Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Felejtsétek már el a koncerttel indoklást, ahol akkora hangnyomás van, hogy egy (még) egészséges hallású ember füle akár napokig cseng utána. Ha szobában úgy feltekerném a hangerőt, nem sok finomságra lennék figyelmes, az fix.
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mi az hogy quality wood? drága = quality?
Gitárkészítés nem így működik hogy kiválasztod a legdrágább fákat és összeépítesz belőle egy gitárt random. Kiesel-nél megcsinálhatod ezt csak nem biztos hogy jó is lesz utána az a gitár. Bizonyos gitárformákat mint a Les Paul testet se csinálnak pl. teljesen juharfából mert túl nehéz lenne, ahogy a Flying V-ket se véletlenül csinálták régen Korina fából. Számít a fa súlya, meg hogy mennyire kemény/megmunkálható a fa. Egy TOM húrlábat nem fogathatsz fel egy puha, porózus fára.
Telét, Stratot csináltak kőrisből. Aztán váltottak éger-re az 50-es évek végén, ami még olcsóbb volt, plusz póruskitöltő se kellett hozzá. Ennyire profitmaximalizálás van. Csupán a véletlen lenne hogy Kaliforniai Fullerton gyárnál a legolcsóbb és legkönnyebben beszerezhető faanyagok közé az amerikai vörös éger és a mocsári kőris tartoztak, így azt használták a Fender gyárban ami helyben elérhető volt?
Ennyit a nagy tonewood mítoszról. Felesleges bele képzelni olyan dolgokat amik nincsenek. Nem hangzásbeli eltérés miatt használtak kőrist/égert.
Ba cy lus-EQ-zni se kell, Page elég sok LP-t eladott Telével.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Sokan hisznek ebben, hogy mindent ki lehet EQ-zni, akár egy stratocasterből is kieq-zzák a les paul-t.
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Végül is onnan jön a hang

-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Gitárral is többel kipróbáltad? Mert tényleg olyan hangja van, Mintha nem az erősítő lenne...
-
Redchucky
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Kábelhiba nem lehet?
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ez a hang minden gitár tone-nál jelen van? Ha igen, próbáltad resetelni az eszközt? (csak, hogy biztos legyen nem szoftveres gondja van)
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Tervezett elavulás
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha így folytatod, még jövőre is azt hallgatjuk, hogy vajon ez vagy az a gitár megéri-e az árát!
Nem szoktam elkapkodni a dolgokat.
Így igen esélyes ez a felvázolt szkéné. 
@#66989Ctrl+Alt~Del
Jóember! Akarsz te gitárt valójában?
Igen. (Bár néha bizonytalan vagyok, hogy bizonytalan vagyok-e.)Ezt a subzerot is mindenki mondta, hogy nézd meg, mert ennyiért nem kapsz ilyen szép átmenő nyakas kivitelezést.
Azért vannak élethelyzetek, amikor az ember nem tud lépni. S ha nem lép azonnal, akkor elviszik. Majd lesz másik. (Autóvásárlásnál vagy 3 autót vittek el előlünk, nem dőltünk a kardunkba. Az egyiket konkrétan úgy, hogy akkor kanyarodtunk be a parkolóba, amikor a kiszemelt példánnyal távoztak. Hát nem vagyok egy kimagasló üzleti érzékkel megáldott egyén.) -
lacibattya
csendes tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hát kellenének ujjak is mert az enyémek tök bénák.😅
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
meg elkelnek a 3-4k-s erősítők is.
Jó eséllyel hamarabb el is tudnám adni a Studio Vintage-t, mint amennyi ideig az Origint hirdettem. De a DSL-ek közül is valószínűleg csak a nagyobbak (40, 100W) kelnek el relatíve könnyebben. Tessék, DSL5CR 90 ezer Ft-ért. Az elég baráti.
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Amúgy tényleg, nekem évekkel ezelőtt is ez volt a tapasztalatom hogy volt egy 2-300k határ, az alatt pörgött, felette is el lehetett adni, de az már jóval több idő, macera tudott lenni. Csóró ország vagyunk, annyira nem meglepő.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az egyik legnagyobb IT shop nálunk árul "vatera" szerű platformon (is). Új és outlet termékeket (mindkettőt full garanciával). 90% az outlet termékeknek természetesen fotóval vannak ellátva, de amelyiknél mégsem ott van leirás (általában valami hiba miatt nincs kép mondjuk), de le van irva, hogy pl. a kijelzőn van "karc", esetleg "apróbb használati nyomok" vagy ha tényleg csak visszaküldött akkor "esztétikailag" A minősitésű (náluk az a "like new"). Szóval szerintem leirás is jobb lenne mint a semmi.
Több évvel ezelőtt igy vettem Zephyrus S 15 laptopot kevesebb mint fele áron. A gép soha nem volt használva ki akarták próbálni személyes átvételkor, de alaplaphibás volt. Értelemszerűen az enyémet javitották és minden alkatrészt kicseréltek szóval lényegében új gépet kaptam. Szerintem is van létjogosultsága ezeknek a termékeknek mindegy, hogy B-stock-nak vagy outlet-nek nevezik.
A gitárokra visszatérve, ezek a B-stockos termékek ha nem voltak abuzálva szerintem simán értelmes alternativák lehetnek sokaknak. Sok drágább terméknél az árkülönbözet eléggé nagy, pl. volt Thomann-nál fekete SL2MG majd 180.000 leárazással, de pl. Evil Twin SLS C1 is nemrég 500.000 környékén volt ami tekintve az alapárát eléggé jó

