögzülve
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Te jó ég, mennyivel gyorsabb így a bal kezem. Nincs letapadva a nyakhoz. Az akkordváltások is sokkal gyorsabban mennek, bár még nagyon szokatlan, hónapok berögzülését kell kiirtanom belőle...de muszáj lesz, már most érzem, hogy mi ennek az értelme.
-
FockeWulf
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem mindig, akkordoknál sokszor hüvelykujjal lehet bass-hangokat befogni, úgynevezett "kapa-fogassál", de a mély húrokat is így a legkönnyebb sok esetben letompítani, hüvelykujjal "átnyúlva" a nyakon stb...
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
-
FockeWulf
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Amire talán még jobban figyelj, hogy ne pattanjon vissza az ujjperced lefogáskor , mint a videódba, a középső ujjadnál. Valahogy az egész kéztartásod próbáld jobban....hogy is mondjam, a gitár "alá" vinni.
-
bear_
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Rossz szögben tartos a tenyered. Az ujjaid álljanak merôlegesen a húrokhoz képest. A hüvelykujjad is inkább a középsô ujjaddal szembe helyezkedjen, úgy könnyebb lesz
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Más márka sem garancia (ok, egy Shure rendszer már az), basszerosunk Lekato ws-80at vett mert rengeteg helyen dícsérték aztán ment neki egy hónapot és vége. Nekem meg a Takstar megy 5 éve.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
-
espista
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerintem az E6-os húron az A hangot a 3-as ujjal kellene lefogni. Az A5-ös húron a D hangot szintúgy. A D4-es húron én a G-t is a 3-as ujjal fognám. A többit szintúgy.
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
"két óra gyakorlás után azt hittem, hogy kibaszom az ablakon az összes gitárom meg erősítőm"
Ilyen nekem is volt, mikor elkezdtem a power chordokat probalgatni, gyorsan megallapitottam elkeseredve hogy sosem fogok tudni metalt jatszani, nem tudok egy nyomorult F5-ot sem lefogni. Aztan gyorsan elmult
(jo, mondjuk az minimum masfel fokkal konnyebb mint ugyanaz a tavolsag 1-2 ujjakkal, de meglesz az, csak kis ido kerdese, meg jol kilazulo ujjake) -
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A Tremontin gyakorold az elején, annak mintha rövidebb lenne a nyaka és pár milliméter is nagy különbség tud lenni! Vagy nézd a pozitív oldalát: egy baritonon, vagy basszus gitáron még nagyobbat kellene nyújtanod...

-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ezen ne ess ketsegbe, az ujjak idovel lazulnak, sokkal nagyobb tavolsagokat tudsz lefogni mint eleinte, de ehhez ido kell. Erdemes 'nyujto' gyakorlatokat csinalni, akar a gitaron (pl. a 'spider walk') akar anelkul, tornaztatva az ujjaidat. Idovel sokkal konnyebb lesz, en par honapja meg az A moll skalat sem tudtam lejatszani, egyszeruen nem ertek az ujjaim sehova, most meg siman megy.
A tanarod valoszinuleg evtizedek ota 'nyujtogatja' az ujjait, neki konnyu. Ha toled azt varja el hogy ugyanolyan rugalmas, jol pozicionalodo ujjaid legyenek mint neki, akkor nem jo tanar...
Keress youtube-on ujjtornazos gyakorlatokat, van sokfele, menni fog az idovel

-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Erre kíváncsi leszek.
-
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Koszi.

Deeee, tessek gyorsan potolni... John Fogerty.
Az eredeti ugye a Creedence Clearwater Revival - Fortunate Son ez az egyik legjobb dal a vilagon, de ezt jatszani... hat nekem egy kicsit lassu. De nincs azaz isten, hogy egy CCR sd kartya/cd/ipod/kazetta vagy barmi ne legyen a kocsiban.
Mivel CCR mar nincs de John Fogerty osszeallitott egy albumot, es kozosen eljatszottak a Foo Fighters-el ezt a dalt. Ez mar az a tempo amit rohadt jo jatszani. Amugy meg 4 accord kb az egesz.
Foo Fighters feat. John Fogerty - Fortunate Son -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ne már, hogy nem ismered?!
Ezt mindenki ismeri bakker.De ott írja a vidi sarkában, hogy Ő a John Forgety verziót tolja.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére

-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem baj, a lényeg, hogy a romokból felszálló füst karikái megfelelő mintázatban kövessék egymást :)
Érdemes egy egyszerű "boci-boci" dallamot elprüntyögni mondjuk G-dúrban, majd rápróbálni a megfelelő akkordokat (ahogy Rick mondja). Mindjárt felszáll a köd, kitisztul a kép...
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jó úton jársz. Ugyanannak a skálának a különböző módjai "kompatibilisek", mivel ugyanazok a hangok szerepelnek benne, így biztosan nem szólnak rosszul együtt egy darabban - hogy jól is szólnak-e, az már nyilván egyedi kérdés is. Általában véve igaz, hogy ugyanannak a skálának a dúr típusú módjai vidám / erős / dicsőséges / örömteli, míg a moll típusú módjai inkább bús / lágy / szenvedélyes / szomorú hangzásúak (amolyan yin/yang módra).
Dúr típusú módok:
- 1. fokról indulva: maga a dúr
- 4. fokról: líd
- 5. fokról: mixolíd
Az a közös bennük, hogy két Egész lépéssel indulnakMoll (eol) típusú módok:
- 2. fokról: dór
- 3. fokról: fríg
- 6. fokról: maga a moll
Az a közös bennük, hogy az első két lépésből az egyik Egész, a másik Fél.Kakukktojás: a 7. fokról indított mód (lokriszí), ami, bár moll jelleggel indul, egy spéci, ún. szűkített jellegű sor (angolul diminished) - de ez nem mai tananyag :)
Egy jó anyag a témában (Rick Beatónak rengeteg hasznos vidije van): Chord-scale connection [link]
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Már meg is találtam a választ doc videójában.
A moll skála: E(gész) - F(él) - E - E - F- E- E
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha bizonyos dúr skálák "ikrei" bizonyos moll skálának (mondjuk a C-dúr és A-moll), akkor ez azt is jelenti, hogy ezek jól hangoznak együtt, és mondjuk egy számban ezeket érdemes kombinálni?
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Igen, ezert ikertesok pl. a C-dur es az A-moll. Ugyanazok a hangok vannak bennunk, csak mashonnan indulsz

Nezd meg a hangkozoket, pl. a C-durnal egeszen vegig. Erre remek peldaul a zongora. Aztan ha nem a C-tol indulsz, hanem az A-tol, akkor ugyanazokat a hangokat (feher billentyuk) fogod lenyomkodni mire ujra eljutsz az A hangig egy oktavval feljebb, megis, kozben a hangkozok amiket kapsz masok.
Erdekes am ez a zeneelmelet
A G-mollnal ugyanez: elindulsz G-tol, es ugyanolyan hangkozoket pakolsz ra, mint peldaul a fenti peldanal az A-mollnal latsz. Van egy tok jo video errol youtube-on, megprobalom megkeresni. A Nothing else Matters az nem E moll? Na ezt megkeresem