-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Igen, változik az ár, de pont nem emelkedett, hanem csökkent ott mindennek az ára kb. 2 hete. Amúgy több, mint valószínű, hogy az általam visszaküldött, mi a fenét kezdtek volna vele, ha árengedményt sem akartak adni a repedés miatt, merthogy akkor nincs rajta hasznuk? Egyébként pont te írtad, hogy a szállítás közbeni sérülés nem túl esélyes, ez azért volt repedt, mert "B-stockos". Most csak úgy a vita kedvéért változtattad meg a véleményed?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
És lehet itt gúnyos megjegyzéseket tenni, hogy valaki B-stockos terméket vesz, akkor meg is érdemli, de még mindig nem akarod megérteni, hogy a B-stockos termékek az előzetes tájékoztatás és az általános tapasztalatok szerint is szimplán csak visszaküldött, legfeljebb enyhe kopásnyomokkal rendelkező termékek, és ezek beleférnek sok embernek 10-20% kedvezményért.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Slash jó eséllyel azért rakja a combjára a gitárját és tartja függőlegesen mert a töke alá leengedett hangszeren játszik és egyszerűen a magas hangokat a nyak tövében úgy éri el a nem annyira erre optimalizált lespaulon
https://www.youtube.com/shorts/r384nCvXPBE -
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A tanárod ezeket pl. biztos nem tudja eljátszani. Mert akkor nem gitártanár lenne, egyszerűen nem érné neki gitártanárnak elmenni, helyette mondjuk session zenészként/beugró zenészként is megélne. Gondolj bele az ő helyébe, mégis mi a fenének gyakorolnál napi 8+ órákat hogy így tudjál gitározni hogy utána 10-50 éveseket taníts akik nem tudják hogy kell megfogni a gitár nyakát? Ha meg nem tudnál még így se megélni ilyen gitáros tudással akkor az már tényleg nem a te hibád, hanem egyszerűen túl van telítve a zeneipar tehetségesebbnél is tehetségesebb emberekkel.
Vicces amikor megkérik a Buckethead-kaliberű gitárosokat hogy csináljanak vele gitáros oktató videót, erre elkezd az egészet szét trollkodni azzal hogy 8 ujjas tapping technikát meg fénysebességű skálákat játszik, hasonlóan a Malmsteen-es videóhoz. Ezek az emberek egész más szinten mozognak már egy sima gitártanárhoz/átlagos zenészhez képest is.
Az gitártanárom egyik kedvenc zenekara a Dream Theater, ő ismertette meg velem, szerintem betéve tudta a legtöbb ismertebb számot a rengeteg tempóváltással, és a Petrucci szólókat is simán eljátssza, ennél több nem kell skillbe, és még ez is overkill arra hogy csak egy sima gitártanár legyél. Ő se ált meg itt, folyamatosan zenekarozik, lemezeket vett fel, a tanítás csak harmadlagos/sokadik dolog szerintem a munka/zenekar/család mellett. Az alapokat jól megtanította, elmélettel is képben volt. Csomó hibát kijavított amit én is elkövettem anno, mert az elején én is autodidakta módon kezdtem, mert nem mindig jutottam el tanárhoz meg se internet/fórum nem volt ahol segítettek volna, vagy csak felhívták volna a figyelmemet hogy mire figyeljek.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Egy dolgot hamar megtanultam: nem feltétlen a legügyesebb, legtehetségesebb emberekből lesz jó tanár. Az egyetemi oktatás is valahol ebben a csapdában vergődik: szakmailag kiváló oktatók, de tanárnak gyakran csapnivalók. Az oktatás nem alapulhat (szakmai) tekintélyelven.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem izgat a dolog, csak ezt a "kinek az apukája erősebb?" stílust tartom rettenetesen éretlennek. Te viszed rendszerint ilyen farokméregetős irányba a topikot, hadd ne mondjam, miért.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Megint átmentünk oviba?
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
De hát már milliószor bebizonyosodott, hogy a gitáros a szemével hall, nem?

-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Steve Vai-is arról híres hogy kis keze van, jó példa volt
.
Azért nem teszi a nyak mögé a a hüvelykujját mert 2x hosszabb ujja van mint neked, neki kényelmetlen, neked nem
A gitározás látványsport is, főleg metál műfajban, tetszik nem tetszik.
Amíg olyan tényleg nehéz szólókat nem tanulsz mint a Technical Difficulties, vagy a Speed Kills el lehet lenni a rosszul begyakorolt, sz@r technikával is, ezekkel bármelyik Maiden számot el lehet játszani, az nem "the pinnacle of shredding guitars".
De idetehetném akár a Painkillers szólóját is a Judas Priest-től, vagy az olyan méltatlanul alulértékelt gitárosokat is mint Jeff Waters féle The Trend-et is(aki egyszerre énekes/gitáros, mint Mustaine).
Hasonlóan nehéz szólókat lehet még ebből a több részes videóból csemegézni, én csak felsoroltam pár kedvencemet.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Slash meg akiket itt hozol példának, napi sok órában évtizedeken át gyakorolt. Miért vagy meglepve, hogy ők már mindenféle pózban is tudnak játszani? Ez nem lehet kiindulópont egy kezdőnek, haladónak.
Nincs olyan, hogy így KELL.
Lehet, de ez nem azt jelenti, hogy mindent lehet bárhogy. Én is tapasztalom, ahogy fejlődök, hogy amit régen kínszenvedéssel játszottam egy bizonyos módon, azt ma már többféleképpen is tudom. De ettől még ezt akkor nem tudtam volna megcsinálni. Akkor ezt vérprofi gitárosoknál szorozd meg még 10-zel, 100-zal. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem fogsz tudni mindent úgy eljátszani, hogy az neked elsőre kényelmes legyen. Egyszerűen fizikai képtelenség. De megszokod, és nem lesz kényelmetlen.
Neked minden kötekedés, ha építő jellegű kritikát kapsz, ha nem. Ezért fogyasztottál annyi tanárt is. Most komolyan kiragadod híres gitárosok egy-egy nyilatkozatát, és arra alapozod az egész hozzáállásod? Lefogadom, hogy Steve Vainak épp úgy ki kellett lépnie a komfortzónájából, mikor még csak kezdő, középhaladó volt. Csak erre már ilyenkor nem emlékeznek.
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A példával csak az a baj hogy ők hozzád képest is 2x nagyobb szögben tartják a gitár nyakát, és jól láthatóan be vannak hajtva az ujjaik, nem teljesen egyenesre kinyújtva tartják őket, nem kisujjal próbálják lefogni azt amit te, hanem gyűrűs ujjal(ez látszik abból is hogy a kisujj be van teljesen görbítve a Murray-nél, vagy ahogy elemeli a kisujját a fogólaptól Kirk és csak gyűrűs ujjal fog le powerchord-ot, és ő se fogja marokra a gitár nyakát, hanem már a nyak szélénél látod a hüvelykujja csúcsát). A középső ujjak hosszabbak, még behajtva is könnyebben elérsz velük magasabb fekvéseket.
Murray G húrt nyújt, így ott azért támaszt hüvelykujjal a nyakon, ezzel nincs is semmi gond, de ha elkezdesz D, A, vagy vastag E húron játszani a hüvelykujjat célszerű becsúsztatni a nyak mögé, főleg ha nagyobb távolságokat fogsz le.
Nem kell teljesen ráfeszülni és átfogni teljesen a nyakat mert ha gyorsan váltogatsz alsó/felső fekvéseket nem fogod elérni könnyedén a magasabb fekvéseket gyűrűs/kis ujjal, mert nem éred el könnyedén a magasabb fekvéseket.
Ami tudok javasolni hogy gyakorolj sok-sok Arpeggio futamot sweep picking-el. Biztos le fog szoktatni erről a rossz szokásodról hogy túl fixen tartod a hüvelykujjadat és nem begörbítve tartod az ujjakat.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az ördög a részletekben rejlik. Az első képről nem lehet megítélni, a hüvelykujja pontosan milyen pozícióban van. A második kép pedig mit bizonyít? Az ember dinamikusan változtatja a kéztartást, ahogy a zene épp megkívánja. Olyan is van, hogy a hüvelykujjal nem csak némítunk, hanem le is fogunk. Mindenesetre szerintem egyik cáfolatra hozott gitárosnak sem okoz gondot a bal kezét úgy igazán ráfordítani a fogólapra, mikor az szükséges.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére

-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Talán azért nem megy, mert rossz szögben tartod a gitár nyakát, nem használsz hozzá vállpántot ami ebben segíthetne, és a hüvelykujjad nem a nyak hátulján van, ezért nem éred el kisujjal se normálisan az E húrt.
Nem kell marokra fogni a gitár nyakát, nem vipera/baseball ütő, nem mondta eddig neked senki? A "tanár" se? Ott előtte játszottad így és emiatt nem is szólt? -
dl650
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ez pár napon belül kiderül.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Igazából ha hozzáér, akkor még nem, de amikor már sebesség kell, és nagyobb támasztás, akkor pont ott nyom, ahol a varrat van (val'szeg valami idegi sérülés is van ott).
@#66859 Redchucky
Néztem Cort-ot is, ami tetszene, és még beleférne a bádzsetbe', az megint a test alakjánál vérzik el. Pl. X300, pont azért, amiért a Jackson Arch Top.Szóval nem kényeskedés vagy hiszti miatt kell válogatnom. És elég szörnyű ez...
Erre igazából addig nem is jöttem rá egészen addig, míg a Warlock nem szembesített ezzel. Addig csak a Kramer volt, ott meg ilyen gond nem volt. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Azért kell a bevel,mert van egy gyerekkori sérülésem. Pont ott, ahol "beér" az alkar a gitarhoz.
Pont a downpick gyakorlatnál (amit linkeltél) csúcsosodik ki ez. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Pedig a Jackson pont remrég mutatta be az új American Series RR modelljeit (van HT is!), annyi, hogy mind passziv hangszedős (ami ennyiért egy kicsit meh). Ezek ráadásul reverse headstock-osak