(Aztan ha mar ez csuklobol megy, akkor johetnek az egyeb skalak, ion, mixolid, stb
)MOD: meg is van, zeneelmelet 16 percben: [link]
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jól :) meglep, hogy ezt eddig egy tanár sem mondta el neked (vagyis hogy nem jött rá, hogy el kellene mondani).
Ugyanezek a hangok vannak a természetes moll (eol) skálában is, csak a 6. fokról indítva. Az E dúr példa esetében ez C# moll.
(ami azt illeti, mivel a hangok ugyanazok, ez igazából nem is külön skála, hanem ugyanannak a természetes skálának az eol (moll) "módja". Vannak olyan hangsorok, amelyek valóban más skála módjai, mivel semmilyen természetes módnak nem felelnek meg.)
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Sőt, a második lépést nem is kell feltétlenül megjegyezni, az mindig ugyanaz (kvint) az alaphanghoz képest, ezért van a dúr és moll akkordok lefogasa között csak egy ujj (és egy bund) különbség, már ha a helyzet engedi.
(MOD: most nézem, skálarol beszéltél nem akkordrol, bár ha a skála megvan, onnantól az akkord is, ugyanazokat a sorszámu hangokat kell kivalogatni minden esetben (alaphang, kis vagy nagy terc, kvint).
vagy power chordoknal meg egyszerűbb, alaphang meg kvint, esetleg hozza oktav
-
chaosmonger
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én már azzal is elégedett lennék ha ezt a szólót el tudnám ilyen lazán nyomni. Tudom hogy semmi nehéz vagy különleges nincs benne technikailag, épp ezért elérhetőbb célnak tűnik. Most ez az aktuális kedvencem egyszerűségével együtt.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Melyikbe?
Mindjárt ránézek én is.
Jah, látom. Nyugati aluljáró. -
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Igen, szivesen csinalnek mindent egyszerre, de eselytelen, igy nalam Justin megy mint akusztikus gitar-akkord fokusz, melle meg szerintem elsonek a Jasonos metal alapozot valasztom az elektromoshoz, de erdekelnek a tapasztalatok a Guitar Master Methodrol

-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Viszont az online kurzusoknál mindig van tanmenet.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ez így van!
Igaz!FockeWulf Abszolult!
Tényleg nehéz kérdés ez a tanár ügy. Az első tanárom csak és kizárólag figcsiket, témákat tanított. Hiába kérfem többször is, hogy legyen kis zeneelmélet. Akkor emiatt otthagytam, de most meg lehet, hogy visszamennék hozzá.
Aztán volt olyan is, aki ha nem online vagyunk, olyan nyakast baxott volna le, hogy leesek a székről.
Szerintem a kis kínai gyerekeket emberségesebb módszerekkel hajszolják világbajnoknak.Most viszont találtam egy nagyon szimpatikus jazz gitárművészt! Ő aztán tényleg tud zenélni, hiteles, türelmes, érthető, nem horror drága, de most meg sajna én nem tudok menni.
Marad a truefire, meg a youtube. Azzal is lehet azért poroszkálni.
-
FockeWulf
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Igen, általában ez van. Vagy van egy kötött tanmenet, amitől aztán eltérni nem lehet, vagy van a kesze-kusza módszer, ami éppen a tanárnak az eszébe jut, vagy amihez éppen kedve van, azt tanulgatjátok.
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
"először, kéz és testtartás, utána pengető fogás, pengetési minták, stb, majd akkordok" - szerintem ezzel az a problema, hogy a diak a harmadik ora utan azt mondja hogy elb@xtam mar egy csomo penzt meg idot, aztan meg csak jogaztunk, gitarozni nem is tanultam... pedig fontosak az alapok, csak az ember (en is) nagyon turelmetlen, igy eleg nehez.
Tanart illetoen meg szerintem meg kell nezni hogy kirol vannak pozitiv velemenyek es hozza menni. En is gondoltam mar ra hogy keresek egyet, nem is feltetlenul 'tanfolyam' jelleggel, hanem inkabb alkalmi konzultaciora, hogy adjon tanacsokat, mit csinalok rosszul, hogyan kene kijavitani, mit es hogyan lenne erdemes gyakorolni az altalam elerni vagyott celok erdekeben, stb. -
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A Metallica már közelebb áll hozzam

De jól mondja a nyuszi topictars, vannak nagyon jó számai Moorenak.Amugy metronommal szoktál gyakorolni? Elég toredezettnek érzem a ritmusodat, bár lehet hog csak nehezen találják meg az ujjaid a hangokat
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Érdemes azért belenézni a munkásságába, egy Over the hills and far away, Out in the fields, Wild frontier elég jó kis dalok amiket könnyen megkíván az ember eljátszani.
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Na, jo lesz ez
anno en is hallgattam egy idoben Gary Moore-t, bar annyira nem egett be, inkabb a zuzos vonalat preferalom gitaron -
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Na nekem ez új infó, hogy nem él (bár nem követtem nagyon munkásságát).
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
marmint A-dur? igen, regebben azt a 'klasszikus' 1-2-3 ujjakkal fogtam, aztan raszoktam (leginkabb a Justinos course miatt) a 2-1-3-ra, a komplett E-A-D valtas megvan mutatoujj pakolgatas nelkul, marad a huron