Amúgy marha jól néznek ki ezek az V-k, de járkálni ne járkálj vele szük folyosókon
.. -
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Igen ennek már utána olvastam, az FM3-nál így lehet betenni az effekteket csak 4 oszlop van, de nincs dual amp, ami nekem hiányzik:
Tuesday Tone Tip - Parallel FX Routing - FM3
Ezeket érdemes megnézni még Leon Todd-tól:
Golden Ratio Delays
Dual Delay Masterclass
Get W I D E R Stereo Delays
Aztán ha nagyon beleakarunk menni és van TC 2290 delay szimuláció a multieffektetekben akkor arról is vannak videói, az egy külön állatfaj annyi mindent tud.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
marcusa-Az egy nagyon jó pedál használja Petrucci is.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
fordítva ülsz a lovon
ha én egy vermonával meg egy jolana vikomtal mennék fel minden este a szinpadra 30ezer ember elé akkor a technikusok azt hangosítanák ki. A technikus kiszolgál téged a színpadon, nem megmondja mit csinálj.
megjegyzem sokkal jobban örül minden technikus ha azt mondom neki, hogy tessék ebbe az XLR-be dugd a kábelt és kapod a kész hangot, mintha azzal fogadnám, hogy hoztam 2 fullstacket , úgy szeretem ha mindkettő 10esre van tekerve, mikrofonozd be de ne sm57-el mert annak a hangját rühellem, nekem MD421 kell
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Pedig van annak is valami bája, hogy saját magad által készitett / moddolt hangszeren tolod. Gondolom emiatt is relative népszerűek a DIY kitek. Mellesleg emiatt kezdtem bele ebbe a side projektbe (na meg amiatt, mert a hangszert amit szeretnék sehol nem lehet kapni
..) -
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Meglestem már, jól szólt a videójában

-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jó, akkor ott van Ákos, aki Harley Benton gitárokon zenél évek óta. Ő sem engedheti, engedhetné meg magának?
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
single cut =/= Les Paul
-
Redchucky
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Azt nem tudom, de ülve nagyon kényelmes és kevésbé fejnehéz mint a tmb.
-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nagyon sok tapasztalatom nincs vele, az elmúlt 4 évben max 1-2 órát játszottam összesen az acélbundos HB-n.
Simán lehet, hogy többet számít az, hogy szépen van eldolgozva a bundok széle és szépen fel vannak polírozva, azért érzem annyira jónak. -
Redchucky
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
1989-2023
Csak 34, bocsánat
-
Redchucky
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A legelső (35 év kihagyás után) gitárom is tőlük jött, azzal tényleg nem volt gond.
-
GalaHU
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Minden futárszolgálatnál azon múlik, hogy melyik depóhoz tartozol, marha nagy különbségek lehetnek. Más savat tud köpni a UPS-re, de amelyik nekem szállít az hibátlan, kommunikatív és együttműködő...
A Posta meg, meh... -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem kell feltétlenül 1:1-ben olyannak lennie. Pl. Nekem a Jackson féle LP implementáció jobban bejön mint az og LP stilus (MF1). Jackson Kelly / Schecter E-1 is jobban tetszik mint a tradicionális Explorer forma. Van egy rakás dolog amire jobb lenne egy ilyen gitár mint akármelyik metál gitárom főleg az emlitett EMG-vel. Egyelőre nem prioritás, de a jövőben szivesen bőviteném a kollekcióm egy AIO-s gitárral

-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
és Consono
Igen, lehet, hogy szerencsésebb lett volna "tele (féle) formának" nevezni, de szerintem eléggé közel van azért
.Nem az első választásom a Tele forma (ha eddig nem derült volna ki
..), de egy ilyen átmenő nyakas HH-s modellt azért elfogadnék. Pl. a fenti AIO modellt előbb venném ez az LTD helyett. Ennyiért legyen már átmenő nyakas..Bár gondolom ugyanez a problémám az Ibanez 5121 szériával is, de az egy másik történet
. -
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mondjuk Adrian Smith annyira nem volt Fenderes, hogy csak a Dickinson visszatérése utáni időszakban kezdett el egy Fendert használni, a klasszikus időkben egyáltalán nem. Persze ha úgy vesszük, ez is évtizedek óta van.
Viszont ha rákeresel a koncertes fényképeire, a legtöbb képen Jackson van a kezében.Kérdés az, hogy melyik két gitárosra gondolsz a háromból, mert Dave Murray és Janick Gers valóban notórius Fenderesek, de Adrian Smith nem annyira, és a klasszikus időszakban pedig egyáltalán nem volt az.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az már nálam inkább olyan "fél" super strat. Vagy illik megemlíteni, hogy más a pickup az alap SSS-hez képest.
Mondjuk a telecastert sem értem az előbbi ábrán, az mitől lenne alkalmasabb metálra.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Kivételek mindig előfordulnak, de azért az az igazi stratocaster (SSS) általában nem ideális metálra. Death metálhoz például elég elvetemültnek kell lenni, hogy ilyet használjon valaki.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Honnan veszed, hogy én bérből élek és nem drog dealer vagyok vagy a befektetéseim hozzák a pénzt? Kikérem magamnak.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
ha megvetted volna a teliárast, annak garantáltan nem lett volna a nyaka eltörve.
Amennyiben személyesen megyek érte, kipróbálom, majd megveszem. On-line vásárlásnál, látatlanban nincs garancia a hibátlan állapotra, teljesen mindegy, hogy nem B-stock, vagy hogy mekkora az árcédula.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
neked nem ér meg mert láthatóan korlátlan anyagi kerettel rendelkezel és ebből a helyzetből oktatod azokat akik nem
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én eleve két éve vettem ezelőtt gitárt, akkor is személyesen, tehát egyetlen online gitárvásárlás az semmiképp sem jó statisztikai minta. Egyetlen vásárló sem, mert nem fog annyi gitárt venni. Azt kell nézni, hogy a B-Stock általában mennyire problémás ilyen szempontból. Az ad objektív képet róla, nem az, hogy neked eleve előítéleted van mindennel, amihez más hozzáért, majd mikor jön a topikban egy problémás B-Stock, visszaigazolva látod az elképzelésed.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
30 ezer volt az, másrészt a B-stock elvileg egy visszaküldött, majd átnézett gitár, amin legfeljebb esztétikai hibák vannak. Enyhe kopásnyom miatt nem küldtem volna vissza, legfeljebb ha nagyon feltűnő helyen van.
Ez ugyanaz, minthogy te megveszel egy újnak hirdetett gitárt, amiről kiderül, hogy repedt, épp úgy előfordulhat. És ha jól rémlik, fordult is veled elő hasonló.Ha ez lenne náluk "rendesen" a B-Stock, mindet visszaküldenék, értelmetlen lenne.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Esetleg azt, hogy tökmindegy, úgyis vissza lehet ingyen küldeni, egy próbát megért.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Plusz A/B bank váltás is megy.
Így kicsit jobb, mint billenő kapcsolókkal (prototípusnak jó volt az is). -
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hogy nem B-stockossal és drágább gitárral is lehet így járni?
-
Redchucky
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A 120k-s keretből.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Termék volt említve nem gitár.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mert ez ilyen egyszerű, hogy mindenki biztosan tudja, mit kap B-stock termékből. Elég, hogy ott van a kötelező szöveg, hogy az nagyobb kockázat - mert nyilván nagyobb, csak nem tudni, mennyivel -, már elijesztik a potenciális vásárlók többségét, hiába a 15-20% kedvezmény. Más lenne a helyzet, ha 30 évvel ezelőtt lennénk, mindenki személyesen vásárolna, szemügyre venné, mit vesz. Akkor mondjuk eleve lényegesen kevesebb visszaküldött/vitt termék lenne.
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nincs annyi B-stock, hogy ezt meg lehetne tenni
A közhiedelemmel ellentétben nem mindenki küldi vissza azt, amit megvesz 
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A bolti kiállítottat is fel lehet fogni B stock-nak, meg pont te tudod hogy a zsír új is lehet ugyan annyira lutri és vissza kell küldeni.
Egyik győri hangszerboltos mondja, hogy sokan csak azért rendelik le a gitárt hogy kipróbálják aztán küldik vissza, tehát ha van baja, ha nincs visszaküldi. Ha épp egy ilyet fog ki akkor legalább egy beállítás árát bemarkolta magának, szerintem ez jó deal
. -
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Tökmindegy, a B-stockos gitárt is vissza tudja küldeni ingyen, ha nem tetszik neki.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Amúgy volt már itt a fórumon, akinek gondja volt a B-stock cuccokkal? (Legyen az Thomann vagy Muziker)?
Érdekelne ténylegesen.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Neked lehet, nekem nem.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mert 31 ezerrel kevesebb. Igaz, csak forintban, nem dollárban, így talán mégsem "indokolt".
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
imádom a fórumszakértőket akik megmondják a tutit a fotelből

-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Akármennyire is rühellem a stilusát, az előadásmódját és sokszor az üzeneteit (ahogy ennél is azért sikerült elferditeni) - szerintem az alapgondolat többé kevésbé megállja a helyét.
De ez igazából ugyanolyan ferdités, mert azt nem teszi hozzá amit X2N is kifejtett és azt sem, hogy amúgy mekkora különbség van (érzétre, minőségben és játékban) egy 269 dolláros és 3-5000 dolláros modell között. Ezért is irtam, hogy ezek a clickbait cimek nagyon félrevezetőek.
Van egy másik youtuber aki egy 100 USD-s HB modellel turnéz (amibe beletett 500+ USD upgrade-t). Mondjuk neki a fő érve az , hogy ha esetleg megsérül vagy ellopják akkor nem kell sokat rákölteni. És ezzel valamelyest tudok azonosulni is, de azzal a részével amikor Ő is "bebizonyitja", hogy semmi szükség a drágább hangszerre, mert az olcsó is ugyanazt tudja - ez értelemszerűen ferdités.
Szerk. Amúgy meg minden annyit ér amennyiért el lehet (és tudják) adni. Ha van igény az $5000 PRS-re max specs-el, akkor el fog menni és nem lesz az a mennyiségű "269 dolláros HB elverte a PRS-t" youtube videó ami ezen változtat