-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ez földhurok probléma. Ha elemmel nem zúg akkor egyértelműen valamivel ami a hálózaton van csak simán össze gerjed és jön a "hámmmmm" zaj.
Ezt másik áramkörön lévő konnektorra kötéssel vagy egyéb okosságokkal lehet kiszűrni, ha egyáltalán ki lehet. -
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem csak a single coil-lal, a humbuckerrel is zug. Elemrol hajtva nem, szoval inkabb valami foldeles-szeru problemara gondolok. Ha eppen csak hozzaerek valamelyik hurhoz, akkor azonnal sokkal halkabb a zugas. Igen, cleanen sokkal kevesbe zug.
A 'brown' egyebkent micsoda? probalgatva ugy tunik hogy az amolyan "extra overdrive"-szeru, pedig en a nevebol en elsore valami blues-jellegu lagyabb, melyebb hangzasra asszocialtam
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Eleinte furcsálltam hogy kicsi a torzítás, aztán rájöttem hogy nem a crunch hanem a brown mód lesz a megoldás.
fasza amúgy, a hangja pont jó a szobába, egyetlen gondom van: adapterrel rendesen zúg, elemrol ilyen nincs. YouTube-on is láttam hogy másnál is volt ilyen, alapból nem veszélyes de fejhallgaton zavaró ha éppen nem jön hang a gitárbol, csak az alapzaj.
gyakorolni nagyon jó, a line inen mehet be pl a Metronom vagy YouTube-os lecke, kifelé akar fülesre is, így akkor is tudom nyúzni a gitárt ha itthon az asszony
-
chaosmonger
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én ezzel tolom 2 éve, életem legjobb vétele volt.
-
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Köszi!
Goose, Aliról nem tudsz valami fillérb*szott okosságot?

-
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Milyen vezeték nélküli cuccot vettél?
Mostanában az tart vissza a leginkább hogy a kábelekkel szenvedjek melyik kontaktos meg elhúzogatni mindenhol..

Bár a hónapban a vásárlástól az is vissza fog tartani, hogy egy narancssárga lámpán áthaladásért kaptam egy 50 Matyis csekket meg a kutyára is el kellett szórni egy jó 70-et...
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
en meg vettem a Praktikerben fel meteres acel vonalzot hurmagassagot merni. Az elado mondta hogy van egy meteres is, leallitottam hogy nem kell
nem tul precizios eszkoz, de az 1 meg 3 mm kozott latom a kulonbseget 
Reszelesre nem mernek vallalkozni, a polirozas mondjuk nem hulyeseg, en lassan hurt cserelek az akusztikuson, azon gondolkodtam akkor mar valamivel le is kene apolni szegenyt.Mit erdemes kozel 20 eves gitarral csinalni? Tudtok ajanlani valami apolo folyadekot vagy ilyesmit a fogolaphoz? Az biztos jot tenne neki, bar szerintem meg mindig nagyon rendben van, jo kis gityo ez

-
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
"Ezzel a két gitárral elleszek 10 évig. " -->> Tuti fix, hogy lesz még mellé 2-3 másik!
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére

-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A gitárból kijövő hangnak egyetlen forrása van, a pickup. Hogy pickup milyen jelet állít elő az sok mindentől függ a gitáron, pl a húrtól is. Meg a pengetőtől. Meg a bundok anyagától. Meg a hídtól. Legkevésbé talán a fától.
szerk. Nyilván, ha villanygitárról beszélünk.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Gratula hozzá!
Kibebax jól néz ki!! Nekem jobban tetszik, mint a PRS-ed, pedig az is egy álmom!
Fogása milyen, nem fejnehéz? Hangja? -
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Pokolkeltő? Floyd, aktív pickup megvan...
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én tudom, de csalás lenne ha beírnám

-
jmarcell
csendes tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az biztos, hogy nem Telecaster, szóval azt később fogod venni, ha kinövöd, hogy a gain-t 7 fölé tekered
és nem is fix húrlábas (pedig a múltkor mintha írtál volna olyat, hogy legközelebb azt szeretnél). -
Tempes
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
-
nap
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Azt jelenti, hogy tenyér éllel nyomod a húrt, miközben megpengeted lefogás nélkül.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ugyanezt a gitárt elölről
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Valami Schecter? Vettél még egy gityót? Vagy valaki másé?
re: arnyekxxx
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Egy karcolást ami miatt már küldöd is vissza?

-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
szo mi szo, raneztem erre a BlackStarra, es lattam hogy csak egy huszassal dragabb mint a Katana Mini, megis mennyivel tobbet tud... aztan arra jutottam hogy biztos talalnek olyan ami a BlackStarnal dragabb csak kicsivel, meg olyat ami annal...
Ugyhogy gyorsan megrendeltem a Minit, mielott meg nagyon elkap a hev
-
FockeWulf
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Dehogynem
vegyen egy jó kis modellezős kombót, vagy sima kis tranyóst...vagy multit....vagy csöves cuccot...

"A 43. ütemben mit jelentenek az X-ek?" Tompítsd le a húrt a lefogó kezeddel, úgy hogy ne szólaltasd meg a hangot, csak ilyen kattogás szólaljon meg. De jelenthet folytást is (rácsapsz a pengető kezeddel adott húrra vagy húrokra de ne szólaljon meg hang, csak csattanás/kattogás).
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
noob kerdes; mi az a tobb csatorna?
azt hittem az siman normal es torzitott kozti valtas, de kezd ugy tunni nekem hogy itt masrol van szo 
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha erre gondolsz több csatorna alatt, akkor a Fender Mustang is modellező erősítő, és lehet váltani erősítő modellek között.
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Van fönt egy a padláson, majdnem meghaltam, mire fölcipeltem
Néha elgondolkodom, hogy le kellene hozni és ráköni a PlayStationt
De hát csak SCART csati van rajta.... -
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
otthoni szórakozásra egy ilyennel is teljesen el lehet lenni, most vettem egyet csak az íze kedvéért és teljesen jó. Ha nem aktiv a gitárban a pickup, mert azt nem bírja. Egyébként egy ilyennel próbálok/koncertezek jópár éve, gond nélkül. Mondjuk amikor vettem még 12ezer volt...
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem zajos, és nem akad semmivel.
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én használok, megvettem kb a legolcsóbbat muzikertől(yuer talán a márkája), tökéletesen működik, néha feltöltöm, ennyi. Hangminőségben lehet jobb lenne egy line6 vagy ilyesmi, de itthon nekem nem tűnik fel nagy különbség.
#48917 doc : watt és watt között vannak különbségek a gitárerősítők világában, valami olcsó tranzisztoros 20wattos erősítő finoman szólva nem fog túlordítani semmit
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Koszi, megnezem melyik adapter passzolna hozza. 20W nem kell, hova, erre a 8 negyzetmeterre?
Egyelore annyira bena vagyok, hogy szinte rettegek attol hogy valaki meghallja, nem hogy meg tulorditsam a Family Frostos autot 
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
pont ez volt az elso amit neztem
de mivel ehhez meg adapter is kene kulon, nem akartam ezzel fajditani a fejem. Erdemes lenne? 
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Csővel vagy tranyóval? nem mindegy, előbbivel bőőőőven, utóbbival rohadtul nem.
-
fattyu
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
ennyi infóval ez így nem igaz állítás. vannak 5-10-15 watt csöves dolgok amik nagyon zsiványak.
de tudom hogy nem erre gondolt. csak azért ez is része az egyenletnek.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
azért a 60ezres noname szett meg a PRS+Katana 50MKII között van pár használható lépcsőfok annak aki nem akarja a kezdődő hobbijába beletolni a magyar átlagfizetést.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
-
hNp88
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
az ülve vs állva gitározás még hagyján, én inkább azt nem értem, hogy berúgva-bestohlozva hogy tudnak zenélni a zenészek
a próbáinkon csomószor eszembe van, hogy a két kolléga tetemes mennyiségű alkohol elfogyasztása után is éli a zenélést, én meg még józanon is örülök ha tudom melyik végén kell fogni a 4 húrost 
igaz én kissé kilógok a sorból, lévén teljesen absztinens vagyok, így ez a felfoghatatlan szint nekem