-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Kipróbáltam, tökjó'.
Azért ilyenkor kijön, hogy az ST forma mennyivel jobb a kezemnek.
A Warlock-on 5 perc után már fájt a 115, a Kramer-en nem (egy rövid ideig a Kramer-en megy a 120). Kéne még egy EX/Kelly forma is próbára
.
(De az csak sebesség egy kvinttel, nem játéktudás.)@#66593Ba cy lus
Ezeket a filmeket elég sokszor meg tudjuk nézni, pedig nem ma készültek.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ejóó', ezt kipróbálom. Zsuzsi-zsuzsit szeressük'.
Akár Overkill is lehetne.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Köszi, alig várom, hogy a procreate-es terveket papirra majd festésbe tudjam átvinni.
Mindenképp, sokáig gondolkodtam, hogy megosszam-e, de úgy döntöttem, hogy amolyan status update gyanánt megosztom. Azért vagyunk itt mert van egy közös szenvedélyünk: a gitározás / gitárok szóval
..Amúgy ha valakit érdekelnek "Badlands guitars" csinál hasonló mintás gitárokat de nekem a FR + HSS miatt kiesik. Pedig árban közel sem annyira vészesek mint az előzőekben linkelt Custom Shop Jackson (és még átmenő nyakas is). Szerintem a legjobb "bengal tiger"-t amúgy a Jackson csinálja, az én designom is arra épül (csak direkt elmentem más irányba, de azt vettem alapul). Kramer csinál(t) pár modellt de nekem egyáltalán nem tetszenek, LTD-ből is van valami butitott 200-as széria (citromsárga) a George Lynch Signature és igazából ennyi.
Mondjuk belátom, hogy ez nagyon kis réteget fog meg. Habár mint zenéket nem feltétlenül szeretek a 80s-ből, de izé.. most mondjátok azt, hogy ez nem menő manapság
.. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Lehet van valami hasonló topic mint a "Politika" csak pártok, ideológiák helyett Fix húrlábas vs FR tematikájú
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Vakegér mit művelt megint egy másik topikban? Most egyhónapos a kényszerpihenője, lesz ideje gyakorolni.
Ja... megint elszürkült a feje... vártam a válaszát, aztán realizáltam, hogy egy darabig szünetel. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Megvalósitom az egyik régi kinkemet
.. A terv az, hogy teljesen lecsupaszitom a gitárt és újrafestem az én mintám + szineim alapján. Procreate-ben megrajzoltam, hogy "könnyen tudjak" szinkombinációkat próbálni. De papiron jobb, mert méretarányosan látom, hogy "mi fér még bele", stb.A donor gitár még nem tisztázott, a tipus igen: Jackson Mick Thomson sig. Soloist SL 2 Pro.
- Átmenő nyak
- Reverse headstock
- bridge ami úgy néz ki mint a FR, de nem az (nagyon birom ahogy a FR kinéz)A múltkor egy fehér nagyon jó áron ment el, ha sikerül egy olyant beszerezni akkor az lesz, ha nem akkor a sajátom beáldozom rá. Mondjuk szivesebben csinálnám másikon
..Jelenleg ez az egy Jackson ami elérhető hasonló mintával, de hát USA custom ide vagy oda, azért ennyiért már ne legyen bolt-on és garantálom, hogy az ár fele csak a festés. Ennyit soha nem adnék ki egy gitárért, még ha lenne rá $ sem.
Nagyon birom ahogy a régi 80s gitárok kinéznek ezekkel a bengáli tigris mintákkal, viszont a Soloisteket is, és ilyen kombináció nincs (vagy nagyon ritka / megfizethetetlen)

-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Semennyire. Nem azért vannak kompenzálva a bundok hogy mást érezzél.
Van Peterson stroboszkópos hangolód, kipróbálhatod mennyire máshogy szólna a gitárod a szokásos pontatlan hangolás helyett "sweetened" hangolással hogy szólnak a tábortűzi akkordok, ez kicsit módosítja hangmagasságot húronként hogy ezek szebben szóljanak(a húrok egyenetlen lefogását próbálja kompenzálni), de tökéletesen pontos nem lesz így se.
Árultak múltkor Medgyesinél egy ilyen Cort gitárt, én is elgondolkodtam rajta, de akinek volt, az is fél év után eladta, én se látom sok értelmét.
A baj az hogy ha más hangszerekkel együtt játszol(gitár/basszusgitár) amik nem tru temperamentumosak akkor hallatszik az eltérés, ezért nem is fog elterjedni igazán, és amúgy is megszoktuk már a tökéletlen gitár hangzását. A zongorák is elhangolódnak egy koncert végére, az is teljesen normális, csak a digitális marad pontos.
Ha nem tudsz fülre hangolni, vagy nem veszed észre azt se hogy el van hangolódva a gitárod akkor fel se fog tűnni pár cent-el vannak csak kompenzálva a húrok egymáshoz képest.Hadeska22-Sorozatgyártás lesz? Ez a sablon?
-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én pont tegnap pislogtam sokat, a fix húrlábas
babakékfekete Samick hangolása folyton elmászott, de felfelé.
Játszottam fél percet, az összes magas húr 10 cent sharp. Visszahangolom, újabb fél perc, megint 10 cent sharp.
Lehet, hogy szellem volt a szobában, ezért hirtelen lehűlt a levegő, más magyarázatot nem találtam. 
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mondjuk életem első gitárja valóban nem volt egy űberszupi cucc.
De normális olajos kulcsok voltak rajta..