-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Értem én, de azért próbáld is ki, tényleg elég sok hamis húrt lehet kapni, akár sima ernie ball/daddarioból is, nemhogy drágábbakat, és a csomagolást is hozzá hamisítják. Van hogy néha kapni eredetit is persze olcsóbban, de ez a ritkább, márcsak azért is mert mint a képeden is írja made in usa, szóval miért lenne olcsóbb kínában, ha még csak nem is ott gyártják
(illetve attól hogy nem eredeti, még lehet jó amúgy is) -
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nézd meg jó is-e, mert nem ez lenne az első hamis húrkészlet aliexpressen

-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Kinek mi a kényelmes, neked is beáll majd, hogy milyen nyak-szögnél a legjobb. Én is azt szeretem pl, ha nem vízszintes, hanem 30-40 fokban fölfelé áll a nyak.
-
FockeWulf
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Na köszi, ez jó kis motiváló vidi, valójában az a legnagyobb bajom hogy bazi nagy az orrom, alig férnek oda a fogaim a húrokhoz tőle. Ráadásul egy kocsmai bunyóba kiütötték az első 4 metszőfogam, így kénytelen vagyok a szemfogammal próbálni pengetni, igaz csupa nyál szokott így lenni a húr, meg néha ráfolyik a pikappra is...
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én ülve sem tudok
-
chaosmonger
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Na de hol az ugrálás, szaladgálás, színpad felszántása? Szerintem gyakorold rögtön úgy
Viccet félretéve, még így állva is sokkal jobb a ritmika mint a pár héttel ezelőtt feltöltöttekben, szóval van fejlődés, hajrá !
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ilyen a roxtárság, aztán jöhet a következő fokozat

-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
kis lépés az emberiségnek de nagy lépés az embernek