Jó fixlábasnál? ühm.. akkor léCCi fogj most egy jó, fix húrlábast, akaszd le róla a hidat úgy hogy a húrozást nem fűzöd le róla.. tedd vissza.. hangolásban maradt?

Amúgy nálam ha nincs satu, akkor kb lehet akármilyen kulcs rajta, el fog mászni, nem szoktam finomkodni a hangszerrel..

-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Tévedsz, az Evertune tartja legjobban hangolást.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mondjuk ez is egy élhető lehetőség.
Én anno fél év után már hiányoltam a kart, meg a hangolási stabilitást

-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Superstrat, esetleg Explorer. Más formáról letettem. Humbucker a hídnál.
Superstrat esetén mindenképp kell a test végén "letörés" - ezért nem volt jó pl. a JS Dinky Jackson. "Sarkos" a széle, fájt tőle a kezem már a kipróbáláskor.
Explorer alak az meglepő, de rendben volt.
És hát a nyak. Legyen vékony.
Nem ragaszkodok tremolóhoz, de ha már van, akkor lehetőség szerint stabil legyen.
Remélem nem túl magasak az elvárások.
Amúgyis csak chug-chug (zsuzsi-zsuzsi) zene várható nálam, ha sikerül valamit játszani.Próbálom a budget-hez igazítani mindezeket.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
És jóval olcsóbb, mintha vennék valamit
! -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ezt érzem én is...
Azt remélem, hogy októberben lesz némi (munkahelyi) bónusz, hátha még egy kicsit hozzá lehet tennia 120k-hoz.
Akár egy ilyesmi rg470, Wizard 3 nyakkal, zero (II) tremolóval, és első vásárlós 10%-os kedvezménnyel.Meg októberben már 60k lesz a szépkártyán. Így akkor ~150k tényleges bankszámlaterheléssel meglehet.
Esetleg rg460, ami nekem a sötét fogólap miatt jobban tetszik, picit olcsóbb. De nem tudom valójában mennyiben más (zero 1 tremolo).Ezek vállalható szintek már? (Tekintsünk el a gitárjáték szintemtől.)
Túllőni sem szeretném.Így akkor ha nem is High-end szintű, de azért hosszútávú hangszerem lehet. Végülis az XL VI is már 35 éves. Ha ez is ennyit kibír, akkor megörökli valamelyik kölök.
(Még pár hétig biztos agonizálok ezen.)
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A szóló is a te műved?
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Különbözőek vagyunk ilyen téren. Anno volt egy szinész akit nagyon birtam de utolsó éveiben árnyéka volt önmagának és nem tudott egy szolid alakitást hozni. Szerintem igen is fontos, hogy az emberekben az maradjon meg, hogy "igen, na Ő király volt". De ugyanez sportolókról is elmondható. Zenészek mondjuk tovább tudják csinálni, szóval (egyértelmű, hogy) nem összehasonlitható 1:1-ben. Viszont ha hardcore metallica fan lennék és ezt látnám 2025-ben nem tudom, hogy tudnám-e konstatálni "oh yeah that was amazing". Szerintem a Stadionok nem Lars miatt telnek meg. Van "Metallica" ami az egyik legjobban eladható brand (& band) name a dob az olyan amilyen, de amig a többiek hozzák a relative jó szintet addig gondolom ez nem fog senkit sem zavarni.
Természetesen abban igazad van, hogy lehet valaki ultra skilles, ha amúgy nem tudja kibontakoztatni a teljes potenciálját. Viszont szvsz. Lars-t a többiek hordják a hátukon mintsem 100% egyenértékű bandatagként tevékenykedne.
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Igen biztos azért vág ilyen fejeket Lars amikor Hetfield megkéri hogy játsszon Slayer-t.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nincs meg hozzá se a technika, kitartás, gyakorlás. A dob egy ilyen hangszer, baromi fárasztó ha nem vagy kondiban, de kell mellé a gyakorlás is. -
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Who cares?
Lars-t vajon mért nem érdekli? Ciki amit leművel, én biztos nem tudnám ezt megcsinálni a közönséggel, gyakorolni kellene, nem a múltból megélni, vagy abbahagyni ha nem akar már gyakorolni se/nincs rá ideje/nem bírja, menedzselhetné ezek után is a zenekart ha az az álma, egy zenekarban a zenekari tagok azért vannak hogy zenéljenek. Meg lehet hallgatni ahogy Joey Jordison dobolja a számaikat.A 100 méteres síkfutás példád meg rossz, Lars ebben az esetben világbajnok volt, egyszer 40+ évvel ezelőtt, de ez ma már kevés, a mostani futók mellett csak kínosan kullogna a mezőny után.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az Explorer is Gibson utánzat, tehát továbbra is helyes az állításom.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szinte csak a Gibsonok és az utánzataik használják a 24,75"-ös menzúrát. Minden más rendes gitár 25,5"-ös.
-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Csak a 2 Les Paulom 24.75", az összes többi elektromos gitárom 25.5", az akusztikok 25.3-25.6".
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
nekem mindig 25.5-öseim voltak..
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
nem tudom, te írtad, hogy 120ért is csak gatyát lehet kapni
A 120k ahol gatya gitárokat kapsz majd, használtan is,
-
dl650
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mi a baj az LP - vel? Én meg pont azokkal szemezgetek, bár még sosem volt ilyen a kezemben.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
ne szép dolog egy gatya gitárral elvenni szegény távozó kollega kedvét a zenéléstől.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ájjájjájjájjájj...
Azért még a szép kártyás dolgot nem vetettem el, még Győrben szerintem lesz egy köröm.a kivárás jobb stratégiának tűnik
Egyelőre ezen az állásponton vagyok, persze néha megremeg a kezem a BUY gomb felett... mind használt, mint új esetén.(Ha újat vennék, akkor 120+50 a felső határ a szép kártya miatt, használtan sajnálni fogom, ha nem lelek valami értelmeset)
Esetleg szokott blekkfrájdéj lenni hangszer vonalon is, esetleg érdemes Karácsonyig várni (vagy Xmas felé inkább áremelkedés tapasztalható?)
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
"Mindenki hülye, csak én vagyok helikopter"
Nem a fele, az egész zeneipar.
Induljunk csak szépen sorrendjében a rock/metál zenében az unalomig használt eszközök listájával:
- Dunlop Jazz III
-Gibson PAF
-SD SH-6
-Dimarzio Super Distortion
-EMG81/85
-Tubescreamer
-JCM800
-1960 Marhall láda
-Dual Rectifier
-5150
-Mesa Oversized láda
-V30
-SM57A stúdióban használt eszközöket is beleírhatnám de minek, te úgyis jobban tudsz mindent is.
-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ja szerintem is baromság, pont ezért írtam, hogy nekem pl nagyon rossz a Max Grip, semmi köze se a hanghoz, se a formához, semmi értelme így kijelenteni, hogy CSAK a Jazz III Max Grippel fogsz tudni riffelni.

Brian May-nek is sikerült egész szép karriert befutni, pedig ő véletlenül pengető helyett az aprót vette elő a pénztárcájából.

#66434 X2N
Én húrból és pengetőből is a vékonyabbakat szeretem, 9-42 húrok mellé nekem elég az 1mm pengető zúzásra is. Pörgősebb funk ritmusjátékra 0.60mm Tortexet használok, szeretem a hajlékonyságát, csak sajnos nagyon gyorsan kopik.Akusztikus gitáron is jó tud lenni a vékonyabb pengető, sokáig 1mm nylont használtam, de a 12 húroshoz túl kemény volt, átváltottam 0.73-ra, most már sokszor a hathúroson is azt használom, megszerettem.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Kísérletezni kell. Jazz III-at használok, de a stubby sokkal stabilabb, feszesebb. Csak én valahogy nem szeretem azt fogni az ujjaim között.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Kényelmetlen, nem esik jól a játék a vastagon, anno még volt hogy mivel a vastagság miatt jobban hátra volt feszítve a hüvelykujjam, be is ütött az izomgörcs amikor valami vastagnyakú jószágon játszottam.. ha meg nem játszom rajta szívesen, megette a fene.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hát ha felveszem a parókámat, és megborotválkozok (Frank Zappa stílusra), akkor biztosan jól állna egy GS...
(Állítólag erősen hasonlítok az említett zenészre)Köszönöm a tanácsokat!
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A Thomannak hol van itthon, mondjuk Budapesten BOLTJA?
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Lényegtelen, mi a divat: ha egy zenéhez az jobban illik, akkor azzal csinálják meg.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A Kelly, meg a Soloist dögös, bár én utálom a feketét.
A hangerőpoti a szokásos tré helyen.. ha át akarja tenni az ember, roncsolni kell. Viszont nem kínai mint általában a pro-plus, hanem indonéz. Kíváncsi leszek bukkan-e fel belőlük itthon boltban, mert akkor megkóstolom.
Amúgy kívánatosak mindezek ellenére.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó új Asus Prime Z690-P D4 (3+1 db), AJÁNDÉK 256 GB M.2 SSD-vel és SSD hűtőbordával
- Fujitsu Lifebook E780 (i7 120 SSD, 8 GB HD)!
- Lenovo Thinkpad T440 (i5 4nd, 12 GB, 120 SSD, HD)
- Xiaomi 15 Ultra, újszerű, Alza vásárlás, 34 hónap gyári garanciával, eladó!
- Üzletből, garanciával, Lenovo ThinkPad T14 Ryzen 7 Pro-4750u/16GBRAM/512GBSSD/FULLHD IPS Touch
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Oyomba VGP-BPS26 utángyártott akkumulátor / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Így igen esélyes ez a felvázolt szkéné. 

A Posta meg, meh...