-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
nyilván aki tökig engedi le a gitár testét az a nyakat nem fogja vízszintesen tartani mert az anatómiailag problémás lenne
Hetfield azért nem BBking-i magasságban hordja 
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ne f*szmagasságra legyen állítva a gitár kezdésnek
Ülve beállítod magadon a hevedert, hogy nagyjából feszes legyen, szóval onnantól ha felállsz, kb ugyanolyan magasságban lesz a gitár.
Innentől kezdve nem kéne a bal kezednek messzebb lenni, szerintem amúgy sokszor könnyebb is tud állva lenni(legalábbis számomra a kéznek), figyelj arra a nyak milyen szögben áll, ne vizszintesen legyen, hanem felfele nézzen valamennyire. -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hogy a viharba tudnak ezek
a varázslatot sok gyakorlásnak hívják. Olyan ez mint a kocsiban a sebváltó, azt sem bámulja az ember minden váltásnál hanem tudja a keze mit kell csinálni miközben az utat lesi.
Hogyan érdemes ezt elkezdeni?
Beállítod a gitárszíj magasságát olyanra, hogy állva ne legyen nagyon kényelmetlen lefogni egy komplexebb akkordot és elkezdesz minden előröl gyakorolni
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Schecter Banshee GT FR Satin Charcoal Burst
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerintem a floyd nem profiság kérdése, hanem akarod vagy sem
Ettől nem lesz se jobb, profibb a gitár, és (szerintem, bár van aki vitatkozik ezzel) rosszabb sem. Pl. kiékeled a floydot, aztán a problémák nagyja máris megszűnik, persze akkor meg minek vettél floydos gitárt
Végső soron akkor érdemes ha használni is akarod, ehhez nem kell jónak sem lenni, főleg profinak, most érted, más technika, mittudomén a nyújtás sem csak a profiknak szól, ez is kb olyan, ha úgy akarsz játszani akkor kell a floyd, ha meg nem akkor nem 
De tény, hogy több odafigyelés kell hozzá, de azért egyáltalán nem a világvége. Én pl. húrcserénél mindig kiékeltem, és pont ugyanolyan márka/vastagságú húrt vettem hozzá, így behangoltam, megtéptem a húrokat, megint behangoltam(ahogy egy fix hidasnál is), majd utána mentek vissza a satuok, és nagyjából már jó is volt, kicsit kellett csak a finomhangolókon állítani. Kiékelés nélkül ugyanez húronkénti cserével, azért valahogy meg lehet oldani az akadályokat, csak akarni kell, és arról úgyis tudsz hogy akarod vagy sem
Persze ez egy félmilliós Ibanez volt, olcsó floydos gitárt én sem vennék, mert szarok. -
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ez így van, maximálisan igazat adok neki. A divebombnak súlyos ára van. Azt még nem is említette, hogy floydnál még a bundokat sem lehet a végtelenségig síkolni, mert a satus felsőnyerget nem igazán lehet a bundok magassága után reszelni, mint egy sima csontnyerget. Ha pedig már az első bundnál túl magasan van a húr, akkor onnantól az egész gitár kb. használhatatlan.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
1. placebo, amit szeretnél érezni pont úgy befolyásolja 2. nem 3. nem.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Húr csere nehezebb egy lepke fingnyivel, de ez ne akasszon meg. Kb plusz 2mp. Karbantartásban neked nem lesz semmi különbség. Hangzást már mondták. Se előnye se hátránya.
-
espista
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Elméletileg hosszabb sustain, de ember nincs, aki ezt észrevenné. Más egyebet nem befolyásol.
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A ritmusért minden zenész felel. Szerintem te kevered a tempóval.
A tempót a dobos határozza meg, őt követik a zenészek.A basszusgitár azért van, hogy
- Az emberek a basszusgitárra táncolnak, ez adja meg a lüktetését a zenének. Ez pszichoakusztika.
- Kitölti a gitárok és a lábdob közötti frekvenciákat.
- A basszus határozza meg, hogy milyen akkordot hallasz. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nagyon jó kérdés. Itt pl szerintem a basszus diktál.
Led Zeppelinben együtt mentek általában. De volt ahol inkább a dob aztán később a basszus diktálta a tempót meg az ütemet.
Amúgy az együttesé a dolog, hogy visszahozza a ritmust ha elmásznak, ez csapat munka. Bárki igazíthat. -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A basszusgitár praktikusan a lábdobbal szokik együtt dolgozni. Mesteri káoszt lehet okozni azzal, ha ők ketten nincsenek együtt. Lehet hallgatóként fel sem tűnik mi a baj, csak azt hallod, hogy minden úgy szar ahogy van, aztán ha egymásra talál a két mély hangszer akkor hirtelen megindul a dal. Nyilván van virtuózabb basszusjáték is, de annak is együtt kell mozognia a dobbal különben csak virtuóz lesz de jó nem. Ők adják meg a zene lüktetését, az alját amire elkezdesz bólogatni. Meg még egy fontos funkciója a basszusnak, hogyha a próbára lejön valaki nöje akkor azt a basszusládára kell ültetni és végig mosolyogni fog.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
"Ha egy szám közben "elmászik a ritmus", kinek a feladata, hogy azt visszahozza? A dobosé? Vagy a basszer? "
Attól függ.
Aki tudja, hol járunk, annak a dolga. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Lassú lett a Windowsod? Ezeket kapcsold ki elsőnek!
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Filmvilág
- Linux kezdőknek
- Google Pixel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GameMax STORM Black 600W
- iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3957, 100% Akkumulátor
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- Honor Magic 7 Pro 512 Gb - AI Pro kamera, 6,8 120 Hz LTPO OLED, Snapdragon 8 Elite,3 hó gari!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Ezt mindenki ismeri bakker.

anno en is hallgattam egy idoben Gary Moore-t, bar annyira nem egett be, inkabb a zuzos vonalat preferalom gitaron

a próbáinkon csomószor eszembe van, hogy a két kolléga tetemes mennyiségű alkohol elfogyasztása után is éli a zenélést, én meg még józanon is örülök ha tudom melyik végén kell fogni a 4 húrost